מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנדידה ופרוביוטיקהאלרגית09/08/2012
מעוניינת לקבל מידע על פרוביוטיקה שעשויה לעזור לקנדידה ולליחה שכנראה נוצרת עקב צמיחת השמרים- האם לקטובצילוס סאליוואריוס L.salivarius זו פרוביוטיקה שיכולה להתאים? האם כמוסה שמכילה סאליוואריוס ו-FOS יכולה להשמר במצב לא מקורר במשך כמה ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה ופרוביוטיקה - תגובה
09/08/2012שלום רב,
פרוביוטיקה הינה אחת מתוך קבוצה שלמה של תוספים/ צמחים/ אורח חיים בכדי לטפל בקנדידה.
המעיים זקוקים למספר מינים של פרוביוטיקה בכדי לשמר את תקינות הרירית.
זו המוזכרת חשובה אך איננה נמנית עם העיקריות.
בנוסף לתזונה מרכיב מכריע.
ממליץ להגיע לאבחון ולקבל הכוונה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה
Gramse23/08/2012פרוביוטיקה מוגדרת כתוספת חיידקים ידידותיים חיים, שיש לה השפעה מיטיבה על האדם על ידי שיפור האיזון המיקרוביאלי במעיים, כאשר המטרה היא להגדיל את כמות החיידקים בעלי ההשפעות החיוביות ולהקטין את כמות החיידקים גורמי המחלות. מיקרופלורת המעיים מהווה חלק משמעותי מקו ההגנה הראשון של מערכת החיסון בהיותה מונעת שגשוג של חיידקים פתוגניים – מעוררי מחלות.
קיים אתגר גדול במתן תוספות פרוביוטיות, מאחר והחיידקים הניתנים צריכים לעבור את מחסום חומציות הקיבה וחומצות המרה. כמוסות המגה-פרוביוטיק של גרמזה עוברות ציפוי חלבוני ייחודי הנותן להן כושר עמידות בפני התנאים הקשים הללו ומגן עליהן מפני חומציות הקיבה.
כמוסות המגה-פרוביוטיק של גרמזה מכילות, בנוסף לחיידקים הפרוביוטיים, פרה-ביוטיקה מסוג FOS (פרוקטו-אוליגו-סכרידים), כך מתגברים על ההגבלות הכרוכות במתן פרוביוטיקה לבדה.
מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה כוללת 10 סוגי זנים פרוביוטיים פוטנטים במיוחד, הפעילים לאורך כל מערכת העיכול, בעוד שהמינון כפול מן המקובל – 7.5 מיליארד חיידקים חיים בכל כמוסה.
פטריית הקנדידה נמצאת באופן טבעי בגופנו, אך במצבים מסוימים היא עלולה לשגשג ולהפר את האיזון בפלורת המעי. הגורמים להתפשטות פטריית הקנדידה בגוף הינם רבים ושונים וביניהם מתח נפשי, זיהום סביבתי, תזונה לקויה ושימוש ממושך בתרופות שונות כגון אנטיביוטיקה, הורמונים, סטרואידים וכדומה. כל אלו גורמים להפרת האיזון בפלורת המעיים, להיחלשות הגוף ומערכת החיסון וליצירת מצע נוח להתפשטות הפטרייה. מצב זה מחייב נטילת פרוביוטיקה איכותית ופוטנטית אשר תשיג את התוצאות הבאות: שיפור העיכול וספיגת המזון, ייצור אנזימים וויטמינים שונים, הסדרת חומציות המעיים, מניעת שגשוג ופעילות הרסנית של פטריות, וירוסים וחיידקים פתוגנים ותמיכה במערכת החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיץ לימוןאילנה06/08/2012האם מיץ לימון פוגם בירקות חתוכים, או שמשתלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמיץ לימון - תגובה
07/08/2012משתלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירוק בפלפלאילנה06/08/2012הפלפל הצהוב, האדום, וכנראה גם הירוק (רק לא רואים) מגיע לרוב בחלקו ירוק, האם זה רעיל כמו בתפוח אדמה או שזו סתם "אגדה"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהירוק בפלפל - תגובה
07/08/2012לא שמעתי על דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חילבה מורידה רמת סוכר מיד אחריאילנה06/08/2012האם חילבה מורידה רמת סוכר מיד אחרי לקיחתה או במצטבר לאורך זמן? כלומר, האם יהיה נכון לקחתה מיד לאחר עומס קלורי או שיש לה זמן מתאים במיוחד? והאם עדיף חילבה טחונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהאם חילבה מורידה רמת סוכר מיד אחרי - תגובה
07/08/2012חילבה תסייע באיזון סוכר שאינו תלוי אינסולין.
מדובר בתהליך ארוך טווח ולא בפתרון מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על מטרנהאילנה06/08/2012מה ההבדל בינן מטרנה רגילה למטרנה אסטרה קר?האם זה נכון מה שהחברה טוענת ועד כמה זה קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה על מטרנה - תגובה
07/08/2012אילנה שלום,
אינני בקיא בהרכב המדויק של מוצרי התמ"ל, אך הרעיון של מטרנה ודומיו הוא להעשיר את תחליף החלב עד לקרבה האופטימאלית לחלב האם.
הטענה שבאחד יש אומגה 3 ופרוביוטיקה לא נבדקה על ידי ולכן אינני יכול לתת את דעתי על המוצר.
יחד עם זאת, מדובר בהעשרה מבורכת.
חשוב לציין כי חלב אם הוא העשיר ביותר והנכון ביותר לילדינו. תחליפי החלב יכולים להוות תחליף הולם אחרי הנקה או במקום, במצב שלא ניתן להניק.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים חלודיםאופק04/08/2012שלום רב,
במים בביתי יש טעם של חלודה (מתכת) ולעיתים רחוקות יש אפילו צבע צהבהב במים.
כנראה שהדבר נגרם בגלל צנרת ישנה ("רקובה").
האם מים חלודים ששותים אותם עלולים לסרטן, או בעייתים בריאותית.
תודה מראש על התשובה (או להפנייה לפורום אחר שיענה על שאלותיי טוב יותר).
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמים חלודים - תגובה
06/08/2012אין לשתות מים עם חלודה!!!
זה מסוכן ורעיל. החלודה היא מתכת שהתחמצנה- ז"א עברה תהליך של פירוק מולקולרי ובחלודה כמות גבוהה של רדיקלים חופשיים.
נא להימנע משתיית המים ולחפש אלטרנטיבות.
בריאות שלמה
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרפס זוסטר לילד ומערכת חיסונית חלשההילה03/08/2012שתי שאלות ברשותכם: 1. ילד בן 6 חלה כרגע בהרפס זוסטר בפעם הראשונה. יש המלצות מהתחום?
2. ילד בן 3.5. לא חלה באבעבועות רוח. יש סיכוי שנדבק מאחיו ( שכעת עם הרפס כאמור) . האם יש משהו לקחת? כמו כן, הקטן חולה די הרבה, במחלות חום, וירוסים וכד'. יש משהו שניתן לתת כדי לחזק את הגוף?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהרפס זוסטר לילד ומערכת חיסונית חלשה - תגובה
06/08/2012הילה שלום. המון שאלות, אשתדל לכסות הכל.
הרפס זוסטר- מומלץ למרוח חיצונית R30 של ד"ר רקווג. בנוסף, יש לתת תרופה הומיאופתית ENGYSTOL של חברת היל.
יש לקנות ויטמין C בשתיה לילדים (בבתי טבע) ועל כך גם להקפיד 3 פעמים ביום.
אבעבועות רוח והרפס מאותה משפחה, במידה וזהו המצב לא לטפל, אלא לתחזק את מערכת החיסון ולמרוח את אותה משחה (לא על שלפוחיות פתוחות)
על מנת לטפל בחולי התדיר יש לתת מולטי ויטמין נוזלי- פעמיים ביום.
בנוסף להימנע מסוכרים מעובדים (ממתקים, שוקולד...) עד כמה שניתן.
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעתכם בנוגע לתפריט שבניתי לעצממושי30/07/2012שלום! בניתי לעצמי תפריט מתוך רצון לאכול מזון טבעי שמתבסס על פחות מזון מן החי. אשמח לקבל את חוות דעתכם המקצועית בכדי לדעת אם התפריט שלי כולל את כל רכיבי התזונה הדרושים ובמינונים והשילובים המומלצים. יש לציין כי משקלי תקין והנני בריאה (ולא בהריון/ מניקה). כמו כן, למדתי שכמות המזון שאפרט להלן איננה גורמת לי לעלות במשקל. להלן התפריט:
בוקר:
דייסה מקינואה/ כוסמת/ שיבולת שועל עם כפית שקדייה וסילאן
או שש כפות שטוחות של גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר עם חצי כוס חלב שקדים או חצי כוס חלב סויה
או פרוסת לחם שיפון מלא ללא שמרים עם כף אבוקדו/ טחינה/חומוס ביתיים וירקות.
או יוגורט ביו/עיזים + כף חמוציות ללא סוכר + כף גרעיני חמנייה+כפית סילאן/ דבש
ביניים:
יוגורט ביו 1.5% (אם לא נאכל בבוקר) ופרי
או פרי ומנת אגוזים (7 שקדים/ 3 אגוזי מלך/ אגוז פקאין- שני חצאים/ 2 אגוזי ברזיל
צהריים:
מנה בשרית (עוף/ הודו/ בקר רזה/ דג עם ירקות חיים ומאודים.
או מג'דרה/ תבשיל אחר עם קטניות ודגנים מלאים- 2 כוסות
או קינואה (כוס וחצי) וירקות חיים ומאודים.
ביניים:
פרי ומנת אגוזים
או ביצה אורגנית, כף טחינה וירקות חיים
או פתית כוסמין עם כף טחינה גולמית משומשום מלא וכפית סילאן
ערב:
סלט ירקות (עם טחינה/ שמן זית וכפית זרעים/ רבע אבוקדו), ביצה (אם לא נאכלה בביניים)/ חצי קופסת טונה ולחם מחיטה מלאה או 5 פריכיות אורז מלא
או
סלט קינואה מכוס קינואה (עם חמוציות, שקדים, עשבי תיבול וכפית שמן זית בכבישה קרה)
או
2 כוסות תבשיל של קטניות ודגן מלא (אם לא נאכל בצהריים) כמו מג'דרה וירקות חיים
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחוות דעתכם בנוגע לתפריט שבניתי לעצמ - תגובה
30/07/2012שלום רב,
התרשמתי מאוד לטובה מהתפריט שבנית. הוא מאוזן, מכיל את כל אבות המזון החיוניים לבריאותך ואינו קיצוני.
סה"כ ומבלי שערכתי אבחון נטורופתי אישי עבורך, המבנה התזונתי נראה טוב.
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מושי30/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת ירקותמור21/07/2012שלום
לאחרונה התחלתי טיפול תרופתי נגד דיכאון (אך אין זה הנושא)
אחת מתופיות הלוואי היא תיאבון מוגבר, ואצלי זה מתבטא ברצון לאכול סלט. סלט פשוט- עגבניות מלפפונים ומלח.
העניין הוא שאני כל היום רוצה לאכול.
אני אוכלת באופן מסודר מאז ומתמיד, הסלט אינו המאכל היחידי שלי במשך היום.
אך רציתי לדעת האם זה בסדר לאכול כ"כ הרבה ירקות.
אני אוכלת ביום בערך 10 עגבניות ו6-7 מלפפונים. לעיתים אפילו יותר.
זה בסדר? זה יכול להיות מסוכן? זה טוב?
אשמח מאוד לתגובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראכילת ירקות - תגובה
24/07/2012מור שלום,
תרופות מסוג נוגדי דיכאון יכולים לגרום לשינויים בתיאבון.
הנטייה שלך לאכול דווקא ירקות היא מצוינת ונטולת כל סכנה. מדובר בירקות מזינים ביותר בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, עשירים בנוגדי חמצון וסיבים תזונתיים.
אין חשש לאכול כמות גבוה זו של הירקות ובפרט שאין מדובר במזון היחידי שאת אוכלת ושמרכיבי התזונה הנוספים מכילים חלבונים, פחמימות מורכבות ושומנים בלתי רוויים חיוניים.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לקנדידהליאת21/07/2012הנטורופטית שלי נתנה לי תפריט לקנדידה
ויש לי גם עודף משקל של 30 קילו.
בתפריט אסור לגעת
בסוכרים ,קמח לבן,חומרים משמרים, ומוצרי חלב.
מה שנראה כאילו אני הולכת להרזות מהר מאד.
אבל
היא אמרה לי לאכול 2 כפות טחינה ליום -כל יום!!!
טחינה אורגנית של הרדוף
וכף של ממרח שקדיה. כשאני רוצה מתוק
ואני פוחדת שרק מזה אני עלולה להשמין מאד
כי טחינה וממרח שקדים עתירים בשומן אמנם בריא
אבל עדיין עתיר שומן.
מדאיג אותי גם החלב אורז עם שקדים -גם בו יש שומן
היא גם המליצה לבשל כל מיני סוגים של קטניות
למשל מאש וכוסמת וגם בהם יש המון סידן וברזל
ואני יוכלה להגיע למצב של עודף ויטמינים לא ככה??
כי מאש וכוסמת אני רוצה לאכול בתור נשנוש
שישביע אותי
וששאלתי אותה על כמויות היא אומרת תאכלי כמה שאת רוצה הגוף יודע לבד וזה ממש לא נכון
כי כשאני רעבה ממקום רגשי אני אוכלת המון
האם זה נכון מה שהיא אומרת ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראחותי עשתה את זה לפני שנה
מור21/07/2012למשך כמעט שנה.. לא מזמן היא סיימה (הייתה לה קנדידה חמורה)
היא ירדה הרבה במשקל, כן.
היא אכלה ממש הרבה טחינה וחטיפי שומשום.
גם אני לא הבנתי את זה.. איך היא אוכלת כל כך הרבה שומשום ובכל ארוחה דוחפת טחינה וממשיכה לרדת במשקל.
טוב, תשובה מקצועית אין לי.. אבל היא בהחלט הורידה ממשקלה, בצורה יפה מאוד.
וגם חשוב לי לציין שהטיפול עזר, ושהיום היא לא סובלת כמו בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו...
מור21/07/2012בסופרים יש את המחלקה האורגנית
כדי לגוון את הארוחות שעלולות לשעמם אותך מהר, יש ממרחים מדהימים שמותר לך לאכול (אני הייתי נדחפת לארוחות שלה בגלל זה)
יש לך עוד נשנושים שמותר לך
יש גם מתכון לעוגיות שהייתי מכינה לאחותי (ממש פשוטות וטעימות)
אחפש את המתכון ואכתוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז
ליאת22/07/2012אם היא ירדה כנראה באמת יש בזה משהו
אבל מה שמפחיד
זה שגם בחלב אורז עם השקדים יש שומן 1.9
בלחם שיפון ללא שמרים יש 1 אחוז שומן
בפריכיות כן בפריכיות ל100 גרם יש 3.5 אחוז שומן
בטונה שמוציאים ממנה את השמן יש שומן
בלהכין חביתה יש שמן
בלהכין חזה עוף שמים שמן
בממרחים האורגניים ללא חומרים משמרים יש שמן
(כמו חומוס אורגני , או ממרח חצילים)
אני רציתי שהשומן היחיד יגיע רק מהטחינה והממרח שקדייה
אבל הבעיה שיש שומן גם בדברים אחרים
או שמקסימום אני פשוט אוכל כף טחינה ליום ושקדייה 3 פעמים בשבוע
אני אשמח למתכונים , תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז - תגובה
24/07/2012המזונות הללו לא משמינים אם אוכלים אותם במידה.
מזונות משמינים יותר הם לחם, עוגיות, גברי מאפה, פסטה וסוכרים שונים. למזונות עם ערך שומני כמו הטחינה/ שקדיה וכו' אין משמעות כשמדובר על כף עד 2 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לקנדידה - תגובה
24/07/2012ליאת שלום,
דאגתך מובנת.
כמות המזון היא גם דבר שיש להתייחס אליו, אך מעל לזה יש משמעות גבוהה יותר לאיכות המזון. המזונות אותם המליצה הנטורופתית בעלי ערך גליקמי נמוך יחסית, כך שמהירות הסוכרים שיספגו לגופך היא אטית.
אינני ממליץ לאכול מהמזונות הללו ללא עמדן או גבול, אך כן ניתן לאכול במידה וללא חשש להשמנה מכך.
הקפדה על שילובים נבונים ונכונים במזון מסייעים לחילוף החומרים לעבוד טוב יותר וכך באופן טבעי גם מרזים.
חשוב לציין מתוך ניסיון רב עם הטיפול בקנדידה, כי חייבים לשלב גם צמחי מרפא המסייעים לחסל את הטפיל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה מעורר ומגביר אנרגיהמירב19/07/2012שלום, להרבלייף יש תה שמגביר אנרגיה ועוזר לשרוף שומנים. לטענתם עשוי מתה שחור, ירוק ולבן. מאחר ואיני מאמינה במוצרים שלהם והסכומים שהם דורשים גבוהים מאוד אני מחפשת תחליף שאפשר לרכוש בחנויות טבע ולחלוט או להכין בעצמי. האם אפשר לדעת מה עלי לקנות על מנת להכין משקה אנרגיה טבעי שכזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתה מעורר ומגביר אנרגיה - תגובה
19/07/2012מוצרי התה של PUKA מצוינים ואף נותנים מענה לשאלתך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטרואידים וקנדידה....הדס18/07/2012שאלתי את השאלה הזאת בפורומים אחרים אבל עדיין לא קבלתי תשובה.. ואולי כאן יעזרו לי....
אני לוקחת סטרואידים באופן קבוע (לאור מחלה כרונית) ולאחרונה, הרופא המטפל שלי, לאחר בדיקת תרבית, אמר לי שאני סובלת מקנדידה.
האם יש דרך טבעית לטפל בזה? כי מספיק אני לוקחת תרופות כימיות..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסטרואידים וקנדידה.... - תגובה
19/07/2012נעמה שלום רב,
הטיפול בקנדידה אפשרי וניתן לעשות זאת במקביל לטיפול התרופתי. חשוב לציין כי מחקרים מראים שהקנדידה מאוד "נהנית" מסביבה של תרופות שונות, ביניהן סטרואידים.
על כן, יש להגיע לאבחון מקיף ולקבל טיפול מותאם אישית לניקוי וסילוק טפיל זה.
בריאות שלמה
ד"ר רואי גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועל איזה טיפול ממליצים?
הדס25/07/2012לאחר בדיקת תרבית, אז כן יש את הקנדידה.
הרופא גם ציין שמומלץ לעשות דיאטה דלת פחממות, ובגלל הסטרואידים, אז אני עושה דיאטה בליווי דיאטנית עם לא הרבה שומן וסוכר.
אבל בקשר לקנדידה, על אלו טיפולים טבעיים מומלץ לעשות? יש משהו שאני יכולה לעשות מעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועל איזה טיפול ממליצים? - תגובה
30/07/2012על מנת לטפל בקנדידה, מומלץ ליטול תוספי תזונה בעלי יכולת לסלק ולחסל את הפטריה.
חומרים הקיימים על המדף:
GSE- טיפות בעלות השפעה אנטי פטרייתית.
שמן אורגנו פראי (70-80% שמן אורגנו)
צמחי מרפא (מומלץ להיוועץ בנטורופת מוסמך ובהתאם למצב האישי)
פרוביוטיקה
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם כן יכולה להמליץ
ליאורה31/07/2012על שמן אורגנו פראי כמו שכתבו לך פה. לסולגאר יש כמוסות כאלה ואני יודעת שהוא מוכר כצמח מרפא בטוח לשימוש ויש לו תכונות ממש כשל אנטיביוטקה.
הוא יעיל בטיפול בפיטריות ובקנדידה בפרט ויעיל בטיפול נגד חיידקים, גם כאלו העמידים בפני אנטיביוטקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההמלצות לטיפולים
הדס01/08/2012תודה רבה דוקטור וגם לך ליאורה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להוסיף
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/08/2012שבנוסף לטיפול בתוספי התזונה מאד חשוב לבצע שינוי תזונתי - זה הדבר הראשון שצריך לעשות.
מאד מומלץ לבצע טיפול מסודר בהתאמה אישית של התוספים התזונה.
ולשקול שנית את השימוש בסטרואידים. אלו מחלישים מאד את מערכת החיסון ויכולים לגרום לבעיות כרוניות אחרות בנוסף למה שכבר יש.
איני יודעת מה היא הבעיה הכרונית ממנה את סובלת אך כדאי לשקול טיפול חלופי טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה טבעית לאחר ניקוימושי16/07/2012. לאחרונה ביצעתי ניקוי רעלים במשך שלושה שבועות, כולל ההכנה (תכנית הניקוי של ד"ר חוגנר שכוללת צום מיצים המשולב עם ארוחה מוצקה בצהריים, המבוססת על עקרונות התזונה הטבעית) וכעת אני חוזרת בהדרגה לתזונה רגילה. בהקשר זה יש לי מספר שאלות:
1. האם להמשיך לקחת גם כעת את התוספים שלקחתי בניקוי: כורכום, ויטמין סי, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה?
2. באיזה קצב להחזיר מאכלים לתפריט? (ד"ר חוגנר ממליץ להחזיר מאכל ליומיים ולעקוב אחרי תגובת הגוף- האם זה נכון?)
3. בעבר נהגתי לאכול בארוחת הערב לחם מלא עם מוצר חלבי כלשהו (קוטג'/ גבנ"ץ לייט) וביצה או טונה. מה כדאי לי לאכול במקום המוצר החלבי שיהיה שווה ערך בהרכבים התזונתיים (התפריט הקודם הורכב ע"י תזונאית קלינית). האם צריך לוותר על הביצה (אורגנית) או הטונה?
4. אני נוהגת לאכול יוגורט ביו פעם ביום, האם מומלץ להמשיך לאכול אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתזונה טבעית לאחר ניקוי - תגובה
17/07/2012שלום רב,
בכל מצב של ניקוי הגוף יש לשים לב כי מבודדים את המזונות אליהם חוזרים ולעשות זאת בהדרגה. פעמים רבות נמצא כי ישנם מזונות המיצרים כאב או אי נוחות כלשהי ואנו נוכל לדעת מהו המזון רק אם נוסיף בכל פעם מזון אחדת נשים לב לתגובה ולפי זה נדע כיצד להמשיך- באם להוריד או להוסיף את אותו מזון לתפריט. לשאלותייך:
האם להמשיך לקחת גם כעת את התוספים שלקחתי בניקוי: כורכום, ויטמין סי, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה?
כן, מומלץ להמשיך לפחות לעוד 3-4 שבועות את התוספים.
2. באיזה קצב להחזיר מאכלים לתפריט? (ד"ר חוגנר ממליץ להחזיר מאכל ליומיים ולעקוב אחרי תגובת הגוף- האם זה נכון?)
נכון ובהתאם לדברי ההקדמה שלי.
3. בעבר נהגתי לאכול בארוחת הערב לחם מלא עם מוצר חלבי כלשהו (קוטג'/ גבנ"ץ לייט) וביצה או טונה. מה כדאי לי לאכול במקום המוצר החלבי שיהיה שווה ערך בהרכבים התזונתיים (התפריט הקודם הורכב ע"י תזונאית קלינית). האם צריך לוותר על הביצה (אורגנית) או הטונה?
אינני ממליץ לחזור למוצרי החלב- ניתן לאכול ירקות, טחינה או מוצרי שומשום אחרים, חלב סויה או חלב אורז. כל אלו מכילים רכיבים תזונתיים עשירים יותר מהחלב.
אין צורך לוותר על ביצה- זהו מזון המכיל רכיבי מזון רבים וחשובים. טונה טוב לאכול אך אין להגזים בו בגלל שמגיע בשימורים.
4. אני נוהגת לאכול יוגורט ביו פעם ביום, האם מומלץ להמשיך לאכול אותו?
אני ממליץ להימנע ממוצרי חלב עד כמה שניתן. אם ממש רוצים, ניתן להחליף למוצרי חלב עיזים.
בהצלחה!
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל וחומצה פיטיתליאורה15/07/2012אני אוכלת בבוקר שיבולת שועל. כיצד יש לנטרל את החומצה הפיטית שנמצאת בשיבולת שועל?. האם על ידי חימום? ואם כן-איך וכמה זמן לחמם, בלי שייפגעו ויטמיני ה-B?.
אם אני אוכלת את השיבולת שועל בלי לבשל מעורבבת עם מים קרים- האם משהו מהמינרלים נספג בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה לא קיבלתי תשובה????
ליאורה18/07/2012אני אוכלת בבוקר שיבולת שועל. כיצד יש לנטרל את החומצה הפיטית שנמצאת בשיבולת שועל?. האם על ידי חימום? ואם כן-איך וכמה זמן לחמם, בלי שייפגעו ויטמיני ה-B?.
אם אני אוכלת את השיבולת שועל בלי לבשל מעורבבת עם מים קרים- האם משהו מהמינרלים נספג בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיבולת שועל וחומצה פיטית - תגובה
24/07/2012ליאורה שלום,
אין צורך להיבהל מחומצה זו. מדובר על כמות קטנה ובלתי מזיקה.
בכל מקרה, אחת הדרכים לשפר את הספיגה ובלי לפגוע (כמעט) בויטמינים, היא על ידי השריית השיבולת שועל בקערית עם מים רותחים. לכסות ולתת לזה לשבת כל הלילה. בבוקר תמצאי כי שיבולת השועל ספחה את המים והיא מוכנה למאכל.
בריאות שלמה
ד"ר גוניק ND, OMD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם רואי
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/08/2012מסכימה עם רואי, אין סיבה להיבהל מחומצה פיטית/אוקסלית. מה שצריך להיספג יספג - הטבע חכם מאיתנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך לא קבלתי תשובה אם לאחר צום מיציםציפי15/07/2012של 21 יום -ישנה סכנת השמנה -גם אם המזון שאוכלים לאחריו הוא לא יותר מ 1200 קלוריות?
כיון שהגוף היה בצום ,אולי אפילו 1200 קלוריות זה הרבה מידי בשבילו והוא יגיב בהשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראך לא קבלתי תשובה אם לאחר צום מיצים - תגובה
16/07/2012כל מקרה לגופו.
חייבים לראות אותו בכדי לדעת.
בכל מקרה בכדי לשפר את היכולת לשמור על משקלת יש לבצע פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אורח חייכם בריא?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)