מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדרונפרוזיס קל דו צדדי.לי01/05/2015
שלום רב
עשיתי בדיקת אולטראסאונד בבטן וקיבלתי תשובות רציתי לשאול האם הכול תקין ?
וכתוב הדרונפרוזיס קל דו צדדי ? מה זה ? והאם מסוכן
א.ס בטן עליונה (כולל כליות)
סיבת ההפניה:
כאבי בטן.
ממצאים:
בטן US
===========
הכבד ללא ממצא פוקלי.
כיס המרה ללא אבנים, הדופן אינה מעובה.
דרכי המרה החוץ ותוך כבדיות אינן מורחבות.
הלבלב ללא ממצא גס.
הטחול אינו מוגדל.
שתי הכליות ללא עדות לגוש או אבן , גודל ומבנה תקינים,
הדרונפרוזיס קל דו צדדי.
רטרופריטנאום עליון חופשי.
אין נוזל חופשי בבטן.
כיס שתן תקין.
התרוקנות טובה, שארית שתן לא משמעותית - 6 סמ"ק.
הדרונפרוזיס קל דו צדדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרונפרוזיס קל דו צדדי. - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו02/05/2015אני מניח שהשואל/ שואלת הוא מבוגר ואני מומחה בילדים . בילדים מצב כה הוא מם מצא אקראי וחסר משמעות באדם ללא תלונות. מצד שני מדווח בשאלה על כאבי בטן. מציע לבצע גם בדיקת שתן ולוודא שאין שם דם או סימני דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGANאנונימית26/04/2015
שלום,
אני בחורה בת 23, חולת IGAN מזה כשנתיים.
לאחרונה קראתי על זה באינטרנט, ויצא לי לראות שיש קשר בין חוסר ברזל לIGAN.
רציתי לדעת האם ידוע לך על כך?
יש לי חוסר ברזל במשך מספר לא מבוטל של שנים (7-8), ברמה שהברזל היה מגיע ל 20, הפריטין ל 3.
אני מעוניינת לדעת אם ידוע על קשר בין הדברים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IGAN - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/04/2015קיים קשר בין מחלת כליה עם משקעי IGA (היא IGAN ) לבין מחלת הצליאק, בה יש רגישות לחלבון הגלוטן שבקמח ועלולה להתפתח מחלת מעיים שהביטוי העיקרי שלה בגיל הילדות או המבוגר הצעיר הוא אנמיה של חסר ברזל. כדאי לוודא שנבדקת למחלה זאת (ניתן לבדוק זאת ראשונית ע"י בדיקת דם פשוטה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבני ציסטיןיוסי22/04/2015
שלום
חולה עם סכנה לאבני כליה מסוג ציסטין איזה כלכלה מומלצת
1- דלת נתרן
2- דלת חלבון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבני ציסטין - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו23/04/2015לא ברור מה הכוונה בהגדרת אדם כנמצא "בסכנה לאבני ציסטין". קיימים אנשים עם הפרשה מוגברת של ציסטין בשתן בבדיקות חוזרות. לרוב בדיקה זאת מתבצעת בעקבות מציאת אבן אחת או יותר בדרכי השתן, כחלק מבירור לסיבות "מטאבוליות" לאבנים בדרכי השתן. אם אכן לאותו אדם יש הפרשה מוגברת של ציסטין בשתן (בעיה הנקראת "ציסטינוריה"), כי אז לנקוט בשורה של פעולות, כולל: שתיה מרובה, דאגה לשתן בסיסי מאד (עם pH מעל 7.5 ) ברוב שעות היממה. גם דיאטה דלת מלח עשויה להקל על הפרשת הציסטין בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמירי20/04/2015
שלום בני היה בבית חולים בגלל נפילה ורופא אוטופד שלח אותו לבית חולים כי היה כאבים בצד של הכליות ושם עשו לילד בדיקת שתן תקינה לחץ דם ודופק יצא גבוה הילד היה מבוהל מאוד הילד בן 11 וחצי שנים גובה מטר חמישים וארבעה ומשקל 60 היום הלחץ דם דרך קופת חולים היום 113/61 ודופק 114 מה הלחץ דם שצריך להיות לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו23/04/2015לחץ הדם שציינת תקין לילד בגילו וגובהו. זה טבעי שלחץ הדם עלול להיות גבוה כשמתרגשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיסדנה13/04/2015
שלום רב.
בן 30
כליה מורחבת מלידה.
מגלואורטר שמאלי.
כליה שמאלית מורחבת
במיפוי כליות יצא שכליה אחת מתפקדת 35% והשניה 65%.
ונכתב: הפרעה קשה בניקוז גם לאחר מתן פוסיד.
יש לציין שתפקודי כליה (דם) תקינים.
ושהיה נסיון לביצוע בדיקה דרך הפין אך בשל היצרות לא היה אפשרי לבצע את הבדיקה.
1. מה זה אומר ההפרעה בניקוז?
2. האם יש משהו שצריך לעקוב אחריו?
3. האם יש קשר לשריפה במתן שתן ודלקות חוזרות?
4. האם יש ממה לחשוש לגבי העתיד? זה יכול להצביע על סיכוי ללקות במחלות כליה כלשהן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרונפרוזיס - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו13/04/2015שלום רב:
אני מניח שאתה במעקב רופא מומחה (עדיף לאורולוגיה, שמתמחה בבירור וניתוחים בכליות ובדרכי השתן).
במידה והבעיה שלך היא רק באחת משתי הכליות ולאור התפקוד הכלייתי התקין כעת בבדיקות הדם, סביר שבעיה זאת שאתה מציין לא מסכנת אותך ללקות במחלת כליות כרונית. בשאלה זאת כדאי תמיד להשלים בדיקת לחץ דם ולשלול קיום של חלבון בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרותעוד אמא08/04/2015
שלום,
בתי בת אוטוטו ארבע. לפני כשלושה חודשים הופיעה דלקת בדרכי השתן לראשונה בחייה. הייתה צריבה, תכיפות ופספוסים אך ללא חום. בתרבית צמח פרוטאוס מירביליס. מיד לאחר שהחלה אנטיביוטיקה הסמפטומים נעלמו ומיד כשסיימה הם חזרו. החלה ליטול אנטיביוטיקה אחרת (אוגמנטין), שוב נעלמו הסימפטומים. כשסיימה יצאה תרבית נקיה ויומיים לאחר מכן הכל חזר. קיבלה אנטי' לשבועיים ואז נהיה שקט לחודש וחצי. עכשיו חטפה שוב דלקת שכללה חום וכאבים עזים (היא סבלה מאוד). הפעם אי קולי. כרגיל אנטיביוטיקה לשבוע ומייד אחריה התחלנו טיפול מונע בדיספטיל. סוכם שתמשיך בטיפול עד שנגיע לנפרולוג (תורים ארוכים נורא...). אולטראסאונד תקין.
שאלתי היא האם אכן צריכה נפרולוג או דווקא אורולוג? ואיך יתכן שהגיע עד גיל ארבע וזה לא קרה לפני כן? אם זה רפלוקס, זה לא אמור להופיע כבר מגיל 0? באופן כללי אנחנו כבר מתחילים לדאוג, הדבר מתחיל להראות סימנים של השפעה נפשית, מה יכולות להיות הסיבות לדבר זה? האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לבצע לפני שמגיעים לנפרולוג?
תודה וסליחה שיצא ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/04/2015כל זמן שמדובר בדלקות ללא חום, זה פחות מדאיג. לא נדיר שבת בגיל 4-6 שנים מתחילה עם דלקות כל כיס השתן. שימי לב שאין מרכיב של עצירות צואה או הפרעה בשליטה על כיס השתן. כדאי לבצע עד קבלת התור להתיעצות סונאר של הכליות וכיס השתן, לפני ומייד אחרי השתנה.
אשמח לראותה במרפאתי ליעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס פרוטאין קריאטניןילי06/04/2015
שכחתי לציין שאני לוקח חוסמי aceלהורדת חלבון ויש לי חלבון עקב מחלת כליות תפקודי כליות תקינים כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס פרוטאין קריאטנין - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו08/04/2015אני מניח שאתה נמצא במעקב של רופא מומחה לנושא (בד"כ זה נפרולוג). יחס של 0.7 הוא מעל הערך המומלץ של מתחת ל- 0.2 . זה נחשב דרגה ראשונה של "לא תקין". כשהיחס עובר את הערך "1" זאת דרגה שנייה וכשזה עובר את הערך "2"- זאת דרגה שלישית.
יש להתיעץ עם הנפרולוג בקשר למידת האיזון שלך תחת הטיפול במעכב ה- ACE .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת יחס חלבון קריאטניןילי05/04/2015
רציתי בבקשה לדעת אם בבדיקת שתן זו התוצאה 0,70 ברור לי שזה לא תקין אבל אפשר לדעת בערך כמות חלבון ? למרות שזה לא איסוף בן 20 גובהה 180 משקל 79 קילו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת יחס חלבון קריאטנין - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו05/04/2015יחס חלבון לקראטינין, ב -מ"ג למ"ג, צריך להיות מתחת ל- 0.2 .
יחס כזה מייצג איסוף רק בתנאי שבוצע מדגימת שתן ראשון של בוקר, וגם זה אחרי שהנבדק הטיל את מימיו בשירותים לילה קודם ונח כל הלילה. במידה וזה לא בוצע כך מומלץ לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בעקבות תרופותנעמה18/03/2015
שלום,
יש לי סיבוכי סוכרת שחלק מהם זה פגיעה חמורה בכליות. הייתי מטופלת במספר תרופות אלא שלאחרונה הוחלפו לי התרופות לקדקס 6 מג ביום וקרדילוק 5. בנוסף לוקחת אקספורג וחצי כדור שלמשתן קלוריל יום כן יום לא. מאז שלוקחת את הקדקס והקלוריל העלתי 4 קג ומרגישה נפיחות בעיקר באזור הרגליים (לא בצקת(. האם התרופותההאלה אכן גורמות לעליה במשקל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בעקבות תרופות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו18/03/2015שלום רב: מציע לך להתיעץ עם הרופא שרשם לך את השילוב התרופתי הנ"ל. גם רופא המשפחה עשוי להיות כתובת טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליות מוגדלותשירה15/03/2015
שלום,
אני בשבוע 26 להריוני, בסקירת מערכות בשבוע 26+1 התגלה ממצא של גודל כליות באחוזון 90, אורך 35 מ"מ. העובר באחוזון 53. יש לציין כי המבנה של הכליות תקין, הן לא אקוגניות, אין ציסטות ואגניי כלייה מעט בולטים אך בטווח הנורמה. נשלחתי לחזור למעקב בעוד כשבועיים.
מה זה אומר? למה עליי לצפות? האם יש סיכוי שזה יתאזן פתאום?
אודה לכם על תשובתך בהקדם, מאוד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליות מוגדלות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו17/03/2015אני מאחל לך השלמת הריון ללא דאגות ולידה מוצלחת
וואריאציות האלה שנמדדות במהלך ההריון הן לא מספיק משמעותיות אפילו כדי לגרום לך לדאוג.
אשמח לשוחח איתך ולבדוק את תינוקך אחרי הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתןדנה11/03/2015
שלום, במשך שלוש השנים האחרונות יש לי כל הזמן דלקת בדרכי השתן. אין לי צריבה/כאב /אי נוחות.. אני מזהה את הדלקות מריח השתן ומהצבע העכור. מדי פעם לוקחת סבב אנטיביוטיקה השתן מתנקה ונהיה חסר ריח ותוך כשבוע מהפסקת האנטיביוטיקה הדלקת חוזרת. בפעם היחידה שהרגשתי כאב גם לא היתה צריבה, פשוט הרגשתי כאב לא נסבל בגב התחתון והייתי עם כאבים בלתי נסבלים מספר ימים.
אני רואה בפורומים שאם הדלקת אסימפטומטית לרוב אין צורך לטפל בה. האם אכן זה נכון?
אנחנו חושבים להתחיל לנסות להיכנס להריון בעוד כחצי שנה. האם אצטרך לעשות סבב אנטיביוטיקה לפני תחילת הנסיונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/03/2015שלום רב: קשה לקרוא לשתן עכור ובעל ריח לא טוב כ"צמיחת חיידק בשתן ללא תלונות". אני מניח שאם תשאירי את המצב הזה של שתן עכור ובעל ריח לעוד כמה ימים , זה כבר יתחיל גם לכאוב או אף עלול לגרום לחום. חשוב לברר מהו החיידק שצומח בתרביות השתן ואם אכן את מסוגלת לסלקו באופן מלא עם הטיפול האנטיביוטי.
לעתים טיפול לא אנטיביוטי (כגון החמצת השתן עם התרופה סדוראל) עשוי לעזור.
מציע להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות או עם אורולוג מבוגרים הממוחה בתחום, במיוחד לפני הכניסה להריון, כי דלקות בשתן בעת הריון הן גורם סיכון לסיבוכי הריון, כולל לידה מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת נקז- כיצד מתבצע התהליךרוית09/03/2015
הי, הבן שלי עבר ניתוח לאחר שהיה לו אגן כליה מורחב, הוא בן שנתיים וחצי ושוחררנו מבית החולים, נאמר לנו שבעוד כ-חודש וחצי נחזור כדי שיוציאו ממנו את הנקז שהוכנס לו
תוכל בבקשה לפרט לי על התהליך, אם זה אומר שפותחים לו שוב את כל הניתוח?
הבנתי שהפעם זה תהליך יותר פשוט, יותר קצר, ושלא מצריך לילה בבית החולים.
פותחים לו חזרה את כל הצלקת וכל הכאבים והכל מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת נקז- כיצד מתבצע התהליך - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/03/2015כדאי שתתקשרו לרופא המנתח (קרוב לוודאי אורולוג ילדים) כדי שיסביר לכם את התהליך הצפוי. אם מדובר בנקז פנימי מסוג סטנט (STENT ), זה יכול להשלף ע"י פעולה בהרדמה ללא חתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כליות ודרכי שתןליאת08/03/2015
שלום,
אני בת 65
לאחרונה עברתי בדיקת אולטרסאונד כליות ודרכי שתן.
בכליה הימנית נרשם ציסטה בקוטר 8 סמ עם תוכן צלול.
האם תוצאה זו הגיונית?
מה ניתן לעשות במקרה זה?
מה הטיפול שמוצע בדרכ?
האם יש סיבה לדאגה?
בתודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד כליות ודרכי שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/04/2015ציסטה בודדת באחת מהכליות באדם בוגר איננה ממצא חריג. דברי על כך עם רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתןלימור25/02/2015
שלום בתי בת שנתיים ושלושה חודשים אף פעם לא היה לה דלקת בשתן בגיל זה מה הסכוי לדלקת ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו25/02/2015לצערנו, דלקת בדרכי השתן עלולה להופיע בבנות בכל גיל. החדשות הטובות הן שיש לזה כמובן טיפול יעיל ברוב המקרים וזה לרוב לא מחייב אשפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה ול"דרוביק24/02/2015
פ.נ.
האם שהייה של 5-10 דקות בסאונה יבשה, אחרי שחייה, יכולה להיטיב למבוגר המטופל (ומאוזן) ליל"ד? בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)