מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קטטראדיר24/07/2015
שלום רב, האת אתה יכול להסביר לי בקצרה מה ההבדיל בין קטטר מסוג picc לבין קטטר מסוג central venous cathter ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטטר - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו26/07/2015קטטר מסוג. piccline מוחדר לוריד פריפרי (בדכ באזור האמה), קטטר ורידי מרכזי מוחדר לוריד גדול ומרכזי יותר, בדכ בצואר או במפשעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוריוסי09/07/2015
שלום רב,
איזה תמיסה הכי מתאימה לחולה עם התייבשות + היפרנתרמיה (160) ? נורמל סייליין 0.9% או נורמל סייליין 0.45% ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו13/07/2015אני מקווה שהילד/ מטופל מאושפז בבית חולים. תיקון של התייבשות היפרנתרמית הוא תפקיד של רופא בבית חולים ואיתו יש להתיעץ ישירות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
אדיר14/07/2015הילד בבית חולים , כאשר בדיקות דם הראו שיש ממב של התייבשות עם היפרנתרמיה הוא המליץ על נוזלים 0.9% , אני אח כבר 4 שנים , ביררתי איתו למה 0.9% ,,, היה עדיף 0.45% אך הוא סירב !!!
האם נכון 0.9% עוזר במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיבשות היפרנתרמית
פרופ לנדאו14/07/2015אני מכבד את השכלתך ולכן אני דן בזה בפורום ציבורי כזה. המצב הוא מורכב ולכן נדרש ניסיון ואחריות של רופא בכיר. באופן כללי אמנם זאת היפרנתרמיה אך לא קשה, במיוחד אם לא הופיעו כל סימנים של דיכוי במצב ההכרה או פרכוסים בקבלה לאשפוז. באם מדובר בהתייבשות חשוב קודם כל לתקן את ההתייבשות ולכך הסליין 0.9% עדיף. גם תמיסת 0.9% לא יכולה להחמיר את ההיפרנתרמיה, מקסימום לא להוריד אותה כ"כ מהר, וזה דבר רצוי באופן כללי לגבי תיקון של היפרנתרמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת כליהסיון08/07/2015
שלום, אני בחורה בריאה בת 33.אני שוקלת את העניין של תרומה אלטרואיסטית של כליה. עברתי לידה אחת לפני שש שנים והייתי רוצה לדעת האם ניתן לעבור הריוןת תקין אחרי תרומת כליה או שיש איזשהם סיבוכים אפשריים ושאלה נוספת, כמה זמן צריך לחכות אחרי התרומה כדי להכנס להריון. תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת כליה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו08/07/2015שלום רב:
ראשית, כל הכבוד על הנכונות לתרום כליה מרצונך החופשי! כידוע לך, יוזמה כזאת עדיין שדורשת הליך של אישור מצד ועדה על פי חוק שמתקיימת במרכזים המוכרים להשתלה. מציע לפנות אליהם עם השאלות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תפקודי כליותאמא29/06/2015
ביתי בת ה 7 עשתה בדיקת דם לתפקודי כליות להלן הממצאים
urea 28
creatinine 0.37
uric acid 2.5
calcium 10.1
protein total 7.1
albumin 4.5
sodium 138
potassium 4.5
ברצוני לדעת האם ערכים אלו תקינים ( הנני יודעת שלחלק מהבדיקות ישנן ערכים שונים לילדים ).
כמו ה ureaהערכים התקינים הם עד 20?
אודה לתשובה בנושא :)
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תפקודי כליות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו29/06/2015להבא- תחומי הנורמה אמורים להופיע בתשובת המעבדה שקבלת. הערכים שמסרת תקינים. כל טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כליותפיצי21/06/2015
שלום רב, בהריון ולאחר הלידה היה לבני הרחבה של אגני כליות בשניהם, נתבקשתי לבצע אולטראסאונד בגיל חודש להלן התוצאות: כליה ימנית-באורך 4.1 ס״מ בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי תקין אין אבנים או גושים הודגם גודש מנימלי באגן הכליה רוחב האגן 0.5 ס״מ כליה שמאלית- באורך 4.6 ס״מ בגודל ומבנה תקינים פרנכימה בעובי תקחן אין אבנים או גושים אין עדןת להידרונפרוזיס. עד שיגיע התור שלי לנרפולוג ... אשמח לדעת מה זה אומר??? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו21/06/2015הבדיקה נשמעת תקינה. מומלץ להגיע לנפרולוג ולקבל הסבר מפורט. עד אז יש רק לדאוג לשלול דלקת בדרכי השתן במקרה של חום ללא מקור ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה זה דחוף אני בלחץדניאלה19/06/2015
שלום בתי בת שנתיים ושבעה חודשים היא התלוננה שכואב לה בפותה היום עשו לה בדיקת סטיק ונשאר טיפה שתן בשקית של השתן כי נשפך החוצה ואז האחות אמרה שיש לה לקוזסטים בשתן והרופאה שלחה אותי ביום ראשון לעשות בדיקת מעבדה האים זה אמיתי יכול להיות שהשקית הזדהמה בבקשה אים תוכל לענות לי אני בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף פעם לא היה לה דלקת בשתן
דניאלה19/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ לאחר טיסהפיאנה17/06/2015
שלום רב,
אני בת 66, סובלת מלחץ דם גבוה שבד"ר מאוזן ע"י תרופות וכן סובלת מבעיות במפרקים.
כבר מס' פעמים במהלך הטיסות הרגשתי לחץ מאוד חזק בראש וסתימה באוזניים. בפעם האחרונה המצב היה חמור במיוחד ונמשך (עם הקלה מסויימת) כמעט שבוע ימים. המצב מלווה בעלייה בלחץ הדם.
מה עלי לעשות? בעוד חודשיים אני אמורה שוב לטוס. האם יש צורך בבדיקות או הכנה מיוחדת לטיסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ לאחר טיסה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו18/06/2015אני מניח שאת מדווחת על התמודדות עם לחץ דם סיסטמי גבוה ולא יתר לחץ דם ראתי בלבד, מצב הקשור למחלת ראות כרונית. במידה ואכן מדובר ביתר לחץ דם ולחץ הדם שלך מאוזן "על הקרקע" אין עדויות לסיכון בזמן טיסה. מטבע הדברים לחץ הדם שלנו עולה כשאנחנו חווים מצב דחק (STRESS ). תחושת הסתימה באוזניים עלולה לנבוע משינויים בלחץ האוויר בזמן הטיסה. מציע שתיבדקי ע"י רופא אף, אוזן וגרון ושתקבלו טיפים איך ניתן לאזן את הלחצים בין שני צדי עור התוף שבאוזן (כמו שמלמדים צוללנים). בנוסף, חשוב מאד לא להשאר ישובים במהלך טיסה ארוכה, למניעת הווצרות קרישי דם בוורידים, מצב שמטופלי יתר ל"ד נמצאים בסיכון גבוה אליו.
טיסה נעימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כליותדניאלה06/06/2015
שלום בתי בת שנתיים וחצי בדיקת קראטיןןןן תפקוד כליות יצא 0.29 האים זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כליות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו18/06/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת כלייהאני23/05/2015
בת 19. היי, בעוד כחודש וחצי אני עומדת לעבור השתלת כלייה. רציתי לשאול כמה זמן אחרי ההשתלה מותר לחזור לקיים יחסי מין מלאים? אחרי כמה זמן מותר להתנשק? והאם רצוי לא לקיים יחסי מין בזמן שקרוב להשתלה? תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת כלייה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו28/05/2015שיהיה בהצלחה עם ניתוח ההשתלה. אני מציע לך לשאול את השאלות אחרי ההשתלה, כי חשוב לראות מה המהלך שיתפתח בעקבות הניתוח , במיוחד לגבי מידת הטיפול המדכא חיסונית שתקבלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת כליהkeren34121/05/2015
ערב טוב,
לביתי בת ה- 6 כיליה עם תפקוד מינימלי. האורלוג המליץ להוציא אותה מכיוון שלילדה יש כאבים בצד של הכיליה הפגומה. בנוסף, בגיל שנתיים וחצי היה לה UTI קשה ויכול להיות שהיו עוד דלקות במהלך השנים רק שאנחנו לא ידענו עליהן מכיוון שלא עשינו בדיקת שתן. רק לאחרונה גילינו שהכיליה אינה מתפקדת ולכן כשהיה לילדה חום לא בדקנו שתן (לא התלוננה על כאבים במתן שתן). לפני כארבעה חודשים היה לה חום גבוה מספר ימים והיא התלוננה על כאבים בצד ומאז המשיכה להתלונן ועקב כך נעשה לה אולטראונסאונד בטן בו התחיל הבירור עד לאבחנה של כיליה מצולקת ובתפקוד ירוד מאוד( 6% יחסי בבדיקת הMAG).
ההתלבטות שלנו היא שהנפרולוגית לא ממליצה לנתח מיד מכיוון שיש רק מקרה אחד מתועד של UTI וממליצה להמשיך במעקב ואילו האורלוג ממליץ לנתח.
שאלתי היא, במידה ואנחנו לא כורתים את הכיליה ונגרמת לילדה דלקת בשתן שוב, האם הדבר לא מסכן את הכיליה התקינה?
ומהם הסיכונים שיכולים להיווצר במידה ולא כורתים את הכיליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ב-Medikids האורולוג והנפרולוג ביחד.
RaniMedi22/05/2015האבחון חייב להיות ביחד . דיוו המשותף של האורולוג והנפרולוג.
לפרטים 6334 * , הרצליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיים עם כליה לא תפקודיתמודאגים20/05/2015
שלום,
בסקירת מערכות התגלה שלעוברית יש כליה אחת שהרופאים מאמינים שלא תתפקד כלל בשל הידרונפרוזיס חמור. הכליה השניה נראית בסדר. אנחנו שוקלים אפשרות של הפסקת הריון לצד אפשרות (בה מצדדים הרופאים) של לחיות עם זה. מעוניינים ליצור קשר עם משפחות שלהן ילד עם כליה אחת לא תפקודית בשל הידרונפרוזיס על מנת לשמוע באופן בלתי אמצעי, מנקודת מבטה של המשפחה, על החיים עם פגיעה כזו ועל השפעות לטווח יותר רחוק (ירידת תפקודי כליה, עליית לחץ הדם וחלבון בשתן, ויתר התופעות האופייניות למצב כזה).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים עם כליה לא תפקודית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו28/05/2015לא אוכל לספק בקשה כזאת, כי אני קשור בקשרי סודיות רפואית. מציע להתיעץ עם רופא מנוסה בתחום. קיימת מרפאה ייעודית לכך בכל בית חולים גדול, חשוב שבמרפאה כזאת יהיה גם נפרולוג ילדים שיוכל לתת את הפרספקטיבה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר תשובה אני בלחץמירית13/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפשר תשובה אני בלחץ - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו15/05/2015אכן יש להתיחס לתלונה של שתייה מרובה, במיוחד אם הילד קם גם בלילה לשתות ולהשתין. במקרה שכזה יש לבצע בדיקת שתן ראשון של בוקר (לפני שהוא שותה!) לכללית (בעיקר לפונקציה של משקל סגולי). במידה והמשקל הסגולי של שתן ראשון של בוקר הוא מתחת ל- 1010 יש לפנות לקבלת עזרה בהשלמת הבירור. אשמח ליעץ בנושא במרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךמלי05/05/2015
האים בבדיקת סטיק לשתן אפשר לראות אים יש סוכר ואים יש מה התופעות שיש לילדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו05/05/2015הרבה ילדים עשויים לשתות הרבה מתוך הרגל. הדגלים האדומים צריכים להופיע במידה ויש שינוי בהרגלי השתייה ואם הילד שותה גם בלילה או חוזר להרטיב. בדיקת שתן ראשון של בוקר לכללית (כולל משקל סגולי וסוכר) עשוייה לספק מידע רב וחשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאמלי05/05/2015
שלום בתי בת שנתיים וחצי שותה בכוס חד פעמי אני שמה לה רבע כוס שאלתי כמה ילדה בת שנתיים וחצי אמורה לשתות האים זה לא חריג שהילדה בחמש וחצי בבוקר מבקשת מים וכול שעה שותה רבע כוס ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מאדימה במאמץעדי03/05/2015
שלום,
ביתי בת שלוש וחצי, בעלת כליה אחת (השניה היתה מולטיציסטית ונספגה לקראת גיל שנה). מעבר לזיהום בשתן בגיל 7 חודשים הכל תקין - אולטרסאונד, בדיקות דם ושתן ולחץ דם.
היא די שובבה ובכל פעם שהיא קצת משתוללת היא מיד מאדימה בפנים ומזיעה בקלות.
האם יש קשר לכליה? האם עלינו לבדוק אצלה משהו מסויים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאדימה במאמץ - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו04/05/2015לא נראה קשור למצב של כליה בודדת.
לאל שכוח למדוד לחץ דם פעם בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)