פורום נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות כליה לסבתא שלי
    אנונימי
    15/09/2015

שלום פרופסור,
    סבתא שלי בת 75 סובלת מבעיות כליה מזה שנים , עקב בעיות גנטיות.
    יש לי מספר שאלות:
    1. בגלל הבעיה שלה בכליות גם כואב לה הברך ולפעמים היא לא מרגישה תחושה באצבעות הרגליים( אם היא לא לוקחת את התרופות).
    האם יש איזשהו טיפול אלטרנטיבי שהיא יכולה לנסות בשביל לעזור לכאבים שלה? מסאג באיזור הברך וכו'..( כמובן לא כתחליף לתרופות)
    2. הבעיה היא גנטית וגם אמי סובלת מעט מזה וגם אחי הגדול, איך ניתן להימנע מזה לפני שזה בכלל מתחיל?
    3. במידה והיא תצטרך להחליף כליה, האם אפשר להתחיל עכשיו להיכנס לתור להחלפת כליה או שקודם חייבים לעבור דיאליזה וכדומה.
    תודה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות כליה לסבתא שלי

הוספת תגובה

• בעיות כליה לסבתא שלי - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    15/09/2015

שלום רב
    אתה מעלה שאלות כבדות. קשה לענות במכתב מבלי לעבור על כל הנתונים וההיסטוריה, במיוחד בנוגע לכאבים שאתה מזכיר.
    כשאתה מציין ״בעיות כליה... גנטיות״, אני יכול לחשוב על כמה אבחנות אך יש לבדוק למה הכוונה בדיוק. במיוחד יש להעריך מה מידת הפגיעה בתפקוד הכליות כמסננת ולפיה לקבוע את דרגת מחלת הכליות הכרונית. יש 5 דרגות חומרה , החמורה ביותר היא דרגה 5 ואז יש לדון על מקום לטיפול כלייתי תחליפי, הכולל דיאליזה או השתלה. במידה והפגיעה הכלייתית הכרונית אצל סבתא שלך היא 3 ומעלה, מציע שתבקש הפניה לנפרולוג מומחה, והוא יוכל לבדוק את הגברת ולהסות לעזור.
    בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 13 בדיקת דם
    אילנה
    09/09/2015

שלום רב,
    לבת שלי בת 13 עוש בדיקת דם וערך ה CREATININE שלה הוא 74
    לפני חצי שנה בבדיקות דם שלה זה היה 60
    חשוב לציין שהיא עשתה מלא ספורט במשך חצי שנה.
    האם זה ערך מדאיג? צריך להמשיך לבדוק?
    באותה בדיקת דם ערך של BICARNONADE הוא 17 שזה קצת נמוך ו FERRITIN 16
    כל השאר ערכים בסדר
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 13 בדיקת דם

הוספת תגובה

• ילדה בת 13 בדיקת דם - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    09/09/2015

הקראטינין הוא תוצר פירוק נורמלי של השרירים . הרמה שלו בדם יכולה להיות תוצאה של הפרעה בתפקוד הכליות או ביטוי לעלייה במסת הגוף. הערך שמסרת הוא כנראה ביחידות של מיקרומול לליטר והוא מעט מוגבר לגיל.
    כדאי לחזור על הבדיקה לאחר שתיית מים (ולא בצום) ולבדוק יחד עם זה גם בדיקת שתן "כללית" ולהגיע להתיעצות עם רופא הילדים שימדוד לה גם לחץ דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שתן ביתיות
    עדי
    06/09/2015

שלום,
    ביתי נולדה עם כליה מולטיציסטית שנספגה וכליה שניה תקינה. כעת היא בת ארבע ובכל מחלת חום אנו עושים לה בדיקת שתן. בדרך כלל אני משתדלת להביא את השתן למעבדה לביצוע שתן כללי ותרבית, אבל יש לי גם בבית מקלות לבדיקה עצמית. רציתי לדעת האם, בהנחה כמובן שהשתן נלקח בצורה סטרילית בכל מקרה, בדיקות השתן הביתיות הן אמינות מספיק? כלומר, אם בסטיק הביתי נראה שהכל תקין אפשר להיות רגועה ואין צורך לרוץ בכל פעם לבדיקה במעבדה?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שתן ביתיות

הוספת תגובה

• בדיקות שתן ביתיות - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    09/09/2015

כן, בתנאי שהסטיקים שאת מחזיקה לא פג תוקפם ואת מבצעת את הבדיקה לפי ההוראות, ובמיוחד: להמתין עד 2 דקות מטבילת המקלון בשתן ועד לקריאת התגובה ללויקוציטים וניטריט (שהם הסימנים החשובים לשלילת דלקת בדרכי השתן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים לל"ד
    אבי 31
    02/09/2015

בת 32 ברקע מחלת כליות IGA NEPHROPATHY ללא ביופסיה אלא על סמך פרוטאינוריה, המטוריה ומקרים של גרוס המטוריה לאחר מחלות ויראליות. תפקודי כליות תקינים למעט פעמיים שהקריאטנין היה מוגבר עד 1.2 וחזר לנורמה לאחר גרוס המטוריה ומתן נוזלים IV. ללא ל"ד אבל נוטלת טריטייס 2.5 מ"ג בגלל הפרוטאינוריה. נמצאת במעקב נפרולוגי. יש לציין שהחלבון בשתן האחרון שעשיתי עמד על 560 מ"ג בעבר היה גם מעל 1000 מ"ג אך עכשיו כל הזמן סטטי ללא ירידה או עליה.
    לאחרונה היו אירועים של צניחת ל"ד עד 85/55 והרגשה רעה של חולשה ועילפון. הפסקתי על דעת עצמי את התרופה למס' ימים והרגשתי טוב יותר. שאלתי את רופאת המשפחה האם ניתן להפסיק לגמריי את הכדורים אך אמרה שהיא מפחדת ושמעדיפה שאקח חצי מינון ממה שעכשיו 1.25 או 2.5 יום כן יום לא. אמרה שאסור להפסיק כדורים לל"ד.
    התור שלי לנפרולוגית הוא רק בינואר ואשמח אם תענו לשאלותי בהקדם.
    1. מדוע רופאת המשפחה אמרה שאסור להפסיק כדורים לל"ד? האם יש לכך סיבה?
    2. היות ואני לא סובלת מל"ד גבוה מה הבעיה שאפסיק ליטול את הטריטייס? רופאת המשפחה אמרה שמפחדת שהחלבון ימשיך לעלות. האם הפסקת הטריטייס מחייבת שהחלבון ימשיך לעלות?
    3. מה ניתן לעשות כדי להפחית את העניין של הצניחות ל"ד, סחרחורות וכו'?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת כדורים לל"ד

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים לל"ד - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    02/09/2015

מהתיאור נשמע שהרופא המומחה רשם לך את הטריטייס , תרופה המורידה ל"ד אך גם מפחיתה את הפרשת החלבון בשתן, למטרה השנייה. אכן, יש חשש מחזרת החלבון בשתן עם הפסקת הטריטייס, אך את זה ניתן לבדוק ע"י איסופי שתן חוזרים (למשל: כל חודש עד הביקורת אצל הנפרולוג). ההצעה של רופא המשפחה לרדת במינון הטריטייס בשלב ראשון נשמעת הגיונית.לחילופין, את יכולה להשאר באותו מינון אך לעבור לנטילת הכדור בערב לפני השינה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ESRD
    אמיר
    02/09/2015

שלום רב , ברצוני לברר לגבי חולה עם האבחנה ESRD , האם יתכן שחולה זה יתן שתן ספונטני ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ESRD

הוספת תגובה

• ESRD - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    02/09/2015

משמעות המושג ESRD היא End stage renal disease , כלומר: מחלת כליות כרונית הדורשת כבר טיפול כלייתי תחליפי, כמו דיאליזה או השתלה. אין קשר בין כמות השתן לבין "איכותו", כלומר: כמה פסולת יוצאת עם אותו מל של שתן. לכן, מה שקובע הוא בדיקות הדם המעריכות את תפקוד הכליות כמסננת של הדם, קיום של סיבוכים שלא ניתנים לאיזון עם טיפול שמרני ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

zhru
    06/09/2015

תודה רבה על התשובה , אך הכוונה שלי הייתה כך :
    האם חולה שמאובחן ESRD יכול להיות שיתן שתן ? זאת השאלה שלי ,
    אני יודע מה משמעות האבחנה אך יש מקרים שאני נתקל בהם חולים עם ESRD ונותנים שתן בכמות של 250 ביממה . ! היתכן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    07/09/2015

אכן, כפי שניסיתי להסביר בתשובתי הראשונה: חולה במצב של ESRD עדיין עשוי לתת שתן בנפחים שאתה מציין, ואף מעבר לכך, אך זה לא מבטל את הצורך שלו בדיאליזה או השתלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה על ציסטוגרפיה
    ראובן
    21/08/2015

שלום רב.
    בגיל שנה וחצי לאחר דלקות שתן חוזרות אובחן בבדיקת ציסטוגרפיה כי הילדה סובלת מרפלוקס שתן דרגה 3 לצד שמאל.
    מאז, מקבלת טיפול מונע ומעקב אולטרסאונד אחת לחצי שנה.
    הטיפול המונע הוא בתרופה CEPOVIT FORTE 250 בסירופ ובהתאמת המינון לפי
    העלייה במשקל ובגובה.
    כיום הילדה בת 5, ולאור "מצב שקט" ללא דלקות בחצי השנה האחרונה, הוחלט לנסות להפסיק את הטיפול האנטיביוטי המונע ללא ביצוע ציסטוגרפיה חוזרת לבדוק את המצב הנוכחי של הרפלוקס.הרופא אמר שבדרך כלל הגוף משתנה ויודע להתמודד לבד.
    מספר ימים להפסקת הטיפול המונע חזרה דלקת בשתן עם חיידק :
    Pseudomonas aeruginosa.
    ניתנה אנטיביוטיקה במינון טיפולי והחיידק הושמד.
    הנפרולוג המטפל אמר לחזור לטיפול מונע והמשך מעקב כפי שהיה עד עכשיו.
    (אציין כי בעקבות ריבוי הדלקות, בגיל שנתיים נצפה בבדיקת מיפוי כליות שכליה ימינית מצולקת ומתפקדת רק כ- 30% כליה שמאלית 70%)
    האם בפעם הבאה כאשר יוחלט לנסות להפסיק את הטיפול התרופתי המונע כדאי לדרוש לחזור קודם על בדיקת הציסטוגרפיה ? אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה על ציסטוגרפיה

הוספת תגובה

• חזרה על ציסטוגרפיה - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    22/08/2015

הנושא מורכב ושנוי במחלוקת ולא מתאים לתשובה דרך הפורום. מציע להתיעץ עם מומחה נוסף פנים אל פנים, ולהביא לו את כל הניירת והצילומים לעיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים נמוכים
    אבי
    19/08/2015

שלום ד״ר
    בבדיקת דם שגרתית ערכי האוריאה 15 וקריאטינין 0.59
    לפני כמה חודשים בבדיקת מיפוי עצמות היה מודגם חומר בכליות..
    עשיתי את המיפוי כיוון שיש לי כאבים בשרירים והתכווצויות ורצינו לדעת אם זה מהעצמות..האם יש קשר לכאבי שרירים והערכים הנמוכים ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ערכים נמוכים

הוספת תגובה

• ערכים נמוכים - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    20/08/2015

ערכי בדיקת הדם תקינים עבור אדם בוגר.
    הממצא במיפוי לא ברור. כדאי לגשת עם התשובה לרופא המשפחה ולשאול אם יש צורך לבצע בדיקת אולטרה-סאונד של הכליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני יומיים
    שני
    16/08/2015

ענית לי על מה שכתבתי. היום התעוררה בעיה "קטנה" נוספת. הלכתי להביא את מיכל האיסוף ונתנו לי גם חומצה להוסיף. הסבירו לי בערך ומהר מה וכיצד לעשות. מה שלא הסבירו לי אלה שני דברים שקראתי באינטרנט
    1) יש רשימה "נכבדה" של מאכלים שאסור לי לקחת 48 שעות לפני הבדיקה
    2) קראתי גם שבמשך האיסוף צריך להחזיק את המיכל במקרר. אכן כך?
    מזכיר לך שהבדיקה שלי היא לקטכולאמינים
    תודה שוב!
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    לפני יומיים

הוספת תגובה

• לפני יומיים - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    16/08/2015

אם אכן איסוף השתן הוא לקטכולאמינים - אין צורך בהגבלה דיאטטית.
    וכן, כדאי לשמור את מיכל האיסוף במקרר (לדאוג שיהיה סגור היטב, אל תדאג...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסיד
    יוסי
    14/08/2015

שלום רב ,
    ברצוני לברר מה מטרת מתן פוסיד לבחור שעושה דיאליזה באופן קבוע 3 פעמים בשבוע .... הבחור מאובחן עם ESRD ??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פוסיד

הוספת תגובה

• פוסיד - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    15/08/2015

פוסיד היא תרופה משתנת (מונעת ספיגה חוזרת של מלחים בכליה ובכל מעודדת איבוד נוזלים ומלחים דרך השתן). כשאדם מגיע להזדקקות לדיאליזה קבועה (ולכך הכוונה בקיצור ESRD : End stage renal Disease ), ההנחה היא שהכליות של אותו אדם כבר מתפקדות בפחות מ- 10% מהפוטנציאל שלהן. במצבים כאלה, אין מקום ברוב המקרים לתת תרופות משתנות (שאינן כבר יעילות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור

אמיר
    15/08/2015

תודה על התשובה ,
    ידוע כי פוסיד עובד בלולאה העולה ,
    הלולאה העולה באופן נורמלי מאזנת רמת מלחים כמו החזר כל האלקטרוליטים והפרשת סוכר ו יורק אסיד , כאשר אנחנו נותנים פוסיד אז הפעולה הפוכה ז״א מופרש כל האלקטרוליטים ומחזרה לגוף סוכר + יורק אסיד . . זה נכון ??
    שאלתי : אם לבן אדם יש אי ספיקת כליות והוא עושה דיאליזה 3 פעמים בשבוע , אז מה משמעות הפוסיד הרי הכליות אינן עובדות ובגלל זה הוא עושה דיאליזה .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    15/08/2015

זה מה שנכתב בתשובה המקורית
    מציע שתפנה לנפרולוג שמטפל בך עם השאלה הספציפית לגבי נחיצות המשך הטיפול בפוסיד במצב של ESRD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אחת במקום אחרת
    שני
    13/08/2015

שלום רב!
    אני בן 25 בריא.
    לחץ דם שלי עולה משך היום. משתנה. עולה לפעמים ל-140/145 כאשר אני בן אדם רזה מאוד ששומר מאוד עם האוכל ולא נוגע במלח ובאוכל מעובד. שלחו אותי לעשות, בין היתר, בדיקה לשלילת אדנומה באדרנל (ככה כתב הרופא). כיוון שאני בקבע, הגעתי למרפאה של היחידה בכדי לבקש הפניה והרופאה שלחה אותי קודם לכן לבדיקה אחרת: איסוף שתן 24 שעות לקטכולאמינים. האם הבדיקה הזאת לא בודקת אפשרויות לגידולים בלבד? בעיקרון, לא הבנתי למה רופא מומחה שולח אותי לבדיקה מסויימת ורופא אחר אומר לי תמתין נעשה קודם בדיקה אחרת. אפשר לקבל הסבר קצר ומלומד?
    הרבה תודות.
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה אחת במקום אחרת

הוספת תגובה

• בדיקה אחת במקום אחרת - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    13/08/2015

שלום רב:
    לחץ הדם הוא ערך דינמי, כמו הדופק והנשימות שלנו. בעת מאמצים (גם קלים) ובהתרגשות הוא עולה. כשיש שאלה של ל"ד גבוה (על שלל סיבותיו, כולל התרגשות ומאמץ מצד הסיבות הפשוטות ועד למחלות שונות, כולל מחלות בבלוטת יותרת הכליה), יש לקבוע קודם כל האם לחץ הדם הוא אכן גבוה במנוחה וללא התרגשות, האם הוא משתנה בין יום ולילה (בלילה באופן נורמלי זה צריך לרדת) ועוד. לכן, לפני שתסתבך בבדיקות מיותרות, מציע לבצע מדידות חוזרות של לחץ הדם במנוחה. הגבול העליון של הנורמה ביום אמור להיות 140/90 .
    במקרה של ספק (פעם גבוה יותר ופעם נמוך יותר)- ניתן לבצע רישום ל"ד של 24 שעות (יום ולילה).
    חשוב להדגיש שבעיות בבלוטת יותרת הכליה (על אזוריה השונים) היא סיבה נדירה ללחץ דם גבוה. קודם כל יש לשלול בעיות בכליות (ע"י בדיקת שתן, בדיקת דם לתפקודי כליה ושאר המלחים וצילום אולטרה-סאונד של הכליות וכלי הדם שלהן), בלב ובכלי הדם שלו (ע"י בדיקת אקו לב).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שני
    14/08/2015

המון תודות!
    הענות מהירה והסבר מקצועי ולא "קמצני", זה לא עניין של מה בכך.
    עשית לי את היום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית תינוקות לילדה עם אגני כליות מ
    יעל ברק
    12/08/2015

שלום רב,
    הבת שלי בת 3 חודשים סובלת מאגני כליות מורחבים, אגן ימין הרחבה קלה עד בינונית, אגן שמאל הרחבה קלה.
    נמצאים במעקב נפרולוגית ילדים.
    כעת אני מעוניינת לרשום אותה לשחיית תינוקןת, רופא הילדים שלה שערך לה ביקורת שיגרתית בדק אותה ואמר שהכל תקין ואין מניעה מלבד נושא ההרחבה ולכן המליץ להתייעץ.
    הייתי שמחה לקבל את חוות דעתכם בנושא- כמובן שמדובר בבריכה שמיועדת לתינוקןת בלבד ועומדת בכל הקירטריונים של משרד הבריאות.

תודה!

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליות

יעל ברק
    13/08/2015

האם אפשרי לקבל תשובה בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית תינוקות לילדה עם אגני כליות מ - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    13/08/2015

אין מניעה להתרחץ בבריכה במצב זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יעל ברק
    13/08/2015

אין חשש לדלקןת בשתן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת מינון טיפול מונע - KEFLEX
    ראובן
    29/07/2015

ביתנו בת 5 ובגיל שנה וחצי לאחר דלקות שתן חוזרות אובחן רפלוקס דרגה 3 לצד שמאל.
    מאז נמצאת במעקב נפרולוגי ומקבלת טיפול מונע בתרופה CEPOVIT.
    בתקופה האחרונה מינון טיפול מונע הינו 10 מ"ל (כאשר משקלה היה 22 ק"ג).
    כיום ביתי עלתה במשקל והיא שוקלת 24.5 ק"ג במקביל במקום ה-CEFORAL/CEPOVIT שלא נמצא על המדפים הקופה מספקת את התרופה KEFLEX.
    מהו מינון ה-KEFLEX לטיפול מונע לילדה בת 5 במשקל 24.5 ק"ג? האם 10 מ"ל כמו ב-CEPOVIT זה סביר?
    האם מקובל כפי שנוהג הנפרולוג לתת טיפול מונע לשנים ארוכות כדי למנוע דלקות/חיידקי
    שתן? זה לא פוגע בגוף?

הוספת תגובה

• התאמת מינון טיפול מונע - KEFLEX - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    03/08/2015

התכשיר המסחרי החדש בשם קפלקס הוא באותו מינון כמו התכשיר הישן (250 מג ל-5 מל).
    לגבי ההצדקה להמשיך בטיפול אנטייבוטי מניעתי בגיל 5.5 שנים עבור רפלוקס דרגה 3 , זה משהו שכדאי לך לברר בשיחה מלאה עם נפרולוג ילדים, שכל הפרטים על בעיותיה של ילדתך מונחות לפניו. אשמח ליעץ לך בנידון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת לחץ דם?
    הדסה
    28/07/2015

שלום,
    לפני שנה לערך קרה לי דבר מוזר ומפחיד שרק לאחרונה אני חושבת שהבנתי שהיה מדובר בנפילת לחץ דם או נפילת סוכר. אך עדיין איני בטוחה,
    המקרה קרה כאשר ישבתי שמשרדי מול מחשב והייתי מאוד מרוכזת ורגועה. הייתי במחזור והחדר היה עם מזגן על חימום(פרטים שאולי רלוונטים). לפתע כל הראייה שלי היטשטשה וראיתי כמו מסך לבן, חשתי לפתע כאילו כל הדם זורם לרגליים במהירות וחשתי מעין כבדות בכל הגוף וכאילו אני הולכת להתעלף(אף פעם לא התעלפתי). חשתי שכל הדם זרם לרגליים ונשכבתי והרמתי את הרגליים כדי לא להתעלף. בפנים חשתי קור וכאבים בשתי הלסתות וראיתי במראה חיוורון והעיניים שלי נראו כמו שני עיגולים שחורים. הרגשתי שאני משותקת מפחד ולא הבנתי מה קורה לי בגוף. הלב שלי דפק מהר מאוד והרגשתי כאילו הוא מתהפך. חשבתי שאולי זו נפילת סוכר וניסיתי להגיע לשוקולד שהיה לידי. לאחר מכן קמתי וחשבתי שעליי לפנות לביח או מרפאה... מכיוון שאני סובלת גם מחרדות והתקפי חרדה אמי אמרה לי שמדוב בהתקף חרדה ושזה לא רציני אבל אני ידעתי בתוך תוכי שזה היה שונה ומשהו שלא חשתי קודם לכן והחוזקה של הסימפטומים לא תאמה התקף חרדה. באותו יום נחתי והלכתי לישון ולמחרת הרגשתי טוב ולא היו תסמינים נוספים. עוד דבר שקרה לי באותה שנה היה שקמתי כנראה מהר מידי משכיבה לעמידה וראיתי איך שדה הראייה שלי מצטמצם ונעשה שחור ופניי האדימו והרגשתי שדם חם ושורף בלחיים. לאחר שנשכבתי הדבר עבר כלא היה.
    א. רציתי לדעת אם יש קשר בין המקרים
    ב. רציתי לדעת אם מדובר במקרה הראשון בסימפטומים של נפילת לחץ דם.
    יש לציין שאני בחורה בריאה בת 27 סובלת רק מתת פעילות של בלוטת התריס שמאוזנת בכדור כל יום ואדם חרדתי יחסית.
    לחץ דם שנמדד לאחר המקרים היה תקין לאורך זמן מעולם לא סבלתי מבעיות לחץ דם.
    עוד דבר הוא שלעיתים קרובות שאני מתרוממת מישיבה על משהו נמוך לעמידה אני חשה גל חום בפנים עובר לאחר מספר שניות.
    אשמח לתשובה למרות שקצת ארוך... תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נפילת לחץ דם?

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה???

דנה
    05/08/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפילת לחץ דם? - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    05/08/2015

שלום רב
    זב אכן עשוי להתאים לירידה רגעית בלחץ הדם. אך יש לשלול גם הפרעת קצב לב. מציע לגשת לרופא המטפל ולבדוק לחץ דם ודופק בשכיבה ועמידה וגם לבצע אקג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

דנה
    06/08/2015

חודשיים לפני המקרה ביצעתי אקו לב לצורך אחר והכל נמצא תקין לגמרי הרופאה הקרדיולוגית שללה בעיות דופק או אחרות. לחץ הדם תקין בישיבה ועמידה. האם עדיין לפנות לבדיקות או שאקו לב תקין יכול להרגיע. חשוב לציין כי מאז אין מקרים דומים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    10/08/2015

אם אכן נבדקת ע"י קרדיולוג והוא לא מצא כל בעיה ואם זה גם לא חזר- אין מקום להמליץ על ביצוע בדיקות נוספות. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן
    דניאלה
    27/07/2015

היי בני בן עשר שנים היום התאפק לפיפי וברגע שעשה שרף לו טיפה ולאחר מזה לא שרף לו מה זה יכול להיות האים דלקת בגיל זה ??

לקביעת תור
    סגירה
    שתן

הוספת תגובה

• שתן - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    04/08/2015

דלקת בדרכי השתן היא מאד נדירה בבנים בני 10 שנים. במידה ותלונת הצריבה מתמידה כדאי לבדוק אותו ולבצע בדיקת שתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב במותניים
    חנין
    25/07/2015

שלןם אני בת 37 בריאה בדרך כלל סובלת לאחרונה מכאב ואי נוחות במותנייםו עשיתי בדיקות דם ושתן והנה התוצאות
    אוריאה 13
    קריאטינין 0.55 ב2014 הגיע ל 0.5
    EGFR
    .60 ml/min/1.73m²-גדול מ
    .60 ערך רצוי מעל
    חומצה אורית 4
    Protein (U) 30
    חשוב לציין שאני כמה מדי בוקר עם נפיחות ברגליים ועלייה במשל האם זה אומר תפקיד לקוי לכליות
    היסטוריה משפחתית ( אבא ז"ל סוכרת חמורה ואח בן 40 ניתוח מעקפים וסוכרת סוג 2)

לקביעת תור
    סגירה
    כאב במותניים

הוספת תגובה

• כאב במותניים - תגובה

פרופ` דניאל לנדאו
    26/07/2015

הכל בסדר בבדיקות השתן ותפקודי הכליות
    מציע לחזור לרופא המשפחה ולחפש סיבות אחרות לנפיחות הזאת ברגליים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה