מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת איסוף שתןדניאלה30/10/2015
שלום
אני בן 60 . לאחרונה עשיתי בדיקת איסוף שתן ואלו הממצאים:
protein- urin24h :581
microalbumin-u24h :354
רופא המשפחה נתן לי לקחת כל יום טריטייס 2.5 מ"ג
השאלה היא האם תרופה זו מטרתה להוריד את רמת החלבונים הקיימת בשתן או לשמור על המצב הקיים שלא יחמיר?
בנוסף ידוע לי שתרופה זו מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם. אני בעל לחץ דם תקין. האם תרופה זו יכולה לפגוע לי בלחץ הדם?
האם התוצאות הנ"ל מצביעות על קיום בעיה בכליות הדורשות מעקב או שזה חולף ?
(בנוסף כבר שנים שידוע לי שיש לי כדוריות דם אדומות בשתן . האם יש קשר בין זה לבין החלבונים בשתן?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איסוף שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו30/10/2015שלום רב:
אענה מתחת לכל שאלה
בן 60 . לאחרונה עשיתי בדיקת איסוף שתן ואלו הממצאים:
protein- urin24h :581
microalbumin-u24h :354
רופא המשפחה נתן לי לקחת כל יום טריטייס 2.5 מ"ג
השאלה היא:
1) האם תרופה זו מטרתה להוריד את רמת החלבונים הקיימת בשתן או לשמור על המצב הקיים שלא יחמיר?
ת1) כן וכן. אך יכול להיות שהרופא המטפל יצטרך להעלות במינן התרופה להשגת יעדים אלה, כל זמן שזה לא מזיק לך.
2) ידוע לי שתרופה זו מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם. אני בעל לחץ דם תקין. האם תרופה זו יכולה לפגוע לי בלחץ הדם?
ת2) לא, ניתן לקחת תרופה כזאת גם אם לחץ הדם תקין. המטרה של העלייה האטית במינון היא לוודא שזה לא עושה לך רע, כולל ירידה בל"ד (חולשה, סחרחורת) או הפרעה במלחים בדם.
3) האם התוצאות הנ"ל מצביעות על קיום בעיה בכליות הדורשות מעקב או שזה חולף ?
(בנוסף כבר שנים שידוע לי שיש לי כדוריות דם אדומות בשתן . האם יש קשר בין זה לבין החלבונים בשתן?)
ת3) את זה תצטרך לבדוק מול הרופא המטפל או נפרולוג מומחה.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקהעדי26/10/2015
לפני שבועיים עשיתי בדיקת דם שבה רמת הקראטינין שלי בדם עלתה מ0.88 מלפני חצי שנה, ל1.0. בעקבות זאת עשיתי כבר שבועיים בדיקת דם נוספת והקריאטינין ירד ל0.96. הבעיה היא שכעת גם עשיתי איסוף שתן 24 שעות, והפרוטאין בדם שלי הגיע ל135 24h, ו6.8 ב u-sample, בהשוואה לתוצאה שמתחת לסף הרגישות מלפני שבועיים בבדיקה לא באיסוף שתן. כמו כן האלבומין שלי כעת באיסוף הוא מתחת לסף הרגישות, כמו לפני שבועים. הקראטינין שלי כעת באיסוף היה 1729 24h. ממה יכול לנבוע החלבון בשתן, האם בהכרח מדובר על בעיית כליה. בבקשה תענה לי כי אני מאד לחוץ. מה היית ממליץ (אם בכלל ) על המשך טיפול/בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פענוח תוצאות בדיקות
עדי26/10/2015בהודעה הקודמת רשמתי בטעות שהפרוטאין בדם שלי עלה ל135 24h , והתכוונתי כמובן לפרוטאין בשתן באיסוף 24 שעות. אבקש את התייחסותך לשאלות ששאלתי בתגובה הראשונה. אני מאד לחוץ מתוצאות אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו27/10/2015אין רמז למשהו חריג בבדיקות שלך. כדאי להתיעץ עם הרופא ששלח בדיקות אלה ובפניו נמצאת אולי תמונה מלאה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות בדיקות
עדי28/10/2015תודה על ההרגעה. ראשית לרופאה שלי לא היו שום נתונים נוספים , פשוט בגלל שהקריאטינין בדם שלי עלה במקצת רצינו להיות בטוחים שאין כאן מגמה של הרעה, ולכן עשיתי בדיקת דן נוספת וכן איסוף שתן (שיתן תוצאה מדויקת). בנוגע להערה הקודמת שלך שהכל נראה לך תקין, רציתי רק לחדד : האם פרוטאין באיסוף של 24 שעות ברמה של 135 (כשהאלבומין הוא אפסי), הוא לא נתון שיכול להעיד על תחילתה של בעיה, או שפשוט זה נתון שקיים אצל אנשים בריאים , והאלבומין האפסי באיסוף רק מחזק את זה.אודה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו29/10/2015הכל נראה תקין מבחינת איסוף השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותזאב21/10/2015
שלום אני בן 44 ,אני קצת בלחץ בגלל תוצאות בדיקת שעשיתי גם דם ובדיקות שתן
Creatinine (U) /24h
יצא לי תקין אבל אני בלחץ בגלל :
Albumin/creatinine ratio שיצא 61.34
Creatinine Clearence Test שיצא 71.2
Protein (U)/24 hr שיצא 222.5
ברצוני להוסיף שאני נוטל קומדין בגלל אירוע מוחי,למוגין בגלל אפילפסיה,לוטן,ציפרלקס וסימבסטאטין
אני גם מתמש בתוספי תזונה כמו חילבה םלוס כרום וליטרופ, אני מאוד לחוץ בגלל התוצאות
תודה
זאב זינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
זאב22/10/2015שכחתי גם לכתוב שאין לי סוכר ולא לחץ דם
קראתי שתרופת למוג"ין לאפילסיה שאני נוטל יכול להשפיע גם הכליות,האם זה נכון?
תודה רבה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו25/10/2015שלום רב:
יש לברר ישירות מול הרופא שהזמין לך בדיקה זאת.
מהתשובה יש עלייה קלה בהפרשה של חלבון (אלבומין וחלבון כללי) בשתן. זה לא מחייב הפסקה של אף תרופה שאתה נוטל.
דוקא התרופה למוג'ין (שם גנרי: לאמוטריג'ין) לא קשורה לבעיות כלייתיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ לנדאו בהמשך איסוף שתןרוז19/10/2015
שלום מודה לך על התשובה זה הרגיע אותי מאחר ודאגתי מאוד. מה עם הבדיקות האחרות אשלגן, זרחן, אסיד יוריק, הם מעבר למקסימום יש קשר לכליות או ספיגת סידן על מה זה מצביע?
מחכה לתשובתיך תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ לנדאו בהמשך איסוף שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו19/10/2015אין להתיחס לערכים נוספים אלה בקשר לשאלות על תפקוד הכליות כמסננת או עדות לנזק כלייתי קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של איסוף שתן למה אין תגובהרוז18/10/2015
שלום פרופ לנדאו
מחכה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של איסוף שתן למה אין תגובה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו19/10/2015הפרשת החלבון בשתן מוגברת במידה מזערית. התפקוד של הכליות כמסננת תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני באיזור הכליותאורית18/10/2015
שלום לך
בעלי בן 40 סובל כבר הרבה שנים מאבנים בכליות
עד לפני שנה וחצי סבל מגאוט היה במשקל של 150 קילו עבר ניתוח שרוול וירד 75 קילו
כיום אחרי שנה וחצי מהניתוח אינו סובל מגאוט ואף רמת החומצה האורית ירדה
העניין הוא שהוא מתלונן כבר הרבה מאוד זמן מכאב באיזור הכליות אומר שבזמן הטלת שתן הוא מרגיש כאילו יוצא חול
בבדיקת א.ס אחרונה שעשה לא נראו אבנים
אך בבדיקות קודמות תמיד נראו אבנים
בבדיקות דם שעשה לפני שבוע כל המדדים היו תקינים למעט אשלגן שעמד על 6 וכדוריות דם אדומות שעמדו על 5.7 שני המדדים עוברים מעט את הנורמה
השבוע גם עשה סי טי אך עדיין לא קיבלנו את התשובה
אשמח לתגובתך בעניין ולהמלצתך
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כרוני באיזור הכליות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו18/10/2015קודם כל: רמת אשלגן בדם של 6 היא מאד לא תקינה וחייבים לחזור על הבדיקה בהקדם ולבצע אקג. נא לגשת לרופא המטפל.
"כאבים בכליות" עלולים להיות גם כאבי גב. כדאי לדבר על זה עם רופא המשפחה.
מציע אח"כ לפנות לאורולוג עם תשובת ה- CT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן 24 שעותעדי13/10/2015
אני אדם מבוגר ,עלי לעבור בדיקה לאיסוף שתן ל-24 שעות,לצורך בדיקת קראטינין ומיקרואלבומין. בנוגע לאופן ביצוע הבדיקה. 1. האם עלי להפסיק לשתות נוזלים ביום איסוף השתן וביום שלפני תחילתו (קראתי את זה במקום כלשהוא וזה נראה לי לא סביר). 2. נטילת תרופות ביום האיסוף ובערב שלפניו: אני כבר לוקח שנים רבות כדור וחצי של נוקטורנו לשינה ועוד כדור מירו/רמרון לחרדה . בנוסף אני לוקח שני כדורי גלוקומין ביום. האם כדורים אלו יכולים לשבש את תוצאות הבדיקה במידה ולקחתי אותם בלילה שלפני הבדיקה וביום הבדיקה בלילה. או שעלי להפסיק לקחת אותם לחלוטין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן 24 שעות - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו14/10/2015אין צורך לעשות כל שינוי בהרגלים שלך תוך כדי איסוף השתן, כולל שתיה או לקיחת תרופות. כל מה עליך לעשות הוא להקפיד על איסוף מלא של 24 שעות, כלומר: בבוקר יש להטיל את השתן הראשון בשירותים. מאותו רגע והלאה יש לאסוף שתן לתוך צנצנת . בבוקר שלמחרת יש להטיל את השתן לתוך הצנצנת. יש לרשום את הנפח המדוייק , לערבב ולקחת דגימה לתוך כוסית או מבחנה ולהביא דגימה זאת למעבדה, תוך הקפדה לציין את נפח השתן באיסוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדניאלה11/10/2015
היי היום לקחתי את הילדה ועשו לה בדיקת שתן בסטיק בשקית ואז האחות אמרה שיש לוק וסוטים ודם ושתן והרופאה הפנתה אותי למעבדה האים זה הגיוני שיש לילדה דלקת בשתן ואין חום ולא שורף לה השתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תגובה
דניאלה11/10/2015אני בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתןדניאלה10/10/2015
היי רציתי לדעת כול כמה שעות אמורה ילדה בגיל זה לעשות פיפי כוונתי אים זה כול שעה אוו שעתיים זה נורמלי ורציתי לדעת איך מאבחנים לילדה בת שלוש דלקת בשתן מה התופעות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/10/2015סימנים של דלקת בדרכי השתן בילדה בת 3 שנים מתחלקים ל-2 רמות:
1) במידה ויש חום גבוה, זה עלול להיות מלווה בכאבי בטן כלליים או ממוקדים למותן אחת, צמרמורת, הקאה. במקרה כזה יש לחשוד בזיהום שעלה עד הכליות ויש לפנות לקבלת עזרה בהקדם.
2) במידה ואין חום גבוה, התלונות יכולות להתמקד לכיס השתן, כלומר: כאבים בבטן תחתונה, איבוד שליטה על מתן שתן, שתן בעל ריח לא טוב, תכיפות במתן השתן (תורך עז לתת שתן כל כמה דקות) , דחיפות (חייבים לרוץ לשירותים, אחרת יברח) וצריבה או כאבים בעת מתן השתן.
לאחר שיש תלונות , יש לנסות לאשר את האבחנה ע"י בדיקת שתן כללית, מאמצע הזרם. לפי תשובת הכללית, הרופא יחליט אם לשלוח תרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/10/2015סימנים של דלקת בדרכי השתן בילדה בת 3 שנים מתחלקים ל-2 רמות:
1) במידה ויש חום גבוה, זה עלול להיות מלווה בכאבי בטן כלליים או ממוקדים למותן אחת, צמרמורת, הקאה. במקרה כזה יש לחשוד בזיהום שעלה עד הכליות ויש לפנות לקבלת עזרה בהקדם.
2) במידה ואין חום גבוה, התלונות יכולות להתמקד לכיס השתן, כלומר: כאבים בבטן תחתונה, איבוד שליטה על מתן שתן, שתן בעל ריח לא טוב, תכיפות במתן השתן (תורך עז לתת שתן כל כמה דקות) , דחיפות (חייבים לרוץ לשירותים, אחרת יברח) וצריבה או כאבים בעת מתן השתן.
לאחר שיש תלונות , יש לנסות לאשר את האבחנה ע"י בדיקת שתן כללית, מאמצע הזרם. לפי תשובת הכללית, הרופא יחליט אם לשלוח תרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאליזהאמיר07/10/2015
שלום ,
מדובר בחולה שמבצעת דיאליזה + מקבלת הזנה תוך ורידית TPN ,
שאלתי האם אפשר לבצע את הדיאליזה תוך כדי דקבלת TPN ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאליזה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו07/10/2015שלום רב:
הזנה תוך ורידית ניתנת אך ורק עבור אותם אנשים שלא מסוגלים לעכל אוכל בדרך הטבעית, כלומר: לתוך מערכת העיכול. הזנה כזאת עשויה לספק דרך אלטרנטיבית להזנה אך היא כרורכה בסכנות של זיהום וחוסר איזון תזונתי. שילובה עם טיפול בדיאליזה הוא אפשרי אך מורכב ודורש מומחיות והקפדה על פרטים רבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןעדי07/10/2015
אני בן 43, וסובל כבר כמה שנים מסוכרת. אני מטופל בעזרת גלוקומין , וההמוגולובין a1c שלי הוא קבוע סביב 6.8. לאחרונה הופיעה לי תוצאות בבדיקת שתן חד פעמית (לא איסוף של 24 שעות) יחס של 5.5 מיקרו אלבומים/קריאטינין. וכמות של 18.5 של מיקרו אלבומין בשתן .בנוסף הפרוטאין בשתן שלי היה 19.
מדובר על בדיקה אחת ,שבבדיקה לפני חצי שנה , לא נמצא כל חלבון בשתן.
שאלתי היא האם תוצאה כזו של חלבון בשתן היא בוודאות בגלל בעיה בכליה , או יכולה להיות סיבה אחרת לכך.
האם יש לי מקום לדאגה בגלל תוצאות אלו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו07/10/2015זה נשמע תקין (לא צריך שחלבון כללי או אלבומין בשתן יהיו שליליים לחלוטין, רק מתחת לנורמה). מציע שתחזור אל הרופא שהמליץ לך לבצע בדיקה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תוצאות בדיקה
עדי11/10/2015כעת לאחר חצי שנה מאז הבדיקה הקודמת (שאותה תארתי מקודם)הקריאטנין בדם שלי עלה מ0.88 ל1.0 אולם הurea בדם ירד מ39 ל33, וכן בבדיקת שתן (לא באיסוף של 24 שעות) והמיקרואלבומין ירד למתחת לסף הרגישות, הקריאטנין בשתן ירד מ351.4 ל92.7 היחס מיקרואלבומין/ קריאטינין מתחת לסף הרגישות, והפרוטאין בשתן מתחת לסף הרגישות. על מה יכול להעיד העליה בקריאטנין בדם, למרות שלא נמצאו חלבונים בשתן. האם יש צורך לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תוצאות בדיקה - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו11/10/2015טוב שהחלבון ירד. העלייה הקלה מחייבת השלמת בירור. מציע לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה לשיחה עם נפרולוג אם יראה בכך צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךפענוח תוצאות בדיקות
עדי11/10/2015האם ייתכן שבדומה לחלבון בשתן, האם גם הקריאטנין בדם, יכול לרדת, או האם מדובר במצב בלתי הפיך. האם התוצאות יכולות להיות מוטות כלפי מעלה בגלל צריכת תרופות, אכילת תפריט עשיר בחלבונים ( בהשוואה לצריכה בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות
עדי12/10/2015בנוסף למרות שאני סכרתי ההמוגלובין a1c ירד דרסטית מ6.8 ל5.8. כיצד ניתן להסביר את העליה בקריאטנין בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות.
עדי12/10/2015אם רופאת המשפחה שלי נתנה לי כעת לבצע בדיקת איסוף שתן של 24 שעות(למרות שלא נמצא חלבון בשתן בבדיקה הרגילה), וכן לחזור על בדיקת הקריאטנין בדם עוד חודש , למרות העליה מ0.88 ל1.0(לטענתה התוצאה יכולה להשתנות) , האם דרך טיפולמזו היא הגיונית. האם לדעתך בתור מומחה לנפרולוגיה, אין דחיפות לקבוע תור עם נפרולוג לפני כן, כדי למנוע פגיעה כליתית במהלך תקופה זו. אני חוזר ומציין שבעבר כבר היו לי תוצאות של 1.0 קריאטינין שירד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פענוח תוצאות. - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו12/10/2015כן, הדרך של רופא המשפחה נראית לי סבירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים קלים בקראטינין בדם
פרופ' לנדאו13/10/2015כן, קיים קשר בין מסת הגוף (בעיקר מסת השרירים ) לערך הקראטינין בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות גדולה של שתן לתינוקאלי05/10/2015
שלום ד"ר,
לאחר מס' ימים שהתינוקת בת 3 חודשים מקבלת רק כלכלת נאוקייט לאחר אבחנה של רגישות לחלבון ושלשולים לאחר כלכלת תמל רגילה,, כמעט כל 3 שעות החיתול מלא וספוג בשתן, משקלים שבין 100-200 גר' וצואה בערך פעם אחת ביממה,
יש לציין שבבית חולים אבחנו התייבשות ואז אי ספיקת כליות ולאחר יום אשפוז בבדיקות דם נראה שהכל חזר לתקינות.
האם יש קשר ומקום לבדיקה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה-פרופ'
אלי05/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות גדולה של שתן לתינוק - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו05/10/2015יכול להיות שהתינוקת שלכם, עם הפסקת השלשול, נותנת שתן בכמות תקינה. אין צורך לדאוג מכמות השתן כל זמן שהתינוקת עולה במשקל והיא לא מבקשת לשתות דבר מעבר לאותו תמל מסוג נאוקייט בכמות המתאימה לגילה (כ- 150 מל לקג משקל ליום).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כללית
אלי06/10/2015תודה, זו בדיקה שניתן לבקש מרופא הילדים?
אגב, ב 24 שעות אחרונות אכלה כבר 1000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כללית - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו07/10/2015כן, ניתן לבצע בדיקה זאת דרך רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןאמיר28/09/2015
שלום ,
חולה עם פרוטינאוריה , זאת אומרת חלבון בשתן ואחד החבלבונים החשובים זה אלבומין.
מה שידוע לי כי אלבומין שומר על לחץ אונקוטי , מונע בריחת נוזלים מתוך כלי הדם .
אם לבן אדם יש לו פרוטינאוריה אז למה שיהיה לו לחץ דם גבוה הרי יש בריחת נוזלים מתוך כלי הדם ? לא אמור שיהיה לחץ דם נמוך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו29/09/2015הופעת חלבון בשתן (פרוטאינוריה), שכולל בתוכו הפרשת אלבומין (שהוא אחד מהחלבונים העיקריים בזרם הדם) היא בד"כ סימן לכך שיש בעיה ביכולת הכליה לתפקד כמסננת חכמה, שמנקה כל הזמן את הדם, תוך הפרשת חומרי פסולת ועודפי מים ומלחים אך בלי איבוד של דברים "טובים" בדם, כמו חלבונים וכדוריות דם.
גם איזון לחץ הדם הוא מתכונות התפקוד הכלייתי התקין. לכן, לא חריג שיש אנשים עם בעיה בכליות שהסימנים שלה הם הופעה בו זמנית של לחץ דם גבוה וחלבון בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חול בשתןאורית24/09/2015
שלום לך
בעלי בן 40 סובל לא מעט מאבנים בכליות ואף עבר ניתוח לריסוק והוצאת אבנים יש לו כל הזמן חול בשתן וצבע השתן רוב הזמן צהוב כהה , כמו כן יש לו גם 2 בליטות דיסק בגב התחתון
בחודשים האחרונים הוא מתלונן מכאב כרוני באיזור הכליה השמאלית ומעט בימנית אין הקרנה לאיזורים כגון רגליים מפשעות באולטראסאונד שעשה לא נצפו אבנים יש לציין שבבדיקת שתן היה דם בשתן
דבר נוסף בעלי שקל עד לפני שנה 150 קילו לפני שנה עבר ניתוח שרוול והשיל מגופו 75 קילו
בתקופה שהיה שמן סבל מגאוט בבדיקות הדם האחרונה שעשה רמת החומצה האורית היתה 7.2
האם לאור האינפורמציה שמסרתי אתה יכול לתת לי סיבות שיכולות לגרום לכאבים האילו
אשמח לעצתך מה צריך לעשות
זה פוגע לו באיכות החיים ובעבודה
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חול בשתן - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו29/09/2015עניתי ב- 24/9 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כליות או גבאורית24/09/2015
שלום לך
בעלי בן 40 סובל לא מעט מאבנים בכליות ואף עבר ניתוח לריסוק והוצאת אבנים כמו כן יש לו גם 2 בליטות דיסק בגב התחתון
בחודשים האחרונים הוא מתלונן מכאב כרוני באיזור הכליה השמאלית באולטראסאונד שעשה לא נצפו אבנים יש לציין שבבדיקת שתן היה דם בשתן
דבר נוסף בעלי שקל עד לפני שנה 150 קילו לפני שנה עבר ניתוח שרוול והשיל מגופו 75 קילו
בתקופה שהיה שמן סבל מגאוט בבדיקות הדם האחרונה שעשה רמת החומצה האורית היתה 7.2
האם לאור האינפורמציה שמסרתי אתה יכול לתת לי סיבות שיכולות לגרום לכאבים האילו
אשמח לעצתך מה צריך לעשות
זה פוגע לו באיכות החיים ובעבודה
תודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב כליות או גב - תגובה
פרופ` דניאל לנדאו24/09/2015שלום רב:
המקרה מורכב מכדי ליעץ באופן מלא במכתב.
הסיבות לכאבים במותן אחת עם דם בשתן באדם שהיו לו בעבר אבנים בדרכי השתן יכולות לכלול:
1) אבן שיצאה מהכליה ולא הגיעה עדיין לכיס השתן, לכן כדאי לחזור פעמיים על US הכליות ודרכי השתן
2) גם בלט דיסק בין חולייתי יכול לגרום לכאבים דומים של גב/ מותן.
כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה ואורולוג.
בברכה
ד.ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)