מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבן שלי נקודת חן על הגב 2 צבעיםאבי22/02/2011
לבן שלי נקודת חן על הגב 2 צבעים
מה הסיכוי שמדובר בחס וחלילה סרטן?
מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן שלי נקודת חן על הגב 2 צבעים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/02/2011שני צבעים הם רק תכונה אחת מן התכונות העלולות להצביע על סיכון מוגבר למלנומה. רצוי לבדוק את הנקודה באמצעות דרטוסקופ וזה קרוב לוודאי יסייע להבחין אם מדובר בנגע חשוד או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת-חן בבטן העליונה ובגב.מאיה18/02/2011
דר' שלום רב!
מאז שאני זוכרת את עצמי (כבת 36) היו לי נקודות חן גדולות (אחת בבטן העליונה ואחת בגב).
נקודות חן אלה, לדעתי, הינן מרקע תורשתי. אבי (ז"ל) היה בהיר מאוד עם נמשים ונק' רבות. הוריו של אבי, היו בהירים מאוד גם-כן. הנקודות הללו מציקות לי בהיבט האסתטי, אך גם גורמות לי לחשוש מבחינה בריאותית. ביקרתי לפני כשנתיים (נכון, אני צריכה מהר לבצע מעקב נוסף אצל רופא עור) אצל רופא עור, אך לא ברור לי האם הסבירות לפתח מלנומה גבוהה יותר כאשר הנקודה נרכשת / מולדת?
אצלי הנקודות (שתיהן) אינן סימטריות כבר שנים. מה זה אומר?
אודה לקבלת מענה מהיר בבקשה.
סופ"ש נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת-חן בבטן העליונה ובגב. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/02/2011שומות מולדות גדולות מלוות בסיכון מוגבר ללקות במלנומה. שומות נרכשות לרוב שפירות. העובדה שהשומות שלך שקטות לאורך שנים מורידה את הסיכוי שהן ממאירות אך אין ספק שרצוי לעקוב אחריהן בעזרת בדיקת רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני עושה עבודה על סרטן העוריקיר17/02/2011
אני צריך מידע ברור על סרטן העור מהו ומהו עושה עם תוכל לשלוח לי את התשובה למייל שלי אני ישמח מאוד בתודה יקיר [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשבת על לחפש בגוגל או ללכת לספרייה?
טום17/02/2011איזה ילד עצלן! נראה לך שהרופאים פה יכינו לך סיכון של כל הידע שלהם וישלחו לך למייל? תחפש בעצמך, יש על המחלה הזו מידע בכל חור. דביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בקרקפתדהן דניאל15/02/2011
שלום לפני כשנה גילו גידול ממאיר בקרקפת עברתי ניתוח כריתה רחבה ועמוקה הוצע לע לעבור טיפול מונע בזריקות למשך שנה באינטרופרון אך בגלל תופעות הלוואי פחדתי ולא עברתי את הטיפול לפני כחודש התגלה שוב גידול בקרקפת במרחק כמה ס"מ מהכריתה הקודמת עברתי שוב ניתוח כריתה האם מישהו קיבל טיפול באינטרופרון או האם טיפול קרינתי יכול למנוע הישנות הגידול תודה למי שיכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בקרקפת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/02/2011שלום דניאל,
לצערי לא נוכל לתת לך תשובות משמעותיות בנושא זה מעל גבי הפורום.
ככלל מלנומה הוא גידול שאינו רגיש במיוחד לקרינה. הטיפול באינטרפרון הוא טיפול בעל יעילות, אף כי זו מוגבלת למדי.
הכתובת הנכונה לקבל עצות בנושא הטיפול במלנומה הוא אצל האונקולוגים המתמחים בכך. בישראל יש מספר אונקולוגים שהם גם בעלי שם עולמי בחקר הטיפול במלנומה ואין ספק שהם יוכלו לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה,תרופה.עופר15/02/2011
שלום רב, ד"ר.
האם (יש אמת בשמועה) שהתרופה ניאוטיגאזון במינון 25מ"ג עלולה לגרום
בנטילה לתקופה ארוכה / של שנים לירידה בתפקוד בלוטת התריס?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה,תרופה. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/02/2011א. זו לא הכתובת הנכונה.
ב. יש דיווחים שהחומר הפעיל בתרופה מוריד את רמת הקולטנים של הורמוני בלוטת התריס בתאי הרקמות. המשמעות של הממצא אינה ידועה עד כה ונחקרת. ככל הנראה האפקט הזה אינו גורם להפרעה משמעותית במאזן הורמוני בלוטת התריס במינונים הרגילים של התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה בבקשה ctcl
עופר18/02/2011שלום רב
עד כמה מוכח שהכדור ניאוטיגאזון מסייע, מרפא את מחלת ctcl m.f
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה בבקשה ctcl - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/02/2011ניאוטיגסון אינו מרפא את המחלה - הוא לכל היותר מרגיע ומדכא את פעילות המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
סימה21/03/2011אני מודה לך על התשובה.
העניין הוא זה, כשפניתי לרופא עם זה הוא דחה אותי בביטול כי יש תוצאות המראות מקור זיהומי ולא סרטני. כאשר שאלתי אותו לגבי הציפורן שצמחה עם הפס לא היתה לו תשובה והוא חזר על זה שזה ממקור זיהומי.
מה עליי לעשות?
לדרוש ממנו ניתוח חוזר שייקח דגימה מהשורש? הוא ככירוג לא יודע שהשומה נמצאת בראשית הציפורן? עברתי עינוי עם הסרת הציפורן, אני לא יודעת איך אצלח זאת פעם נוספת..
אני די חוששת לחזור אליו עם בקשות לאור זה שהוא ביטל אותי כבר בעבר וטען שאין לי מה לחשוש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/03/2011לצערי בלי לבדוק את הציפורן בעיין כל המלצה תהא בגדר המלצה באוויר. אם את מתרשמת שהרופא אינו מתייחס ברצינות לשאלותייך - שווה לנסות להתייעץ עם רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום מתחת לציפורןסימה13/02/2011
שלום רב,
לפני תשעה ימים הוצאתי בהליך כירוגי את הציפורן שלי בבוהן. הציפורן היתה מלווה בפס חום ישר לכל אורך הציפורן, פס ישר ומדוייק. אחרי הוצאת הציפורן והחלמת האיזור נראה כי הפס נשאר כך שזה לא רק חלק מהציפורן אלא גם בבשר שמתחת לציפורן. בדיקת המעבדה לבדיקת פטריה חזרה שלילית. האם זה אומר שזה מלנומה? האם זה יכול להיות סתם פיגמנטציה או משהו אחר?
אני אציין כי זה היה קיים אצלי בציפורן מספר שנים (להערכתי 5) ורק עתה החלטתי לבדוק זאת.
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/02/2011במצב זה הגורם הוא לרוב שומה תחת קפל בסיס הציפורן. יש לנתח שם ולהוציא את הנגע לבדיקה. פס כזה הוא לרוב שפיר ונובע מנגע שפיר במיטת הציפורן אך יש לוודא שזה המצב בייחוד לאחר עקירת הציפורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
סימה19/03/2011שלום רב,
אני מודה לך על התשובה. יש לי שאלה נוספת:
הורידו לי את הציפורן וביצעו כמה וכמה בדיקות, התוצאות העלו כי זה ממקור זיהומי (הרופא טוען כנראה ממכה) ולא ממקור סרטני. יחד עם זאת, הציפורן גדלה ואיתה גם הפס. השאלה היא, מדוע לאחר הסרת הציפורן היא עדיין גדלה עם פס חום? האם זה סימן למשהו?
אני חייבת לציין כי הפס הינו עדיין ישר וכפי שהיה בטרם ההסרה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון19/03/2011כפיה נראה המקור לפס הינו שומה (כפי שכתב ד"ר גלעד), והתאים שיצרו אותה עדיין קיימים בבסיס הצפורן- איזור שלא נפגע בניתוח.
רק ביופסיה מאיזור ה"שורש" (המקור) של הפס החום (בבסיס הציפורן) ומהעור הצבוע ישירות (מתחת לציפורן העקורה) תיתן תשובה אמיתית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערכרמלה08/02/2011
האם טיפול של הסרת שיער יכולה להיות מסוכנת ולגרום סרטן עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/02/2011הסרת שיער לא גורמת לסרטן עור. במקרה של טיפול מעל נק' חן רצוי לכסות הנקודות כדי למנוע כוויות בנקודות החן - העלולות לגרום לשינויים בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא תכנס בבקשהלאון06/02/2011
שלום אני לאון בן 18, היום הלכתי אל הרופא בגלל שיש לי נבוס פיגמנטי [כך הוא רשם]... הקיצר הוא הפנה אותי לכירורג... זה הופיע לי לפני שבוע או פחות אפילו אבל הרופא אומר שזה היה שם כל הזמן ולא ראיתי אך אני לא מסכים איתו. זה במפשעה למטה, נקודה כזאת הקיצר עכשיו בשירותים אני יושב אל האסלה, רציתי ליראות את הנק' חן ופתאום אני רואה שחצי ממנה נטלשה מהעור! מה אני עושה?!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תכנס בבקשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/02/2011קשה מאוד להתייחס לשאלה שלך בלי לראות את הנגע המדובר. זה שהנגע נתלש בחלקו לא עושה את זה משהו אחר ממה שהרופא קבע. יחד עם זאת יש מקום לחזור ולהבדק. אפשרות נוספת היא להעלת כאן תמונה טובה ואז אולי נוכל לעזור לך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר כריתהארנון06/02/2011
בהמשך לשאלתי הקודמת
לא בוצע שתל עור...הפצע נסגר יפה
הכריתה הייתה בעומק ס"מ בערך.
האם יצמחו זקיקי שערות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר כריתה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/02/2011בד"כ בקו הצלקת עצמו לא יצמחו שערות אך בשני הצדדים אין סיבה שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר כריתהארנון04/02/2011
שלום רב
בוצעה לי כריתת גוש בשוק האחורי(על השריר)
בקוטר כ4 ס"מ
הפצע מחלים ונסגר יפה.
נאמר לי שכנראה תשאר צלקת
האם יצמחו באזור הכריתה זקיקי שערות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה לאחר כריתה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/02/2011קשה לענות על סמך הנתונים שסיפקת. מה היה עומק הכריתה. איזה סוג סגירה - שתל עור בעובי מלא? בעובי חלקי? ללא שתל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה דרגה 3+ר.ב03/02/2011
דר' שלום
הייתי מעוניינת לדעת אם מלבד הטיפול במכון אֵלה (אצל פרופ' שכטר), קיים טיפול נוסף/שונה (אין לי את האופציה של חיסון עצמי - לא הופרש להכנתו). ללא מגבלה גיאוגרפית. בכל מקום בעולם.
מצ"ב פתולוגיה של הסרת רדיקאלית של קשרי הלימפה בבית-שחי שמאל.
בתודה מראש,
ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה דרגה 3+ - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/02/2011ברמה העקרונית הטיפול במכון אלה הוא מקביל לטיפולים במכונים מהשורה הראשונה בעולם. קרוב לוודאי שישנם מקומות שמבצעים טיפולים ניסיוניים מתקדמים - וחיפוש אינטרנטי יוכל להעלות את רובם אבל אין לי ספק שבמכון אלה ידעו לכוון אותך גם למחקרים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהמיטל31/01/2011
שלום לפני כשלושה חודשיים גילו לי מלנומה ומאז אני מטופלת במכון אלה אצל פרופסור שכטר,הגודל של הגידול היה 1.8 מ.מ ,עשיתי ניתוח להרחבת שוליים והוצאת בלוטת ליפמה ,וזקיף לפי המלצתו של שכטר ,התוצאה יצאה תקינה,השאלה שךי היא כזאת האם אני אצטרך לעשות מיפוי שומות ,כי הפרופסור אמר לי להיות במעקב עצלו בעוד כחצי שנה + סיטי ריאות ואגן.אבל לא אמר לי לעשות מיפוי שומות ,ועלי לציין שיש לי המון נקודות שמגרדות לי. אשמח לקבל תשובה מידיית .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/02/2011למרות שזה לא נראה הוגן - מלנומה אחת אינה פוטרת אותך מהסיכון למלנומות נוספות. להיפך. אם גילו אחת - בהחלט אפשרי שיהיו נוספות.
בקיצור - לכי להבדק ועשי מיפוי שומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה סרטן העוראילנה30/01/2011
שלום רב
קיבלתי תשובה של כריתה של פצע שהיה על היד
הבנתי מרופא המשפחה שזה סרטן העור
אם אפשר בבקשה לקבל עוד פרטים כמו מה זה בדיוק? האם זה מסוכן(אפשר למות חס ושלום)?מה הטיפול?ומה קורה עם יוצא עוד פצע כזה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה סרטן העור - תגובה
ד``ר ניר נתנזון30/01/2011אכן מדובר בסוג של סרטן העור הנקרא "סרטן תאי קשקש". סוג זה קשור לחשיפה לשמש.
אצלך נמצא הסרטן בשלב מוקדם מאוד ולכן את למעשה נרפאת מסרטן זה. עם זאת קיים סיכוי להופעת נגעים חדשים על פני העור ולכן עלייך להיות במעקב אצל רופא העור כל 3-4 חודשים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בפהדניאלה28/01/2011
הי ד"ר, אני בת 26 בריאה בדרך כלל, לא מעשנת ולא שותה.
הייתי היום אצל רופאת השיניים והיא אמרה לי שהיא ראתה אצלי כתמים לבנים בפה.
הענין הוא שאני נושכת את עצמי כי סתם יש לי שם עור יבש כזה וזה מסתם הרגל.
אציין שלאחרונה עברתי סוג של טראומה (לא יודעת אם יש קשר).
האם יש סיבה לדאגה?? אני גם ככה היפוכונדרית.. בב'קשה תענה לי.
שבת שלום ותודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים בפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/01/2011כתמים לבנים בפה יכולים להיות תוצאה של נשיכות חוזרות של הרירית - זה עלול להפוך למן הרגל, מה שקוראים "טיק", שקשה להמנע ממנו וחייבים לשבור. מצבי מתח כמו שאת רומזת שעברת מחמירים את העניין.
אם את יכולה להתגבר על זה זה הזמן - אם לא צריך להכניס לפה מן כרית סיליקון מיוחדת שתמנע את הנשיכות החוזרות - לשם כך צריך לפנות למחלקה לרפואת הפה באזור מגורייך. ייתכן שאת צריכה גם תרופות הרגעה קלות כדי לסייע בתהליך הגמילה.
כמובן שצריך קודם כל לבדוק את הנגעים הללו מומחה לרפואת הפה ולשקול אם צריך לבצע ביופסיה כדי לוודא שאכן מדובר בתהליך שפיר על רקע הנשיכות ולא בנגע ממאיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש הגודל מהרארנון25/01/2011
לפני כשנה וחצי הופיע אצלי בשריר השוק בלוטה בגודל אפונה בדיקת ct איבחנה דליה
הכירורג יעץ לי לא להוציא ולבצע מעקב. לפני כארבעה חודשים הגוש התחיל לגדול בקצב מהיר.,בדיקת אולטרסואנד קבעה טרומבופוליטיס שטחית עם גוש חשוד למטסטטיק טרומבופוליטיס. כירורג לכלי דם הפנה אותי לכירורג פלסטי שהמליץ על כריתה וביופסיה. שאלתי :האם בדיקת האולטרסואנד קבעה זיהוי לגוש או שאוכל לדעת רק לאחר הכריתה והפתולוגיה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש הגודל מהר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד26/01/2011טרומבופלביטיס הוא קריש דם ולא נגע ממאיר. אם זאת הבעיה הטיפול צריך להיות גרביים אלסטיות ונוגדי קרישה. אם יש חשד שמדובר במזהו אחר בהחלט יש מקום לבצע ביופסיה לצורך קבלת אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)