מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות שקופות וקטנות על החזהbbb04/06/2012
שלום, במהלך המקלחת שמתי לב להמון המון המון נקודות קטנות שקופות מוגלתיות כאלה (כמו כוויה) על החזה ... יש ממש הרבה והן ממש קטנות.. אני אמורה לדאוג? לבדוק את זה ? ואם כן אצל מי ? אשמח לתשובה אני די בלחץ. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שקופות וקטנות על החזה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012התיאור לא מאפשר אבחנה - האפשרויות רבות. תמונה אולי תעזור. רופא עור בטוח יוכל לעזור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנהנהנהנה02/06/2012
אני מאוד בהירה ויש לי נשמשים.. כבר עברתי הסרת נקטדת חן בניתוח.
קניתי ספריי הגנה שקוף של ד"ר פישר עם SPF45
לפני כמה ימים ראיתי ספריי הגנה שקוף של חברת "ללין" ונורא רציתי לנסות.
אבל ה-SPF שלו הוא 30.
כדאי לי לקנות אותו? והאם מותר לגוון בסוגים (חברות) או עדיף להיות עם אותו אחד כול הקיץ ?
SPF30 זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012ה- SPF נותן אינדיקציה לכמה זמן הקרם אמור להגן. הקרם מהווה רק נדבך אחד מ"תכנית ההגנה" ושאר הנדבכים הם מלבושים מגינים, הקפדה על שעות בטוחות וצל. קרם הגנה עם SPF 45 אמור להגן עלייך כמעט כל היום וזה כמובן לא נכון - גם כי לא מורחים מספיק וגם כי הוא נשטף מהעור ומתפרק עם הזיעה ותאי העור. לכן יש לחזור ולמרוח כל שעתיים שלוש ואחרי כל רחצה. קרם עם מקדם 30 משיג תוצאות דומות פחות או יותר - בפרקי זמן כאלה ולכן אין הבדל. אין בעיה להחליף מוצרי הגנה - כל עוד את זוכרת שההגנה שהם מספקים איננה הרמטית והם מהווים רק נדבך אחד מההגנה הנחוצה מפני השמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת שיזוףיעל31/05/2012
השתזפתי במיטת שיזוף פעמיים ואחרי הפעם השנייה שרף לי בחזה והמקום נהיה אדמדם. נבהלתי נורא והחלטתי שאני לא ממשיכה..עד כמה זה מסוכן והאם לאחר חשיפה רק של פעמיים יש סיכון שמצריך הבדקות? חשוב לציין שאני בהירת אור ויש לי קצת נמשים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת שיזוף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012השימשו במיטות שיזוף הוא מסוכן ואסור בארצות מתקדמות רבות. הפוטנציאל לגרימת סרטן עור במתקנים אלה גדול. בכלל שיזוף הוא רעיון רע, במיוחד לאור תגובת העור שאת מתארת. אם זה כל כך חשבו לך ,הרבה יותר יעיל והרבה יותר בטוח הוא שימוש בקרם הגורם לגוון עור שזוף ללא שיזוף. אני באופן אישי חושב שהרעיון של שיזוף הוא אידיוטי - גורם להזדקנות מואצת ומוקדמת של העור, סיכון מוגבר לסרטן עור וללימפומות ואינו מוצדק בשום אופן.
אני מציע לך לחשוב טוב טוב - כי העור זוכר ועוד כמה שנים יגיש לך את החשבון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bccתמי31/05/2012
ירשתי עור שמייצר BCC עברתי כבר 2 ניתוחים כרורגיים בפנים להסרת הגידולים. האם יש אפשרות לצרוב במקום לנתח? האם יש שיטה קלה יותר מנתוח של BCC ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bcc - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012מי שמועד לגידולים צריך להיות במעקב. ישנם טיפולים מונעים שיכולים להקטין הסיכון להפתחות הגידולים והניסיון מוכיח שמי שנמצא במעקב רופא עור מומחה בנושאי סרטן העור ונזהר - אפשר לחסוך לו אחוזים ניכרים מהגידולים. לאחר שכבר הופיע גידול ישנן שיטות שונות לטפל בו, לא רק כירורגיות. הכל תלוי בטיב הגידול, מיקומו, מימדיו, גיל החולה והעדפותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כהה בעוררוני מקרוני30/05/2012
אני בן 62 ובשבועות האחרונים לפתע הופיע לי כתם חום/שחור על הרגל. יש לציין כי אני מרבה לשהות בשמש. יש לציין כי הכתם אינו כואב או מגרד. שאלתי היא האם עלי למהר ולהיבדק אצל רופא עור? רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה בעור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012בהחלט יש לפנות בהקדם לרופא העור ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה ביותרשקדנית30/05/2012
שלום רב, האם מחלת העור ליכן סקלרוזיס מתפתחת לסרטן ? מהי הסבירות לכך? איזה טיפול הוכח עד כה כיעיל ביותר למחלה זו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מטרידה ביותר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012כאשר המחלה מופיעה באברי המין, בעיקר אצל נשים, נמצא קשר לשכיחות מוגברת של סרטן עור מסוג SCC. ישנם כל מיני סוגים של טיפולים בתלות במיקום הנגעים ומפושטות שלהם. יש לפנות לרופא עור ולקבל ייעוץ ואם לא מקבלים מענה אפשר לבקש חוו"ד נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כימותרפיהעדן30/05/2012
שלום,
לאחר שקיבלתי טיפולי כימותרפיה (בעקבות לימפומה NHL, פרוטוקול R-CHOP), חלק מהנקודות על העור שלי שינו את צבען מבצבע כהה לצבע בהיר יותר, כך שבאמצע הנקודה יש עדיין צבע כהה והצבע של הנקודות לא אחיד. בנוסף הופיעו מספר נקודות חדשות.
האם ייתכן שתוך כדי הטיפולים בלימפומה התפתח אצלי גם סרטן העור, או שמדובר בתופעות לוואי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כימותרפיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012השינויים בצבע השומות אינם מעידים בהכרח על סרטן העור והם קרוב לוודאי שפירים ואולי קשורים לטיפול שקיבלת. בכל מקרה כדאי שרופא עור יציץ ויבדוק הנקודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בחזה.נטע28/05/2012
שלום,
לפני כשנה הופיע לי כתם חום על החזה באיזור שמתחת לפיטמה.הכתם די גדול.
העור באיזור הכתם נוטה להיות יבש ולהתקלף ואף מגרד לעיתים רחוקות.
חשוב לי לציין שהכתם נוצר לאחר שעברתי ניתוח להגדלת חזה. האם קיים קשר?
ואם לא מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בחזה. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/06/2012קשה לענות לך בלי לבדוק בעין.
סיכוי סביר שמדובר בהצטברות קרטין שפירה משנית להמנעות מרחצה קפדנית סביב הניתוח. נסי לשפשף המקום עם גאזה ספוגה באלכוהול 70% - אם הרובד יורד - זה הגורם. אם לא - פני לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקודת חןהילה אלבז24/05/2012
אחת מנקודות החן שלי שינתה צורה, ונדמה כאילו חלק ממנה התייבש וכאילו עומדת ליפול..האם דבר כזה קורה? או יכול לקרות? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקודת חן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון25/05/2012מדובר על תופעה שכיחה, אולם בכל מקרה יש להיבדק ע ל ידי רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח שערות שעל נקודת חןשמעון18/05/2012
האם מותר לגלח שערות שעל נקודת חן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח שערות שעל נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/05/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת בלוטות לימפהחן17/05/2012
חולה בסרטן העור מזה כ 6 חודשים . מטופל בחוסם BRAF התגובה היא לטיפול טובה אך חלקית , בכול אופן כפי הנראה התרופה מפסיקה להשפיע הרופאים ממלצים על ניתוח שבו יסרו את הבלוטה (קטנה באופן משמעותי מתחילת הטיפול) שנותרה עדין נגועה .השאלה שלי : האם כל מי שהסירו לו את בלוטות הלימפה סובל מבצקות ? או שיש כאלה שלא? מה המשמעות הם יש כאבים כתוצאה מהבצקות ? יש מה לעשות ?\ תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת בלוטות לימפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד23/05/2012הסיכון לבצקת אחרי הסרת בלוטה הוא משמעותי אם כי לא הכרחי. ניתן למנוע ההתפתחות ע"י עיסוי האזור ואגידות אלסטיות. לרוב אין כאבים סביב הבצקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוגדם מלנומהקריסטינה רוחמ07/05/2012
שלום, שמי קריסטינה אתמות קיבלתי תוצאות פוטולוגיה וגילו מלונומה נאמר שצריך לעבור נותוח נוסף בבית חולים, בתוצאות רשום שגודל המלונומה הוא 0.5 מ"מ אני מאוד מודאגת מהמצב בבקשה תזבירו לי מה התהליך איך יותאים מזה??? מה אני אמורה לעשות בהמשך? חוץ מזה רוצים להוציא לי עוד 2 ניקודות חן אני מאוד מקווה שזה כלום. ישמח לקבל תשובה במיידי . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוגדם מלנומה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/05/2012סיכויי ההחלמה שלך ממלנומה בעומק 0.5 מ"מ הינם גבוהים מאוד (קרובים ל-100%).
מה שנדרש כעת הוא ניתוח נוסף שנועד לבדוק האם השוליים מסביב לגידול נקיים ממלנומה.
בהמשך עלייך להיות במעקב של רופא עור כל 3-6 חודשים (כל החיים) מאחר ואת בסיכון מוגבר לפתח מלנומה נוספת (חדשה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטוציטוזיסיצחק06/05/2012
שלום רב, בביופסית עור/עצם נתגלו ממצאים של מסטוציטוזיס עורי ללא מעורבות של מח עצם. רציתי לדעת מהם הטיפולים המקובלים למחלה, האם פוטותרפיה יכולה להועיל בטיפול או שישנם שיטות נוספות/אחרות ? תודה מראש, יצחק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטוציטוזיס - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/05/2012ברוב המקרים אין כלל צורך בטיפול.
במקרים בהם יש משמעות אסתטית לנגעים ניתן להשתמש בסטרואידים מקומיים (קרם / משחה) או בפוטותרפיה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יצחק08/05/2012תודה על תגובתך! פחות מפריע לי מבחינה אסטתית, מבחינה רפואית האם אי קבלת טיפול עלולה לגרום להחמרה בעתיד או התפשטות הנגעים למקומות נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנהגיא04/05/2012
האם כשנמרחים בקרם הגנה מפני השמש יש למרוח גם את כף הרגל (המקום שעליו אנחנו דורכים) שכאשר אנחנו שוכבים הוא גם חשוף? האם יש עוד מקומות שיש למרוח שבדרך כלל אנשים אינם מודעים להם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2012בעיקרון יש למרוח כל אזור עור חשוף לשמש - גם כפות ידיים ורגליים. מעבר לכך, רצוי מאוד לשכב בצל ולא בשמש - ולמצמם החשיפה למינימום ההכרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןירדן26/04/2012
שלום
יש לי המון נקודות חן על הפנים בזמן האחרון. בערך 19-20 רק על הפנים. הן לא שומות, הן שטוחות לגמרי כחלק מהעור.
זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/04/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)