מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהארז15/07/2011
האם שומה שלא משתנה לאורך שנים רבות סביר להניח שהיא תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חשיפה לשמשאריה14/07/2011
רוב הזמן אני יושב בחדר כשהתריסים פתוחים (שעות) אז השמש חודרת לחדר די הרבה.
האם זה נחשב הרבה חשיפה לשמש? האם זה יזיק לי? אני יודע שלחשיפה לשמש יש גם יתרונות כי זה חשוב לייצור ויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על חשיפה לשמש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011חלונות מסננים חלק מקרני ה- UV - את קרני ה- UVB הגורמות לשיזוף. קרני UVA יכולות לחדור והן גורמות לכתמים, הזדקנות העור וסיכון מוגבר לסרטן העור.
ייצור ויטמין D אכן חשוב - אך לצורך זה מספיקה לרוב חשיפה קצרה בשמש שלנו ועדיף לקבל את הויטמין כתוסף מזון ולא יחד עם נזקי שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום לא סימטרי ליד הצווארמירב13/07/2011
לבתי בת ה6.5 מופיע כתם אדום 3 ס"מ מהצוואר על הכתף ולא מעל העצם, הכתם אדמדם ואינו סימטרי. בצורת מאין טרפז ראיתי במס ימים האחרונים שזה הולך ומתחזק
אני די מודאגת. חשוב לציין כי בעבר בהיותה בת חודשיים עברה צינתור כבד ואטמו לה 80% מהעורק הראשי המוביל לכבד עקב המנגיואנדוטליומה ע"י פרופסור מור משניידר.
מה זה יכול להיות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום לא סימטרי ליד הצוואר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011לצערי לא אוכל לעזור בלי לראות את הנגע.
יכול להיות שמדובר באנגיומה שפירה.
אין ספק - שבדיקה בעין תוכל להניב יותר אינפורמציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן חדשות מחשידותטל13/07/2011
כבר תקופה ארוכה צצות לי נקודות חן בשני אופנים: האחד הוא גירוד עז שמתפתח לנקודת חן והשני הוא פשוט פצעון שהופך לנקודת חן.......
ברקע פיגמנטציה גבוהה שמלווה אותי מילדות
קיימות נק חן נוספות שאינן שינו את צבען או גודלן למיטב תשומת ליבי.
קבעתי תור לרופא עור אך התור הקרוב ביותר בעוד 6 שבועות ומאתמול אני עם גרד מעקצץ שהפך היום לנק חן כהה ואדמומיות מסביבה.
אשמח לשמוע דעה מקצועית בנושא
תודה!!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן חדשות מחשידות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011קרוב לוודאי שלא מדובר בנק' חן אלא בשקיעה של פיגמנט משנית לדלקת/פציעה.
לרוב אין צורך ובוודאי דחיפות לטפל בנק' כאלה. יש לפנות לרופא שיאשר את האבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומות ללא ביופסיהא.פ12/07/2011
שלום,
לאחרונה הסרתי שתי שומות אצל רופא עור. מדובר בשומות קטנות למדי שנמצאות על גופי שנים רבות, מבלי שהיה בהם שינוי משמעותי לאורך הזמן.
הרופא אמר לי לאחר בדיקה בעין כי לדעתו השומות תקינות לחלוטין, ומסר שאין צורך בכל פעולה פרט למעקב. עם זאת, ביקשתי בכל זאת להסיר השומות, והרופא עשה זאת, אך באמצעות מכשור שלא אפשר שליחת השומות לבדיקת ביופסיה ו/או בדיקה אחרת.הוא אמר שאין לי מה לדאוג.
עם זאת, עתה אני דואג ומאוד חושש שמא מדובר בשומות סרטניות, אך שעכשיו לא יהיה ניתן לגלות זאת, עד שיהיה מאוחר....
האם ישנה דרך כלשהי לפנות לרופא כדי בכל זאת ליטול ביופסיה מהאזור כדי להסיר חשש שמדובר בשומות סרטניות או לפעול באופן אחר להסרת החשש?
אני לחוץ מאוד ואודה לתשובה מפורטת,
תודה רבה
א.פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011עקרונית אין טעם בביצוע ביופסיה לאחר שהשומות כבר הוסרו. לפי ההיסטוריה שלהן מדובר בנגעים שפירים והסיכון מהם שולי ולא מצדיק התערבות מעבר למעקב.
כדאי לבדוק עם הרופא מה הייתה האבחנה שלו כאשר החליט על הטיפול שהחליט. ייתכן שמה שאתה חושב שהיו שומות היו בעצם סרחי עור ואלה נגעים שאין בהם כל סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה
א.פ13/07/2011תודה רבה על תגובתך דוקטור,
שוחחתי היום עם הרופא, שהא רופא עור ומחלות מין/דרמטולוג במומחיותו. והוא מסר שמדובר בנקודות חן מסוג אינטראדרמל נבוס (Intradermal Nevus). למרות שהייתי לחוץ מאוד, הוא שב ואמר שמניסיונו אין לי מה לדאוג.
אף על פי כן, אני חושש מכך. האם בכל זאת ישנה דרך לבצע ביופסיה כלשהי, אולי לרקמה שנשארה במקום בו הוסרו הנבוסים? אולי בדרך אחרת? האם יש לי מקום לדאוג בהקשר לנקודות אלו או שניתן להניח לעניין?
אודה מקרב לב להתייחסותך האדיבה, הנושא מדיר שינה מעייני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות ללא ביופסיה - תגובה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2011הכל תלוי בשאלה אם השומות הוסרו לחלוטין או לא. בכריתה בגילוח - לא פעם חלק מהשומה נשאר ולעיתים לאחר מספר חודשים או יותר אפילו יש חזרה מקוית מסויימת. אפשר לכרות את הצלקת ולשלוח לפתולוגיה - וייתכן שיימצא שם זכר מהשומה שהוסרה. יחד עם זאת הליך זה מיותר לרוב ולפי כל הנתונים שמסרת - לא נראה שיש לך סיבה אמיתית לדאגה וההתעסקות המיותרת רק תגרום לצלקת יותר משמעותית.
להערכתי מספיק שתמשיך במעקב מסודר אצל רופא העור ורק אם יופיעו שינויים יהיה מקום לשקול ביופסיה נוספת מהמקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון שלא עוברמיקי12/07/2011
שלום,
לפני כחודש וחצי או חודשיים הופיע אצלי פצעון על הזרוע והוא לא עבר עד עכשיו.
בתחילה הוא התכסה מסביבו במין קורה לבנה אך היא נעלמה די מהר ורק הפצעון נשאר.
תמונה של הפצעון מלפני חודש (עם הקורה הלבנה מסביבו) מצורפת.
יש לציין שאני בן 45, לפני כשנה התגלה אצלי SCC in situ על האף, והוסר.
מה הפצעון על הזרוע יכול להיות?
יש לי תור לרופא עור באוגוסט, אני צריך להקדים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון שלא עובר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011התמונה אינה מאפשרת תשובה מעבר לכך שמדובר בנגע קטן ולכן קרוב לוודאי שאין מניעה שתמתין עד בדיקת רופה עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שחור מתחת לציפורןor11/07/2011
שלום!
אמי מאובחנת מיזה כשנה בסרטן הוושט מסוג אדנוקרצינומה שלב 4
לאחר 7 חודשים של טיפולי הקרנות וכימותרפיה כרגע 4 חודשים ללא טיפול
מרקרים שנלקחו נמצאים בתחום הנורמה ובדיקת פאט אחרון מ1.3.11 עולה "אין קליטה פתולוגית".
לפני שבועים בערך הבחנתי בכתם שחור שנמצא מתחת לציפרון בבהון הכתם בערך כ3-4 מ"מ בצבע אחיד שחור בהיר, צורת הכתם דומה ל"פרמידה" קטנה מאין משולש כזה. אמא טוענת שהכתם נמצא שם כבר כחודש.
וחשוב לציין אותה האצבע בעלת הכתם נפוחה מעט בגלל "שבר/סדק" שנוצר עקב נפילה לפני כ7 חודשים בערך.
האם לפי דעתך ולאור הנתונים שהצגתי ישנו חחש שמדובר בהתפחתות של מלנומה או גרורות מהמחלה הקיימת? או שמא מדובר בבפטריה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שחור מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011רוב הסיכויים שמדובר בשט"ד ולא באחד הדברים שציינת.
צריך לפנות לרופא עור שיבדוק דרמטוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mycosis fungoidesרפאל10/07/2011
שלום
לאבא שלי גילו את המחלה הזאת mycosis fungoides שהיינה יחסית נדירה, בשלב מוקדם. כעקרון הוא קיבל הפנייה למרפאת עור שם אמורים להחליט על אופן הטיפול.
הבעיה היא שבקופת חולים נאמר לו שהטיפול במחלה אינו כלול בסל הבריאות.
משהו יודע האם זה נכון? ואם כן - האם ביטוח משלים של קופת חולים (במקרה זה מכבי זהב) אמור לכסות את הטיפול?
ואם לא - מה עושים במקרים כאלה, פשוט ניגשים לרופאים פרטיים?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mycosis fungoides - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011אכן מדובר במחלה לא שכיחה, לרוב קלה ואיטית המלווה את החולה לאורך מרבית ימי חייו ללא השפעה על אורכם.
בעיקרון מרבית היולים מצויים בסל.
כדאי להתייעץ עם הרופא שלו במרפאת העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלהaa10/07/2011
כמה שנים לוקח עד שמלנומה סרטן העור מתפשט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011אין חוקים במלנומה. זה יכול להיות מהיר מאוד או איטי מאוד. קשה לצפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנסטיה09/07/2011
יש לי נקודת חן בין המותן לגב, היא שטוחה אבל יש לה צבע. הלכתי לחירורג מקצועי על מנת להסיר אותה אך הוא סירב ואמר שזה ישאיר צלקת לא אסתטית. אני מאוד רוצה להפתר מנק' החן הזאת, או להסתירה, שוקלת לעשות קעקוע שיכסה אותה, האם זה יכול לגרום לנזקים\מחלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011קעקועים עלולים לגרום להדבקה בזיהומים שונים אם הטיפול נעשה בתנאים לא סטריליים. מעבר לכך אין מניעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בולטתשירה09/07/2011
יש לי בצוואר נקודת חן, אני לא יודעת להגיד גודל במדויק אבל היא קטנה, והיא בולטת.
מדי פעם נוצרת לי אדמומיות מסביבה והאזור שורף.
זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בולטת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011קרוב לוודאי שאין בעיה אלב צריך שרופא יראה את הנקודה בעין ולא ישמע עליה באינטרנט כדי להיות בטוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש
אדר23/12/2011יש לי בדיוק אותו הדבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה - המשך שאלהסיון07/07/2011
שלום
כתבתי כאן לפני כשבועיים אודות אבי בן 65 אשר התגלתה אצלו מלנומה בעובי 3 מ"מ.
תוצאות הסיטי תקינות והוא עבר גם בדיקת איזוטופים לפני ניתוח להרחבת כריתה.
לא היה ברור אם בדיקת האיזוטופים היתה תקינה או לא אבל בזמן הניתוח כרתו לו גם את בלוטת הלימפה במפשעה וגם בבית השחי.
האם כריתה של הבלוטות הללו היא סטנדרטית למקרה כזה או שכרתו אותן בגלל שהתוצאות של הבדיקות לפני הניתוח לא היו תקינות?
הבלוטות הועברו לבדיקה ותוצאות יהיו רק בעוד כשבועיים. מה המשך הטיפול במידה והבלוטות נגועות או לא נגועות? האם בעובי גידול כזה שלמיטב הבנתי נחשב גדול יש סיכוי בכלל שהבלוטות לא נגועות?
אשמח לתשובות, אני מאוד מבולבלת וחרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - המשך שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011בעיקרון הסרת הבלוטות הייתה כנראה לאחר שחומר צבע מזהה שהוזרק למקום בו היה הגידול הגיע לבלוטות בשני האזורים ולכן לא היה ניתן לדעת מי מהן היא בלוטת הזקיף - הראשונה מקבוצת בלוטות אליה נודדים תאי הסרטן דרך הלימפה בדרכם ליצירת גרורות.
הממצאים בבלוטות יאפשרו להגדיר את דרגת המחלה של אביך ולהתאים תכנית טיפול ומעקב בהתאם למצבו.
עובי מלנומה של 3 מ"מ הוא אכן יותר משמעותי - אבל מלנומה הוא גידול בלתי צפוי ובהחלט יכול להיות מצב שלא נשלחו גרורות ולא יופיעו בלוטות חיוביות.
מה שנשאר לי הוא להמליץ לך להתאזר בסבלנות ולהיות אופטימית ולא לחשוב מחשבות רעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועדכון סטטוס
סיון17/07/2011תודה על תשובתך, אבי קיבל היום תשובה כמעט סופית שהבלוטות נקיות
ואנחנו יותר רגועים.
מה זה אומר בשלב הזה? מה המשך הטיפול בד"כ במקרים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועדכון סטטוס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/07/2011כרגע הוא פשוט צריך להיות במעקב 3 פעמים בשנה כולל בדיקות הדמיה. תדירות המעקב תרד עם השנים. לא נראה לי שיש כרגע צורך או מקום לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועדכון נוסף
סיון26/07/2011היום, כעבור שבועיים מהניתוח ושבוע לאחר הוצאת התפרים התחיל לאבי דימום באיזור החתך, הוא מאוד לחוץ שהניתוח לא הצליח. מה יכולות להיות הסיבות לדימום כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועדכון נוסף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/07/2011קרוב לוודאי שהתפר לחץ על כלי דם והוצאתו פצעה את הכלי וגרמה לדימום. אין לדימום שום קשר עם הצלחה או אי הצלחה של הניתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן באיבר המיןאורנה07/07/2011
הבחנתי בשתי נקודות חן בשפתיים החיצוניות באיבר המין (יש לי נקודות חן מרובות, ולאחרונה הסרתי נקודה שהביוסיה הראתה מלנומה אינסיטו ושאלתי היא אצל מי עליי לבדוק, נקודות אלו אצל רופא העור או רופא הנשים והאם לא כדאי להסיר נקודות אלו בכל מקרה עקב מיקומן והקושי לעקוב אחריהן
אודה לתשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן באיבר המין - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011בעיקרון הנקודות מצוייות בתחום שיפוט של רופא הנשים אך להערכתי הניסיון שיש לו באבחון נגעים פיגמנטריים מוגבל. לאור זאת יש מקום לפנות לרואפ עור שיבדוק הנקודות דרמטוסקופית ויחליט אם הן מצריכות הסרה או מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה - כריתת בלוטת זקיף.שרית05/07/2011
אני בת 58 התגלתה אצלי נקודת חן חשודה שהוסרה ע"י כירוג פלסטי. התקבלו תוצאות הביופסיה. בהתייעצות עם אונקולג. אונקולוג אחד ממליץ לבצע כריתת בלוטת זקיף ושני אומר שאין צורך . מה לעשות?
תוצאות הבדיקה:
skin, back,excision:
malignant melanoma associated whith a dermal nevus.
no evidence of ulceration or regression.
clark level: lll
breslow thickness: 0.95mm
mitotic rate:1 per squere mm
surgical margin free
distance to side margin: 2mm
דעתכם חשובה לי ביותר על מנת לעשות סדר בבלגן שבראשי.
תודה מראש על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - כריתת בלוטת זקיף. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/07/2011הממצאים בביופסיה שלך אכן גבוליים. מעל ברסלאו של 1 מ"מ מקובל לבצע דגימה של בלוטת הזקיף ואצלך רק 0.95 מ"מ. לעומת זאת יש אצלך מיטוזה אחת למ"מ וגם זה קריטריון שעל פיו מקובל לבצע דגימה של הבלוטה.
בעיקרון את חייבת לעבור ניתוח הרחבה של שוליים וזו הזדמנות סבירה לביופסיית בלוטת הזקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתך בבקשהיעלי04/07/2011
דר שלום
אני בחורה בת 30 עם מספר לא קטן של נקודות חן (רובן קטנות מ 2 ממ בצבע חום בינוני)
יש לי על היד מספר נקודות חן שקיימות מאז הילדות.
במהלך השנים נקודות החן האלה השתנו - אחת גדלה (כ 4 ממ עכשיו) ואחת נעשתה מאוד בולטת ובהירה יותר(כ3 ממ גודל). שתיהן בהחלט נראות שונה משאר הנקודות.
כבר מספר פעמים הראיתי אותן לרופא עור שבדק אותן עם דרמוסקופ, ואמר שאין מה לדאוג על אף השינויים.
אני לא רגועה כל כך, כי באמת ששתיהן נראות מוזרות. האם ללכת שוב ולהתעקש על הורדה? עד כמה הדרמוסקופ אמין?
תודה
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעתך בבקשה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/07/2011כמובן שאין 100% דיוק בשום שיטה. יחד עם זאת בדיקותחוזרות המניבות אותה תוצאה מדברות בעד עצמן. גם התיאור אגב של הנקודות - לא נשמע מאוד מטריד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה ברשותך
יעלי08/07/2011כמו שצינתי יש לי מספר רב של נקודות חן, ואני מניחה שחלקן גם גדלות מעט במשך השנים
למרות שהרוב קטנות מאוד.
מתי אני אמורה לדאוג- אם הנקודה משתנה במהלך שבועות,חודשים,שנים?
תודה
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה ברשותך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/07/2011נק' חן עם יותר משני צבעים, גבול לא חד, קוטר למעלה מ- 0.5 ס"מ וכזו שמשתנה צריכות למשוך את תשומת ליבך. בנוסף כל שומה שנראית שונה מהסביבה ומשומות אחרות (ברווזון מכוער).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)