מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה בעורף שאובחנה כממאירהנעם16/03/2011
שלום,
התבשרתי כי נקודת חן שהסירו לי בעורף כחלק מביקורי פלסטיקה שיגרתיים (אני ג'ינג'י עם הסטוריה של מלנומה במשפחה), נמצאה כממאירה:
malignant melanoma, breslow - 0.5mm
non-ulcerated, arising in intradermal nevus
להמשך הטיפול הופניתי להרחבת הכריתה, כשהרופא ציין שיתכנו גם טיפולים משלימים.
אודה אם תוסבר לי מידת הסכנה בגידול מסוג זה, מה הסיכוי להמצאות גרורות והאם נדרשים בד"כ טיפולים נוספים, כמו-כן האם יש חשיבות למיקום הגידול - במקרה זה בעורף (קרוב יחסית לראש...).
תודה מראש,
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה בעורף שאובחנה כממאירה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/03/2011כאשר המלנומה מוסרת בעובי של עד 0.5 מ"מ משמעות ההסרה היא ריפוי בלמעלה מ- 95% מהמקרים. מעבר להרחבה של הכריתה ומעקב רופא עור 3 פעמים בשנה בשנתיים הראשונות ופעמיים בשנה בהמשך לא צריך טיפולים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שקופה כמו בועה על הפיטמהאנג'ל15/03/2011
היי
יש לי נקודה שנראת כמו בועה קטנה כמו נקודת חן שקופה לא יודעת איך לתאר את זה בדיוק במילים, היא נמצאת על הפיטמה (על העיגול החום במילים יותר פשוטות)
וזה קצת הדאיג אותי, היא לא נפוחה במיוחד, היא קטנה שנראת כמו בועה, נקודת חן
אשמח לדעת במה מדובר, ואם חלילה מדובר במשהו לא תקין שיש צורך לבדוק יותר לעומק
אציין בנוסף כי לאמא שלי גילו לא מזמן סרטן השד, זה עוד יותר מגביר לי את החששות,מודאגת מאד...
בתודה מראש...
אנג'ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה שקופה כמו בועה על הפיטמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/03/2011למרות התיאור הלכאורה מדוייק - לא ניתן לשער במה מדובר בלי לראות בעין את הממצא. אני מציע שתפני לבדיקת רופא עור המצוייד בדרמטוסקופ ומעריך שתקבלי תשובה שמדובר בנגע שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי כימותרפיהורד13/03/2011
אחרי הטיפולים הראשונים שלא צלחו במיוחד, הוצע לי כרגע להתחיל טיפול כימותרפי. הרופא שלי ביקש ממני להחליט, לבחור בין טקסול למופרן. רציתי לדעת אם יש לכם מידע לגבי עדיפות לסוג מסויים של טיפול. יש לי כרגע 3 גידולים:
אחד בריאות, אחד בטחול ואחד במוח.
חוץ מזה רציתי לדעת אם ידוע לכם על טיפול אחר בארץ או בעולם שיכול להיות רלוונטי יותר מהטיפולים האלה.
עברתי כבר את הטיפול הביו-כימו הסטנדרטי, טילים, איפילימומב והקרנות למוח.
תודה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי כימותרפיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/03/2011שלום ורד.
לצערי לא נוכל בפורום הזה לענות לך תשובה מספקת שכן אנו עוסקים בעיקר בנושא האבחון, המניעה והכירורגיה של סרטן העור ולא בטיפול האונקולוגי.
אני מאחל לך הצלחה והחלמה שלמה באמצעות כל טיפול שתבחרי.
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרוי קשה בתוצאה אלרגית של לואבי13/03/2011
אני סובל מ- CLL מזה מספר שנים, כולל סיבוכים כגון נוירלגיה פוסט הרפטית.
מזה כשנתיים יש לי התפרצות של שלפוחיות בדומה לעקיצות גדולות של יתושים, בעיקר באיזור הישבן והגב, כשהגירוי הוא מטריף. התופעה חולפת מעצמה אחרי מספר ימים אבל מקשה מאוד על התיפקוד.
אני מחפש דרמטולוג בעל ידע בתופעות לוואי של CLL שיוכל לעזור לי למצוא פתרון לבעיה הזו.
אודה על כל עזרה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרוי קשה בתוצאה אלרגית של לו - תגובה
ד``ר ניר נתנזון13/03/2011ד"ר אביב ברזילי מביה"ח "שיבא"- תל השומר עוסק ומתעניין בתחום זה.
(אם כי כמובן ישנם גם רופאי עור אחרים).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חשיפה לשמש גורמת לריבוי נקודות?עומר11/03/2011
ברצוני לדעת האם חשיפה מרובה לשמש עלולה לגרום ליצירת נקודות חן חדשות (אני בעל הרבה נקודות חן....רובם דווקא נוצרו שלא נחשפתי לשמש).
נושא זה חשוב לי מאוד מכיוון שאני מתגייס ליחידה קרבית בעוד מספר ימים וכנראה שהצטרך להיחשף הרבה לשמש בשנים הקרובות.
ואם החשיפה לשמש באמת תורמת לייצור נקודות החן, האם יש דרך למנוע זאת?? הבנתי שקרם הגנה לא יעזור במקרה זה , אולי יש משחה כלשהי. אין לי בעיה עם הנקודות חן שיש לי היום, אבל עוד נקודות זה כבר יהיה מוגזם (בנוסף כל הזמן אני מגלה נקודות חן חדשות...)
אשמח מאוד לתשובה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חשיפה לשמש גורמת לריבוי נקודות? - תגובה
ד``ר ניר נתנזון11/03/2011חשיפה לשמש אכן תורמת להופעת שומות- אם יש לך נטיה גנטית לכך.
תכשירי הגנה בהחלט יעילים להקטין את קצב הופעת השומות.
מאחר שאתה מרובה שומות עליך להיבדק ע"י רופא עור פעמייםן בשנה באופן קבוע ולשקול ביצוע מיפוי שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע אדום בעורעדי10/03/2011
שלום רב,
לפנ ימספר ימים הבחנתי ב2 כתמים או מעין שומות בחלק הפנימי של היד שלי (אמה וזרוע) הקוטר הוא בערך 2 מ"מ ונראה כאילו העור גדל שם יותר והגוון הוא אדום. אני לא בטוחה מה זה, התחלה של נק' חן סוג של עקיצה? אשמח לחוות דעתכם
מצ"ב תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע אדום בעור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/03/2011אין שום סיכוי שנוכל להבין מה זה מהתמונה שפרסמת. נק' חן זה כנראה לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס על ציפורןאפרת09/03/2011
שלום,
לבעלי הופיע לפני מספר חודשים פס בהיר על האגודל ביד. רופא עור אמר לו שמדובר בסוג של נקודת חן שאינה מסוכנת.
אין כל שינוי בפס, אולם אנחנו מאוד לחוצים מאחר והוא בקבוצת סיכון, אחיו נפטר ממלנומה לפני מס' חודשים ויש לו הרבה מאוד נקודות חן בגוף.
רצינו לשאול, ראשית, מה המשמעות של פס כזה והאם הוא יכול להיות מסוכן?
שנית, אנחנו רוצים ללכת לשמוע עוד דעה של רופא מומחה בתחום זה באופן פרטי, מי מומלץ כמומחה בתחום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס על ציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/03/2011לא ברור לי מה זה "פס בהיר על האגודל".
מרבית נק' החן שאני מכיר הן דווקא כהות, אם כי יש גם חיוורות.
בקיצור - אי אפשר לומר הרבה בלי לראות.
אם תגידי לנו היכן אתם גרים אולי נוכל להמליץ על רופא לדעה שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלולהאנונימי08/03/2011
שלום,
יש לי נקודת חן, פלולה, אני מעוניין להסיר אותה בדרך הכי בטוחה והכי פחות צלקת.
1. הייתי אצל רופא עור פעם שהסיר לי אחת במין מחט חשמלית, האם השיטה הזו בטוחה ?
2. אהע עדיין בהתלבטות האם להורידה או לא, היא מפריע לי, האם זה בעיה להוריד אותה מישם
3. אם לא, התוכל להמליץ לי איפה להוריד את הנקודה, יש תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלולה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/03/2011שומה מסירים ע"י כריתה כירורוגית בלבד (ביופסיה).
פנה לכירורג פלסטי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן אחרי לייזר בישבןאנונימי07/03/2011
היי,
אני עושה סדרת טיפולים של הסרת שיער הפס הישבן, לאחרונה שמתי לב לנקודות חן שם, הדבר נראה לי מוזר כי איני זוכר נקודות חן שם עד היום(או שלא שמתי לב)
הדבר מאוד מפחיד אותי.
האם אני צריך להפסיק את הטיפולים?
האם ניתן לעלימם אותם שם.. הדבר מפריע לי מבחינה אסטטית...
אני מצרף תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן אחרי לייזר בישבן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/03/2011פנה לרופא עור להערכת השומות ובחיהת דרכים להסירן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יאיר08/03/2011האם יש לי ממה לחשוש, האם צריך להסירם האזור הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/03/2011צריך לבדוק את הנקודה עם דרמטוסקופ. קרוב לוודאי שהייתה שם קודם ולא היית מודע לקיומה בגלל השיער. רק לאחר בדיקה אפשר יהיה להמליץ על הפעולה המתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןר.א06/03/2011
יש לי נקודת חן שטוחה על האף, היא לא מסוכנת ולא שום דבר היא פשוט מציקה לי מבחינה אסטטית. הנקודה גם לא גדולה במיוחד.
האם יש שיטה שהיא כן מומלצת להסרת הנקודה ? שיטה שלא משאירה צלקות?
אשמח לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2011אין שיטה בטוחה שאינה משאירה כלל צלקות.
כל שומה דורשת הסרה כירורגית ושליחה לבדיקה פץולוגית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מעוניין לדעת לגבי חשיפה לשמשתודה04/03/2011
מסוכן או לא מסוכן ?
מלנומה, חשיפה לשמש וויטמין D
היום משננים לנו מגיל אפס להימנע מחשיפה לשמש כדי להימנע ממלנומה, ושמספיקה חשיפה של רבע שעה כדי לייצר בגופנו את הכמות הנדרשת של ויטמין D. אך שני החלקים של המשפט בעייתיים:
רוב המלנומות מתפתחות במקומות שלא נחשפו לשמש כמו כפות הרגליים. כמן כן, מחקרים הראו ששימוש במקדמי הגנה לא הפחית מלנומות. תזונה נכונה חשובה פי כמה למניעת סרטני עור מאשר הימנעות מקרינה. מקדמי הגנה מסתירים את הנזק של השמש - הם גורמים לנו להיחשף לשמש יותר זמן, מרעילים אותנו ולא מונעים מלנומות.
לעומת זאת, ההימנעות פוגעת לנו בייצור ויטמין D . ויטמין D מגן מפני כ-20 סוגי סרטן. הוא לא קיים בגוף רק בשביל לספוג סידן. הוא הורמון בעל השפעות רבות: על קולטני אינסולין, על המערכת הקרדיו וסקולרית, הוא מגן על המוח, מונע דיכאון ועוד.
רבע שעה של חשיפה אקראית לשמש לא מייצרת מספיק ויטמין D. הזמן הכי טוב לייצור הוויטמין הוא בצהריים, בקרניים ישירות. מומלץ לעשות אמבטיות שמש של כ-15 דקות לכל צד של הגוף (בטן וגב). חשוב לחשוף לשמש אזורים שלא נחשפים בדרך כלל. לאנשים בעלי עור בהיר ורגיש מספיקים 5 דקות לצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מעוניין לדעת לגבי חשיפה לשמש - תגובה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2011קיימים כיום ויכחים רבים לגבי רמת ויטמים D הנדרשות וחשיבותן האמיתית לתפקוד התקין של הגוף.
לפי המידע העדכני (שיתכן ומשתנה ברגעים אלו) מספיקה רמה של 20 יח" בין לאומיות, אותה ניתן לקבל מתזונה לבד.
נכון שהקשר בין שמש למלנומה אינו חד ערכי, אולם בהחלט כבר הוכח שמסנני קרינה יכולים להפחית שיעור מלנומה. כמו כן קרינת השמש גורמת לסרטני עור מסוג BCC ו-SCC, להזדקנות העור ולהופעת כתמים, כך שבסה"כ נראה שרב ניזקה של השמש מתועלתה.
נכון שחשפה קצרה (מס' דקות ביום, גם הצהרייים כנראה לא תזיק לך אלא אם עורך רגיש במיוחד, אולם למה להסתכן?
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מהמזון? אין מזון שיש בו ויטמין
תודה06/03/2011בחלב מועשר ב-100 מ"ל יש ויטמין די 0.7 מק"ג.
1 מק"ג=40 יחב"ל
לויטמין D לפחות 1000 יחב"ל ליום אם לא יותר לא?
צריך לשתות מלא חלב כדי להגיע לזה...זה לא מעשי.
בנוסף צריך לאכול ק"ג של דג סלמון כדי לקבל מספיק ויטמין D .
עוד דבר לא מעשי.
אין במזון כמות רצינית של הויטמין הזה..
לכן ללא חשיפה מספקת לשמש אין מספיק ויטמין D.
כך שמי שלא נחשף לשמש הויטמין הזה אמור להיות ירוד אצלו.
וכדי לעלות אותו לרמות נורמליות צריך לקחת לפחות 2000 יח"ד אם לא יותר ?
מעבר לזה כשאין חשיפה לשמש ישנה הרגשה לא טובה.
וכשיש חשיפה לשמש הגוף משתחרר. דבר ששום דבר אחר לא יכול לגרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןדן02/03/2011
שלום!
ברצוני להסיר נקודות חן במקומות שונים בגוף. לאן אני פונה קודם כל? האם ללכת קודם כל לרופא עור בקופת חולים שלי, או אפשר ללכת ישר למרפאה שמסירים שם את נקודות חן?
וחוץ מזה, איפה עושים את זה? בבתי חולים? מכונים פרטיים? איך אני מוצא אותם? איפה עדיף לעשות את זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2011הסרת שומות מסיבות אסתטיות נעשית ע"י רופאי עור, כירורגים פלסטים וכירורגים כללים באופן פרטי בלבד.
לפני כן פנה לרופא העור בקופת החולים שיבדוק האם יש שומות שצריך להסירן מסיבה רפואית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן נתלשת ומדממתרונית01/03/2011
היי..
פעם הראשונה היום הרגשתי את נקודת חן נתלשת כאילו הולכת ליפול ומדממת אני מרגישה שזה שורף לי וכואב קצת..
יש קשר להתפתחות סרטן?
אני מודאגת
מחכה לתשובה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן נתלשת ומדממת - תגובה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2011רוב הסיכויים שמדובר על תלישה מיכנית ללא קשר לסרטן, אולם כמובן שכדאי ללכת ולהיבדק ע"י רופא עור בהקדם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע שחור מתחת לציפורן בזרת של הרגלורד27/02/2011
שלום.
יש לי נגע שחור בצבע פחם מתחת לציפורן בזרת של הרגל שהתחיל לפני חודש וחצי כנקודה בגודל ראש סיכה והפך לאיזור שמכסה כמעט את כל הציפורן. הפנו אותי לכירורגיה פלאסטית לביופסיה.
אני אני מעוניינת להוריד את כל הנגע ולא רק לקחת דגימה (כדי לא לעבור את הפרוצדורה פעמיים וכדי לא להסתכן בחדירת תאים לזרם הדם במקרה של ממאירות) זו הבחירה שלי ולא אכפת לי להפסיד את הציפורן. איך ניתן לבצע כזה דבר. (הרופאים שדיברתי איתם עד היום פועלים לפי פרוטוקול מסויים של קודם לבדוק. ואני בדעה שעצם הבדיקה המוקדמת מיותרת ואף מסכנת ועדיף להוריד הכל עכשיו)
תודה
ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע שחור מתחת לציפורן בזרת של הרגל - תגובה
ד``ר ניר נתנזון06/03/2011פוני לכירורג הפלסטי ומבקשים ממנו להסיר את כל הנגע (אם הדבר אכן ניתן ללא פגיעה משמעותית).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במלנומה בחיידק מוחלש של שחפתnocturnal27/02/2011
שלום, הייתי מעוניינת לדעת מה קורה במידה וחולה מלנומה מקבל טיפול ממושך (כל חצי שנה, במשך 5 שנים) חיסון כנגד מלנומה המבוסס על חיידק שחפת מוחלש בשילוב תאי גידול עצמיים,
וזאת במקום 8 מנות בלבד במשך חודש?
האם המצב עשוי ליצור נזק?
האם יש סיבה להמשיך בטיפול שכזה מחשש שהמלנומה תחזור אם יפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במלנומה בחיידק מוחלש של שחפת - תגובה
ד``ר ניר נתנזון27/02/2011כבר התיחסתי לכך בפורום ב"דןקטורס" - אין לרופאי עור נסיון מעשי בטיפולים כאלו במלנומה.
יש להפנות את השאלה לאונקולוגים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)