מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא השתזפתי לא הסתכנתי?דוד08/06/2011
יש לי שאלה שמתרידה אותי כבר זמן רב.
האם רק כאשר אני מקבל שיזוף, פירושו שהסתכנתי בחשיפה לשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא השתזפתי לא הסתכנתי? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011השמש לא מבדילה בין מי שנחשף אליה לצורך עבודה ומי שלצורך שיזוף. גם מי שלא מקבל צבע מקבל שמש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה על הגבמישהו05/06/2011
שלום רב.
יש לי שומה בגודל של כ1 ס"מ על הגב, למיטב ידיעתי היא לי גדלה או משנה צורה והיא נמצאת שם מאז שאני זוכר את עצמי.
השומה לא מגרדת ולא מדממת אבל היא מאוד גדולה ויש לי קצת חששות לגבי זה.
אשמח מאוד לשמוע את דעתך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר
מישהו06/06/2011אשמח לשמוע על רופאי עור בעפולה שאני יכול ללכת אליהם, מס' טלפון או מה שאפשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011הדרך להפיג החששות או לאשש אותם חו"ח היא לפנות לבדיקת רופא. למרות שהתיאור שלך לא מדאיג - פנה למרפאות החוץ של ביה"ח העמק. אני לא מכיר את הרופאים בסביבתך המיידית למרות שד"ר זיו וד"ר ספיר העובדים בביה"ח מקבלים גם בקהילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלונומה-בבקשה תשובה מהירה אני בלחץע05/06/2011
תוצאה פתולוגית שקיבלה אמי,בת 59-
גבול לא חד,ריבוי בולט של מלנוציטים "גב לגב" לאורך השכבה הבזלית,הכולל בין ה rete ridges המאורכים ולאורך הטפולות.בצביעת Meian A כמה קבוצות זעירות של מלנוציטים נמצאים בדרמיס הפפילרי אך ייתכן והקבוצות שייכות לקצוות של שלוחות האפידרמיס.סה"כ הממצאים מתאים ל In situ malignant melanoma .הנגע הממאיר נמצא במרחק של פחות מ 0.5 מ"מ משולי הכריתה הצדדית הקרובה ביותר.
לסיכום:In situ malignant melanoma (with questionable superficial invision up to breslow 0.25 mm)
closest lateral margin iess than 0.5 mm
לסיכום מציינים כי 2 הרופאים מאשרים האבחנה אך אחד לא תומך בממצא של חדירה לדרמס ומסכים עם אבחנה של M.M IN SITU בלבד.
1.אמרו לאמי ששלחו הבדיקה לבדיקה נוספת בארה"ב-למה?
2.עברה באותו יום של קבלת התוצאה הרחבת כריתה
3.מה אומרות התוצאות?מה צריכה לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלונומה-בבקשה תשובה מהירה אני בלחץ - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011ברכותי,
יחד עם החדשות הרעות קיבלת חדשות מצויינות.
מלנומה In situ שנכרתה בשלמותה פרושה החלמה שלמה. גם אם הפתולוג המחמיר צודק - הרי שאימך זכתה במלנומה הקלה ביותר וסיכוייה רבים במיוחד להחלמה שלמה ובריאות טובה (למעלה מ- 95%).
יש להכנס למשטר מעקב של רופא עור X 3 בשנה לפחות ומשטר זהירות משמש אצלה ואצל הקרובים מדרגה ראשונה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הרגעת אותי.שבת שלום.
ע10/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ISSUEחם05/06/2011
מה קורה אם סבוסל לא בדיוק עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה ודיאטהימית05/06/2011
שלום,
היתה לי מלנומה , הביובסיות חזרו תקינות. רציתי לדע האם לדיאטה בסגנון diet for life יכולה להיות השפעה על כך. האם יש קשר בין השניים? האם מסוכן ליטול אותן כי אני בסיכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה ודיאטה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011ככל הידוע לי אין לדיאטה כל השפעה על הסיכון לחזרה של המחלה או להתפרצותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בראשנתנאל05/06/2011
לא מזמן הסתפרתי קצוץ ושמתי לב לכמה נקודות חן בראש, בצע חום אבל לא קרובות לקרקפת.. דרוש בדיקה או שאין חשש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בראש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011נק' חן שלא הכרת קודם ראויות ומצריכות בדיקה.
אחרי שייבדקו תוכל להחליט אם להתעלם או לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בקרסולליאת04/06/2011
שלום רב,
בעלי בן 38, לאחרונה איבחנו נקודת חן בקרסול ברגל שמאל שדורשת התייחסות מיוחדת.
מסתבר שנקודה זו הופיעה בקרסול לפני מס' שנים אך לא נבדקה מעולם, לפני כשבועיים החל המקום לכאוב ובימים האחרונים הופיע גרד כאשר היום במהלך הגירוד נקודת החן נחתכה ודיממה מעט.
גודל נקודת החן הוא כ 5 מ"מ, עגולה, צבעה חום עם נקודה מעט שחורה, נקודת החן ללא בליטות מיוחדות והיא חלקה על העור.
קבענו תור לרופא עור רק לעוד שבועיים מאחר ובעלי הוא איש קבע התורים לוקחים זמן רב. ואני מאוד מודאגת מה אפשר לעשות עד התור לרופא?האם בפניה למיון יבדקו את נקודת החן?
להתייחסותך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בקרסול - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011לא בודקים נק' חן במיון.
שבועיים זה לא פרק זמן בלתי נסבל אבל אם אתם חרדים אפשר לפנות באופן פרטי לרופא שבודק עם דרמטוסקופ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן שטוחותמיטל04/06/2011
יש לי מספר נקודות חן באיזור הצוואר אחת טיפה בולטת אבל היתר בערך 4 נקודות חן רגילות.
קיבלתי הפנייה להסיר אותן מרופא העור. ורציתי לדעת על התהליך הזה.
איך מסירים נקודה שאינה בולטת? נשארות צלקות?
זה איזור חשוף לכן אני מתלבטת, אני לא רוצה שיהיה מצולק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן שטוחות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011הסרה כירורגית רגילה כרוכה בחיתוך ותפירה ומותירה צלקות.
תמיד כדאי לחשוב שתהייה צלקת - אם לא זו הפתעה טובה.
אני ממליץ לא להסיר נגעים שלא חייבים במקומות בהם הנזק האסטטי עלול להיות בלתי נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה ברגלרוני02/06/2011
שלום,
יש לי שומה באזור הקרסול מאז שאני זוכרת את עצמי, והיא מעולם לא שינתה צבע, גודל או צורה.
לאחרונה נחשפתי למידע על מלנומה, ומכיוון שהשומה עונה על מספר מאפיינים של המחלה (אי סימטריה, אין גבולות ברורים, קוטרה כ-3 מילימטר) ברצוני להסירה.
שאלתי היא, האם מקובל להסיר שומות גם אם אינן חשודות? או שמעקב פשוט יספיק במקרה זה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה ברגל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד10/06/2011סוף מעשה במחשבה תחילה. עדיף תחילה לבדוק דרמטוסקופית ואם השומה שקטה עדיפה שומה שפירה מצלקת בקרסול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן פעילהסיגל01/06/2011
לבני בן ה-8 נקודת חן כהה בגב. מאחר והנקודה בולטת ושונה מיתר נקודות החן קבענו תור לרופא עור שהתבונן בנקודה באמצעות דרמטוסקופ וקבע כי יש צורך במעקב וכי קרוב לוודאי שימליץ להסיר את הנקודה. לדבריו הנקודה פעילה במובן זה שהיא בולטת, כהה יותר במרכז ועם אודם בשוליים. אציין כי הנקודה ללא שינוי לפחות בשמונת החודשים האחרונים. לשאלתי האם יש צורך להסיר אותה בדחיפות השיב שלא ושאחרת היה מסיר אותה במקום.
שאלתי היא מה המשמעות של נקודה פעילה, עד כמה מדובר במצב מסוכן והאם יש צורך בחוות דעת נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן פעילה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011חוו"ד נוספת יכולה לבלבל או להרגיע. למרות זאת אני חושב שכדאי לשקול חוו"ד כזו. המונח שומה פעילה אינו מונח מקובל לדעתי - אבל אני חושב שאני מבין את כוונת הרופא. בילדים לא פעם יש דינמיקה ושינויים בנקודות ולכן צריך למצוא רופא שסומכים עליו ולתת לו לעקוב ולהעריך את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומהשאלה דחופה01/06/2011
בוקר טוב,
הופנתי ע"י רופאת עור לאקסיזיה בהקדם, בשל גולה קטנה , בעלת גלד מתקלף ונקודה אדומה באמצע.
היות ובכיתה של בתי גילו לאחרונה כינים אצל מס' ילדים, התחלתי, כנראה בשל לחץ פסיכולוגי לגרד בראש.
רכשתי מסרק בעל שיניים צפופות. שערי נמצא נקי, אך בשל הסרוק האינטנסיבי, תלשתי את הגולה.
האזור דימם וקצת שרף.
הכנסתי את הגולה לנייר ע"מ לשמור אותו ליום ראשון, אז יש לי תור לרופא.
על הראש הגולה נראה גדולה מעט יותר. היא נראית כרגע כמו פירור.
האם יש טעם לרוץ כבר עתה לרופא ע"מ שישלח אותה לביופסיה או שזה מאוחר מידיי.
אני כבר לא בטוחה שביום א' יבצעו אקסיזיה ויקחו דגימות, כי המקום נראה שטוח וזה עלךול להטעות ולהראות כפצע שיחלים וזהו.
התלישה הייתה אתמול בערב
האם הגושעדיין במצב אותו ניתן למסור לביופסיה.
למי פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011אם הגוש לא הונח בפורמלין אין טעם לשמור אותו.
בכל מקרה כדאי לפנות לרופאה שתעריך מה מצב המקום ותחליט אם לנתח או לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חשודהנורית30/05/2011
הי,
הייתי בבדיקה שגרתית של נקודות חן אצל רופאת עור שהשתמשה בדרמוסקופ, ולגבי הנקודה האחרונה שנבדקה (ממוקמת באיזור לא חשוף לשמש ונסתר) אמרה שהיא "לא אוהבת אותה" ושזו נקודה שצריך להוריד. שאלתי אותה אם יש סיבה לדאוג, והיא ענתה שהיא לא חושבת, אבל שצריך להוריד אותה.
אציין כי אינני בעלת עור בהיר, וכי בהפניה נרשם : atypical nevus - שומה הקיימת מזה חמש שנים בבדיקה דרמוסקופית נצפתה רשת לא אחידה, dots אטיפיים וגרגור אפור.
אני חייבת להודות שזה "נשמע רע" ואני ממש בלחץ!!!
מה שכן, היא אמרה שאם הפלסטיקאי יסרב להסיר, כי הנקודה בעין נראית תקינה, אז להגיד מה היו הממצאים בדרמוסקופ. בעבר רופאת עור אמרה שמדובר בנק' תקינה.
האם יש סיבה לדאגה??
בכלל, בגלל שמדובר בשומה באיזור נסתר, אין לי הערכה מדויקת אם היא גדלה או לא בשנים שחלפו...
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חשודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011כמובן שבלי לראות בעצמי את הנקודה כל התשובות שלי הן בערבון מוגבל מאוד.
עקרונית מדובר בשומה המעוררת חשד ולכן יש להסירה. מאחר שהמאפיינים שהרופאה ראתה לא היו חד משמעיים ולא מאוד מחשידים היא ממליצה להוציא את השומה אבל בלי לחץ. ז"א שלהערכתה מדובר בשומה שפירה וההסרה מתבקשת לצורך הסרת ספק לאור ממצאים חריגים שמעוררים ספק קל.
בבדיקה דרמטוסקופית מתגלים לא פעם ממצאים מחשידים אך קיומם אינו הופך בהכרח את השומה למלנומה אלא מעורר ספק המצריך כריתה ובדיקה פתולוגית. רק כאשר הממצאים המחשידים מצטברים לכדי מאסה משמעותית - הקביעה של האבחנה היא חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח פותולוגיה של מלנומהמיטל29/05/2011
נבוס בגב שמאל באיזור תחתון בגודל 12 מ"מ
תאור מאקרוסקופי? קטע עור עם תת תת עור בגודל 1.5 כמעט כולו תפוס ע"י בליטה אפורה גבשושית בגובה 0.2 ס"מ.
אבחנה:
skin showing an intradeemal nevus with polypoid configuration/ an one side of the nevus there is a compound proliferation of melanocytes composed of irregular nests at the junction and upper dermis/
ki-67 is very low (4-5% of the cells)/ there are foci of pagetoid spread.
conclusion: melanoma, breslow 1.8 mm, clark 3,margins are free but closest lateral margin is less then 1 mm. no epidermal ulceration seen.
אני אשמח לדעת את הפירוש של הפתלוגיה ומה עלי לעשות
האם עלי ללכת לאונקולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח פותולוגיה של מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011מדובר במלנומה שע"פ מדד ברסלאו (עובי 1.8 מ"מ) היא בדרגת חומרה בנונית. בשלב ראשון יש לבצע ניתוח הרחבת שוליים וביופסיה של בלוטת הזקיף. בהמשך לפי התוצאות אפשר יהיה להחליט כיצד לנהוג ומה תהייה תדירות וממה יורכב המעקב. בלי ספק תצטרך מעקב אונקולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה נקודות חן באיזור הצווארדניאל29/05/2011
משום מה נהיה לי הרבה נקודות חן בצוואר ורציתי לדעת האם אפשר להוריד אותם ללא צלקת(שמעתי שרוב ההסרות גורמות לצלקת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה נקודות חן באיזור הצוואר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011בלי לראות את הנקודות אי אפשר לתת תשובה לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה באצבעות הרגלייםד``ר ניר נתנזון28/05/2011
שלום!
בעלי בן 36, ג'ינג'י עם נמשים,בנוסף לסבתא שלו היתה מלנומה שטופלה בהצלחה. לפני כארבע שנים הופיעה לבעלי נקודת חן קטנה בכף הרגל ליד האצבעות. במהלך שנים האלו נקודה גדלה בקצב לא מהיר ואחיד,לפי טענתו. לאור היסטוריה המשפחתית בעלי החליט להסירה וכבר היינו אצל כירורג לפני כמה ימים שהעיף מבט מרחוק וטען שכל נגע חדש על העור במיוחד שגדל כדאי להסיר ופרוצדורת ההסרה נקבעה לסוף יולי. אני לא הייתי מסופקת מהבדיקה וקבעתי תור בעוד שלושה שבועות לרופא עור . אני אנסה לצרף את התמונה של נקודת חן , במידה ולא אצליח או שאיכות תהיה לא מספיק טובה, להלן תיאור הנקודה: קוטר כ 3 מ"מ בצבע חום כהה,חלקה לא בולטת וללא קשקשים, צורה מעוגלת אליפטית,סימטרית עם גבולות ברורים ואחידים,לא מגרדת ולא מדממת.
שאלות:
1.האם לפי דעתך כדאי לזרז את ההסרה ולבצע אותה דחוף או שאפשר להמתין לסוף יולי?
2.האם ידוע לך על מרפאה בחיפה או איזור הצפון שבה ניתן לבצע בדיקה עם דרמוסקופ?
סליחה על האורך ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
אישה מודאגת28/05/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/06/2011התמונות הן באיכות סבירה ועל סמך מה שנראה בהן נראה לי שמדובר קרוב לוודאי בשומה שפירה ולא מסוכנת. יחד עם זאת - צריך לקחת בחשבון שלא מדובר בבדיקה יסודית כך שבהחלט ייתכן גם שאני טועה. מכל מקום לא נראה לי שיש שחיפות להסיר את השומה. מרבית רופאי העור אמורים להיות מסוגלים לבדוק נק' חן בדרמטוסקופ. מי שעוסק בכך במיוחד באזור הצפון הוא מנהל מחלקת עור של ביה"ח רמב"ם פרופ' ברגמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)