מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלישת שערה משומהבתאל11/05/2010
שלום! האם זה נכון שתלישת שערות משומה/נקודת חן בולטת מעודדת גדילת תאים סרטניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שערה משומה
ד``ר לי-און גלעד19/05/2010עקרונית אין כל קשר ואין סיבה לחשוש מלישת שערה הצומחת מתוך שומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על השדא.א10/05/2010
שלום.
אני בחודש רביעי להריון. על השד השמאלי בצד, ישנה נקודת חן ישנה ומוכרת (חומה, קטנה), בימים האחרונים התחילה לשרוף מאד בשעות מסוימות (בשעות אחרות בכלל לא) והאזור מסביבה רגיש למגע. לא מרגישה שום גוש באזור, אבל מאד מפוחדת. האם יכול להיות סימן למשהו סרטני? האם יכול להיות קשור לגדילת השד בגלל ההריון?(ובגלל זה מתיחת העור שמתחת הנקודה?)
אודה מאד לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה על השד
ד``ר ניר נתנזון16/05/2010התחושות יכולות להיות קשורות להריון, אולם כדאי בכל מקרה להיבדק ע"י רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שאינו נרפאשלום08/05/2010
בחודשים האחרונים שמתי לב כי קיים אצלי פצע בקוטר 5-8 מ"מ בעור הקרקפת (בצד ימין של הקודקוד)
מידי זמן נוצר במקום גלד, ואם אני מסיר אותו, לאחר כשבוע הוא נוצר שוב מחדש.
גילי הוא 56. מצ"ב תמונות. נא עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
שלום08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה נוספת
שלום08/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע שאינו נרפא
ד``ר ניר נתנזון08/05/2010ראשית, התמונות מצויינות. חבל שאין תמונה של הגע בשלב אחר של "חייו"- כמו השלב עם הגלד.
כל פצע חוזר שאינו נרפא, וביחוד באיזור כמו הקרקפת (שהיה חשוף לשמש כל השנים)- יש לשלול כי אינו סרטני.
סרטן העור השכיח הגורם לכך הינו סרטן תאי הבסיס (basal cell carcinoma) שהטיפול בו קל ופשוט (כריתה) והוא אינו מהווה סכנה לחיים. כמן כן יתכן ומדובר בסרטן תאי קשקש (squamous cell carcinoma) שגם הוא קשור מאוד לחשיפה לשמש.
כמובן שיכולות להיות גם אבחנות אחרות שאינן קשרות לסרטן- למשל, דלקת של זקיק השערה (פוליקוליטיס) שאתה (אולי מבלי משים) "משחק" איתה וכך מונע ריפוי שלם, או seborrheic keratosis (מעין יבלת חסרת משמעות קלינית שהרבה אנשים אוהבים לגרד אותה וכך פוצעים את העור).
להמשך הבירור לדעתי אין מנוס מביופסיה אבחנתית של העור.
זהו תהליך קל ופשוט המתבצע ע"י רופא עור או כירורג בכל קופות החולים.
אשמח אם תעדכן את הפורום בתוצאות הבירור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה !!
שלום08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה בין אצבעות הרגלייםמיכאל08/05/2010
שלום רב,
הופיעה לי נקודת חן חדשה בין אצבעות הרגליים. מדובר בנקודת חן קטנה ולא מחשידה מבחינת צבע או צורה. הבנתי שיש בעייהעם נקודות חן הנמצאות במקומות בעלי חיכוך גבוה - האם יש לבדוק את הנקודה או שסביר כי איננה מסוכנת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה בין אצבעות הרגליים
ד``ר ניר נתנזון08/05/2010לא ידוע לי על כל מחרק שהראה כי שומות באיזורי חיכוך הן בעייתיות יותר משומות אחרות.
עם זאת כמובן כל שומה דורשת בדיקה מקצועית. ע"ירופא עור פעם בשנה - אלא תהיה הרופא של עצמך...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו מלנומה? האם יש סיבה לדאגה?רשף06/05/2010
שלום,
לאחרונה סבלתי מפצע או כוויה בחלק העליון של הגב. איני זוכרת איך נגרם הפצע.
הפצע בינתיים הגליד, ובמקומו נשארה צלקת מעט משונה (מצורף צילום).
האם יש סיבה לדאגה?
תודה על העזרה,
רשף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיבה לדאגה מאיכות הצילום...
ד``ר לי-און גלעד06/05/2010ואין כל דרך לספק תשובה על סמך הממצא כפי שהוא נראה בצילום. נדרשת בדיקה קלינית ודרמטוסקופית. רוב הסיכויים שמדובר בתגובה טיפוסית של העור המופיעה בתהליך החלמה של כל פצע - ובה יש התרבות של כלי דם הגורמים לאודם קל ואשר נעלמים לאחר מספר חודשים.
כמובן שהתשובה הזו היא בע"מ ורק לאחר בדיקה שלך אפשר יהיה לקבוע אם אכן כך הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נקודות חן בדר"כ גדלות בשמש?שרון06/05/2010
האם נקודות חן בדר"כ גדלות בשמש?..,האם שהייה בשמש גורמת להגדלות הנקודות חן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת השמש על נק' חן
ד``ר לי-און גלעד06/05/2010ברור לנו היום ששמש ישירה גורמת להתרבות נק' חן. לגבי השפעתה על נק' קיימות יש מחלוקת אם כי ברור שבגלל גונן הכהה הנקודות הללו בולעות הרבה קרינת שמש ומתחממות כתוצאה מכך. המחלוקת היא האם הקרינה הזו עלולה להפוך אותן לסרטניות. התשובה לדעתי היא שקרוב לוודאי שלא אבל אין לכך הוכחה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגוףroei03/05/2010
שלום
אני חייל,ביקרתי אצל רופא עור בביה"ח סורוקה כדי לבדוק אם כדאי להסיר נקודת חן מהגוף
הוא אמר לי שהיא נראית בסדר וזה תלוי בי אם אני רוצה להסיר.
לפני כמה שבועות הסתכלתי טוב על הנקודה(מה שלא עשיתי לפני שהלכתי אליו) ושמתי לב שיש עליה כמה נקודות שחורות/חומות שבאמת לא שמתי לב אם היו לפני שביקרתי אצלו . האם כדאי להסיר את הנקודה? גם אם היא נראית בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונ של הנקודה
roei04/05/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונה
roei04/05/2010בבקשה תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיופי של תמונות
ד``ר לי-און גלעד06/05/2010והנגע נראה קלינית שפיר עד כמה שניתן להתרשם אך זה כמובן אינו תחליף לבדיקה קלינית בעין ובסיוע דרמטוסקופ. יש לפנות לרופא עור ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרופא אמר בדק אותי גם רק ב
roei06/05/2010עיין ולא עם מכשיר או משהו
האם לא גדאי להוריד נקודות שנראוץ שפירות.
אני מדבר עם הסרה כירורגית לחלוטין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי זה עניין של השקפה
ד``ר לי-און גלעד06/05/2010בעקרון אפשר להסיר כל נקודה במחיר של צלקת. יחד עם זאת - לא כל צלקת היא משהו קטן ופשוט ולכן - אם אין סיבה ממש טובה - לא הייתי ממליץ על כריתה סתמית אלא אם הנקודה במקום מועד לפציעה, חיכוך, מפריעה לתפקוד או גורמת הפרעה אסטטית רבתית או שחל בה שינוי או שיש בה ממאצים המעוררים חשד. זו כמובן ההשקפה שלי. בהחלט יש רופאים שמעדיפים להסיר שומות מאשר להותיר אותן למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןyuval03/05/2010
לפני כשבועיים צץ לי כתם חום כהה וקטן על השפה התחתונה. הכתם לא בולט. האם יש סכנה?
בנוסף, הים בבוקר קמתי עם עוד כתם קטן קרוב לנקודה הקודמת, הוא היה בולט נגעתי בו והוא התקלף, ירד לי קצת דם וזהו. הוא נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה ע"ג השפה
ד``ר ניר נתנזון03/05/2010אין סכנה מיידית אלם בהחלט יש צורך בבדיקה ע"י רופא ער.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד משהו קטןברווזן28/04/2010
האם הסרה של השומה תסיר סיכון פוטנציאלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד נשהו...
ד``ר ניר נתנזון28/04/2010כן - אך למה לנתח אם אין כל צורך???
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת נוראברווזן28/04/2010
שלום רב,הייתי אצל רופא פרטי לאיבחון בעיות של קונדילומה, יש לי שומה לא גדולה בולטת בצבע העור אשר יש לי כבר זמן מה, הרופא לקח ממנה ביופסיה עם לייזר ועכשיו היא מגרדת.
שאלתי היא האם יש סכנה לשומה שלי להפוך לממאירה בעקבות החשיפה ללייזר, האם עלי להסיר אותה?
אני ממש מפחדת ואודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה
ד``ר ניר נתנזון28/04/2010אם אכן נלקחה ביופסיה והתשובה היתה שהשומה תקינה אזי הסיכוי לממאירות קטן מאוד.
בכל מקרה גשי לבדיקת רופא עור שיאבחן האם יש צורך בהסרה מלאה של השומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למעקבק.מ28/04/2010
שלום רב,
עברתי מלנומה, עברתי ניתוח הרחבה ודגימת בלוטות הזקיף, ולאחר מכן ניתוח הרחבה של הוצאת בלוטות הלימפה מבית השחי.
הפט סיטי (חצי שנה אחרי ) תודה לאל תקין.
אני נמצאת במעקב של האונקולוג שניתח אותי (שהוא בעצם כירורג?).
רופא במיון אמרה לי שהיא ממליצה לי לעשות מעקב ושיהייה לי רופא אונקולוג קבוע לכל בעייה.
למי עליי לפנות ? לאיזה אונקולוג ? מישהו מיוחד?
מה המעקב המומלץ ביותר?
אני מפחדת להיכנס לשאננות...
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב לאחר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון28/04/2010בכל בי"ח יש אונקולוג שעוקב אחר חולי מלנומה.
אני ממליץ גם בדיקת רופא עור כל 3-6 חודשים.
אם יש לך שומות מרובות כדאי לשקול ביצוע מיפוי שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קרם הגנהשיר22/04/2010
שלום, אני לא יודעת אם זה המקום המתאים לשאול את השאלה:
ראשית כל, יש הרבה סרטן עור במשפחתי אז אני מקפידה מאוד על קרם הגנה, רציתי לשאול איזה מומלץ? האם 15 מספיק? וכאשר אני שמה איפור האם לשים מעל, מתחת, או גם וגם? [יש לציין שהעור שלי מאוד בהיר]
דבר שני, אני שונאת להשתזף, ואני מאוד אוהבת את הצבע הטבעי שלי, אבל לא משנה כמה קרם הגנה אני שמה - העור שלי מתכהה במהירות. האם יש תכשיר אחר או דרך אחרת כדי לגרום לכך שלא אשתזף מיציאה לשמש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה
ד``ר לי-און גלעד23/04/2010המספר של קרם ההגנה נותן אינדיקציה פי כמה זמן את יכולה להיות בשמש בלי לקבל כווייה לעומת הזמן שייקח לעור שלך להיכוות בלי הגנה. פקטור נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא הזעה וקילוף של העור. שום קרם הגנה לא מזיק יותר מ- 3 שעות ולכן אין טעם למרוח יותר מ- 34 אלא במקרים של עור רגיש במיוחד או נזקי שמש ונטייה לסרטן עור. לכאלה מומלץ למרוח SPF50 או TOTAL BLOCK.
בכל מקרה רצוי להמנע משהייה בשמש ישירה בשעות החמות 10-16 ולצמצם חשיפה של האזורים הבעייתיים (פנים).
רצוי לבדוק רמות ויטמין D ובמידת הצורך להשתמש בתוספים כדי לשמור על רמות סבירות למרות העדר "פוטו סינטזה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר23/04/2010תודה רבה על התשובה המפורטת [:
רק דבר אחד אחרון - האם יש משהו נוסף שאפשר לעשות בכדי למנוע שיזוף? [בלי קשר לסרטן העור]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חןסיון22/04/2010
שלום, לאחרונה הבחנתי בנק' חן גדולה בצורת עיגול חום בהיר ובתוכה עיגול נוסף בחום כהה כמעט שחור בקרקפת בצמוד למצח ובנק' חן מורמת מהעור, מוכרת רק שהיתווספו אליה לאחרונה נקודות שחורות. הייתי אצל רופא עור רק שמחוסר ההתייחסות שלו יצאתי יותר מודאגת שלא נבדקתי כראוי. האם זה מצריך התעקשות על בדיקה נוספת או שאני יכולה להסיר חששות? אשמח להתייחסות
נ.ב- אם זה רלוונטי אני בעלת עור בהיר עם הרבה נק' חן ואני די במעקב עליהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות
ד``ר ניר נתנזון22/04/2010אם נבדקת ע"י דרמוסקופ והרופא מיומן בכך את יכולה להיות יחסית רגועה.
אם לא- פני לבדיקת רופא עור המיומן בשימוש בדרמוסקופ.
אם יש לך ריבוי שומות (כפי שכתבת) כדאי לך לבצע מיפוי שומות ממוחשב.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעות שנעלמוא.21/04/2010
להיכן נעלמו ההודעות שהעליתי ב-18-19.04 ושהופיעו בראש הרשימה?
לא הספקתי לשמור את התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעות שנעלמו
ד``ר ניר נתנזון22/04/2010אנו לא מוחקים שאלות ותשובות רלבנטיות.
פנה למנהל האתר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם אדמומיות מתחתיהד``ר ניר נתנזון18/04/2010
שלום רב,
אני בן 25 בעל גוון עור כהה.
יש לי נקודת חן בבית שחי (בערך 4מ"מ).הנקודת חן הזאת שם מאז שאני זוכר את עצמי.
הנקודת חן הזאת שחורה. הרופאת העור שלי (קלרה קרבלניק) אמרה לי שהנקודה שקטה כרגע אך עדיף להוציא אותה בגלל המקום שהיא נימצאת בו שנתון לשפשוף. מאוד מדאיג אותי שהיא רוצה שאני אסיר אותה.
שאלתי אותה אינספור פעמים אם הנקודה כרגע שפירה והיא אמרה לי שכן. ראוי לציין שאיני רואה שינוי בה לאורך השנים.
אתה יכול לראות שיש טיפה אדמומיות מתחת אליה יכול להיות שזה בגלל השיערות ובגלל שזהו איזור שפשוף.
מצ"ב תמונה של הנקודת חן.מה אתה חושב עליה?
תודה
יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ועוד תמונה
יוני18/04/2010האדמומיות היא לא ממש צמודה לנקודת חן אלא מתחת לשיערות בית השחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה
ד``ר ניר נתנזון18/04/2010התמונות אינן ברורות כלל.
מלבד זאת ההסתמכות על בדקה בראיה בלבד אינה מדויקת כלל.
לאבחנה דרושה בדיקה עם מכשיר הנקרא דרמוסקופ.
בכל מקרה- להוציא שומה רק כי היא עלולה להשתפשף אינו מוצדק מבחינה רפואית, לדעתי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)