מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- MFמני17/04/2010
מהי המחלה הזו?ואיך מאבחנים אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mycosis Fungoides
ד``ר לי-און גלעד17/04/2010מדובר בלימפומה של העור. זהו סרטן של תאים ממערכת הלימפה מסוג תאי T שביטוייו בעור לפחות בשלבים המוקדמים וברובם המכריע של המקרים הם ברבדים יבשים ואקזמטוטיים של העור. במרבית המקרים >90% מדובר ב"סרטן" סטאטי שאינו מתקדם או מתקדם לאט מאוד, מציק מעט או יותר, אבל מתים מזקנה יחד איתו ולא ממנו.
האבחון הוא באמצעות ביופסיית עור.
כאמור - איטי ביותר, לא מסוכן ברוב מכריע של הלוקים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
תולי18/04/2010הבעיה שכול ביופסיה יוצאת אחרת.איך יודעים מה אמת?האם יש בדיקות דם שניתן לערוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואל שוב
תולי22/04/2010וגם שאלה נוספת-היתכן שפוטותרפיה שניתנה לי לטיפול במחלה אחרת גרמה לי את הסרטן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMF
ד``ר לי-און גלעד23/04/2010MF יש לך אם הממצאים באחת הביופסיות ובבדיקה נוספת שבה מוצאים אם התאים המתרבים מוצא כולם מתא אחד (מה שנקרא CLONE) מאשרים את האבחנה. זה שיש לך אזורי עור שלא מעורבים לא מעלים את המחלה שקיימת במקום אחר. המחלה לרוב לא נמצאת בדם - אלא במקרים הנדירים שהיא מתקדמת והופכת יותר אלימה.
לגבי פוטותרפיה - ככל הידוע לפוטותרפיה אין קשר של גרימה או אחר למחלה זו ולהיפך, פוטותרפיה היא טיפול יעיל לגרימת הפוגות של המחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אלישי והבה27/04/2010יש MF אם יש ממצא באחד מהביופסיות וגם עוד בדיקה.מהי הבדיקה שרשמת?האם זו בדיקת דם?כי עשו לי רק ביופסיות ובדיקות דם שגרתיות(לא משהו מיוחד-כך אמר לי רופא המשפחה).האם כדאי לבקש לערוך בדיקה מסוימת חוץ מהביופסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMF
ד``ר לי-און גלעד28/04/2010הבדיקה בנוספת מתבצעת גם היא על ביופסיית עור בטכניקות של הנדסה גנטית ומגלה אם התאים המתרבים בעור שלך הם משבט אחד - ואם כן זה מאשר ומחזק את האבחנה הפתולוגית. בדיקת דם לא תורמת דבר.
הבדיקה נקראת T cell gene rearrangement.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןאסף13/04/2010
הורדתי ביום ראשון שני נקודות חן בגב עם חנקן נוזלי (או משו כזה ) ,הם היו גדולות מאוד ,הרופא אמר שהם בסדר ותוך שבוע הם יפלו מעצמם. כרגע יש לי שלפוחיות מתחת ומסביב לנקודת חן,שגדלה למימדים פי 2 ממה שהם היו.
שאלתי היא : מה עושים?האם לחכות שבוע כמו שהרופא אמר ,או לגשת מיד לאותו הרופא להמשך טיפול?
(הוא אמר שאחרי שבוע עם זה לא ירד ,אז ננסה שוב )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנקן נוזלי
ד``ר ניר נתנזון14/04/2010כדאי להמתין עוד שבוע.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ב"גדילה"רועי13/04/2010
האם לאחר בדיקה עם דרמסקופ הרופא אומר כי הנקודת חן ניראת במצב של "גדילה"-יש אפשרות שנקודת חן היא במצב של גדילה אך עדיין לא סרטנית?
האם כל שומה שתאובחן בביופסיה כ"גדלה" מחוייבת להיות סרטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רועי13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה מיפוי שומות?יהודית12/04/2010
אני בהירת עור ויש עלי כמות לא מבוטלת של שומות בגדלים שונים וגם מעין יבלות אדומות עם קשקש במרכז שמדי פעם נושר. לפני ארבע שנים עשיתי כריתה של שומה ממארת בלחי. מאז אני בביקורת קבועה אצל רופא וכבר הורדתי כמה שומות חשודות שלא היו ממאירות. השאלה שלי היא, האם אין דרך יותר מהירה ויעילה לבדוק בבד אחד את כל השומות ולדעת בבטחון מה לכרות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי שומות
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010הוא פעולה איטית יסודית ומתמשכת של הערכת הנקודות על גופך ע"י מקצוען שמבין מה הוא רואה בעין ודרך דרמטוסקופ, מתעד את הנקודות באופן שיאפשר איחזור והשוואה לאחר זמן - מה שיאפשר בהמשך לזהות בהקדם כל שינוי קטן בנק' כלשהי כך שאם מתחיל להתפתח בה משהו היא תוסר בזמן. אין קיצורי דרך ואין הוקוס פוקוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בקרקפתיואב12/04/2010
שלום
בקרקפת יש מקום ללא שערות עם בליטות רכות לפי הביופסיה לא מדובר בגידול ממאיר הרופא אמר להוריד עם ניתוח ולהתחיל תהליך של השתלת שער . כי זה במקום בולט .רופא עור אחר הסתכל על המקום וכיסה עם השערות ואמר תשאיר ככה .
לפי התמונות באינטרנט זה sebaceous Nevus ורובם ממליצים על ניתוח .פניתי אליכם בגלל הנסיון הרב שלכם האם ישנו טיפול אחר להוריד את הדבר הזה . אולי קרח יבש קראתי שיש גם משחות כימיות שמיבשות את המקום ואז הוא נופל ואפילו רפואת עור פוטו דינמית .רק לא ניתוח.
אודה לעזרתכם ותשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Nevus sebaceus
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010הוא נגע שפיר. בעבר היה נהוג לכרות נגעים אלה מניעתית כי היה מקובל לחשוב שמרביתם הופכים עם השנים לסרטן. לאחר מחקרים נרחבים ביותר התברר ששכיחות השינוי הממאיר בהם נמוכה ביותר ולכן בשנים האחרונות המדיניות השתנתה ומקובל להשאיר הנק' ולעקוב אחריהן. רק אם מופיעים בנק' כזו שינויים מחשידים יש סיבה להסירה ולשלוח לבדיקה.
מאוד לא מומלץ להסיר בכל דרך אחרת מלבד בניתוח או לטפל בכל שיטה אחרת שתהרוס את השומה כי זה לא יאפשר לגלות אם בנגע התפתח שינוי ממאיר המחייב גישה אגרסיבית יותר.
אכן עדיף להשאיר הנקודה במקומה ולכסות בשיער...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שחורה בבית השחיד``ר ניר נתנזון12/04/2010
שלום רב,
אני בן 25 בעל גוון עור כהה.
יש לי נקודת חן בבית שחי (בערך 4מ"מ).הנקודת חן הזאת שם מאז שאני זוכר את עצמי.
הנקודת חן הזאת שחורה. הרופאת העור שלי (קלרה קרבלניק) אמרה לי שהנקודה שקטה כרגע אך עדיף להוציא אותה בגלל המקום שהיא נימצאת בו שנתון לשפשוף. מאוד מדאיג אותי שהיא רוצה שאני אסיר אותה.
שאלתי אותה אינספור פעמים אם הנקודה כרגע שפירה והיא אמרה לי שכן. ראוי לציין שאיני רואה שינוי בה לאורך השנים.
יש לי כמה שאלות:
1. מה הסיכוי שהנקודה הזאת תהפוך לממאירה אם היא תמיד הייתה?
2. האם אתה מכיר את הרופאה? מה דעתך עליה?
3. אחרי אילו שינויים של נקודת חן עלי להיות עירני?
תודה
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן בבית השחי
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010ד"ר קרבלניק ידועה כרופאה מצויינת ובעלת מוניטין וזכויות.
יחד עם זאת הגישה שגירוי חוזר ומתמשך לשומה עלול להפוך אותה לממארת כבר אינה מקובלת כיום. למעשה החשש הוא שלאחר שפשוף או חבלה נק' שפירה עלולה להראות ממארת ואז לגרום לחרדה מיותרת. נק' שנראית שקטה ושפירה לאורך שנים לרוב אין סיבה להסירה גם מבית השחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הסיכון לסרטן העור לאחר כוויהר12/04/2010
מדובר בתינוק בן 8 חודשים שקיבל כוויה על אצבעות כף היד וקצת על גב כף היד. רופאת עור קבעה שזו כוויה בדרגה 2 + שטח זעיר דרגה 3
שמעתי שהעור שנפגע מתחלף וחומר ההגנה שהיה על העור לא מתחדש. האם בעקבות כך יש יותר סיכון לסרטן העור? האם צריך להקפיד מאד על חשיפה לשמש ולמרוח בכול יציאה קרם הגנה?
תודה. זה חשוב לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור כווי הרבה יותר רגיש
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010הן לקרינה אולטרא סגולה והן לקרינה אינפרא-אדומה. חשוב להגן על אזורים שהחלימו מכווייה ולמנוע מהם חשיפה לשמש ישירה למשך לפחות שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואחת אחרונהרועי12/04/2010
אותה היא לא אמרה לי להוריד-פשוט יש כל כך הרבה בסגנון הזה והיא ניראת לי ממש לא יפה,יש לה צורה מוזרה של תלתן.מה דעתך?
אני אשמח אם תענה לי בכנות למרות שאני ממש מפחד אני לא יכול לישון בלילות
שוב תודה ד"ר נתנזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק אוסיף שכולן קטנות מ5 ממ
רועי12/04/2010כל אלה שבתמונות וכל שומה על גופי קטנה מ5-6 ממ.
בדקתי את זה ע"י מחק של עיפרון(שגם אותו מדדתי) והוא מכסה כל אחת מהשומות בגופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שומות
אורנה12/04/2010אינני יודעת למה אתה נמצא במעקב של צילומים דרמוסקופיים, האם בגלל ריבוי שומות, או בגלל היסטוריה של סרטן העור.
בכל מקרה מנסיוני, לצערי אחרי מלנומה, אני יודעת כי כל שינוי פנימי ולו הקטן ביותר בנימי הדם, גורר מיד בקשה להסרת השומה ועדיף שכך.
במהלך ה-3 שנים האחרונות מאז גילוי המלנומה,שאני חייבת לציין שהייתה בשלב מאוד התחלתי בגלל מעקב מתמיד וגילוי מוקדם, הסרתי כבר 3 שומות נוספות אחרי שנצפו שינויים בצילומים דרמוסקופיים וברוך השם הכל בסדר.
רועי, אני מבינה את החרדה שלך אבל אל תחכה גש להוציא את השומות, ואני מאחלת לך בשורות טובות.
שום רופא שמכבד את עצמו לא יתן לך אבחנה על סמך הצילומים ששלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אורנה
רועי12/04/2010אני ממש חלש ולא יודע מה לעשות,אני לגמרי לא מתפקד כרגע ואני לא יודע למה לצפות
השומות קטנות,פחות מ5 ממ אבל עדיין אני מפחד שאם אחת תתברר כמנלומה אני אחיה בפחד כל חיי
לא יודע מה לעשות
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אתה מחכה ?
אורנה13/04/2010לך להוציא את השומות.
אתה רק מכניס את עצמך למעגל חרדה וכמו שאתה מתאר אתה לא מתפקד.
חוו"ד על סמך תמונה ששלחת בפורום זה מה שירגיע אותך ?
אם אתה נמצא במעקב, אני רוצה להאמין שזה אצל רופא שאתה סומך עליו
ואם הוא מצא לנכון להוציא כמה שומות, סמוך עליו ולך להוציא אותם.
ותיקח את המקרה הגרוע , שאחת מהן לא תקינה אז גם במקרה כזה ככל שתיפתר ממנה מוקדם יותר יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת כל השומות?
ד``ר ניר נתנזון13/04/2010שלום רועי וארנה,
1. ראשית - כל הצילומים שלך (ראיתי אוותם רק עכשיו) נראים תקינים מבחינה דרמוסקופית. לפיכך שומות אלו אינן חשודות כלל מבחינתי (ואני די מבין בדרמוסקופיה...).
2. אני אישית סבור שאין הגיון להוציא אל כל השומות כפי שכתבה אורנה. ידוע כי רוב המלנומות (לפחות 2/3) מפויעות בכלל כנגע חדש! אז מה - תחליף את כל העור???
לפיכך הפיתרון הוא :
1. לא להיות הרופא של עצמך!
2. הפורום הוא בהחלט נחמד אבל אתה צריך להיות במעקב מיפוי שומות ממוחשב אצל רופא שאתה סומך עליו- ולהיצמד להמלצות של אותו רופא.
אם תתחיל לבקש דיעה נוספת על כל שומה בסוף תמצא את הרופא ש"ישביע את רצונך" המוסווה וימליץ על כריתה של השומה- ואז תישאר מצולק להפליא ועדיין עם סיכון גבוה לפתח מלנומה...
במופלא ממך אל תדרוש ובמכוסה ממך אל תחקור,
במה שהורשית התבונן,
אין לך עסק בנסתרות (חגיגה י"ג, א).
בריאות שלמה,
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום מצויין אך עדיין
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010לא מאפשר הסקת מסקנות שלמה. כללית השומה נראית שקטה וסדירה למרות צורת התלתן. יש אזור שנראה קצת מטושטש אבל זו יכולה להיות בעיה טכנית. ממליץ לעקוב ולחזור ולצלם לצורך השוואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- והנה השומה השנייהרועי11/04/2010
שתיהן בגב-לא גדולות ממש אבל חדשות אני חושב
יש לי המון שומות אז קשה לי לזכור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פחות טוב
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010ובעייתי לצילום בגלל השערה שיוצאת מתוך נק' החן. המראה הכללי נראה שפיר אך לא ניתן להיות פסקני על סמך תמונה ברמה זו. מחוייבת בדיקה קלינית ישירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי\אני כל הלילה ער
רועי13/04/2010בדיקה קלינית ישירה זה אומר עם דרמסקופ או הוצאת הנקודה?
תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אפשר עוד חו"ד נוספת על השומות
רועי13/04/2010אני כמובן מאוד סומך ומעריך את דעתך פשוט ליתר ביטחון אולי אפשר לשמוע דיעה נוספת כאן בפורום גם מד"ר נתנזון.
למען האמת הרופא אמרה לי שהן מעט הומוגניות,לי הן ניראות בעלות צבע אחיד נורא גם בצילום וגם במציאות.
בהתחלה גם היא שקלה אם להסיר או לחכות לשינויים,בסוף היא החליטה שכדי שאני אסיר ועוד קצבה לי חודש אחרי ששאלתי תוך כמה זמן כדי..
לא יודע כבר מה לחשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיעה נוספת לגבי שומהרועי11/04/2010
הרופא המליצה שנוריד את השומה הזאת לבדיקה-מה דעתך עליה?
יש לי שומה נוספת שהייתי רוצה לשאול לגביה-אני אוסיף בהודעה נוספת
זה אגב צילום דרמסקופי כמובן
אני מת מפחד-כל 30 השומות שצילמו אצלי ניראות רע,אני כבר 4 ימים לא ישן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום לא רע
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010השומה נראית אחידה, סדירה ושקטה. עדיין הצילום לא די חד כדי לאפשר חוו"ד חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודהרוני11/04/2010
שלום לכולם,
ורק בריאות לכולם.אמן!
יש לי שאלה..לפהי חודש בערך יצאה לי נקודה קטנה מאוד בגודל של דקירת מחט.
נקודה חדשה לגמרי שמידי פעם היא נהיית כהה..בערך שבוע כהה,ואחכ היא נהית בהירה עד שלא רואים אותה.זה נראה לי ממש מוזר לא נתקלתי בדבר כזה.
הלכתי לרופאת עור והיא אמרה לי שזה ממש קטן לא הבינה למה באתי,באתי אליה שהיא במצב כהה
היא בדקה אותה עם זכוכית מגדלת ואמרה שהיא תקינה ואין מה לדאוג.
אמרתי לה שמה שמדאיג אותי זה לא הגודל שלה,עצם זה שהיא מחליפה צבעים.
היא אמרה שלא ראתה דבר כזה ושאחזור שוב שזה במצב בהיר,היא לא תראה כלום!
היא אמרה שנקודות אדומות הן לא מפחידות,אני לא יודעת אם היא אדומה,קשה לי לראות את צבעה
בגלל שהיא קטנה.אתמול היתה מסביבה הילה אדומה,אולי מרוב שאני מסתכלת עליה ובוחנת אותה.
האמת אני לא רגועה בכלל ממנה.
מישהו נתקל בדבר כזה.
היא קצת גבשושית ולא גדלה,היא מגיעה לאותו גודל קטן ואז נעלמת בצבעה.
אני בלחץ הסטרי למרות שרופאת העור הרגיעה אותי.
תעזרו לי להירגע ולשמוע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
רוני12/04/2010הייתי שוב אצל רופאת העור היא אומרת שזה לא נקודת חן אלא נים דם.
האם נים דם מסוכן??
האם נים דם מחליף צבעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוב לוודאי שמדובר באנגיומה
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010זהו קרוב לוודאי נגע המורכב מכלי דם שמתרחבים ומתכווצים לסרוגין ולכן יש זמנים שהנגע מופיע ובולט יותר ויש זמנים שהוא נעלם. מדובר קרוב לוודאי בנגע שפיר. הכל בערבון מוגבל כי הנגע לא נבדק על ידינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נקודת חן בראשאלונה10/04/2010
כבר שאלתי בפורום ניתוחים פלסטיים אבל עכשיו הפורום הזה נשמע מתאים יותר.
לפני כמה זמן שמנו לב לנקודת חן בצורה משולשת באזור הקרקפת בשביל של השיער.
(לבתי בת ה14)
האם זה מסוכן או דורש הסרה?
בכל מקרה נלך להבדק אצל רופא בעוד כ-יומיים או שלושה.
[כבר הסרנו 2 נקודות חן אחת מהרגל ואחת מאזור הגב.]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן בראש
ד``ר לי-און גלעד13/04/2010היא כמו נק' חן בכל מקום אחר. אין שום סיבה להכריז על הנק' מלחמת חורמה. צריך לבדוק אותן ולהסיר רק כאלה שנראות חשודות. אין שום דרך שנוכל לענות לך מעל גבי דפי הפורום בלי לבדוק הנקודה בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ובתוכה נקודות שחורותroei09/04/2010
שלום
היית אצל רופא עור לפני קצת יותר מחצי שנה והראיתי לו שתי נקודות חן. הוא אמר לי שהן נראות בסדר וזה תלוי בי אם אני רוצה להוריד.
לפני כמה ימים הסתכלתי על אחת מהן ושמתי לב שיש עליה כמה נקודות שחורות קטנות שלא שמתי לב אם הן היו קודם.
האם זה מצביע על משהו?
תודה על העזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן ובתוכה נקודות שחורות
ד``ר ניר נתנזון09/04/2010כן- זה מצביע על הצורך להיבדק שוב ע"י רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חייל
roei09/04/2010וקצת קשה לי לקבוע לרופא עור שוב
אם אני אוריד אותה וזהו?
האם זה כואב להוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה
ד``ר ניר נתנזון10/04/2010אתה חייל, לא רופא ובודאי שלא רופא מנתח.... אז אל תבצע על עצמך ניסויים.
אין כל בעיה לקבוע שוב תור לרופא עור גם בצה"ל (תדפיס את מה שכתבתי לך ותראה לרופא היחידה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
roei10/04/2010התכוונתי ללכת לתור שקבעו לי כדי להוריד את הנקודה. הרופא עור אמר לי שאם אני רוצה להוריד ללכת לתור ואם לא לבטל.
אז אני שואל אם עדיף להוריד אותה בניתוח שקבעו לי וזהו או שעדיף לקבוע עוד תור...
זה מזיק להוריד נקות חן בניתוח?
ושאלתי האם הניתוח עצמו כואב(הזריקה וכו)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא סרטן מסוג BCCחיים07/04/2010
שלום
אני בן 38 ונמצאו לי מספר גידולי BCC על הפנים וכן על העפעף התחתון של העין. אני נוהג מידי יום כ-4 שעות ביום, רציתי לדעת אם קיים קשר בין השעות הרבות בהם אני נמצא ברכב לבין הגידולים הרבים שיש לי על הפנים (רוב הגידולים מרוכזים בצד שמאל של הפנים).
כמו כן רציתי לשאול האם אני נמצא בסיכון גבוהה יותר למציאת גידולים נוספים (בגלל שנמצאו לי גידולים).
מודה לך מראש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון08/04/20101. ידועכ כי BCC קשור במיוחד לחשיפה לשמש. לכן התושבה לשאלתך היא חיובית.0
2. אתה בסיכון גבוה יותר משאר האוכלוסיה לפתח BCC נוספים, SCC (סרטן תאי קשקש) ומלונמה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן ומניעת מלנומהראובן07/04/2010
אני מעוניין להסיר כמה נקודות חן מסיבות אסטתיות. רופא עור שבדק אותן קבע שהן לא מסוכנות, אך לא נעשתה ביופסיה.
השאלה שלי: אם מסירים נקודת חן בלייזר, האם הדבר מקטין את הסיכון שבעתיד תתפתח באזור מלנומה, או שרק מעלימים ראיות מפני השטח ואז לא ניתן יהיה להבחין בהתפתחות הגידול אם הוא יקרה.
תודה
ראובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה בליזר
ד``ר ניר נתנזון08/04/2010הסרת שומה אינה מקטינה משמעותית את הסיכון להתפתחות מלנומה.
אכן קיימת סכנה שהשומה שהוסרה אינה שומה אלא מלנומה- ואז תופענה גרורות ללא אזהרה.
לכן אני בעדהסרת כירורגית בלבד ולא ע"י ליזר, "תמיסות פלא" וכו'.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)