מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומהעמי01/02/2010
לפני כשבועיים הורדה לי שומה באופן חלקי כדי לבדוק האם היא נגועה בסרטן. בבדיקה התברר שיש לי מלנומה אך הדבר נמצא ממש בתחילתו. לדברי הרופא היא מוגדרת כ:
Melanoma clark 2 breslow 0/4
שאלתי היא מה היא רמת הסיכון של הנגע והאם עצם גילוי מלנומה בשומה ספציפית מגביר את הסיכוי למצוא בעתיד מלנומה בשומות נוספות בגופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון03/02/2010מדובר במלנומה בעלת סיכויי החלמה גבוהים מאוד (מעל 90%).
אולם עצם גילוי המלנומה מעלה את סיכוייך ללקות במלנונמה נוספת פי 4-10.
לכן עלייך לשהיות במעקב צמוד של רופא עור ולשקול ביצוע מיפוי שומות שנתי
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות בריאותרוני31/01/2010
שלום רב,
בבדיקת סיטי נרשם: קשרית לובולרית 13 מ"מ ב-LLL, קשרית 8 מ"מ ב-RUL, וקשרית תת-פלוירלית זעירה ב-LLL.
קשריות ריאתיות מעטות חדשות, מתאימות לפיזור משני.
ברקע מלנומה - הוסר בניתוח מרקה ימין לפני שנה, עם גבולות חופשיים. כעת-גוש בפרוטיס 1.8 ס"מ מתאים לאדנומה (בסיטי) בביופסיה- חשד למטסטזיס - תאים בעלי גרעין גדול.
בדיקת PET בעוד שבוע.
האם בהכרח מעידות תוצאות אלה על גרורות ממאירות או שמא יש גם סיכוי שאינן ממאירות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות בריאות
ד``ר ניר נתנזון31/01/2010לצערי אין לי די ידע בנושא.
יש להתיעץ עם האונקולוג והרדיולוג האמונים על נושאים אלו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשת לבנהמאיר30/01/2010
שלום
גיליתי בשוק כאין שומה עשויה קשקשים לבנים,מסביב העור אדום, מעט מגרד,גודל כחצי סנטימטר,הגבולות מוגדרים. האם זו שומה? יש צורך לפנות לרופא עור?
תודה מראש
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשת לבנה
ד``ר לי-און גלעד31/01/2010קרוב לוודאי שלא מדובר בשומה אלא בנגע אחר. אני יכול לנחש כמה ניחושים אבל אין בזה טעם בלי לראות את הנגע. גש לרופא עור וקרוב לוודאי תקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות על הפין -ילדדניאלה29/01/2010
אצל בני בן ה-6 הופיעו שתי נקודות שחורות בגודל 1-2 מ"מ (ראש סיכה) על גוף הפין (קרוב לכיפה), עגולות ושטוחות
(ייתכן והיו שם קודם ולא הבחנו בהן)
האם מדובר בשומות? האם חו"ח יכול להיות ממאיר?
מאוד מודאגת...
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' שחורות על פין של ילד
ד``ר לי-און גלעד31/01/2010שלום רב,
אין טעם בדאגה.
אי אפשר לתת תשובה מהימנה בלי לראות הנגעים אבל מן הסתם או שמדובר בנמשים או נק' חן ואולי גם סתם לכלוך ("מוציטיס"). זה יכול להיות גם חלב מחומצן בפתחים של בלוטות חלב. הכל אגב שפיר וחסר חשיבות למעט החרדה שזה גורם לך. אז גשי לרופא עור ותרגיעי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטחים קטנים על הפניםדוני27/01/2010
הי,אני בן 35, בחודש האחרון קרתה לי תופעה מוזרה.
בפינת הסנטר נוצרו לי שטחים בשני מוקדים סמוכים בגודל של בערך ס"מ קוטר, שבהם לא צומח לי שיער הזקן.
השטחים מאוד ברורים. לא כואבים, לא מגרדים, הצבע של העור הוא טבעי לחלוטין. פשוט לא גדלים שם זיפים......
יש לי מה להיות מוטרד?
תודה מראש,
דוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקן לא צומח
ד``ר ניר נתנזון27/01/2010התופעה שאתה מתאר מתאימה למחלה שכיחה הנקראת alopecia areata בה הגוף תוקף משום מה חלק מהשערות.
הבעיה היא ברובה אסתטית, אולם לעיתים (במצבים קיצוניים) המחלה תוקפת את כל שיער הגוף ואז כולו נושר.
ברוב המקרים הקלים (כמו שתיארת אצלך) התופעה חולפת מעצמה, אולם טיפול מרופא עור יכול להאיץ את התהליך.
לכן פנה לרופא עור לאבחנה מדויקת ולטיפול.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוני28/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלופציה אראטה
דוני19/09/2010הי שוב,
אז הלכתי לרופא עור בסביבות פברואר והוא אכן אישר את השערתכם שיש לי אלופציה אראטה, יש לי קרחות בארבעה מוקדים על הפנים לא משהו שמפריע לי אם כי זה בעיקר כי הבנתי שהשערות יחזרו, הרופא נתן לי בזמנו משחה לחודש בשם יומובט 0.05%, לא נראה לי שהיא עזרה. בכל מקרה שמתי לב שלפני כחודש חלק מהעור החלק החל להצמיח שערות 1) לא בצפיפות הרגילה לפנים שלי 2) קצרות (צמיחה איטית) 3) והכי מוזר (לי בכל אופן)- לבנות! צבע השערות לבן!!!! (צבע השיער הרגיל שלי שחור....)
א) מה דעתכם?
ב) האם יש משהו שעליי לעשות בנושא? או פשוט להמשיך ולהמתין (דרך אגב מה הזמן הממוצע בו העסק חוזר לקדמותו?)
תודה מראש,
דוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלופציה אריאטה
ד``ר ניר נתנזון27/09/2010זהו התהליך הרגיל בו חוזר השיער.
אין כל צורך לעשות דבר- השיער כנראה יחזורלקדמותו.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומות בזמן הריוןדנה27/01/2010
שלום,
אני נמצאת כרגע בחודש 4 להריוני.
אתמול פתאום שמתי לב שיש לי כמה שומות קטנות ממש על הפטמה הימנית.
זה דבר שלא היה לי בכלל לפני.האם זה יכול לקרות בהריון?או שכדאי לבדוק ולהסיר אותן?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים על הפיטמה
ד``ר ניר נתנזון27/01/2010שומות אכן מופיעות בהריון, אולם בכל מקרה יש ללגשת לרופא עור ולבדוק מה טיבן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נק' חןא26/01/2010
שלום רב ושאלה,
בת 20 פלוס, יש לי נקודות חן רבות ועברתי הסרה של רבות מהן לאורך השנים. לאחרונה התייעצתי עם רופא עור לגבי הסרה של אחת מהן, והוא אמר שהוא מבצע ניתוח בקליניקה שלו.
עד היום ביצעתי את ההסרות בחדרי ניתוח, ולכן התפלאתי לשמוע שהוא מבצע ניתוחים שכאלה שלא בתוך חדר ניתוח. אציין שהוא מבצע את הניתוח בהרדמה, ושולח את הממצאים לבדיקה.
האם אפשר לבצע ניתוח כזה לא בתוך חדר ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות
ד``ר ניר נתנזון27/01/2010בהחלט כן- לא צריך חדר ניתוח מלא להסרת שומות. זאת פעולה פשוטה למדי המצריכה רק תנאים בסיסייים וציוד פשוט.
השאלה היא- למה את מצלקת את עצמך ומסירה הרבה שומות?
בכל מקרה עילךלזכור שריבוי שומות (ולא משנה אם הן עדין חלק מגופך או שהוסרו...) הוא גורם הסיכוןה עיקרי לסרטן העור הקטלני (מלנומה), ועלייך להיות במעקב איכותי אצל רופא עור כל 6 חודשים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרה
א27/01/2010תודה!
99% ממקרי הסרת השומות היו בהמלצת רופא עור, וכיוון שלא עלתה בידי אלטרנטיבה טובה יותר- נשארתי עם הצלקות.
לאחרונה ידע אותי רופא העור על האופציה של מיפוי השומות, וסביר שבקרוב אעשה זאת.
מהם הסימניים הקליניים הנפוצים לזיהוי סרטן העור? סיכויי ההחלמה בגילוי מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר ניר נתנזון27/01/2010הסימן הקליני החשוב ביותר הינו שינוי: שינוי בשומה קיימת או הופעת נגע חדש. כל שאר הסימנים פחות יעילים. בדיוק לשם כך הומצאה שיטת מיפוי השומות- המאפשרת גילוי אוביקטויבי של שינויים, וכך מצד אחד מגלים יותר מלנומוןת בשלב המוקדם ומצד שני מפחיתים משמעותית את מס' הכריתות המיותרות.
סיכויי ההחלמה בגילוי מוקדם הינם 100%. בגילוי מאוחר - 3% בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
א29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על שוק הרגלשירן24/01/2010
שמי שירן,
לאחר שהתקלחתי היום אבחנתי ב-5 נקודות אדומות שהופיעו על שוק רגלי.
הן אינן מגרדות והן במרחק של שנים שלושה סמטימטרים אחת מהשניה.
הן בגודל של נקודת חן או לחילופן פצע של אבעבועות רוח.
הן נראות כמו הפצע שיוצא לאחר שעווה על אף שלא עשיתי שעווה.
זה קרה לי בעבר אך בד"כ יוצאת אחת או שתיים לכל היותר.
האם אני צריכה לדאוג ? ממה זה יכול לנבע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות
ד``ר ניר נתנזון26/01/2010לפי התיאור יתכן שמדובר בפוליקוליטיס - דלקת של שורשי השיער. אך מובן שלא ניתן לאבחן דרך האינטרנט- פני לרופא עור שיאבחן בוודאות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהתקלפהרויטל24/01/2010
מאז שאני זוכרת את עצמי היתה לי נקודת חן בינונית בצד הבטן.
שבמרכזה היא היתה כהה יותר ובולטת במקצת.
לפני כיומיים שמתי לב שהחלק הבולט כנראה התקלף בחלקו כתוצאה מגירוד באיזור
האם זה מסוכן? זה דורש ביקור אצל רופא עור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמה שהתקלפה
ד``ר ניר נתנזון24/01/2010התופעה מוכרת ושכיחה, אך בהחלט דורשת בדיקת רופא עור ולא "ביקור" באינטרנט...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה שלב 3דנה23/01/2010
שלום ד"ר נכבד,
לפני כחודשים אובחן נגע שהוצע מהגב של אימי (53)כמלנומה. בבדיקות ציטולגית נקבע כי מדובר בנגע מטאסטי, אך פרופ' חיים גוטמן, רופאה של אימי סבר כי היות ובכלל הבדיקות לא נמצאה עדות לגרורות (PET CT) מדובר במלנומה IN SITU בשכבות הפנימיות יותר של העור.אציין כיהגע היה בעובי של 1 ס"מ . אמי עברה מסכת בדיקות ארוכה ולבסוף נמצאה קליטה זעירה בבלוטות לימפה (בית שחי ימין). בניתוח הרחבה של הנגע בגב שתוכנן להיות ניתוח הרחבה של 2 ס"מ לכל כיוון, הוצאה הבלוטה הזעירה (1.6 ס"מ) לבדיקה במהלך הניתוח וכשחזרו התוצאות החליט הפרופ' להמשיך בכריתה מלאה של בלוטות הלימפה.גם ההרחבה בגב היתה גדולה משמעותית מהמתוכנן - 10 ס"מ .
להבנתי המצב אינו מעודד ומקריאה רבה בנושא הובהר לי שגם טיפול אנקולוגי משלים כימי/ ביולוגי לא מספק תוצאות טובות. היות ואנו לקראת קבלת החלטות בנושא הטיפול המשלים אדה לפירוט על אילו טיפולים מדובר , מה ההמלצות להמשך? כמו כן מה הפרוגנוזה לשלב זה של המחלה?
אודה מאוד לתשובה מלאה, משום שאני חשה שסביבינו כולם זהירים ולא מציינים במפורש ובבהירות היכן או עומדים.
בברכה מראש,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה שלב 3 תיקון
דנה23/01/2010טעיתי כשכתבתי שהבלוטה הנגועה בבית השחי היא בגודל של1.6 ס"מ - כוונתי הייתה- 1.6 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה שלב 3
ד``ר ניר נתנזון24/01/2010במקרים מורכבים מעין אלו קשה באמת לתת תשובות חד משמעיות לכל שאלותיך (המוצדקות!)
אולם הגורום המרכז את כל התשובות אינו רופא עוהר אלא האונקולוג.
אני ממליץ כי תתיעצי עם אונקולוג המתמחה בטיפול במלנומה, כגון ד"ר יעקב שכטר מתל השומר או ד"ר מיכל לוטם מהדסה עין כרם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שנשרה אצל בני בן ה-6מירי23/01/2010
לבני בן 6 הייתה נקודת חן כנראה מלידה על המצח, קטנה מאוד יחסית. לאחרונה הבחנתי כי הנקודה אדומה מסביב וכנראה גם גדלה מעט. הייתי השבוע אצל רופא עור שבחן אותה בזכוכית מגדלת ואמר כי היא נראית לו תקינה. היום הבחנתי כי הנקודה נשרה לגמרי ונשארה צלקת קטנה כמו אחרי פצע שמתקלף. אני בלחץ!! אחזור כמובן לרופא בהקדם. מה דעתך? אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנשרה
ד``ר ניר נתנזון24/01/2010לעיתים קורה שעקב דלקת באיזור השומה (האודם שהבחנת בו) השומה נושרת.
אין סיבה ללחץ- ישלבדוק היטב את האיזור המצולק עם דרמוסקופ כל 3-6 חודשים בשנתיים הראשונותלוודא שאין חזרה של השומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מתחת לציפורן של הבוהןרוית22/01/2010
שלום !
לפני כמה ימים נהיה לי כתמים בשני הבהונות מתחת לציפורן רציתי לדעת מה מקורן ?
יש לציין שמעולם הדבר לא קרה לי
אשמח לתשובה
תודה מראש ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כץמים מתחת לבוהן
ד``ר לי-און גלעד22/01/2010בלי בדיקה אין דרך לתת תשובה רצינית. גורמים אפשריים יכולים להיות שטפי דם או חבלות מנעל ספורט למשל בעקבות פעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שחורהשאלה21/01/2010
רוא העור שלי איבחן נקודת חן שפירה אך אמר שצריך להוריד בגלל שהיא שחורה ...
זה יכול להיות ?
אם היא שפירה למה להוריד ? ולמה הוא אמר שנקודדת חן שהיא קצת שחורה צריך להוריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שחורה
ד``ר לי-און גלעד22/01/2010לא כל נק' חן צריך להסיר. הרופא לא לגמרי בטוח באבחנה ולכן מבקש להסיר. אם את רוצה להמנע עלייך להבדק ע"י רופא מיומן נוסף באמצעות דרמטוסקופ ולשמוע אם גם הוא חושב שיש להסיר הנק'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר ?
שאלה23/01/2010תודה ד'ר על התשובה , איפה ניתן להבדק ... בעיר אשקלון יש מומחה כזה ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפשי את ד"ר מריאנה זמיר
ד``ר לי-און גלעד23/01/2010גם ד"ר פם וד"ר רוני זיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן עור מסוג מלנומהמאור20/01/2010
שלום רב
יש לי יותר מ-20 נקודות חן על הגוף. 4 שומות שמטרידות אותי במיוחד נמצאות לאורך חצי אחד של הגוף. שתיים מהשומות הנ"ל הופיעו אצלי ב2-3 השנים האחרונות והן בולטות החוצה וכהות.
השתיים האחרות נמצאות עליי כבר הרבה שנים והן עם מסגרת לא סדירה וקוטרן כ-5 מילימטר.
האם יתכן מצב כזה שאחת מהשומות הלא סדירות שהופיעה ראשונה גרמה לשאר השומות להופיע בצד אחד של הגוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן עור מסוג מלנומה- המשך
מאור20/01/2010שלום
בהמשך לשאלה הקודמת.
האם ישנם סימניים פיזיים לנוכחותו של סרטן עור מלנומה באדם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההופעת נק' חן
ד``ר לי-און גלעד22/01/2010הופעת נק' חן הוא אירוע שכיח שפיר ושגרתי אצל כל אדם. אין קשר בין נק' אחת לאחרות למעט הרקע הגנטי שגרם לראשונה להופיע וגורם גם לאחרות. גם חשיפה לשמש היא גורם משמעותי בהתרבות שומות.
כמות נק' החן שיש לך בסה"כ אינה חריגה. יש מקום להבדק בדיקה יסודית ע"י רופא עור, עם דרמטוסקופ ולקב ל התייחסות עניינית לכלל הנק' ולכל אחת חריגה. הרופא גם ידע להדריך אותך לגבי מעקב או צורך בהסרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בפטמהלירז19/01/2010
שלום רב,
יש לי נקודת חן על הפטמה מאז שנולדתי. לאחרונה הנקודה קצת גדלה. בהתייעצות עם רופאת עור הוסבר לי שהנקודה איננה מסוכנת אך יכולה להוות בעיה בעתיד עם הנקה.
נשלחתי לייעוץ אצל כירורג פלסטי שאמר שאין בעיה רפואית אלא אסטטית והמליץ להוריד את נקודת החן אם העניין מפיעה אסטטית וגם התייחס לעניין ההנקה.
שאלתי היא מה ההשלכות של הסרת נקודת החן בעתיד עם הנקה? האם לאחר הסרה ניתן להניק כרגיל?
האם התהליך כרוך בכאב או במוגבלות מסוימת? מה העלות של ההסרה?
אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בפיטמה
ד``ר ניר נתנזון22/01/2010ללא בדיקה לא אוכל להתיחס לתוצאת ההסרה של השומה על הנקה.
אני אישית מעדיף שלא להסיר שומות אם אין חשד לסרטן, בוודאי שלא באיזור מיוחד כמו הפיטמה.
על שאר השאלות יכול לענות רק הפלסטיקאי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)