מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין סרטן העור לבין קרינת השמששני05/04/2010
במסגרת לימודיי עליי להשיג מאמרים מדעיים בנושא אשר רשום בכותרת הראשית.
אשמח לקבל הפניות למאמרים או אתרים מסויימים שאוכל לפנות אליהם.
תודה רבה בכל מקרה וחג שמח ,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמרים
ד``ר ניר נתנזון06/04/2010כל חיפוש ב-Google יתן לך שפע מידע...
איני מיכי מאמרים עדכניים בעברית בנושא, אולם פניהלאגודה למלחמה בסרטן תוכל לעזור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת משחת אפודיקסאלי02/04/2010
שלום
עקב נגעים בקרקפת, קיבלתי שפופרת אפודיקס למריחה על הקרקפת (על "הקרחת" ) פעמיים ביום לתקופה של שבועיים בשעות 16:00 ו- 20:00 ,שאלותי בבקשה:
האם אני נוהג נכון בזאת שאני שוטף את אזור המריחה בין טיפול לטיפול
ושאלה נוספת המטרידה אותי, האם בבוקר למחרת המריחה אני יכול לשטוף את המקום עד לטיפול הבא בשעה 16:00 , (היות ולא כ"כ נעים ללכת כך לעבודה)
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפודיקס
ד``ר ניר נתנזון03/04/2010שטיפת העור לאחר ספיגת החומר הפעיל (אפודיקס) אינה פוגעת ביעילות הטיפול.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חומותדוד31/03/2010
שלום ד"ר,
בזמן האחרון שמתי לב שהופיעו לי 5 נקודות חומות על המצח.
הנקודות יחסית קטנות אבל עדיין זה מבהיל שכולם הופיעו ביחד.
הלכתי לרופאת עור והיא הסתכלה ואמרה שיכול להיות שזה נקודות חן חדשות
בגלל שאני צעיר הם עדיין יכולות להופיע.
היא טוענת שזה כנראה מחשיפה לשמש אבל שאין שום סכנה.
למרות שאני כמעט ולא נחשף לשמש בכלל!...
השאלות שלי:
1. האם יכול להיות שהם יעלמו מעצמן עם הזמן?
2. האם אפשר להסיר אותן?
3. ממה הם יכולים להיגרם חוץ מחשיפה לשמש?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
דוד31/03/2010ד"ר אני מציין מידע נוסף:
* היה לי בזמן האחרון חשיפה למין לא מוגן בסיכון.
* לאחר מכן הופיעו לי על המצח פצעים רבים + הנקודות החומות (הפצעים עברו).
* נבדקתי ל HIV לאחר חודשיים מחשיפה - בדיקה תקינה.
(ולשאר מחלות המין גם נבדקתי ויצא תקין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם כל הכבוד
ד``ר לי-און גלעד01/04/2010קשה לצפות שנוכל לענות לך בלי לראות את הנקודות בעין ודרך דרמטוסקופ. לא נראה שיש קשר ליחסי המין שקיימת אך יכול להיות שהנקודות הן כתמים שנותרו לאחר החלמת פתצעונים ואז הן יכולות לחלוף מעצמן. כאמור- בלי בדיקה בעין הכל ספקולציות חסרות ערך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!התקרחות בקרקפת ב-2 אזוריםאביטל30/03/2010
אני בת 27 לפני יומיים כשהסתרקתי הבחנתי בקרחות ב-2 אזורים שנים בקרקפת בערך בגודל של 3 אצבעות ניתן לציין שאינני נוטלת תרופות ולא דיאטה חריפה וכו!מה זה יכול להיות??אשמח לקבל תשובה וצפירת הרגעה!תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר לי-און גלעד30/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חשודהרונית28/03/2010
יש לי נקודת חן חדשה ליד הלחי היא בצבע אחיד חום פחות מ6 מ"מ קוטר
לא מדממת אין צבעים אחרים בה
אבל היא נראת לא עגולה לא אחידה
האם זה יכול להיות מלנומה
והיא לא מגרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
ד``ר לי-און גלעד28/03/2010אין סיכוי שנוכל לענות עליה באופן רציני בלי בדיקה קלינית. קרוב לוודאי שהיא שפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- נגע על קעקוע ישןעזרה בבקשה!26/03/2010
לפני זמן מה הופיע על חלק מהקעקוע שלי בקרסול הפנימי (שנעשה כבר לפני 4 שנים) מין נגע שחור- נראה כמו קעקוע חדש לפני שהתקלף- שחור כהה ותפוח מעט כמו שלפוחית קטנה. לאחר זמן מה התקלפה שכבה של עור ואיתה גם מעט צבע. כעת האיזור עדיין מתקלף ונראה יבש מאד וכהה יותר משאר הקעקוע אך פחות תפוח. בנוסף אני עוברת טיפולי לייזר להסרת שיער. האם מדובר בנגע שעלול להיות ממאיר או שפשוט ייתכן שבעת טיפול הלייזר התקרבו בטעות לאיזור הקעקוע והוא נצרב בחלקו? אשמח לדעת האם עליי להיבדק בדחיפות.
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות בלי בדיקה
ד``ר לי-און גלעד28/03/2010ממליץ להבדק ע"י רופא. קשה להעריך הדחיפות. הסיכוי שהמקום נפגע ע"י הלייזר סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהcgz22/03/2010
לפני שלושה שבועות בוצע ביופסיה קבלתי מרןפא המשפחה את המיסמך שבו התאור הבא malignant melanoma of skin susp במימצאים pigmented seborrheic keratosis הבנתי סרטן העור מה השלב הבא שאני צריך לדעת בסיפור זה כמה סוג של סרטן זה בעיתי בעז 0545436797
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סרטן ולא יער...
ד``ר לי-און גלעד28/03/2010החשד היה כנראה מלנומה - מי הפנה אותך לביופסיה?
התשובה - קרטוזה סבוראית - תופעה שפירה חסרת חשיבות וסיכון כלשהו.
אפשר להרגע ולצאת מהמקלטים...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום שורף על הלחימיכל20/03/2010
שלום ותודה על הפורום.
לפני חודש הופיעו לי בפנים שני כתמים חומים וכן כתמים לבנים. גם מתחת לבית השחי הופיעו
מעין יבלות קטנות. כל זה בחודש אחד!
על הלחי בפנים הופיע כתם מיוחד , גדול, חום, שהוא שורף.
אני מפחדת מאוד שזה סרטן היות וממש רואים שמשהו אינו בסדר.
כל פיגמנט העור שלי בפנים השתנה, אינו אחיד, כתוצאה מהסיפור הזה.
אני בחורה צעירה בעלת תווי פנים יפים מאוד , וכעת אני מתביישת לצאת מהבית. למי עליי לפנות? אני חברת כללית מושלם. .
אני גרה באיזור השפלה, חשוב לי להגיע לרופא מומחה , לא משנה המיקום, אך עם יחס נעים, כיוון שאני בלחץ עצום. עצום. אני לא יודעת אם הסברתי את בעייתי , מקווה שזה ברור..
תודה רבה על התייחסותכם.
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום על הלחי
ד``ר ניר נתנזון20/03/2010מובן שעליך לראות רופא עור בהקדם.
לצערי איני יכול (מסיבות אתיות וקולגיאליות) להמליץ בפורום על רופא מסויים, אולם בקופת החוילם הכללית קיים מבחר גדול של רופאי עור מצויינים.
בכל מקרה, אם רופא מסוים אינו עונה על הדרישות תוכלי תמידלפנות לבדיקת רופא נוסף.
מעבר להיותו בעל יחס נעים, כפי שכתבת, רצוי כי הרופא יהיה מיומן בדרמוסקופיה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהאתי18/03/2010
אני מצטערת אבל לא הבנתי את כוונתך לתשובה שאם משהו לא טוב יהיה לי מספיק זמן לחשוש, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד``ר לי-און גלעד19/03/2010כוונתי היא שאין שום היגיון לחרוד שמא משהו יקרה. צריך להתנהג בכל זמן לפי הנתונים הקיימים. יש נק' חן חשודה - צריך להוציא אותה אבל כל עוד לא קיבלת תשובה שזה חו"ח סרטן - הרי זו בסה"כ נק' חן שהוצאה. היה והתגלה שזה סרטן - אז תהייה לך סיבה לדאוג. מאחר שרוב מכריע של הסיכויים הוא שזה כלום - למה לבזבז אנרגיות חיוניות על דאגה מיותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאתי14/03/2010
שלום, לפני שבועיים הסירו לי נקודת חן שחורה מהגב, הגדירו את הנקודה הזאת כשומה דרמלית היא גדלה לאורך בשפיץ, רופאת עור אמרה שזה האופי של הנקודה, אני מחכה לתוצאות ודי חוששת האם יש לי במה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום סיבה לחשוש מראש...
ד``ר לי-און גלעד16/03/2010אם משהו לא טוב, יהיה לך מספיק זמן לחשוש. בינתיים השומה הוסרה והכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה בתוך נקודת חןישראל12/03/2010
שלום רב!
יש לי נקודת חן ברגל כבר שנים רבות על רבות(נראה לי שכבר מהלידה) ולא חל בה שום שינוי.
עכשיו הרגשתי שהיא קצת נפוחה ודאגתי עד שראיתי שנוצרה בה נקודה קטנה של מוגלה כמו חצ'קון
(באיזור של נקודת החן יוצאים לי הרבה פעמים פצעים קטנים דומים),והוצאתי אותה.
האם זה בסדר שהוצאתי אותה?האם יש לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה
ישראל12/03/2010רציתי לציין שנקודת החן היא בצבע חום לא כהה ולא השתנתה.
השאלה האם מה שעשיתי יכול לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לענות בלי לראות במה מדובר
ד``ר לי-און גלעד16/03/2010אך קרוב לוודאי שלא נגרם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן אצל בת 3 - המשךאמא08/03/2010
שלום רב,
שוב אני לאחר התעייצות עם מומחה נוסף שקבע כמדובר בשומה כיפתית חלקה בקוטר כ 3 מ"מ . בדרמוסקופיה מחציתה בהירה ומחציתה כהה , מבנה spits . בדיאגנוזה : Spitz Nevus
הוא המליץ רק לעקוב ,ולחכות לגיל בו יהיה ניתן להסיר בהרדמה מקומית
לעומת ההמלצה של הראשון שבדק אותה שקבע כמדובר LENTIGO BENIGN והמלציץ רק לא לחכות ולהסיר .
וכאן יצאתי מאוד מבולבלת עם שתי דיאגנוזות והמלצות שונות
האם עלי לפנות לשלישי ? קראתי באינטרנט שSpitz Nevus מאוד דומה למלנומה וכמעט ואי אפשר להבדיל בניהם מצד שני רופא אמר שאין כאן סכנת חיים אז אולי לא להיכנס לפרצודורת הסרה שמורכבת בגלל גילה הצעיר
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום דרך שאוכל דרך הרשת לעזור
ד``ר לי-און גלעד10/03/2010לך להגיע להבנה ברורה יותר. את צריכה להחליט מי נשמע לך יותר אמין ומנוסה ואם את עדיין לא יכולה להחליט - לפנות לרופא עור שלישי - רצוי בר סמכא שיוכל להפריך את החששות ולתת תשובה שתהיה די אמינה עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ליד העין שמסביב לה תנפחעמליה ואייל06/03/2010
שלום רב.
לביתי , בת 12.5, נקודת חן/שומה בקצה האץ וליד העין.
לפני כחודשיים חשה בגרד קל ובבדיקה עם רופא עור נאמר לנו כי יש דלקת ונתן לנו משחה למרוח(תריאולון) ואמר שהנקודה "בסדר".
אך, לפני כ-3 ימים נוצרה נפיחות מסביב לנקודת חן ואדמומיות. כל זה מתחת לנקודה ובנקודה לא חל שינוי למעט הנפיחות והאדמומיות שמסביב לה.
לצערנו, יש לנו תור לבדיקתך רק בעוד 10 ימים.
האם נוכל לקבל את התייחסותך עד שיהיה התור לבדיקתך?
אנו הורים מאוד מודאגים ונשמח לתשובתך בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות מתחת לנק' חן
ד``ר לי-און גלעד10/03/2010בעיקר בפנים שכיח למצוא נק' חן שמתחת להן ציסטה (בלוטת שומן חסומה שהתנפחה ואולי יש בה דלקת). קרוב לוודאי שמעבר לאי הנעימות הזמנית אין לבעיה חשיבות רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן אדומהדנה06/03/2010
שלום, היום גיליתי כי אצל בני בן ה-7.5 על החזה נקודת חן אדומה קטנטנה שהופיעה פתאם. יש לו מספר נקודות חן קטנוות על העור, אבל כולן חומות ואחידות.
מה המשמעות של נקודות חן אדומות? האם יש מקום להילחץ?
תודה רבה דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן אדומה
ד``ר לי-און גלעד10/03/2010מדובר קרוב לוודאי באנגיומה - ממצא שפיר ורגיל וחסר משמעות. יש בכל מקרה צורך לבקש מרופא עור לאשר החשד שלי - בבדיקה קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהאילנה06/03/2010
הנני כיום בת 40 לפני כ-3 שנים אובחן אצלי נגע בשוק הרגל כמלנומה קלרק 2 ברסלאו 0.4 מדי כחצי שנה מטופלת בתל השומר לבדיקה אצל רופא עור כמו כן גם מדי שנה צילום של השומות. עד כה המצב בסדר. לאור המצב אינני נוהגת ללכת לים ולהשתזף. שאלתי היא האם לא מזיק לעשות שיזוף מלאכותי במיטות שיזוף אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף מלאכותי בכלל ולמאובחני מלנומה
ד``ר לי-און גלעד06/03/2010בפרט.
שיזוף במיטות שיזוף מוכר כגורם משמעותי ביותר לסרטן עור בכלל ומסוג מלנומה בפרט.
חיוור הוא יפה שזוף הוא לא בריא - והזהירות חשובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)