מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שומה במפסעהשמרית23/12/2009
שלום רב,יש לי שומה במפסעה (מעל הפות)בגודל של 3-4 מ"מ בצבע חום כהה צורתה אסימטרית.השומה הייתה מאז שאני זוכרת בערך גיל 6.לפני כשלוש שנים בדקתי אותה אצל רופאת עור והיא אמרה שאינה מוצאת סיבה לדאגה.הציעה להסירה ולבדוק אותה באם זה ירגיע אותי.לא עשיתי זאת.כיום השומה מציקה לי אני מרגישה מעין עקיצת יתוש שם.יש סיבה לדאגה?
דבר נוסף,הוסת מאחרת לי בחודש ימים.נעשו הבדיקות השוללות הריון.עשיתי בדיקת פאפ שתוצאותיה יגיעו בעוד 3 שבועות.האם זה קשור?מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה במפשעה
ד``ר ניר נתנזון24/12/2009כעיקרון אין סיבה לדאגה עקב הגרד בשומה, אולם כמובן שרצויה בדיקות רופא עדכנית (לפחות אחת לשנה).
איני מוצא קשר בין האיחור במחזור לבין השומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCCרונה22/12/2009
האם BCC יכול להפוך למנלומה במרוצת הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון24/12/2009לא- מדובר על שני גידולים שונים, שכל אחד מהם נוצר מסוג אחר של תא:
BCC נוצר מתאי בסיס של קרטינוציטים בעוד שמלנומה נוצרת ממלנוציטים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח וייעוץ לגבי תשובה מפתולוגיהרחלי22/12/2009
קיבלתי תשובה מהפתולוגיה לאחרק הוצאת נקודת חן שהופיע לפני כשנתיים
התוצאות :
קיבלתי תשובה לגבי נקודת חן שהופיע לי לפני כשנתיים
skim showing amall well circumscribed compound melanocytic proliferation composed of cells with oval and vesicula nuclei and finely granular cytoplasm.
conclution:compound nevus with spitzoid features
אשמח לדעת מה פירוש הממצאים?מה בעצם ההגדרה הקלינית?
כמו כן מה לעשות
האם עלי לנתח בשנית ?או לקבל חוות דעת נוספת?
תודה מראש רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מפתולוגיה
ד``ר ניר נתנזון24/12/2009מדובר על שומה שפירה. אין צורך בניתוח נוסף.
לגבי חו"ד נוספת- תלוי עד כמה את בוטחת במעבדת הקופה...
בריאות שלמה
ד|ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילנומה באףאינה20/12/2009
שלום,
אימי עברה היום הסרת גידול באף ושיחזור ע"י רופא פלסטיקאי. הגידול כמובן נישלח לבדיקה.
בביאופסיה הראשונה התוצאה הייתה שזאות ממש ההתחלה. הרופא הפלסטיקאי העריך בניתוח שהוא הוריד את כול החלק הנגוע. מה עושים ולמי ניתן לפנות אחרי שהבדיקה תחזור? אלו בדיקות אימי צריכה לעבור עכשיו ובכלל באופן שוטף מעכשיו. איך מבטיחים שזה באמת נגמר בזה ואין התפשטות? סבתי ניפטרה מסרטן המוח שהיה משני לסרטן העור ויש תורשתיות ענפה במישפחה.
הבעיה שלנו כרגע שלא מובן למי פונים ומה עושים כדי לטפל הכי טוב ויעיל? מי הרופאים המומחים בתחום של סרטן העור? אני מאוד אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה באף
ד``ר ניר נתנזון24/12/2009אם הגידול הוסר בשלמותו ואכן מדובר במלנומה בשלב ההתחלתי אזי אין צורך בכל טיפול נוסף- רק במעקב לגילוי מלנומות נוספות (שחשוב ביחוד במשפחתך עקב הסיפור המשפחתי). בהחלט כדאי לשקול ביצוע מיפוי שומות כבדיקת מעקב וגילוי מוקדם.
הרופא הנכון לניהול המקרה הוא רופא העור. קיימים מס' רופאי עור בארץ (כו הח"מ) שזהו עיקר עיסוקם, אולם כל רופא עור אמון על ביצוע המעקב והבדיקות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןשלום15/12/2009
שלום! יש לי נקודת חן ברגל למטה מגיל כמה חודשים ועם השנים היא גדלה איתי.
כל כמה זמן הלכתי לרופאי עור והם אמרו לי שאם אני רוצה להסיר אני יכולה אך לא דחוף.
העניין הוא שנראה לי שהיא טיפה גדלה בזמן האחרון ובנוסף בערך בשנתיים האחרונות(ככה נראה לי...) נוצר עליה נקודה או שתיים בצבע אחר.
הנקודה תמיד הלחיצה אותי אך עם זאת גם הניתוח מלחיץ אותי ויש לי כמה שאלות:
* האם יש איזושהי סכנה ולו הקטנה, פיצית ביותר בהוצאה של נקודת חן - בין אם זה מטעמי יופי ובין אם זה מטעמי בריאות?
* מה גודל וצבע צלקת שיישארו לי אח"כ?
* אם באמת אין דחיפות ב"ה להוציא אותה, כמו שהרופא אמר, אז האם בכל מקרה כדאי להוריד?
במקרה שאין טעם להוריד את הנקודה אז ההוצאה יכולה לגרום שחלילה יתחילו להיות כל מיני דברים שבלי ההוצאה לא היו מתחילים??
* קבעתי תור לניתוח אצל רופא מסוים אך כבר 2 רופאים המליצו לי על רופא אחר שאליו יש תור לניתוח רק בעוד 5 חודשים בע"ה. האם כדאי לעכב את הניתוח ב5 חודשים כדי שהרופא האחר ינתח אותי?
* מה הגורמים שלוקחים בחשבון כשבוחרים רופא?
* יכול להיות שעם רופא מסוים תהיה לי צלקת יותר בולטת מאשר אצל הרופא האחר??
תודה רבה רבה מראש!!
חשובות לי מאוד התשובות לכל השאלות!!!
בשורות טובות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה
ד``ר ניר נתנזון16/12/20091. מובן שלא אוכל להתיחס למידת הדחיפות של הסרת השומה או הצורך האמיתי בהסרה ללא בדיקה פיזית שלך,
אולם אני מציע כי לפני קבלת ההחלטה תיבדק ע"י רופא עור המיומן בשמוש בדרמוסקופ- זהו מכשיר שמעלה משמעותית את יכולת האבחנה.
2. עוד לא המציאו ניתוח ללא סיבוכים, אולם כעיקרון אין כל סכנה ניכרת בהסרה "מיותרת" של שומה פרט להצטלקות או זיהום הפצע הניתוחי.
3. גודל וצבע הצלקת אינם ניתנים לחזוי אמיתי- הם תלויים גם בטכניקת הניתוח (גודל הצלקת) ובתכונות העור שלך (גודל סופי וצבע).
4. לדעתי אם אין סיבה רפואית להוריד ואין בעיה אסתטית חמורה אזי ברור שאין סיבה ללכת לניתוח...
עם זאת ההסרה אינה "מעוררת" מחלות אחרות או סרטן.
5. לגבי בחירת הרופא - אין לי כל מידע שיכול לעזור לך, אך שים לב שלרוב מדובר על יחסי ציבור ולא יותר. 5 חודשי המתנה נשמעים לי מוגזמים ביותר.
סה"כ לא מדובר על ניתוח מסובך - ולרוב התוצאות דומות בין הרופאים המנתחים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה גרורתיתאתי11/12/2009
בעלי נפטר ממלנומה גרורתית במוח ושאלתי העם זה יכול להופיע בילדי ומאיזה גיל צריך לעבור בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה גרורתית
ד``ר ניר נתנזון12/12/2009מלנומה במשפחה אכן מעלה משמעותית את הסיכון לכל בני המשפחה בקרבה ראשונה ושניה.
ככלל רופאי העור מממליצים כי כל אדם בכל גיל (מגיל 0) יבדק ע"י רופא עור פעם בשנה.
בוודאי נכון הדבר למי שנמצא בסיכון גבוה יותר מהאחרים ללקות בסרטן העור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהרונה08/12/2009
לאחר ביופסיה בנקודה קטנה (3ממ) בצואר :
Basal cell carcinoma involving the deep margin of this shave biopsy
מה ההאבחנה ? מה דרכי הפעולה הממומלצות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בגידול מסוג Basal Cell
ד``ר לי-און גלעד10/12/2009Carcinoma.
זהו הסרטן הפשוט ביותר שמוכר לנו. הסכנה העיקרית היא התפשטות מקומית איטית ובמקרה של הסרה לא שלמה חזרות מקומיות. אין גרורות ואין סכנה.
יש לחזור ולהסיר הנגע בשלמותו או בניתוח בשיטת MOHS או בניתוח רגיל עם שוליים כמקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונה10/12/2009תודה על התשובה.
אך כרגע לא רואים שום דבר (בדיקת רופא עם זכוכית מגדלת) באיזור הממצא, נאמר לי ע"י הרופא שכנראה זה יגדל במהלך החודשים הקרובים ורק לאחר מכן אצטרך ניתוח נוסף.
האם יש מה לעשות לבינתיים ? האם יש סכנה בהמתנה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת ביופסיהלימור08/12/2009
היה לי כתם חום בגב ובהמלצת רופא עור פניתי לכירוג להסרתו.
תשובת הביופסיה היא:
skin biopsy(site not stated)
spindle cel prolifertion,with focal and superficial involvement of subcutis,diffuse positive to CD34 by immunostain.
thesefeatures are most consistent with dermatofibrosacoma protuberans. inked margin in part invovedl /
complete conservaive reexcis recommended .
rest of immunostaion results sustain diagnosis:s100-ve,melanoma cocktail -ve mib 1-20
אודה לך אם תתן לי הסבר על התשובה.
למה התכוונו בסוף התשובה?האם יש חשד למלנומה?תןדה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד``ר לי-און גלעד10/12/2009התשובה היא Dermato-fibro-sarcoma-protuberans.
גידול זה אינו מלנומה ושפיר בהרבה ממנה. יחד עם זאת הוא נוטה לחזור לעיתים קרובות ובמיוחד אחרי ניסיונות כריתה קונבנציונאלית עם גבולות שרירותיים.
מומלץ ביותר להסיר הנגע בניתוח בשיטת MOHS ולא בכל שיטה אחרת. המנתח המנוסה ביותר בהסרת סוג זה של גידולים בניתוחי MOHS בארץ הוא ד"ר יוסי אלקלעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח כריתה שני
לימור20/12/2009ראשית תודה על התשובה.
ביצעתי ניתוח כריתה שני ואני ממתינה לתשובה של הביופסיה השניה.
האם בכל מקרה בו ביצעתי ניתוח רגיל רמת הסבירות שהגידול יחזור הינה גבוה?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת ביופסיה שניה
לימור21/12/2009שלום,
גם הניתוח השני השאיר עדיין תאים נגועים.
התשובה היא DERMATOFIBROSARCOMA'PROTUBERANCE INVOLVING DEEP MARGINS
מה תמליץ לי ?אני מאד לחוצה.איך ניתן לוודא הסרה מלאה?איך אדע שמקומות אחרים בגופי לא נפגעו?
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDFSP
ד``ר ניר נתנזון24/12/2009כפי שד"ר גלעד כתב, רצוי לשקול ביצוע ניתוח בשיטת Mohs אצל ד"ר אלקלעי.
הגידול אינו נוטה לפגוע באיברים אחרים- רק לחדור מקומית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה שחורהעדי03/12/2009
שלום,
הייתי היום אצל רופא העור והוא הוציא לי שומה שחורה באצבע השלישית של כף הרגל שתישלח למכון פתולוגי.
מעט מלחיץ אותי העניין כיוון שאיני יודעת מה המשמעות של שומה שחורה ואשמח אם תוכלו לומר לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שןמה ברגל
ד``ר ניר נתנזון03/12/2009צבע השומה כשלעצמו אינו מצביע על אבחנה- הוא רק מצביע על נוכחות מלנין (הפיגמנט שאחראי על צבע הגוף והשיער) בתוך השומה.
נראה שהרופא שלח את השומה לבדיקה כי גם לו לא ברור מה טיבה.
לפיכך כעת נותר רק להמתין לתוצאות הבדיקה במכון הפתולוגי.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן ברגלחסוי01/12/2009
שלום
יש לי כבר מזה שנה (פחות או יותר) נקודת חן מעל כף הרגל הנקודה היא פחות או יותר בגודל של מחק של עיפרון
לא יחסתי לזה חשיבות
לאחרונה שמתי לב שעל הנקודה יש מעין עטיפה שקופה שאפשר לקלף ואז היא צומחת שוב...
היום הסתכלתי וראיתי שנהיה חור קטן בנקודה והחור הוא בצבע אדום כהה מעורב בשחור
מה לעשות? אני עוד שבוע מתגייס ולכן אני לא חושב שיהיה לי זמן לקבוע תור אצל רופא עור
האם יש סיבה לחשוש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה ברגל
ד``ר ניר נתנזון02/12/2009לא נראה שיש סיבה לדאגה, אולם כדאי לנסות ולמצוא רופא עור טרם הגיוס.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה בגב עליוןדנה26/11/2009
שלום.
אני בת 21, ויש לי שומה בגב עליון, בקוטר שבעה מילימטרים מזה שנים רבות.
השומה עגולה, סימטרית ולא משנה גודל. צבעה היה מאז ומתמיד חום בהיר יחסית, ולאחרונה הבחנתי שבמרכזה יש גוון של חום כהה יותר.
התייעצתי עם רופא משפחה, והוא נתן לי הפניה להסיר אותה בהדסה עין כרם.
העניין הוא שהתור הוא לעוד חמישה שבועות, האם זה פרק זמן סביר להמתנה.
כמו כן, האם יש צורך לשלוח דגימה מהשומה לבדיקה היסטולוגית טרם הסרתה (התור שנקבע לי הוא להסרת השומה).
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בגב עליון
ד``ר לי-און גלעד28/11/2009פז"מ של 5 שב' זה בסדר גמור, אלא אם יש חשד קליני שמדובר בנגע ממאיר. מהתיאור שלך לא נראה זה המצב. עצם ההוצאה של השומה מהווה גם בדיקה פתולוגית והתשובה תאפשר להחליט אם יש צורך בטיפול נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרצינומה של תאי הקשקש (על הירך)אלמוני25/11/2009
מה הסיכויים שזה עלול לשלוח גרורות , איך ניתן לדעת?
נקבע תור להסרה (שניה) בעוד כחודש - האם זה מגדיל את הסיכון - אולי צריך ללחוץ ולקבל תור מוקדם יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון לגרורות נמוך ביותר
ד``ר לי-און גלעד28/11/2009המיקום מאפשר כריתה נוחה בלי נזק למבנים בסביבה. אין דחיפות. הסרה תוך חודש בהחלט מספיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדממת לאחר גירודמ23/11/2009
שלום, יש לי עוד מלידה נקודת חן בפנים. הנקודה היא בשני צבעי חום עם גבולות מוגדרים, והיא גדלה מעט עם השנים. כבר הלכתי לרופא פעמיים בשנים האחרונות ונאמר לי שהנקודה לא בעייתית. היום גירדתי מעט את הנקודה לאחר שגם השתמשתי בפינצטה, ואז החל דימום שהתגבר כשלחצתי באיזור. ברגע שעצרתי את הדימום עם צמר גפן הוא פסק ולא חזר שב. האם יש סיבה לדאגה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
מ25/11/2009רק רציתי לעדכן שהייתי בביקורת היום והרופא הרגיע שהכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב- efudixמוניקה20/11/2009
שלום
כבעלת נגעים טרום סרטניים המפוזרים באיזור הפנים, טופלתי בעבר בחנקן נוזלי, והן בטיפולים כירורגיים.
לאחרונה המליצה לי רופאת העור על טיפול באפודיקס, לחיסול אפשרי של אותם נגעים.
מזה 14 יום אני מורחת , פעמיים ביום, את המשחה על גבי כל הפנים (פרט לאזור העיניים), אך לצערי אין כמעט השפעה, פרט לאדמומיות קלה בכמה נקודות.
בכל המאמרים שקראתי על EFUDIX, השפעת המשחה אמורה להתגבר מידי יום (בהרבה פורומים אנשים צירפו תמונות שלהם בשלבים השונים של הטיפול), ואמורים להופיע
סימנים, כגון,כיבים, קליפות ופצעים באיזורים שיש בהם נזקי עור, המעידים על יעילות והריסת התאים בעלי הפוטנציאל הסרטני ברמה מסויימת.
האם העדר כל אותם סמפטומים מעיד עח אי יעילות הטיפול? האם נתקלתם במקרים דומים?
בתודה
מוניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תגובה תוך כדי טיפול באפודיקס
ד``ר לי-און גלעד22/11/2009העדר תגובה מצביע על העדר תאים בעלי מאפיינים סרטניים (קרי המתחלקים בקצב גבוה) או על כמות מזערית של תאים כאלה. ייתכן שבעקבות הטיפולים הקודמים שעברת המצב בעור כרגע הוא יחסית טוב ואין לאפודיקס על מה לעבוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר למרוח במרווחי זמן לא שוויםד``ר ניר נתנזון19/11/2009
שלום
הרופא נתן לי משחה אפודיקס 5% למריחת הקרקפת עקב נגעים טרום סרטניים ,פעולה זו צריך לבצע פעמיים במשך 24 שעות, שאלתי האם אפשר למרוח במירווחי זמן לא שווים במשך היום, לדוגמא 18.00 פעם ראשונה ופעם שניה ב-21.00 , או חייבים לעשות זאת במירווחי זמן שווים ??? אודה לתשובה ( נכון שכחתי לשאול את הרופא)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפודיקס - איך מורחים
ד``ר לי-און גלעד22/11/2009פעמיים ביום - בוקר וערב, בלי לסבן... לא חייב להיות 12 שעות בין מריחה למריחה אבל 3 שעות זה כמו מריחה אחת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)