מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסיהענת18/01/2010
שלום רב,
לפני כחודש הסרתי נק' חן אחרי שהתעקשתי על כך שהיא נראית לא טוב,
ולהלן תוצאת הביופסיה:
Mildly dysplastic compound nevus
CLARK's (dysplastic) nevus, surgical margins are free
קראתי קצת באינטרנט , ודי נלחצתי. מה המשמעות של הנ"ל ומה כדאי לי לעשות בנידון?
חייבת לציין כי דודתי נפטרה ממלנומה גרורתית.
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד``ר ניר נתנזון22/01/2010זןהח שומה שפירה לכל דבר.
פרט למעקבתקופתי אצל רופא עור (או מיפווי שומות אם יש לך שומות מרובות) אין צורך לעשות דבר.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנת תשובה סופיתשירלי17/01/2010
שלום
קיבלתי תשובה סופית שאומרת
קטע אור שמראה junctional lentiginous nevus on gnital skin עם דלקת ומלנופאגים בדרמיס העליון, מכיוון שהנגע מגיע עד לשוליים מומלץ מעקב.
בתשובה הראשונית היה כתוב
Dysplastic melanocytic nevus.
Mild chronic inflammation including melanin-containing macrophages
1. האם הנגע אינו דיספלסטי כפי שרשום בתשובה הראשונית?
2. מה אומרת התשובה הסופית?
3. האם יש צורך בביצוע הרחבה/ניקוי של האזור ממנו הוסר הנגע?
4. מומלץ מעקב - בגלל סוג הנגע? על האזור הספציפי ממנו הוסר הנגע? או באופן כללי על כל הגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
שירלי17/01/2010מה השכיחות של התפתחות נבוסים מהסוג שנמצא באיזור הגניטליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שתמיד הייתה.יוני17/01/2010
שלום רב,
אני בן 24 בריא בד"כ. מאז ומתמיד יש לי נקודת חן לא קטנה (אך יותר קטנה מקוטר של עיפרון) בבית השחי.
היא תמיד הייתה כהה אך אינני מצליח להזכר אם היא הייתה כהה עד כדי כך כמו היום (אפשר להגיד אפילו שהיא שחורה). ראוי לציין שאני ממוצא ספרדי עם גוון עור די כהה.
הייתי אצל הרופאת עור לפני שבועיים שבדקה לי את כל הנקודות שיש בגופי עם סוג של זכוכית מגדלת ואמרה לי עליה שצריך להמשיך לעקוב אחריה ספיציפית.
יש לי מספר שאלות: מה הסיכוי של נקודת חן שתמיד הייתה שם להפוך לממאירה?? מה אומר הגוון הכהה שלה? האם הבדיקה עם הזכוכית מגדלת אמינה? האם כדאי להסיר את הנקודה מחמת הספק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שהיתה
ד``ר ניר נתנזון18/01/2010הסיכון של שומה להפוך למלנומה קטן מאוד. מילת המפתח היא שינוי: אם השומה אינה משתנית הסיכוי למלנומה קטן.
לגבי הבדיקה- תלוי כמובן במיומנות הרופא.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ******16/01/2010
האם זה בטוח להסיר שיער בלייזר?
אומרים שהקרינה לא מסוכנת כלל (כמו אולטרסאונד), אם זה נכון, למה צריך לכסות נקודות חן בעת הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר
ד``ר ניר נתנזון17/01/2010עד כה קיים מידע מועט המקשר בין פגיעת לייזר בשומה להופעת סרטן עור.
לכן ליתר ביטחון מכסים את כל השומות....
רק בעתיד (10-20 שנה) נוכל לדעת עד כה טיפולי לייזר בטוחים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןמיכל14/01/2010
שלום. יש לי נקודת חן בגב כף היד, ופתאום שמתי לב שהיא התנפחה קצת, כמו חצ'קון שיוצא כלפי חוץ. זה גירד לי בהתחלה וכרגע לא. האם צריך לגשת להסיר אותה בדחיפות? צריך רופא משפחה? רופא עור?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בנק' חן
ד``ר לי-און גלעד14/01/2010כל שינוי בנק' חן צריך להבחן ע"י איש מקצוע מנוסה. לא ניתן לקבוע ללא בדיקה אם הטיפול צריך להיות הסרה או סתם מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בדיקה פתולוגית?אייל12/01/2010
שלום רב.
עברתי ניתוח להוצאת שומה לא סדירה משמאל הבטן התחתונה, ואלו הן התשובות:
"נמצא נגע מלנוציטי המורכב מתאים הנמצאים ב junction, חלק מהתאים מראים אטיפיה ציטולוגית.
אין לראות תאים מפוזרים באפידרמיס (כולל צביעה ל MART-1). אין לראות מיטוזות.
נמצא תסנין דלקתי ומלנופגים בדרמיס (המתאים לרגרסיה) צמוד למונוציטים האטיפים.
1.junctional nevus with cytological atypia and signs of regression
2. the lesion is not seen in the surgical margins
קראתי הרבה בפורום אך לא הצלחתי למצוא תשובות תואמות. המסבירות את המונחים המתוארים.
תודה מראש על כל תשובה שתתקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ניר נתננזון, בהמשך לתשובתך -
אייל13/01/2010ראשית, תודה רבה על התשובה בפורום המקביל.
לטובת כלל הגולשים הרי היא כלשונה -
"מדובר על שומה תקינה (לא סרטנית) שעברה רגרסיה (הקטנה).
המצאות האטיפיה התאית מצביעה על כך שיתכן (רק יתכן!) שהיתה התחלה של סרטן העור (מלנומה), אולם מערכת החיסון שלך זיהתה אותו בזמן ותקפה את התאים הנגועים (ולכן השומה קטנה).
Kסיכום- כעת אתה בריא, אולם עליך להיות מעתה במעקב רופא עור לפחות כל 6 חודשים- רצוי רופא עור המשתמש בדרמוסקופ.
אם יש לך שומות מרובות כדאי לך לשקול ביצוע מיפוי שומות."
רשמת שהמצאות האטיפיה יתכן ומצביעה על כך שהיתה התחלה של מלנומה,
מה היא הסבירות בייתכן שכך זה היה? (אטיפיה נמצאת גם בנבוסים רגילים?)
אם אכן כך היה, האם וודאי שמערכת החיסון גילתה זאת בשלבים ממש מוקדמים?
רשמת - "לסיכום - כעת אתה בריא", האם אני מוגדר כחולה מלנומה לשעבר?, ללא שנמצאו
תאי מלנומה דה פקטו?
האם צריך כעת לבצע הרחבת שוליים? (עברו שלושה חודשים מהביופסיה, ורק עכשיו נזכרו להתקשר
להגיע למרפאה)
אנא סלח לי על ריבוי השאלות, אך אני מעריך מאוד את תשובותיך, ואשמח אם תוכל להרחיב.
ושוב תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שחזרה לאחר שהוסרההילי12/01/2010
שלום רב. לפני כחצי שנה-10 חודשים רופא העור המליץ לי להוריד נקודת חן {שמאז שאאני זוכרת את עצמי היתה לי אותה}. הוא עשה זאת בהרדמה מקומית {ושלח את הגרד לפתולוגיה}. ברוך השם לא היו ממצאים חריגים.
לאחרונה שמתי לב שבאותו המקום שגרד את נקודת החן, הופיעה נקודת חן חדשה {יודעת להגיד בוודאות שלאחר הגרד שנעשה ע"י הרופא, לא היה שם כלום, מלבד צלקת הגרוד}.
האם יש מקום לחשש והאם כדאי שוב להוריד את נקודת החן הזו.
תודה רבה,
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שחזרה
ד``ר ניר נתנזון12/01/2010נראה שהכריתה הראשונה לא היתה עמוקה דיה ולכן השומה חזרה. אם הממצאים הראשונים היו תקינים אזי לרוב אין סיבה לדאגה ואיןו צורך בכריתה נוספת.
בכל מקרה כדאי להיות במעקב רופא עור לפחות אחת לשנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה...ו......חזרתי עכשיו
הילי13/01/2010מרופא העור שלי {בתי היתה צריכה שרות של רופא עור, אז כבר ביקשתי לדבר איתו על הממצאים מהפעם האחרונה ש'גילחו' לי את נקודות החן} והוא אמר שהממצאים הם:
1. Mid lower back - compound Melanocytic Nevus {so called "Dysplastic" Nevus} with unusual features.
Note: Solitary units of melanocytes predominate in areas and there is scatter of melanocytes above the dermo-epidermal junction. The lesion extends all margins of this biopsy, therefore, symmetry and circumscription cannot be assesed....
2.Left lower back - compound Melanocytic Nevus {so called "Dysplastic" Nevus} with unusual features.
Note: The lesion has features of a lentiginous nevus. Solitary units of melanocytes predominate in areas and there is occasional scatter above the dermo-epidermal junction. The lesion extends to one peripheral edge of this biopsy, therefore, symmetry and circumscription cannot be assesed.
מהנאמר לי אנימבינה שאני צריכה הסרה מוחלטת של הנקודות החוזרות....ואכן קבעתי מועד לכך.
שאלתי: האם יש לי סרטן עור או לא? {מכל המילים האלה לא קשה להתבלבל......}.
תודה רבה על תשובתכם הזו ועל הקודמת....
הילי, NY* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן הרבה מלל אבל
ד``ר לי-און גלעד14/01/2010השורה התחתונה היא שאין לך סרטן עור לפי התוצאות הללו. רק פתולוג שלא מוכן לקחת אחריות שאין לך על סמך הממצאים בביופסיה הנוכחית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך. שתיהיה שבת שלום!
הילי15/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתו של ד"ר גלעד
ד``ר ניר נתנזון15/01/2010אני בהחלט מסכים עם ד"ר גלעד, אולם הייתי מוסיף בזהירות שיתכן הפתולוג לא רק שלא לקח אחריות אלא בעצם לא היה בטוח בעצמו או לא ידע מספיק.
אני במקרים כאלו ממליץ בחום על קבלת חוות דעת פתולוגית נוספת מפתולוג המתמחה ספציפית בעור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי שיוף נקודת חן - דחוףרן09/01/2010
שלום,
לפני יומיים עברתי שיוף נקודת חן בפנים מטעמים קוסמטיים. כעט האזור מגרד ונראה כמו פצע. אני מורח על זה משחה אנטיביוטית בהמתאם להמלצתו של הרופא.
האם הפצע והגרד נורמלים - האם זה שלב בהחלמה או שהמראה העכשווי הוא זה שיישאר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיוף נקודת חן?
ד``ר לי-און גלעד09/01/2010על פניו לא מכיר פרוצדורה כזו. אני מקווה שראשית כל נלקחה דגימה לבדיקה פתולוגית, אחרת מדובר בהתנהגות רפואית לקויה (Mal practice) באופן מובהק.
כל פצע בעור לוקח לפחות 5-7 ימים להחלמה והתהליך יכול להיות מלווה גם בגרד. אין מה להתרשם מהמראה של נגע טרםן השלמת תהליך ההחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטן על האוזן.רינה06/01/2010
על תנוך האוזן,התחיל כפצעון קטן כמו עקיצה.בהמשך נוצר קרום חום כמו פצע שמגליד.הקרום נפל.מתחתיו היתה נקודה רטובה,שלאחר מספר ימים שוב הגלידה.כרגע עדיין לא נפל.זה כך מספר שבועות.מה זה יכול להיות?מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע קטן על תנוך האוזן
ד``ר לי-און גלעד09/01/2010רינה שלום,
אין דרך לענות לך בלי לראות את הפצע.
זה יכול להיות סתם פצעון מזוהם, זו יכולה להיות אקזמה על רקע מגע עם עגיל למשל, זו יכולה להיות שושנת יריחו ועוד מספר דברים וכן, גם סרטן עור. כדי לדעת - צריך לפנות לרופא עור מומחה שיראה בעין את הנגע ויענה על השאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף וסרטן העוראני06/01/2010
שלום,
האם בשיזוף עור, המסוגל להשתזף, יש נזק לעור?
כלומר- האם שיזוף כשלעצמו מזיק לעור או רק כוויה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף הוא אמצעי הגנה של העור
ד``ר לי-און גלעד09/01/2010יחד עם זאת מדובר במנגנון שיעילותו חלקית וההגנה שהוא מספק אינה הרמטית. הפיגמנט העודף המיוצר בעור בעקבות חשיפה לקרינה אולטראסגולה אמור לבלוע את הקרניים המזיקות ולמנוע מהן להגיע ולפגוע בחומר הגנטי שבתאים. למרות זאת קרינה מצליחה לחדור והנזקים נגרמים גם למרכיבי רקמה שאינם דווקא החומר הגנטי. כך נפגעים גם סיבי האלסטין בעור והוא מאבד מגמישותו. בנוסף, ככל שהשיזוף עמוק יותר, הוא מהווה אינדיקציה לחשיפה רבה יותר לקרינה אשר נזקיה המצטברים הינם בלתי נמנעים.
התשובה אם כן היא שהשיזוף גם הוא אינדיקציה לנזק שנגרם לעור, אם כי בצורה פחות חריפה מזה הנגרם בכווייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפושי סרקומהדן05/01/2010
שלום.
הייתי רוצה לדעת האם ישנו מומחה בארץ לטיפול בקפושי סרקומה.
התחלתי טיפול באיכולוב, ויש לי חשש לIRIS KS.
אשמח לכל התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפושי סרקומה
ד``ר לי-און גלעד06/01/2010מדובר במחלה יחסית שכיחה בישראל באופן כללי (פחות הסוג שאתה ציינת). ברוב בתי החולים הגדולים בארץ יש אונקולוגים ומומחים למחלות זיהומיות העוסקים בנושא. לא ידוע לי על מומחה שמתמחה ספציפית במחלה ובסוג שאתה מדבר עליו - אבל כדאי אולי להתייעץ עם ד"ר מיכל לוטם בהדסה שהיא מומחית לרפואת עור ואונקולוגיה ומובילה בארץ למעשה בדרמטו-אונקולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה שהצטמקה עם טיפול כימותרפימממ04/01/2010
לפני כמספר חודשים פניתי לרופאת עור לצורך בדיקת ציסטה במפשעה. הרופאה בדקה וקבעה כי הציסטה לא נראית מדאיגה בעיניה. זמן מה אחר כך, ללא כל קשר אובחנה אצלי לימפומת הודג'קין ואני מטופלת בטיפול כימותרפי ABVD. שמתי לב כי עם התקדמות הטיפול הכימותרפי הולכת הציסטה ונעלמת "
(אציין כי הייתה בולטת למדי כגודל אפון ואילו כעת קטנה לגודל נקודת חן קטנטנה) שאלתי היא
האם ציסטות מגיבות לטיפול כימותרפי או שמא עלי לבדוק מדוע עברה השומה תהליך שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה או שומה?
ד``ר לי-און גלעד04/01/2010קשה לקבוע על סמך התיאור שלך מה מצאה הרופאה שבדקה אותך. ציסטות נוטות לעיתים להתנקז ספונטנית ולהעלם. יחד עם זאת ייתכן שהייתה כאן טעות באבחון ומדובר בבלוטת לימפה המעורבת בלימפומה שלך ומגיבה לטיפולים שאת מקבלת. יש מקום לעשות רביזיה של האבחנה ואולי לקחת דגימה לפתולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח האיבחוןשירלי03/01/2010
הוצאתי נגע/שומה
ובתשובה לביופסיה כתוב:
Dysplastic melanocytic nevus.
Mild chronic inflammation including melanin-containing macrophages.
מה שתי האבחנות האלו אומרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר ניר נתנזון04/01/2010שומה שפירה ומסביבה דלקת (למשל- עקב גרוד / שיפשוף או פציעה לאחרונה).
עם זאת לאור הגדרת השומה כדיספלסטית (הגדרה לא כ"כ ברורה בעולם הפתולוגיה ) אני בהחלט הייתי מבקש כאן חוו"ד נוספת מפתולוג המתמחה ביחוד בעור (דרמטופתולוג).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד שאלות
שירלי06/01/2010melanocytic - האם יש קשר למילה מנלומה? האם הנגע מסוג שהיה יכול להתפתח למנלומה?
ואם כן? נגע כזה (צבע חום כהה בקוטר של כמעט 1ס"מ) יכול להתפתח שוב באותו אזור ממנו הוסר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
ד``ר לי-און גלעד07/01/2010התאים המכילים פיגמנט בעור קרויים מלנוציטים ובחלק מהנגעים הפיגמטריים הם המרכיבים את הנגע. תאים דומים קרויים נבוציטים והם תאי נבוס. המילה מלנומה - קרי גידול ממאיר של תאים המכילים פיגמנט - מקורה במלנוציטים. לפי התשובה הנגע הוסר בשלמותו כך שהסכנה שהנגע יחזור אינה ריאלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה מתקלפתצילה03/01/2010
שלום
יש לי נקודה ממש מתחת לחז בצבע אדום
לפני כמה ימים הרגשתי שאני מצליחה לקלף אותה.
היא אינה גדלה ואני זוכרת אותה כבר הרבה מאוד זמן
אני בהירת עור ובד"כ אין לי נמשים חריגים על הגוף
לפני כשנתיים עשיתי בדיקת עור והכול היה תקין
האם יש מקום לחשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה מתקלפת
ד``ר ניר נתנזון04/01/2010לרוב אין מקום לחשש- נקודות אדומות הן לרוב המנגיומה (גידול שפיר של כלי דם).
אבל לא ניתן באמת לאבחן דרך האינטרנט- אז פשוט פני לרופא עור לאבחנה מדויקת.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידולים קטנים בעור בזמן הריוןס.24/12/2009
אני בשבוע 37 להריון. בחודשים האחרונים התחלתי להבחין בגידולים קטנים על האור, חלקם באזור הפטמות וחלק על הגב . חלקם כהים וחלקם בצבע אור.
האם הם יעלמו אחרי הלידה או שכדאי להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ד``ר לי-און גלעד31/12/2009במהלך ההריון סובבים בדם הורמונים הגורמים לכל מיני שינויים - התרחבות של כלי דם, ייצור מוגבר של פיגמנט ועוד. התוצאה היא שכל מיני סרחי עור שפירים מתרחבים וגדלים ושומות מתכהות. שינויים אלה הם לרוב שפירים ובחלקם הפיכים (למרות שמרבית הנגעים שגדלו במהלך הריון לא ייתכווצו לאחריו).
למרות שרוב מכריע של השינויים הם שפירים - מומלץ לא להתעצל ולפנות לרופא עור שיוודא שאכן המצב הוא כזה - ולא לפספס נגע שהשתנה תחת ה"רעש" הסביבתי שגרם ההריון ושיש צורך להסירו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)