מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הכוונה למוקדי ריבוי מנלוציטיםרון22/07/2009
הוסרה לי נקודת חן בגודל 0.3 ממ" אשר נמצאה melanoma early incitu בבדיקה פטולוגית שלאחר הניקוי הנוסף נאמר "קטע עור עם צלקת. נראו מוקדי ריבוי מלנוציטים ב- junction.
מה משמעות ריבוי המלנוציטים ב- junction?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מלנוציטים
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009ממצא תקין ללא משמעות קלינית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן שגירדתי תוך כדי שינה?ד``ר ניר נתנזון21/07/2009
מזה שנים יש לי נקודת חן בפנים צבעהאחיד וללא שינוי צורה.
אתמול בבוקר שהתעוררתי הרגשתי צריבה במקום הנקודה . שהסתכלתי במראה ראיתי שהיא פשוט נעלמה???והשאירה מין סימן בולט קטן במקום. יתכן שגירדתי תוך כדי שינה?ומה אני צריכה לעשות כרגע?להמתין ולחכות מה יקרה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנעלמה
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009בהחלט יכול להיות שירדת את השומה.
אני מציע בדיקת רופא עור ליתר ביטחון.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריקת איבחון לנגע החשוד כ-BCCפלוני21/07/2009
נאמר לי ע"י הרופא שיש לי נגע BCC ליד האוזן ועלי לעבור ניתוח כירורגי להסרתו,
אבקש לברר עד כמה מומלץ וחיוני לעבור בדיקת ביופסיה מקדימה ו/או סריקה ע"י דרמוסקופ לצורך איבחון חד משמעי בטרם ביצוע הניתוח, בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009לרוב איו צורלך בניתוח, ובדיקה דרמוסקופית אינה כה יעילה בזיהוי BCC.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה קוסמטילירון18/07/2009
שלום לכם,
כיוון שיש לי עור רגיש ובעייתי ואני קונה מוצרי קליניק בד"כ, קניתי קניתי קרם הגנה מפני השמש SPF30 של חברה זו. זה באמת הרבה יותר נעים ופחות שומני מד"ר פישר ודומיו.
השאלה אם זה מספק אותה רמה של הגנה, או שעשיתי טעות?
אשמח לתשובתכם,
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009SPF 30 מלמד על מידת ההגנה- ללא תלות ביצרן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי נקודות חן חדשות באזור הפניםשירי16/07/2009
הי,
לפני כחודש הופיע לי פצע מתחת לתנוך האוזן ונהייתה לי שם בלוטה בהתחלה זה היה אדום ונראה כמו חצ'קון.
הלכתי לרופאת עור לפני שבוע והיא נגעה בזה ואמרה שזה נקודת חן ושאני אבדוק את זה בעוד שלושה חודשים.
במקביל לפצע הזה היה לי פצע באזור הלסת שגם התחיל כמו חצ'קון והיום זה נראה בדיוק כמו מה שיש לי מתחת לאוזן, נקודה בצבע חום כהה.
גם שם יש בלוטה קטנה והבלוטה מתחת לאוזן עדיין לא עברה לי (כבר למעלה מחודש).
מה כדאי לעשות כי זה קצת מוזר שבבת אחת הופיעו לי שתי התופעות הדומות האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות חדשות
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009אין מנוס מבדיקת רופה עור נוספת לכל השומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה כהה לא סימטריתלילי16/07/2009
הילד שלי בגיל 7 לערך , פניתי לרופא כי היו לו כאבים בפין , שם מופיעה גם באזור קרוב שומה שטוחה וכהה שלמיטב זיכרוני לפני כחודשיים היתה חומה-כחלחלה ועכשיו שוב חומה ואף התפתחה בגודלה. כמו כן זכור לי שעוד מליידתו הופיע לו בפין בליטה קטנה כמו ציסטה כזו שלקח לה זמן ונעלמה, האם יש מצב שיש קשר בין השניים? והאם בכלל ישנה אפשרות שמדובר במלנומה ? האם הגיוני שיופיע באיזור כזה של הגוף?
אודה על תגובה מהירה...אני מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה כהה
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009כל שומה דורשת בדיקה, אולם מלנומה בילד בן 7 היא נדירה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות על מלנומהאני16/07/2009
האם יש חיסון למלנומה?
האם יש בדיקת דם לזיהוי מלנומה?
האם יש בדיקה גנטית לאיתור מלנומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 תשובות
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009בקצרה- לא ל-3 השאלות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 40אני16/07/2009
שלום וברכה,
מקריאה בפורום אני למדה שרוב השומות מופיעות עד גיל 40. האם זה אומר שמגיל זה הסיכונים למלנומה פוחתים ? בהתחשב בכך שרוב הנזק הוא הקרינה המצטברת בילדות, האם ככל שעוברות השנים יכולים להיות יותר אופטימיים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 40
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009להפך- הסיכון למלנומה עולה מאוד משמעותית לאחר גיל 40!!!
הנזק הינו מצטבר ומתבטא לאחר גיל 40...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןטל15/07/2009
יש לי בסנטר נקודת חן והיום היא התחילה לדמם לבד מה זה אומר? האם אני צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מדממת
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009לא לדאוג- כן ללכת להיבדק ע"י רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה חוזרתאני15/07/2009
ברצוני לדעת האם ישנם מחקרים על הסיכויים לפתח מלנומה לאחר שכבר הוצא נגע שאובחן כמלנומה שטחית ביותר. האם הסיכונים הם רק בשנתיים הראשונות בהם צריכים להיות במעקב צמוד ואח"כ הסיכון פוחת? האם יודעים היכן לצפות למלנומה (באותו מקום שהיה או במקום אחר)? האם יש מחקרים ? אשמח להפנייתכם גם למחקרים מחו"ל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה חוזרת
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009הסיכון לפתח מלנומה נוספת (לא חוזרת) הינו פי 4-8 בהשוואה לשאר האוכלוסיה.
לא ניתן לצפות את מקום החזרה או את מועדה- מדובר בסיכון לכל החיים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרדנה15/07/2009
שלום.
אני רוצה להתחיל לעשות טיפולים של הסרת שיער בלייזר אך אני מפחדת שזה יכול לגרום לאיזה שהוא מחלות כמו סרטן העור וכ'ו.
האם יש לי סיבה לדאגה? או שהטכנולוכיה בטוחה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר
ד``ר ניר נתנזון22/07/2009לא ידוע על בעיות בטיחות אולם אין לכוון את קרן הלייזר לשומות קיימות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונהאני15/07/2009
אני בת 40 ובעברי הוצאת שני נגעים - האחד -מלנומה שיטחית והשני - bcc.
שאלותי -
1. האם מוכרים תוספי תזונה כמסייעים למזעור נזקי קרני השמש?
2. האם יש מאכלים מסויימים מומלצים למזעור הקרינה?
פרט למזעור החשיפה לשמש , האם יש עוד המלצות ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה
ד``ר ניר נתנזון22/07/20091. לא- אולי נוגדי חימצון.
2. לא.
3. כן- בדיקה תקופתית!
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שנשרפתי גיליתי נקודת חןד``ר ניר נתנזון14/07/2009
לפני שבוע השתזפתי ונרפתי קצת באיזור החזה (שמתי קרם הגנה על כל הגוף) אף זה לא הספיק,אחרי כמה ימים באיזור החזה נהיה לי כמו נקודת חן בהתחלה חשבתי שזהו רק פצע בגרות קטן ניסיתי "לפוצץ" אותו אך זה לא הצליח ועכשיו יש לי כאילו נקודת חן אדומה לא בולטת ממש ממש קטנה גודל 1 מילימטר רק! אני מפחדת שזה סרטי אך עדיין זה נראה לי רק פצע קטן אדום אבל גם נראה כמו נקודת חן רק צבע אדום..אני לא יודעת מה לעשות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון19/07/2009פני לבדיקת רופא עור!
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לנקודת חן סרטנית...............דני14/07/2009
תראו לפני חודש הופיעה לי נקודת חן על בטן ולא אהבתי אותה ומרוב טיפשותי הוצאתי אותה בעצמי ואז כמובן נשארה צלקת וכמובן שזה עדיף... אך לאחר כחודש נקודת החן חזרה. האם זה אומר שהיא סרטנית?
תודה.. ד.א אני בן 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שהוסרה לבד
ד``ר ניר נתנזון14/07/2009לרוב לא מדובר על סרטן אלא על כריתה לא שלמה של השומה.
מסקנה: אל תהיה הרופא של עצמך... וגש בהקדם לבדיקת רופא עור שיבדוק מה טיבו של הנגע החדש / ישן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ביופסיה בעור הפנים ע"י מומחהנעמה גגורין13/07/2009
שמי נעמה חיפאית פנסיונרית 65 לפני חמישה שבועות עברתי ביופסיה בעור הפנים. הוזמנתי לניתוח .לא נכתב בתשובה כי חשד לסרטן. לא קיבלתי עדיין שום הסבר מהרופא שעשה לי את הביופסיה. שאלתי האם אני חייבת לניתוח?? או יש אפשרות לחכות ולהיות במעקב? לעומת זאת יש בעיה בעור בכתבפים שמגרד שורף ומאוד מציק זה דוקרני ובולט. עשו ביופסיה ולא נתנו תשובה מה לעשות? בביחולים רמבם.חיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה בעור הפנים
ד``ר ניר נתנזון14/07/2009זכותך החד משמעית היא לדעת את תוצאות הביופסיות שעברת (מהפנים ומהכתפיים) ולקבל הסבר מדויק ושלם מהרופא אודות משמעות התוצאות ודרכי הטיפול האפשריות.
לפיכך אינך צריכה להסכים לכל ניתוח או טיפול עד לקבלת הסבר מלא ומפורט מהרופא.
לצערי לא אוכל ליעץ לך אודות הצורך שלך בניתוח מאחר וגם לי אין את תוצאות הביופסיות...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)