מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טעות מיקום - כתם אדוםגיל27/05/2009
מזה זמן יש לי כתם אדום שטחי בעורף צורתו כמו טיפה מוארכת. הוא אינו גורם לי בעיה כל שהיא. פרט שלעיתים יש עליו כעין פירורים קטנטנים כמו גלדי דם או משהו אחר.
[ש לציין שאני ישן על מגבות מחוספסות]
כמובן שאני לא מבקש אבחון דרך האינטרנט אלא אני רוצה לקבל מידע כללי האם כתם אדום עלול להשתייך למשפחת סרטני העור ואם כן לאיזה מהם.
לציון: לפני כמה חדשים עברתי כריתת סקוואמוס לא גרורתי בלחי
תודה וברכה מראש
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום
ד``ר ניר נתנזון27/05/2009תיאורטית בלבד- Squamous cell carcinoma או Basal cell carcinoma אך אין לשלול גם מלנומה א-מלנוטית (כלומר: חסרת צבע שחור).
במקום לנחש- גש להיבדק...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. ומשהו לא סרטני זה לא יכול
גיל27/05/2009כל אלו הם סוגים של סרטן העור...
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל זה ידוע לי
גיל28/05/2009שאלתי היתה האם אלו הן האפשרויות היחידות להסברת הכתם, או שמא יתכן וזה יהיה סוג גידול שפיר או מעין המנגיומה וכיוצא בזה?
סליחה על הבלבול מח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ניר נתנזון31/05/2009בהחלט יתכן גם גידול שפיר...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדממתאייל23/05/2009
יש ליכמה נקודות חן על הפנים ממתי שאני זוכר את עצמי היום יצאתי מהמקלחת ושמתי לב שאחת הנקודות מדממת האם יש פה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מדממת
ד``ר ניר נתנזון23/05/2009כל שינוי בשומה, כולל דמם, מחייב בדיקה ע"י רופא עור.
אם אין סיבה הגיונית לדמם (למשל- נחתכת בגילוח) גש לבדיקה בהקדם.
אם יש סיבה לדמם חכה כשבועיים- ואם השומה שונה משהייתה פנה לרופא.
בכל מקרה- אנו ממליצים כי כל אחד יבדק ע"י רופא עור לפחות פעם בשנה, ללא כל "תירוץ"...
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתם אדום
גיל27/05/2009מזה זמן יש לי כתם אדום שטחי בעורף צורתו כמו טיפה מוארכת. הוא אינו גורם לי בעיה כל שהיא. פרט שלעיתים יש עליו כעין פירורים קטנטנים כמו גלדי דם או משהו אחר.
[ש לציין שאני ישן על מגבות מחוספסות]
כמובן שאני לא מבקש אבחון דרך האינטרנט אלא אני רוצה לקבל מידע כללי האם כתם אדום עלול להשתייך למשפחת סרטני העור ואם כן לאיזה מהם.
לציון: לפני כמה חדשים עברתי כריתת סקוואמוס לא גרורתי בלחי
תודה וברכה מראש
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לעבודה בביולוגיהרעות23/05/2009
אני מכינה עבודה בביולוגיה על מחלות תורשתיות ובחרתי במחלה סרטן העור, רציתי לדעת האם סרטן העור זאת באמת מחלה תורשתית..??!
הודה לכם אם תעזרו לי ותענו לי בהקדם..!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העור
ד``ר ניר נתנזון23/05/2009ישנם מס' סוגי סרטני עור.
ל-3 שנפוצים (סרטן תאי הבסיס, סרטן תאי הקשקש ומלנומה) קיים מרכיב תורשתי- כלומר, לא כל הסרטנים נגרמים עקב תורשה (רובם לא), אולם במיעוט המקרים יש עוד בני משפחה שלקו בסרטן זה, ומצאו גנים שאחראים לכך.
דרך אחרת להסתכל על זה- אם לבן משפחה יש סרטן עור מסוים (למשל: מלנומה), הסיכוי שבני משפחתו ילקו ברסטן זה גבוה יותר.
דוגמה נוספת - ריבוי שומות ע"ג הגוף, שהיא תכונה גנטית (שכיחה מאוד במשפחות מסוימות), מעלה משמעותית את הסיכון ללקות במלנומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי מלנומהאולגה21/05/2009
שלום,
האם מלנומה נראית שונה בכל שלב ושלב? כלומר, ככל שהמחלה מתקדמת ולא מאובחנת, האם גם הנגע גדל או שהוא יכול להישאר אותו דבר ולחדור רק לשכבות פנימיות ולא להישתנות חיצונית?
יש לי נגע חשוד למלנומה בגודל 6 מ"מ, צבע חום כהה, גבולות לא אחידים, ואני מחכה לכריתה כירורגית. האם לפי הגודל אפשר לדעת איזה שלב זה של מלנומה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבי מלנומה
ד``ר ניר נתנזון21/05/2009אין כל קשר בין הצורה החיצונית לעומק החדירה של המלנומה.
שלב זה נקבע רק בבדיקה הפתולוגית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לבעלי מוסיפה מסמך רפואיעדי20/05/2009
מסמך אחרון מאנקולוגיה בירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסמך
ד``ר ניר נתנזון20/05/2009כאמור לעיל- נמתין לתצאת הבירור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגת לבעליעדי20/05/2009
בעלי עבר לפני כשלושה חודשים כריתת נגע קטן בגב לצערנו לאחר ביופסיה הוכך שזה סרטני. מאז אנחנו כל הזמן בבדיקות, בבדיקה האחרונה כתבה הרופאה (אונקולוגית) אבחנה והיא
sq cell carcinoma ממאיר.
1.אני רוצה לדעת כמה זה מסוכן שרושמים לנו שזה ממהיר
2.לאחרונה בעלי עשה CT PET ומצאו קליטה בבלוטת לימפה מפשעתית מימין וקליטה מוגברת בגסטרו איזופגיאל ג'נקשן
כמה זה יכול להיות מסוכן?
אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי בדכיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SCC
ד``ר ניר נתנזון20/05/2009SCC (Xרטן תאי הקשקש) הינו סרן העור השני בשכיחותו. לעיתים הוא שולח גרורות.
PET CT הינה בדיקה שיכולה לעזור לגלות גרורות, אולם לא מסתמכים על בדיקה זו בלבד.
בשלב זה אין מנוס מלהמתין לתוצאות בדיקת בלוטת הלימפה ורק אז נוכל לדעת האם הסרטן אכן התפשט.
אגב- הרופאה החתומה על המכתב (ד"ר מיכל לוטם) הינה מומחית הן ברפואת עור והן באונקולוגיה, והיא רופאה מעולה. אני מציע כי תתיעצו איתה לגבי תוצאות הבדיקות לקבלת הסבר מפורט.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- skin tagעינת20/05/2009
גיליתי בליטה באזור הפוביס, פניתי לרופאת נשים והיא אבחנה את הבליטה כנבוס או skin tag בגודל 5*6 מ"מ. מעט בולט מעל פני העור בצבע הומוגני בהיר. באותה תקופה הייתי בהריון והיא המליצה לא לטפל בזמן ההריון.
עכשיו לאחר ההריון - איך כדאי לטפל, האם לפנות לרופא עור, פלסטיקה או רופא נשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר skin tag
ד``ר ניר נתנזון20/05/2009רופא עור או פלסטיקאי.
בריאת שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן מרובותאריאל19/05/2009
שלום
אני בחור בן 34 בשנתיים האחרונות התרבו נקודות החן אצלי ממש בכל הגוף במיוחד בקיץ אני משתדל לא להחשף לשמש אך כבר שאני נחשף אני שם מקדם הגנה הבעיה היא שצומחות לי נקודות חן בכמויות ואני לא יודע כבר מה לעשות זה ממש מפחיד אותי תמיד סבלתי מריבוי נקודות חן כמו כן במשפחה שלי כמעט כולם יש להם נקודות חן רבות הבעיה שבשנתיים האחרונות שאני נחשף לשמש העור שלי ממש רגיש ואני נשרף מקדם ההגנה לא עוזר האים יש לך המלצה איזה מקדם הגנה רצוי לי וכן האים מקדם הגנה מונע הופעות של נקודות חן?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות מרובות
ד``ר ניר נתנזון20/05/2009שומות מרובות הינן גרום הסיכון העיקרי לסרטן העור (כלומר- למי שיש שומות מרובות סיכוייו ללקות במלנומה גדולים לפחות פי 10 משאר האוכלוסיה).
מניעת חשיפה לשמש היא הדרך הנכונה ביותר להפחית את הסכנה, וכמו כן שימוש בביגוד (יש בגדים עם מסנן קרינה בתוכם- בדוק בחנויות לביגוד מטיילים).
קרם הגנה הינו קו ההגנה האחרון- ולפי מה שאתה מתאר, נראה שאתה זקוק לקרם עם מקדם גבוה במיוחד (מעל 30).
אולם, החשיבות העיקרית היא להיות במעקב מסודר- לפחות כל 6 חודשים אצל רופא עור.
כמו כן אני מציע לך לשקול ביצוע מיפוי שומות ממוחשב- זוהי הבדיקה האמינה ביותר המאפשרת גילוי מוקדם של מלנומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף מעל נקודת חן קטנהירון18/05/2009
שלום רב,
גיליתי שהעור שלי מעל נקודת חן לא גדולה שיש לי בבטן מתקלף ומתקשה ונוצר שם מעין פצע.
האם זו סיבה לבדיקה מיוחדת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף עור
ד``ר ניר נתנזון20/05/2009בהחלט כדאי לפנות לבדיקת רופ אעור, אם כי מדובר בממצא שכיח.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי תשובת בדיקהרוני17/05/2009
שלום רב דוקטור, לפני כחודש נוחתי להסרת שתי שומות מהאף. התוצאות של הבדיקה הפתולוגית הינן:
תחת סעיף אבחנות ופרטים קליניים רשום:
HEMANGIOMA NOSE
בסוף המסמך רשומה אבחנה:
Intradermal melanocytic nevus
אנא ממך, התוכל להביא לי הסבר מפורט ככל הניתן, האם המשמעות הינה שיש לי סרטן, האם הוא מתפשט, האם הדבר קרה כתוצאה מהניתוח או שמא, באם התאים סרטניים, הם היו קיימים גם לפני הניתוח?
אני מבקש שנית, אנא פרט לי ככל הניתן לגבי האיבחון, הסיבות והמשמעויות לטווח הקרוב, ומה אוכל לעשות במקרה והתוצאות שליליות.
תודה רבה רבה.
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת בדיקה
ד``ר ניר נתנזון17/05/2009משמעות התשובה היא שומה תקינה לחלוטין - לא סרטן מכל סוג שהוא.
(בלטינית nevus בעברית: שומה שפירה).
לפיכך אין כל סיבה לדאגה- נדרש רק מעקב שנתי אצל רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות המהירה
רוני18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן כואבת וקצת נפוחהאפרת14/05/2009
יש לי נקודת חן בפנים (בלחי) מאז שאני מכירה את עצמי. הנקודה לא קטנה (גם לא נקית) נראית לעין ברור. ביומיים האחרונים הנקודה מאוד כואבת לי והיא אף התנפחה. אני לא מצליחה להשיג תור דחוףלרוא עור באזור מגורי. הם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן כואבת
ד``ר ניר נתנזון15/05/2009נראה שמדובר בזיהום של בלוטת חלב (שומן) שנמצאת מתחת לשומה.
עם זאת בהחלט כדאי לפנות לרופא עור שיבדוק את מצב השומה- אך אין בכך דחיפות מיידית. (ניתן להמתין שבוע - שבועים).
יש רק לשים לב את לא מופיע אודם וכאבים מסביב לשומה- יתכן ומדובר על זיהום חיידקי של עעור הפנים, מצב המחייב טיפול אנטיביוטי דחוף.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן לא סימטרית בכף הרגלד``ר ניר נתנזון13/05/2009
הופיעה לי לפני כ- 5 שנים נקודת חן בכף הרגל לא סימטרית ניגשתי לרופאת עור ששאלה אותי כמה זמן יש לך אותה והאם היא גדלה כשהשבתי שיש לי אותה מס' שנים והיא לא גדלה אז היא אמרה שאין סיבה לדאגה.
האם כדאי לי לפנות שוב לרופא עור?
למרות שנקודת החן ממש לא סימטרית ולא ברורה נראת כאילו יש לי לכלוך מתחת לעור אני רוצה לציין שאני מודעת אל הנקודה ועוכבת אחריה לראות שאינה גדלה לעיתים נדירות מגרד לי גם באזור הזה.
תודה על תשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה ברגל
ד``ר ניר נתנזון13/05/2009אחר כל שומה יש לעקוב לפחות פעם בשנה.
לא ניתן לשפוט את טיבה של השומה לפי הצילום.
פני לרופא עור המיומן בשימוש בדרמוסקופ.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה שגורדה בטעותשירה12/05/2009
שלום,
בתי בת ה 4.5 בעלת 4 נקודות חן מפוזרות בכל גופה, היא אוהבת שמגרדים לה בגב לפני השינה, אמש גירדתי לבקשתה בצורה רגועה אך בטעות פגעתי בנקודת החן שבחלק העליון של הגב.
הנקודה נפגעה קלות, האם יש סיבה ללכת לרופא עור?
הנקודה שם מאז היוולדה.
הודה לתשובתך המהירה
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן שגורדה בטעות
ד``ר לי-און גלעד13/05/2009יש להתייחס לכל נקודה שנפצעה בטעות כאל כל פצע אחר בעור.
לאחר ההחלמה יש לבחון אם הנקודה שקטה או השתנתה.
בכל מקרה, בדיקת רופא עור מוצדקת כאשר יש נק' חן שמעולם לא נבדקה ובוודאי במקרים שנק' חן נחבלה - כי החבלה עלולה להיות סימן לשומה חריגה.
יש להדגיש כי הפניה לרופא לצורך בדיקת השומות אינה יעילה כאשר השומה פצועה ויש להמתין להחלמתה טרם הפנייה. במידה והשומה אינה מחלימה - זו סיבה מצויינת לפנות לרופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער במכשיר אינפרא אחרי הסרת מאביטל10/05/2009
שלום,
לפני שלוש שנים הוסרה מברך ימין שלי מלנומה.
מאז אני במעקב ללא נגעים נוספים עד כה.
האם מותר להסיר שיער לצמיתות במכשיר בי-מקס קרני אינפרא עם פולסים של אור וחום?
אולי הדבר עלול לעורר את הסרטן או לעודדו???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער באינפרא אדום לאחר מלנומה
ד``ר לי-און גלעד13/05/2009יקירתי,
קודם כל צר לי לאכזב אותך - מי שמבטיח לך הסרת שיער לצמיתות הוא שרלטן. התרחקי ממנו. אין כזה דבר. הסרת שיער היא תמיד לתקופה מוגבלת. כול להיות שנה, שנתיים או שלוש אבל בסוף זה תמיד חוזר.
לשאלתך, בעקרון אין סכנה מאינפרא אדום בהקשר של מלנומה אך יש לנקוט זהירות ולמנוע כוויות על שומות קיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת שומן או חלב מתחת לנקודת חן.אורטל07/05/2009
שלום ד"ר,
היתה לי נקודת חן קטנה על האוזן שהיה לי אותה הרבה שנים.
מתחת לנקודה נוצר לי איזה פצע או בלוטת שומן זה נראה יותר.
קילפתי את הפצע והנקודה יצאה ביחד.
כרגע אין לי כלום במקום, הייתי אצל רופאת עור והיא אמרה שכרגע אין כלום במקום.
האם זה הגיוני שיוצא פצע או בלוטת שומן מתחת לנקודת חן, אני מאוד מפחדת ואני סובלת מחרדות כך שאני לא רגועה, אם אין כלום כרגע במקום האם יש סיכון שיש לי משהו?
בבקשה תעזור לי אני מאוד מפחדת.
תודה רבה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת שומן
ד``ר ניר נתנזון07/05/2009אם רופאת עור בדקה את המקום נראה שהכל תקין.
אם יופיע באיזור משהו חדש פני שוב לבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בלוטות חלב בנקודות חן או ליד נפ
אורטל07/05/2009האם בלוטות חלב ליד או מתחת לנקודות חן הן נפוצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות חלב
ד``ר ניר נתנזון09/05/2009הן נפוצות בכל עור הגוף- פרט לכפות ידים ורגליים.
בכל מקום בו יש שערה יש בלוטת חלב.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)