פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נק חן
    מישהי
    19/06/2009

שלום
    בזמן האחרון מופיעות לי נק חן חדשות קטנות
    ואחת שהופיע ליפני שנתיים גדלה והיא בערך 3.5 מ"מ

איך אפשר לדעת האם היא תקינה או לא?
    לפי מה בודקים האם תקין או לא?
    הרופא אמר שזה בסדר......אבל הוא לא ממש הסתכל.....
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נק חן

הוספת תגובה

• נקודת חן

ד``ר ניר נתנזון
    19/06/2009

רצויה מאוד בדיקה בעזרת דרמוסקופ - מכשיר אופטי פושט למדי.
    שאלי את הרופא שלך אם יש לו- ואם לא חפשי רופא שיש לו.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת נקודת חן
    אלונה
    16/06/2009

שלום רב,
    אני לא הצלחתי להבין בעלי איזו התמחות אמורים לעשות הסרת נקודות חן: רופא עור או כירורג?
    הייתי גם אצל רופא עור וגם אצל כירורג פלסטי ושניהם הציעו לי שהם יעשו את ההסרה.
    המקום מאוד בולט וחשוב לי שתישאר צלקת מינימלית ככל האפשר.
    למי מהם כדאי לי לפנות?

האם אפשר לקבל כאן המלצה לרופא מומחה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת נקודת חן

הוספת תגובה

• הסרת שומות

ד``ר ניר נתנזון
    17/06/2009

הן רופאי עור והן כירורגים פלסטים מיומנים בהסרת שומות.
    לגבי התוצאה- אף אחד לא יכול להתחייב- היא תלויה גם בסוג העור שלך ובמיקום המדויק של השומה ולא רק במיומנות הכירורג.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעור לאחר הסרת נקו' חן
    שירה
    14/06/2009

שלום,
    בנובמבר הוצאתי נקו' חן מהשוק ברגל, בעזרת ניתוח כירוגי בהרדמה מקומית הכולל תפרים
    הנקודה הייתה שטוחה וכהה, התוצאות של המעבדה היו טובות מאוד ללא חשש לבעיה.
    טיפלתי בתפרים לפי הוראות הרופא (שטיפה במים ומריחת משחה אנטיביוטית)
    לאחר הסרת התפרים ובמשך כבר חצי שנה יש לי כתם אדום ומגורה סביב התפרים
    זה נראה כאילו יש שלפוחיות קטנות בתוך הכתם והוא מגרד נורא
    הייתי אצל מספר רופאי עור, קיבלתי אינספור משחות למרוח, וכדורים נגד אלרגיה
    כאשר אני מורחת את המשחה יש הטבה משמעותית, שלושה ימים לאחר הפסקת הטיפול השלפוחיות מתחילות להופיע והכתם הופך לאדום ומגורה מאוד.
    הייתי בביקורת אצל הרופא המנתח הוא טוען שהתפר נראה בסדר גמור ואין בעיה
    עברתי לפני מספר ימים אולטרסאונד והתוצאות היו טובות אין כל סימן לתפר שנשכח או לבעיות אחרות.
    אני ממש סובלת מזה! זה כבר חצי שנה חוזר על עצמו
    מה ניתן לעשות??? מה גורם לזה??לאן אני יכולה לפנות??
    תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• בעיה בעור

ד``ר ניר נתנזון
    17/06/2009

אני מציע לפנות שוב לכירורג ולשקול כריתה חוזרת של הצלקת. יתכן ובכל זאת גוף זר כלשהו נשאר בפנים וגורם לתופעה המוזרה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לסרטן העור - עזרה בבקשה אני מעט
    שי
    12/06/2009

שלום רב,
    לפני כשעתיים הבטתי על זרוע יד שמאל שלי וגילית על השריר כתם אדמדם חום.
    הכתם אינו סימטרי {צרפתי תמונה}, ונראה כמו שטף דם קטן.
    אין מדובר בגבשושית אלא בכתם שנמצע בתוך העור.
    היום יום שישי בערב ואין לי כל כך למי לפנות על מנת לקבל איזושהי חוודת דעת.
    אשמח לעזרה בעניין
    אני מפחד שזה סרטן עור ואני מפחד אם גיליתי את זה מאוחר
    שי

הוספת תגובה

• כתם

ד``ר ניר נתנזון
    13/06/2009

הסיכוי שמדובר בסרטן העור קטן מאוד.
    קיימות סיבות רבות להופעת כתם אדמדם ע"ג העור.
    אין כל סיבה לדאגה- פשוט פנה לרופא עור אם הכתם לא יעלם תוך שבועיים.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן

שלום,

על איבר המין שלי מספר נקודות חן לא קטנות, החלטתי סוף סוף ללכת לבדיקה אצל רופא עור. חוות דעתו היתה כי עקרונית אין איתן בעיה כביכול אך כדאי להוריד נקודת חן אחת לבדיקה, כי יכול להיות שהנקודות הן בעצם סימפטום לבעיה בגוף, אולי פנימית. האם המקרה נשמע מוכר?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן

הוספת תגובה

• נקודות חן על הפין

ד``ר ניר נתנזון
    12/06/2009

לא ברור לי על איזו בעיה מדובר.
    איני מכיר מחלה פנימית המתבטאת בשומות מרובות על איבר המין עצמו.
    על שק האשכים יתכנו נגעים מרובים בגוןן סגול- שחור הנקראים אנגיוקרטומות (אלו אינם שומות!)- ואלו רק במצבים נדירים ביותר יכולים להעיד על מחלה בשם Fabry.

לפני כריתת שומה מאיזור כה רגיש כדאי להתיעץ עם רופא עור נוסף, רצוי רופא המשתמש בדרמוסקופ- ולשאול מהי בדיוק מטרת הכריתה של השומה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן
    אסי אושר
    07/06/2009

בזמן האחרון כל כמה ימים צומח לי איזה נקודת חן בכל מקום בגוף

יש מקום לפחד??

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן

הוספת תגובה

• נקודות חן

ד``ר ניר נתנזון
    07/06/2009

לפחד- לא, להיבדק אצל רופא עור- כן!

כל נקודת חן צריכה בדיקה אצל רופא עור פעם בשנה לפחות. כל שינוי בנקודת חן קיימת או הופעת נגע חדש מחייב בדיקה בהקדם.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר קטן..

אסי אושר
    07/06/2009

יש לי לפחות 40 נקודות חן בכל הגוף (רובם קטנות ולא בולטות מדי לעין)

מה אני צריך לבדוק את כולם..??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומות מרובות

ד``ר ניר נתנזון
    12/06/2009

לא אתה- רופא העור...

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשרפתי קצת לפני מספר ימים
    שנהב
    06/06/2009

לפני שלושה ימים הלכתי לים ונשרפתי ..
    עכשיו במקום השריפה צמחה שיערה שחורה בודדה וזה ובכתף ואין לי שם בכלל בכלל שיערות .
    אני בן 16 וחצי
    ללכת לרופא ?

לקביעת תור
    סגירה
    נשרפתי קצת לפני מספר ימים

הוספת תגובה

• שערה במקום של כוויית שמש

ד``ר לי-און גלעד
    07/06/2009

שלום גיא,
    ראשית - למה אתה מרשה לעצמך להישרף? לא שמעת על קרם הגנה, שעות בטוחות? צל? נזקי שמש?
    שנית - השערה בוודאי אינה קשורה לכוויית השמש ורק הכווייה משכה את תשומת ליבך לנוכחותה. לשערות לוקח לפחות חודש כדי להגיע לאורך של ס"מ אחד.
    לסיכום, זו אינה הסיבה לגשת לרופא - אבל אם לא נבדקו נק' החן שלך בשנה האחרונה - זו כן סיבה לגשת לרופא.
    ואל תשכח זהירות בשמש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות-משחות
    בוניטה
    06/06/2009

שלום רב

אני בת 39 וסובלת מאטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור ובחודשים האחרוניפ היגיע לאברי המין ובעיקר לפי הטבעת.

הגירודים נוראיים וכמובן ירידה באיכות חיים כאשר בלילה בקושי ישנה.

טופלתי בהרבה משחות ללא הצלחה .

השבוע הופניתי לפרופ מומחה ונתן לי את המשחה שהוא טוען שהיא החזקה ביותר לטיפול בבעיה למשך חודש . קראתי את הפרוספקט של התרופה וכתוב בה לא להשתמש לתקופה ממושכת כי יש שחלו בסרטן העור ובלמפומה למרות שהקשר לא הוכח.

אני מאוד חוששת אתמול מרחתי בפעם הראשונה אך אני ממש חוששת להמשיך את התהליך.

למשחה קוראים ELIDEL

אודה לתשובתכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות-משחות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר לי-און גלעד
    06/06/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא מתחום עניין פורום זה ובכ"ז

ד``ר לי-און גלעד
    06/06/2009

האזהרות על אלידל נדחו ע"י איגוד רופאי העור האמריקאים והישראלים ואף הוגשה מחאה על כך ל- FDA, שכן המחקר שגרם לאזהרות אלו היה לקוי ובלתי מייצג.
    הסכנה בשימוש באלידלהיא תיאורטית בלבד ולא צריכה למנוע ממך להשתמש בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם הגנה
    אילית
    05/06/2009

שלום רב
    אני מעבירה הדרכות על חכם בשמש ולאור שאלות של ילדים אני מבקשת לשאול:
    רציתי לשאול מס' שאלות על הגנה מפני השמש
    1 אחרי כמה זמן ניתן להיכנס למים לאחר שמורחים מקדם הגנה?
    2 האם זה נכון שישנם היום מקדמי הגנה שעמידים שמונה שעות גם במים? אם לא - כל כמה זמן חשוב להתמרח אם מורחים קרם הגנה שמספרו 15 וכך אחשב את היחס לגבי שאר המספרים.
    3 האם קרם הגנה מס' 15 חוסם באמת את הקרינה האולטרא סגולכה?
    האם כשמורחים קרם הגנה העור יכול להשתזף - לקבל צבע אך בו בזמן להיות מוגן מקרינה אולטרא-סגולה.
    4 האם הקרמים לשיזוף - קרמי ההתזה למינהם מסוכנים ולא יעילים ואם כן למה?
    5 האם ניתן למצוא תמונות ברשת של כתמים קדם סרטניים?
    אודה לך על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קרם הגנה

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר לי-און גלעד
    05/06/2009

1. קרם הגנה יש למרוח כ- 20 דקות לפני חשיפה לשמש/יציאה מהבית, ועל גוף ערום. אחרת שכיח שמפספסים בגבולות הבגדים וכשהם זזים מעט נגרמות הכוויות הכי מציקות. מריחה של קרם הגנה מייד לפני הכניסה למיים מעלה את הסיכוי שיישטף מן העור מהר יחסית.
    2. גם מסנני הקרינה העמידים ביותר (הן מבחינת ה- SPF והן מבחינת העמידות למיים) - אינם נשארים אפקטיביים על העור יותר מאשר 3 שעות (העור מזיע ומתקלף ויעילות מסנן הקרינה יורדת ונעלמת). בשל כך נאסר לאחרונה על חברות שפרסמו כאילו מסנני הקרינה שלהם עמידים עד 8 שעות במיים להמשיך בפרסומת זו.
    3. משמעות מספר ה- SPF של מסנן הקרינה - היא פי כמה זמן ייקח לאדם להיכוות מן השמש, לעומת הזמן שייקח לו בלי המסנן. לדוגמא - אם אדם מפתח כווייה אחרי 10 דקות ללא הגנה - עם מסנן 15 שנמרח במינון הנכון - ייקח לו 150 דקות לפתח את אותה הכוויה. למקדמים גבוהים אין משמעות כי מסנן קרינה 60 למשל - אמור לכאורה לספק הגנה ל- 600 דקות = 10 שעות. אין קרינת שמש חזקה כל כך הרבה שעות וגם, המסנן מפסיק להיות אפקטיבי לאחר 3 שעות (כפי שכבר כתבתי בסעיף 2). לכן צריך להשתמש במקדמים "זולים" יחסית עם SPF35-45 ולהמרח כל 3 שעות מחדש.
    לגבי הגנה מקרינה אולטרא סגולה (UV). צריך להבהיר כאן שכל המסננים מגינים מפני חלק מספקטרום הקרינה הקרוי UV-B (זהו הספקטרום הגורם לאודם וכוויות) ובשנים האחרונות רובם מכילים תוספים החוסמים גם כ- 90% מקרינת ה- UVA (שנחשבת למזיקה יותר כי חודרת יותר עמוק ואינה גורמת לתגובת הכוויה). בד"כ מופיע על התכשיר ציון ההגנה גם לקרינת ה- UVA. העור מגיב לחדירת UVA בהתכהות מהירה (שיזוף מהיר) ובהמשך בהתכהות נוספת - וזה גם כשמורחים מסנן קרינה, אלא שהתהליך יותר מתון ואיטי. בכל מקרה יש להדגיש - שיזוף הוא רע וסימן לחשיפה מוגזמת ומיותרת לשמש.
    4. אני מבין שאת מתכוונת לקרמים המכהים את העור במקום חשיפה לשמש. קרמים אלה יעילים, כשהם באים מיצרן מוכר ועברו רישוי מסודר הם בטוחים ויכולים לשמש תחליף מצויין לחשיפה לשמש לצורך שיזוף - למי שאינם מסוגלים להתרגל לגוון עור חיוור ובריא...
    5. ברשת אין ספור אתרים המציגים תמונות של סרטני עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו דחוף בקשר לחבר שלי
    אסי אושר
    04/06/2009

שלום

יש לי חבר שלאחרונה הוא גילה כאבים עזים ביד שיש בה שתי נקודות חן (לא חדשות) והם משתנות ומחליפות צבעים ומתנפחות וכו' (ז"א כל התסמינים המעידים על מלנומה-סרטן העור).
    בנוסף , יש לו במשפחה דור של חולי סרטן העור (סבא וסבא של סבא).
    כך שזה מעיד כמעט על 90% שהילד מגדל סרטן מלנומה .

הוא הלך לרופא עור והוא טוען שלפי המבטים של אימא והרופא הוא הבין שזה סרטן העור באמת.

הבעיה , שקבעו לו עוד תור לרופא יותר מומחה , רק ביולי! ז"א שרק בעוד חודש , חודש וחצי בערך-הוא רק יווכח בפגישה עם רופא עור מומחה .

מה זה צריך להיות? מצד אחד כל הרופאים מפרסמים שחשוב לבוא לבדיקות כי גילוי מוקדם של סרטן העור יכול להציל את החיים בכמעט 90 אחוז. ועכשיו קובעים לו תור לעוד חודש וחצי? בחודש וחצי הוא יכול לפתח גידול אכזרי וזהו.

מה הוא צריך לעשות עכשיו ??

לקביעת תור
    סגירה
    משהו דחוף בקשר לחבר שלי

הוספת תגובה

• דחוף?!

ד``ר לי-און גלעד
    05/06/2009

שלום ידידי,
    אני מניח שלו רופא העור שראה את הנק' היה סבור שמדובר בממצא ממאיר הוא לא היה שולח את החבר שלך לחכות בתור אלא דואג שהנגעים יוסרו בהקדם האפשרי. מכאן שהחששות שלך קרוב לוודאי מופרכים.
    יחד עם זאת - אם המצוקה אמיתית - אפשר לעקוף תורים ע"י פניה לרפואה פרטית - שם התורים הם לרוב מהיום למחר מחרתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין החשיפה לשמש לבין נקודות חן
    אפרת
    04/06/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת האם חשיפה לשמש עלולה לגרום להפיכת נקודות חן לממאירות?
    בתודה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש וממאירות נק' חן

ד``ר לי-און גלעד
    05/06/2009

שלום אפרת,
    ככל הנראה חשיפה לשמש אינה גורמת לשינוי בנק' חן קיימות, או לכל היותר עושה זאת באופן נדיר ביותר. מה שהיא כן עושה, זה לגרום להופעה של נק' חן חדשות ולהעלות את הסיכון להופעה חדשה של סרטן עור מסוג מלנומה (וגם סרטני עור אחרים) הנראה כמו נק' חן לפחות בעין בלתי מקצועית ובהתחלה.
    בקיצור, כדאי להזהר ולהקפיד על מעקב למי שכבר יש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקרנות לאחר כריתת BCC
    גילי
    02/06/2009

אבא שלי(64) עבר ניתוח כריתת BCC באזור האף. מדובר על ניתוח חוזר.בוצעה כריתה לפני כשנתיים.נאמר לנו שהאזור נקי אך הומלץ לבחון לבצע הקרנות לוודא שהאזור נקי.
    מהחומר שקראתי עד כה צוין שהקרנות מומלצות באבחנה של SCC ואילו במקרה של BCC אין צורך. עולה השאלה האם כן קיימים מקרים בהם בעקבות BCC היה צורך בהקרנות?
    כמו כן, ברצוני לשאול מה מידת הסיכון ואילו השלכות יכולות להיות כתוצאה מהקרנות מקומיות באזור האף (קרוב מאד לעיניים).

לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות לאחר כריתת BCC

הוספת תגובה

• טיפול משלים לאחר כריתת BCC

ד``ר לי-און גלעד
    03/06/2009

שלום רב,
    לא פירטת אם אביך עבר את ניתוח הכריתה בטכניקה רגילה או בניתוח בשיטת MOHS.
    לאור ההמלצה שקיבלתם אני מניח שלא.
    בעיקרון ניתוח בטכניקה כירורגית רגילה לכריתת גידולים מהאף אינו הטכניקה המיטבית. בניתוח בשיטת MOHS המנתח עצמו בודק במקרוסקופ את הרקמה שהוסרה תוך כדי הניתוח ועוקב אחר הגידול עד לסילוקו בשלמות ולכן שיעור ההצלחה בטכניקה זו מגיע בניתוח כריתה של גידול ראשוני ל- 99% הצלחה. לאחר חזרה מקומית של גידול החשיבות של ניתוח בשיטת MOHS עולה פי כמה כי הסיכוי לכריתה שלמה בטכניקה רגילה של גידול חוזר הרבה יותר נמוך. יש לציין כי גם יעילותו של ניתוח MOHS לגידול חוזר פחות טובה אך הפגיעה הרבה פחות משמעותית.
    לעניין ההקרנות:
    בעקרון הקרנות יכולות לתת תוצאה מצויינת הן מבחינת שיעור הריפוי והן מבחינת התוצאה האסטטית. מאמרים עדכניים טוענים לשיעור ריפוי דומה לזה שמושג בכירורגיה רגילה, אך יחד עם זה אני מוכרח לציין שאני רואה לא מעט חזרות מוקדמות של גידולים לאחר הקרנה.
    מבחינת תופעות הלוואי - לרוב הסבילות טובה אך ייתכן נזק לריריות באף המתבטא בגוד כרוני שעלול להמשך חודשים, יובש, דימומים ועוד.
    הסיבה שתוספת הקרנות לאחר ניתוח כריתה אינה נהוגה בגידולים מסוג BCC היא שהם נחשבים פחות מסוכנים והרסניים מגידולים מסוג SCC ובניגוד להם אינם שולחים גרורות ואינם מסכנים חיים.
    אין סכנה לעיניים - בזמן ההקרנה הקרינה מכוונת וממוקדת לאזור מיטת הגידול שנכרת והעיניים מכוסות במגן עופרת.
    בהצלחה
    ד"ר גלעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן
    אלמונית
    31/05/2009

השתזפתי לפני יומיים פעם ראשונה מאז הקיץ שעבר ונשרפתי קצת, היום גיליתי שהופיעו לי 2 נקודות חן קטנות מאוד מאוד ונמש אחד על הבטן, האם יש לי סיבה לדאוג?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן

הוספת תגובה

• נק' חן חדשות אחרי שיזוף?

ד``ר לי-און גלעד
    31/05/2009

הסיבה העיקרית לדאגה היא העובדה שהשתזפת. נקודות שמופיעות אחרי חשיפה לשמש הן לרוב נקודות שהיו שם קודם אבל גונן כהה יותר בהשפעת תגובה מהירה לקרינת השמש. כאשר הן מאוד קטנות הן אינן מסוכנות אבל עצם הופעתן עלולה להצביע על התנהגות מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע בכף ידי
    נורית
    31/05/2009

שלום.
    לפני כחודשיים שלושה הרגשתי כאילו קוץ דוקר לי מתחתלעור בכף ידי.לא התייחסתי במיוחד. עבר זמן .מידי פעם הייתי "משחקת " עם זה, כאילו מנסה להוציא את ה"קוץ".בינתיים זה גדל וכעת זה
    נראה כך :נקודה קשה בצבע לבן ומסביבה אדום.כשלוחצת על האדום יש כאב קל.לפעמים יש גם גרוד.
    מה זה???
    בתודה - נורית

לקביעת תור
    סגירה
    נגע בכף ידי

הוספת תגובה

• נקודה דוקרת

ד``ר ניר נתנזון
    31/05/2009

לא ניתן לאבחן דרך האינטרנט, אך יתכן ומדובר ביבלת וירלית.

פני לבדיקת רופא עור לאבחנה ולטיפול- הטיפול ביבלת גדולה מכאיב הרבה יותר מהטיפול ביבלת קטנה...

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחרונה שמתי לב שיש לי על המצח
    שולמית
    28/05/2009

נפיחויות קטנות על המצח כמו גבשושיות (איים קטנים) שצבעם בהיר יותר מהעור הקיים
    אני בת 48 ומעולם לא ראיתי כזה דבר..רוב הזמן הייתי שזופה אולי לכן זה לא בלט
    אין לי מושג מה זה ....אשמח לקבל פרטים אם זה אומר משהו ומה צריך לעשות..זה דיי מלחיץ
    תודה מראש -חייבת לציין שהאתר מצויין ויש הכל
    שולמית

הוספת תגובה

• גבשושיות

ד``ר ניר נתנזון
    28/05/2009

לפי תייארוך ניתן להניח שמדובר בבלוטות חלב שגדלו מעט.
    אולם במקום לנחש ולשער פשוט גשי להיבדק!

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אכן אגש להבדק

שולמית
    28/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה