מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חן ומעייםתמר08/08/2009
שלום
אני בת 24, יש לי מספר רב של שומות בגוף (כ 30 רק בפנים)
לפני 8 שנים הסרתי 2 נקודות חן מכף הרגל בטענה שזהו מקום שמזדהם הרבה וכדאי להסיר אותן
לפני כחודש אושפזתי בגלל בעיות במעיים, ועדיין לא אבחנו. יש חשד לקרוהן, רציתי לדעת אם יכול להיות שהתפתח אצלי סרטן בעור והוא בא לידי ביטוי בפגיעה במעיים.
בנוסף חשוב לי לציין שיש לי מספר שומות בגוף שעונות על 2 מהקריטריונים של נקודות חשודות.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר ידוע
ד``ר לי-און גלעד08/08/2009מצטער לשמוע על בעיית המעיים שלך, אך אני יכול לקבוע שאין שום קשר בין נק' החן שהוסרו אצלך בין סרטן ובין מחלת קרון.
שומות חשודות צריך להראות לרופא עור ובכלל לאור השפע שאת מתארת חשוב להיות במעקב סדיר אצל רופא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן נשלחה לביופסיה.אפרת06/08/2009
בס"ד.
שלום,
לפני כחצי שנה ביקרתי אצל רופאת עור אשר בדקה את השומות שבגופי, שומה אחת די כהה וקטנה בקוטר 2 מילימטר, הרופאה אמרה שהיא מעדיפה שאני יוריד אותה, למרות שהיא ציינה שהשומה אינה סרטנית.
אציין כי אין לי יותר מ- 15 שומות.
לאחר הביקור אצל הרופאה, הייתי במיפוי שומות, הנקודה שהרופאה דיברה עליה סומנה למעקב עתידי.
למרות זאת לא הייתי שקטה ב- 100% וביצעתי ביופסיה לפני ש- 8 ימים, השאלה היא האם יש לי ממה לדאוג, אציין שהכירוג פלסטי אמר לי שלדעתו השומה 100% תקינה, אך בכל זאת אני דואגת, אני סובלת מחרדות וזה משפיע עליי קשות לחכות לתוצאות הבדיקה שיהיו רק עו 3 שבועות, כך נאמר לי.
בבקשה תגידו לי מה לדעתכם הסיכוי שזה משהו מסוכן כמו מלנומה?
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנשלחה לביופסיה
ד``ר ניר נתנזון07/08/2009סיכוי נמוך שמדובר במלנומה - בתנאי שהרופא הבודק במיפוי שומות מבין 'בדרמוסקופיה...
(הדיוק של דרמוסקופיה הינו 90%).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה שנשלחה לביופסיה.
אפרת07/08/2009בס"ד.
אפילו שהשומה סומנה למעקב?זה לא אומר שהיא מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה לשומה.
אפרת07/08/2009בס"ד.
כמה זמן בד"כ לוקחת תשובה לביופסיה?
אם יש משהו מסוכן האם מתקשרים ומודיעים?
למישהו שיש גילוי מלנומה מודיעים יותר מהר מאשר כר
תודה רבה, אני פשוט סובלת מהיפוכונדריה ובשבילי ההמתנה הזו היא כמו נצח.
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שמישהו סימן שומה למעקב
ד``ר לי-און גלעד08/08/2009לא אומר כלום.
השומה בחוץ כך שמה שלא יהיה הכל כבר בסדר.
סבלנות עד שהתשובה תגיע (בתלות בקופה/מכון 10-21 יום).
רוב הסיכויים שאם גילו משהו משמעותי יחפשו אותך ובד"כ בהקדם - אבל זה הכלל ויש יוצאים מהכלל כך שעלייך להקפיד להגיע למעקב ולקבל את התשובה מהרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שנשלחה לביופסיה.
לירז11/08/2009בס"ד.
לכבוד ד"ר לי-און
כוונתך היא שגם אם הנקודה מתגלה כסרטנית, בגודל כזה וללא שינויים היא אינה יכולה להיות מלנומה מתקדמת?
הנקודה לא השתנתה והיא בגודל 2 מ"מ בצבע חום כהה.
תודה,
אורטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאשר כל הנקודה היא 2 מ"מ הסיכון
ד``ר לי-און גלעד14/08/2009הנשקף ממנה מינימאלי. היא יכולה להיות מלנומה אבל לרוב שטחית וכזו שהוצאתה מחסלת את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשהיפעת05/08/2009
שלום,
בבדיקה אצל רופאת נשים לפני כשנה התגלתה מעין יבלת בשפתי הפות. היא בדקה, ואין מדובר בוירוס אלא בנקודת חן.
בחודשים האחרונים קיבלה הנקודה צבע חום. האם הדבר מסוכן? יש לבדוק זאת, או שבדיקה של רופאת הנשים מספיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה
ד``ר ניר נתנזון05/08/2009רצוי שרופא עור עם ידע בדרמוסקופיה יבדוק את השומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה באיזור הבטןעדי04/08/2009
שלום רב,
יצאה לי נקודת חן חדשה באיזור הבטן,אני מאוד מבוהלת מה לעשות??האם זה בהכרח סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן חדשה בבטן
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009אין כל סיבה לבהלה. זה תקין ונורמאלי שמופיעות שומות חדשות ורובן המכריע שפירות ושקטות. יש להעריך ע"פ הקריטריונים המקובלים (גודל, גוון, גבול...) האם השומה חשודה או לא. בכל מקרה פנייה לרופא עור ובדיקה דרמטוסקופית יכולות להפריך החששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור דק בציפורנייםברוך03/08/2009
שלום , אני בן 42 .
רציתי לדעת האם פס שחור באורך 4 מילימטר מתחת לציפורן של הבוהן יכול להיות התחלה של מלנומה והיכן ניתן לבדוק ?
בנוסף רציתי להוסיף שלפני 12 שנה הופיע פס שחור לאורך כול הציפורן ( 10 מילמטר) ביד השניה , אך לא ייחסתי לזה חשיבות והפס נעלם .
האם יכול להיות שהייה לי מלנומה בזמנו וכעת היא חוזרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס שחור תחת הציפורן
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009ניתן לבדוק הפס באמצעות דרמטוסקופ ואז קרוב לוודאי שיהיה אפשרי להניח מה המקור. רוב הפסים השחורים בציפרניים אינם מלנומות אלא שטפי דם ולעיתים נק' חן שפירות מתחת לציפרניים.
בציפורן השנייה קרוב לוודאי שהיה שטף דם תת ציפרני שחלף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקועאביב02/08/2009
שלום רב,
כל איזור הכתפיים שלי מלא בנקודות חן שבעיקרן קטנות יחסית (כמו נמשים), חלקן גדולות יותר וכמה גדולות.
אני מעוניין לקעקע את כתפי ושאלתי היא האם ניתן לבצע קעקוע על נקודות חן?
אם לא אז האם על נמשים מותר?
האם יש אפשרות להסיר את נקודות החן קודם לכן או לצרוב אותן או משהו בסגנון?
והאם ניתן לעשות קעקוע על צלקות שנותרו עקב הסרת נקודת חן?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לקעקוע באזור נק' חן
נסטיה09/07/2011יש לי נקודת חן בין המותן לגב, היא שטוחה אבל יש לה צבע. הלכתי לחירורג מקצועי על מנת להסיר אותה אך הוא סירב ואמר שזה ישאיר צלקת לא אסתטית. אני מאוד רוצה להפתר מנק' החן הזאת, או להסתירה, שוקלת לעשות קעקוע שיכסה אותה, האם זה יכול לגרום לנזקים\מחלות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע על נק' חן
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009אין לנו אינפורמציה על השפעת פעולה הקעקוע על נק' חן. בעקרון אין סיבה לחשוב שזה יגרום לנזק מיוחד ובכ"ז - מדובר בפעולה מיותרת שכרוכים בה סיכונים של זיהומים, צלקות ובעיות אחרות, ולעיתים - הנזקים שגורמת אינם הפיכים. אפשר לקעקע גם על צלקות אך פיזור הצבע בהן אינו נשלט, לא הייתי מסיר שומות בגלל קעקוע - בייחוד בחגורת הכתפיים המועדת לצלקות קשות (קלואידים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע על נקודת חן
מייקל07/11/2010עשיתי קעקוע על נקודת חן, אני מעוניין לדעת אם זה מסוכן ויכול לגרום לבעיות?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע על נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/11/2010קרוב לוודאי שלא מסוכן. יכול לגרום בעיות - כן, כמו כל קעקוע. אבל לאחר מעשה - אין מה לעסוק בשאלות הללו. להבא ראוי להמנע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה באצבע אשר לא השתנתה.שאורטל31/07/2009
שלום,
יש לי נקודת חן בצבע חום כהה-שחור באצבע ביד.
יש לי את הנקודה כבר 3 שנים אך היא לא התשנתה.
הייתי אצל רופאת עור אשר אמרה שהנקודה בסדר אבל עדיף להוריד אותה למנוע בעיות בעתיד.
השאלה היא האם באמת מומלץ להוריד?
האם מיפוי שומות יפתור לי את בעיית הדילמה?
האם נקודת חן יכולה להיות סרטנית אך ללא שינוי?
האם במיפוי שומות הדיוק בגילוי מלנומה התחלתית הינו 90%, ומלנומה מתקדמת האם תמיד תתגלה במיפוי, מפני שהיא מתקדמת או שיש סיכוי שגם לא תתגלה במיפוי שומות וגם לא תשתנה למרות שזו מלנומה? יכול להיות דבר כזה?
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה באצבע
ד``ר ניר נתנזון31/07/2009הבדיקה ששאת צריכה היא דרמוסקופיה של השומה - והיא אכן מעלה את סיכויי הגילוי של מלנומה ל-90%.
מיפוי שומות מתיחס לביצע של דרמוסקופיה של כל השומות הגוף וכן ביצוע צילום איכותי של כל השומות במטרה לגלות שינויים לאורך זמן.
שומה יכולה להיות סרטנית גם אם השינוי הינו קטן- לכן מומלץ מעקב דרמוסקופי של שומות חשודות ולא רק צילומים רגילים.
בהגדרה של מלנומה משתנית- בהיותה סרטן (סרטן = תא המתחלק ללא בקרה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן שלא השתנתה ומיפוי שומות.
אורטל31/07/2009במידה ואני מבצעת את בדיקת הדרמוסקופיה והשומה נראית חשודה, מורידים אותה או שבודקים אם ישנם שינויים בשומה? יכול לקרות מצב שבדרמוסקופ שומה תראה תקינה והיא הינה מלנומה מתקדמת? למרות שאינה משתנה?
במידה ושומה בדרמוסקופ היא חשודה תמיד מסירים אותה או שתלוי בחשד ואפשר רק לעקוב אחריה.
לדוגמא יש לי חברה שעשתה מיפוי שומות וסימנו לה 2 שומות למעקב, מה זה אומר שכרגע השומות תקינות ויש פוטנציאל בעתיד לשינוי או שזהו חשד למלנומה?
במקה היא ביצעה את המיפוי במרפאתך בהרצליה.
תודה רבה על התשובות המהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן באצבע-קוטר 2 מ"מ
אורטל31/07/2009אציין שהנקודה הינה קטנה אך לפי דברי הרופאה הפיגמנטציה שלה לא כל כך טובה לעתיד ולכן היא אמרה לי להוציא, אני ממש לא רוצה להוציא אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה באצבע
ד``ר ניר נתנזון01/08/2009אם השומה נראית מספיק חשודה כמובן שאמליץ על כריתה בהקדם.
אם שומה רק "מעט" חשודה ניתן לצלם ולעקוב אחר שינויים.
לגבי הדיוק האבחנתי- כמובן שלא ניתן להבטיח דבר אולם לרוב מלנומה מתקדמת נראית ככזאת. לכן איני מסתפק רק בדרמוסקופיה אלא בדרמוסקופיה + צילום + הסטוריה אישית ומשפחתית + "תחושת בטן.
לגבי השומות של חברתך- כאמור לעלי, אני צילמתי אותן על מנת לעקוב ביתר פירוט ולווודא שאינן מתפתחות למלנומה (לשמחתי הרוב המוחלט של שומות שאני עוקב אחריהן מקרוב לא הופכות למלנומה).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן באצבע.
אורטל01/08/2009תוודה רבה לך על ההסברים המפורטים, אז לפי הבנתי במידה ואני עושה מיפוי שומות וגם רופאה בדקה את השומה ואמרה שהיא לא נראית סרטנית, אז זה מספיק בטוח כדי שלא אהיה חייבת להוריד את השומה, נכון? הרופאה רק אמרה שיכול להיות לזה פוטניציאל עתידי, אך כרגע השומה תקינה.
סליחה על כל השאלות, פשוט אם אני לא חייבת להוריד את השומה, אני מעדיפה שלא.
תודה רבה,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה להסיר שומה תקינה
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009מספיק לעקוב אחריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש תינוקותקטיה29/07/2009
דר' שלום!
בתי בת ה-4 חודשים , בהירת עור כמונו, כלל לא נחשפת לשמש בשעות הבוקר המאוחרות ובצהריים ( אנחנו בחוץ עד 8.30-9 בבוקר ואחרי 6). היום היינו בטיפת חלב בבוקר, חנינו רחוק היא הייתה בסל קל שלה עם גגון ללא חיטול שאיתו אני בדרך כלל מכסה אותה מהשמש (תולה אותו על הגגון הילדה בפנים). השעה הייתה 10.30 בבוקר והיא נשחפה לקרני שמש ל-3-4 דקות בערך. האם יתכן וחלילה יהיו השלכות למקרה?
דואגת.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש
ד``ר ניר נתנזון29/07/2009נראה שלא תהינה השלכות לרעה. אל תשכחי בהיגוד בכל אופן הגן על רוב העור.
בקיצור- לא בוכים על חלב שנשפך, רק דואגים שחא ישפך שוב..
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפתי למועדוןשלמה29/07/2009
היום הודיעה לי הפלסטיקאי שאצלו הורדתי שומה שטחית בפנים לפני כשלשה שבועות כי מדובר במלנומה, ובעוד שבוע הוא מתכוון לחפור לי במקום השומה יותר עמוק ויותר רחב.
בשלב הזה יש לי שתי שאלות מיידיות.
1. האם יש מקום לחוות דעת שניה של פתולוג לגבי עצם הממצא? אם כן, האם צריך לצורך כך רקמה חדשה או מספיק שפתולוג נוסף יקרא את דוח הפתולוג המקורי?
2. אחד הדברים שאמר לי הפלסטקאי היום עם הגילוי הוא שאני והשמש אמורים מרגע זה להפרד כידידים. אני רוכב אופניים כאשר שעות הרכיבה שלי הן לא אחרי 10 בבוקר או לא לפני 18:00 בשעות הערב. לפי מה שקראתי בכמה אתרי אינטרנט הזהירות מהחשיפה לשמש צריכה להיות בין השעות 10-16. השאלה היא האם אני יכול להמשיך לרכוב בחלון הזמן שציינתי למעלה (כמובן בגדים ארוכים, ראש מכוסה. הבעיה העיקרית היא הפנים והעורף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתתף בצערך, ומקווה לטוב
ד``ר לי-און גלעד29/07/2009לא מסרת פרטים על עומק הגידול. תמיד חוו"ד נוספת יכולה לשפוך אור, אבל לעיתים האור הזה מבלבל וקרוב לוודאי שאף אחד לא יעיז להפוך אבחנה כזו ב- 180 מעלות.
לגבי השמש - בקיץ עדיף שתמנע מרכיבה אפילו אחרי 0830. מעבר לזה - לא נראה שאתה יכול לעשות הרבה חוץ ממה שאתה עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה...
ד``ר ניר נתנזון29/07/2009הרשה לי מעט לחלוק על ד"ר גלעד בנושא חוות הדעת הפתולוגית:
אבחנה של מלנומה אינה כל כך קלה לביצוע, ואבחנה של מלנומה על הפנים קשה במיוחד.
לצערי בארץ יש מס' קטן של פתולוגים שאכן מבינים בפתולוגיה של העור, ולא אחת אני נתקל בחילוקי דיעות מהותיים ביותר בין חוות דעתם של הפתולוגים ה"רגילים" לבין חוות דעתם של "המומחים".
אילו לי אישית היתה מתגלה מלנומה בהחלט הייתי מבקש חוות דעת נוספת.
לשם כך אין צורך בניתוח נוסף אלא בהבאת התכשיר ההיסטולוגי ("סלייד") מהמכון הפתולוגי הנוכחי למומחה הנבחר. לרוב יעוץ זה כרוך בתשלום (אם כי ביטוחי בריאות פרטיים מכסים אותו) אולם לדעתי התוצאה שווה את העלות.
לגבי האופניים- לדעתי מוגזם להיפרד לחלוטין מהשמש: הנזק שכבר נגרם- נגרם, ורק צריך לא להחמירו.
כל עוד תרכב בשעות בהן קרינת UV נמוכה תוך שימוש באמצעי הגנה (ביגוד מגן- רצוי כזה שמסנן קרינה בעצמו. בדוק בחנויות המתמחות בציוד למטיילים- המדד נקרא UPF) , קסדה ומסנן קרינה בעל מקדם 30 ע"ג כל האיזורים החשופים (עורף, פנים וכו') תוכל להמשיך ולרכב בשעות הבוקר והערב.
הדגש החשוב הוא בדיקות תקופתיות לכל הגוף ע"י רופא המתמחה בשומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות בענייני הגנה מהשמש
שלמה03/08/2009כפי שהבנתי והתחלתי להפנים אני אמור להשמר מהשמש ואני מנסה לממש את זה. השאלה שלי היא בעצם איפה הגבול ועד כמה הדברים הסטריים.
שתי דוגמאות ושאלות בעניין
1. אני רוכב על אופניים ויוצא לרכיבה ב 5:45 עוד אין שמש. פעם ראשונה שראיתי את השמש הייתה בשעה 6:15 וגם מאז לסירוגין (אני גר באיזור הררי, בשעות האלה השמש נראית לסירוגין). אני חוזר מהרכיבה בערך ב 6:45. האם בנתונים האלה ובשעות האלה אני צריך ביגוד ארוך, קרם הגנה וכל שאר הטקסים?
2. בעיקרון העבודה שלי היא משרדית מתחת לניאונים. הבילוי שלי בשגרה בשמש מתמצא בערך בהליכה מהחניה למשרד ומהחניה למסעדה לאכול וחזרה. בהגזמה זה לא עולה על 7 דקות ביום במצטבר. ושוב, האם אני זקוק לכל הטכסים של ביגוד ארוך וקרם הגנה?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגנה משמש
ד``ר לי-און גלעד05/08/2009לפי התיאור שלך - נראה שאתה בסה"כ לא חשוף בשעות ובשיעור המסכן אותך. המשך כך ונקווה שיהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף לי הגב בצד ימין למעלה בעורמתי27/07/2009
מזה מס' חודשים אני סובל מכאבים מתחת לעור בחלקו העליון של הגב מצד ימין , כאב זה מלווה
בהרגשה של שריפה , יש לי נקודת חן בסביבה הכאב הוא מסביב לנקודה במרחק מה , האם עלי להיבדק אצל רופא עור , או מדובר בבעיה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן צריך להראות לרופא עור
ד``ר לי-און גלעד28/07/2009ואם הוא לא מוצא שיש לה קשר או יחס לכאב - הוא יוכל להפנות אותך להמשך הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סבתאלילי27/07/2009
שלום רב
לפני כשנה אובחן סרטן העור אצל סבתא שלי (בת ה 83) מתחת לעין. לדברי הרופא מדובר בזן האלים (אלו המילים שלו אך לצערי זה לא ברור מספיק).
היא נותחה, הושתל לה עור ולפני כחודשיים נותחה שוב, אך לא ניתן היה לנקות את הכל
מכיוון שזה יפגע לה בעין.
בשבוע שעבר היא נפגשה עם הרופא וכנראה שלא ימשיכו לטפל בסרטן, מפאת גילה - לגיטימי לדעתי.
השאלה שלי היא איך יראו החיים שלה עם סרטן שמתפשט לאט לאט, יש קירבה לבלוטות הלימפה, לעין, למוח, לעצמות... הרופאים לצערי לפעמים עמומים ולא מסבירים את הדברים כפי שהם.
תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מספיק מידע
ד``ר לי-און גלעד28/07/2009לצערי קשה לי לחוות דעה על המצב בלי לדעת יותר פרטים על סוג הסרטן. לא ניתן להעריך פרוגנוזה, סיבוכים וכיוב' על סמך התיאור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילו פרטים אתה צריך לדעת?
לילי28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
ד``ר לי-און גלעד29/07/2009למשל סוג הגידול המדוייק, עומק הגידול הראשוני, האם נעשו בדיקות הדמיה (CT או MRI) ובכלל צריך לראות את המקום כדי לתת תשובבה לעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן ולייזריאיר24/07/2009
שלום.
אני יודע שאסור שהלייזר יפגע בנקודת חן ,השאלה שלי היא:האם כל נקודת חן אסור שהלייזר יפגע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009כן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם עשיתי טיפול לייזר...
יאיר25/07/2009אם עשיתי טיפול לייזר ראשון והבחורה שעשתה לי את הלייזר עברה על כמה נקודות חן לא ממש גדולות זה נורא?
צריך לעשות משהו?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייזר
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009זה לא נוראאך מראה על חוסר מקצועיות.
לא בוכים על חלב שנשפך- דואגים שלא ישפך עוד.
בינתיים תמשיך בביקורת אצל רופא עור כל חצי שנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אמרו לי...
יאיר25/07/2009שלא על כל נקודת חן שמים מדבקה או לא עוברים עם הלייזר.
רק בנקודות חן גדולות או בולטות....
בגלל שהיא עברה לי עם הלייזר על כמה נקודות חן אני צריך ללכת כל חצי שנה לבדיקה אצל רופא עור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אמרו...
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009לא ידוע לי על הבדל בנקודות החן שמתבסס על גודלן.
אתה צריך בדיקת רופא עור כי יש לך נקודות חן, לא בגלל הלייזזר, ומאחר שבישראל יש המון סרטני עור... (מקום 2 בעולם).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
יאיר25/07/2009האם בגלל שהעבירו לי את הלייזר פעם אחת מעל כמה נקודות חן יכול להיות שזה יגרום לשנוי או סיכון למחלת סרטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009אין על כך מספיק מידע אך קיים חשד שכן, לכן קיימת ההוראה לא לירות קרן לייזר על שומות.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעור על הכתפים ןבצןארנעמה גגורין24/07/2009
שמי נעמי אני מחיפה סובלת מזה כמה חודשים מבעית עור בכתפים וובצואר.
בליטומות צורבות ומגרדות מציקות מאוד. ושם משחה לא עזרה לי עד היום. עשו ביופסיה ביד בזרוע ולא מצאו משהו . כמו דלקת אמרו . בפנים עברת ביופסיה במרפאת לין אצל כירוג פלסי פרןפסןר מןמחה אוחרי שקיבלתי תשובה על הביופסיה הזמין אותי לניתוח בעוד 3 חודשים.
הרופאתמשפחה ראתה את התשובה ואמרה שלא משהו מסוכן.אבל אני מאוד סובלת ולא יודעת למי לפנות לעזרה האם זה שייך לכירוג פלסטיקאי או לרואפ עור?מבקשת תשובה בתודה ממני נעמי 04 8246376* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעור הכתפיים
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009הנושא שיייך לרפואת עור.
אם תכתבי לי את תוצאת הביופסיה אוכל לכוון אותך.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחת לעורלירון23/07/2009
שלום,
אתמול הרגשתי שיש לי במפשעה מין כדור כזה מתחת לעור שממש מזיזים אותו קלות מצד לצד ודי נבהלתי. בדקתי בנגיעה גם בצד השני וגם שם מצאתי משהו דומה אך קטן יותר. אציין כי לא רואים כלום וגיליתי את זה לגמרי במקרה ממגע.
אני קצת מבוהלת ולא ממש יודעת מה אמורים לעשות עם זה ולאיזה רופא לפנות.
האם יש אפשרות בכלל שנוצר כזה דבר מתחת לעור וזה לא גידול??
איזה עוד סיבה יכולה להיות לזה...
אנא אמרו לי לאיזה רופא עליי לפנות,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחת לעור
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009רופא עור או כירורג פלסטי יכולים לעזור לך לאבחן.
נראאה שמדובר בציסטת עור או ליפומה (גוש שומן)- אך עדיף להיבדק.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף דחוף!!!!רווית23/07/2009
לפני כחודש הוסרה לבני בן 4 נקודה שחורה שהייתה על הברך.
התוצאה הגיעה מהמעבדה אבל עדיין אצל הרופא כי הוא בחופש, כידוע לי יש לעבור הרחבת שוליים.
האם יש חשד למלנומה או משהו אחר ובגלל זה יש לעשות הרחבת שוליים? מה עושים בהרחבת
שוליים? האם זה מסוכן?
בבקשה נא תשובתכם אני לא ישנה בלילות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת שוליים???
ד``ר ניר נתנזון25/07/2009רו הסיכויים שמדובר בשומה שפירה פשוט לא הוסרה בשלמותה ולכן הומלץ לבצע הרחבה של הכריתה.
הסיכוי למלנומה בגיל 4 שנים הוא נמוך מאוד, אם כי לצערי כבר תוארו מקרים.
זה פשוט לא אחראי למסור לך את הצורך בהרחבת הכריתה ללא התשובה המלאה- חבל על כל החרדות (המוצדקות).
בהרחבת שוליים פשוט כורתים עוד מעט עור על מנת להבטיח הסרה מלאה של השומהץ
אגב- לדעתי אם השומה היא שפירה, על אף שלא הוסרה בשלמותה לא חייבים לבצע ניתוח זה- לכל היותר השומה תופיע בשנית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)