מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Atypical spitzs tumorדיאן30/09/2009
שלום רב ד"ר נתנזון,
לפני כחודש נלקחה מעורפו של בעלי שומה שהופיעה בצווארו(צד שמאלי) לפני כשנה. באבחנה נרשם: Nevus pigm
בבדיקת הביופסיה נכתב:
Atypical compound spitzs tumor with irregular pigment distribution and assymetry on one hand' on the other hand with hyperplastic epidermal changes, Kamino bodies and sings of maturation. Serial sections have been examined. Margins are free. Conclusion Atypical spitzs tumor.Conservative reexcision recommended
הכירורג צייןשהתייעצו בעניין עם רופא ממעבדה בניו יורק (ד"ר Marc Jacobson)
אבקש את חוות דעתך. אני מודאגת מאוד מאחר שקראתי שהדבר דומה למלנומה, ולעתים אף טועים באבחנה. נא הנחה אותי אם יש צורך בבדיקות מקיפות כמו צילום, CT, מעבר להרחבת הכריתה שהרופא הכירורג מבקש לבצע. נא פרט את המלצותיך ואם יש צורך לבצע בדיקה שאינה בסל, אלא באופן פרטי נא ציין זאת
בתודה ובברכת שנה טובה, אילנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Spitz tumor
ד``ר ניר נתנזון30/09/2009אכן צדקת בחששותיך. האבחנה וההבחנה בין מלנומה "אמיתית" -Atypycal Spitz nevus היא קשה ולעיתים בלתי אפשרית.
אני מציע לשלוח את התכשיר הפתווגי להתיעצות נוספת (ואולי אףיותר מאחת) למספר מומחים מחו"ל.
מבחינה פרקטית - הייתימתיחס לגידול זה כאל מלנומה, כלומר: הרחבת הכריתה ובדיקות גופניות (בדיקת עור כללית ומישוש בלוטות הלימפה) כל 3 חודשים.
אין צורך בשלב זה לבצע בדיקות הדמיה.
אם יש לבעלך שומות מרובות (מעל 20) כדאי לשקול לבצע מיפוי שומות.
בירואת שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן-שאלהקטיה28/09/2009
יש לי נקודת חן ליד החזה שלפני כמה ימים שמתי לב הופיעו כמה נקודות שחורות קטנות הנקודת חן סימטרית עם גבולות ברורים האם זה יכול להיות מסוכן????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר ניר נתנזון28/09/2009לא ניתן לענות על שאלתך ללא בדיקה גופנית.
פני לרופא עור לבדיקה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות על תינוקsigal25/09/2009
יש לי תינוק בן 3 חודש, הופיעו לו מס נקודות אדום-בורדו קצת גדולות על הגוף זה לא ניראה פריחה או עקיצת יתוש כי הן לא בולטות. וגם לא נראה פצעוני חום שכאלה.. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי לא ניתן לומר דבר
ד``ר לי-און גלעד27/09/2009על סמך התיאור שלך. צריך לבדוק את הילד בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחזהדוני25/09/2009
שלום רב,
אני בן 35, באיזור חודש יוני הופיע לי פצע בחזה עם מוגלה/הפרשה לבנה, כדרכם של פצעים עם "חלב" שהופיעו
בעבר גם באותו איזור......פוצצתי אותו ויצאה הפרשה יחסית קשה ולבנה צהבהבה אם אני זוכר נכון.
אמנם התעסקתי איתו מדי פעם מאז, מכיוון שנראה כאילו יש שם עוד מה להוציא....
אנחנו היום בסוף ספטמבר ובמקרה שמעתי איזה תוכנית שדיברה על סרטן עור.
עדיין יש לי שם פצע (מעין גלד ורוד) לא כואב או מגרד עם קצת לבן.ורוד בהיר במרכזו. (דרך אגב יש לי שערות על החזה....).
האם יש לי ממה לחשוש?
סליחה על התיאור הפשטני משהו.......
ובכל מקרה תודה,
דוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בחזה
ד``ר לי-און גלעד27/09/2009קרוב לוודאי שהממצא חסר משמעות. ראוי שרופא יבדוק אותו ויאשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה חוזרת של נקודת חן ?חיים25/09/2009
לפי חודש ביצעתי הסרת שומה קטנה במצח - ההסרה בוצעה באמצעות חיתוך ואח"כ שריפה .
לאחרונה שמתי לב שהאזור - שהיה אמור להיות שטוח לאחר ההסרה .
נשאר בולט - או נהיה בולט (לא יודע לקבוע) - פחות בולט ממה שהיה .
ובאמצע שלו יש נקודה שחורה קטנטנה .
מה הסיבה לכך ? האם זה יעבור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה בגילוח
ד``ר לי-און גלעד27/09/2009לאור התיאור שלך נראה כי ההסרה הייתה באמצעות גילוח ולא כריתה של כל הנקודה עד לבסיסה, עם תפרים.
האם הנקודה נשלחה לבדיקה פתולוגית? אם כן מה התשובה?
בהסרת שומות בשיטת הגילוח שכיח שיש חזרה מקומית. שיעור החזרה תלוי בסוג הנקודה ובצורתה טרם הטיפול. לחזרה עצמה אין משמעות קשה יותר מאשר לשומה המקורית. מומלץ שהחלטה על הסרה חוזרת תהייה בכריתה מלאה ולא בגילוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר, כתבת שכוויה בנקודת חן מסומתעניינת22/09/2009
שלום ד"ר,
בהמשך לשאלה שהועלתה כאן בנוגע לנקודת חן והסרת השיער שעליה בלייזר, כתבת שהסיכון הוא כוויה על נקודת החן שיכול להיות מסוכן לטווח הארוך.
תוכל לפרט בבקשה ?
חשבתי שכוויה תיהיה רק אולי לא אסטתית אבל אני מבינה מתשובתך שיש השלכה חמורה יותר לכוויה על נקודת החן.
אשמח להבין יותר.
שאלה נוספת, האם אם עשיתי לייזר על הנקודת חן ולא נהייתה לי שם כוויה בכלל, האם אני יכולה להיות רגועה מבחינת סיכון. הסיכון היחיד הוא מפני כוויה ?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כווייה בנק' חן
ד``ר לי-און גלעד23/09/2009נכון להיום אין כל אינפורמציה מדעית ובדוקה לגבי ההשלכות ארוכות הטווח של כוויות בנק' חן. יחד עם זאת הסכנה של התפתחות סרטן בנק' חן והעובדה שבמקרים לא מעטים התפתחות מעין זו מיוחסת לחבלה או פגיעה בנק' חן גורמים לכך שכל סוג של פגיעה בנק' חן נחשב בלתי רצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה.
מתעניינת23/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שבא ונעלםענבל21/09/2009
שלום רב,
מזה כמה חודשים שאני מבחינה בגב, בכתם אדום בגודל חרצן של זית, שבא לכמה ימים ונעלם, לאחר חודש חוזר שוב. הכתם די סימטרי, בגוון שאינו אחיד, במרכזו ישנה נקודה.
די דומה לעקיצה, רק שזה שטוח, והגוון אדום כהה יותר, הכתם תמיד מופיע באותו מקום.
האם זה יכול להיות סרטני? יש מקום לדאגה?
בתודה מראש, ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שלא סרטני אך...
ד``ר לי-און גלעד23/09/2009אין כל דרך לקבוע זאת רק על סמך התיאור שלך ובלי בדיקה קלינית ואולי ביופסיית עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה בקרקפתאוהד20/09/2009
שלום,
היום שמתי לב שיש לי שומה די גדולה בקרקפת (לדעתי יש לי אותה זמן לא מבוטל אבל רק היום הסתפרתי ושמתי לב אלייה במקלחת).
גודלה הוא בערך 7 מ"מ.
הצבע והגוון אחיד (אדום-חום), סימטריות גבוהה (די מעוגל), אין טשטוש גבולות.
הנקודה לא מגרדת ולא מדממת.
אני די מודאג.
שאלתי היא אם לא מתקיימים כל שאר הדברים שציינתי אז האם אין לי מה לדאוג ?
שאלה נוספת היא האם יכול להיות מצב שנקודת חן רגילה בקרקפת תהפוך למה שתארתי (השומה שלי) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה בקרקפת
ד``ר לי-און גלעד23/09/2009ע"פ הנתונים שתיארת בהחלט ייתכן שמדובר בשומה רגילה וסדירה - אך כדי להיווכח בכך יש לבדוק אותה בעין ע"י רופא עור. השיוניים שאתה מתאר מתרחשים בהדרגה בשומות לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שהתייבשה ויש לה נטייה להתקלףד``ר ניר נתנזון20/09/2009
שלום..
יש לי נקודת חן בכף הרגל ואני כימעט בטוח שהיא הייתי לי רק איזה חצי שנה..
ולפני שבוע עקצה אותי מדוזה באותו מקום וקצת היתגרדתי שם באזור ושמתי לב שהנקודת חן התייבשה קצת וכאילו יש לה נטייה להתקלף..
מה עושים? זה מסוכן? או נורמאלי..(הנקודה בצבע חום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
שרון.20/09/2009עד לפני שעקצה אותי המדוזה היא היית ניראת כרגיל.
אבל אחרי שעקצה ועבר בערך שבוע התחלתי להתגרד..
רק עכשיו שאני רואה אחרי שהתקלחתי גם היא נעשת כאילו קצת קליפה וממש כאילו יכולה ליפול
ובשאר כף הרגל יש לי אדום מהעקיצה וקצת מסביב לנקודת חן..
יש ממה לדאוג?
אני ישים גם תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנק' חן בכף הרגל
ד``ר לי-און גלעד23/09/2009ע"פ התמונה נראה שמדובר בגלד על רקע צריבת המדוזה ולא בנק' חן. צריך לחכות שתוצאות הצריבה יעברו ואז להעריך מחדש המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, זה נקודת חן
שרון.23/09/2009פשוט כניראה שפצעתי אותה
ונפל לה עכשיו הקליפה מעל..
אבל זה חזר ליהיות דומה לנקודת חן שהיית
נקודת חן שנפצעה יש למה לדאוג?
*הייתי אצל הרופא אור ואמר שזה לא נקודת חן סרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסתם לידע כללי
שרון.23/09/2009איך אמורה ליהיות נקודת חן סרטנית?
וכתוצאה ממה זה קורה, מהשמש?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנק' חן או סרטן עור?
ד``ר לי-און גלעד27/09/2009נק' חן ככלל אינה סרטנית. במקרים מסויימים יכול להופיע שינוי ממאיר בנק' שפירה - שביטוייו במגון הצבעים בנקודה (למעלה מ- 2 צבעים), בגודלה (למעלה מ- 1/2 ס"מ) בצורתה (אסימטריה, גבול לא חד) וכן בדינמיקה המתבטאת בשינויים בגודל, בדימומים ועוד. לרוב מלנומות - שהן סרטן העור הדומה לנק' חן מופיעות ככאלה מראשיתן ומה שמסגיר אותן הן התכונות הללו. לחשיפה לשמש קשר לסיכון להופעה של מלנומות (גם לכוויות שמש וגם לחשיפה מצטברת ארוכה) אך לא בהכרח להופעה של שינוי ממאיר בנק' חן. ריבוי נק' חן קשור לחשיפה לשמש מחד ולסיכון מוגבר למלנומה מאידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של נקודות חן חדשות עם גרדתמר20/09/2009
שלום,
האם ייתכן כי הופעה של נקודות חן חדשות תתאפיין בגרד של האזור?
לפני מספר חודשים הופיעו לי על גב כף היד 4 נקודות שנראו והרגישו כמו עקיצות, וכשלא עברו שייכתי אותן לחלק מתופעת אלרגיית שיש לי על הידיים.
עתה, משטופלה האלרגיה, שמתי לב כי הן לא נעלמו וכי עתה הן נראות כמו נקודות חן מאוד מאוד בהירות.
בכל מקרה יש לי השבוע תור למיפוי שומות ממוחשב, אך הייתי מעוניינת לשמוע דיעה נוספת בנושא.
שנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן חדשות לאחר גירודים?
ד``ר לי-און גלעד23/09/2009קשה להתייחס לטענה שלך אך רוב הסיכויים שלא מדובר בנק' חן אלא בכתמים על רקע דלקת עורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שעברה "שיטוח" ולייזר לשיערמתעניינת18/09/2009
שלום,
היתה לי נקודת חן בולטת ש"שיטחו" לי אותה.
למעשה זו היתה מעין גבעה של עור רגיל שהקצה שלה היה חום.
שיטחו לי את זה מטעמים אסטתיים והיא נשלחה למעבדה והתוצאה באמת היתה שהיא שפירה.
כיום נותרה בליטה קטנטנה בצבע העור הרגיל שלי ועליה נקודה ממש קטנטנה חומה אבל מאחר וזה ממוקם בשפם זה מלא בשיערות חומות ומכוערות.
אני עתידה לעבור טיפולי לייזר להסרת השפם ורציתי לדעת איך עלי להתייחס למה שנותר מהנקודת חן הזאת עם כל השיערות הצפופות שיש עליה ?
האם עלי להסתירה המדבקה ובכך למנוע הסרת שיערות שעליה או שאני יכולה לעבור טיפולי לייזר גם עליה (ללא כיסוי כלשהו) ?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתכלתי עכשיו על שארית הנקודת חן
מתעניינת18/09/2009הסתכלתי מקרוב על מה שנותר מהנקודת חן,
ופרט לטיפ טיפה שהעור בולט (ממש כעמט לא מורגש) יש באמת מעט צבע חום בקצה בגודל של קצה עט שבקושי רואים
כי הצבע החום שנותר הוא מאד מאד בהיר ויש עליו שיערות צפופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה כזה לא נראה לי שיש בעיה
ד``ר לי-און גלעד19/09/2009לטפל בשערות הנותרות באמעות לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה.
מתעניינת20/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן בהליך הסרת שיער בלייזרשמשון14/09/2009
ידוע לי על הסכנה במעבר עם הלייזר להסרת שיער על גבי נקודות חן. אני במצב בו השיער אוכל לי כל חלקה טובה בגוף ומוכןלקחת סיכון מסויים בשביל שיפור באיכות החיים.
האם כיסוי שלהן במדבקה, או צביעתן בעזרת איפור גוף לבן יכול למנוע את הבעיה? אולי כמה שכבות של כיסוי (3-4 מדבקות) ?
כמו כן, באיזה טווח באה הסכנה לביטוי? האם מדובר בטווח ארוך שניתן לעקוב בו אחר הסיכון ולמנוע אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה על נק' חן בזמן טיפולי לייזר
ד``ר לי-און גלעד15/09/2009הגנה על נק' חן בזמן טיפולי לייזר להסרת שיער מומלצת. ישנן מדבקות שבולעות את קרינת הלייזר ומונעות מעבר שלה אל נק' החן. רצוי להניח אותן בעיקר על שומות גדולות. האמת היא שאין נתונים לגבי הסכנה בחשיפה של נק' חן לקרינת הלייזר ומשמעותה אך מה שברור זה שהלייזר נבלע והופך לחום במקום שבו יש צפיפות פיגמנט גבוהה והתוצאה עלולה להיות כוויה דווקא בנק' החן. זה עלול להיות מסוכן בטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ודברים נוספים...
שמשון16/09/20091. האם אלו מדבקות מיוחדות, או כל חציצה, גם של מדבקות נייר, תמנע את הנזק ?
2. האם אתה מכיר את המחקר שביצע ביופסיות לנקודות חן לאחר פגיעה בהן עם לייזר להסרת שיער, והראה כי התרחשו שינויים בנקודה ? תוכל למצוא אותו בכתובת הבאה:
ההשלכות האופרטיביות של מחקר מהסוג הזה על ביצוע הסרת שיער בלייזר? האם להמנע כליל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתובת המחקר משתבשת
שמשון16/09/2009תוכל להגיע למחקר בחיפוש בגוגל של כותרת המחקר:
Int J Dermatol. 2001 Aug;40(8):500-4.
Histologic features seen in changing nevi after therapy with an 810 nm pulsed diode laser for hair removal in patients with dysplastic nevi.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההפניה. המאמר מוכר לי
ד``ר לי-און גלעד19/09/2009ולצערי הוא אחד ממאמרים מעטים המתייחסים לנושא השינוי הנגרם לנק' חן שנחשפות לקרינת לייזר אגב טיפולים להסרת שיער. הממצאים במאמר צפויים ומשקפים נזק עקב הצטברות חום מוגבר על רקע בליעת קרן הלייזר ע"י השומה. יחד עם זאת הם אינם מצביעים על סכנה הנובעת מכך אלא רק מכוונים להעיר את תשומת ליבם של רופאי העור שהסיבה לשינוי קליני "כאילו" דיספלסטי במראה של שומה שנחשפה לליזר במהלך הסרת שיער יכולה להיות החשיפה לליזר עצמו.
אין בכך כדי להצביע על סכנה מיוחדת מן השומות הללו ולמעשה אין לנו שום מאמר שמתייחס לשינויים בשומות כאהל בטווח הארוך.
יחד עם זאת - העובדה שהסרת שיער בלייזר קיימת כבר לפחות 15 שנה ומיליוני אנשים טופלו בה ובוודאי מיליוני נבוסים נחשפו לקרינת לייזר במהלכה ולמרות זאת אין עלייה משמעותית בתחלואה או דיווחים על שינויים ממאירים בנבוסים כאלה - מרגיעה למדי.
עדיין רצוי לנקוט זהירות ולכסות שומות כהות/בולטות בתוך אזור הטיפול. בוודאי שכל חציצה תמנע את הנזק, צריך רק לוודא שהמדבקות אכן חוסמות את חדירתו ואינן בעייתיות בפני עצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר. כתבת שכוויה על נקודת החן
מתעניינת18/09/2009כתבת שכוויה על נקודת החן יכול להיות מסוכן לטווח הארוך.
תוכל לפרט בבקשה ?
חשבתי שכוויה תיהיה רק אולי לא אסטתית אבל אני מבינה מתשובתך שיש השלכה חמורה יותר לכוויה על נקודת החן.
אשמח להבין יותר כי גם לי השאלה שהועלתה כאן רלווטית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפת נקודות חן לליזר
שירה11/12/2012מתוך התנסות של כמעט 10 שנים בלייזר הדבר גרם להופעת נקודות חן על פני והגדיל והקהה נקודות קיימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפת נקודות חן לליזר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2012בעיקרון לייזר אינו גורם להופעת נק' חן ואינו אמור להשפיע על גוון נק' החן לטווח ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר. כתבת שכוויה על נקודת החן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2012ממה שכתבתי היית אמורה להבין שאין לנו אינפורמציה ברורה על סכנה הנובעת מפגיעת קרני לייזר להסרת שיער בנק' חן. ברור שהקרניים נבלעות בנק' כהות וגורמות להתחממות שלהן וזה יכול אולי לגרום לנזק בטווח ארוך אך הנתונים שיש לנו עד כה אינם מאשרים חשש זה ולהיפך - אין הוכחה שכתוצאה מהם יש יותר סרטן או סכנה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחץ!!!אני11/09/2009
אתמול בלילה גיליתי נקודה!!! וממש ממש לא בא לי עליה והיא לא מוצאת חן בעיני בכלל!!!
אני בת 32 מנומשת באופן כללי אבל מכירה את כל הנקודות שלי - זאת בהחלט חדשה! אין מקרים של מלנומות במשפחה.יש מצב שגדלות להן פתאום סתם נקודות בגילי המתקדם?!?!?
מה נראה לך??? כמו שציינתי אני בלחחחחחחחחחחחחחחחחחחחץ!!!
מן הסתם קבעתי כבר תור לרופא עור וגם לרופאת המשפחה שתזרז לי את התור לרופא העור.
איך אני נפטרת מהנקודה הזאת עכשיו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה התמונה שלי איפה?!?!?
אני11/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד תמונה
אני11/09/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובמקרוב...
אני11/09/2009בחיי עשיתי לה בוק לנקודה , בחיים שלי לא צילמתי כל כך הרבה רגל... נו תגידו לי שזה כלום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה יפה!
ד``ר ניר נתנזון11/09/2009ראשית- נקודות חן יכולות להופיע בכל גיל, אם כי מעל גיל 40 מדובר במצב יחסית נדיר (אבל את רק בת 32...)
שנית- נקודת חן כזו יכולה להיות נקודת חן (שומה) "אמיתית" או המטומה (דימום תת עורי זעיר).
למרות צילומי התקריב הצילום עדיין אינו קרוב ומוגדל דיו על מנת לאבחן, ובוודאי שאינו צילום דרמוסקופי.
עם זאת אני יכול להמר בסבירות גבוהה שמדובר בממצא שפיר, אך כמובן שאין מנוס מבדיקה "אמיתית" (ולא באינטרנט) של רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור...
אני11/09/2009אכן חובבת צילום אנוכי...לכן אסור לי למות, בעלי לא יודע לצלם בכלל ולא יהיה מי שיצלם את הילדים חחחח נקווה לטוב...שוב תודה על התשובה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מצב - סיפור הנקודה
אני17/09/2009הלכתי לרופאת המשפחה שיגעתי אותה עד שרשמה דחוף על ההפניה ולמחרת כבר התייצבתי אצל רופא עור שהסתכל על הנקודה עם מן זכוכית מגדלת מוזרה ואמר שנראה לו שזה כלום ואלי דימום תת עורי. שיגעתי גם אותו ואמרתי לו שאין מצב שאני ממשיכה לחיות עם הנקודה הזאת הוא ניסה לגרד אותה עם תער וכשלא הצליח הוא רשם לי הפניה לפלסטיקאי כירוגי או כירורג פלסטיקאי (לא דיקדקתי בפרטים העיקר שהיתה לי הפניה למישהו שיפטור אותי מעולה של הנקודה) רופא העור לא הסכים לכתוב דחוף על ההפניה אבל לאחר דין ודברים רשם לי בפתק נפרד למזכירה שתנסה לארגן תור בהקדם וזה הספיק לי כדי לקבל תור ולמחרת היום התייצבתי אצל הפלסטיקאי שצחק עליי שבגלל זה באתי אבל לאחר התעקשות נמרצת אמר שיקבעו לי תור לחדר ניתוח להסרת הנקודה. באותו הערב במהלך אמבטיה שגרתית ראיתי שיש קילוף קל בעור במקום בו רופא העור ניסה לגרד את הנקודה ניסיתי להוציא את זה ואז ראיתי שזה למעשה מן כיס קטן בעור והנקודה צמודה לחלקו העליון ואכן נראית כמעין דימום תת עורי כלוא. קילפתי את זה ונעלמה הנקודה כלא היתה!!! נס ראש השנה. קווה שהלכה לבלי שוב ותודה על התשובה המרגיעה בזמן אמת. שנה טובה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן עם נקודות שחורותדנה10/09/2009
שלום רב,
יש לי שתי נק' חן קטנות על הפטמה, הבחנתי לאחרונה שיש עליהן נק' שחורות זעירות, אני לא יודעת אם זה תמיד היה כך או שזה חדש.
צבע עורי בהיר. ובנוסף יש לי נשירת שיער רצינית!
האם זה יכול להצביע על מלנומה???
תודה, מחכה לתשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנ"ל
ד``ר לי-און גלעד11/09/2009נק' חן על הפטמה הן לרוב עם שכבת קרן מעובה היכולה לרוב להסביר נוכחות נק' שחורות. קרוב לוודאי שהחשש שלך ממלנומה מופרך אך זאת ניתן יהיה לקבוע רק בבדיקה קלינית בעין של הנקודות, ועם דרמטוסקופ.
נשירת השיער הינה קרוב לוודאי "אינדיאני מבדיחה אחרת" או במילים אחרות לגמרי לא קשורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה בעבר של נקודות חן בשיטת מרדיורד09/09/2009
שלום רב
רציתי להוריד כמה נקודות חן מהפנים והתענינתי בנושא. לפני כ17 שנה הורדתי 3 נקודות חן מהפנים בשיטת מרדי ועכשיו פתאום אני רואה את מה שכתבתם בפורום על השיטה הזאת. (אז היינו "פתי" ולא היה אינטרנט לבדוק). האם עליי לדאוג או לעשות משהו או שמספר השנים הרב שעברו גרמו לכך שכבר יצאתי מכלל סכנה .?
אילו שיטות אפשר להוריד נקודות חן מהפנים לאחר שאובחנו כתקינות? יש לי נקודה בולטת על האף שממש מציקה לי!!!
בתודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות
ד``ר ניר נתנזון09/09/2009לדעתי כל שטיה בה מסירים שומה והריקמה אינה נשלחת לבדיקה פתולוגית אינה קבילה. לכן פני לכירורג פלסטי שיסיר את השומה מאפך עם תוצאה אסתטית מיטבית.
לגבי השומות שהוסרו ע"י מרדי- כעת לא בוכים על חלב שנשפך... נראה שאין לך מה לדאוג בגינן.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)