מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומהroza04/05/2009
לדר ניר שלום
ברצוני לברר מה פירוש המילה מלנומה back
,תודה רוז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה
ד``ר ניר נתנזון09/05/2009מלנומה היא גידול ממאיר בעור.
Back = גב.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מציקהלאה04/05/2009
לאחרונה גיליתי נקודת חן בגב קצת מתחת לכתף היא קצת בולטת ,ממש מעט . צבעה חום בהיר רגיל ,גודלה קטן יותר מעדש .אבל לאחרונה היא מציקה לי . אני מרגישה שיש תכונה בנקודת החן .מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' מציקה מתחת לכתף
ד``ר לי-און גלעד04/05/2009לא ניתן על סמך התיאור שנתת לאבחן הנגע. יש לפנות ישירות לרופא עור.
לפי התיאור הייתי מנחש שמדובר בסרח עור שפיר - אך זה כמובן ניחוש וכדי לאבחן צריך בדיקת רופא בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב ! (בעיה נקודת חן)דניאל03/05/2009
שלום רב .
יש לי שאלה ליפני כיומיים גילחתי את הפנים
ובטעות פגעתי בנקודת חן בולטת לא ממש הורדתי אותה
עשיתי לה חתך קטן אכשיו ירד הרבה דם שמתי יוד
ואחריי שהדם עצר אז שמתי על זה קרם פנים
אז מה הסכנה בזה ואים יכול ליקרות איזה משהו
ואיך אני ידע אים צריך ללכת לרופא ?
כעילו היא תתחיל ליגדול או משהו או תשנה צבע
איך אני ידע אים קורא משהו מסוכן או לא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה שנחתכה
ד``ר ניר נתנזון03/05/2009לרוב אין בחתך כזה כל סכנה- יש רק לשמור שלא יהיה זיהום.
אם בעתיד יהיה שינוי בשומה יש לפנות בהקדם לרופא עור.
בכל מקרה וללא קשר למאורע זה רצוי בדיקה של כל השומות לפחות פעם בשנה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומה שניכתחה
דניאל15/05/2009תודה רבה על תשובתך מאוד האבתי את התשובה
לפחות אכשיו אני לא דואג ביגלל השומה הזאתי
תודה לך יום טוב !
(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףבת אל30/04/2009
יש לי שאלה ממש דחופה יש לי נק' חן במרכז הגב ציבעה חום כהה בינונית הצורה שלה לא משונה
הבעיה היא שכל כמה חודשים היא פתאום מתנפחת ומתחילה לכאוב לי ולגרד ואח"כ זה עובר
פניתי לרופא המשפחה שלי הוא הסתכל ואמר לי שזה כלום שאולי עקץ אותי משהו עליה או פצע שאני ימרח תכשירים מרגיעים וזהו.
אבל זה לא יכול להיות כי כל כמה חודשים היא ממש מתנפחת וכואבת מה לעשות?
ומה הסימנים שאני מציינת אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בת אל
ד``ר לי-און גלעד30/04/2009לצערי אין שום דרך לענות לך בצורה עניינית על השאלה. הסיבות לתופעה יכולות להיות חבלות חוזרות (למשל על רקע חיכוך עם תיק, בגד, חזיה), נוכחות של ציסטה שומנית בעור שמתחת לשומה המזהמת ונדלקת מפעם לפעם ועוד.
אין מנוס מפניה מסודרת לרופא עור, רצוי עם דרמטוסקופ, שיבחן את השומה ויקבע מה טיבה ומה לעשות איתה.
צריך לטפל בבעיות כאלה באופן מסודר ושגרתי ולא על בסיס דחוףףףף....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת כבר..לבבית27/04/2009
יש לי שלוש נקודות חן בולטות במרכז הפנים.
מאז שאני זוכרת את עצמי, הן מפריעות לי כ"כ מבחינה איסטטית.. אני מעוניינת להסירן בצורה כירוגית, האם ניתן לשער מה תהיה גודל הצלקת? איך אני אמורה לדעת אם "שווה" לקחת את הסיכון וללכת על זה?
בנוסף, שמעתי על שיטה חדשנית של גלי רדיו, מה דעתכם על כך? מה הסיכונים?
באיזה מקום מבצעים בכלל את זה?
תודה רבה, מחכה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היאוש נעשה יותר נח
ד``ר ניר נתנזון28/04/2009לא ניתן לדעת מה גודל הצלקת, אולם ניתן בהחלט להעריך- תשאלי את הכירורג הפלסטי.
כל הסרה של שומה שאינה מאפשרת בדיקה של הנגע במיקרוסקופ (כול הסרה בגלי רדיו) טומנת בחובה סכנה של טעות באבחנה ו"פיספוס" של מלנומה.
בריאותשלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון למלנומהאיב27/04/2009
האם החיסון למלנומה נמצא בסל הבריאות? האם ניתן לקבלו כשיש מצב בעור של ריבוי נקודות חומות ובשטחים נרחבים בעור ? באם לא בסל האם ניתן לקנותו באופן פרטי והיכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון למלנומה
ד``ר ניר נתנזון28/04/2009לא קיים "חיסון למלנומה" באופן שיגרתי. (הלוואי והיה!)
מדובר על חיסון שמכינים באופן ספציפי לחולי מלנומה מהתאים הממאירים שלהם עצמם- כלומ, על האדם להיות חולה במצב קשה למדי על מנת שאפשר יהיה להכין את החיסון.
בריאותשלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בעור שאינו עוברשרית27/04/2009
היי
נוצר לי פצע בעקבות חיכוך של חזית ברזלים על העור
הבעיה שהפצע כבר כמה חודשים קיים ואינו עובר
בפצע ישם קרוש ושנגעתי בו אתמול לחצתי עליו יצא דם
האם צריך לראות רופא עור או להניח לפצע
יד לציין שבודאות לא הייתה שם שומה, נקודת חן או משהו מסוג כזה
האם זה מסוכן או להניח לזה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שאינו עובר
ד``ר ניר נתנזון28/04/2009כל פצע שאינו מתרפא דורש בירור. לכן פני לרופא עור.
בריאותשלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן לנערהאתי27/04/2009
שלום רב
אתמול רופאת עור בדקה את ביתי בת ה- 15 ושלחה אותנו לבירור נוסף אצל כירורג פלסטי
לטענתה אין דחיפות אבל היא היתה בודקת אם היה מדובר בביתה
התור הכי קרוב שהשגתי הוא ליום חמישי הקרוב אבל אני מאוד מודאגת
לפני כחצי שנה ראתה אותה רופאה אחרת והחליטה על מעקב נקודות חן כל חצי שנה
יש סיבה לדאגה
בגיל הזה מה הסיכון חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה אצל נערה
ד``ר ניר נתנזון28/04/2009הסיכון למלנומה בגיל זה נמוך.
חילוקי דיעות בין רופאים הינם שכיחים בכל הנוגע למעקב שומות.
בריאותשלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר הדרמוסקופאולגה27/04/2009
שלום,
האם באמצעות המכשיר אפשר לראות תחילתה של מלנומה?
היתי אצל רופא עור בקשר לשומה, הוא בדק אותה עם הדרמוסקופ ואמר שיש לה גבולות אטיפיים, ויש להסיר אותה.
אם השומה היתה ממאירה חס וחלילה, הרופא היה מסוגל לאבחן באמצעות הדרמוסקופ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמוסקופ
ד``ר ניר נתנזון27/04/2009פיענוח התמונה בדרמוסקופ תלוי במיומנות הרופא.
היתרון הגדול של הדרמוסקופ הוא האפשרות לאבחן מלנומה בשלב מוקדם.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומהאולגה26/04/2009
שלום רב,
ביקרתי אצל רופא עור בקשר לשומה על הקרקפת.
הוא הפנה אותי לכירורג פלסטי להסרת השומה וכתב:
שומה עם סימני אטיפיה בקרקפת - ורטקס scalp
(dysplastic nevus)
מופנה לכריתה כורורגית + היסטולוגיה.
התור לכריתה רק בעוד חודש, ובטח גם ייקח זמן עד לקבלת תשובה
אני מאוד מודאגת. האם יש לזה קשר לסרטן עור? האם הנקודה הזאת יכולה להיות ממאירה?
הגודל שלה בערך 5 מ"מ
תודה מראש,
אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שומה
ד``ר ניר נתנזון26/04/2009הרופא שלח אותך לכרות את השומה כדי לוודא את טיבה- בין השאר עקב חשד שאולי היא ממאירה.
לצערי לא ניתן בשלב זה לעשות משהו על מנת להפיג את החששות - יש להמתין לקבלת התוצאה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bcc- מה זה, והיכן אוכל למצוא מידעמיטל26/04/2009
עליו. האם הוא גנטי?
תודה מראש,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BCC
ד``ר ניר נתנזון26/04/2009Basal Cell Carcinoma הינו סרטן עור.
זהו סוג הסרטן השכיח ביותר בני אדם (יותר מכל סוג סרטן אחר בגוף), אולם ברוב המקרים הוא אינו מסוכן- קרי, אינו קטלני, והטיפול בו הוא הסרה כירורגית פשוטה בלבד.
אם מזניחים את הטיפול בו הוא יכול לגרום לנזק מקומי ניכר- כלומר, פצע גדול בעל נזק אסתטי ניכר, ואז תיתכן שליחה של גרורות.
סרטן זה קשור מאוד לחשיפה לשמש ולכן מוצאים אותו בעיקר (אך לא רק) על איזורים חשופי שמש כגון פנים, חזה עליון ואמות.
ברוב המוחלט של המקרים אין לו קשר גנטי, אם כי קיימת מס' תסמונות נדירות היכולות לעבור בתורשה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל06/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומותלי21/04/2009
יש לי מס' שומות בגוף, ולאחורנה שמתי לב שצורתם קצת שונה , חשוב לציין כי אני בהריון בחודש שמיני, ובהתאם להריון ככה גדלו השומות.
האם יש סיכון בכך????
שומה אחת שמשכה את תשומת ליבי, נמצאת בירך הפנימי לכיוון איבר המין
זוהי שומה בולטת ולארוחנה התחילה לכאוב לי בגלל החיכוך, היא נראית כאילו היא תלויה כמו שערה
האם יש סיכון בכך???
מה לעשות??
תודה על העצה
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומות בהריון
ד``ר ניר נתנזון21/04/2009ידוע כי שומות אכן משתנות בהריון- אולם בכל מקרה עדיף להיבדק ע"י רופא עור על מנת לוודא כי מדובר רק על גדילה "טבעית" ולא חלילה על הופעת סרטן העור.
כך גם לגבי השומה שכואבת בירך.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום ברגלאפי18/04/2009
שלום, אני בת 32, לפני כשבועיים, הבחנתי במין כתם קטן, עגול ברגלי, שניראה כמו דם שניסיתי לנגב אותו, לא יכולתי, במקום זה, אני כמעט בטוחה שהיתה נקודת חן שנים רבות, אינני זוכרת שגירדתי, פצעתי או כל דבר אחר, כעט המקום ניראה כמו עקיצה שמסרבת להעלם, ללא כל זכר לנקודת החן, האם יש דרך לבדוק האם היתה שם נקודת חן, או מה פשר הפצע הזה שממאן להחלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום על הרגל
ד``ר לי-און גלעד19/04/2009לצערי אין כל דרך לאבחן הממצא באמצעות הפורום. יש לפנות לרופא עור. רוב הסיכויים שמדובר באנגיומה שפירה (שינוי של כלי דם בעור) אך ללא בדיקה קלינית ואוליגם דרמטוסקופית לא ניתן לקבוע דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה והסרת שיער בלייזראיריס17/04/2009
שלום רב!
היתה לי מלנומה בגב בגיל 15 (לפני 15 שנים) בגודל 1.5 מ"מ.
בוצעה כריתה מלאה וניכוי חוזר ללא ממצאים נוספים.
לא עברתי טיפולים או הקרנות ואני במעקב שנתי.
ברצוני לבצע הסרת שיער בלייזר-האם יש סכנה שהמלנומה תחזור או תופיע במקומות אחרים??
תודה מראש על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי לייזר וסיכון לחזרת מלנומה
ד``ר לי-און גלעד18/04/2009טיפולי לייזר להסרת שיער הם בעיקרון טיפולים בטוחים כאשר הם מבוצעים ע"י מטפל מיומן ובתחום הפרמטרים הטיפוליים הנכונים. כפי שכתב ד"ר נתנזון, למעט מחקר יחיד שקשר בין שינוי בנק' חן וטיפול להסרת שיער בלייזר אין כל דיווחים על קרצינוגניות או מוטגניות משנית לטיפולי הסרת שיער בלייזר. בעקבות זאת ההמלצה היא להמנע מטיפולי לייזר להסרת שיער על שומות קיימות. למיטב שיפוטי ובהתבסס על הידע הקיים נכון להיום - אין סיבה שטיפול להסרת שיער בליזר יגביר במשהו את הסיכון לחזרת המלנומה אצל חולה שסבל ממלנומה בעבר - בתנאי שמקפידים על כללי הבטיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי שומות בחיפהבורי17/04/2009
האם יש בחיפה מכון מוסמך ואמין שמבצע מיפוי שומות?
האם יש הנחה לבעלי מושלם בקופ"ח כללית?
תודה
בורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי שומות
ד``ר ניר נתנזון18/04/2009בביה"ח רמב"ם מתבצעת בדיקת של השומות בעזרת דרמוסקופ. איני יודע אם מתבצע צילום של כל הגוף למטרת מעקב שנתי.
הבדיקה בכל מקרה אינה כלולה בסל הבריאות ובביטוחים המשלימים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)