פורום סרטן העור, מלנומה, נקודות חן - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נקודת חן קיימת שנהייתה שחורה
    הילה קירש
    09/09/2009

הבחנתי בנקודת חן קיימת זרוע שנהייתה שחורה ואולי גדלה במעט ניגשתי לרופא עור, והוא אמר לי להוריד אותה דחוף. הרופא נתן לי הפניה לכירורג פלסטי והכירורג אמר לי שהנקודה נראית שפירה אבל אין ספק שיש להורידה ןקבע לי תור לעוד שבוע. האם זה באמת בהול וכדאי להוריד את הנקודה במהירות האפשרית, מה הסיכוי שהיא ממאירה, וגם חשוב לציין שלא ישר שהבחנתי בה ניגשתי לרופא אלא עברו כמה חודשים ואז ניגשתי לרופא יכול להיות שחיכיתי עם זה יותר מדי זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נקודת חן

ד``ר ניר נתנזון
    09/09/2009

המתנה של שבוע הינה סבירה בהחלט. אין כל דרך לאמוד את הסיכון לממאירות ללא שאראה את השומה, אולם אם הכירורג טען שהיא נראית לו שפירה בהחלט כדאי להתיחס לכך.

בעתיד כדאי לפנות עם בהקדם בכל שינוי לרופא עור.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת שומה על עפעף
    קרן
    08/09/2009

שלום רב,
    לבעלי יש מס' שומות על הפנים שמפריעות לו מבחינה אסתטית
    אך ישנה שומה אחת על העפעף, יחסית "שמנה" ואני חוששת שמכבידה לו על העין.
    רציתי לדעת לאיזה רופא פונים על מנת לקבל חו"ד לגבי הורדת שומה.
    האם הורדת שומה היא בהכרח תהליך רפואי שמתבצע באופן פרטי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שומה על עפעף

הוספת תגובה

• הנ"ל

ד``ר לי-און גלעד
    09/09/2009

ברמה העקרונית כל כירורג פלסטי ודרמטוכירורג יכולים לבצע ההסרה. מתמחה ספציפי יותר בתחום הוא "אוקולופלסטיקאי" שהוא רופא עיניים המתמחה בפלסטיקה של עיניים. אם הבעיה היא רפואית (תפקודית של העפעף/העין או סכנת ממאירות) ניתן להסיר הנגע גם במסגרת הביטוח הרפואי. (קופת חולים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומות חשודות
    מירי
    01/09/2009

שלום רב!
    אני בת 34 (נשואה ואם לשלושה). לפני כחודש וחצי שמתי לב, לאחר שקראתי בנט על הנושא( לשומה (ככל הנראה חדשה) באזור הגב התחתון אמנם בגודל קטן יחסית (כחצי ס"מ) ובצבע חום אך צורתה היתה לא סימטרית (צורה גאומטרית מוזרה) ולכן פניתי לרופאת עור וזו הפנתה אותי לכרוג פלסטי להסרתה. הכרוג אכן הסיר אותה במקום ואמר שהיא נשלחת לבדיקה. שאלתי אותו האם זה מדאיג, הוא השיב שנראה שלא ומסירים ליתר בטחון ושלא יתפתח משהו בעתיד.
    אני ממתינה לתשובה כבר כשלושה שבועות ועדיין אין ובנתיים שמתי לב לעוד 3(!!) שומות אחרות במקומות שונים באיזור הגב שנראות לי חדשות, אך קשה לי לומר זאת בוודאות וגם הן לא סימטריות כ"כ ודומות לשומה שהוסרה (אך מעט קטנות יותר).
    ולשאלתי, האם יתכן שלפתע צצו לי עוד שלוש שומות בעייתיות והאם זה אומר משהו מדאיג? כמו שציינתי התשובה מהשומה שהוסרה עדיין לא הגיעה וגם כך אני דואגת מאד ועכשיו תוספת השומות הללו ואני על סף הסטריה מדאגה! האם אני צודקת בדאגתי? אני בל-ח-ץ!

אשמח לתשובתך המהירה! (וסליחה על אורך המגילה)
    מירי.

לקביעת תור
    סגירה
    שומות חשודות

הוספת תגובה

• שומות חשודות

ד``ר ניר נתנזון
    02/09/2009

לא נראה לי שיש מקום לדאגה, אולם בוודאי שזכותך לקבל את תשובת הביופסיה בהקדם.
    בינתיים כדאי לבדוק את השומות החדשות אצל רופא עור- אם כי רוב הנגעים החדשים ע"ג העור אינם מסוכנים.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומה בכף הרגל
    הילה
    01/09/2009

שלום רציתי לשאול שאלה הייתי אצל רופא שהמליץ להסיר שומה בכף הרגל השאלה היא האם זה בגלל שלא רואים את השומה ואי אפשר לעקוב אחריה או שבאמת זה מסוכן ויכול להתפתח לי סרטן העור בגלל השומה שיש לי דווקא בכף הרגל .הוא אפילו לא התעמק בלראות את השומה פשוט אמר לי להסיר מה עלי לעשות אני ממש לא רוצה להסיר אותה יש דרך אחרת לצאת מזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שומה בכף הרגל

הוספת תגובה

• שומה בכף הרגל

ד``ר לי-און גלעד
    01/09/2009

התפיסה כאילו שומות בכפות הידיים והרגליים מסוכנות יותר מאחרות ולכן צריך להסירן בלי קשר למראן ולטיבן אינה מקובלת עלי.
    יש לבחון כל שומה לגופה - ז"א לפי המראה שלה בדרמטוסקופ, גודל, מופע קליני, ודינאמיקה (שינויים לאורך זמן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי של נקודה
    משה
    01/09/2009

אז ככה יש לי נקודת חן על היד כבר הרבה שנים ראיתי איזה ראיון על סרטן עור אז החלטתי לבדוק ושמתי לב שאחת הנקודות בעלת 2 צבעים ואני לא בטוח לגבי הגבולות שלה והיא בערך כ 2 - 2וחצי מ"מ. הוספתי תמונה שלה הייתי מעוניין לחוות דעת ליפני שאני משגע את כל העולם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי של נקודה

הוספת תגובה

• איכות הצילום לא מאפשרת אבחון!

ד``ר לי-און גלעד
    01/09/2009

בכל מקרה - מומלץ לפנות לרופא עור שיבדוק את הממצא ויעריך את משמעותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד והתקרחות בשוקיים
    שגיא
    31/08/2009

שלום רב,
    בן 33 אסמתי, מטופל ברסיטל (ציפרמיל)כבר שלוש שנים (דיכאון / חרדה שהיו לפני מספר שנים), השמנת יתר, בחצי שנה האחרונה מגרד לי מאד בשוקיים מאחורה ובצד. בשבועיים האחרונים החלה התקרחות בשוק רגל שמאל מאחורה שהולכת וגדלה.
    מה עלי לעשות? כיצד ניתן לעצור הגרד וההתקרחות? האם זה יכול להיות סימפטום למחלה מסוכנת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גרד והתקרחות בשוקיים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר לי-און גלעד
    01/09/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר נתנזון שלום רב,
    יניב
    29/08/2009

ברצוני לשאול מספר שאלות-

1.ראשית הייתי רוצה שתבהיר לי עניין מסויים-אם לאחר בדיקה בדרמסקופ-שבה הרופא קבע כי אין חשש לכך שהנגע סרטני-מדוע יש בעיה בהסרה בעזרת ה"תמיסה" או למשל בהסרת באמצעות לייזר.הסיכון להישארות של נקודת חן שפירה לבנתיים על העור לא גדול יותר מהסרתה לאחר שכמעט והוכחה שפירותה בעזרת רופא העור והדרמסקופ?או שבשל כך שהדרמסקופ הינו בעל 90 אחוזי גילוי-אז עשר האחוזים האלה הופכים את העניין לבעייתי?
    אם התשובה היא שהעניין אכן בעייתי,איך מאשר משרד הבריאות את השימוש בלייזר להסרת שומות?לדוגמא בקופת חולים כללית יש הסרת שומות בלייזר-האם הם בעצם מסכנים את חיינו במתן שירות זה?מפני שעל פי ההסברים כאן מדובר בסכנת חיים.כל העניין מוזר ופרוץ.

2.ברצוני להגיע למרפאה שלך בראשון לציון,לצערי אני לא מבוטח מכבי כך שאצרטך כנראה לשלם יותר,
    השאלה היא כמה עולה ביקור של בדיקה+צילום+שימוש בדרמסקופ.והאם הצילום צריך להתבצע כל שנה מחדש או שהתשלום הוא חד פעמי ורק הביקורות הרבעוניות יעלו כסף?

תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר נתנזון שלום רב,

הוספת תגובה

• תשובות...

ד``ר ניר נתנזון
    02/09/2009

1. שתי השתובות שכתבת נכונות.
    ראשית- רק בידים מיומנות מאוד מגיע הדרמוסקופ ל-90% דיוק ולצערי איני מכרי רופאי עור רבים בארץ שבאמת מיומנים בשימוש במכשיר (אפילו אני מופתע לעיתים מהתוצאות הפתולוגיות שאני מקבל).
    וכמובן- 90% סיכוי לדיוק הם 10% סיכון לכישלון...

לא סתם אף רופא חוץ מד"ר זמיר לא משתמש ב"נוזל הפלא"...

לגבי לייזר אני מסכים לחלוטין- אני לא תומך בשיטה זו, אלא אם לפני הסרת השומה נלקחת ביופסיה שמשארת שהשומה תקינה.

2. בראשון לציון אינימבצע מיפוי שומות- רק בהרצליה מדיקל סנטר.
    עלות הבדיקה (האורכת כשעה) הנו 1,500 ש"ח, וחוזרים עליה כל שנה (באותה עלות).

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מאתגרת לרופאים,melanotan
    יניב
    29/08/2009

שלום רב,אשמח אם תשקיעו קצת מזמנכם על אף אורכו של הנושא(קיצרתי ככל האפשר)

הנני משתמש בהורמון אשר נקרא מלנוטן,מלנוטן 2 ליתר דיוק.
    אם אינכם מכירים את הנושא אז הנה הסבר קצר בויקיפדיה

פורומים נרחבים נוספים קיימים בכל רחבי הרשת.

בקצרה רק אומר שזה הורמון אשר מוזרק בכמויות קטנות(אחרי עירבוב עם מים אנטיבקרטריאלים),ומייצר בעצם מלנין בגופנו ובכך בעצם מגן עלינו מפני סרטן העור ,כך על פי החוקרים אשר מפתחים את ההורמון.
    כמובן שהסיבה שרוב האנשים משתמשים במלנוטן היא למטרת שיזוף,יותר מלנין-יותר שיזוף בהרבה פחות שמש,לפעמים גם ללא שמש.
    המוצר אינו מאושר לשימוש כמעט באף מדינה ונמכר באופן פרטי ממעבדות ברחבי העולם.
    יש מספר תופעות לוואי לשימוש בהורמון,ארצה רק להתעקב על אחת מהן,הופעות נקודות חן מרובות והתכהות והתרחבות של נקודות חן קיימות.

לפי טענת החוקרים,ההורמון מגן כמעט באופן ודאי מסרטן העור,את ההסברים הרפואיים בוודאי תבינו טוב ממני,רק אציין שמדובר בחוקרים מאוניברסיטת אריזונה אשר עמלים על המוצר כבר 20 שנה וכנראה יש דברים בגו.

אתייחס למקרה הפרטי שלי,מפני שרוב רופאי העור בארץ (וגם בעולם) אינם מכירים את הנושא ויימנעו מלדון עליו בכלל,אבל בכל זאת אם תוכלו לעזור לי בקונפליקט מסויים שאני לא מבין.

אני משתמש במוצר,גוון עורי השתנה באופן ניכר וגורם לי לשביעות רצון אמיתית.מראש הייתי מוכן לכל הסיכונים,ואחרי 4 שנים של קריאת חומר באינטרנט החלטתי להשתמש.הרווח של שמחת החיים שקיבלתי בזכות ההורמון גובר מבחינתי על כל סיכון,ואיני רואה את עצמי מפסיק להתמשמש בו בעתיד הקרוב.
    הבעיה היא שתופעות הלוואי ש"תפסה" אותי היא נקודות חן מרובות,ושינוי בנקודות חן קיימות.
    רוב המתשמשים חווים את התופעה הזאת בקנה מידה כזה או אחר,וקיימת בפורומים העוסקים בנושא הסכמה כללית ורחבה שנקודות אלה אינן סרטניות.
    השאלה שלי היא איך מוצר שאמור להגן עלינו מפני סרטן העור,מייצר סימנים אשר בדרך כלל גורמים לנו לחשד של אותו סרטן בדיוק.זה מה שמוזר,
    מצד אחד אני דיי משוכנע שהנקודות אינן סרטניות מפני שעובדה שכולן השתנו יחדיו,ונוצרו רבות חדשות(היו לי בערך 100 נקודות חן על הגוף,ולאחר שבועיים של שימוש יש לי בערך 130),רובן קטנות למדיי.מנסיונות של אנשים במשך השנים הופעת נקודות החן נפסקת לאחר זמן מה.
    השאלה היא איך אני מתמודד עם נקודות חן רבות נוספות-ושינוי בקיימות.

אם תוכלו בבקשה לקחת כהנחת עבודה שאני משתמש במוצר,וגם אם אפסיק -30 נקודות זה לא טריוואלי,ומצד שני אני כמובן לא מבקש מכם הדרכה לשימוש-מפני שהמוצר שאינו מאושר על ידי משרד הבריאות הישראלי ולא על ידי הfda האמריקאי.

השאלה היא רק בקונפליקט הזה שנוצר עם נקודות החן,כאשר ההורמון בעצם אמור למנוע סרטן עור,ומנגד מייצר סימנים מעוררי חשד על בסיס קבוע.אודה על כל עזרה,
    רועי.

הוספת תגובה

• המשך קצר

יניב
    29/08/2009

שאלה נוספת היא מה קורה לאחר השימוש,למרות שהשימוש הוא כמעט יומיומי ודיי רציף,
    הבעיה היא שאם ארצה למשל להפסיק את השימוש לכמה חודשים או בכלל,מה אז יקרה עם נקודות החן שהתווספו?האם אז הן כן יהפכו למסוכנות?
    ההנחה היא הבזמן השימוש,בשל ייצור המלנין המוגבר,הסיכוי לקבל סרטן עור הוא נמוך,השאלה מה קורה לאחר הפסקת השימוש במוצר.
    כל אלה כמובן שאלות שעדיין לא פתורות,אך אם תוכלו לעזור לי לפחות לגשש באפלה ולדעת באיזו צורה עליי להתייחס לנקודות החן הרבות החדשות.

תודה רבה ומצטער על אורך ההודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב שלום

ערן
    03/09/2009

אשמח להיות בקשר גם לי יש את אותה בעיה מה הדואר אלקרוני או הטלפון שלך ערן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

מג
    05/03/2010

היי ערן האם הזרקת לעצמך? איך מזריקים? תוך כמה זמן רואים שיזוף יפה?
    אני לבן והייתי רוצה קצת צבע טבעי. איך משיגים את המלנוטן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

ד``ר לי-און גלעד
    06/03/2010

יניב יקירי,
    כמו שאמרת, המוצר אינו מאושר בארץ והניסיון שיש לרופאי עור איתו הוא אפסי או קרוב לזה (לי באופן אישי יש אפס ניסיון עם משתמשים למרות שנתקלתי בידיעות ומאמרים אודותיו).
    הסיבה שמלנוטן נחשב מגן מפני סרטן עור היא שהוא מגביר ייצור מלנין - ותפקידו של המלנין ברמת התא הוא ליצר "סוכך" המגן על אזור הגרעין בתאי העור מפני פגיעה של קרינת UV העלולה לגרום להתמרה סרטנית ב- DNA שבגרעין. הגברה דיפוזית של הפיגמנטציה אמורה ליצור באפקט דמוי "רעפים" בגג רעפים גם הגנה לשכבות היותר עמוקות. כידוע בכהי עור יש עמידות טובה יותר לנזקי שמש ופחות סרטן עור אם משווים אותם לחיוורי עור הנחשפים לאותה כמות של שמש. יחד עם זאת - בחיוורי עור במוקדים שבהם מצויים ריכוזים של תאים המייצרים פיגמנט - האפקט בולט הרבה יותר. צילום באור מקוטב של העור מגלה הרבה מאוד כתמים שקלינית לא נראים באור רגיל. אלו כתמי שמש (לנטיגו בלעז) ונק' חן שבהם מלנוציטים רבים אך ייצור הפיגמנט מועט ולכן לא ניתן לראותם. בהחלט ייתכן שייצור מוגבר של מלנין בהשפעת המלנוטן מביא נק' כאלה להופיע ו"לזרוח" בשחור. זה לא אמור להצביע על סיכון מוגבר יותר למלנומה אלא על התכהות מוגברת של העור בנק' החן - תופעה דומה מתרחשת אגב באופן טבעי במהלך הריון בו אחד מהורמוני ההריון מגביר פיגמנטציה בנק' חן ובפטמות השדיים.
    אני מוכרח לומר שאני לא משוכנע, למרות הנתונים, ביעילות הטיפול להגנה מפני סרטן עור וגם לא משוכנע בבטיחות שלו. המוצר צריך להבדק על הרבה יותר אנשים בצורה מדעית ומבוקרת כדי שיוכל לטעון את הטענות שהם טוענים.
    נק' נוספת למחשבה היא שהתכהות כוללת של נק' החן עלולה למסך שינויים בנק' חן מסויימת שבה כן התחוללה התמרה סרטנית והתוצאה עלולה להית איחור קטלני באבחון המלנומה...
    הנתונים שלך על מספר נק' החן בגופך ממקמים אותך באופן בסיסי בקבוצה של בעלי סיכון מוגבר ללקות במלנומה ואני ממליץ שתפנה לצילום רפואי ובדיקה דרמטוסקופית כדי שניתן יהיה לעקוב אחר נק' החן בגופך באופן יסודי וטוב יותר.
    אני מבין מדבריך שאתה לא מתכוון להפסיק השימוש במלנוטן, אבל במקרה כזה - כדאי שתשתדל לנקוט את מיטב האמצעים לגילוי מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלנוטן

נועה
    06/03/2010

היי,
    בהנחה שרמת המלנין בגוף שלי נמוכה מאוד (כמעט ולא יכולה להשתזף), המלנוטן יכול לגרום לגוון עור כהה ? או שהתוצאה הסופית תלויה ברמה ההתחלתית של המלנין בגוף? (כלומר השאלה היא האם הזרקת מלנוטן מוסיפה לגוף את ההורמון מלנין או "מפעילה" את המלנין הקיים בגוף)

כמו כן, האם זה בטוח להזמין חומרים כאלה דרך האינטרנט? דרך איזה אתר הזמנת??

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן בשפה
    מיכל
    26/08/2009

לפני כחודשיים גיליתי נקודת חן חדשה בחלק הפנימי של השפה העליונה. ניגשתי להיבדק אצל רופא עור אשר אמר כי לדעתו אין סיבה לדאגה וייתכן כי הגילוי החדש קשור להיותי בהריון (כיום שבוע 21), נסדקתי אצל רופאת עור נוספ אשר אמרה כי למרות שהנקודה החדשה נמצאת במקום רירי היא חושבת שכרגע אין מקום לבדיקות נוספות ועליי לעקוב ולהגיע למעקב עוד 3 חודשים. חשוב לומר כי במהלך התקופה אין שינוי במראה, גודל או תחושה. למרות זאת אני עדיין דואגת ורציתי לשמוע את דעתכם וכיצד עליי לנהוג. האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן בשפה

הוספת תגובה

• שומה בשפה

ד``ר ניר נתנזון
    30/08/2009

כל עוד את נמצאת במעקב אין כל סיבה לדאגה.
    זהו מיקום שכיח לשומה.

בריאות שלמה
    ד"ר ניר נתנזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע עם מוגלה בברך
    נועם
    24/08/2009

לפני שבועיים היו לי שני פצעים עם מוגלה בברך שמאל ועוד פצע עם מוגלה בברך ימין .. הפצעים התנפחו ( האיזור לא היה חם ) והיה אדום וכאשר נגעתי זה כאב מאוד והיה לי קשה ללכת .. אז, הוצאתי את כל המוגלה משלושת הפצעים ועכשיו כבר אין לי כלום .. עכשיו עוד פעם יש לי עוד פצע עם מוגלה בברך ימין ובברך שמאל .. האם תוכל לנסות להבין מה זה הפצעים האלו ?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע עם מוגלה בברך

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר לי-און גלעד
    24/08/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגע גדול באף
    מייקל
    21/08/2009

שלום,

אני בן 59 ולפני כשבועיים הסירו מהאף אצלי נגע גדול , קיבלתי תשובה פתלוגית בנוסח:
    basosquanous carcinoma, present at lateral margin between 6 to 12 o'cllck
    skin showing a small hidrocystoma
    ברצוני לדעת מה הפירוש, חשוב לציין כי לפני כשנתיים הסירו ממני גידול נוסף שצמח על הפנים.
    חשוב לי לדעת מה המשמעויות של הדברים האלו ואיך להיזהר.

לקביעת תור
    סגירה
    נגע גדול באף

הוספת תגובה

• המשמעות היא שצריך עוד ניתוח...

ד``ר לי-און גלעד
    22/08/2009

מי שעושה לך ניתוח לגידול גדול על האף בטכניקה רגילה גורם לך נזק מיותר. במצב כזה הניתוח צריך להיות אך ורק בשיטת MOHS שגם מורידה את גודל הכריתה הנדרשת למינימום וגם מבטיחה בצורה הטובה ביותר סילוק שלם של הגידול ומונעת צורך בניתוחים נוספים. לדעתי זה גובל ב- malpractice.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן מדאיגה
    רחלי כהן
    20/08/2009

שלום
    שמי רחלי כהן אני בת 30 ואימא ל שני ילדים בבוקר קמתי וגילית כי נקודת חן אחת המצאת באזור החזה העליון קרוב לכתף ימין התנפחה, התחילה לכאוב ונוצרה אדמומיות ליד הנקודה מסביב
    אני מאוד מודאגת
    מה דעתך אני צריכה ללכת להיבדק?
    אשמח לתשובה מהירה
    רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    נקודת חן מדאיגה

הוספת תגובה

• נק' חן מדאיגה

ד``ר לי-און גלעד
    20/08/2009

אם יש ספק אז אין ספק. בהחלט מומלץ לפנות לרופא עור שיבדוק הממצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיוף של נבוס
    חיים
    20/08/2009

לפני מספר ימים הלכתי לפגישת יעוץ אצל רופא שהוריד לי נק' חן(כמעט ללא צלקת)
    בבקשה להוריד נקודת חן (לא שטוחה וחומה אופרה )שנמצאת על הפנים אצלי מגיל צעיר - הוא הביט בנקודה ולאחר בדיקה אמר שלדעתו כדי לעשות שיוף של הנקודה כיוון שהסיכוי שתשאר צלקת קטן יותר .
    שלוש שאלות :

1.מה ההבדל בין שיוף לבין הסרת נקודת חן ?
    2.הוא אמר שהנקודת חן יכולה לחזור ...מה הסיכון בכך ?
    3.האם מומלץ לעשות שיוף או הסרה עם תפרים ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיוף של נבוס

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

ד``ר לי-און גלעד
    20/08/2009

ראשית בלי לראות את השומה קשה להגיב.
    שנית - שיוף אינו טכניקה ראויה להסרת שומה - נק' חן. אפשר להסיר בגילוח או בכריתה אבל שיוף אינו אופציה לגיטימית. בגילוח יש סיכוי של 10-15% שהשומה תחזור.
    אם אכן מדובר בנק' חן השיטה המומלצת היא כריתה עם תפרים ולהחליט אחרת אפשר רק במקרים של נק' חן מיוחדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לשמש בשעות הלא מסוכנות
    אור
    19/08/2009

האם צריך למרוח קרם הגנה בשעות הלא מסוכנות :מתחת ל10:00 ומעל 16:00

הוספת תגובה

• כן

ד``ר לי-און גלעד
    20/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודת חן בקרקפת בילדה בת 10
    לימור
    18/08/2009

לבתי יש נקודת חן בקרקפת ,נקודה די גדולה ובולטת שכואבת לה מידי פעם (במיוחד בסירוק שגורם לעיתים לנקודה להפצע.)
    הלכתי ל-2 רופא עור כל אחד נתן חוות דעת שונה
    1 - להסיר
    2- להשאיר ולהבדק מידי שנה
    הנקודה מטרידה וכואבת ובנוסף אני חוששת שזה לא יתפתח לגרוע מכל
    1- מה דעתך
    2- כיצד מתבצע תהליך ההסרה האם עדיף קודם לבקש מיפוי כיוון שמדובר בילדה והיא מאד פוחדת
    2- האם אתה יכול להמליץ על רופא או בי"ח שמתמחה בהסרת נקודת חן בראש בפרט בילדים

תודה ויום טוב
    לימור

הוספת תגובה

• נק' חן בקרקפת בילדה בת 10

ד``ר לי-און גלעד
    18/08/2009

בעיקרון הנתונים שמסרת מספיקים כדי להצדיק הסרה. אם מדובר בילדה בוגרת שתאפשר הסרה תחת הרדמה מקומית, אין סיבה לעכב/לדחות הניתוח. מדובר בפרוצדורה פשוטה ונטולת סיבוכים כמעט באופן מוחלט. אם הילדה אינה בוגרת והניתוח יצריך הרדמה כללית/טשטוש יש מקום לשקול דחייה עד שתוכל להתמודד עם טיפול בהרדמה מקומית ועד אז להסתפק במעקב רפואי סדיר ולבזהירותמפני פגיעה בשומה במהלך הסירוק.
    מאחר שלא בדקתי בעצמי את הילדה - הטענה הבאה היא בערבון מוגבל ביותר אבל להערכתי ועל סמך הנתונים שמסרת אין סיבה מיוחדת לחשוש משינוי סרטני בגיל כה צעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה