מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרנות למטופל מבוגררחלי31/12/2012
אדם בן 87, חולה אלצהיימר. עבר כמה ניתוחים להסרת מלנומה בקרקפת, כולם עם השתלות עור. הניתוחים גרמו לירידה משמעותית בתפקודו. מסרב לעבור ניתוח נוסף. האם כדאי לשקול טיפול בהקרנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות למטופל מבוגר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/12/2012מלנומה אינה גידול המגיב טוב להקרנות ולכן עושים בהן שימוש רק לפליאציה - להקטנת גושים מסכני חיים מכאיבים.
זכותו של כל אדם לסרב לעבור ניתוחים בייחוד בגיל 87 ועם דמנציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אפשר לדחות ניתוח BCC בלי להינזקארז27/12/2012
ממצא ביופסיה באף היה BCC ושוליים לא נקיים.
נקבע כי עלי לעבור ניתוח ב- MOSH
האם המתנה של כ- 10 חדשים עד מועד הניתוח מסכנת אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אפשר לדחות ניתוח BCC בלי להינזק - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/12/2012BCC הוא בד"כ גידול מאוד איטי ובהחלט ייתכן ש- 10 חודשים לא ישנו הרבה (אולי 1-2 מ"מ בהיקף).
מצד שני, עם כל הכבוד - תור של 10 חודשים לניתוח נשמע לי בלתי סביר בעליל, מה גם שישנם מקרים שהגידול מתנהג בצורה יותר אגרסיבית.
ישנם מקומות עם משך תור הרבה יותר סביר (גם אצלנו בהדסה התור הוא כ- 6 שב' ולא יותר ובמקרים שנראים דחופים ניתן לארגן הניתוח בתוך מספר ימים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבי"ח העמק רק ניתוח אחד בשבוע !!!
ארז30/12/2012בהעמק יש מנתח אחד ב- MOSH, הוא מנתח יום אחד בשבוע חולה אחד בלבד.
מכאן התור. ככה זה בפריפריה.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןליאת26/12/2012
שלום רב,
ביקרתי אצל רופא עור בעקבות נקודת חן שגדלה ושינתה צבע במהלך כמה חודשים.
הנקודה הייתה בהתחלה כנמש קטנטן ובערך בתוך ארבעה חודשים, שמתי לב שצבעה משתנה לורוד, סגול ועכשיו ממש שחורה ועגולה וקצת בולטת מעל העור.
הרופא אמר לי "שאוכל לחיות בלי זה" כלומר, להוריד את ה"נגע". אכן קבעתי תור לכירורג. הבעיה עם התורים לכירורג הם שהם ארוכים מאוד לעוד 3 חודשים.
האם עליי לדאוג? אילו שאלות אני צריכה לשאול את הכירורג? האם שולחים את זה לביופסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/12/2012ככה"נ הרופא שבדק אינו מודאג ושלח להסרה ליתר בטחון.
כל נגע שמסירים מהעור אמור לעבור בדיקה פתולוגית.
התיאור שלך מעלה חשד לאנגיוקרטומה וייתכן שעד שיגיע התור - הנגע יתקלף בעצמו ויעבור.
אם את מעוניינת לקבל תשובה יותר טובה - יש לפנות שוב לרוופא העור או לרופא אחר ולבקש תשובות מפורטות - מה החשד הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ipilimumabערן25/12/2012
אני קורא ש-Ipilimumab הוצא מסל התרופות לשנת 2013.
מה דינו של מי שמקבל טיפול בימים אלו? האם העירוי ימשיך להינתן לו באופן ציבורי עד לסיום הטיפול?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ipilimumab - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/12/2012לא ידוע לי על הוצאת התרופה. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BCC הובחן בנגע בשפה העליונה בפהרותי24/12/2012
המקום נפוח וכואב איני מסוגלת לאכול או לשתות מלבד מעט עם קשית. האם זה נורמלי שיקח כ"כ הרבה זמן כאשר נאמר לאחר יומיים הכל יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לאמר שעברת כריתה בשיטת מוס
רותי24/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תופעה של אדמומיות ליד הניתוח
רותי25/12/2012החום עולה . אנא תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהBCC הובחן בנגע בשפה העליונה בפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/01/2013מצטער, רק עכשיו ראיתי את הפנייה.
לאחר ניתוח בשפה הנפיחות יכולה להמשך מספר ימים ואפילו שבוע. בסופו של דבר זה יורד ונרגע. צריך סבלנות ולקרר את המקום עם שקית אפונה/תירס קפואה (סנפרוסט למשל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון על נקודת חןחנה17/12/2012
יש לי נקודת חן ליד האף ולפני שבוע ראיתי שהופיע עלייה פצעון וקצת כאב לי לגעת בה והיום פוצצתי את הפצעון ואני עדיין לא יודעת מה זה יש מצב שזה סימן סרטני או שזה נורמלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון על נקודת חן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון22/12/2012הסבירות לסרטין נמוכה, אך פני לבדיקת רופא עור ליתר ביטחון.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן הנראות כמו כתם בינוניעדי14/12/2012
שלום,
ביומיים האחרונים הופיעו לי בפנים בערך 5 נקות חן
הן לא רגילות ולא בולטות, הן נראות כמו כתם בינוני בצבע חום/שחור שהופיע על הפנים....
מה יכול להיות הדבר? האם אני צריכה להתחיל לדאוג?
תודה רבה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן הנראות כמו כתם בינוני - תגובה
ד``ר ניר נתנזון22/12/2012לדאוג- לא, אך בהחלט רצויה בדיקה אצל רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה בגביערית12/12/2012
היי
גליתי את הנקודה הזאת אתמול (היא נמצאת במעלה הגב)
האם יש צורך בבדיקה של רופא?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה בגב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2012קשה לענות על סמך איכות הצילום המצורף. יש בהחלט מקום להציג לרופא עור נק' חן חדשות כאשר מגלים אותן ובכלל כפי שהעור שלך נראה בדיקת רופא עור אחת או שתיים לשנה - לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על נקודת החן מספר נקודות שחורותחסום10/12/2012
נקודת החן בולטת ועבה ותמיד הייתה על הצוואר שלי אך לפתע צמחו שם נקודות שחורות מה זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על נקודת החן מספר נקודות שחורות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2012זה שינוי בנק' חן וזו בדיוק הסיבה לפנות לבדיקה של רופא עור.
בלי לראות במה מדובר לא אכל לשער מה הגורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דםאני09/12/2012
שלום רב
לבעלי שיחייה, יש שטף דם ביד (כתוצאה ממכה) שלא עובר כבר 5 שנים.
רופא עור המליץ לעשות ביופסיה ובאמת נעשה את זה...
השאלה, אם לפי התמונה שאני מצרפת יש סיבה לדאגה חלילה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/12/2012אין דבר כזה "שטף דם" שלא עובר 5 שנים. מדובר בנגע פיגמנטרי והשאלה החשובה היא לא אם אינו עובר אלא אם הוא משתנה. זו יכולה להיות נק' חן שפירה או גידול ממאיר (לא ניתן לקבוע על סמך הצילום שפרסמת) ולכן בהחלט יש לבצע את המלצת הרופא ובהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתנה אבחנה לנגעים טרום סרטנייםד``ר ניר נתנזון06/12/2012
בעקבות אודם בפנים ניתנה אבחנה לנגעים טרום סרטניים. האם זה יכול להיות סימטום גם של לופוס? איך מבדילים בין השניים? שלושה רופאים נתנו שלוש אבחנות שונות..
האם צריך לעשות ביופסיה לפני טיפול באפודיקס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים טרום סרטניים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד08/12/2012אין ספק שטיפול באפודיקס לא מתאים לעור עם תופעות של לופוס.
עקרונית לא צריך להיות מסובך להבדיל בין השניים אבל לפעמים המראה עלול להיות מטעה וכאשר יש חשש שהאבחנה שגויה בהחלט יש מקום לבצע ביופסיית עור לפני הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בגודל 3 ס"מ על הבטןניצה06/12/2012
אינני זוכרת את עצמי ללא הכתם /נקודת חן הוא בצע חום ויש עליו מספר נקודות חומות יותר כהות בפרוש לא שחורות הוא אינו סימטרי ואינו מציק הוא שטוח ומעט מכוספס האם מדובר במלנומה מסוכנת האם חייבים להוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בגודל 3 ס"מ על הבטן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/12/2012קרוב לוודאי שלא מדובר במלנומה אלא בנגע שפיר אבל יש לפנות לרופא עור לבדיקה בעין כדי שיוכל לאבחן ולהרגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שחורה ונפוחהאפרת04/12/2012
שלום,
לאחרונה הבחנתי כי יש לי נקודת חן ליד הפות.
ייתכן כי היא הייתה שם קודם ולא הבחנתי, אבל לאחרונה בעת מקלחת שמחתי לב מכיוון שהיא בולטת.
ביומיים האחרונים היא מאוד מאוד נפוחה.
בעוד כחודש יש לי תור למרפאת עור.
האם יש סיבה לדאגה??
צרפתי תמונה. מצטערת עליה מראש ומקווה שניתן לראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שחורה ונפוחה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/12/2012הצילום לא מספיק ברור אבל כדאי לבחון עם זכוכית מגדלת אם לא מדובר במקרה בקרציה (לא נראה לי אבל כדאי לשלול). אם מדובר בנגע עורי - קרוב לוודאי שלא מדובר במלנומה או במשהו פיגמנטרי מסוכן אלא בהצטברות של קריש דמי בתוך העור - אך זה בהסתייגות כי למרות שהתמונה באיכות לא רעה - היא איננה יכולה להחליף בדיקה בעין. אם החשד האחרון נכון - סיכוי טוב שהתופעה תתקלף מעצמה בסופו של דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייתי ב- 28/11/12איריס אלון04/12/2012
עדיין לא קיבלתי תשובה לפנייתי (דביר). בביופסיה שנעשתה באצבע 2 בכף רגל ימין נמצא malignant melanoma,clark lvele 3,breslow 1.1 mm,margins free,minial distance to margin is 1.5mm. התבצעה כריתה של האצבע , הוצאת בלוטות במפשעה שהיו נקיות. לא הומלץ כימיה או הקרנות רק ביקורת אחת ל-3 חודשים. שאלתי :האם היית ממליץ ליתר בטחון לבצע הקרנות או טיפולים כימיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייתי ב- 28/11/12 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/12/2012מצטער על העיכוב בתגובה.
לכמותרפיה והקרנות אין תפקיד במלנומה שהוא סרטן מאוד עמיד.
כיום יש טיפולים חדשניים "ביולוגיים" שמתבססים על הבנת הביולוגיה והתקלות הגורמות להתפרצות המחלה אך הם מיועדים למקרים שבהם הוכח שהמסלול הביולוגי המתאים הוא הגורם ובחולים עם מלנומה גרורתית/עמוקה.
בגדול על פי נתוני הגידול שלך אין כעת שום דבר נוסף לעשות מלבד מעקב ועם הסתברות יפה שהגידול לא יישנה ולא שלח גרורות. אם למרבה הצער הצפי הסטטיסטי יתבדה ויתגלו גרורות - או אז יהיה מקום לשקול טיפול נוסף. זו מטרת המעקב והוא תכוף בשנים הראשונות והרבה פחות בשנים מאוחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מאוד מוזרה שלא זכורה לישלי03/12/2012
הערב נתקלתי בנקודת חן מאוד מוזר שלא מוכרת לי בגב, באורך של כמעט סנטימטר היא בצורה מאוד לא סימטרית.
בנוסף בזמן האחרון הבחנתי בשינוי בנקודת חן קיימת שחלקה הפך לכהה מאוד.
תמונה של החדשה מצורפת את השניה לא [הצלחתי לצלם באיכות טובה משום שהיא קטנה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מאוד מוזרה שלא זכורה לי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/12/2012על סמך התמונה שאיכותה לא מי יודע מה נראה לי שמדובר בכתם שמש הידוע גם בשם לנטיגו סולארי. אין כל סכנה תמונה בו או בשינוי בגודלו.
כמובן שרצוי שרופא עור יבדוק הנק' בעין כדי לוודא שאכן האבחנה על סמך התמונה - נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)