מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגת מאוד BCCליאת12/09/2012
שלום רב,
לפני חודשיים עברתי ניתוח להוצאת נגע בכתף שמאל שהיה חשוד כSK. התשובה הפתלוגית היא: SUPERFICIAL BASAL CELL CARCINOMA, MARGINS ARE FREE.
אבקש הסבר מפורט עד כמה שניתן לתשובה.
האם זה מסוכן ומה הטיפול.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד BCC - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/09/2012BCC הוא סרטן העור והסרטן השכיח ביותר בכלל. מדובר בנגע בעל ממאירות נמוכה ביותר. אינו שולח גרורות ואינו מסוכן - רצוי להסירו בשלמות ובזה תם הטיפול. ברכותי - את בריאה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם שנהיה פצעמשה12/09/2012
יש לי ברגל שטף דם מגיל 8 והיום אני כבר בן 40 .ראיתי שנהיה לי בתוך השטף דם פצע פנימי שאני נוגע אני מרגיש כמו גולה קטנה הלכתי לרופא עור מאוד מוכר ונחשב לטוב בירושלים דוקטור זיידנבאום הוא נגע ומישש ובדק בזכוכית מגדלת ואמר שזה שום דבר ואין מה לדאוג ושזה בלוטת שומן .מאז הפצע גדל ונהיה יותר בולט שוב הלכתי לרופא ששוב אמר לי שזה בלוטת שומן .אמרתי לו שכל האזור של הרגל כואב לי ומרגיש כאילו הרגל שוקלת 100 קילו והוא אמר שזה לא קשור לפצע ושאני לא צריך לדאוג .אבל אני ממש דואג ולא מבין מה יש לי בפצע וברגל .הפצע לא מדמם ולא מגרד.השאלה שלי האם רופא עור יכול להבחן לפי מראה .אני ממש סומך על דוקטור זיידנבאום אבל גם ללא שקט פנימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם שנהיה פצע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/09/2012רצוי לבדוק את זרימת הדם ברגל ולשקול אם יש צורך בביופסיה מהנגע. דיעה נוספת לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון על הלחי בפניםדנית11/09/2012
שלום,
בת 48 , מידי פעם יוצא לי איזה פצעון "בגרות" בפנים.
לפני כ- 4 חודשים יצא לי פצע כזה על הלחי וחשבתי שהוא יעבור כמו תמיד כשיוצא פצע כזה.
הוא ניראה כמו "פצע בגרות" קצת גדול, וכבר היו לי פצעים כאלה בעבר וחלפו במשך עד שבוע.
הפעם יש לי פצע שלא עובר, נשאר תקוע על הלחי,
כאשר אני ממששת את הפצע, אני מרגישה מעין גוש מתחתיו.
חיצונית ניראה אדום כאשר אני לוחצת עליו אני מרגישה גוש קטן, מעין נפיחות כזו.
יש לי תור לרופאת עור בעוד חודש.
מה דעתכם? האם עלי ללכת בדחיפות לרופאת עור? ומה הפצע הזה? סתם "בגרות" או משהו אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון על הלחי בפנים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/09/2012קרוב לוודאי שמדובר בציסטה קצת יותר עמוקה. עקרונית אין דחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפודיקס לסולר קרטוזיסרחלי10/09/2012
שלום,
יש לי נגע שטחי בצוואר שאובחן כסולר קרטוזיס. כחודש לאחר טיפול במחט חשמלית הנגע הופיע שוב. הרופא הציע לטפל באפודיקס.
האם משחת אלדרה גם יכולה להתאים? האם לאלדרה פחות תופעות לוואי של אודם וכאב מאשר האפודיקס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפודיקס לסולר קרטוזיס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/09/2012אלדרה יכולה גם כן להועיל בכ- 70% מהמקרים. בד"כ פחות אודם ואי נוחות אך טיפול ממושך יותר (3חודשים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
רחלי12/09/2012האם אפודיקס אסור לשימוש רק בהריון או גם לפני כניסה להריון?
ואם גם לפני- כמה זמן צריך לחכות אחרי סיום הטיפול עד ההריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/09/2012אפודיקס הוא אנטימטבוליט ולכן עלול לפגוע בהריון משלביו הראשונים. לרוב הספיגה אפסית אבל חובה להפסיק לפחות חודש קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשנות לבדיקה היסטולוגיתעדי08/09/2012
keratoacanthomatous type of well differentiated scc clean margin
מה משמעות האבחנה well differntiated? , לאיזה קטגוריה של מסוכנות משתייך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרשנות לבדיקה היסטולוגית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2012ההגדרה well differntiated משמעותה שמדובר בגידול עם התמינות טובה - ז"א הוא יותר דומה לרקמה תקינה וצפוי להתנהג בצורה יותר שפירה מגידול שהוא Poorly diff. זה נותן אינדיקציה לצפי של התנהגות שפירה אם כי זו הסתברות וגם גידול עם התמיינות טובה יכול להיות אלים ומסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה באופן פרטיאמיר06/09/2012
אז ככה: 2 תוצאות ביופסיה גילו מלונמה בשלב התחלתי
מה שמדאיג אותי שביופסיה מספר 1 הראתה שיש צורך בהוצאת זקיף ותוצאות ביופסיה 2 סותרות צורך זה.
בשביל השקט הנפשי שלי הייתי רוצה לקבל תוצאות נוספות ממכון פרטי.
למישהו יש המלצות על מכון אמין?
יש לי ביטוח בריאות פרטי שארצה להפעיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה באופן פרטי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2012ראשית בהחלט אפשרי ששתי ביופסיות שונות יתנו תשובות שונות ואפילו מאותו גידול שכן ביופסיות דוגמות רקמה רק במוקד גידול אחד ובו יכולים להיות ממצאים שאין בביופסיה ממקום אחר באותו גידול.
שנית - ניתן לבקש חוו"ד נוספת על הממצאים הפתולוגיים - צריך לאסוף החתכים מהמכון בו הוכנו ולקחת אותם לפתולוג מומחה בנושא - יש לא מעט. היכן אתה גר ומי נתן את התשובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי סליידים
אמיר09/09/2012המכון (פתו-לאב) הביא לי סליידים שאותם לקחתי לבדיקה בתל השומר.
אני אכן רוצה לקבל חו"ד פתולוגית נוספת.
זה בדיוק ההבדל ביו הצורך בניתוח להוצאת זקיף לבין לא לעבור ניתוח.
אני רוצה להיות שקט שאני באמת מקבל את הטיפול הנכון.
אשמח אם תפנה אותי לפתולוג מומחה ומומלץ.
אני גר בראשון.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי סליידים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2012פנה לד"ר אנדראה גת, פתולוגית מביה"ח איכילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא מקבלת באופן פרטי?
אמיר10/09/2012מניסיונך קופת החולים תאשר ביופסיה נוספת?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא מקבלת באופן פרטי? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/09/2012אין לי מושג אם היא מקבלת פרטי אבל התייעצות נוספת על הסליידים לא צריכה להיות בעיה. אני לא רואה מה ביופסיה נוספת תורמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי להתייעצות נוספת
אמיר13/09/2012אין צורך בביופסיה.
אברר בקופת החולים שלי לגבי התייעצות נוספת, אם לא אקבל אישור אפעיל את הביטוח הפרטי שלי.
רציתי בנוסף לשאול אותך על מיפוי דיגיטלי, הרופא המטפל בתל השומר הפנה אותי לבדיקת CT\MRI.
האם אתה ממליץ גם לבצע גם מיפוי דיגיטלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי להתייעצות נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/09/2012אינני יודע לגבי התייעצות נוספת - זה בד"כ לא במימון קופ"ח אלא פרטי וצריך לבדוק עם מח' פתולוגית באיכילוב - או ישירות עם ד"ר גת.
מיפוי דיגיטאלי הכוונה בדיקה וצילום שומות קלינית ודרמטוסקופית - זה נעשה רק באופן פרטי ומתאים למעקב ארוך טווח אחר מצב שומות מרובות אצל אנשים המצויים בסיכון מוגבר למלנומה
CT/MRI הכוונה לביצוע הדמייה של הגוף כדי לזהות אם יש שינויים העלולים להצביע על גרורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחוןאיילה05/09/2012
אשמח לקבל עזרה באבחון כיוון שהרופאה הקשתה להבין במה בדיוק מדובר ואמרה לי לחכות עד שהיא תחקור את הנושא יותר לעומק.
עד שהיא תחקור ועד שאקבל תשובה אשמח אם תוכלו לעזור לי בפענוח.
אבחנה קלינית: SEBACEOUS CYST.
תיאור מיקרוסקופי:
Granular cell tumor.
The lesional cells were strongly positive for s-100 protein,
supporting the diagnose.
This benign tumor involves the margins of the specimen.
אשמח לדעת במה מדובר, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה באבחון - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2012מדובר בגידולים לא שכיחים במיוחד שמקורם בתאי מערכת העצבים. מרביתם שפירים וקל להבחין בבדיקה היסטולוגית אם יש סכנה לממאירות (אצלך אין). רצוי להסיר גם את השפירים הסרה שלמה ולכן מאחר שהגידול שלך לא הוסר בשלמותו יהיה צורך לחזור על הכריתה. מעבר לזה אין צורך בטיפולים נוספים ומעקב רופא עור רגיל יענה על הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרורות של סרטן עור SCC בוושטזיו04/09/2012
שלום רב,
אבי סובל מזה כמה שנים מגידולים רבים מסוג SCC באיזור הפנים.
לאחרונה התגלה אצלו גידול סרטני מסוג SCC בוושט עם גרורות בכבד.
האם ידוע על קשר אפשרי בין הגידולים בעור הפנים לבין הגידול בוושט?
תודה רבה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרורות של סרטן עור SCC בוושט - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/09/2012גם בוושט יש תאי קשקש ו- SCC יכול לגדול גם בוושט. אין קשר בין מה שקורה בעור למה שקורה בוושט. האם אביך עישן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכויים טובים שזה שפיר בעזרת ה'רותי03/09/2012
לכבוד ד"ר נתנזון וד"ר לי און גלעד,
שלום רב.
קבעתי תור לבתי בת ה-19 לנתוח בעוד כחודשיים לכריתת שומה. לאחר התייעצות עם כמה רופאים.
מצאתי תמונה באינטרנט כמעט זהה לשומה של בתי. (שומה מולדת)
(לא רציתי לצלם את שלה, עצמה ממש לאינטרנט מפני כבוד הפרט)
האם יש סיכויים טובים שהשומה שפירה? אני מאוד מודאגת, כי היא איזה שתי סנטימטר, ויש בה כמה צבעים, נגיד חום בהיר וקצת כהה ואולי ורוד מאוד בהיר, אבל ב"ה היא לא מדממת או מגרדת.
תודה רבה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכויים טובים שזה שפיר בעזרת ה' - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/09/2012בלי לראות יהיה לא רציני לתת תשובה. אם היא זהה למה שרואים בתמונה - היא קרוב לוודאי שפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מדאיגה ברגל מצ"ב תמונהשרי31/08/2012
התגלתה לאחי הקטן נקודת חן ברגל מצ"ב תמונה
הוא הלך לרופאת משפחה ונתנה הפנייה לרופא עור
אך אין תור קרוב לפני התחלת חודש אוקטובר
האם יש סיבה לדאגה האם צריך להתעקש על הקדמת התור או ללכת לרופא פרטי..
ממש מחכה לתגובה דחופה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקודה בולטת על הרגל מחוץ לגוף
שרי31/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי סרטון האם יש סיבה לדאגה
שרי31/08/2012והאם זה קריטי לחכות עד התחלת אוקטובר לבדיקת השומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי סרטון האם יש סיבה לדאגה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/09/2012כמעט בטוח שמדובר באנגיומה שהוא נגע שפיר. אוקטובר נראה לי סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודהתומר קודה חשודהתומר29/08/2012
יש לי שתי נקודות חן חשודות אחת מהן היא על הגב ויש לה הילה אדומה היא גם מרמת כמו פצע שלא מחלים היא איתי בערך שנתיים השנייה היא באזור אינטימי על איבר המין ממש מתחת לכיפה כאשר העור אינו מתוח היא נראית רגילה כאשר הוא מתוח אז היא נראית ללא גבולות וא סימטרית רציתי לדעת האם כל נקודה חשודה שלא בדקו אותה עדיין היא גידול או שלא בטוח שהיא עברה לשלב הזה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודהתומר קודה חשודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/09/2012רחוק מזה. מרבית הנקודות שלא נבדקו הן שפירות אלא שבשל החשש שאינן כך יש להתייחס אליהן כחשודות עד שייבסקו ע"י בר סמכא. אין במה שתיארת כדי לאפשר לי לנחש מה טיבן של הנק' אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נניניתוח הסרת נקודהשמיכל28/08/2012
שלום
מחר בבוקר יש לי תור להסרת נקודת חן בקרקפת.
לפני תשע שנים גילו לי מלנומה ברגל ומאז בכל הבדיקות לא נמצא ונקודות חשודות.
הרופא המליץ לי להסירה.
האם אני בסיכון וחובה להסירה?
היא כבר יותר משנה על ראשי ללא שינוי צבע או גודל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נניניתוח הסרת נקודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/08/2012אין שום דרך להמליץ המלצה רצינית בלי לראות את הנקודה. בכל מקרה לאור עברך את נמצאת בסיכון מוגבר וכריתת נק' חן זה לא סיפר כ"כ גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעור - אולי סרח עור?אדוה27/08/2012
לפני יומיים גיליתי בליטה בעור (צמיחה של נקודת עור על העור - בצבע העור) קצת מביך - באזור הישבן ולכן גם מציק. מקצת שיטוטים באינטרנט ותמונות נראה דומה למה שמכונה "סרח עור" (skin tag) אבל אינני רופאה בשביל לאבחן...
כמובן שאתאם פגישה עם רופא עור לבדיקה והסרה.
כיוון שזו צמיחה חדשה, מסקן אותי לדעת תוך כמה זמן צומח דבר כזה (כי לפני כמה ימים זה לא היה קיים) והאם יש לו פוטנציאל לגדול (ברגע מעריכה כגובה של 2-3 מ"מ קוטר של כ1-2 מ"מ), בהנחה ומדובר "רק" בסרח עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בעור - אולי סרח עור? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/08/2012אין דרך לחזות את קצב הצמיחה. התופעה מוכרת ויכולה במקרים מסויימים לגדול למימדים של כדור פינג פונג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חשודיוסי27/08/2012
מזה כ-5 ימים אני סובל מכתב אדום בצד כף הרגל.
מצ"ב תצלום (סימנתי בעט כחול את הפריחה היום כדי לבחון התפשטות עתידית):
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חשוד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/08/2012קרוב לוודאי שמדובר בפטרת. לא נראה מששהו מסוכן. האם הרובד מגרד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירד בימים הראשונים
יוסי29/08/2012לקחתי טלפאסט יומיים נגד הגירוד, אבל כעת זה לא מגרד עוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- miligrant melanomaאולגה27/08/2012
שלום רב !
אמא שלי קיבלה תוצאות ביופסיה מנגע גב: מלונומה עובי 0.7 ממ בברסלאו קלארק 3 .
העם תוכל לפרט את האבחנה והעם צריך לבצע בניתוח גם ביופסיה מבלוטות לימפה
העם צריך לעבור CT של כל הגוף ? ומה הפרוגנוזה לאחר כריתה.העם תוכל להמליץ על
אונקולוג המתמחה במלונומה בבאר שבע מקבל באון פרטי דחוף.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר miligrant melanoma - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/08/2012הממצא אכן מפחיד אבל אם מלנומה אז בעובי הזהץ מדובר בגידול מאוד שטחי עם פרוגנוזה מצויינת יחסית למלנומות.
במקרה זה מספיק לבצע ניתוח הרחבת שוליים לכריתה הראשונית ואין צורך קרוב לוודאי אם המאפיינים הפתולוגיים אינם מאוד סוערים שאין צורך בביופסיה של בלוטת הזקיף. לצערי אינני יודע להמליץ על אונקולוג מומחה למלנומה בבאר שבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלונומה
אולגה29/08/2012תודה על התשובה.
העם צריך בירור אונקולוג במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלונומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/09/2012לא הכרחי אך מקובל שאונקולוג פוגש חולה עם נתונים כמו אצל אמא שלך לצורך התוויית תכנית המעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)