מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי הסרת שומה אובחנה מלנומהיריב לוי30/10/2012
רציתי לקבל חוות דעת על הפרוגנוזה.
מדובר באדם בן 55
MELIGNANT MELANOMA
CLARK LEVEL 3
BRESLOW THICKNESS 0.6 MM.
MITOTIC INDEX : 1 PER 1 MM.
NO EVIDENCE OF REGRESSION
NO ULCERATION SEEN.
DISTANCE TO LATERAL MARGINS IS 1 MM.
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. מה הסיכוי לגרורות ?
2. האם סיכויי ההחלמה טובים ?
3. האם יהיה צורך בכימותרפיה ?
4. האם דרגה 3 קלארק זה דרגה מתקדמת ומסוכנת ?
5. האם רק אחרי הניתוח נדע מה יהיה בעתיד או שכבר אפשר לדעת ?
6. כעת צריך לקבוע תור בבית חולים לניתוח להסרה, האם כל יום קריטי ולדרוש תור לימים הקרובים ?
תודה מראש, יריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הסרת שומה אובחנה מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/11/2012לפי מדד ברסלאו מדובר במלנומה לא מאוד מסוכנת. יחד עם זאת קצב המיטוזות מעלה אותה בדרגה מבחינה פרוגנוסטית.
יש להסיר עם שוליים בריאים של 1 ס"מ ולבצע ביופסיה של בלוטת הזקיף.
הפרוגנוזה היא 90% שרידה ל- 5 שנים פחות או יותר כך שסה"כ המצב שפיר אבל החוו"ד הסופית תלויה בתוצאות ניתוח ההרחבה ובלוטת הזקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצוני לחדד כמה נקודות מתשובתך
יריב_לוי04/11/2012מה ז"א מעל 90% למשך 5 השנים הבאות ?
ולמה רק אחרי הניתוח נוכל לקבל חוות דעת מהימנה? ,הרי הגידול הוסר במלואו
בדיקת הזקיף היא בכדיי לוודא שאין גרורות ללימפה ?, לפי מה שקראתי בברסלאו של 0.6 הסיכוי לגרורות הוא אפס.
תודה, יריב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה - מלנומהjames30/10/2012
שלוםרב !
לפני כחודש וחצי נתגלה גידול של מלנומה על הזרע. בוצע ניתוח הסרה ולאחר מכן ניתוח הרחבה. התוצאות היו כדלקמן :
malignant melanoma clarck level 3
breslow thickness 0.6 mm
mitotic index 1 per 1 mm
no evidence of regression
no ulceration seen
distance to alteral margins is 0.5 mm
לאחר פניה לרופא אונקולוג נשלחה הבדיקה הפתולוגית לרויזיה. התוצאות החדשות היו כדלקמן:
skin left arm excision
malignant melanoma depth of invasion 0.6 mm
mitotic rate< 1 mmsq
claeck level 3
lymphocyte infiltrate is present
אשמח להסבר על ההבדלים בין התוצאות בעיקר על השינוי של mitotic rate ועל ציון של הלימפוציטים ולהסבר לגבי הפרוגנוזה.
תודה רבה - ג'יימס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה - מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/10/2012אין הבדל משמעותי. קצב מיטוזות של אחת למ"מ הוא אינדיקציה לפעילות הגידול וגם הסננה לימפוציטית הוא אינדיקציה כזו. בגדול עומק החדירה שהוא הפקטור המשמעותי ביותר הוא קטן ולכן סה,כ לא מלנומה רעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הסרת נגע עורמיכה29/10/2012
אחרי הסרת נגע עור שנחשד כמלנומה ונתגלה כבזליומה ונכרת--מי הגורם שאליו יש לפנות לביקורת שגרתית--האם הפלסטיקאי או רופא העור? מה התדירות שיש ללכת לביקורת שגרתית? ומה הסבירות שהבזליומה תשוב וחשוב יותר-- האם יש סיכון מוגבר גם להופעת מלנומה אצל מי שהיתה לו בזליומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הסרת נגע עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/10/2012הגורם המומלץ למעקב הוא רופא עור.
תדירות תלויה במצב העור שלך. לכל הפחות פעמיים בשנה.
בזליומה לרוב סימן לחשיפה מרובה לשמש וגם מלנומה נגרמת מחשיפה כזו ולכן יש קשר וסיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם אפודיקסדני28/10/2012
שלום רב,
אני אמור למרוח קרם אפודיקס על הקרחת. קראתי את ההתוויות שצמודות לתכשיר הזה וראיתי כי כתוב שם שצריך להזהר לא למרוח על פצעים, אבל מצד שני נאמר שם גם שהמקום שמורחים נהיה אדום ואפילו נוצרים בו גלדים ופצעים. איך מישבים את הסתירה הזאת?
בברכה, דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם אפודיקס - תגובה
ד``ר לי-און גלעד30/10/2012מורחים אותה על העור ולא קוראים עלונים שנכתבו ע"י טיפשים מכסת"חים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת נגע מלנומהרחלי27/10/2012
אדם בן 86, עם הסטוריה ארוכה של סרטן עור מסוג BCC ו SCC/ לאחורנה היו שני נגעים עם תאי מלנומה, שהוסרו בניתוח. עכשיו י ש נגע נוסף, והחולה לא ורצה לעבור ניתוח נוסף (הדורש השתלת עור).. מה ההשלכות של סירוב כזה? האם יש טעם לנסות לשכנע אותו ליבור בכל זאת את הניתוח, למרות סירובו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת נגע מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/10/2012מלנומה היא סרטן קטלני. אין שום דרך לחזות את המהלך שלו אלא ע"פ עובי הגידול ובדיקת בלוטת זקיף.
איש בן 86 יכול לבחור לא לעבור את הניתוח וייתכן שתוחלת חייו הטבעית היא כזו שלא משנה אם יעבור ניתוח הרחבה או לא. זכותו לבחור. צריך לוודא שהוא מבין את המשמעויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בין אצבעות הרגלייםאיריס אלון25/10/2012
שלום רב, לאחרונה גילית כי יש לי "פצע" באצבע (ליד הבוהן) שהוסרה באופן מלא ללא שוליים בגודל של 1.1 מ"מ, בבדיקת CT לא נמצא שום ממיצא מחשיד. הוצע לבצע הרחבה - אך מכיוון שהפצע היה באצבע קטנה שאין בה מספיק מקום הוחלט לכרות את האצבע (הניתוח ייערך בשבוע הבא) שאלתי: האם באמת יש צורך לכרות את האצבע או האם לאור התוצאות הטובות יש אפשרות אחרת?. אודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בין אצבעות הרגליים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/10/2012אם הכוונה ב- 1.1 מ"מ לעובי הנגע שהוסר - הרי שיש לבצע הרחבה וביופסיית בלוטת הזקיף. תוצאת ה- CT מעידה שאין גרורות גדולות אך ההבחנה שלו לא מספיק רגישה לזיהוי גרורות קטנות ולכן מומלץ לבצע את העיבוד השלם ולא לחתוך בפינות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע בנקודת חןיעלה24/10/2012
שלום
יש ל בפנים שומה שכל הזמן הייתה בצבע ורדרד ביום בבוקר גיליתי שהיא נהפכה לצבע שחור ומוזר.
אני ממש ממש דואגת בפרט שאני לא נמצאת בישראל.
מה אפשר לעשות?
תודה רבה רבה ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי צבע בנקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/10/20121. לפנות לרופא איפה שאת נמצאת
2. את יכולה לנסות להעלות תמונה באיכות טובה לפורום ואולי נצליח לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת נקודת חן - יש ממה לחשוש?ד``ר ניר נתנזון24/10/2012
שלום,
לאחרונה נחתכתי בנקודת חן שיש לי בגב. ירד לי קצת דם ורציתי לדעת האם יש ממה לחשוש או שאפשר להמשיך כרגיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/10/2012פציעה של נק' חן אינה הופכת אותה למסוכנת. נק' חן שמדממת ללא פציעה ברורה היא חשודה מאוד. אם אתה משוכנע שסיבת הדימום היא פציעה והנק' חוזרת להראות תקינה לא צריכה להיות בעיה אבל אני בכל מקרה ממליץ שלאחר החלמת הנק' יבדוק אותה רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המנתח יכול לדעת משהורות23/10/2012
רציתי לשאול, האם המנתח יכול לדעת משהו על שומה, תוך כדי הנתוח. אני יודעת שהביופסיה זה העיקר, אבל האם בכל זאת הוא יכול לדעת משהו גם בזמן שהוא מנתח
מדובר בכריתת שומה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המנתח יכול לדעת משהו - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/10/2012לא ניתן להסיק דבר במהלך הניתוח. אפשר להסיק לפני הניתוח בעזרת דרמטוסקופיה. הניתוח עצמו אינו תורם דבר לזיהוי הנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודת חן או נמש?ניקי19/10/2012
לאחרונה הבחנתי בנקודת חן או נמש מתחת לשד השמאלי. קוטר 4 מ"מ, גבולות ברורים. אני די בטוחה שלא היה שם שום דבר לפני כן. קבעתי תור לרופאת עור בעוד כשבוע, אבל אני לחוצה. נראה מדאיג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת נקודת חן או נמש? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/10/2012לא נראה חשוד ולא נראה מדאיג. נא להרגע... ולגשת לבדיקה בעין של רופאת העור שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חשודה לביתיאמא19/10/2012
לביתי בת ה-15 הופיעו לאחרונה 3 נקודות חן שחורות לא סימטריות באזור הגב , שגם צמחו מאוד מהר לאחרונה וגם שונות בצבען הכהה מאוד. יש לי תור לרופא עור לעוד שבועיים וחצי. האם ליש מקום לדאגה? האם לנסות להקדים את התור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חשודה לביתי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/10/2012אם זו הייתה נק' אחת זה היה יותר מדאיג. בכל מקרה בשבועיים וחצי קרוב לוודאי שלא יקרה שום אסון ואני גם מהמר שהנק' שפירות. עדכני אותנו לאחר בדיקת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן שורפותדניאל18/10/2012
שלום יש לי נקודות חן בכל הגוף ו לאחר בירורים אצל רופא עור אני במעקב והיה חשש למלנומה ו לאחר ביופסיה לא נמצא דבר אבל עדיין אני במעקב. עכשיו כמה נקודות חן נהפכו לאדומות עם גבולות לא אחידים וכמו כן הן שורפות כשאני נוגע בהם , לא הייתי בשמש כך שזה לא מהשמש. יש סיבה ליפנות לרופא עור או שידוע שנקודות חן שורפות . בתודה דניאל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן שורפות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/10/2012קרוב לוודאי שלא מדובר בנק' חן רגילות - (בד"כ אם לא נחבלו אינן שורפות) בדיקת רופא עור היא רעיון מצויין. ייתכן שהשומות שלך נפגעו מחיכוך עם משהו? למשל מזרון ים, גלשן וכיוב'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומהרחל18/10/2012
שלום רב. לפני כחודש הרופא הסיר לי שומה ברגל בחנקן נוזלי. למרות שעבר הרבה זמן הגלד לא התקלף ויש לי כאבים ברגל. יש לציין שחליתי באותו זמן ההרפס זוסטר בגב ויתכן והכאבים מקרינים לרגל אך הם חזקים במיוחד באזור השומה. שאלתי: האם יתכן שהרופא טעה באבחון ואם כן כיצד בודקים זאת?. תודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/10/2012כולנו בני אדם ויכולים לטעות.
עלייך לחזור אל הרופא כדי שיבדוק את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של תוצאות בדיקה פתולוגיתד``ר ניר נתנזון18/10/2012
מה משמעות התשובה שקיבלתי בעקבות הורדת נגע שנחשד כמלנומה מהגבdermatofibroma margins are free.adjacent basal cell carcinoma involving one lateral margin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה פתולוגית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/10/2012הנגע אינו מלנומה וזה הקטע הכי חשוב בתשובה.
יש שם דרמטופיברומה שזה נגע שפיר וחסר משמעות ולידו גידול סרטן עור לא מסוכן שנקרא בזליומה או קרצינומת תאי בסיס. לפי הפתולוגיה - חלק זה של הנגע לא הוסר בשלמותו ולכן יש לשקול הרחבת השוליים.
בכל מקרה מדובר בנגע שהוא לגמרי לא מסוכן, לא שולח גרורות ואין דחיפות היסטרית בהשלמת הטיפול בו. רצוי להסירו בשלמות אבל גם אם זה לא יתלבצע מייד לא נורא. בהחלט יש לחזור לרופא המנתח ולרופא המפנה (המאבחן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כהה מתחת לציפורןבן יעקב17/10/2012
רצ"ב צילום של כתם כהה שהופיע בבוהן הרגל מתחת לציפורן, לאחר שמוש לא קצר באגיספור כנגד פטרת. בנוסף נוצר רווח גדול של הציפורן מהכרית. גילי 68 ושאלתי אם הכתם והניתוק מהכרית יכול להיות קשור לשימוש באגיספור ? האם יש אינדיקציה בשלב זה, ככל שניתן להתרשם מהתמונה, גם לבדיקה נוספת כלשהי ואיזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם כהה מתחת לציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/10/2012מדובר קרוב לוודאי בפרוניכיה כרונית. הכתם לא נראה חשוד אך איכות הצילום מגבילה יכולת להעריך הממצא. אין צורך בבדיקה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)