מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעון ונקודת חןמור17/07/2012
שלום רב, בסוף השבוע גיליתי כי גדל לי פצעון על נקודת חן. לפחות זה נראה לי כמו פצעון. בכל מקרה, כרגע נקודת החן בולטת ומסביבה, ישנה אדמומיות על העור. האם יש סיבה לדאגה? תודה מראש, מור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון ונקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012רוב הסיכויים שלא.
תני למצב שבוע - 10 ימים להרגע ואח"כ הזמיני תור לרופא עור שיבחן הנגע ויעריך אם יש בו סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חן בגוףסיון17/07/2012
ךיפני כשנה הלכתי לקופח ועברתי הסרת נקודות בחנקן נוזלי, לללא כאבים וצלקות נפלו הנקודות, שרציתי להמשיך ולהוריד עוד כמה נקודות שנה אחרי התברר לי שמכבי כבר לא עושים הנל... מה לעשות? לעבור קופה? איפה אפשר עוד להוריד נקודות חן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן בגוף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012אני מקווה שאלו לא היו נק' חן.
בכל מקרה - נסה לפנות לרופא עור אחר - אם אלו נק' שאפשר להסיר בח,נ אני לא רואה למה לא יסירו לך אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס שחור על ציפורן עם פטרייהד``ר ניר נתנזון15/07/2012
היי
האם נראה שיש באצבע פס שחור? האצבע עם פטריה וקשה לי להבחין האם זה מסוכן?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012רוב הסיכויים שמדובר בשינוי בציפורן על רקע פטרת ואולי שטף דם. בכל מקרה כדאי לפנוות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטיה בציפורן כף היד שבתמונה
שולי04/08/2012הרופאים במשך שנתיים אמרו שזה כלום . פשוט לא תצמח ציפורן . היום המלנומה התפשטה לכל בלוטות הלימפה . שערוריה ורשלנות רפואית . היו צריכים לקחת ביופסיה כבר בהתחלה . להיות עירנים - וללחוץ על הרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטיה בציפורן כף היד שבתמונה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2012אין ספק שמלנומה בציפורן היא בעיה מפחידה וקשה ולכן צריך לפנות במקרים כאלה לרופא עור מנוסה שיבדוק וישקול הצורך בביופסיה. למרבה הצער אין שום דרך להבטיח מראש שהאבחנה נכונה ולביצוע ביופסיות מיותרות מציפרניים יש גם מחיר בדמות צלקות ופגיעות תפקודיות.
מה שחשוב לעשות זה להיות מודעים לאפשרות ואם המצב לא משתפר ולא מגיב לשום טיפול לחזור לרופא שוב ושוב כדי שיוכל לשקול אם הבעיה חריגה.
התמונה שהוצגה בראשית שרשור זה היא באיכות לא מי יודע מה ולכן גם כשאני מעריך שלא מדובר במלנומה - צריך לפנות לרופא שיבדוק בעין את המקום ויעריך מה קורה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בגבסילביה15/07/2012
הופיעה לי נקודת חן שלא ראיתי מקודם בגב , היא נראית נורמלית כשממסתכלים במראה אבל נגעתי בה והרגשתי בליטה , מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בגב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד15/07/2012נק' חן הן דבר נורמאלי בקרוב ל- 100% מהמקרים. גם כאלה שבולטות ובמיוחד כאלה ששעירות. אם נק' חן משתנה, בגודל, צבע, צורה, מגרדת או מדממת או שהיא נראית חריגה לעומת שאר נק' החן שעל גופך - אזי מדובר בנק' שמחייבת בדיקה ע"H רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני13/07/2012
בעבר לצערי עשיתי מיטות שיזוף... איך אוכל לדעת שחלילה לא גרמתי לנזק חוץ מלבדוק נקודות?
מלחץ אותי חלילה סרטן גרורתי שזה בלי לראות נקודה חשודה- יש איזשהן בדיקות לעשות? מה מרגישים? כמובן שלא נידע ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2012חוץ ממעקב נק' חן אין מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץאני13/07/2012
היי..
יש לי נקודה מלחיצה שגיליתי... על העורף. כמובן שאבדוק אותה אבל אשמח לבינתיים לדעת האם היא נראית מסוכנת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2012על סמך התמונה הזו המקסימום שאפשר לומר זה שהנק' לא נראית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות ביופסיהענת12/07/2012
שלום רב, האם תוכלו להסביר לי את התוצאות? אני מפחדת... הסרתי שתי נקודות חן חשודות, אחת מהן עברה שינוי דרמטי בשנה האחרונה תשובת הביופסיה: הנקודה הראשונה: junctional nevus,totally excised. הנקודה השנייה: Presence of melanophages in a small cluster and also isolated in papillary dermis. fibrosis ans residual chronic inflammation also present. Mart 1- shows absence of melanocytes at DEJunction in this area. May suggest post inflammatory hyper pigmentation. No clear evidence of melanocytic lesion in this biopsy. the margins are unremarkable תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות ביופסיה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2012מדובר בשומה שפירה ונגע שאינו שומה אלא קרוב לוודאי התכהות עור אחרי חבלה/פצע במקום שנגמרה עקב שקיעת פיגמנט. לשני הגנעים אין כל חשיבות ואין בהם כל סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך המרגיעה!
ענת16/07/2012שנית, נקודת החן שעברה פציעה (השתפשפה זמן רב ברצועת החזייה) היתה שומה חומה עגולה שבלטה מעל פני העור. בשנה האחרונה החלה לפתע להיםצע מרצועת החזיה כאמור, דיממה, התייבשה ואז הלכה וקטנה עד שנותר עיגול שחור קטן בגובה העור (לא בולט) ומסביבו עיגול רחב יותר ואדמדם ששוליו היו בצבע חום כהה (ככל הנראה גבולות הנקודה המקורית). האם אין בכך שום סימן מחשיד, אם היתה שם בוודאות שומה לאורך שנים ותוצאות הבדיקה היא שלא מדובר למעשה בשומה? שוב תודה רבה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך המרגיעה! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012אכן לא נראה שיש סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה בולטת עם נקודות לבנותד``ר ניר נתנזון12/07/2012
שלום רב, היני בת 25 ויש לי שומה בולטת בצוואר מילדותי...השומה הזו נבדקת מדי תקופה ולא בעייתית..
הבעיה שלי היא שמדי קיץ בדרך כלל לאחר מקלחת אני מבחינה בנקודות לבנות בשומה..הנקודות האלה נעלמות לאחר כשעה..והשומה חוזרת להיות חומה.
האם זה משהו ידוע?? אולי מכיוון שבקיצ נחשפים יותר לשמש יש תופעה של נקודות לבנות על שומה?
תודה
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן עם נקודות לבנות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2012אין לי שום דרך לענות על השאלה מבלי לראות את התופעה. קרוב לוודאי שלא מדובר בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה זה ממאיר?ortal10/07/2012
קרוב עשה ניתוח ברגל כי הוא גילה מן ג'ולה שהתנפחה לו, אמרו לו שנשארו לו גרורות.
מזה אומר בעצם?
איך ניתן לדעת אם זה שפיר או חלילה ממאיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה זה ממאיר? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/07/2012מלנומה הוא סרטן העור הקשה והמסוכן ביותר. לא ניתן לומר על סמך ניתוח ברגל שנשארו גרורות. חסרים לך פרטים כמו עובי הגידול שהוסר, ממצאים בו בבדיקה המיקרוסקופית ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מן כתם שגידל שלפוחיתחדווה09/07/2012
שלום וברכה. לבתי בת השנתיים יש על הגב (שכם) מן כתם קטן שעקבתי אחריו (לא אצל רופא) אבל היה נראה מן כתם לידה- לפחות שנה כבר. היום זה פתאום גידל מן שלפוחית קטנה עליה. זה לא מציק לה בכלל והיא לא מודעת אליו אבל העניין קצת הלחיץ אותי. מה זה יכול להיות? אם יש מייל אוכל לצרף תמונה. תודה מראש, חדווה 
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מן כתם שגידל שלפוחית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012אפשר לצרף תמונה בפורום עצמו. על סמך התיאור שלך לא ניתן לומר דבר. הכי טוב - בדיקת רופא עור בעין,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע אדום ענקי ומגרד על הגבחיים07/07/2012
שלום רב, יש לי פצע אדום, ענקי ומגרד על הגב שלא נעלם כבר שנים.
השאלה אם הוא סרטני או שזה כתוצאה ממחלת עור או משהו כזה (כי תמיד אחרי שאני מתקלח העור שלי בפנים (במצח בעיקר) מתייבש ומתקלף, מעין קשקשים לבנים על המצח).
צירפתי תמונה מהיום של הפצע על הגב (הפצע מתחת לצוואר בחלק העליון של הגב)
תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע אדום ענקי ומגרד על הגב - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012איכות הצילום לא מאפשרת חוו"ד משמעותית. בפנים קרוב לוודאי שיש לך סבוראה - פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק חן חוזרות על צלקת עם שתל עורתמר06/07/2012
מישהו מכיר או יודע על תופעה בה נקודות חן חוזרות על באותו מקום בו התבצע ניתוח עם שתל עור? עברתי קריתת מלנומה(רחבה)לא נזקקתי לטיפולם נוספים והרופאים אמרו לי כי הכל נמצא תקין.לאחר 8 חודשים הופיעו נק' חן חדשות במקום הניתוח. אשמח לדעת כמה דברים: האם עוד מישהו חווה דבר דומה. האם זאת תופעה שכיחה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן חוזרות על צלקת עם שתל עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/07/2012אם מדובר ממש בנק' חן זה מחייב בדיקה. התופעה יכולה להיות שבשתל עור יופיעו נמשים ואפילו כהים אבל נק' חן זה דבר הרבה פחות שכיח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sebaceus nevusתודה :)06/07/2012
שלום :) אני בת 18.5 , ומאז לידתי יש לי Sebaceus nevus באזור הקרקפת... במשך כל השנים הוא ניה שטוח והיו תקופות שהוא עורר לי כאב... הייתי אצל רופא הוא אמר שזה בססדר ואין סיבה לבדוק. כבר מהבוקר ( כמעט 23 שעות) , שהכתם התנפח , והוא ממש כואב... מה יכולה להיות הסיבה לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Sebaceus nevus - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2012ייתכן שיש זיהום מקומי או דלקת בנגע המעורב על רקע חבלה בסירוק או טיפול בעור. צריך לעקוב אחר המצב מספר ימים ואחרי שהמקום נרגע לפנות לרופא עור לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נקודות חן אדומותדיאנה06/07/2012
יש לי הרבה נקודות חן אדומות קטנות וגדולות.. עם השנים המס גדל, ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי נקודות חן אדומות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2012לא מדובר בנק' חן אלא בגידולים קטנים וחסרי חשיבות של כלי דם. אין בהם שום סכנה, הגורם להם תורשתי קרוב לוודאי. ניתן לטפל בהם במחט חשמלית או לייזר אם רוצים. לא חייבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן נפוחה וכואבתד``ר ניר נתנזון05/07/2012
בזמן האחרון נחשפתי חשמש די הרבה , הייתה לי תמיד נקודת חן ליד הברך אך היא הייתה שטוחה , עכשיו גיליתי שהיא נהייתה קצת נפוחה ובאמצע הופיעה נקודה שחורה והיא כואבת לי , לרוץ לרופא דחוף או שזה לכ מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן כואבת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/07/2012לא לרוץ, לקבוע תור וללכת להבדק.
לגבי השמש - להיות חכם ולהתגונן כדי לא להצטער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)