מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתם חום כהה במרכז הבטןליאת07/08/2012
שלום יש לי כתם כהה במרכז הבטן גודלו כ-4 מ"מ בצורת מעויין. לאחרונה יצאו לי הרבה נקודות חן כההים בכל חלקיי הגוף בגדלים שונים ואזורים שונים בגוף. אשמח לקבל תשובה בהקדם ( רופאת העור שלי בחו"ל ) תודה וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם חום כהה במרכז הבטן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2012אין שום דרך שנוכל לתת תשובה עניינית על מה שאת מתארת.
כמה זמן הכתם, צורת השוליים, הגוון ועוד - תמונה כל אלה אולי יאפשרו לתת לך תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןעליזה07/08/2012
שלום,
אני בת 16 ויש לי בשד נקודת חן קצת יותר גדולה מס"מ שנראה לי שהיא השתנתה- היא לא סימטרית ונוספו לה גבולות חומים בהירים..האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
עליזה09/08/2012הנקודה אינה מולדת, היא נוצרה לפני כמה שנים, אין לי מושג כמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2012התיאור שלך אינו מספיק כדי שאוכל לתת אפילו כיוון של תשובה. נצטרך לראות תמונה של הנקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
עליזה10/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת עור - דחוףשלהבת07/08/2012
שלום לאחרונה יצאה לי במפשעה בלוטת עור קטנה שמפרישה קצת חומר שקוף - לבן. אם אני נוגעת בה קצת אז יוצא דם. אני מאוד רוצה לדעת מה זה? ממה זה נבע? והאם יש טיפול להורדה של זה כגון משחה? לאיזה רופא אני צריכה ללכת? עור? נשים? יש לציין שאני בהריון ומאוד מפחדת שזה מסוכן. אודה לתשובה דחופה שלהבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת עור - דחוף - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2012חומר לבן יכול להיות מוגלה אבל קרוב לוודאי שמדובר בסבום - חומר שומני המיוצר ע"י בלוטות בעור. זה קרוב לוודאי שפיר ואם מפריע אפשר להסיר כירורגית. ממליץ לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חשודה אצל ילד בן 11אלה06/08/2012
שלום רב,
לבן שלי היתה נקודת חן קטנה מלידה שגדלה והובחנה היום ע"י רופא עור כחשודה, עקב אסימטריה, צבע לא אחיד וגבולות לא ברורות (תמונה מצורפת).
רופא אמר לחזור אליו עוד 3 חודשים ובנתיים בבית לבצע מעקב ותיעוד ע"י תמונות של המקום (השומה על הטוסיק). הוא אמר שאם יהיו שינויים במהלך 3 חודשים אז נצטרך להוריד אותה. הוא לא הסביר עד כמה זה מסוכן, בני מאוד מפוחד ואנחנו בלחץ.
האם אתה יכול להסביר לי עד כמה נקודת חן נראת מסוכנת וחשודה
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חשודה אצל ילד בן 11 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד11/08/2012לא רציני שאתן תשובה על סמך תמונה באיכות ירודה בפורום בלי לבדוק בעין.
יחד עם זאת בתמונה שאת מראה לא מצאתי שום סימן מדאיג. זה כמובן בהסתייגות קשה שאני לא רואה את הנקודה באיכות מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלה11/08/2012תודה על תשובתך,
צירפתי תמונה נוספת, רופא אמר שגבולות של השומא לא ברורותת צבע לא אחיד עם נקודות יותר כהות ו איסימטריה (שפיץ בצד ימין של השומה) ובגלל זה היא לא נראת חשודה.
האם מהתמונה שצירפתי רואים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון תוכן של שאלה נוספת
אלה11/08/2012צירפתי תמונה נוספת, רופא אמר שגבולות של השומא לא ברורות, צבע לא אחיד עם נקודות יותר כהות ואסימטריה (שפיץ בצד ימין של השומה) ובגלל זה היא נראת חשודה.
האם מהתמונה שצירפתי רואים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון תוכן של שאלה נוספת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2012התמונות מצויינות ועדיין נראה לי שהשומה בסדר גמור. יחד עם זאת בלי בדיקה דרמטוסקופית (באמצעות מכשיר שנקרא דרמטוסקופ) לא אוכל לוומר זאת בוודאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן העור- מלנומה, קצב הבדיקותגילי04/08/2012
שלום רב. אצל בת דודתי הובחנה ב-5.12 מלנומה בשלב התחלתי. ב-7.12 נעשה ניתוח להסרה נוספת של 4 ס"מ. הביופסיה אמורה להתקבל רק בסוף 8.12, ז"א לאחר 6 שבועות. הרופא לא דואג. ב-8.12 היא נשלחת לבדיקת לימפה.
1. האם 6 שבועות המתנה לתוצאות זה לא מוגזם ולא מסוכן.
2. האם גדל סיכוי לתוצאה אופטימית ככל שחולף הזמן?
2. האם יש דרך לזרז את הקצב בערוץ פרטי וכיצד.
3. האם רופא יכול להיות "לא מדאג" לפני קבלת תוצאות ביופסיה?
4. האם גם לבדיקת הליפמה צפויה המתנה של שבועות?
5. אם מדובר במלנומה מתקדמת הרי כל יום הוא קריטי
תודה, גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן העור- מלנומה, קצב הבדיקות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2012מלנומה בשלב התחלתי היא אני מניח מלנומה לא עבה ולא עמוקה - בגידולים כאלה הסיכון לגרורות נמוך יותר משמעותית מבמלנומות שכבר חדרו לעומק של מעל 1.5 מ"מ. אם אני צודק בהנחה שלי - הרי שזו הסיבה לאופטימיות של הרופא שלה. בכל אופן - 6 שב' המתנה לתשובה הם מוגזמים לכל דבר ועניין ולדעתי לא מוצדקים. בכל אופן - למימד הזמן ערך שונה אצל חולים שונים ועם גידולים שונים - ועדיין - 6 שב' המתנה הם בלתי מתקבלים על הדעת לעניות דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה-שאלות חוששות
גילי18/08/2012שלום רב,
תודה על התגובה, זה הרגיע אותי במקצת אז.
כעבור חודש הגיע התשובה לגבי הכריתה שניה של 4 ס"מ- הכול תקין
בינתיים התגלו עוד שתי נקודות חשודות בכפות רגליים ובת דודתי הופנתה לבדיקת לימפה
1. האם בהתחשב כי התוצאות הגיעו תקינות יש סבירות גבוהה כי תתגלה בעיה בלימפות או שהבדיקה הזו היא אך ורק ליתר ביטחון
2. אם לפני חודשיים הרופא עדיין לא הבחין בנקודות החשודות ועכשיו שולח אותה מהר מאוד לביופסיה יש חשש רציני או שסבירות גבוהה כי אלו נקודות שטוחות ולא מסוכנו?
3. ההמתנה מורטת עצבים והבעיות שצצות כל הזמן מטרידות מאוד. כולנו חוששים לשלומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלנומה-שאלות חוששות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2012לצערי לא נראה לי שתשובות שלי על סמך הנתונים הדלים שאת מספקת הן בעלות ערך. אין מה לעשות - המתח הכרוך במחלה מן הסוג הזה הוא חלק בלתי נפרד ואין ברירה - צריך להחזיק מעמד ולקוות לטוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות העצם
גילי29/09/2012שלום דוקטור
אם תוצאות ביופסיה של כריתה 4 ס"מ יצאה תקינה, מה הצורך בבדיקה של צפיפות העצם? האם היא נחוצה והאם יש ממה לחשוש?
תודה מראש
בברכה ושתהיה לכולנו שנה טובה ובריאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפיפות העצם - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/10/2012צר לי שלא אוכל לענות גם על שאלה זו. מה זה כריתה 4 ס"מ? מה פתאום צפיפות עצם ומה הקשר? השאלות שלך אינן ברורות/ממוקדות/כוללות מונחים רלוונטיים שאוכל להתייחס אליהם ולכן ולא מאפשרות תשובות ענייניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת חתיחת עוררוית04/08/2012
שלום אני כבת 36 ואבחנתי פתאום בצמחה לי מין חתיחת עור ליד העיגול של החזה
זה לא כואב לא מגרד פתאום אבחנתי שהופיע שם מין חתיחת עור האם צריך לבדוק ואם כן היכן בודקים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת חתיחת עור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2012קרוב לוודאי שמדובר בסרח עור - אין לזה חשיבות לרוב אבל בלי בדיקה של רופא עור בעין אי אפשר לומר. צריך לקבוע תור לרופא עור שיבדוק ויקבע אם ואיך לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות פיטמה אצל ילדה בת 10קטי03/08/2012
הילדה שלי בת 10 ובשבועות האחרונים הפיטמות שלה נפוחות ואני מניחה שזהו חלק מתהליך ההתבגרות של גופה אלא שביומיים האחרונים הופיעו מספר נקודות קטנות על 2 הפיטמות שלה. הנקודות קטנות מאוד חומות כהות עד 10 נקודות בכל פיטמה. האם יש סיבה לחשש ואם כן למה ולאיזה רופא לפנות . אני מאוד מוטרדת מהנושא ומקווה לתשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות פיטמה אצל ילדה בת 10 - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2012קשה לתת תשובה מבלי לראות במה מדובר. הרופא הנכון להתייעץ איתו הוא רופא עור כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומהבתיה02/08/2012
מה אפשרויות הריפוי של מלנומה בעומק 0.5 מ"מ,קלארק 2-3?מדובר באדם שעדיין לא עבר ניתוח הסרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2012כ- 95% החלמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח נקודת חןירון31/07/2012
מה קורה אם גילחתי נקודת חן באשך האם יכול להיגרם מיזה מחלות או שניתן להשאיר את זה ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/08/2012איןצורך להשתיל חזרה את נק' החן. נק' חן נפצעות כמו עור רגיל וזו לא סיבה מיוחדת לדאגה אלא אם אינן מחלימות אח"כ או נראות מוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה על שומהתמר29/07/2012
לפני זמן מה נעקצתי כנראה על הנקודת חן שיש לי כבר שנים על היד, גירדתי את העקיצה לבסוף עברה, עבר זמן מאז..פתאום היום הסתכלתי על הנקודה הזו וראיתי שהעור התקלף שם וזה נראה קצת כמו פצע..לא זכור לי שנפצעתי שם.. הייתי אצל רופאת עור לפני כשבוע לבדיקת נקודות שגרתית והיא אמרה שהכל תקין.. האם כדאי לי לחזור אליה שוב? זה קצת כואב שנוגעים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקיצה על שומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/08/2012עדיף לחכות שהמקום ירגע ואז לגשת לבדיקה. לרוב כאשר שומה פצועה או מגורה זה גורם להפרעה לבדיקה והרופא לא יכול לדעת מה המצב. רק אם הבעיה מתמשכת ולא נרגעת ( שבועיים לפחות) יש לחזור לרופא גם תוך כדי הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קרצינומה של תאי הקשקשטל25/07/2012
שלום,
אצל אבא שלי אובחן הנגע על תנוך האוזן ויש לכרות את הפצע.
מה עדיף, ניתוח מוז או ניתוח רגיל?
במידה והניתוח מבוצע בבי"ח רגיל - מי מחליט איזו שיטה תבוצע?
אשמח להארות,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קרצינומה של תאי הקשקש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/08/2012קודם כל בעל האוזן הוא המחליט. במקרה אוזן רצוי ביותר לבצע בשיטת MOHS - הסיכון שהגידול לא יוסר בשלמותו קטן בהרבה ולכן הסיכוי שייגמר בניתוח אחד גדול בהרבה. אוזן הוא אזור בעל סיכון מוגבר לגרורות ולכן חשיבות מרובה לסילוק שלם של הנגע. ניתוח מוס ללא כל ספק הוא האופציה המועדפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום מקווקו על גבי הציפורןמיכל24/07/2012
שלום,
יש לי פסים חומים קטנים ומקווקווים על גבי 2 ציפורני המורה ושני האגודלים.
על ציפורן המורה ביד מסוימת יש בערך 4 כאלו (אחד מהם ממש בשורש הציפורן) ועל היתר, אחד קטן מאוד.
האם עשוי להטריד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום מקווקו על גבי הציפורן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/08/2012פסים כאלה הם לרוב שפירים אם כי הופעה חדשה שלהם מצריכה בדיקת רופא כדי לוודא שלא קשורים למלנומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי נקודות חןמאיה22/07/2012
שלום,
מדי שנה מתווספות לגופי עוד ועוד נקודות חן. בהתחלה הן נקודות אדומות ואח"כ הופכות לחומות. הנקודות נוצרות גם במקומות אשר לא חשופים לשמש.
אציין שלפני כשנה הייתי אצל רופא עור לגבי נקודת חן ספציפית אשר היה נדמה לי שגודלת עם הזמן, אך הוא בחן אותה ואמר שהסיכוי שהיא סרטנית הוא אפסי.
האם יש מה לחשוש מריבוי נקודות חן או שזו תופעה נורמלית? האם מומלץ להסיר אותן? רובן באזור הצוור, החזה והבטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי נקודות חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד01/08/2012כמות נק' חן אינה סיבה להסרה. סיבות להסרה הן שומות חריגות, גדולות במיוחד, יותר משני צבעים, גבול לא חד מהסביבה, שינויים בצורה וכיוב'.
בעיקרון - ריבוי נק' חן כשלעצמו אינו מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, רק מה זה "גבול לא חד מהסביבה?
מאיה01/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן בקוטר של 2 ס"מ בלייזרמיכל20/07/2012
שלום, יש לי נקודת חן די גדולה מלידה בגב (קוטר של כס"מ וחצי), שהיא במרחק של כ-5 ס"מ מעמוד השדרה, בשל המיקום בו עוברים העצבים וגודלה רציתי לשאול האם ישנם סיכונים שגורמים להעדפת האופציה של לייזר שכלל לא הייתי מודעת אליה קודם לכן ולכן לא שאלתי את הכירורג הפלסטי. שאלה נוספת, האם הסרת שומה בלייזר מסובסדת ע"י קופ"ח כללית? תודה מראש, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן בקוטר של 2 ס"מ בלייזר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד21/07/2012אך מסירים את השומה זה לא כ"כ עקרוני למעט הדרישה שאת השומה יש להסיר בשלמותה ולשלוח לבדיקה פתולוגית. מבחינה רפואית וחוקית אסור להרוס את רקמת השומה באמצעות לייזר/חומצה/חנקן או כל אמצעי כימי או פיזיקאלי אחר שכן אם השומה היא אכן שומה ויש בה גרעין סרטני - בכך מאבדים את הייתרון שיכול להיות במקרה של גילוי מוקדם ואזי עלולים להתעורר מאוחר מדי עם מחלה מפושטת וקטלנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
מיכל27/07/2012בנוגע למיקום הקרוב לעמוד השדרה, האם יש בכך סיכון עצבי המתווסף לסיכון היחסי הקיים בכל הסרת נקודת חן שהיא? אני שואלת מכיוון שהרופא אמר שעדיף להסיר את השומה לא מכיוון שהיא נראית כרגע חשודה אלא כי יש לה פוטנציאל בגלל גודלה. ומכאן ההתלבטות מה עדיף מבין הסיכונים. שוב תודה, מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2012שומה כזו שאינה ממוקמת ממש מעל ע"ש אין לה כל השלכות נוירולוגיות. קל וחומר 5 ס"מ הצידה. אכן שומות גדולות נושאות עימן סיכוןמוגבר במידת מה אך דווקא בשל כך הדרך הנכונה היא כריתה ולא השמדה בלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה נקודות חן על הגסד``ר ניר נתנזון18/07/2012
לאמא שלי בת ה-84 יש על הגב הרבה נקודות חן - מעל 10.
אחת מהן מגרדת לה ויש לה אודם מסביב. גודלה כ-חצי ס"מ היא עבה ונראית מחוספסת. היא מגרדת מעל לשנתיים.
היא יודעת שזה לא מבשר טוב אבל חוששת להתחיל בבדיקות כדי לא להכנס לתהליך שיכול לדרדר אותה ולגרום לה סבל.
מה עלינו לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/07/2012לפי התיאור שלך קרוב לוודאי שלא מדובר בנק' חן אלא בתופעה שפירה שדומה לה. זו כמובן ספקולציה חסרת בסיס כל עוד לא פניתן לרופא עור. הרבה פעמים דברים שניתן לפתור בקלות ומוזנחים בגלל פחדים הופכים לצרות שאי אפשר לפתור בכלל. "מדיניות בת היענה" היא חסרת הגיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)