מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלנומה כמה שנים?שלכת יורם23/04/2012
לפני 11 שנים גילו אצלי מלנומה נותחתי פעמיים ובעצם על סמך בדיקות שנעשו בשנים שלאחר מכן אני נקי, כמה זמן אני צריך להשאר עוד במעקב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה כמה שנים? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/05/2012בעיקרון כל החיים לפחות פעמיים שלוש בשנה.
המנוולת יכולה לחזור גם אחרי 15 ו- 20 שנה למרות ש- 11 שנה ללא חזרה הם אינדיקציה לפרוגנוזה טובה בסה"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה ומחשידה על הזרועליטל23/04/2012
לרופאי הפורום שלום, בחודשים האחרונים הבחנתי בידי השמאלית בכתם לבן בצורת נקודה סימטרית, מדוייקת וקטנה. זה נורא בולט כיוון שאני בגוון עור שחום ואני יודעת שזה "עליי" לפחות 4 חודשים. משיחה עם רופא עור נאמר לי ממנו שזה כנראה מחשיפה יתרה לשמש ושעליי להקפיד למרוח קרם הגנה ולהתכסות במידת הצורך. לדבריו יש פעמים שבהם לעור כהה יש בעיה בייצור פיגמנט וכנראה גם אצלי זה קורה וזה מתבטא בנקודות. שמתי לב שיש לי עוד 2 נקודות בהירות וממש קטנות על הבטן שאחת מהן היא תוצר של נק' חן שהתקלפה וכנראה השאירה גלד . יש לציין שאותו הרופא לא ערך לי בדיקות מקיפות או משהו כזה רק עבר על כלל בדיקות הדם שלי ואמר שהן תקינות כולל בלוטת התריס אבל אני קצת חוששת שאולי זו תחילתה של מחלת הויטיליגו עליה קראתי באינטרנט. הרופא לא רצה להלחיץ ואמר שלא אחשוב על זה ושאנחנו נעקוב יחד ובזמן הזה אני רק אקפיד להתמגן מהשמש. האם ניתן לוודא אם זאת רק בעיה נקודתית/ פטרייה או שיש אפשרות לערוך בדיקות ספציפיות לשלילת ה-ויטיליגו ? מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שנטלתי רקוטן...
ליטל24/04/2012בשנה האחרונה אך הקפדתי על כל הנחיות הרופא.... דבר נוסף אני אלרגית לקרדית האבק ונוטלת גלולות כבר שנים (כיום בת 27)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה לבנה ומחשידה על הזרוע - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/04/2012בלי לראות את הנקודה קשה לי לתת התייחסות ספציפית אבל מהתיאור שלך אני תומך בגישתו של הרופא שלך.
אין סיבה לבצע ביופסיה עם פוטנציאל לצלקת כאשר התופעה מוגבלת כ"כ ואם זה יתקדם יהיה ברור במה מדובר. בכל מקרה - ההמלצות שלו טובות וכדאי שתנהגי לפיהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפושי סרקומהפני20/04/2012
סובלת מסרטן בגפיים על שם קפושי סרקומה,עברתי כימוטרפיה ,הכרנת,ניתוחים,המחלה חוזרת,לאחרונה יש פצע מוגלתי בכף הרגל,סובלת מאוד....רציתי לעדת יש תרופה ומודעות למחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפושי סרקומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/04/2012המחלה מוכרת והיא מחלה ממארת - יחסית שפירה במרבית המקרים. הטיפול בה הוא ע"י אונקולוגים ואנחנו איננו הגורמים המתאימים לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן התקלפה לאחר שימוש בריקוטןטובה18/04/2012
לאחר שימוש בריקוטן בעקבות אקנה.. טיפול הופסק בעקבות בדיקות דם שהראו הפרעה גבוהה בכבד.. לאחר שבועים מהפסקת התרןפה השתזפתי בים ולאחר כשבוע התקלפה לי נקודת חן.. זה נורמלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן התקלפה לאחר שימוש בריקוטן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/04/2012לא נראה לי שיש קשר בין הדברים. הבעיה העיקרית שאני רואה היא עם ההצהרה "השתזפתי בים" שמקומה לא יכירנו בפורום זה ובכלל. השיזוף OUT, הזהירות IN.
אם הנקודה התקלפה ואיננה - קרוב לוודאי שלא הייתה נק' חן. אם נשאר משהו כדאי שרופא עור יציץ עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן עם חצ'קון...מיכל18/04/2012
שלום,
אני די מבוהלת.
כבר שנים שיש לי (אני בת 27) נקודת חן גדולה ליד העין.
בימים האחרונים כאב לי לגעת בה.
היום הסתכלתי וגיליתי שצמח מתוכה בצד חצ'קון... כמובן שאני טיפשה גדולה והייתי חייבת לגעת בו והוא התפוצץ.
נבהלתי ממש, ניקיתי ושטפתי את המקום במים עם סבון.
נשארה מין נקודה קטנטנה אדומה על נקודת החן ומין כזו "עדות" לכך שהיה שם משהו.
זתומרת, הנקודה נפגעה מעט והיא כבר לא שלמה ועגולה וחלקה, אלא רואים שכאילו הוסרה משם חתיכה זעירה.
ממש נבהלתי ואני כ"כ כועסת על עצמי על הטיפשות שלי.
האם הזקתי לעצמי? יצרתי סיכון לנגע סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן עם חצ'קון... - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/04/2012זה בהחלט טבעי ונורמאלי שגם ליד נק' חן או אפילו מתוך נק' חן יצוצו פצעונים - בעיקר בפנים. לא קרה שום דבר נורא. אם אחרי שהפצעון יחלים הנקודה חוזרת למראה הרגיל שלה הכל בסדר. בכל מקרה - כדאי שרופא עור יציץ עליה אבל אין סיבה לפניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת ועישוןליאת17/04/2012
שלום, אם אני רוצה להסיר נקודת חן בפנים, ואני מעשנת, יש סיכוי שהצלקת תתרפא פחות טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת ועישון - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/04/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתלוגיהאפרת16/04/2012
לפני שבוע וחצי הורידו לי נקודת חן
היום קיבלתי את התשובה הבאה:
LENTIGINOUS DYSPLASTIC NEVUS ,MARGINS ARE FREE
הרופא שלי לא נמצא ולרופא אחר יש לי תור לעוד חודש ושבוע.
רציתי לברר האם זה סרטן?
אם כן, האם צריך בדחיפות לראות רופא או שאפשר לחכות לרופא עוד חודש ושבוע?
אם לא,בעברית פשוטה, מה מצאו בביופסיה?
תודה רבה אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתלוגיה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון16/04/2012מדובר על שומה שפירה לחלוטין שהוסרה בשלמותה, ולא על סרטן.
ניתן לחכותך לתור שנקבע לך לא חשש.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן שיורה בולטת ולא שטוחהת.מורד08/04/2012
שלום, הבחנתי בנקודת חן שחורה ובולטת ולא שטוחה שהופיעה פתאום בגב שלי, אני מתכוונת לפנות לרופא עור לבדיקה אך עד שיגיע התור רציתי לברר מולכם את המשמעות של הדבר..
אני בת 29
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן שיורה בולטת ולא שטוחה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/04/2012ברוב המקרים מדובר על ממצא תקין, אולם כל שינוי בשומות הקיימות או הופעת שוות חדשות מחייב בדיקה בחשד של הופעת מלנומה.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עז ושומות מגרדות וגדלותמיכאלה08/04/2012
שלום רב, ברצוני לשאול. אני ב3 חודשים האחרונים סובלת מהתקפות חוזרות ומתגברות של גירודים עזים בכל הגוף שלהם ניתנו לי כמה טיפולים שלא עזרו, בנוסף לכך נראה שהשומות הקיימות על גופי מתחילות להשתנות מבחינת הצורה שלהם והמרקם ומתחילות להיות רגישות למגע. יש לציין ששומות אלו הינם קטנות מ-5 מ"מ ו חוץ משתיים במפשעה ובצד האגן שגדולות יותר . השומה במפשעה גדלה באופן משמעותי והינה בצבעים של חום כהה וחום בהיר.
בנוסף לזה נוספה לי נקודה לבנה עגולה על גבי שנראית כמו מעין יבלת.
האם אני צריכה לדאוג?
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד עז ושומות מגרדות וגדלות - תגובה
ד``ר ניר נתנזון08/04/2012אין סיבה לדאגה אך בוודאי שיש תורך לבדוק את השומות ע"י רופא עור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומותמיקי31/03/2012
שלום רב,
מתחת לחזה שלי(בטן עליונה מתחת לחזה, גיליתי שתיי נקודות אדומות רחוקות אחת מהשנייה. אחת מהן שטוחה לחלוטין ונראית כמו עיגול אדום קטן שטוח,השנייה גם היא עיגול קטן ומורם במילימטר מעל העור.
הן לא מדממות, לא מתקלפות ולא שום דבר בסגנון.
קבעתי תור לרופא עור אבל בא לי להתעלף מהחרדה והפחד.
מה זה יכול להיות חוץ מסרטן?? אני חוששת ולחוצה ולא אחזיק מעמד עד לרופא ביום רביעי.
אנא עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להוסיף שהייתיב הריון
מיקי31/03/2012וילדתי לפניי כחודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב להוסיף שהייתיב הריון - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/04/2012מדובר קרוב לוודאי באנגיומות שהן נגעי עור שפירים שנובעים משינוי בכלי הדם בעור. התופעה מוכרת ושכיחה והריון הוא בהחלט גורם שכיח להתרבות נגעים אלו. אין שום סיבה לפניקה חרדה ביסטריה ושאר מרעין בישין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי נתלשה לי נקודת חן!!!SF29/03/2012
שלום, היתה לי מאז ומתמיד נקודת חן בולטת וקטנה מתחת לבית השחי וכנראה שגירדתי אותה או משהו, לא ברור לי מה קרה אבל היא החלה לדמם ונתלשה בחלקה... אני לא יודעת אם יש מקום להלחץ...(האמת שאני ממש לחוצה!!) אני נמצאת בכרגע בבוליביה ורק עוד חודש חוזרת הביתה וזה לא בדיוק המקום האידיאלי למצוא בו רופא, ובטח שלא רופא עור... לבדוק עוד חודש מהיום זה לא נורא? פשוט להשאיר את זה עם פסלטר עד אז? הצעה אחרת? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי נתלשה לי נקודת חן!!! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/04/2012קרוב לוודאי שמדובר בסרח עור שפיר.
אפשר לחכות למועד הבדיקה.
זה קורה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קעקוע ומלנומהמרי28/03/2012
לפני שנתיים גילו לבעלי מלנומה, עשו הסרה והרחבה ומאז אנחנו במעקב כל חצי שנה אצל רופא עור והכל בסדר,כרגע הוא מעוניין לעשות קעקוע האם יש קשר בין קעקוע לסרטן העור והאם קעקוע מהווה גורם סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע ומלנומה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד02/04/2012לא ידוע לי על קשר בין קעקוע וסרטן עור וקעקוע אינו מהווה גורם סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע והאם ישנו קשר לסרטן?
לילך16/08/2012שלום רב,
לפי מה שאתה אומר, אין קשר בין סרטן לקעקוע? כלומר, אין סכנה לקבל סרטן כלשהו מעשיית קעקוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע והאם ישנו קשר לסרטן? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/08/2012זה בדיוק מה שאני אומר. אין כל הוכחה לקשר כלשהו בין קעקועים וסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לשמש וסרטןהלחוץ24/03/2012
אני בן 22, ואני רוצה להתחיל לשמור על הבריאות יותר טוב מבעבר, ואני רוצה להחשף לשמש הרבה פחות מעכשיו. אבל עד היום הייתי נמצא בשמש לפעמים הרבה.
בילדות הייתי הולך לבריכה בסוף השנה כ-3 פעמים בשבוע במשך חודשיים, ובמשך כשנתיים הייתי עושה ספורט חצי שעה ביום בשמש, ואולי בילדות לקחו אותי לגינת משחקים בשמש.
הייתי רוצה לדעת באחוזים בכמה הסיכוי שלי לחלות בסרטן עור (או סוגי סרטן אחרים) בתוצאה מהחשיפה לשמש. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לשמש וסרטן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/03/2012הנתונים שסיפקת אינם יכולים לעזור בחיזוי הסיכון לפתח סרטן עור. תלוי המוצא שלך, גוון, העור, הרקע המשפחתי, תגובת העור שלך לחשיפה לשמש, מספר נק' החן שלך ועוד גורמים. בקיצור - כרגע לא ניתן לומר דבר על הסיכון היחסי שלך לחלות - וכמו בכלל האוכלוסיה - אחוז אחד הוא סיכון סביר למדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן חוזרת
רבקה17/06/2013שלום וברכה
יש לי שאלה :
הורידו לי נק' חן בזרוע והיא יצאה תקינה.
לאחר כמה שבועות היא חזרה לא סימטרית וב2 צבעים?(לפני כן היא הייתה סימטרית)
האם יש ממה לחשוש?! תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן חוזרת - תגובה
ד``ר לי-און גלעד17/06/2013זו תותפעה שקורית לפעמים כאשר לא מסירים את הנק' עד הסוף. עצם החזרה וגם הצורה שלה בעת החזרה אינן מבטלות את העובדה שבבדיקה פתולוגית היא יצאה תקינה ולכן אין דאגה ואין צורך להתעסק איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודת חן חוזרת
רבקה17/06/2013שלום וברכה
יש לי שאלה :
הורידו לי נק' חן בזרוע והיא יצאה תקינה.
לאחר כמה שבועות היא חזרה לא סימטרית וב2 צבעים?(לפני כן היא הייתה סימטרית)
האם יש ממה לחשוש?! תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטעות נחתכתי בגילוח בדיוק בנקודת חןיוסי23/03/2012
יורד לי דם מהנקודת חן עכשיו , ואני לא יודע עם יכל לקרות לי משהו או לא בבקשה תעזרו לי , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטעות נחתכתי בגילוח בדיוק בנקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/03/2012בכל דימום/פציעה בנק' חן - יש להמתין להחלמה מלאה ואז לפנות לרופא. אין טעם לפנות כאשר הנגע פצוע כי במצב הזה יכולת האבחון ש הרופא נפגעת. יש להבדיל בין נגעים שמדממים בעקבות פציעה ברורה או ספונטאנית וצריך לשים לב אילו נגעים מופיעים ומחלימים עצמונית ואילו ממשיכים להתנהג כאילו הם פצועים ולדמם לעיתים חוזרות. באחרונים עדיף לא להמתין ולפנות לבדיקת רופא בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- scc in situשלומי20/03/2012
שלום רב,
אני בן 35, הוסר לי גידול מסוג scc in situ, ברצוני לדעת האם יש קשר או שגדל הסיכוי למלנומה או סוגי סרטן אחרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר scc in situ - תגובה
ד``ר לי-און גלעד24/03/2012בעיקרון סרטני עור הולכים ביחד - ז"א גילוי של אחד הוא בהחלט סימן אזהרה לכך שיכולים להופיע אחרים. אין קשר גנטי למלנומה אך הופעת הגידול קשורה לרוב לנזיק שמש משמעותייים שהם גורם סיכון משמעותי לסרטי העור האחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)