מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרודים חזקים במיוחד בקייץ בידיים .שרית25/08/2011
בתקופת הקייץ אני נאלצת לצאת עם חולצה עם שרוול כי איני מסוגלת שהשמש תבוא עלי גם במצב של נהיגה אני חייבת להסתיר את ידיי בדרך כלל ידיי מגרדות ,וגם בצוואר ועקב הגרודים נשארים לי כתמים חומים חשוב לציין שאני לא בהירה ובכול זאת רואים את הכתמים השחורים מהגרודים על הידיים שלי אני ממש מתביישת בזה הלכתי לרופא עור נתן לי משחה ולא עזרה לי, אני ממשיכה להתגרד גם לפעמיים כשאני בבית האם יש לכם משחה טובה נגד גרודים ומה עלי לעשות וממה זה נובע? אשמח אם תעזרו לי ותייעצו. המיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים חזקים במיוחד בקייץ בידיים . - תגובה
ד``ר לי-און גלעד29/08/2011עקרונית זה לא הפורום לשאלה שלך.
לפי התיאור ייתכן שאת סובלת מהמחלה - Polymorphous light eruption.
במחלה זו אפשר לטפל בפוטותרפיה או בכדורי פלקווניל.
עלייך לפנות שוב לרופא העור שלך ולבקש שיבצע ביופסיית עור לאבחון המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק' חןאורלי24/08/2011
שלום.
אני הייתי רוצה לברר האם קיים מושג של נק' חן בגניטליה ופיגמנטציה?
שמתי לב לאחרונה שהופיעה אצלי נק' חן קטנה בשפתיים הקטנות וקיימת פיגמנטציה באיזור. האם עליי לחשוד? למי אוכל לפנות בנושא זה? מתגוררת באיזור ראשון לציון, חברת קופת חולים כללית.
מחכה בהקדם לתשובה, מאוד מודאגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/08/2011נק' חן יכולות להופיע בכל מקום. במיקום זה - צריך תחילה לפנות לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לצורת הבדיקה.גל23/08/2011
שלום
תודה על התשובה
יש לי עוד 2 שאלות
א. האם בעלי יכול להיות נוכח בבדיקה
ב. האם אני נדרשת להוריד גם את התחתונים ?
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לצורת הבדיקה. - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/08/2011אמנם אני לא ד"ר נתנזות אבל עקרונית אין מניעה שבעלך יהיה נוכח.
את חופשיה להשאיר את התחתונים אם כי מקובל לבדוק בדיקה קצרה גם באזורים אלה כדי לוודא שאין שם נגעים חשודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לצורת הבדיקה. - תגובה
ד``ר ניר נתנזון10/09/20111. כמובן!
2. אני מציע שכן (אם כר נבדקים אז נבדקים) אולם כמובן ההחלטה היא שלך בלבד.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות כלליות לגבי סרטן העורארז22/08/2011
א. האם יש קורלציה בין האזור בגוף
שבו זה יופיע (אם וכאשר), לבין
חשיפה לשמש של אותו אזור ?
או שהחשיפה היא 'גלובלית', כך שמלנומה
יכולה להתפתח גם על העקב, נניח, שלא
רואה שמש כמעט אף פעם, העיקר שאתה
ספגת מספיק בכל הגוף.
ב. כשאני נבדק (ואני בקבוצת הסיכון בפירוש) אומרים
לי לשוב להיבדק עוד שנה.
מלנומה לא יכולה להתפתח לרמה חמורה
במספר חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות כלליות לגבי סרטן העור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/08/2011עקרונית הגידולים מופיעים בשכיחות גבוהה יותר באזורים חשופים לשמש.
יחד עם זאת גידוליםיכולים להופיע גם במקומות שאינם חשופים לקרינת השמש ואין לזה הסבר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נק' חן לא טיפוסיתארז22/08/2011
אני בקבוצת הסיכון לסרטן העור
מצירוף של מספר גורמים,
אז אני משתדל לעקוב.
העניין הוא שכשאתה עוקב ואתה קורא,
אז גם כל דבר נראה לך חשוד.
בכל מקרה, זו נראית לי חשודה במיוחד
ולכן העליתיה (אני גם מתעתד בקרוב
ללכת להיבדק). .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק' חן לא טיפוסית - תגובה
ד``ר לי-און גלעד25/08/2011איכות התמונה מגבילה את אפשרות המענה אך נראה שמדובר בנגע שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בענין נגע מסוג BCCאנונימי.20/08/2011
אצל כמה אחוז מהמטופלים בהסרת נגע ראשון מסוג BCC הנתוח הראשון פתר את הבעיה, ולא התפתחו אצלם נגעים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בענין נגע מסוג BCC - תגובה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2011אתה / את אריה, אברהם או ורה???
לסיכום: אין קשר בין נגעי BCC שונים- זו לא מחלה מדבקת.
BCC קשור לחשיפה לשמש. הנתונים הנוכחיים מראים כי יעילות ניתוח להסרת BCC מתקרבת מאוד ל-100% (כלומר נדיר מאוד שההנגע הקיים חוזר).
עם זאת מאחר והגורם (החשיפה לשמש בעבר) קיים ולא משתנה עקב הטיפול קיים סיכוי להופעת נגעים נוספים / חדשים ללא תלות בנגע הקודם.,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורת הבדיקה.גל20/08/2011
שלום ד"ר נתנזון
אני מעוניינת לבוא לבדיקה אצלך של נקודות חן יש לי כמה שאלות ?
1. האםהבדיקה מתבצעת כאשר אני בערום לגמרי ?
2. האם הצילום יהיה כאשר אני ללא בגדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורת הבדיקה. - תגובה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2011הבדיקה והצילומים מתבצעים בעדיפות כאשר הנבדק / נבדקת לבוש / לבושה רק בתחתונים.
כמובן שאם ברצונך להישאר יותר לבושה אף אחד לא יכריח אותך, אולם אז קיים סיכון כי לא אבחין בשומה (או חלילה מלנומה) שהסתתרה מתחת לבגדים.
בכל מקרה הבדיקה מתבצעת בנוכחות אישה נוספת.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פתאום יכולה לצאת נקודת חן?ד``ר ניר נתנזון19/08/2011
רציתי לשאול האם פתאום יכולה לצאת נקודת חן?
במקום שיצאה לי נקודת החן לא היה לי כלום ושנייה אחרי ראיתי נקודת חן, האם זה הגיוני? אני מאוד מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2011נקודות חן מופיעות עם הגיל (לרוב לא יאוחר מגיל 40 שנה) עקב גנטיקה וחשיפה לשמש.
לכן התשובה לשאלתך היא בהחלט כן.
אולם- עליך לפנות לבדיקת רופא עור על מנת לוודא שאכן מדובר בנקודת חן ולא חלילה במלנומה (סרטן העור).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חותמת אולטרא סגול ושטפי דם בעקבותשרון19/08/2011
שלום רב,
אמש הייתי במועדון ושמו לי בכניסה למועדון חותמת אולטרא סגול ביד. כעבור מספר שעות הבחנתי בשטפי דם רבים והתנפחות במקום שבו שמו לי חותמת אולטרא סגולית.
האם יש בכך סכנות בריאותיות? האם זה יכול לגרום לסרטן העור?
התחלתי לדאוג.
אשמח לתשובתך.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חותמת אולטרא סגול ושטפי דם בעקבות - תגובה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2011לפי התיאור נראה כי מדובר על דלקת עור ממגע- כלומר רגישות לצבע של החותמת.
אין בכך סכנה להתפתחות סרטן עור אולם קח בחשבון שמעתה והלאה עליך להיזהר מםני חותמות דומות במועדונים... (זה לא מסוכן אולם סתם מגרד / כואב ויכול להשאיר צלקת או פיגמנטציה).
בכל מקרה פנה לרופא עור / משפחה לטיפול בדלקת הנוכחית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקתחן15/08/2011
שלום רב,
ביתי נולדה עם נקודת חן (כך אני חושבת שזה) בצבע אדום בין שתי העיניים.
רציתי לדעת האם עליי להתייעץ עם רופא על כך.והאם זה ייעלם?והאם ייתכן כי תינוק נולד עם נק' חן ועוד בצבע אדום?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
חן15/08/2011שנקודת החן גודלת עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי להוסיף - תגובה
ד``ר ניר נתנזון21/08/2011לרוב מדובר על vascular malformation - הרחבה של כלי הדם. מדוב ר על מצב שכיח שלרוב חולף מעצמו תוך מספר חודשים עד שנים.
רצוי כמובן להיבדק על ידי רופא עור לאישור האבחנה המשוערת.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי קפהליאת12/08/2011
לביתי בת ה2 יש שני כתמים אולי 3(אחד לא ממש ברור)של קפה אולה
לאחרונה הבחנתי בעוד כתם על הכתף אבל הוא ניראה יותר כמו נמש (עגול ובהיר יחסית לכמים האחרים)
אני ממש בלחץ (אין אצלנו הסטוריה במישפחה של המחלה הגנטית המדוברת..)
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי קפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2011הקריטריונים הם לפחות 6 נגעים בקוטר שגדול מ- 1.5 ס"מ ונמשים בבית השחי. עד השגתם אין שום סיבה לדאגה. כתמי קפה בחלב הם תופעה שכיחה וחסרת חשיבות לרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שוב אני13/08/2011שלום לך רופא יקר!!!!!!!!
אין לי מילים להודות לך על תשובתך המהירה והמרגיעה
אני כלכך דאגתי כל השבת ועכשיו כשראיתי את תשובתך פשוט פרצתי בבכי....
תודה לך!!!!!!!!!!!!!!!
(פשוט ראיתי באיזה שהוא אתר שכתם צריך להיות בקוטר של 0.5 מ"מ...)
אז אני יכולה לרדת מזה...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר....שואלת11/08/2011
שלום וברכה,
יש לי נקודת שומה במפשעה (אולי נכון יותר לקרוא לה פלולה),
לפני מס' ימים נקיתי אותה בעדינות עם האצבע.
אציין שהנקודה לאחר מכן נראית בדיוק אותו דבר ב"ה,
אבל בדקות לאחר מכן "הרגשתי" אותה כנראה בגלל שהתעסקתי באיזור.
האם מותר לנקות בצורה כזו נקודות חן (לעיתים רחוקות)?
מותר לסבן שומות בולטות עם ספוג?
האם יש צורך להבדק?
(אני נבדקת אצל רופא עור אחת לשנה....)
לעיתים אני רואה כי מצטבר בהן מעט נקודות של לכלוך וזה לא אסטטי.....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לד"ר.... - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2011בסיבון רגיל לא אמור להגרם כל נזק לנגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה להחשף לשמש בבית ?ש10/08/2011
כי אין כניסה של הרבה שמש לתוך הבית ?
צריך להתחבאות מהשמש ??? עד כמה להזהר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בעיה להחשף לשמש בבית ? - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2011עקרונית בתוך הבית הבעיה פחות משמעותית למרות שקרינת UVB חודרת דרך הזכוכית של החלונות.
תלוי כמה שמש ישירה חודרת הביתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןרונן09/08/2011
יש לי הרבה נקודות חן יש איזה להוריד אותם בלי ניתוח או כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד13/08/2011השאלה קודם כל היא למה לעשות את זה.
התשובה לשאלתך היא - יש דרכים כאלה והן לא מומלצות מבחינה רפואית/בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתי סיבות
רונן13/08/2011בגלל שזה לא יפה יש לי כמה על הצוער וזה מכוער הדבר השני אמרו לי שזה מסוכן להיחשף עם הנקודות לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתי סיבות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/08/2011נק' חן כשלעצמן אינן גורם סיכון בחשיפה לשמש.
יופי הוא דבר חשוב ובחלק מהמקרים אף ניתן לשפר המצב - אך תמיד צריך לזכור מה יקרה ליופי אם במקום נק' חן תיווצר צלקת גסה ומכוערת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על הפטמהנינה08/08/2011
שלום רב
לפני מספר ימים שלחתי לך הודעה לגבי ביתי בת ה-11 שנולדה עם נקודת חן קטנה על הפטמה ועם התפתחותה הלכה וגדלה השומה הייתי בבדיקה אצל הרופא בכללית דב הוז" תל אביב והתשובה כך: בצד המדיאלי של פטמה ימנית מוקד פיגמוטרי משולש חום כהה בגבולות חדים 0.3 למעקב סדיר.
הוא דאג לציין שכרגע היא לא מחשידה ותמימה אך צריך להיות במעקב לשאלתי:
קראתי באינטרנט שאחד הסימנים המחשידים הן קצוות משוננים הם זה לא מילה נרדפת לחדים?
נ.ב
מקריאה באחד התשובות שענית כתוב שלא חד זה אחד הסממנים לנקודת חן מחשידה.
התוכל לשפוך לי מעט אור בנושא
עוד שאלה קטנה
במידת הצורך אם יהיה צורך להסיר את הנקודה ניתן להוציא גם מהפטמה(הנקודה יושבת ממש על הפטמה)? זה בכל אופן מקום מאוד רגיש.
1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן על הפטמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2011גבולות חדים - הכוונה היא שיש הבדל ברור וגבול ברור בין השומה והעור המקיף אותה. זה סימן לשפירות. העדר גבולות ברורים/חדים מחשיד.
עקרונית אפשר להוריד שומה גם מהפטמה ובד"כ בלי בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי, תבורך
נינה09/08/2011אז כרגע לפי הממצע הנקודה אינה מחשידה נכון?
ואיך ניתן להוריד את הנקודה ע"י איזה פעולה.
בכבוד רב נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה הרגעת אותי, תבורך - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/08/2011יש מגוון שיטות וכדי לענות על זה צריך לראות את הנקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)