מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיפוש מאמרים רפואיים על מלנומהנחמה25/11/2011
שלום וברכה
במסגרת קורס סיעוד אני צריכה לכתוב עבודה עם חומר עדכני על מלנומה. האם יש לכם אפשרות לכוון אותי לחומר שכזה
תודה רבה
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש מאמרים רפואיים על מלנומה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון04/12/2011ישנם מאות אלפי מאמרים על מלנומה... איזה סוג מאמר את צריכה? אם מדובר על סיכום עדכני הרי שהסיכומים הטובים הינם באנגלית בלבד.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןספיר19/11/2011
יש לי שתי נקודות חן בבטן שהייתי מאוד רוצה להסיר מבחינה אסתטית.
רציתי לשאול אם הצלקת באיזור הזה היא גדולה? והעור שלי הוא מאוד בהיר, האם יראו את הצלקת פחות או יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/11/2011לרוב צלקות בעור שאין עליו מתח הן פחות בולטות וגדולות. יחד עם זאת חשוב ששיטת הניתוח והתפירה יהיו מתאימות למקום.
לגבי הסרת נק' חן מסיבות אסטטיות - כדאי לחשוב עד כמה הבעיה באמת משמעותית כי בלא מעט מקרים כאשר מופיעה צלקת לא יפה - המטופלים מתחרטים על שבכלל נגעו בנקודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נגע בפנים האוזןארז19/11/2011
שלום
האם יש פרוצדורה מיוחדת להסרת נגע מפנים האוזן
(אזור שהעור ממילא דק למדי) ?
גם לא מובן לי היכן ניתן לבצע זריקת הרדמה באזור זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נגע בפנים האוזן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד19/11/2011בדיוק בגלל שאזור האוזן מאוד מיוחד בשל העור הדק והסחוס חשוב שבמקרה של נגעים החשודים כממאירים - הניתוח יבוצע בשיטת MOHS כדי לוודא סילוק שלם של הנגע ללא שאריות ומבלי להזדקק לכריתה של שוליים מיותרים.
הטכניקה עצמה עבור העוסקים בניתוחים באזור זה נחשבת שגרתית ואין שום בעיה לא להזריק למקום ולא לנתחו אם כי לעיתים המיקומים מגבילים את יכולת התמרון.
ייתרון קטן שיש לאוזן - לרוב ההרדמה בה מחזיקה לטווח ארוך יותר מהמקובל באתרים אחרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודהאתי14/11/2011
בסד
לבתי בת ה-11 יש נקודת חן בצד ימין של האף, היא רוצה להסיר אותה, לפני כשנה היינו אצל רופא פלסטי אבל הנינוח שהוא הציאה הרתיעה אותה והיינו גם אצל רופא עור כדי להבחן ,ברוך השם זה לא סרטני וכך גם אמרו מי שפנינו אליהם בנושא הסרתה,
היינו גם אצל זמיר כהן, כבר מעל כשנה באות לדקה והולכות שם את החומר וזהו , סך הכל קצת התבהר אבל לא נעלם ואפילו לא נהיה קטן יותר. לנו נמאס. אני רוצה לדעת עם יש טיפול פשוט כדי להעלים את הנקודה(גדולה כמו גיבעה).
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד14/11/2011הדרך היחידה להסיר נק' חן כמו שצריך היא כירורגית.
צריך להתייעץ שוב עם מנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהדניאל14/11/2011
שלום רב .אני סובל ממחלת אידס מתקדמת .(cd4 30 שעלה כעת ל100) אני אחרי אשפוז ממושך שבו סבלתי מדלקת קרום המוח.לקראת סוף האשפוז התפרצו לי סרקומות מסוג קפוסי בגב .בצאוור.במפסעה על הכתפיים במרפקים וברגל שמאל .בתחילה הופניתי לדוקטור גוטנפלד מרדיולוגיה (איכילוב )שאמרה שעדיף להתחיל כימותרפיה מיידית ושהיא לא יכולה לעזור לי כי היא מתחום ההקרנות.לא העבירו אותי בצורה מסודרת למרפאה אונקולוגית .נאמר לי שאני מתחיל כימותרפיה בשם דוקסיל וביום הכימותרפיה גיליתי שאני מקבל חומר בשם מיוצת .בהמשך בהמלצתה של פרופסור תמר פרץ ניסיתי להגיע לפרופסור מרינסקי (אני גם ככה מטופל באיכילוב )אך ללא הועיל כאילו חומות בצורות מונעות מימני להגיע אליו.ושאלתי היא האם יש גוף רפואי שמסייע לחולים להגיע לרופאים ? האם סרקומה מסוג קפוסי היא ברקומה או שמא עליי לפנות לרופי המלנומה ? הרופאה שנתנו לי באיכילוב מומחית לסרטן השד מה הקשר לסרקומה ?אני מתוסכל אין באמתחתי הכסף לשלם בצורה פרטית ולקיתי בדיכאון קשה בגלל חוסר היכולת לקבל רופא בתחום הנל.ולהבין מהי דרך הטיפול .תודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד18/11/2011מצטער על השיהוי בתגובה.
למרות שלא מדובר בתחום ההתמחות שלי סיפורך נגע לליבי ולכן ביררתי עם גורמים יודעי דבר שאני סומך על דעתם.
ד"ר גוטנפלד נחשבת לברת סמכה ונשמה טובה ואם תסכים לטפל בך זה יהיה מצויין. לגבי דוקסיל - הייצור של התרופה בשם הזה הופסק והיא איננה קיימת עוד, ואילו התרופה מיוצט היא תרכובת דומה, במבנה דומה, המיוצרת ע"י חברה אחרת ומהווה חלופה ראויה.
אני מאחל לך החלמה שלמה
ד"ר גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בלחי ימנימאיה11/11/2011
שלום רב.
בשנה האחרונה נוצר בליטה בלחי ימני ביצעתי אולטרסאונד ובדיקת כירורג פה ולסת ללא כל ממצא.
הומלץ לעבור ביופסיה בפנים בשני הצדדים.
מאחר ואין שום ממצא חד משמעי אף כי במישוש יש עור מעט נוקשה הבליטה לא תמיד נראית לעין, אין פצע או נקודת חן פרט לשינוי במרקם העור ותפיחות קלה.
מאחר ומדובר בפנים האסטיתיקה מאוד חשובה לי האם יש אופציות אחרות לפני ביצוע ביופסיה?? כמו CT או AMR? מציינת שהרופא לא שלח אותי לשום בדיקה אחרת אלה הפנה אותי לבהח לשיקול דעתם עם אפשרות לביופסיה
אשמח מאוד להכוונה ואם יש דרך אחרת לבדוק מה פשר הבליטה.
תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בלחי ימני - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/11/2011קשה לי לענות בלי לראות במה מדובר. בהחלט ייתכן שאין סיבה מיוחדת לבצע הביופסיה אבל בלי לבדוק - אין שום דרך שאוכל לייעץ.
לרוב הרזולוציה של CT ו- MRI אינה מספיק טובה לזיהוי תהליכים קטנים ברקמה רכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו שחור בציפורן בוהן רגל ימיןאבי ש09/11/2011
לפני יותר מחודש הופיע קו שחור בעובי 0.5 מ"מ ובאורך כ-3 מ"מ.
הלכתי לרופא עור, ששלח אותי לכירורג פלסטי ליעוץ.
הכירורג לא היה להוט לנתח ולהסיר את הכתם מכיוון שהחיתוך בציפורן וההחלמה ממנה קשים מאד. הוא הציע לי לפנות לרופא עור לחוו"ד שנייה.
מה לעשות? כמה זה דחוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו שחור בציפורן בוהן רגל ימין - תגובה
ד``ר לי-און גלעד12/11/2011פס שחור בציפורן אינו בהכרח ממצא חולני. הדרך הטובה ביותר להעריך מה טיבו היא לפנות לבדיקה דרמוסקופית אצל רופא עור המיומן בטכניקה זו. אם יתגלו סימנים מעוררי חשד - יש לפנות לרופא בעל ניסיון בביצוע ביופסיות וניתוחי ציפרניים - זה מגדיל את הסיכוי להחלמה מהירה וטובה למרות המקיום הללא ספק בעייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה שמאוד מגרדת!בק05/11/2011
בעבר היא גירדה לי רק לפרקי זמן, אך בחודשים האחרונים היא מגרדת פשוט המון.
היא קטנה מאוד ולכאורה לא נראת יוצאת דופן.
אני מצרפת עוד הודעת המשך עם עוד תמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן קטנה שמאוד מגרדת! - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/11/2011מדובר קרוב לוודאי בשומה שפירה בולטת מפני העור, מראה טיפוסי בתמונה. יחד עם זאת אין בחוו"ד זו כדי להחליף בדיקת רופא עור בעין ובדרמטוסקופ.
אם היא מציקה לך אפשר להסירה קרוב לוודאי ללא כל בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ל- BCCמתעניינת05/11/2011
שלום רב,
לפני כשנה שמתי לב למעין בליטה בצידו השמאלי של האף, ממש בקפל שבין האף לחיבור ללחי. לא ייחסתי חשיבות לבליטה וחשבתי שמדובר באקנה. לפני כמספר חודשים החלה הבליטה לדמם, להחלים ואז לדמם פעם נוספת כל חודשיים בערך.
ממה שקראתי הבנתי כי ייתכן ומדובר ב- BCC. השאלה שלי היא, האם העובדה שעברה כבר שנה מהרגע ששמתי לב פעם ראשונה לבליטה ישפיע על סיכויי ההחלמה במידה וזה BCC? מה קצב הגדילה של סרטן מהסוג הזה ומה הסיכוי לכך שתוך שנה נוצר נזק רב לרקמה הפנימית? חשוב לי לציין כי מבחינה חיצונית לא שמתי לב לשינוי בגודל של הבליטה בשנה האחרונה, השינוי היחיד היה הדימומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ל- BCC - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/11/2011מהתיאור שלך אכן עולה סיכוי סביר שמדובר ב- BCC. שנה היא פרק זמן לא משמעותי עבור מרבית הבזליומות אשר ככלל גדלות ומתקדמות באיטיות רבה. פה ושם ישנם גידולים אלימים יותר שגדלים מהר יותר אך אלו יוצאים מן הכלל וספורים.
הגידולים הללו ממאירים מקומית בלבד, אינם שולחים גרורות כמעט לעולם ורק הזנחה של שנים רבות גורמת להם להיות ממש גדולים וגרועים. כמובן שגם מיקום לא מוצלח כגון על הפה או עפעפיים עלול לגרום לסיבוכים משמעותיים גם כאשר הגידול לא ממש גדול.
הטיפול הוא כריתה שלמה - ובפנים רצוי שהכריתה תבוצע בניתוח בשיטת MOHS.
ברובם המכריע של המקרים האבחנה ניתנת להעשות בבדיקה קלינית של רופא עור ללא צורך בביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני נקודות חן ממש קטנות כהותד``ר ניר נתנזון30/10/2011
שלום
אני עושה לייזר אצל הקוסמטיקאית שלי, אני עושה באיזו הידיים ויש לי שני נקודות חן ממש קטנות כהות ..שעשתה לי עם הלייזר זה שרף אותם כנראה וניהיה כמו פצי ויש נראה נפיחות כמו של עקיצה קטנה. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד05/11/2011מאחר שלייזר להסרת שיער עובד על בליעת אנרגיית הלייזר והפיכתה לחום במקומום בהם יש פיגמנט - הנקודות שלך חשופות ונכוות מהטיפול. מומלץ להמנע מחשיפתן ללייזר או לכסותן במדבקה שתחסום את קרינת הלייזר טרם הטיפול.
כווייה כזו אינה בהכרח מסוכנת אך יש לעקוב אחר השומות ולהשתדל למנוע מהן נזקים דומים בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות חן לא סימטריותהדר25/10/2011
שלום
יש לי יחסית הרבה נקודות ח חלקן בהירות וחלקן כהות שאינן סימטריות על החזה! ברצינו לדעת האם זה מסוכן? איפה אפשר לבדוק אותם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן לא סימטריות - תגובה
ד``ר ניר נתנזון26/10/2011נקודות חן בודקים אצל רופא עור, רצוי רופא המיומן בשימוש בדרמוסקופ.
אם יש לך הרבה נקודות חן כדאי לשקול מיפוי שומות ממוחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן באיבר המיןיעל23/10/2011
שלום,
שמי יעל, ואני בת 26. מאז ומתמיד היו לי נקודות חן (שומות) בגוף, אני חושבת אפילו שנולדתי איתם כי 70% מנקודת החן שעל גופי ממקומות באותו המקום של אמי. בנוסף קיימת לי נקודת חן באיבר המין. לאחרונה אני מרגישה גרד אך לא לעיתים קרובות, ובנוסף החלו להופיע נקודות שחורות / חומות על הנקודה. הנקודה היא יחסית גדולה והיא בולטת ואף חלק ממנה הוא כאילו "יוצא", אני ממש מתחילה להלחץ!!! אני לא יודעת למי לפנות - האם עלי לפנות לרופא נשים? או לרופא עור? אני ממש מפחדת. וזה גם מאוד מביך. אודה לתשובתך בהקדם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן באיבר המין - תגובה
ד``ר ניר נתנזון26/10/2011אני מציע כי תפני לרופא / רופאת עור לבדיקה.
רוב הסיכויים הם כי לא מדובר על ממצא בעייתי אולם כמובן שאת חיייבת לעבור בדיקה יסודית.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פתולוגיתיקי23/10/2011
שלום רב
ביצעתי כריתה של נגע עורי בלחי . נשלחה רקמת עור לאבחון .נתקבלה התוצאה הבאה : " one fragment shows top of basal cell carcinoma "
אודה לך אם תואיל נא להסביר לי מה אומרת האבחנה , מה המשמעות , והאם נדרש המשך טפול\מעקב ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה פתולוגית - תגובה
ד``ר ניר נתנזון26/10/2011מדובר על גידול עורי שכיח מאוד, קשור לחשיפה לשמש, ושלרוב מתקדם לאט ואינו שולח גרורות.
נדרשת השלמת הכריתה של הנגע (רצוי בניתוח בשיטת Mohs) - ולאחר שהנגע יוסר בשלמותו לא נדרש כל טיפול נוסף, פרט למעקב רופא עור כל 6 חודשים (מאחר שקיים סיכוי להופעת נגעים נוספים / חדשים).
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בקרקפת שאינו מתרפארוני23/10/2011
יש לי פצע באזור הקרקפת מס חודשים.
הלכתי לרופאת עור והיא חושדת בbcc והמליצה על ביופסיה.
שאלתי היא {בהנחה שמדובר אכן בbcc } האם ניתן לטפל בשיטת מוס או שבגלל מיקום הנגע עדיף לטפל בשיטה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בקרקפת שאינו מתרפא - תגובה
ד``ר ניר נתנזון23/10/2011ניתוח בשיטת מוס אכן יעיל לטיפול ב-BCC, אולם לאור המיקום ובהנחה שגבולות הנגע ברורים גם ניתוח "רגיל" יטפל היטב בגידול.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודות חןדני20/10/2011
יש לי כמה נקודות חן בפנים שמאוד מפריעות לי ואני רוצה להסיר אותן.
אני מאשדוד ואני רוצה לדעת איך ואיפה אני יכול לעשות את זה וכמה זה יעלה
לקבוע תור לרופא עור רגיל לא יעזור נכון? הוא לא יכול לעשות את זה
למי צריך לפנות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודות חן - תגובה
ד``ר לי-און גלעד22/10/2011לפנות לכיר' פלסטי בד"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)