מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות חן מוזרותמיכל07/08/2011
היי
קבעתי תורר לרופא עור אך זה רק בעוד חודש ורציתי לשאול אתכם האם הנקודות חן האלו נראות מוזרות? או חלילה סרטניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות חן מוזרות - תגובה
ד``ר לי-און גלעד09/08/2011כמו בפרסומת - "התמונה לא משהו"
אבל ל א נראה לי שיש איתן בעיה - כמובן במגבלות איכות התמונה והעדר בדיקה בעין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלהחיה05/08/2011
יש לי הרבה נקודות חן בכל הגוף. האם כדי ללכת להיבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון05/08/2011בודאי. ריבוי מקודות חן הוא גורם סיכון משמעותי ביותר לסרטן העור.
אני ממליץ על בדיקת רופא עור פעמיים בשנה לכל החיים.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיה05/08/2011
שלום. בילדותי נסרפתי פעמיים בתקופת הקיץ. היו שלפוחיות בפנים וכתפיים.
האם אני נמצאת בסיכון לחלות בסרטן העור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ניר נתנזון05/08/2011בהחלט. כל כווית שמש מעלה את הסיכון פי 2 ללקות בסרטן העור.
בריאות שלמה
ד"ר ניר נתנזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה על הפטמהנינה04/08/2011
שלום רב!
ביתי בת 11 ויש לה שומה על הפטמה ממש ממש מאיפה שמניקים, זו שומה שהיא נולדה איתה אבל גדלה והתכהה עם התפתחות של החזה האם זה נורמאלי השינוי הזה ?
נ.ב
לקחתי אותה לרופאת עור מהקופה והיא שלחה אותי לדוקטור שירי מכללית האם זה מעורר חשד גם אם הנקודה איתה היא נולדה?
בכבוד רב
נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה על הפטמה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011שומה על הפטמה היא תופעה מוכרת ולא בהכרח בעייתית. יחד עם זאת ראוי לבדוק אותה ביסודיות. בעיקרון שומות מולדות נחשבות גורם סיכון לסרטן עור מסוג מלנומה והסיכון גדול יותר ככל שהשומה גדולה יותר.
יש מקום להסיר שומות גדולות, בעיקר מעל 3 ס"מ וגם סיבות אסטטיות אינן מילה גסה. צריך להתייעץ עם כירורג פלסטי מה עדיף מבחינה כירורגית ומבחינת התוצאה הסופית - ניתוח לפני שהציצים גדלים או אחרי שהשלימו את הגדילה.
אחד ה-מומחים בתחום זה ד"ר אלכס מרגוליס מכיר' פלסטית בהדסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bowen's disease lateral margins inאלנה03/08/2011
קיבלתי תוצאה של ביופסיה על כתם עור בזרוע שמאל.הבנתי שזה סוג של סרטן.
היתי רוצה לדעת מה שיטות הטיפול תמה סיקונים והמלצה על רופא שיכול לטפל בבעיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bowen's disease lateral margins in - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/08/2011בעקרון מדובר בגידול בעל התנהגות שפירה ביותר והסיכון שישלח גרורות או יהפוך חודרני בטווח הקרוב - קלוש. גידול כזה יכול להמשיך באותה צורה שנים רבות ולא להשתנות.
שיטות הטיפול מתחילות מכריתה כירורגית רגילה, כריתה בניתוח בשיטת MOHS, ואפילו הקרנה, אבל עקרונית אפשר לנסות לפתור את הבעיה גם באמצעות טיפול יסודי בח"נ או בטיפול באמצעות משחת 5% אפודיקס.
מרבית רופאי העור אמורים להיות מסוגלים לטפל בבעיה או כל כירורג פלסטי שקרוב לוודאי ינקוט בגישה כירורגית. את צריכה להתעניין באזור מגורייך מי הרופאים העוסקים בתחום ולפנות אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DFSPרינת01/08/2011
שלום רב,
אובחן אצלי pigmented DFSP בנגע עורי במותן , לאחר 6 שנים בהם הרופאים לא התרגשו וחשבו שזו המנגיומה...
אני בחורה בריאה, בת 29, הנגע היה בקוטר 2.5 ס"מ, עגול וסימטרי במותן והוסר לפני כחודש וחצי בניתוח wide excision, בשטח גדול של 14*7*2 ס"מ. היות וזה בגב ואיפשר ניתוח עם שוליים רחבים לא עשיתי את שיטת מוז וכן בשל קושי האבחנה בזמן אמת לפי המלצת הפתולוג.
תוצאות הפתולוגיה הם שוליים נקיים, עם לפחות ס"מ וחצי נקיים בעומק. הגידול חדר רק לשומן השטחי תודה לאל. נותרתי עם צלקת ארוכה ופחדים...
למרות שהרופאים מרגיעים אשמח גם להרגעתך ולדעתך, אני מרגישה שנתקפתי פחדים לאחר שאני קוראת בעניין והיות וזה כזה נדיר מרגישה שאין כ"כ ניסיון וידע בעניין...
1. קראתי שיש סיכון נמוך של עד 5% לגרורות. האם עליי לחיות בחשש או שמא הגרורות נשלחות רק לאחר השנות של הגידול?
2. האם שוליים נקיים מרמזים שאין שליחת גרורות חו"ח?
3. לגבי הישנות, האם נתקלת בחולים עם הוצאה כזו נרחבת שחזר להם? קראתי על 98% ריפוי בשיטת מוז ולאור תוצאות הפתולוגיה שלי, אני מקווה שבעזרת ה' יהיה גם אצלי...
4. מהי שיטת המעקב שאתה ממליץ? הכירורג הפלסטי דיבר על מעקב בעין פעם בשנה, האם עליי לעשות משהו מעבר כמו אולטרא-סטאונד?
5. האם הסוג הנדיר שאובחן לאחר הניתוח עם הפיגמנציה משנה משהו עבורי? תוצאות הביופסיה היו DFSP רגיל ולאחר הניתוח אובחן כפיגמנטד, נדיר ביותר...
לתשובתך אודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DFSP - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011אכן ממצא נדיר וההשלכות שלו, אם בכלל, על התנהגות הגידול, אינן ידועות די הצורך. לצערי השוליים הנקיים מבחינה פתולוגית אינם מהווים ערובה לכך שהגידול הוסר בשלמותו. בניגוד לניתוח מוס, בניתוח רגיל הבדיקה הפתולוגית אינה בודקת את כל מיטת הגידול אלא חתכים מדגמיים ולכן עלולה להחמיץ שלוחות גידול לא גדולות שפרצו מעבר לשוליים.
לכן חשוב מעקב קליני. אין לצערי בדיקות הדמייה או סמנים שיוכלו לעזור במעקב.
הסיכויים אמנים לטובתך אבל חשוב להיות במעקב וערניים לכל סימן לחזרה מקומית. לגבי הסיכון לגרורות - מדובר לרוב בסיכון לא גבוה אבל יש להתייעץ עם אונקולוג ולשקול ניתוח לדגימת בלוטת הזקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך DFSP
רינת04/08/2011שלום רב, תודה רבה על תגובתך.
ידוע לי שבפתולוגיה של ניתוח רגיל נבדקים סליידים אקראיים אך למזלי תודה לאל אני עובדת ביה"ח והפתולוגיה היתה מקצועית ומעמיקה. כל החתיכה שהוצאה נחתכה במלואה
ל38 סליידים וכולם נבדקו ביסודיות. גם בעין רגילה ניתן לראות בסלייד את הגידול שנצבע כשמסביבו יש 2 ס"מ לפחות בלתי צבוע וכמו כן הגידול היה מאוד מרוכז ללא שלוחות, לא נצפו מיטוזות כלל, חדר רק לרקמת השומן השטחי. נראה היה לפתולוג שהוא ממש בשלבים הראשונים שלו, מעין רדום.
עובדות אלו מרגיעות אותי (שוחחתי ישירות עם הפתולוג ואף ראיתי בעצמי) אך ההמלצה שלך לגשת לאונקולוג מלחיצה אותי במעט. לא נאמר לי דבר שכזה,מבחינת הפלסטיקאים נסגר העניין ורק יש לעקוב פעם בשנה מקומית שלא חזר.
קראתי והבנתי שהסיכויים לגרורות חו"ח נעים בין 2-5% וקורים בד"כ לאחר השנות הגידול. האם עליי לחיות בפחד מעכשיו ולבדוק את בלוטות הלימפה? הרי הגידול אובחן רק לאחר 6 שנים, אם חלילה היה גרורתי לא סביר להניח שהיה מפתח גרורות כבר? המלצה זו היא המלצה גורפת לכולם או היות ולא ידועים לך הממצאים?
נלחצתי, אשמח אם תוכל להרגיע אותי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך DFSP - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/08/2011ברמה העקרונית אכן הסיכוי שהגידול שלך שלח גרורות נמוך מאוד. יחד עם זאת מדובר בהיסטולוגיה והתנהגות חריגה ולכן הייתי שוקל להתייעץ עם אונקולוג - הם הסמכות המוסמכת ביותר לנתח את גורמי הסיכון ולהתאים תכנית מעקב למצבך - אם יש צורך בכך. אם יגידו לך שלא - תעשי V ותמשיכי הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקדות בעור ביד ימין עם ראש שחוראמיר01/08/2011
פתאום משום מקום הופיעה לי נקודה ביד ימין עם ראש שחור מה זה אומר ? מצורפת תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקדות בעור ביד ימין עם ראש שחור - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011אחלה תמונה - אין שום סיכוי שנוכל לעזור לך על סמך מה שרואים בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שעה חשיפה לשמשש01/08/2011
אני נוהג לעשות ספורט בבוקר בשעה 11 (כשהשמש מתחילה להיות חזקה) במשך כחצי שעה- 4 פעמים בשבוע- האם זה מסוכן ?
כי זה יוצא חשיפה של שעתיים בשבוע לשמש ?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שעה חשיפה לשמש - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011זו התנהגות לא אחראית ולא חכמה.
התוצאות המצטברות יהיהו בוודאות הזדקנות וכתמים של העור ואולי אפילו נזקים עד כדי סרטן עור - וזה גם אם אתה מקפיד על אמצעי הגנה כגון מסנן קרינה, מלבושים וכובע.
שנה מנהגיך והיה חכם בשמש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזררביד31/07/2011
שלום.. לפני כשלושה חודשים עברתי ניתוח להסרת נקודת חן בשיטת ה-SHAVE וכיום אינני מרוצה כ"כ מהתוצאה...כמו כן הוסבר לי שעלולה להיוותר צלקת במקום הניתוח אך למען האמת היא בולטת מדי לטעמי..שאלתי היא האם יש מקום לניתוח חוזר והאם כעיקרון אני זכאי אליו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011אפשר בהחלט לבצע ניתוח חוזר אך צריך קודם לברר מה מפריע לך בצלקת ואם אין חשש שהבעייה תישנה ביתר שאת אחרי כריתה שלמה של הנק' ולא בגילוח.
לגבי זכאות - זה משתנה מקופה לקופה.
אם אתה שואל לגבי הזכות שהמנתח יתקן את התוצאה ללא תשלום נוסף - המנתח בעיקרון אינו יכול להבטיח את איכות התוצאה ואם הניתוח בוצע ברמה סבירה וללא רשלנות והצלקת אינה נובעת מתקלה שבאחריותו אלא מהתנהגות העור שלך - אין מקום ואין שום סיבה לדרוש ניתוח חוזר. זה קורה למרבה הצער לא פעם שחולה מצטלק לא יפה למרות מאמצי המנתח - וזה סיכון שכרוך בכל ניתוח ואינו נופל על המנתח ובלבד שהוסבר הסיכון למנותח והמנותח בחר למרות זאת להנתח מרצונו החופשי ובאופן מודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בחלל הפהinbal29/07/2011
שלום אני בת 27 בחורה בריאה לא שותה לא מעשנת
יש לי כתמים לבנים בפה כתוצאה מזה שאני לא מפסיקה לנשוך תעצמי
אני לא יודעת למה אני עושה את זה ואני פשוטט לא מסוגלת להפסיק
אני מנסה ללעוס מסטיק סוכריות וכלום לא עוזר זה מגיע למצבים שממש יורד לי דם מרוב שאני פוצעת תעצמי , זה גורם לי להמנע מלנשק את בעלי וזה םשוט כואב ולא נעים
אני ממש זקוקה לעצה כי אני לא מסוגלת להפסיק בכוחות עצמי אשמח לקבל עזרה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים בחלל הפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/07/2011זה אמנם לא הפורום המתאים אבל בכ"ז - מדובר בהפרעת התנהגות הנובעת לרוב ממתח ולחץ - במצב זה את לא שולטת בפעולות שאת מבצעת ומבצעת אותם בהיסח הדעת.
מומלץ שתפני לעזרה בהתמודדות עם לחצים - אם ע"י טיפול פסיכולוגי נטו, או ע"י פניה למרפאה פסיכודרמטולוגית (אם תצייני מהו איזור מגורייך אוכל להמליץ על מרפאה כזו).
אחת הדרכים שבהם ניתן אולי לברר את הרקע ולעזור לשיפור המצב היא היפנוזה. בנוסף - ברפואת הפה יודעים לייצר סדים שימנעו ממך לפגוע ברירית הלחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים לבנים בפה
inbal31/07/2011תודה על התשובה אני גרה בצפון בקרית ים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים לבנים בפה - תגובה
ד``ר לי-און גלעד06/08/2011לצערי אינני מכיר רופאים העוסקים בתחום באזור הצפון.
ממי שאני כל מכיר - אני מציע לך לפנות לד"ר עידית אוריון בתל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנומה בפניםליטל29/07/2011
שלום לך,
לפני כחצי שנה גדלה לאימי מעיין שומה על יד האף ( קטנה, נפוחה מעט, לא בעלת גוון אחיד...), היא הלכה להיבדק והרופא אמר שזה סרטני. היא לא זוכרת אם שמעה פפילומה או מלנומה כייון שהייתה בהלם כששמעה "סרטני".
הוא קבע לה תור לניתוח ודרש שיהיה פלסטיקאי בניתוח ולא נתן לה מידע אודות הדבר.
מהן המחלות האלה?מה ההשלכות של מחלה כזו ? האם יוצאים ממנה? זה יכול להתפשט כגרורות?? אשמח להסבר.
בני המשפחה מודאגים נורא ולא מבינים מה משמעות הדבר.
תודה מראש
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנומה בפנים - תגובה
ד``ר לי-און גלעד31/07/2011לצערי לא אוכל לעזור לך מפאת מיעוט הפרטים במכתבך וגם המהלך לא ברור. האם אמא עברה כבר את הניתוח? האם קיבלתם תשובה פתולוגית? האם טרם עברה? למתי נקבע הניתוח? האם פניתם לרופא נוסף שייתן חוו"ד נוספת?
פניקה והלם הם יועצים רעים ואני לא יכול להיות יועץ טוב אם אין לי את הנתונים הדרושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בירור יותר מעמיק
ליטל31/07/2011שלום לך דוקטור,
לאחר שאף אחד מבני המשפחה לא הבין מה בידיוק הרופא אמר לאימי החלטתי לגשת בעצמי איתה ולברר מה האבחנה, אימי עדיין לא עברה את הניתוח אך אשמח לקבל הסבר לגבי אבחנתו של הרופא: :
BASAL CELL
CARCINONA
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בירור יותר מעמיק - תגובה
ד``ר לי-און גלעד04/08/2011מדובר בסרטן השכיח ביותר בעולם וכמובן בסרטן העור השכיח ביותר. זהו גידול שפיר יחסית שכמעט לעולם אינו שולח גרורות ואינו מסכן חיים. הגידול גודל באיטיות רבה במקום ומסוכן בעיקר אם הוא פולש תוך כדי גדילה למבנים חיוניים כגון ארובת העין, אף, אזניים או שפתיים.
הטיפול בגידול זה הוא פשוט יחסית - כריתה שלמה = החלמה.
כאשר הגידולים האלה מופיעים בפנים - ובפרט בקרבת מבנים חיונים כנ"ל - חשוב שהכריתה תתבצע בניתוח בשיטת MOHS - שמאפשר כריתה שלמה של הגידול בדרגה הגבוהה ביותר של וודאות (99%) עם מינימום שוליים וצלקת.
כריתה כירורגית רגילה, אפילו ע"י כירורג פלסטי, אינה מניבה שיעור הצלחה כזה ועלולה להצריך ניתוחים נוספים להשלמת סילוק הגידול עם ההשלכות הבריאותיות והאסטטיות הנובעות.
תוכלי למצוא פרטים רבים על הגידול באינטרנט באמצעות גוגל וגם על ניתוחי ומנתחי MOHS.
גם באתר שלי ישנם צילומים ומאמרים מפורטים בנושא.
ישנן כמובן גם שיטות טיפול אחרות (למשל הקרנות, טיפול פוטודינאמי, כמוטרפיה מקומית ועוד) ויש להתאימן לחולה - לפי גילו, לפי מיקום הגידול, לפי העדפות החולה ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע וולרי מושחריהודה28/07/2011
שלום לחברי הפורום !
בוצעה לי כריתת נגע וולרי מושחר באצבע כף הרגל . מבקש לדעת מה זה בדיוק נגע וולרי מושחר ?
מבקש מאוד אם אפשר דחוף !
בברכה רבה מאוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבוס אטיפי
יהודה28/07/2011שלום לחברי הצוות !
שכחתי לציין שרופא העור ציין באבחנתו שמצא נבוס אטיפי באצבע רגל שמאל ובוצעה בדיקה מיקרוסקופית ודרמוסקופית והנבוס לא סימטרי .
בכריתה צויין כתוב : נגע וולרי מושחר .
אבקש בדחיפות את תגובתכם האם זה בהכרח מסוכן ?
המון תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבוס אטיפי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/07/2011נגע וולרי הוא נגע מהאספקט הפנימי ולא הגבי, מושחר - זה תיאור הגוון שלו. אין למילים אלו שום השלכה על תוצאות הבדיקה או לחשד שיש לרופא המטפל. הוא מן הסתם החליט להוציא השומה כי היא נראתה לו חריגה. אין סיבה מיוחדת לדאגה. צריך לחכות לתשובה הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם שגדלאלי27/07/2011
בתחתית הבטן מול הפופיק, העור שלי קיבל צבע שונה,
הופיע לי כאילו סוג של שטף דם פנימי מתחת לעור,
סוג של כתמים קטנים חום בהיר, בקוטר של 10 ס"מ
בהתחלה חשבתי שזה מכה או כוויה ממים חמים,
לאחרונה שמתי לב שזה רק גדל ועולה כלפי מעלה
"מכה" או כוויה, כך נראה לי, מזמן היה משתפר,
ואולי אפילו נעלם, וכאן זה גדל
איזה בדיקות מומלץ שאני יעשה בכל מקרה ?
קרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר מסרטן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם שגדל - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/07/2011למרות התיאור המפורט - אני מתקשה להבין מה אתה רואה שם. אין מנוס מבדיקה ע"י רופא עור שיראה את הממצא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מספר רב של נקודות חן על הרגליבמבה27/07/2011
אני בת 21, לפני שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה בשחלה הימנית (לא נראה לי שזה קשור, אבל אולי...), כיום בריאה לגמרי, מתפקדת,
בשבוע האחרון הופיעו לי על הרגליים (בירכיים ובשוק), בעיקר על הרגל הימנית, מספר רב של נקודות חן חדשות שלא היו קודם, כמו"כ רובן כהות יותר מהרגיל בנקודות חן מולדות.
מה יכולה להיות הסיבה לזה? האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת מספר רב של נקודות חן על הרגלי - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/07/2011נק' חן לא מופיעות במהירות ובכמות כזו. מדובר קרוב לוודאי בשטפי דם קטנים. פני מייד לרופא העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן בכף הידיהודית27/07/2011
האם נקודת חן בכף היד מסוכנת יותר מנקודות חן בשאר הגוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן בכף היד - תגובה
ד``ר לי-און גלעד28/07/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)