מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התבלטות לגבי אפשרות תעסוקתיתעינת31/12/2017
שלום ליאת, תאריך הלידה שלי הוא 2.6.86, קיבלתי הצעת עבודה שכרוכה במעבר לחו"ל. באופן עקרוני למעט משפחה וחברים אין מה שימנע ממני לעזוב את הארץ, אין לי בן זוג או ילדים. אני מאוד חוששת מהחלטה ולא בטוחה אם זה הצעד הנכון בשבילי, מה דעתך בעניין?
עינת לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינת
ליאת יוגב31/12/2017מאחר ומספר הגורל שלך הינו 5 , אין ספק שאת צריכה בדרכך , גיוון שינוי וריגושים , לא הייתי מסרבת להצעת העבודה , שהוצעה לך , להגיע לעבוד בחו"ל , לגמרי , אופציה שיכולה להיות טובה עבורך , מה עוד , שהשם המלא שלך הינו 9 , ואת נמצאת בשנה 9 , משום כך , משהו חשוב קורה לך עד ליום הולדתך בנושא הכישורים שלך .
קבלי ההצעה בלב שלם .
תחווי תתנסי ותהני , משהו חיובי רגשי יקרה לך , בחודשי הקיץ הקרובים ! בהצלחה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרגיש שאני מגשים את עצמייוגב26/12/2017
אני מגשים את המטרות שלי אחת אחרי השנייה אבל אני עדיין לא מרגיש כאילו אני מגשים את עצמי, כל הזמן חסר משהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשמה עצמית
ליאת יוגב26/12/2017צריכה נתונים,שם מלא ותאריך לידה כדי שאוכל להשיב לך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שינוי ולא יודעת איך להתחילרוית24/12/2017
שלום ליאת,
אני בת 28 רווקה. עד היום עבדתי בעבודות סתמיות, אבל הגיע הזמן ואני רוצה לעשות שינוי בחיים שלי הן מבחינה זוגית והן מבחינת קריירה, אבל אני לא יודעת איך מתחילים... אשמח לעצה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי
ליאת יוגב24/12/2017צייני את השם המלא ותאריך הלידה שלך ואוכל לנסות לייעץ לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות וקשיים ליצור קשרים חברתייםלירון21/12/2017
אני מאוד ביישנית ומסוגרת ואני מתקשה לייצר קשרים חברתיים, בתחילת החודש אני מתחילה לעבוד במקום עבודה חדש ואני רוצה לנסות להתגבר על הפחדים שלי אבל לא יודעת איך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ליאת יוגב21/12/2017לא ציינת את גילך , אבל בהחלט חשוב לדעת שבאופן כזה או אחר , לכולם קיימים חששות , פחדים וכאן המקום להחליט ,בעיקר כשיוצאת לדרך והתחלה חדשה , איך מתגברת ומכירה אנשים חדשים , הזדמנויות חדשות עם פחות חששות , במידה ותרצי עיצה לגבי תמציות נכונות לטיפול אשמח לשוחח ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח להחזיק מערכת יחסיםנדב19/12/2017
אני יוצא עם הרבה בחורות והרבה מהן מוצאות חן בעיני, אבל נראה שאני לא מוצא חן בעיני אף אחת. אני חושב שאולי משהו בגישה שלי או במה שאני משדר לא עובד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות
ליאת יוגב19/12/2017אשמח לנסות לעזור לך בשיחה , חשוב לשמוע איך מתנהל בפגישות ועוד ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות כשאהיה גדולאבי17/12/2017
אני כבר בן 30, תואר שני ועבודה מסודרת. נמאס לי מהעבודה הנוכחית שלי וגם קצת מהתחום שאני עוסק בו כיום, אני רוצה שינוי אבל לא יודע מה ואיזה ומאיפה להתחיל. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאהיה גדול
ליאת יוגב17/12/2017תציין את השם המלא שנולדת אליו ותאריך הלידה ואוכל לנסות למקד אותך ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרויקט בעבודה שמשתלט לי על החייםדיאנה13/12/2017
אני בעיצומו של פרויקט גדול בעבודה שמשתלט לי על החיים. אני כל הזמן צריכה להיות עם הטלפון, לענות למיילים, אין לי הפסקות, אני עם העבודה גם בבית ואין לי רגע דל, אני מרגישה שאני משתגעת!!! אני יודעת שזה זמני, אבל זה רק בעוד כמה חודשים ואני לא יודעת אם אחזיק מעמד עד אז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאנה
ליאת יוגב13/12/2017כדי להשיב על שאלתך , אשמח שתצייני תאריך לידה אם ידוע לך את שעת הלידה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות שמונעת ממני ליצור מגעדורון13/12/2017
שלום, אני בחור די ביישן וכשאני מגיע למצב עם בחורה שאני רוצה לגעת בה או לנשק אותה אני ממש קופא ולא מסוגל לעשות את הצעד. לפעמים יש בנות שיוזמות וזה נהדר לי, אבל רוב הבנות מחכות שאני אזום וזה ממש קשה לי ובדרך כלל אחרי כמה פעמים כאלה שברור לי שאני מייבש אותן הן חותכות, ובצדק. איך אני מתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורון
ליאת יוגב13/12/2017יכולה להציע לך טיפול בתמציות פרחי באך , שמאד יכולות לעזור , חשוב לפנות למטפל בתחום .. כדי לדייק בדיוק איזה מתמציות הערך העצמי / בטחון עצמי , יכולות להואיל ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות וטיפולים לאיזון עצמי?אנונימי24/09/2017
תמיד הייתי אדם מודע ורגיש לעצמי ולסביבה, תמיד ידעתי לזהות בחלק מהפעמים מה לא בסדר ומה הבעיה אצלי
אני אדם מאוד מאוד ביקורתי כלפי עצמי לפעמים אפילו בהגזמה.. לפני שנה וחצי התחלתי תהליך אצל פסיכולוגית כי היו לי בעיות עם אמא שלי וגדלתי כילדה עצבנית שמשתוללת וצורחת ועושה בלאגן, זה היה מפריע לי בזוגיות כי זה היה יוצא החוצה לפעמים.. התהליך תפס תאוצה לאחר פרידה מהחבר האחרון שלי לפני כ-9 חודשים
מאז אני מרגישה שאני מאוד משתפרת ומאוד רגועה והגעתי להמון תובנות ומחשבות על החיים ועם זאת מיום ליום אני מרגישה אבודה יותר ויותר, אני בת 23 ואני לא יודעת מה נכון לי לעשות, איך לקדם את עצמי, אולי אני רוצה לעשות טיול אולי אני צריכה לחשוב על קריירה..מרגישה לא שייכת לשום מקום, שהכל מסביבי לא אמיתי, בעיקר האנשים כולם אינטרסנטים וכולם חיים כדי להרשים אחד את השני ופשוט הכל מרגיש מזוייף
אני יודעת שאני צריכה טיפול יותר אינטנסיבי כדי להגיע לתוצאות אבל מבחינה כלכלית לא מתאפשר לי.. אני רוצה לעזור לעצמי גם, צריכה יותר נכון
איך אוכל לדעת מה מתאים לי, מדיטציה, כל מיני טיפולים אחרים? אשמח לשמוע על סוגי טיפולים ושיטות שאוכל לאזן את עצמי כי את כל המחשבות והרגשות אני שומרת בתוכי ואני מרגישה שעוד מעט אתפוצץ
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"אנונימית"
גרשון מורג24/09/2017שלום לך "אנונימי"
ראשית, אני חייב להודות שאינני רואה סיבה למה לפנות באנונימיות. אפשר אפילו לשנות/להמציא שם אחר שיהיה לנו, המשיבים בשם מלא, יותר נעים לתקשר. למרות זאת אשמח להשיב ולתרום לך כמיטב יכולתי.
את הצלחת בפנייתך ממש להבהיר בצורה חד-משמעית את הבלבול שעוטף אותך: מצד אחד את כותבת " מאז אני מרגישה שאני מאוד משתפרת ומאוד רגועה והגעתי להמון תובנות ומחשבות על החיים ועם זאת מיום ליום אני מרגישה אבודה יותר ויותר" וגם מצד שני כותבת "כי את כל המחשבות והרגשות אני שומרת בתוכי ואני מרגישה שעוד מעט אתפוצץ". אז בואי נבהיר, מי שמרגיש שעוד מעט יתפוצץ לא יכול באותה עת להרגיש מאוד רגועה ומשתפרת, נכון?
היתכן שהשיפור והרוגע שייכים לתחום מסוים והרגשת הפיצוץ נוגעים לתחום אחר בחייך? כדאי מאוד לעצור רגע, לנשום עמוק ולהרגע ולבדוק מה היא אכן ההרגשה האמיתית והשולטת ולמה היא מתייחסת, אז אולי תוכלי להבין מה דורש הטיפול הכי דחוף או הכי רציני ובהתאם לכך תוכלי להתחיל לחפש את העזרה המתאימה.
על פניו נראה שאימון אישי יכול בהחלט להוות עזרה מתאימה עבורך. כל מאמן מנוסה ורציני ייגבה תשלום עבור האימון, הרי זו פרנסתו ומגיע לו/לה תשלום עבור עבודתו. את תצטרכי לחשב שוב את סדר העדיפויות שלך ולבדוק על מה את מוכנה לוותר על מנת לקבל את העזרה... יתכן שתלמידים שרק סיימו לימודי אימון יהיו מוכנים לגבות סכום סמלי עבור השיחות. כדאי לבדוק בבתי הספר לאימון.
לגבי מדיטציה, לא רק שלא יכולה להזיק אלא תמיד תורמת ללא קשר למצב שאת נמצאת. תוכלי למצוא באינטרנט הרבה סרטוני הדרכה איך להכנס למדיטציה. אני מאוד ממליץ על זה ולהפוך אותה להרגל יומי. בהצלחה!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכל מתחיל ביחסים שלך עם עצמך
איציק יצקן24/09/2017שלום לך,
בנוסף לדברים החשובים שכתב גרשון:
כתבת על עצמך דברים שונים. לעיתים הפוכים זה לזה. ובעצם את אומרת שיש בך מזה ומזה. השאלה היא מי היועץ הפנימי שלך? את הכועסת או את החולמת. נסי לראות אֶת אַת כאשר את אוהבת את מה שאת. נסי להגדיל את השעות שאת עם אַת האוהבת. לאט לאט יגדל כושר ההחלה שלך.
נשמח לשמוע על ההתקדמות.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחמדונת יתר ומרצה אנשיםצילית07/07/2017
שלום רב,
אני רווקה בת 38, עד היום שרדתי יפה בחיים וגם בקרב אנשים.
הבעיה היא כשאני מסתכלת על זה אחורה אני מבינה למה אנשים סימפטו אותי.
מכיוון שהייתי נחמדנ אדיבה ומרצה אותם.
נכון, כל חיי ריצתי אנשים.
אך ברגעי אמת כשהייתי זקוקה להם הם הפנו לי את גבם ורק אז הבנתי שהעולם פעול על אינטרסים! מה לעשות - אני תמימה.
זהו, שאני מנסה לשנות את ההתנגות שלי ולהיות קצת "רעה".
אני רוצה להפסיק לרצות אנשים.
מה גם, שאם בעבר מישהו היה מתנהג אליי לא יפה או מעליב אותי, הייתי ממשיכה לדבר איתו.
זה כבר תקןפה קצרה שהתחלתי בתהליך של עבודה עצמית עם עצמי - הפסקתי בהדרגה לרצות אנשים.
וגם אם מישנו העליב או פגע בי כשאני רואה אותו ברחוב אני לא מחזירה שלום.
הבעיה היא כזאת;
מאז שהתחלתי בתהליך הנ"ל, אני מרגישה רע שזה כולל; כאבי ראש, מתחים, לחץ, מיגרנה, גב תפוס חרדות עקשניות ומחשבות כפייתיות.
איך אפשר להסביר את זה?
האם אני לא נוהגת נכון? האם הסבל הזה יסתיים מתישהוא?
האם לחזור להיות נחמדונת ולהמשיך להרגיש טוב?????
אשמח לעיצה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצילית.
גרשון מורג08/07/2017שלום צילית,
ראשית, תרשי לי לברך אותך על מה שאת איך שזה משתקף מהפניה שלך. אני רוצה לברך אותך על טוב הלב שלך, על התמימות, על הנחמדות, האדיבות. זה עושה אותך אדם מיוחד וראוי להגדרה "בן-אדם". תבורכי.
יש לי חדשות עבורך: את לא אחראית להתנהגות הזולת. התנהגותם של אנשים אחרים זה העניין והבעיה שלהם, לא שלך. אם הם מתנהגים בעיניך בצורה לא ראויה או "רעה" כפי שאת מגדירה, זה נובע כנראה מנסיבות חייהם שאין להן קשר כלשהו אליך!!! ההתנהגות שלך לא אמורה להיות תלויה בהתנהגותם של אחרים. נקודה.
את צריכה להביא לעולם את מי שאת, בצורה ישרה, פתוחה ואוטנטית. כמובן שזה לא אומר שאת צריכה לתת לאנשים אחרים לנצל זאת.
אבי ז"ל, שהיה יהודי חכם מאוד תמיד היה אומר לי (ואני מתרגם זאת חופשי לעברית)
"אדיבות אינה גורעת מהאומץ". ז"א, אפשר להיות אמיץ ואדיב בעת ועונה אחת. אפשר להגיד "שלום" למישהו שפגע בך ובאותה הזדמנות גם להסביר לו שאת נפגעת ושלא תסבלי יותר פגיעות בהמשך. והכל בצורה קורקטית ואסרטיבית.
צילית, את אישה נפלאה ואין לך שום צורך להיות "רעה"! ואת גם לא יכולה להיות "רעה" כי זה לא מה שאת. כשאנו פועלים נגד המהות שלנו אנו מפרים את האיזון בתוכנו וסביר להניח שכל התופעות שאת מתארת ומהן את סובלת מאז התחלת ב"תהליך" הן סירנות הזעקה חזקות שהגוף משדר לך שמשהו לא תקין בהתנהגותך.
אני מציע לך להמשיך להיות האישה שאת ולהחליף את המושג "רעה" ב"אמיצה" או "אסרטיבית", אבל טובת לב, ישרה ואוטנטית.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים וחרדות אודה לעזרהטובית17/06/2017
הי שלון רב מה שלומיכם
הנני בת 42 נשואה עם שני ילדים
מאז שהילידים נולדו וגם היום אני חרדה ופוחדת מכל דבר
שהם חולים או פוחדת שיקרה משהו
לדוגמא הבן הגדול שלי אני כל הזמן חופרת לו על הגיינה הגיינה שלא יגזים עם האימוני כושר
ושיזהר במה שאוכל
וגם לקטנה שלי אותו דבר
ואני לא מצליחה לצאת מהלופ הזה
אודה לעזרה ממכם יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טובית
גרשון מורג17/06/2017שלום טובית,
תודה שפנית אלינו.
מהודעתך הקצרה ניתן להבין שאכן כפי שאת מגדירה את "חרדה ופוחדת מכל דבר". אבל הדבר המעניין מעבר לכך הינו שכנראה את בהחלט מודעת למצב וגם להשפעות המצב על הילדים שלך.
נראה שהבעיה המרכזית הינה שאת לא מצליחה לשלוט במצב ונותנת לדחפים החרדתיים שלך לשלוט במעשיך, יתכן שבמודע או שלא במודע אבל זה המצב...
החדשות הטובות הן שנראה שהעניין ניתן לטיפול ונראה לי שמאמן/ת אישי/ת יוכל/תוכל לעזור בכך. ממליץ לנסות למצוא מאמן כזה שתוכלי ליצור איתו/ה "כימיה" ולהתעמק בעניין.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
טובית19/06/2017הי ערב טוב
אולי בבקשה אפשר כאן בפורום לעשות את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטובית
גרשון מורג19/06/2017טובית יקרה,
צר לי, אבל תהליך של אימון הוא לא דבר שניתן לעשות בפורום ובמיוחד לא בפורום פומבי כזה.
תהליך של אימון אישי כשמו כן הוא: תהליך. הוא נפרס על פני מספר פגישות שמספרן תלוי באופי העניין בטיפול. הוא תהליך אינטימי ופרטי בין המתאמן והמאמן ודורש אמון הדדי בין הצדדים. בתהליך מוצלח כזה לא רק פותרים את הבעיה שלשמה התחיל האימון, אלא בדרך כלל יוצאים ממנו עם תובנות מאוד חשובות לגבי החיים בכלל. אני חוזר וממליץ לך בחום להתעניין בתהליך אימון אצל מאמן או מאמנת שאיתו/ה תוכלי ליצור "כימיה". מאוד חשוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להגיע לזוגיות שלא לשמה(חלקית)אורן14/04/2017
אני אדם מאוד מורכב, חוזר בתשובה אבל לא קשור במיוחד לזרם אחד ביהדות(מה שמשאיר אותי מעט בצד, כי אני לא מתאים את עצמי לאף פלג). חכם וכישרוני. הילדות שלי היתה לא פשוטה, ואחר כך עוד יותר, הייתי בכמה אישפוזים ועד שמצאו בשבילי אבחנה שבאמת התגלתה והוסכמה על ידי כולנו כנכונה עברו כמעט שני עשורים. ובזמן הזה הרבה נזק נעשה. אני משקם את עצמי כעת. אני מחזיק דירה בכוחות עצמי עובד בשתי עבודות וגם לומד. אבל אני לא שמח, עם השנים הקשות האלו שהיו בהן מלחמות רבות והרבה לבד יותר ויותר נחשפתי לפורנוגרפיה, עד שהיום זה כמעט חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. לפעמים יותר ולפעמים פחות. ואני מסתכל גם בחומר עם אופי קצת לא רגיל, ולא יודע איך לחשוב על זה. הסיבה שאני מעלה כל זאת בפורום הזה היא כי אני מעוניין להיכנס לקשר זוגי, לא רק בגלל שאני מעוניין במין(מעולם לא היה לי קשר עם מישהי כבוגר, ואני מרגיש את זה טוב טוב), אלא אני מעוניין לאהוב, להעניק, לפרגן ולעשות למישהי את החיים יותר טובים. לא לדבר על הקמת בית בישראל ומצוות פריה ורביה. אני לא בריא לגמרי, יש דברים שמכעיסים אותי יותר מאנשים רגילים וסיטואציות שקשה לי להתמודד איתן יותר, אבל הכל יכול להשתנות בטיפול נכון, ואת זה אני רואה. הקושי הוא עכשיו, קשה לי מאוד אפילו לחשוב על להיות לבד עוד הרבה זמן, ופעולות לשם זוגיות דוקא מעודדות בי את רצון החיים. אבל כשאני בא להציג את עצמי אני מתבייש הרי באמת אני יודע שהראש שלי לא טהור לגמרי, ואני מרגיש כאילו הבחורה שאפגש איתה יודעת כל מה שיש לי בראש, ואין לי הרבה חוץ מרצון למין. אבל זה עכשיו, פעם זה היה אחרת, וזה יהיה אחרת. ברור לי שאני אמור לחפש זוגיות בכל הכוחות שיש לי, אלה החיים. אבל איך להציג את זה בצורה מכבדת, שגם אני אכבד בה את עצמי, ואת מי שאפגש איתה, בלי לשקר ועם נאמנות לדרכי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורן,
גרשון מורג15/04/2017שלום אורן,
ראשית, תרשה לי להוקיר אותך על הפתיחות והכנות בהודעתך.
לגבי שאלתך: אינני חושב שזאת השאלה שצריכה להישאל מכיוון שבהודעתך אתה מציג מצב הרבה יותר מורכב אשר לדעתי עליך לטפל בו לפני חיפוש הקשר המחייב.
הפורום הזה אינו המקום לכך ומכיוון שכבר התנסית בטיפול בעבר, הייתי מייעץ לך לחזור למסגרת טיפולית ולהציג את מה שהצגת כאן בהודעתך ובעזרת המסגרת להגיע לאיזון שיאפשר לך ליצור את הקשר הרצוי לך.
בינתיים אני מאחל לך חג שמח והצלחה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי חברות עם הבוס גורמים לאפליהא17/03/2017
שלום
נכנסתי לתפקיד מסוים ואני עובדת קשה.
אחרי הגיעה מישהי שהבוסית אמרה לי מפורשות שלא תתמודד על התפקיד שלי.
מאז הן נהיו חברות והעובדת השניה מבלה איתה כל ערב. אמנם בתוך מתחם העבודה אך הן בעיקר מקשקשות על הרגשות שלהן ולא עובדות.
פתאום הבוסית אמרה לי שהיא מתחרה עץ התפקיד שלי.
זה ממשיך. המשחק הלא הוגן שלה לא מפסיק. היא ממשיכה לסמס לבוסית שתפגוש אותה בעבודה בערב ובסופי שבוע.
הבוסית מצידה מוותרת לה על חובות עבודה שדורשת מאחרים ובמיוחד ממני.
אני ככ מתוסכלת שהחיים הפכו עבורי לסיר לחץ אחד גדול. אני עצבנית ומדוכאת בעבודה ובבית.
אין לי כרגע אופציה אחרת כי התחום שלי מאד קטן ובחי המלצתה לא אוכל למצוא מקום טוב אחר.
איך אני לומדת לוותר לחלוטין על האגו ולחיות כמספר 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי חברות עם הבוס גורמים לאפליה
איציק יצקן18/03/2017שלום לך,
נסי להביט על הסצנה ועל עצמך מנקודת מבט אחרת: הרגש שלך כרגע הוא "מפלים אותי" (אני קורבן של חברות), אבל את לא יכולה לפעול במקום הבוסית שלך ולהכריח אותה לפעול אחרת, בפחות חברות. אז במקום להרגיש במלכודת נסי לפעול מתוך מקום יוצר, נסי לראות מה א-ת יכולה לעשות: מבחינת יצירת חברוּת, השתמשי במיומנות ובערכים של חברות שנמצאת ללא ספק בתוכך (מול החברות שלך הפרטיות שלך) נסי להשתמש בערך הזה מול הבוסית, אולי גם מול הבוס שלה (אם יש), וכמובן עם קולגות לעבודה. עבודה היא בסופו של דבר סביבה חברתית ואם תשתמשי במיומנויות חברתיות גם ההרגשה שלך תהיה טובה יותר. עדכני אותנו. בהצלחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א18/03/2017זה בלתי אפשרי כי שעות האינטראקציה החברית שלהן הן בין תשע בערב לחצות כמה פעמים בשבוע. אלו שעות שאני עם משפחתי או ישנה כי אני בניגוד לשניה נדרשת לעבוד קשה במהלך היום ואין לי כוח לחזור הביתה בחצות. אגב גם להן משפחות עם ילדים אך כנראה בגלל שהן עובדות פחות בבוקר יש להן כוח... את זה לא אצליח לשנות. איך אני לפחות לא מתרגשת נורא מזה ברמה אישית? זה הורג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איציק יצקן18/03/2017בדיאלוג פנימי יוצר בינך לבין עצמך. המעט שאני יכול לכתוב כאן זה שברגע שתזהי בפנים את האני שמְתָפעֵל אותך - תוכלי ליצור עימו יחסים של סמכות ושל לסמוך. הקשר עימו ירגיע אותך. ממהות היחסים עם האני הזה תוכלי להעתיק גם ליחסים עם הסביבה.
הוא לא רחוק הוא ממש בתוכך ואת בתקשורת עימו לעיתים קרובות.
בהצלחה!
עדכני אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אישי לאחר עזיבת עבודה התפטרותיעל21/06/2016
שלום עזבתי את עבודתי לפני כחודשיים מאז מנסה ללא הצלחה להשיג עבודה נראה לי בראיונות אני מתרגשת והלב דופק אחרי שנים שלא הייתי בראיונות, חייבת עבודה, איך אפשר לחזק אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אישי לאחר עזיבת עבודה התפטרות - תגובה
איציק יצקן22/06/2016יעל יקרה,
לא ברור האם עזבת את עבודתך או שהתפטרת. גם לא ברורות נסיבות הפיטורין/התפטרות, וכן במה עבדת? האם היית מרוצה מעבודתך? וכדומה.
חשוב לדעת מה גילך ומצבך האישי.
יש בתחום האימון לא מעט דרכים לחזק את הביטחון בריאיונות עבודה והמידע שתנדבי חשוב כדי להבין מה גורם לך לחשש מפני ריאיונות ואיך ניתן להתחזק.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מתקנת יחס עבר שלי כלפי אחותי?ברטב07/03/2016
מיררתי לה את החיים כל הילדות וגם בבגרות עד ש"ברחה" מבית הורינו. הפעלתי כלפיה אלימות פיסית, הייתי מעירה לה אוכל יקר שהיא כביכול אוכלת תמיד הייתי אגואיסטית ודאגתי רק לעצמי ולא התחלקתי איתה בכלום. גדלנו במצב כלכלי די נחות ולעיתים קרובות כשהיה לנו משהו מתוק היייתי לוקחת לעצמי מבלי לתת לה היא היתה מיואשת וכבר לא ביקשה כלום לעצמה כל ילדותה סבלה מחולשה ותת משקל ואף אחד לא חשב לדאוג לה לעיתים קרובות אמא שלי לא היתה דואגת בכלל לשים לה מספיק אוכל לבית ספר והיא היתה סובלת רעבה. לא שהמצב הכלכלי היה כה גרוע פשוט לא ספרו אותה. עכשיו אנחנו מנסים לכפר על זה אבל איך עוזרים לה להתגבר על משקעי העבר? כי היא שתקנית ומדחיקה ואני יודעת שזה יתנקם בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני מתקנת יחס עבר שלי כלפי אחותי? - תגובה
גרשון מורג08/03/2016ברטב יקרה,
ראשית עלי להוקיר אותך.
אני מאמין שנהגת כלפי אותך בעבר כפי שאת מתארת בהודעתך וזה בהחלט לא ראוי לשבח, בלשון המעטה.
אך מצד שני כנראה את עברת תהליך אמיץ של צמיחה מודעת שמביא אותך לנקודה ש: א) את מסוגלת לראות היום בעיניים פקוחות את מה שהיה בעבר, ב) לקחת אחריות על מה שהיה ועל חלקך בכל העניין וג) לחפש דרך לתקן את מה שניתן לתיקון תוך לקיחת אחריות.
בשביל כל זה צריך הרבה אומץ והרבה פתיחות ועל כך מגיע לך כל הכבוד אחד גדול מאוד!!!
עכשיו לגבי מה ניתן לעשות בהמשך.
ראשית, חשוב ביותר להבין שאנחנו לא יכולים לשנות אנשים אחרים. אנחנו יכולים לשנות רק את עצמנו ואולי דרך השינוי האמתי שלנו נוכל להשפיע על אנשים אחרים לשנות את עצמם.
בהתאם לנ"ל, מה שאת יכולה לעשות (ואני ממליץ לעשות) זה להיכנס לתהליך אימוני שיעזור לנקות ולרפא אצלך את הפצעים, האשמה והמטען הכבד שאת סוחבת על כתפיך מן העבר.
בנוסף וללא כל קשר לנ"ל, אני מאוד ממליץ כצעד ראשון בקשת סליחה מ-פ-ו-ר-ט-ת מאחותך. זו לא יכולה להיות בקשה כללית של "סלחי על כל מה היה". זו חייבת להיות בקשת סליחה בה את מציינת כל מה שיתרחש, מציפה את זה, מראה שאת מודעת לעומק של מה שהיה ולאחריות שלך למה שקרה.
בקשת הסליחה וקבלת האחריות צריכות לבוא מעומק הלב כי דברים מהלב מגיעים ללב ואת צריכה להגיע ללב אחותך כדי שהיא תוכל להתחיל בתהליך ריפוי של עצמה ואין ספק, לפי התיאור שלך, שאחותך תצטרך לעבור תהליך כזה.
אין צורך שאאחל לך אומץ ופתיחות כי זה כנראה יש לך, ללא ספק. אז תרשי לי לאחל לך המון חמלה ויושרה כי רק באמצעותם תצליחי למלא את המשימה המדהימה שעומדת בפניך.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)