מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!! בבקשה!!!אני04/07/2012
הייתי אצל גניקולוג ושכבתי על הנייר שישנו על המיטה.הרופא ביצע החלפת התקן.
לבסוף הוא ביקש שאשב על המיטה ללא חלק תחתון כחצי דקה עד דקה.כשקמתי ראיתי שהנייר קרוע ואני יושבת על המיטה כשעליה יש מעין כתם דם יבש שעליו ישבתי. ניסיתי עם היד לגעת לבדוק ואחרי גם הרופא עם ידו שפשף את המקום ולא היה דם כיוון שהכתם נראה יבש. האם יש סיכון כלשהוא להדבקה באיידס.אני מאוד לחוצה אנא תשובה במהירות.אגב אמרתי לרופא והוא מצא סיבה להתבדח על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! בבקשה!!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012אין כל סיכוי להדבק כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץחסוי03/07/2012
אני סובל מתחורים אז אני לא מנגב את התוסיק אלה שותף עם מים וסבון אני נוהג להכניס את האצבה עם סבון ממש לתוך כדי לנקות בפנים ושותף עם מים הפעם שמתי לב שהסבון ממש סמיך כילו מישהו שפך לבפנים שפיך
רציתי לדעת עם בדרך כזו יש אפשרות ליידבק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012לא אין כל אפשרות להדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות hivאלמוני03/07/2012
שלום ד"ר,
אני נשא מאובחן מזה כשנה וחצי ונוטל באופן קבוע טיפול תרופתי פעמיים ביום
truvada I- intelens ועליי לציין כי התרופות טובות לי וללא תופעות לוואי ובאופן כללי אני מרגיש נהדר!!!!
רציתי לדעת אם קיימות תרופות חדשות בסל מאחר והייתי מעוניין לעבור ללקיחת כדורים פעם אחת ביום.
(לפחות תרופות ללא תופעות לוואי)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטריפלה
אבי06/07/2012הי
יש 2 כדורים סטוקרין וטרובדה שלוקחים פעם ביום
ובקרוב מאוד אמורה להכנס לסל האטריפלה שזה כדור אחד שמשלב את ה2 שהזכרתי.
אני לא רופא אבל מניסיון יכול לומר לך שיש תופעות לוואי אבל עוברות מהר וזה אינדיבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהה עם אפשר תשובה אשמחחסוי03/07/2012
אני סובל מתחורים כך שאיני מנגב ורק שותה עם מים וסבון עכשיו אני דוחף את הסבון לבפנים לחור כדי שהיה נקי ושותף עם מים הפעם ששמתי את השבון הרגשתי שהוא מאוד סמיך כילו השפיכו פנים במידע ועשה את זה מישהו שהוא חולה מה הסיכוי לידבק. באיידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה עם אפשר תשובה אשמח - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012אין שום סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס עובר בשימוש משותף במברשת שיניחסוי03/07/2012
רציתי לדעת עם במידע בשימוש באותו מברשת שיניים עם נשא יכול לההעביר את אנגייף האיידס הבנתי שהוא לא חיי באויר יותר מ 5 דקות
עם במידע ויורד לנשא דם על המברשת שיניים יכול להגיע למצב של העברה של הנגיף
והעם במצב ששוטפים אותה עם מים זה עוזר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס עובר בשימוש משותף במברשת שיני - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012הדבר נבדק בצורה משמעותית ולא נמצא כל בסיס לחשש-אין הוכחה כלשהי להדבקה בדרך זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עיסוימיקה02/07/2012
האם ניתן להידבק באופן הבא?
המיילדת השתמשה באותו שמן לעיסוי הפרינאום לי ולעוד יולדת. בהנחה והפיה הזדהמה בדם או שדם נכנס לבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן עיסוי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012לפי התאור שלך ולפי הנוהלים אין סיכוי להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה אני קצת בחרדונתחסוי02/07/2012
יש מצב שנידקרים ממזרק והוא לא מוריד דם או לא נתקע ביד
הרגשתי דיקרה חזקה באצבה ויסתכלתי לא ראיתי זרק או משהו ולא ירד לי דם אני אומר יכול להיות נידקרתי ממזרק אולי אני קצת בלחץ יש סיכוי שלא מפחינים במזרק שדוקר אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה אני קצת בחרדונת - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012לא אין מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אלעד02/07/2012
נדקרתי מחפץ שהיה עליו דם
לא ירד לי דם מהדקירה אבל זה עשה לי סימן אדום באצבע שאחרי כמה דקות נעלם
יש חשש להדבקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2012לא בשום פנים ואופן לא!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאחד הרופאים שנמצא כאןאלעד01/07/2012
הייתי בעבודה במוצאי שבת ואנחנו עובדים שם עם סכיני חיתוך ואחד העובדים נחתך מהסכין ויצא לו דם
היום אני נחתכתי מאותו סכין שהוא נחתך ויצא לי דם
רציתי לשאול אם יש חשש להדבקה אם עבר יותר מיממה ולפי מה שהבנתי הדם לא יכול לשרוד יותר מ-20 דקות אז שלא נדבר על 10 שעות והדם שלו שהוא נחתך כבר התייבש על הסכין והוא כבר לא מדבק
רציתי לשאול אם למרות כל ההוכחות האלה אני צריך לחשוש ולעבור טיפול מונע?
ואם זה נכון מה שהבנתי בקשר לשרידות הנגיף לאחר 10 שעות על הסכין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאחד הרופאים שנמצא כאן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2012מה שהבנת נכון ואין כל חשש להדבקה. אינך צריך להבדק או לקחת טיפול מונע מכל סוג שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסוראורן01/07/2012
התנשקתי עם מישהי לאחר מכן היא נשכה לי את האוזן אבל לא נראה לי בצורה גסה גם לא נראה לי שהיא פצעה אותי או משהו האם יש סיכוי להדבקה דרך נשיכה של נשא?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה בקשר לאנטיביוטיקה
אורן02/07/2012אני לוקח אנטיביוטיקה ששמה אמוקסיקלב 875 מ''ג פעמיים ביום ועשיתי אתמול בדיקת איידס בקופת חולים רציתי לדעת האם האנטיביוטיקה יכולה לשבש את התוצאה או להשפיע עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בקשר לאנטיביוטיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/07/2012לא בשום פנים לא משפיע על תוצאות הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפרופסור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012לא תוארו מקרים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסאבי01/07/2012
שלום רב,
עשיתי בדיקה בוועד למלחמה באיידס בתל אביב ויצא שלילי.
שאלתי בפורום של הוועד האם חלק מהבודקים שלהם הם נשאים ונאמר לי שכן ושאין כל מניעה כי נשאים ייקחו דם.
אני חושש מאוד כיוון שלפי מה זכור לי הבודק שביצע את בדיקת הדם לא שם כפפות גומי, ואני חושש כי נדקר מהמחט ואחרי זה הכניס לי אותה לוריד.
האם הבדיקות והבודקים בוועד אמינים? האם יש לי סיבה לחשש? במידה ואכן הוא נדקר באצבע והכניס לי את המחט לוריד האם יש לי ממה לחשוש? האם כדאי לי לבצע בדיקה נוספת עוד חודש וחצי? האם קרו מקרים כאלב בעבר? האם מדקירה קלה באצבע של הבודק יש מספיק דם בשביל להדביק?
אין לי כל כוונה להשחיר את שמם של אנשי הועד, הם אנשים מקסימים ועזרו לי מאוד.
תודה רבה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לי...תודה.
אבי09/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר11/07/2012אין לך כל סיבה לחשוש
לא יכולים להידבק גם אם נשא לוקח לך דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נמצא בחרדה קשהסטיבי01/07/2012
הייתי במסאג' הבחורה הייתה לבושה כל הזמן אחרי 40 דקות של עיסוי הכניסה לפתע אצבעות לפי הטבעת שלי יכול להיות שהייתה עם כפפת גומי אבל לא בטוח, מאז אני בפחדים קשים מה עלי לעשות האם הסיכון גבוהה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלתי ??
סטיבי01/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס ויראליאבי29/06/2012
שלום,
מזה שבוע יש לי שלשולים, כאשר יום אחד בלבד היה לי חום נמוך 37.5.
אני מטופל בסטוקרין וטרובדה.
האם מותר לקחת קלבטן או אימודיום יחד עם הטיפול הקבוע?
האם אחרי שבוע שזה לא עובר יש לגשת לרופא משפחה או לרופא המטפל בבית החולים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס ויראלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/06/2012אתה יכול בהחלט להשתמש באימודיום וזה לא צריך לגרום לאיזו בעייה עם הטיפול הרגיל שאתה מקבל. במידה שהשלשול לא פוסק כדאי שתיידע את רופא המשפחה אבל רצוי להשאיר את הרופא המטפל שלך לנושא האיידס בתמונה גם כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך ממכונת תספורת במספרהאלעד28/06/2012
הייתי היום אצל הספר במספרה
ויש לו מין מכונה שהיא כמו סכין שמסדרת מאחורה את הקצבות
עכשיו זה לא סכין שהיא חד פעמית זו מכונה כזו שהוא משתמש איתה לכל אחד
עכשיו בטעות הוא חתך אותי עם המכונה הזו וירד לי דם שהגעתי הביתה מהר שטפתי את זה
השאלה שלי היא אם אני יכול להידבק באיידס אם במקרה הוא חתך עם המכונה הזו עוד אנשים ואחד מהאנשים הוא נשא איידס?... והשאלה השניה אם אני צריך ללכת לטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים כאן.... - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012עניצי לך ואין כל סכנה שהיא!! אין צורך בטיפול מונע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ מטורף אבל ממש מטורףףחסוי27/06/2012
תמיד יש הסלה שהיא לא נקייה שאני יושב בשירותים הפין שלי נוגע בהסלה מקדימה לצערי היא לא תמיד נקייה ואני חושש שמה היה שם שפיך או פיפי או משהו שיכול להעביר את נגייף האיידס דרך הפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץ מטורף אבל ממש מטורףף - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012קשקושש בלאבוש- אין כל סיכוי והוכחה להדבקה בדרך זאת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)