מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאביב27/06/2012
שלום ד"ר,
ראשית, כל הכבוד על הפורום.
אני קצת לחוץ מאירוע שאירע לי היום, שוחחתי עם מישהי במהלך השיחה חשתי בעפעפיים שמשהו פגע בהם. יתכן שמדובר ברוק מפיה אך איני בטוח. אותה בחורה סובלת מדלקת חניכיים.אני חושש ששמא במצב זה דם היה יכול לחדור אל תוך עיניי אם היא נשאית איידס יתכן שנדבקתי באיידס? לא הבחנתי או ראיתי דם.....כיצד היית נוהג במקומי? מניח לעניין או מודאג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012חד משמעי מניח לעניין ותלא דואג בכלל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרקומןדנה27/06/2012
נתתי לנרקומן מצית הוא השתמש בה לאחר שהחזיר לי את המצית קלטתי שהוא נרקומן,
לפי הפלסטרים על הווריד אני מפחדת שמה הוא הדביק אותי כי היה לי חתך ביד לא ראיתי דם על היד לאחר שהוא החזיר לי את המצית אך אני מפחדת במקרה אולי נכנס דם לתוך החתך אני מאד מפחדת האם כך נדבקים תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרקומן - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012בשום פנים ואופן לא נדבקים כך!! אין כל סיכוי להדבקה בדרך שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב תשובההחסוי27/06/2012
מאז שאני ניבדקתי ויצא שהכל בסדר מאז אני כל הזמן חושב שיש לי או שנדבקתי בנגיף
שאני ניכנס לשירותים הפין נוגע באסלה ולכל אחד הוא נוגע שם אז אולי היה על זה זרע לפני כל מיני מחשבות כמו זה כמו שהייתי אצל רופא ופחדתי שהוא לא החליף מחט אכלתי אוכל ופחדתי שלא אכלתי עם דם של מישהו אני אולך לספר אני מפחד אולי לפני זה ירד למישהו דםם אני לוחץ למישהו את היד אולי היה לו דם על היד ונגעתי בפה ואולי היה לי דם בפה תקשיב אני לא יודע מה עושים אני אלכתי לפסיכולוג זה הדרך ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייב תשובהה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012כן חד משמעית אתה זקוק לטיפול נפשי. אין כל יסוד אובייקטיבי לחשש מהדבקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיניםרויטל27/06/2012
שלום,
רציתי לדעת במידה ומתרחשת הדבקה באיידס - תיתכן הופעת שלשול כ- 15 שעות לאחר מכן ? או שהוירוס דוגר לפני שמתחיל להראות סימנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמינים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012אלה לא הסימנים להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודחסוי27/06/2012
אהלן אני בן 20 ..לפני 4 חודשים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם מישהי...יחסי מין אנאלים...אני חדרתי לה לתחת..גמרתי לה בפנים...עכשיו נגיד ונגיד היא חולת איידס או נשאית...מה הסיכויים שלי להדבק...
עוד שבוע אני אמור לקבל תוצאות אחרי בדיקה שעשיתי..אבל אני בלחץ מטורף אני בחרדות מטורפות ..מה הסיכויים ואם צריך לראות תופעות לוואי או משהו שיכול להראות לי שלא נדבקתי...כי אם כן אין טעם לחיים...יש לכם איכשהו דרך לעזור לי עד קבלת התשובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף מאוד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012הסיכוי להדבקה שלך אם היא נשאית הוא בערך 1/200!!
הבעייה שלך הינה בראדש וראשונה נפשית ואתה קרוב לודאי זקוק לעשרה נפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסדנה27/06/2012
שלום
מאנשים זרים שמדברים איתך ובטעות יורקים לכיוון העין אפשר להדבק כך במידה והיה להם דם בפה? הנגיף יכול לשרוד בחלל הפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012לא נדבקים כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור צבי בנטאויץאלעד26/06/2012
הייתי היום אצל הספר במספרה
ויש לו מין מכונה שהיא כמו סכין שמסדרת מאחורה את הקצבות
עכשיו זה לא סכין שהיא חד פעמית זו מכונה כזו שהוא משתמש איתה לכל אחד
עכשיו בטעות הוא חתך אותי עם המכונה הזו וירד לי דם שהגעתי הביתה מהר שטפתי את זה
השאלה שלי היא אם אני יכול להידבק באיידס אם במקרה הוא חתך עם המכונה הזו עוד אנשים ואחד מהאנשים הוא נשא איידס?... והשאלה השניה אם אני צריך ללכת לטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור צבי בנטאויץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012אין כל סכנה להדבקה ואין צורך בטיפול מונע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של מישהי קצת לחוצה.....יעל25/06/2012
לד"ר שלום וברכה,
אולי השאלה שלי קצת מוגזמת,
וגם אם התשובה תהיה מגוחכת, אשמח לקבל אותה ולהרגע.
הייתי עם בתי בבדיקות לגילוי אלרגיה,
אני יודעת שבאותן מרפאות מבצעים גם בדיקות איידס (לא קופת חולים, אלא ישנה גם מרפאת איידס, מדובר באחד מבתי החולים בארץ).
כשעשו לה את הטסטים ישבנו על מיטה, אני לא שמתי לב שאני נוגעת עם הגב והשיער בדלי אדום וצהוב שכתוב עליו שהוא מכיל חומרים מזוהמים וחדים להשמדה, שהיה תלוי בקיר הצמוד.
השאלה שלי,
דם שטפטף מאחד המחטים על חלקו החיצוני של הדלי (הדלי היה פתוח בפתח הקטן וראיתי בפנים מחטים ובדי חיטוי), ונגע בחולצה או בשיער,
יש לציין שבתי אח"כ הניחה את ראש עלי ואני מניחה שגם לה וגם לי נכנס שיער לפנים, ונגע בעיניים ובפה,
האם אני יכולה להיות רגועה בענין הזה?
אני שואלת גם לגבי הפטיטיס שכושר ההשרדות שלו גבוה יותר....
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להקפיץ, ממשיכה לחכות בסבלנות..
יעל28/06/2012לתשובת המומחים,
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב.....
יעל01/07/2012האם אחד מהרופאים יוכל לענות בבקשה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייב עזרהמשה25/06/2012
שלום,
שכבתי עם מישהי הכל היה עם קונדום ומוגן. בנוסף, התשנקנו נשיקות במהלך האקט. לצערי, אני סובל מדימום בחניכיים בשעת צחצוח שיניים שאלתי את הבחורה האם גם היא סובלת מדימום והיא ענתה שכן. האם לאור הנ"ל יש סיכוי שנדבקתי באיידס? זה היה בלילה האם לגשת למיון לקבל טיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
משה25/06/2012תוקפו של הקונדום היה 2.2012 כך שמדובר בקונדום שפג תוקפו. אולם הוא לא נקרע במהלך האקט. האם זה משנה לעניין הסיכון להדבקה? ברור לי שלא אשתמש יותר בקונדום שפג תוקפו. בתכשירים מוג זה ישנו מרווח ביטחון, מה מרווח הביטחון בתוקפו של הקונדום?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרהחסוי25/06/2012
רציתי לדעת עם אני יתנשקתי עם מישהי ושיתנשקנו הרגשתי שיורד לה דם כי נשכתי לה את השפה השאלה שלי עם דם שכנכנס לפה שלי יכול להעביר את הנגיף או העברה יכולה ליתבצע אך ורק מדם לדם
וגם היה לי פצע בפה אבל לא פתוח פצע כזה שכואב רק ונפוח
אשמח לתשובה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך עזרה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר25/06/2012סיכוי אפסי להדבקה בדרך שתיארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץץץץ מטורףףף אני מפחדדחסוי24/06/2012
אני לא מבין אני הולך ליסתפר וכל פעם יורד לי דם כי יש לי פצעים עכשיו המכונה לא עוברת חיטוי או משהו והטער עובר כמה דקות עד שהוא עושה לי איתו ובמידע והוא לא החליף טער ועבר כמה דקות אז הבנתי אין מה לחשוש אני חייב תשובה לכל זה זה רודף אותי היום הסתפרתי ושהגעתי היה לי פצע עם דם מהה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלחץץץץ מטורףףף אני מפחדד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012אני חוזר ומדגיש שאין עדויות התומכות בהדבקה בדרך זאת. חוץ מזה התערים תמיד עוברים חיטוי כלשהו-סבון מים או אלכוהול או כולם ביחד. בסיכום אין כל יסוד לחשש מהדבקה אצל הספר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה באיידס במכון עיסויאלון24/06/2012
האם ניתן להידבק באיידס במכון עיסוי אירוטי (ללא מין)?
למשל, על ידי שכיבה בעירום על מיטת העיסוי שלא מחוטאת לאחר שהיה עליה אדם ממקודם שכנראה גמר, או שהמעסה עושה הרפיה לאחר שעשתה לאדם אחר?
מה הסיכוי להידבק בדרך כזו והאם כדאי להיבדק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה באיידס במכון עיסוי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/06/2012אין מצב להידבק משכיבה על מיטה , ממגע בעור עם זרע וכו׳.
רק יחסי מין לא מוגנים יכולים להדביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה באיידס במכון עיסוי - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/06/2012אין מצב להידבק משכיבה על מיטה , ממגע בעור עם זרע וכו׳.
רק יחסי מין לא מוגנים יכולים להדביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה באיידס במכון עיסוי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012למיטב הערכתי לא ניתן להדבק בצורה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אוראלי
גיורא31/08/2013ירדתי לבחורה ממש כמה שניות רציתי לדעת עם אפשר לקבל איידס כתותצאה מיזה אני מאוד לחוץ כי האישה הזאת היא נותנת מין בתשלום . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מהותיות בעבוריאוה23/06/2012
שלום רב.
אני חרדה כבר מ"ס ימים ואסביר מייד למה אשמח אם לא תשפטו אותי ותהיו עניינים בתשובתכם , תודה .
ככה אני עובדת בתחום הניקיון כחלק מעבודתי אני מנקה שירותים שהם ציבוריים לעיתים אני לא משתמשת
בכפפות וכך קורה שידיי באות במגע עם נוזלים כמו שתן או לצערי הרב היו פעמים שהיה שם גם נוזלי זרע
שכנראה מישהו אונן שם אני מניחה השאלה שלי היא כזאת האם ניתן להידבק בדרך כלשהיא בזרע או שתן
שנמצא מחוץ לגוף האדם ונוגע בצורה ישירה בידיי בצורה חשופה ללא כפפות ? אחרי המקרה ששמעתי
על בלינסון נראה כי אולי יש עוד דרכים שיכולים להידבק באיידס כי לא הגיוני שהזמינו 150 אנשים לבדיקה אם
הנגיף לא חי באויר ובחישוב ממוצע זה אומר שגם אנשים שהגיעו אחרי שעות יש חשש שנדבקו .
אודה לתשובתכם אשמח לפירוט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הדבקה
צבי בנטואיץ23/06/2012בכל הדרכים שתארת אין כל סיכוי להדבקה ואין עדות להדבקה בדרך זאת .
הבדיקות הרבות כל כך בבילינסון נעשו אך ורק על מנת לכסות את המוסד מפני תביכעות למרות שאין כל הצדקה מדעית לכך אלא אם כן נעשה במכשיר שימוש מעבר למה שתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלשואל23/06/2012
האם קיים חשש להדבקות באיידס בחיכוך איבר המין גברי באיבר מין נשי ללא חדירה והאם יש צורך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012לא אין כל אפשרות להדבק ואין צורך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקהאייל23/06/2012
ברצוני לתאר מצב היפוטתי ואשמח לתשובה אז כך: נניח שקיימתי מגע מיני ללא קונדום עם אישה שנניח שהיא נשאית ,ונניח חס ושלום שהייתה הדבקה .
שאלתי היא ,אם שכבתי עם בת זוגתי נניח משהו כמו 48 שעות לאחר האירוע האם אני יכול להדביק אותה ? או שישנה תקופת זמן מסויימת שאין מצב להדבקה למרות החשיפה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012עניתי על כך אתמול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)