מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עזרההחסוי23/06/2012
רציתי לדעת שאנחנו מסתפרים אז בסוף התיספורת הוא מגלח את העורף עם טער לפעמיים יורד דם לפעמיים לא בוא נגיד שהוא לא החליף טער וירד לפני זה דם על הסכין עד שהוא סיפר אותי לוקח 5דקות ואז עם אותו טער הוא מגלח לי את העורף ויורד לי דם מה הסיכוי שבדבר כזה יעבור הנגייף הרי הוא לא חיי באויר. וכמות הדם שיכולה לרדת על הסכין קטנה מכיוון שעם הספר לא ראה אותה והרשה לעצמו לישתמש שוב אני חושב שלא יכול ליתרחק הדבקה ואשמח לתשובהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
אייל23/06/2012ברצוני לתאר מצב היפוטתי ואשמח לתשובה אז כך: נניח שקיימתי מגע מיני ללא קונדום עם אישה שנניח שהיא נשאית ,ונניח חס ושלום שהייתה הדבקה .
שאלתי היא ,אם שכבתי עם בת זוגתי נניח משהו כמו 48 שעות לאחר האירוע האם אני יכול להדביק אותה ? או שישנה תקופת זמן מסויימת שאין מצב להדבקה למרות החשיפה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקת בת זוג
צבי בנטואיץ23/06/2012קשה לענות בודאות אבל קרוב לודאי ש48 שעות לאחר החשיפה הם זמן קצר מידי להדבקה של בת זוגך אם אומנם נדבקת 48 שעות לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרההחסוי23/06/2012
רציתי לדעת שאנחנו מסתפרים אז בסוף התיספורת הוא מגלח את העורף עם טער לפעמיים יורד דם לפעמיים לא בוא נגיד שהוא לא החליף טער וירד לפני זה דם על הסכין עד שהוא סיפר אותי לוקח 5דקות ואז עם אותו טער הוא מגלח לי את העורף ויורד לי דם מה הסיכוי שבדבר כזה יעבור הנגייף הרי הוא לא חיי באויר. וכמות הדם שיכולה לרדת על הסכין קטנה מכיוון שעם הספר לא ראה אותה והרשה לעצמו לישתמש שוב אני חושב שלא יכול ליתרחק הדבקה ואשמח לתשובהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה מספר
צבי בנטואיץ23/06/2012אין כל חשש וכל הספרים כיום לא משתמשים באותו התער ואם כן טובלים זאת באלכוהול וזה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואל גם
שואל גם23/06/2012אם קורה שלא מחטים את הסכין האם יש סיכון להידבק כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שואל גם24/06/2012כאילו אם משתמשים בטער משומש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשואל גם - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012לא מתוארים מקרים כאלה והסיכוי האובייקטיבי אפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעות באימון שטחBEOKSOLD22/06/2012
>במהלך אימון בשטח מישהו עם פצע מדמם מהאימון ביד הביא לי אטמי אוזניים ושמתי אותם וגם הביא לי כוס מים ששתיתי ממנה
>ניגבתי את הפנים עם מגבת אחרי שמישהו עם פצעים בפנים ובידיים ניגב את פניו איתה
>היה בתרגיל שלב מסויים שבו מישהו זחל ואני זוחל מאחוריו , תוך כדי הזחילה הוא נפצע וירד לו הרבה דם והוא המשיך ואני מאחוריו , גם אני נפצעתי בידיים ואני מפחד שנכנס דם שלו לידיים , מה גם שנגעתי עם הידיים בעיניים והפה בשלב מסויים אותו חייל נדרש להרים אותי כחלק מהתרגיל כשהוא עדיין מדמם מהיד - היד נגעה לי במותן שנחשף וגם נגע במדים ובידיים שלי (פצועות)- ואני מפחד כי המשכתי כרגיל עם הדם עליי ואחרי זה נגעתי בעיניים ובפה וברקמות שונות בגוף ובפצעים
מה לעשות ? יש סיבה להיבדק ? אני דואג בגלל שאותו בחור ידוע כי לא שומר על עצמו בחיי המין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מישהו שיכול לייעץ ?
אותו אחד26/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תגובה??
אותו אחד28/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תגובה?? - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012עניתי לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה22/06/2012
התחרמנתי עם חבר שלי לפני שישה שבועות וחמישה ימים .. כעשר שניות בערך הוא נכנס לבפנים וגמר בחוץ.. מאז אני מאוד לחוצה.. וחרדה וממש בקושי ישנה .. האם אני יכולה כבר לבדוק , או שאני חייבת לחכות עוד שבוע שיהיה בדיוק שבעה שבועות? הוא אמר שהוא תרם דם לפני שנה אבל אני לא רגועה בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלונת
דנה22/06/2012ובנוסף האם אפשר להידבק מביצוע מן אוראלי שאין פצעים והוא לא גמר ואולי טיפונת של איזה נוזל כלשהו נגעה לי בלשון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין מענה לשאלה שלי
דנה23/06/2012מדוע אין מענה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לאחר מגע
צבי בנטואיץ23/06/2012למרות שמה שאת מתארת נשמע לא מסוכן בכלל את יכולה כבר להבדק ובמידה והבדיקה שלילית יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס וסבוןרויטל22/06/2012
אם נוגעים בעזרת האצבע בדם של נשא איידס לצורך העיניין ולאחר מכן שוטפים את היד עם סבון נוזלי רגיל - אפשר להיות רגועים שהנגיף הושמד בשטיפה?
או שצריך חומר יותר חזק כמו אלכוהול או אקונומיקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס וסבון - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012עניתי כבר על כך-אפשר להיות רגועים ואין צורך בחומר חזק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששאודי21/06/2012
שלום ד"ר,
ביקרתי היום במרפאת שיניים במהלך הטיפול דיממתי מהחניכיים. בזמן הטיפול הרופאה התייעצה עם רופא אחר במרפאה. הרופא שתה באותה הזמן תה, ואז על מנת לסייע לה בטיפול הוא הכניס את אצבעותיו לפי על מנת לשלוף משם שן (כתר) וזאת מבלי שיש ככפפות על ידיו. בנוסף הוא הכניס לי פד לפה בלי כפפות. אני חושש שמא נדבקתי באיידס? האם יש צורך בטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אודי21/06/2012בנוסף, היתה עוד מטופלת במרפאה באותו הזמן שאותו רופא טיפל בה. אני חושש שמא גם בפיה הוא נגע עם ידיים חשופות ואז בפה שלי וכך היתה יכולה להתרחש ההדבקה כתוצאה ממגע של דם עם דם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצתי
אודי24/06/2012על מנת שלא תשכחו אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושש - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר24/06/2012אין כל סכנת העברת hiv באמצעות הידיים של הרופא
לחלופין, מי שצריך לדאוג הוא הרופא שעלול להידבק בעבודה ללא כפפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר בארה"ב:חלב אם משמיד את נגיףHIVאבי19/06/2012
שלום רב,
לפני כמה ימים התפרסם מאמר שבנדון. לפי המאמר יבודדו את הרכיב הטבעי הנמצא בחלב האם,שיוכל להשמיד את וירוס האיידס.
איפה עומד מחקר זה נכון להיום?
המחקר התפרסם בגיליון 14 ביוני של המגזין "PLOS PATHOGEN"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר בארה"ב:חלב אם משמיד את נגיףHIV - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012אבדוק ואשיב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יצא לך לקורא?תודה
אבי27/06/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יצא לך לקורא?תודה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`28/06/2012מצטער מקוה שמחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יצא?
אבי30/06/2012סורי ששוב שואל,פשוט המאמר נורא מעניין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב אם והדבקה בנגיף
צבי בנטואיץ01/07/2012בחוברת של העיתון PLoS Pathogen מחודש יוני מתפרסמים שני מאמרים העוסקים בנושא. הראשון מתאר מודל עכברי למחקר בנגיף האיידס ובמחלה, ןמתוארת השפעה של חלב האם על דיכוי יחסי של ההדבקה בנגיף כשהחיות נחשפות אליו בחלל הפה ובבליעה. המשמעות של הדבר רחוקה מלהיות ברורה שכן יש מחקרים רבים המראים בברור את ההדבקה הקורית בעקבות ההנקה ואת מניעת ההדבקה עי החלפת חלב האם בפורמולה.
מכאו שיש מרחק רב בין המאמר הבודד הזה ומסקנות הפוכות למה שהיום מאוד מבוסס בנסיונות בבני אדם ולא במודל ניסויי. המאמר השני מתאר מציאות נוגדנים העשויים למנוע הדבקה המצויים בחלב אמהות עם עומס נגיפי גבוה. שוב , אין בתצפית זאת בשורה חדשה שכן יש הוכחות ברורות להדבקה מחלב אם הנמצאת ביחס ישיר לרמת הנגיף בחלב!!
צר לי שאיני איש בשורה מעודדת בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי01/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקר בארה"ב:חלב אם משמיד את נגיףHIV - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`06/07/2012עניתי על כך בהרחבה לפני מספר ימים. בינתיים לא מדובר על שום דבר מעשי. יש לזכור שהנקה מעבירה את הנגיף והחלפה בפורמולה מונעת הדבקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ'אני19/06/2012
לפרופ' שלום
אתמול יצא לי לקיים יחסים עם בחור(זו לא הפעם הראשונה).בחדירה השתמשנו בקונדום.אבל לפני החדירה,הבחור עשה לי מין אוראלי,וגם החדיר את האצבעות שלו אלי.לאחר כמן זמן,הבחנו שיש לו דימום על היד.הסקנו שזה היה ממני.בתחילה חשבתי שאולי זה המחזור,או שמהגילוח שלי לפני הפגישה איתו.גם היה מין אוראלי שנתתי לו בלי קונדום,ומדי פעם הרגשה של הנוזל המקדים שהרגשתי בפה,והשתדלתי להוציא את זה,לנגב.
שאלתי אליך היא מה דעתך האם יש פה סיכון ממשי להידבקות באיידס בגלל הדם(שהיה ממני),וגם במין האוראלי שאני נתתי לו,די הרבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`24/06/2012לא נשמע לי מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרופא ולשואלת
חסוי07/02/2013אם זה לא נשמע מסוכן אני ממליץ בחום לשניכם לקרוא את הסיפורשל ניר באתר
hiv
ישראלי שנדבק בדיוק באופן דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד'ר לובלרימית19/06/2012
כתבתי לך מזמן ומאז לא ענית לי
זאת שוב אני הבחורה שעובדת בהוסטל עם הנערה והכלב
כתבתי לך על זה שהייתי איתה ברופא נשים שאמר שיש לה קלמדיה ופפילומה ואז אחרי שהוא בדק אותה היא נגעה לי ביד ואני לא יודעת עם היה לה על היד נוזלים מאיבר המין ואני נגעתי לעצמי בפה או בעין אם אפשר להדבק?? ענית לי שלא נדבקים מפפילומה וקלמידיה ואני בכלל התכוונתי לאיידס??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את מתעלמת ממני???
ימית19/06/2012למה את מתעלמת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד'ר לובלר - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/06/2012בודאי שאי אפשר להידבק ב hiv על פי התיאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחסוי19/06/2012
רציתי לדעת עשיתי בדיקת איידס הכל יצא תקין שלילי אבל השאלה שלי עם יכול להיות שהרופא ישתמש במחט לא נקיה או משומשת ...
עם אני זוכר נכון הוא פתח ליידי את המזרק
אני קצת חושש ומפחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/06/2012אין מצב שרופא לוקח דם עם מחט משומשת !!!
השאלה הזויה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות קומבואלון19/06/2012
היי
,אודה לך אם תרחיב מעט יותר על אמינות הבדיקה באחוזים שעשיתי. התאריך החשוד התקיים בתאריך 4-5-12 ובדיקת הקומבו שעשיתי בוצעה בתאריך 17-5-12.
הענין הוא שאם אני סופר את יום המגע מדובר על 14 יום,ואם אני לא סופר אז מדובר על 13 יום.
האם יום אחד עלול להשפיע על אמינות הבדיקה?
מכיוון שקראתי בספרות שבדיקת הקומבו באה לבדוק חלבון בדם אשר מופיע בין היום ה 7 ליום ה 21 וככל שמתקרבים יותר לאמצע ,הבדיקה אמינה יותר.
אודה לך אם תענה לשתי שאלותיי
תודה וסליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות קומבו - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/06/2012כבר שאלת ונענית, אנא אל תחזרו על השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה במין אוראלישבי18/06/2012
קיימתי מין אוראלי עם איזו בחורה, ליקקתי את איבר מינה כ 10 עד 15 שניות בלי שהיא פלטה נוזל כלשהו. האם ניתן להידבק כך ב HIV ? האם רק ממגע הלשון שלי על איבר מינה אני יכול להידבק ? תודה מראש, שבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה במין אוראלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2012לא ממה שאתה מתאר אין כל סיכוי להדבקה. נוזלי הפה והרוק מנטרלים את הנגיף ולכן גם לא נדבקים מנשיקות. במין אורלי ההדבקה היא מאוד נדירה והיא תוארה רק בבליעה של שפיכה של הזרע שהכיל כמות גדיןולה של נגיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוספור בנטוביץימית18/06/2012
שלום רב
יש לי שתי שאלות
הכינו לי קפה בכוס חד פעמית בכנס שהייתי שסיימתי לשתות ראיתי על הכוס נקודה של דם.בדקתי את הספתיים שלי ולא ראיתי שום פצע,יום ליפני נשכתי את הלשון אבל כבר לא היה דם.אם הדם הוא של אדם נגוע אפשר להדבק באיידס כך,הנשיכה שהייתה לי על הלשון יכולה להגביר את הסיכון בהדבקה??
נסתי לעזור לשכנה לתפוס את החתולה,החתולה שרטה אותי ולא היה ממש דימום אבל היה ורוד כזה של דם השכנה גם נשרטה לפניי יש מצב שנדבקים באיידס ככה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוספור בנטוביץ - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2012שלום ימית,
בשני המקרים אין כל סכנה של הדבקה- כמות הדם שמדובר בה היא מזערית ואין הדבקה דרך הפה בגלל ניטרול של הנגיף בנוזלי הפה. לכן אין גם הדבקה בנשיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניין שואלנתנאל18/06/2012
אם יש לי פצע קטן פתוח, האם אני צריך לעטוף אותו בפלסטר או תחבושת כלשהיא.
שאלתי היא האם הנגיף עובר דרך כמות קטנה של דם או רק במקרים קיצוניים עם הרבה דם?
אני עובד בעבודה ושאני נחתך לפעמים אני מפחד מאד ומהר מאד שם פלסטר. האם יש צדק לחששותיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
חסוי18/06/2012אני לא דוקטור אבל תחשוב על זה שעד היום לא קרה כלום ועבדת הנגייף עובר רק מדם לדם זה אומר זה שאתה נפצע לא מחייב שמישהו אחר נפצע וגם עם יורד לו דם מה הסיכוי שהפצע שלו והפצע שלך יפגשו זה עם זה וכמות הדם חייבת להיות ברורה חוץ מזה לא כל הארץ חולים תיהיה רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעניין שואל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2012אין צדק לחששותיך. הדבקה בדרך שאתה מתאר רק עם כמות גדולה של דם נגוע המכיל הרבה נגיף במגע עם פצע פתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנתנאל18/06/2012
יש לי שאלה קטנה.
האם אפשרי להידבק בצורה כזאת שאדם שנגע באיבר מינו ובמידה והיה לו על היד זרע או הנוזל המקדים לזרע
ולאחר מיכן נגע בלחם וישר אכלו אותו האם יש סיכון או אפשות להדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
חסוי18/06/2012הנגייף לא עובר באוכל גם עם בתוך האוכל יש דם של נשא אין במיקרים כאלה יידבקות הסר דאגה מלבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`19/06/2012אין כל הדבקה דרך אוכל בשום דרך!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התשובה הזו רלוונטית גם במקרים
יעל01/07/2012בהם יש בפה:
1. אפטות, כיבים, פצעים
2. חורים בשיניים במצריכים סתימה (בכל רמה שהיא),
שן שזקוקה לטיפול שורש,
בקיצור -
שיניים לא בריאות לחלוטין.
אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)