מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידעא21/12/2008
שלום אני עשיתי בדיקת איידס בבית חולים תל השומר 3חודשים ו6 חודשים לאחר האירוע החשוד התוצאה היתה שלילית אין לי מושג איזה סוג בדיקה עושים שם האם תוצאה שלילית אומרת שגם אינני חולה וגם אינני נשא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תל השומר
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009הבדיקה בתל השומר מדוייקת ואינך לא חולה ולא נשא !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחפתי אצבעות ואחכ מצצתי אותםאורן20/12/2008
שכבתי עם בחורה ויש מצב שהיא נשאית. במהלך האקט דחפתי לה אצבעות והכנסתי אותם לפה בעודם לחות מהנוזלים שלה? מה הסיכוי להדבקה? האם זה שווה בכלל בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009הסיכון אפסי ובאופן פרקטי לא קים לגבי איידס, מה שלא נכון לגבי מחלות מין אחרות כמו זיבה, עגבת, כלמידה והרפס.
תמיד שוה להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת HIVענת20/12/2008
שלום,יש לי כמה שאלות:1.כיצד מתאפשרת העברת הנגיף באמצעות מחטים(הרי חשבתי שבמגע הנגיף עם האויר הוירוס נהרס...)? 2.האם במגע בין חתכים ישנים (לי יש חתך לא סגור אבל בן מספר ימים ולאדם אחר יש חתך כזה)ולאחד מאיתנו יש הנגיף,האדם השני יכול להדבק גם? 3.במידה והתחתונים של אדם שיש לו הנגיף כובסו עם תחתונים של אדם אחר,והאדם האחר לבש אותם,האם יש סיכוי שנדבק? 4.האם יש אפשרות להדבק באיידס בשימוש בשירותים שהשתמש בהם נשא הנגיף שניות אחדות לפני כן? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דניאל אלבירט03/01/20091. נכון הנגיף נעלם לאחר זמן קצר באויר לכן בהעברה במחטים מדובר בעיקר ברופאים ואחיות הנדקרים מחט מיד בתום לקיחת בדיקת דם או בנרקומנים העושים שימוש משותף במזרקים - בשני המקרים מדובר בהעברה של מחט עם דם טרי באופן מידי ! כקרון אין העברה של HIV ממחט עזובה יבשה.
2. לא אין העברה בדרך זו.
3. לא, גם כך אין שום סיכון להדבקה.
4. גם בשרותים התשובה היא לא - לא נדבקים כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננשכתי מבחורה בצוואר אין דםמרקו20/12/2008
בחורה נשכה אותי בצוואר במהלך טיזינג. בכל אופן לא ירד לי דם, לא יודע אם היא נשאית אבל אני מעוניין לדעת אם נשיכה שכזו יכולה להדביק? (ויש לי פצעי גילוח בצוואר לא פתוחים) תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה
מרקו20/12/2008רק רציתי להוסיף כי אחרי הנשיכה, נשארו לי סימני נשיכה, אדמומיים כמו אחרי כל מגע המפעיל לחץ על העור. במידה והיא נשאית..האם קיים שאדבק באיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתוספת
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009זה לא משנה, התשובה היא עדיין לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכה
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009לא אין הדבקה ב HIV בנשיכה! לא עובר ברוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות..מישהו19/12/2008
מממ אני לא יודע מה לעשות כי זו פעם ראשונה..שכבתי עם מישהי בלי קונדום אני לא יודע מה היה איתה קודם זאתמרת שאין לי מושג אם מי היא שכבה קודם אבל אני יודע שהיא לא הייתה בתולה. לא גמרתי בפנים. האם יש סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין בלי קונדום
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009הרי זה כל הענין, HIV עובר ביחסים לא מוגנים ואם יש לאותה בחורה אידס זה לא כתוב לה על המצח.
כן יש סכנה להדבקות בצורנ כזו.
אתה יכול לשאול אותה אם היא נבדקה לHIV (אגב היא גם אמורה לחשוש ממגע אתך ללא קונדום)
אם תלכו להבדק יחד לא תצטרכו לחכות חודשיים אם שניכם שלילים אז הכל בסדר פשוט להבא קח קונדום בכיס זה יוריד ממך הרבה דאגה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם ראשונה
משה16/05/2009אתמול פעם ראשונה שכבתי עם מישהו במועדון בלי קונדום....
אני ממש מפחד השעה 4 בבוקר אני לא יכול להירדם...
מה הסיכויים שאם יש לו איידס אני נדבקתי? יש אפשרות לבדוק את זה? או שצריך לחכות 3 חודשים?
יש איזה טיפול של 72 שעות שאפשר לקבל כדי למנוע את זה?<
בבקשה תעני לי....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הפרטנר נשא HIV ???
ד``ר מרגלית לורבר16/05/2009תגשו ביחד להבדק בדחיפות - יש לך 72 שעות להתחלת טיפול לאחר חשיפה באם הפרטנר חיובי.
באם אין לך אפשרות לאתר אותו - תפנה לחדר מיון באיזור מגוריך ותבקש יעוץ עם מומחה למחלות זיהומיות (איכילוב, שיבא, מאיר, אם אתה במרכז הארץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיברתי איתו
משה17/05/2009דיברתי איתו והוא טוען שהוא נקי לגמריי...
שאלתי אותו אם הוא עשה אי פעם יחסים לא מוגנים והוא אמר שכן, אבל הוא היה האקטיבי...
ושהוא עשה בדיקות אחרי זה, והוא נקי...
השאלה היא האם להאמין לו...
ואמרת לקחת אותו לבדיקה, אבל הבדיקה תיקח לפחות יומיים, והטיפול הוא יעיל ב72 שעות הראשונות...לא?
מה את ממליצה לעשות?...
קראתי באינטרנט גם הפורום אחר, שפרופסור אמר שהסיכוי להידבק באיידס בקיום יחסי מין לא מוגנים חד פעמיים לגבר הוא 1:3000...
לפי מה שהפרטנר שהייתי איתו אמר, אז הוא נקי. וגם אם לא, הסיכויים ממש נמוכים, לא?
מצטער שאני משגע אותך, אני מחפש עידוד ולהירגע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיגש למיון ותבקש יעוץ עם מומחה
ד``ר מרגלית לורבר17/05/2009במידה והוא יתרשם שיש כאן סיכון - תספיק לקבל טיפול (POST EXPOSURE PROPHYLAXIS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין בלי קונדום עלולים לגרום לה
ד``ר מרגלית לורבר16/05/2009דבקה ב HIV
אם אתה יכול לאתר אותה - גשו להיבדק בדחיפות - יש לכם 72 שעות להתחלת טיפול לאחר חשיפה באם אחד מכם חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיימתי יחסים עפ קוקסינלית נשאיתשלומי תל אביב18/12/2008
לא החדרתי לה, ולא מין אוראלי.. אבל דחפתי לה אצבעות לתחת ולאח"כ נגעתי עם היד בפין ללא שטיפה קודמת. יש סיכוי להידבקות איידס?.... תודה רבה ממש יעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע עם נוזל מזוהם
ד''ר דניאל אלבירט04/01/2009אם אכן אותה קוקסינלית נשאית של הנגיף אז נוזלים מזומים - כמו אלו היכולים להיות בפי הטבעת הבאים במגי עם פתח השיפכה בפין יכולים לדבק לא משנה עם המגע ישיר או ביד....
הסיכון נמוך מאוד אולם קיים ויש להבדק !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להדבקאני17/12/2008
שלום, האם קיים סיכוי להדבקות בשתפשפויות בין אברי מין בלי חדירה (הבחורה יושבת על בחור ומשפשפת בין איברי המין)? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להדבק
ד''ר דניאל אלבירט04/01/2009הסיכון להדבקה תלוי במגע בין נוזלי גוף, נוזל נרתיקי ונוזל זרע.
לא משנה איך, כמובן שבתאור שלך אז הסכנה של האישה להדבק מהגבר קטנה יותר מזו של הגבר להדבק מהאשה. (בניגוד למצב של חדירה בו הסיכון לאישה גדול יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבדיקת דם לפני ניתוחא.י16/12/2008
בבדיקת דם שמבצעים לפני ניתוח הוצאת תוספתן יש אפשרות לראות האם המנותח נושא את נגיף האיידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לפני ניתוח
ד''ר דניאל אלבירט04/01/2009לפני ניתוח תוספתן לא נהוג לבדוק באופן שגרתי בדיקת HIV כך שלא ניתן לראות אם אדם נושא הנגיף. כעקרון במצב של מחלה מתקדמת בו ספירת הדם נפגעת קשה ניתן לקבל רמז לנשאות הנגיף (אולם לרוב בשלב זה המחלה תתגלה מסיבות אחרות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדקובי15/12/2008
האים מגע של נשאית איידס בפי התבעת עם הלשון יכול להעביר את המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכויקובי15/12/2008
היי היתיי עם מישהיא שהיא כניראה נשאית באחת הפעמים היא החדירה לי אצבע עם פצע לרקטום פנימה מה הסיכוי שלי שהיצלחתי להיחלץ מהידבקות {יש לומר שהכל קרה ליפני יותר מישנה ונודע לי שהיא נשאית רק לאחרונה }ושאלה שניה היא האם זה אומר משהוא שלא הרגשתי רע או איזה שהוא סיפטום מוזר מיבחינה רפואית. בבקשה תשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי פשוט להבדק
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008בוודאי אחרי שנה מהחשיפה.
התאור שתארת הינו בסיכון מאוד נמוך להערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה14/12/2008
לפני 4 שנים עשיתי מין אוראלי לבחור פעם אחת בלבד. ("ירדתי לו") לא היתה שפיכה ולא זכור לי שהיה פצע או חתך. אני מאוד מפחדת, האם אפשר להידבק כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן תאורטי - כן.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008החיים זה לא רולטה רוסית.
מדובר במין לא מוגן ויש בו סיכון. עם זאת הסיכון במין אוראלי נמוך והסיכון במין כפי שאת "זוכרת" נמוך מאודץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מוטרדאדי14/12/2008
לפני כ 4.5 שנים נסעתי לקניה. יש לציין כי לא היה לא שום מגע מיני באזור ואפילו לא קרוב. משהו אחד הטריד אותי. רקדתי בדיסקוטק , בעודי רוקד הרגשתי עקיצה באזור הישבן. האם ישנה אפשרות שדקרו אותי עם מזרק נגוע/ מחט נגועה? ומה הסיכוי להדבקות במקרה כזה? תודה , אדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע הזוי.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008למה שמישהו ידקור אותך עם מחט בישבן, ועוד כזאת שנגועה באיידס?????
אתה מודאג, 4.5 שנים - לך תבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתרעות14/12/2008
שלום, לצערי, קיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני כחודשיים, ומאז הפחד לא מרפה ממני. אחרי חודשיים בדיוק (60 יום בדיוק.!) עשיתי בדיקת איידס בבי"ח ויצא שלילי. השאלה שלי היא כזו- האם אחרי 60 יום התוצאה ודאית? בכמה אחוזים היא נכונה? האם יש צורך לחכות עוד זמן מה ולחזור על הבדיקה? תודה מראש. רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008אבל,
אני שמחה לבשר לך שלא נדבק, הפעם הצליח לך.
בפעם הבאה קונדום - וגם בכל הפעמים שאחריה - עד שיהיה לך בן זוג קבוע ולאחר ששניכם נבדקתם.
מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטורדתעדי11/12/2008
שלום, הייתי בועד לבדיקה, הייתי הראשונה ביום הבדיקה. שמתי את היד על כרית שבה היה טיפת דם יבשה. היו לי קצת שריטות ביד. האם יש סיכוי להדבקה. גם אם נניח שזו טיפה של נשא איידס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008כאמור, אנחנו לא מהמרים, להערכתי כך לא נדבקים באיידס, גם אם הדם היה של נשא אפילו נשא מאוד חיובי - איך בדיוק הדם חדר לתוך הגוף שלך?
בקיצור לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס!חושש מאוד10/12/2008
לפני כחודש עשיתי סקס מוגן שבמהלכו נקרע הקונדום למשך 20 שניות גג כעבור 3 ימים התחילו לי שלשולים שנמשכו שבוע וקצת פה ושם. ומאז במשך כל יום עד עכשיו יש לי כאבי ראש, כאבי שרירים ,כאבי גרון ,וכאבים בקיבה . האם נדבקתי? עשיתי אחרי שבוע וחצי בדיקת איידס שיצאה שלילית אני ממש לחוץ מה עושים? אני ממש מפחד מזה. מה הסיכוי להידבק? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס זה סקס.
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008אני לא יכולה לנחש או להמר על חיי אחרים.
ולכן אין לי תשובה חד משמעית בשבילך.
הסבירות להדבקה קטנה בישראל, אבל.....
איזו בדיקה עשית לאחר עשרה ימים? אם מדובר בבדיקת קומבו הרי שלא נדבקת. אם מדובר בבדיקת אליזה יש לחזור עליה 8 שבועות מהחשיפה.
בכל מקרה אם אתה חולה עליך להבדק - פנה לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)