מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הדבקות ע"י דםמודאגת26/01/2009
שלום תוכל לפרט הדבקות ע"י דם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות ע"י דם
ד''ר דניאל אלבירט26/01/2009בהדבקה של איידס על ידי דם הכוונה בעיקר לשימוש משותף במזרקים (סמים) דקירה ממחט של עובדי בריאות בעת לקיחת דם או טיפול בנשא HIV.
מדובר במגע מיידי בדם ולכן דקירה ממחט עזובה לא נחשבת כמסוכנת בנושא איידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחרדה26/01/2009
לפני כחודש קיימתי יחסי מין (מוגנים יש לציין), אולם כשבוע לאחר מכן חליתי בדלקת גרון. בימים אלה, הגרון שלי עדיין די אדמומי, אולם מה שמטריד אותי יותר היא הלשון שלי, שצבעה צהבהב מעט במרכזה ויש עליה נקודות אדמדמות בסופה (קרוב לגרון). רציתי לדעת האם יש לי איזושהי סיבה לדאגה והאם זהו סממן כלשהו. אולי זה סתם קשור לגרון ואני דואגת לחינם... אודה לתשובה מהירה בנושא ! תודה רבה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד
קובי26/01/2009יחסי המין היו מוגנים, והקונדום לא נקרע או כיו"ב, אין מקום לדאגה. חזרי לשגרת החיים הרגילה והבטוחה! כל הכבוד על ההקפדה על ההגנה. קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות...
ד''ר דניאל אלבירט26/01/2009אם קיימת יחסים מוגנים אז לא נחשפת לאידס !!!!!!
יש המון מחלות חוץ מאיידס לכן אם יש לך תסמינים של משהו לא ברור , כאבי גרון, כתמים בלשון וכו'... אז לך לרופא המשפחה שלך להבדק !
שיהיה לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?מודאגת25/01/2009
שלום ! הייתי בניקוי פנים ע"י שעווה ביקשתי מהבחורה להזהר שיש לי פצעון קטן בשפה העליונה (הרפס)היא נגעה בפצעון ואחרי זה שמה את השעווה מעל השפה העליונה כשחזרתי הביתה ראיתי שהפצעון מקולף ונראה דם, דם לא נטף זה נראה כציפוי דם, על הטישו נראה נקודת דם האם אני צריכה ללכת לבדיקת דם? האם יש חשש שיש הדבקות? באיזה מקרים נדבקים בנגיף ע"י דם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009מכיון שלא באת במגע עם נוזל מדבק: דם, זרע, נוזל נרתיקי באזור הפצע בשפה אז לא יכול להיות שנדבקת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונית25/01/2009
התנשקתי עם חבר שלי שהיה לו פצע פתוח בשפתיים. האם זה יכול להדביק באידס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה פחדרונית25/01/2009
התכוונתי שלאחר בערך חצי שעה שגמר שפשף בין שני איברי המין ולא שהיה חצ שעה שפשוף בין שני איברי המין (היה הרבה פחות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי שעה
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009זה לא משנה את התשובה הראשונה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה פחדרונית25/01/2009
אני לא מצליחה לתפקד בעבודה. היום שאלו אותי אם אני חולה.. אנא תעזור לי. אני וחבר שלי קיימנו מגע מיני קצר בפתח הנרתיק ללא קונדום לפני 3 שבועות הוא שפשף עם איבר מינו בפי הטבעת (ללא חדירה מלאה), אולי היה נוזל מקדים ושפשף בין שני איברי המין(כשהייתי רטובה מאוד) , לאחר שגמר , שפשף שוב בין איברי המין. (היה בערך חצי שעה) לאחר שגמר אך ללא חדירה .(ללא קונדום) .חדירה מלאה היתה עם קונדום. בפעם אחרת הוא גמר על הישבן שלי ואז בלי ששמתי לב הוא מרח את הזרע עלי, ועם האצבע והזרע נכנס לפי הטבעת שלי. אני לא מסוגלת לתפקד. אולי נדבקתי באיידס. הופיעו לי כתמים ורודים ואדומים מתחת לתחתונים (בשני הירכיים),זה מגרד ונראה אדום וחם מאוד, בבטן הופיעו לי פריחה עם כתמים ורודים אדומים , ובין האצבעות הופעו לי כתמים ורודים אדומים עם יובש(ודבר כזה בדיוק יש לחבר שלי!!!!) יש לי סחרחורות ,כאבי ראש, כאב חד בגרון, בלוטות הלימפה כואבות. חבר שלי הסכים לעשות איתי בדיקה בעוד שבועיים, אבל אני לא יכולה להירגע ולספור את השעות בעוד שבועיים.(שנהיה חודשיים ביחד) אני מרגיש ה שנדבקתי, אלוהים !!! אני בלחץ הסטרי תודה על תגובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד...
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009בכל צורות המגע שתיארת לא נרא סביר כי היתה הדבקה, בתנאי שלגבר יש איידס בטוח, אבל בכל זאת לא ניתן לשלול על הסף אפשרות של מגע מדבק בצורה זו ועל כן אם לגבר יש איידס אז כן ניתן היה תאורתית בסיכון אפסי להדבק בצורה זו.
אני לא מבין, את נורא לחוצה, ממשיכה לקיים מני מגעים מוגנים למחצה ובטוחה שלחבר שלך יש איידס ?
אם זה חבר - שיבדק מחר בבוקר או היום בערב, יש מקומות פרטיים שעושים בדיקה מהירה כמו מרפאת STD בתל אביב ואז תיהי רגוע.
אין לי פתרון קסם אחר שיעביר את החששות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
רונית25/01/2009שלום ד"ר. האם בדיקה לאחרחודשיים וחצי של חברות יכולה לשלול שיש לחבר שלי איידס, במידה והתוצאה יוצאת שלילית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת זו שאמורה לדעת!
קובי26/01/2009מצטער על הישירות, אבל אחרים לא יוכלו לענות לך מבלי לדעת מה הוא עשה ועם מי... אם את יודעת שבמשך החודשיים וחצי האחרונים הוא היה רק איתך, אז גשי איתו לבדיקת איידס (לטעמי כדאי לשניכם כדי להצביע על האמינות מצד שניכם). בדיקת איידס משקפת את המצב כחודשיים אחרונית, כלומר, האם לפני חודשיים נדבקת בוירוס או לא... פה בשבילך תמיד, קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובה נוספת
רונית26/01/2009מה שהיה תארתי. אני וחבר שלי חודש וחצי ביחד. הוא אומר שלא היה עם אףאחת לפני במשך חודשיים וכן אני מאמינה לו במליוןאחוז.!!!! האם לדעתך ניתן לגלות האםחבר שלי נשא איידס לאחר חודש וחצי,שאנו ביחד ואז לא אצטרך לחכות שבועיים נוספים, בהנחה שהוא אינו עובד עלי ואני מאמינה לו? האם אתה ממליץ לי לעשות מחר את הבדיקה. אם אני נשאית ואני מאוד מקוווה שלא ולא, בהנחה שיש לי כתמים ורודים וזה מאיידס,הבדיקה תגלה זאת לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית -
קובי26/01/2009אף אחד לא יכול להבטיח כלום. רק בדיקה ורק אם היא נעשית בזמן. בדיקה משקפת את המצב נכון לחודשיים אחורנית. אם את מאמינה לחבר שלך אז זו החלטה שלך, לא אני, לא הד"ר, ולא אף אחד אחר יכול לדעת מה עשית עם חבר שלך או מה הוא עשה לפני.. מה הבעיה להמתין לזה שתהיו חודשיים ביחד או אפילו שלושה חודשים ועד אז להשתמש בקונדום???? עוד לא הבנתי מה הלהיטות הזו. יכול להיות שפספסתי משהו שאת מנסה להסביר, אז אולי תכתבי שוב את כל המקרה מהתחלה ומסודר ואז נבין מה בדיוק קרה/קורה. אבל שוב, אף אחד לא יכול לדעת עם מי היית או עם מי היה חבר שלך. החלטה שלך אם להאמין לו או לא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעקרון כן..
ד''ר דניאל אלבירט26/01/2009כעקרון כן, בתנאי.... שקיימת נאמנות מוחלטת מצד בן הזוג !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר
רונית26/01/2009מה שהיה תארתי. אני וחבר שלי חודש וחצי ביחד. הוא אומר שלא היה עם אףאחת לפני במשך חודשיים וכן אני מאמינה לו במליוןאחוז.!!!! האם לדעתך ניתן לגלות האםחבר שלי נשא איידס לאחר חודש וחצי,שאנו ביחד ואז לא אצטרך לחכות שבועיים נוספים, בהנחה שהוא אינו עובד עלי ואני מאמינה לו? האם אתה ממליץ לי לעשות מחר את הבדיקה. אם אני נשאית ואני מאוד מקוווה שלא ולא, בהנחה שיש לי כתמים ורודים וזה מאיידס,הבדיקה תגלה זאת לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אירה26/01/2009קודם כל את בטוחה ב100 % שחבא שלך נשא איידס? למה לחכות שבועיים לבדיקת דם אם אפשר לעשות אותה כבר היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוק והנקהאדר24/01/2009
שלום אני מניקה. (רווקה לצורך העניין). האם גבר שילקק את פטמתי מכיוון שאני מניקה וזה מקום חשוף, אוכל להדבק ממנו באיידס? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מממ
קובי25/01/2009שאלה מעניינת!! כמובן שאם האשה נשאית ומניקה - אז תינוק למשל שיונק יכול להידבק.. כאן המצב שונה, אבל לדעתי חל אותו היגיון של מין אוראלי, סיכוי קלוש מאד מאד מאד שניתן להגדיר כאפסי שאפשר יהיה להידבק, אם בכלל קיים סיכוי כזה, שכן צריך שלבחור יהיה פצע מדמם בפה שיבוא במגע עם הפרשת גוף אחרת.... לכן אם לא היה לו פצע שכזה אין לך חשש כלל. קובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדקות מיניקה
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009לא מוקר לי מקרה בספרות של אישה שנדבקה באיידס מכך שינקו את השד, המבנה האנטומי של הפטמה מאפשר זרימה רק לכיוון החוץ ומעבר לזה רוק לא מדבק !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטנועה24/01/2009
לפני חודשיים בערך קיימתי יחסי מין לא מוגנים- דבר שאני לא יחזור עליו!! עברו עליי חודשיים של סיוט ולאחר 59 יום בדיוק מיום המגע עשיתי בדיקה בביה"ח קפלן- התוצאה יצאה שלילית. שאלתי היא האם זה בטוח אחרי 59 יום ולא אחרי 3 חודשים? אני חייבת לציין שכשבועיים אחרי המגע החלו לי כאבי גרון, בלוטות לימפה נפוחות, פריחה בירך קרוב למפשעה, ושיעול מתמשך למשך חודש בערך ובגלל זה אני מודאגת...אני יכולה לסמוך על הבדיקה הזו שהיא אמינה ב-100%?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
אירה24/01/2009תחזרי על הבדיקה בעוד חודש כדי להיות רגועה ב 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
קובי25/01/2009עקרונית בדיקת האליזה אמינה. במקרה שלך עברו כחודשיים וזה בסדר (לטעמי 59 היום נכנסים להגדרת 8 שבועות). אז למה אומרים שלושה חודשים? פשוט מאד: חודשיים - בדיקה אמינה, 3 חודשים - בדיקה אמינה מאד. ולקח להבא - קונדום !! תמיד פה בשבילך לעוד שאלות, קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה59 יום
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009כן הבדיקה כעבור חודשיים (ולצורך העניין גם 59 יום) אמינה לחלוטין !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לדנהשרון22/01/2009
רציתי לך אין לי את המחלה יש לי סיפור דומה לפחד שה לך בחששות אני נוגעתי בזיאום בים תייא שורה תחתונה עשו ליאמרי מאוד ניבעלתי מאוד כמה ימים לתשובות בלחץ 10 ימים קיבלתי יחסית בסדר שבועה הבא אני עדה אם אני עושה ניתוח בראש או שלא אבל אני קצת במתח ולא יודעה מה לעשות יש בינינו שויון בפחד לתוצאות של הבדיקה דנה אני מאוד מעקוה שהבדיקה בסדר ואת רגועה החשב ביי בנתיים תרגישי טוב דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
דנה22/01/2009תודה אני מקווה שיהיה בסדר וגם לך שיהיה בהצלחה ואני מקווה בעזרת השם שתבסרי לנו רק בשורות טובות בהצלחה האמת לא ממש הבנתי את הסיפור שלך מה קרה בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ...איתייי21/01/2009
אם יש לי מחלות מין אני יכול להדביק את המשפחה שלי? או שמחלות מין עוברות רק בסקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009מחלות מין הם שם כולל למחלות המועברות בעיקר במגע מיני, אולם חלק מהמזהמים יכולים להיות גם בפה, לוע ושפתיים כמו הרפס, סיפיליס וזיבה ואז קיימת אפשרות של הדבקה ברוק גם של בני בית ללא מגע מיני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילואור20/01/2009
שלום ד"ר אני וחבר שלי חודש ושבוע ביחד. סיכמנו שנעשה בדיקת איידס בעוד 3שבועות. הוא שפשף עם איבר מינו בפי הטבעת שלי אך אני לא חושבת נכנס פנימה.בטח לא חדר פנימה עד הסוף, רק שפשף בפתח. זה היה בצורה ממושכת הוא לא שפך בפי הטבעת.יכול להיות שהנוזל המקדים חדר לפתח אני חשה צריבה בפי הטבעת. ואני מרגישה שהגרון שלי כואב ובלוטות הלימפה התנפחו. זה המגע השני שזה קרה.המגע האחרון לפני זה היה לפני שבועיים. אלוהים הצילו האם נדבקתי באיידס? אני מגישה חולשה וסחרחורות בזמן האחררון. אני עומדתלקבל התקף לב. אני חוששת שנדבקתי במחלקה הארורה ושהחייים שלי נגמרו. האם יש סיכוי שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור היקרה
קובי20/01/2009קודם כל להוריד את מפלסה החרדה. עכשיו אחרי שכמובן זה לא יעזור, את מוזמנת לדפדף שניים ושלושה דפים אחרונית ולקרוא תכתובות שלי עם אחרים בפורום.. אני לא מייפה את המציאות (ואחרים שעניתי להם בפורום יודעים זאת), ועל אף שהסיכוי להידבק במקרה שלך נראה לי נמוך ביותר, היות ולא היתה חדירה מלאה, עדיין הסיכוי קיים!! אפילו אם זה 0.0000666, זה עדיין לא 0. עד כאן אני צודק? בכל מקרה, היות ושניכם הולכים להיבדק, אז עד הבדיקה להשתמש בהגנה, גם אם זה אוראלי, אנאלי או שמנלי... לא משנה מה. לאחר הבדיקה - תבלו. ובלי שום קשר, להוריד את המתח - זה סתם מוביל לסרטים רעים שאין להם אחיזה מוצדקת כלשהי... בהצלחה, קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיידס
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009על פי התאור שלך לא נראה סביר שנדבקת באיידס ונראה שכל התסמינים שלך הם חרדה. אגב, את בטוחה ב 100% שהחבר שלך נשא של הנגיף.
ושוב אגב, איידס היא לא מחלה ארורה, היא מחלה כמו מחלות אחרות, זה בדיוק הסטיגמה ! יש מחלות רבות אחרות שהן לא ניתנות לטיפול או רפוי שלא כמו איידס הניתן לטיפול ולחיים שלמים וטובים. אז אני לא ממליץ להבדק באיידס... אבל גם לאלו שנדבקו יש חיים והם ממש לא חושבים שחייהם נגמרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי20/01/2009
האם אפשר להדבק במחלות מין כולל איידס כאשר יש חיכוך בין בני זוג עם תחתונים? מה אם יש הפרשות בתחתון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחתונים
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009מחלות מין מדבקות במגע של נוזל גוף מזוהם - דם, זרע, נוזל נרתיקי ..... עם ריריות חשופות - עיניים, נרתיק, פי טבעת, פתח הפין...
כמובן שכל מחסום - גם תחתונים, מוריד את הסיכוי למגע מלא בין הנוזל לרירית אולם לא מונע !!! לכן למרות שהסיכון קטן באלפי מונים עדיין קיים גם ביחסים מהסוג המתואר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור שלוםאליעד17/01/2009
שלום, אבקש את עצתכם. לפני כ-27 יום שכבתי עם נערת ליווי,כל האקט היה עם קונדום גם המציצה וגם הסקס לאחר שגמרתי ויצאתי מהאישה ראיתי שהקונדום עם דם עליו,מסתבר שלנערה החל מחזור והיא לא ידעה על כך לדבריה,אציין שהקונדום היה שלם ולא נקרע הדם היה עליו. בנוסף היה דם בסוף איבר המין שלי(לא בקצה) על שיער הערווה, ניגבתי הזהירות עם מגבונים את הקונדום ושיער הערווה ורק לאחר מכן הורדתי את הקונדום ממש בזהירות. מה הסיכוי להידבק??? איזה בדיקה אני יכול לבצע לאחר 30 יום מהמגע שתיתן לי תשובה מדוייקת? קומבו יעיל? אני ממש חושש ולא מתפקד כראוי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מחזור
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009לפי התאור אין כל סיבה לחשוש מהבדקות באיידס.
ביחסים נרתיקיים בין גבר לאישה אין משמעות מבחינת הגבר להדבק מנוזל נתיק או מדם מחזור - אם לנערת הלווי יש איידס יש לה גם בנוזל וגם בדם מחזור באותה מידה וזה שפשוט אתה רואה את הדם לא הופך העסק ליותר מסוכן....
אם כבר בנושא מחזור ויחסים, באותה סיטואציה, מחזור של אישה מגדיל הסיכון שלה להדבק מגבר ביחסים נרתיקיים לא מוגנים.
ז"א שנערת הלווי צריכה להיות יותר מודאגת ממך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגנשא חדש16/01/2009
התברר לי לפניי חודש שאני נשא וניזכרתי שלפניי שנה שכבתי אם בחורה ונקרע לי הקונדום וגמרתי לה בפנים מה הסיכוי שהיא נדבקה מימני אני ממש מפוחד ולא יודע איך לספר לה את זה בבקשה האם יש סיכוי שהיא בכלל לא נדבקה ואיך מבשרים דבר כזה בבקשה עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה גבר
איתייי16/01/2009איך נדבקת ? מה היה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמודאג נשא חדש
דנה18/01/2009הרופאים לא כל יום באתר ולכן לא עונים כל כך מהר מניסיון אני עד היום לא קבלתי תשובה אני יתן לך טלפון של קו לאיידס ששם הם מאוד נחמדים מרגיעים ועונים על כל ששאלה עדיף להתקשר בשעות הערב מחמש בערך ועם לא עונים תשאיר הודעה עם טלפון בתא קולי תמיד חוזרים 026799671 ואני מאחלת לך שיהיה לך בהצלחה ורק טוב אגב אני מקווה שאני לא חוצפנית אבל יש מצב שאתה אומר לי איך נדבקת אני ממש בלחץ עשיתי בדיקה השבוע אני צריכה ללכת להביא את התוצאות ואני מתה מפחד אני מפחדת ללכת להביא את התשובות אני חושבת על בכלל לא ללכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה יקירתי...
קובי20/01/2009נו, אז התוצאות הגיעו? התקשרת לברר אם הן הגיעו?? חסר לך שלא תלכי להביא אותן :-) בטוחני שהכל יהיה בסדר ותכתבי לנו פה בפורום שהתשובה שלילית.... תלכי לבד, כמו גדולה, ותקבלי את התשובה... בדיוק כמו שאני עשיתי. מחזיק אצבעות ותמיד פה בשבילך, קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
דנה20/01/2009ממש תודה התשובות צריכות להגיע היום לא נראה לי שאני יילך אני פוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח,
קובי20/01/2009את רוצה שאני אבוא איתך? :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקובי
דנה20/01/2009לא הלכתי אני פוחדת מקודם התקשרתי אליהם לנסות לברר בטלפון לזה היה לי קצת יותר אומץ אבל היא אמרה שהם לא נותנים תשובות בטלפון אין דרך שכן יתנו לי בטלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהNO WAY
קובי20/01/2009אחת הסיבות שעשיתי דרך קופ"ח היא כי הרופאה שלי הסכימה להודיע לי בטל' (למרות שבסופו של דבר הלכתי אליה כי התוצאות הגיעו אחרי שבועיים).... אבל דרך הוועד, אין מצב בעולם, גם אם תתחנני אליהם שהם ייתנו לך דרך הטל' הסיבה פשוטה - זה החוק מס' 1 שלהם - אנונימיות ודרך הטל' אי אפשר להבטיח את זה. אז מתי הולכים?? :-) סתם, דברי איתי פה אם תרצי, קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
אירה21/01/2009הי ! אני עברתי את הסרט הזה לפני שנה בערך ועוד הייתי בהריון............ אני יכולה להגיד לך דבר אחד- את חייבת ללכת. רק מהמחשבה שזה נמצא אצל הרופא ואת לא יודעת את התשובה . לא תיתן לך לישון! אז עדיף פשוט לקחת את עצמך בידיים וללכת לקבל את התוצאה. תחשבי מה עוזר לך שאת לא הולכת. במקרה והכל בסדר- אז את סתם מושכת את הזמן ומכניסה את עצמך לסרטים ואם חס וחלילה הבדיקה לא תקינה- אז חבל על כל יום שאת מחכה. אני בטוחה שהכל בסדר. פשוט תורידי את זה מעצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-א
דנה21/01/2009אני מקווה בעזרת השם שהתשובה תקינה וכן אנ י באמת לא יכולה לישון אבל מזה אני בדיוק פוחדת שחס וחלילה יגידו לי מהשו לא טוב זה ישנה לי את כול החיים מתה מפחד אין דרך אחרת שאפשר לדעת
דנה21/01/2009יוו אני לא מסוגלת ללכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח אבל כבר עשית את
קובי22/01/2009הבדיקה... זה מזכיר לי שכשעשיתי את הטסט המורה לנהיגה אמר לי להתקשר אליו ב-5 בדיוק. כמובן שהתקשרתי בשעה 5:15, והוא אמר לי "יא פחדן לא התקשרת ב-5 אה"... אבל מה? עברתי :-) אז כנראה שאנחנו מאותו אופי (לא סתם שנינו נלחצנו ונכנסנו לסרטים) מה שאני בא להגיד, לא יקרה כלום אם תחכי עוד יום יומיים לשכנוע עצמי... סיכמנו כבר שחברות לא באות בחשבון, אז כמו שאומרים: "אם אין אני לי - מי לי" ועד התשובה שלך (וכמובן שגם של חבר שלך!!! תשכנעי אותו להיבדק) - קונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
אירה22/01/2009תקשיבי, זה לא משנה באיזה דרך תקבלי את התשובה. זה לא ישנה את התוצאה! כל יום שאת מחכה- את הורסת לעצמך את העצבים ואת הבריאות! תחשבי חיובית, למרות שאני יודעת עד כמה שזה קשה. פשוט תקחי את עצמך בידיים ותקחי את התוצאה. אחרת מצבך לא ישתנה. הפחד מחוסר ודעות הוא הפחד הכי גדול שיש! בהצלחה ותעדכני אותנו מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-א
דנה22/01/2009תודה אבל אני פוחדת ומה אני יעשה חס וחלילה עם התשובה לא טובה אני מקווה שיהיה לי אומץ ובעזרת השם לעדכן אותכם בבשורות טובות
אירה23/01/2009יש לך באמת סיבה לחשוש מהתוצאה?
דנה22/01/2009חח כן שתי פחדנים מהשו במשותף סתם אני צוחקת אתה לבבדיל ממני הלכת לקבל את התוצאות של הבדיקה אני לא יודעת מה יהיה אבל אני מקווה שכן יהיה לי אומץ ואני ילך לקחת את התוצאות מה הן שום דרך אחרת שאפשר לדעת? לגבי חבר שלי אין טעם שאני ישכנע אותו להבדק עד שאני ידע את התשובות כי עם בעזרת השם הכל בסדר אז סביר להניח שגם אצלו הכל בסדר אנחנו הרבה זמן ביחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה איתך
קובי22/01/2009אני מעכשיו אקפיד עם בנות הזוג שלי... חרשנו את האינטרנט מספיק כדי להיזהר לא?
דנה22/01/2009כן יותר מדיי מספיק כדי ללמוד את הלקח ולהיות זהירים ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורה....
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009קודם כל, כן יש סיכוי שהיא נדבקה ממך (בתנאי שלפני שנה הייתה כבר נשא כמובן), לגבי סיכוי גדול או קטן, הענין הוא יחסי...
במקרה של מגע חד פעמי הסיכון של אישה להדבק מגבר ביחסים נרתיקיים הוא עד 0.1% דהינו 1 ל 1000 (אלף) האם זה מעט או הרבה ? אם הייתה יודע השסיכוי להרוייח בפיס הוא 1 ל 1000 אני בטוח שהייתה מהמר...
לכן, חובתך המוסרית והחוקית לאומר לה להבדק ! אין דרך עוקפת, אתה פשוט צריך להגיד לה שבדיקתיך לא טובות ולבקש ממנה להבדק. קיימת אפשרות שאם יש לך את מלו הפרטים של הבחורה לבקש ממרכז האיידס שמטפל בך (ואני מקווה שיש כזה..) שיפנו אליה ויבקשו ממנה להבדק גם בלי לחשוף אותך !
בכל מקרה אני מקוה שתיתמודד עם המחלה כמו שרוב הנשאים מתמודדים ותחיה חיים טוביעם ומאושרים (עם טיפול ומעקב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רירון16/01/2009
שלום רב, היום היה לי מפגש מיני עם עמיתה לעבודה, לצערי חלק ממנו היה חדירה ואגינלית ל 2 דקות ללא קונדום וללא גמירה מצידי (אח"כ שמתי). אני יודע שזו שאלה שנשאלה עשרות פעמים, מה הסיכוי להידבקות ? אני מכיר את הפרטנרית ממקום העבודה כבר כשנתיים, נראית בריאה נשואה ומגדלת ילדים וידוע לי שהיא ביצעה מספר מפגשים מיניים בעבר הלא רחוק (לא עם בעלה) וזה מאוד מטריד אותי. אני טיפוס דיי פחדן ומאוד חרד, מהו המועד הקרוב ביותר לביצוע בדיקה ? האם עליי לבצע בדיקה גם לאחר 8-12 שבועות ? לאילו תסמינים כדאי לי לשים לב בזמן הקרוב ? האם צריבה (מעין גירוי פנימי) בצינורית הזרע באיבר המין ורצון להטיל שתן שהופיעה מספר שעות לאחר המגע מעידים על משהו ? האם מספיק במקרה זה שאישה שעימה שכבתי תבצע בדיקה ? איפה ניתן לבצע בדיקה אמינה באיזור ת"א ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש מיני
ד''ר דניאל אלבירט25/01/2009חדירה ללא קונדום היא מקור לחשיפה ל HIV ולהדבקה גם במחלות מין אחרות. לא משנה אם זה דקה או 20 דקות.
גם לאישה נשואה עם ילדים לא כתוב AIDS על המצח.
כך שאכן נחשפת וקיים סיכון - קטן להבדקות.
מכיון שאתה מעיד כי לגברת יחסים אחרים אין לך טעם שהיא תבדק שהרי יכול להיום שהיא נדבקה באיידס ממשהו אחר שעה לפניך....
צריבה באיבר המין יכולה להיות בטוי שנדבקת במחלת מין אחרת - כלמידיה או זיבה.
אני ממליץ כי תפנה לבדק במרפאה למחלות מין - שם גם תקבל יעוץ ובדיקה של HIV (ניתן לעשות בדיקה שאומרת אם נדבקת גם לאחר 10 ימים ולא חודשיים).
אני ממליץ בת"א על מרפאת STD - (פרטית)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)