מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנשקתי והיה לי כיב לא מדמם בפה ...ירון01/12/2008
התנשקתי עם בחורה שיש חשש שיש לה איידס והיה לי בפה כיב (אפתה) לא מדמם האם יש מצב להדבקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב הבנתי - התשובה שלילית.
ד''ר ננסי אגמון לוין08/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ננסי-בהמשך לשאלה האחרונהאלמה30/11/2008
ד"ר, האם סטודנט לרפואה כשיר בכלל לבצע בדיקת דם? האם העובדים של הוועד נמצאים בפיקוח כלשהו, למיטב ידיעתך? האם יש אפשרות שהבודק נדקר מהמחט לפני שהכניס אותה לגופי, ועל ידי כך העביר לי את הנגיף? ההתנהגות של הבודק באותו מקרה הייתה מהוססת ומוזרה, דבר שמגביר את חששותי. בהנחה שאין לי סיבה אחרת לבצע בדיקה לבד מהחששות שתארתי, האם את חושבת שעלי לבצע בדיקה נוספת באחד המרכזים הרפואיים? אני סובלת מפחדים קשים בקשר לבדיקה שביצעתי בועד, ואודה אם תוכלי להרגיעני או לחלופין לייעץ לי להיבדק בשנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים מבדיקת איידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין08/12/2008כן, סטודנטים לרפואה רשאים לקחת דם וכך גם אחיות ומתנדבים שעברו הסמכה.
לא, לא נראה לי שבשום צורה ואופן יכולת להדבק מאידס במהלך הבדיקה גם אם הבודק היה נשא.
אלמה,
ברור שהחששות שלך מוגזמות ולכן אני ממליצה שתבדקי רק כדי להסיר ספק ובעיקר אני מציעה שתתיעצי עם מישהו לגבי חששותיך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופארובי28/11/2008
לפני כ 3 ימים קיימתי יחסי מין עם זונת רחוב 1. במהלך מציצת השדיים כניראה דיממתי מהחניכיים או מהשיניים אבל תמיד ירקתי את התכולה כשהפה יתמלא ברוק. ברצוני לציין שלא ראיתי כל הפרשות היוצאות מהפיטמות האם יש לי ממה לחשוש? 2. כשגהרתי מעליה איבר המין שלי היה ללא קונדום אבל היתה נגיעה קלה בין איבר המין שלי לנרתיק שלה. ברצוני לציין שבעת החדירה ובמהלך האקט הייתי עם קונדום . האם יש לי ממה לחשוש? 3. האם מציצה אורלית שביצעה בי לזמן קצר ביותר - אמור להדאיג? תודה לתגובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רובי
דור29/11/2008אל תהיה לחוץ גם אם היא הייתה מוצצת לך שעה אין לך סיכויי להידבק באיידס רק מי שמוצץ יש לו סיכויי ובמקרה השני גם כן לא ניתן להידבק תהיה רגוע תזיין עם קונדום ויהיה בסדר אחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברכות לדור על צפירת הרגעה
רובי29/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהבדיקה28/11/2008
שלום רב אני נמצא בחול ועשיתי כאן בדיקת דם שלפי מה שאומרים כאן, מראה נוגדנים בין 21 יום ל 6 חודשים אחרי ההדבקה אני נבדקתי 3 חודשים סדיוק לאחר המגע האחרון סוג הבדיקה הוא : HIV 1/2 COMBO ABBOTT ARCHITECT LOT 57779HN00N האם אני יכול להיות רגוע? למה הם אומרים עד 6 חודשעם אם זאת בדיקת קומבו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענית..
בדיקה09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה....
בדיקה15/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת COMBO
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008בדיקה זו מכילה גם את הבדיקה המהירה (זאת שנותנת תשובה תוך 10 ימים עד 6 שבועות) וגם את בדיקת האליזה (זאת שנותנת תשובה לאחר 8 שבועות ואילך).
במידה והבדיקה בוצעה לאחר חשיפה של 3 חודשים כפי שתארת, ולא היו חשיפות מסוכנות נוספות - התשובה אומרת שלא נדבקת באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשא איידסלי27/11/2008
שלום. אח שלי נשא איידס וגילינו זאת לא מזמן. הוא גר יחד איתנו בבית כרגע ויש לי מספר שאלות. אני והוא משתמשים באותה מקלחת ובאותם שירותים והשאלה שלי היא כזאת האם יש סיכוי להידבקות כתוצאה משימוש משותף במקלחת/ שירותים.? האם יש צורך לנקות את השירותים יותר פעמים? האם בכלל אנו (בני המשפחה) צריכים לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים? אשמח לתשובה מהירה. תודה. ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
לי09/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפחה ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין15/12/2008ליאת שלום,
זו חוויה לא קלה לגלות שלאחד מבני המשפחה שמתגורר איתך באותו בית יש מחלה קשה ומדבקת.
לכן המשפט הראשון והכי חשוב ואולי היחיד שאת צריכה לזכור הוא ש - בני משפחה לא נדבקים. אין בעיה להתקלח באותה מקלחת, להשתמש באותם שירותים (שתן וצואה בכלל לא מדבקים), אין בעיה לאכול מאותם כלים וכו.
אין גם בעיה לישון באותה המיטה (לבני זוג) לנשק ולחבק ולאהוב ואפילו לטפל במישהו חולה.
בכל זאת ישנם כמה דברים שצריך לדעת -
דם - של כל חולה במחלה מדבקת איידס הפטיטיס או אחרת הוא חומר מדבק - הוא כמובן צריך לחדור לגוף מה שלא קורה גם אם אחיך ידמם במקרה.
מה כן צריך לעשות -
1. להמנע משימוש משותף במברשת שיניים או סכין גילוח.
2. במידה ויש דימום (נניח מנפילה או חבלה) יש לטפל בדימום לאחר לבישת כפפות - או שקית נילון חד פעמית - אבל זה כמובן דבר מאוד נדיר אם אחיך יחתך למשל הוא ישטוף את ידיו וינקה אחריו בעצמו.
3. אין צורך בחיטוי מיוחד מים וסבון זה לגמרי מספיק.
אנחנו, צוות הרופאים המטפלים באיידס נשמח לייעץ לכם באופן ישיר - בכל אחד מהמרכזים, ובוודאי במרכז בו אחיך מטופל, או בוועד למלחמה באיידס.
נשאי האיידס כמו כל אדם שמגלה שיש לו בעיה רפואית זקוקים מאוד לתמיכה ועזרה של משפחתם. אין כל סכנה בחיים משותפים עם נשא איידס ולכן הורים חולי איידס מגדלים את ילדיהם הבריאים, בני זוג נשארים ביחד גם אם רק אחד מהם נשא, וכך הלאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנידנה26/11/2008
ד'ר את אומרת שמסיטואציה כזו יש מצב שנידבקתי? זאת אומרת שאסור אפילו לעמוד ליד אנשים חולים שניפצעים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני
דנה26/11/2008לא הבנתי את התשובה כתבת שממים לא נידבקים ומדם כן ושטיפה מים שנגעה ביד מדממת עפה לכיוון העין כן אפשר להדבק אני בלחץ נוראי עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניראה לי שלא הבנת את השאלהדנה25/11/2008
שלום ד'ר אם היד המדממת היתה מיתחת לברז מים ואני עמדתי ליד והמים שנגעו ביד השפריצו וטיפה אחת של מים שכניראה היה בהם גם דם פגע לי בעין אפשר להדבק? או שצריך שיטפטפו לי דם טרי לתוך העין כדי להדבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבנתי היטב, ועניתי לך חזרתי לתשובה.
ד''ר ננסי אגמון לוין26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראי שוב את התשובה.
ד''ר ננסי אגמון לוין26/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בישירה25/11/2008
שלום , אשמח אם תוכלו להסביר לי מה הסיכוי להידבק בהפטיטיס בי במין אוראלי שבו הצד השני גמר לי בפה . זה קרה ביני ובינו 4 פעמיים ..האם הסיכוי הוא גבוה? חלפו מאז 5 שנים ...ואני עוברת בדיקות דם כלליות תקופתיות והן תקינות לעת עתה. האם ניתן לזהות הפטיטיס בי בבדיקות דם שגרתיות רגילות? או שמא צריך לבצע בדיקות אחרות? והאם יש סיפטומים מובהקים שעל פיהם הייתי צריכה לחשוד ..אני מרגישה טוב באופן כללי . האם למחלה הנ"ל יש ריפוי ? כלומר , האם היא יכולה לחלוף מעצמה או תחת טיפול ? לתשובתכם אודה , שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר ננסי אגמון לוין26/11/2008נגיף הפטיטיס B עובר בעיקר בדם ופחות במגע מיני, אך מאידך הוא הנגיף המדבק ביותר מכל הנגיפים בהם אנחנו דנים.
מניחה שלא נדבקת - אבל הימורים זה לא השטח שלי.
ולכן,
אנא לכי להבדק - ולא, זו לא בדיקת שגרה שמבוצעת "כרגיל" מאידך כל שאת צריכה לעשות זה לבקש מהרופא לבדוק האם נדבקת (לא האם את מחוסנת), זו בדיקה שונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטהשירה24/11/2008
שלום , אני מרבה לנסוע לעבודתי במוניות שירות שבהן נוסעים מאות אנשים מידי יום . אתמול כאשר נסעתי חזרה הביתה ירדתי מהמונית ואחזתי בידית הברזל שנמצאת ליד דלת הכניסה למונית . כאשר הנהג עצר ירדתי במהירות ופתאום שמתי לב שנשרטתי באצבע מאיזושהי סיבה מידית הברזל בה אחזתי , יכול היות שהיה איזה בורג חשוף ...או איזה ברזל בולט וחד. יש לציין שלא ירד לי דם בכלל , השריטה נראית שיטחית כאילו רק חדרה לעור אבל בצורה שלא הורידב לי דם ... הגעתי הביתה וישר שמתי פולידין . הייתי רוצה לשאול אם בעקבות שריטה כזו ניתן להידבק באיידס ..בהנחה שעל מונית כזו נמצאים עוד הרבה אנשים ושאולי מישהו נשרט שם לפני . אשמח אם תשיבו לפנייתי כי אני חוששת מעט . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה
ד''ר דניאל אלבירט24/11/2008אין לך מה לחשוש, הסיכון להדבקות במתאר כזה לא קיים באופן מעשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו נוסף ברשותך ד"ר דניאל
שירה24/11/2008ד"ר דניאל ראשית תודה על תשותך המהירה . חשוב לי לציין שאין ליאת הפתח הזה שיש כאשר יש חתך עמוק . השריטה היא שטחית , לא אדומה ולא כואבת וצריך להתאמץ כדי לראותה.. יחד עם זאת , מה שבעיקר מטריד אותי הוא שעולים למונית זו אנשים מכל הסוגים והמינים ואולי מישהו נחתך שם לפני וירד לו דם .. מהו סיכוי ההדבקה בהנחה שאולי מישהו נחתך שם לפני ..אם היית באותו מצב היית ניגש לבצע בדיקה ? אודה לך באם תשיב לי בשנית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא השיבו לי
שירה26/11/2008שלום , ד"ר ננסי /ד"ר דניאל אנא השיבו לפנייתי בבקשה . שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...:)לי23/11/2008
שלום. אז ככה...היום בבוקר ציחצחתי שיניים ואחר כך השותפה שלי אמרה לי שהיא השתמשה במברשת השיניים שלי כי היא לא יודעת היכן נמצאת שלה. השאלה שלי היא האם נגיף האיידס יכול לעבור כך והאם הוא בכלל שרד בהנחה שעברו 20 או 30 דקות מהרגע שהיא צחצחה ועד הרגע שאני צחצחתי? מחכה לתשובה... עפרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים ואיידס
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008להחליף מברשות שיניים, זה מאוד לא מומלץ הפה של כולנו לא ממש נקי ובעת הצחצוח כל החיידקים יוצאים - אז ככלל זה מאוד מאוד לא מומלץ
בנוסף מרבית האנשים מדממים בעת הצחצוח כך שנגיפים המדביקים דרך הדם עלולים לעבור לאחד הבא ולכן זו נחשבת חשיפה מסוכנת. אבל.......
האם השותפה שלך נשאית?
ואחרי 20-30 דקות הסבירות לאיידס לא ממש קיימת. לגבי נגיפי כבד היא עדין בתוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להידבק מהפרשות על אצבעות?נועה23/11/2008
הייתי עם בחור, ולא שכבנו. הוא נגע בעצמו, ולא גמר - הייתה רק ההפרשה שלפני פליטת הזרע. ואז הוא החדיר לי אצבעות לנרתיק. כשחזרתי הביתה, גיליתי שדיממתי קצת בתחתונים - הוא כנראה פצע אותי קצת עם האצבעות. האם ניתן להידבק כך באיידס? האם יש נגיפי איידס בהפרשה שלפני פליטת זרע? והאם יש סיכוי שהוא העביר לי אותם עם האצבעות שלו? בבקשה תענו לי, אני לחוצה נורא....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה שלום.
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008יקירתי,
מין זה מין.
ועם מעבירים נוזלים ידנית או במגע ממש עדין מעבירים נוזלים אשר מכילים את הנגיף.
אבל - הסיכון במין באופן שתארת נמוך מאוד וזה כמובן רק אם בן הזוג שלך נשא.
אז הייתי נושמת לרווחה, ונבדקת במועד המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם איידס יכול לעבור דרך פצע..?חסוי21/11/2008
האם איידס יכול לעבור דרך פצע..? שלום, יש לי חתך באצבע בשבוע האחרון, ואתמול הייתי עם בחורה ודחפתי לה אצבעות, מסתבר שעל כל זה היא גם הייתה במחזור, האם יש חס וחלילה סיכוי להדבק במחלה? (בהנחה שהיא נושאת את הנגיף?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע פתוח - הוא פתח כניסה לנגיף
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008דם על פצע פתוח זה רעיון לא טוב.
אבל אצל רובנו הפצעים נסגרים תוך זמן קצר ויש להניח שהפצע שלך היה סגור ולא פתוח ולכן הוא אינו פתח כניסה לנגיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת OraQuickאופטימית21/11/2008
שלום ! ביצעתי בדיקה במרפאה פרטית בפינת זבוטינסקי בת"א מרפאת STD , חודשיים וחצי לאחר מגע מיני עם בן זגי הבדיקה יצאה שלילת (הבדיקה הייתה בדיקה בערכה לקחו לי דם וטיפטפו לתוכה ) שאלתי היא עד כמה הבדיקה אמינה ? האים הטווח לביצוע הבדיקה הוא בסדר ? והאים המרפה מוכרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות איידס שונות.
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008שלום לאופטימית, אני אתחיל מהחלק הואפטימי, אני מניחה שאכן שהבדיקה שלך שלילית והכל בסדר.
אבל אין זה מדור פרסומי - אני לא בעד או נגד מרפאה כזאת או אחרת.
ההחלטה היכן להבדק היא החלטה שלך - ולכן מן הראוי לפנות בשאלות אמינות ובטיחות למקום אליו פנית להבדק.
באופן רשמי משרד הבריאות ממליץ על בדיקת ELISA הנעשית בחינם!!!!!!!!!!!!!! לכל דורש בכל אחד מהמרכזים, וגם סתם בקופת חולים, לבחירתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות ומחלהעמינדב21/11/2008
שלום רב כמה זמן ללא טיפול אדם יכול להיות נשא עד שהמחלה מתפרצת שנה שנתיים או יכול להיות גם 5 שנים ויותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות ומחלה.
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008שלום עמינדב,
יש לי חולים אשר נושאים את הנגיף כבר מעל 15 שנה והם ממש בסדר, אבל הם מיעוט קטן.
רוב האנשים מפתחים מחלה תוך 5-7 שנים. וחלק קטן מפתח מחלה מהר יותר. כמו כל דבר בחיים כל האפשרויות קיימות.
בכל מקרה - "אני מרגיש טוב כבר שנים....." לא אומר שלא היתה הדבקה - רק בדיקה שלילית אומרת שלא היתה הדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה במחטמאור20/11/2008
לכל הרופאים שלום רב. ליפני כשלושה חודשים בדקתי במחט של ערכה לבדיקת סוכר לראות את כמות הסוכר בדם מחבר ואני לא יודע אם הוא החליף את המחט ,אכן המחט ממש קטנה ויצא לי טיפה של דם השאלה אם אחרי שעה או חצי שעה שהחבר בדק סוכר ואז אני אני יכול להידבק באיידס אם חלילה הוא נשא? בתודה מאור אנא ענו לי בהקדם אני לחוץ חבל על הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במחט משותפת.
ד''ר ננסי אגמון לוין23/11/2008הסבירות להדבק ממחט של בדיקת סוכר קטנה ביותר שכן מדובר במחט דקיקה שלא שואבת דם. ובוודאי אם היא עמדה זמן רב באויר.
עדין שימוש במחטים משותפות הינו גורם סיכון להדבקה ולכן - הוא - לא מומלץ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לכל סיבה וענין.
עברו שלושה חודשים - לך להבדק לכל הנגיפים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)