מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכון הידבקותחן05/01/2009
האם אשה עלולה להידבק (מה הסיכון בערך באחוזים) באיידס מקיום יחסי מין עם גבר נושא איידס, ללא קונדום, אך ללא פליטת זרע בנרתיק ("גמירה בחוץ")? האם יש דרך לדעת שנדבקת באיידס ללא בדיקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מין עם נשא איידס.
ד''ר ננסי אגמון לוין10/01/2009התשובה היא כן.
הפרשות נוזלים מדרכי המין יכולות להתרחש גם "טרם הגמירה" - יש חשיבות כמובן גם לאקט עצמו, וגם לעומס הנגיפי של הנשא - וכמובן לטיב ומידת הפגיעות ביחסי המין.
בעקרון - צריך קונדום!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על ההטרדה.שירן05/01/2009
בנוגע לשאלה שלי על התמיסת סביעור שהיה בה קצת דם ונגעה בידי, בהודעה הקודמת ענית לי שזוהי אכן לא חשיפה לדם ולא דרך הדבקה של איידס השאלה שלי אם זה שולל את כל המחלות שמועברות על ידי דם גם הפטיטיס מכוון שלא היה דם ממשש אולי דם מזערי בתוך התמיסה, של הצטרין ספק אם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפת דם בנוזל סביעור.
ד''ר ננסי אגמון לוין10/01/2009להערכתי הסיכון להדבקה אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות מדבקותשירן05/01/2009
האם המחלות המועברות על ידי דם(הפטיטיס ואיידס למינהם) יכולות להדביק רק כאשר יש מגע ישיר עם דם, כלומר אם אין דם הן לא יעברו? ומה זה בעצם מגע עם ריריות אי]פה הן נמצאות.. בתודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם וריריות
ד''ר ננסי אגמון לוין10/01/2009לא - מחלות מין יכולות גם לעבור דרך נוזלי המין, או דרך נוזלים פנים גופיים - נוזל הנמצא בתוך הבטן למשל.
ריריות הן רקמות עור לחות למשל רירית הפה (הציפוי הפנימי של הפה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת ביותר !! עזרה דחוףחרדה03/01/2009
שלום רב, לפני כשבוע קיימתי יחסי מין עם קונדום עם פרטנר מזדמן. למרות זאת, בימים אלה אני חולה: (צינון, שיעול, כאבי גרון והתנפח לין מעט באיזור הלסתות) רציתי לדעת אם יש סיבה כלשהי לדאגה ??? או שזו סתם דלקת גרון ותו לא... בבקשה ענה לי ASAP כי אני כבר לא ישנה שבוע ! נ.ב. יש לציין שאני לא לוקחת גלולות, אבל קיבלתי מחזור, כך שייתכן ולא חדר אלי נוזל כלל. האם אני סתם בפאניקה או שכדאי ללכת דחוף לרופא ? תודה רבה מראש, מיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין עם קונדום הוא מוגן
ד''ר ננסי אגמון לוין03/01/2009מין עם קונדום מגן מפני איידס.
בנוסף בדרך כלל התסמינים לאחר הדבקה מופיעים כעבור 10 ימים ויותר ולא מידית.
לסיכום -
לא נראה לי שנדבק מהמגע המיני האמור לעיל.
להבדק זו תמיד אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' !
חרדה03/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדיבקות מבליעת זרעחסוי01/01/2009
שלום רציתי לדעת האם ניתן להידבק בעקבות בליעת זר? [כמות קטנה יחסית] הכוונה שלגבר יש איידס והבחורה תידבק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת זרע
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009התשובה היא לא !
הסיכון הוא אפסי עד לא קיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט בבקשה
חסוי04/01/2009תודה רבה, הרגעת אותי, האמת ששאלתי בפורום של הוועד למלחמה באיידס ושם הוא אמר שקיים חשש, הוא לא רופא. אני אודה לך אם תסביר לי מתי כן יש סיכוי, האם נניח שהגבר הוא נשא והזרע בא במגע עם פצע בפה [האם הוא חייב להיות פתוח ומדמם כדי שתהיה הדבקה?] או האם זה הגיוני רק העובדה שהזרע ניכנס לגוף ומתערבב עם החומרים בגוף שלי בלי פצע בפה ואז אני יכולה להידבק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בחלל הפה
ד''ר דניאל אלבירט04/01/2009אכן רק פצע מדמם ממש בחלל הפה הבא במגע עם זרע של חולה יכול להוות מקור להדבקות אחרת הסיכון באופן פרקטי לא קיים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני משגעת,אבל..
חסוי05/01/2009אמרו לי מהוועד למלחמה באיידס שהרקמה בפה היא מאוד עדינה ויכולה לספוג את הנגיף גם בלי שיהיה פצע, האם זה נכון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
חסוי07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לאיידסנטלי31/12/2008
עשיתי בדיקה לאיידס מסוג אלייזה חודשיים לאחר המגע החשוד בועד ישראלי למלחמה באיידס. האם הבדיקות שלהם אמינות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אליזה בועד
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009בדיקות הELISA בועד אמינות לחלוטין הן מבוצעות בעבדה האימונולוגית בבי"ח קפלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אידס!!!לחוץאיתייי30/12/2008
עשיתי מגע לא מוגן ב 17.10 ואת הבדיקה עשיתי ב 17.12 הרופאה אמרה שיצאה שלילי תודה לאל כתוב שהבדיקה ההיתה במכון בן ארי ברחובות אתה מכיר את זה? הבדיקה הייתה מסוג HIV--1+2 FIRST זה בסדר? תודה מראש תודה אם תענה לי על תשובותיי עברו 61 יום מהמגע המיני הלא מוגן זה בסדר? התשובה היא 100%? עשיתי את הבדיקה בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה שלילית
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009התשובה לכל השאלות היא שזה בסדר, הבדיקה בזמן הנכון והיא שלילית סוג הבדיקה ELISA ומכון רות בן ארי זו המעבדה האמונולוגית בבי"ח קפלן !
הכל 100% בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!שירן29/12/2008
ד"ר שלום, קודם כל רציתי לשבח את יעילותו של האתר שעוזר להרגיע את המודאגים בהחלט. לשאלתי: אני כרגע משרתת במרפאה כירוגית שבא נעשים ניתוחים קטנים בשביל לחטא את הכלים אנו משתמשים בתמיסת סביעור(צטרין) במגע עם הכלים נגעתי בכף ידי עם התמיסה וליד הגבה, לא נראה דם על היד אך בתוך התמיסה הייתה כמות קטנה של דם אך בדם עצמו לא נגעתי הוא כנראה שקע, האם יש סיבה לדאגה? אשמח מאוד אם תוכל להסיר את חששותי. בנוסף, שהיותי בקורס חובשים נחשפתי למגע קטן של דם,ף אך לא נראו חתכים או פצעים פתוחים על היד, נבדקתי בכל זאת וקיבלתי תשובות שלליות למחלות המדבקות העניין שמטריד אותי שעבר רק שבוע לתשובות וידוע שאיידס בודקים אחרי שלושה חודשים,(הרופא לא הגדיר זאת חשיפה לדם יתכן שבלל זה) תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה ?
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009אכן, על פי התאור לא היתה חשיפה לאיידס באף אחד משני המקרים המתוארים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שירן03/01/2009זה כולל את כל המחלות המדבקות שמועברות על ידי דם נכון? הפטיטיס מכוון שחייב גם בשביל שיעבור? אני טועה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפטיטיס
ד''ר דניאל אלבירט04/01/2009לא אתה לא טועה אולם הפטיטיס B הוא הרבה יותר עמיד מHIV ויכול לשרוד זמן רביותר וכן הוא מדבק יותר על כן מומלץ על אנשים הבאים במגע עם דם - אנשי רפואה, להתחסן כנגד נגיף זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת...
שירן08/01/2009הבנתי, אך ספציפית למקרה הזה על אף עמידותו של הנגיף בדרך זו לא נדבקים נכון? תודה רבה על האוזן הקשבת.. עוד שאלה קטנהה. האם אחרי שני חיסונים הנוגדנים כבר נמצאים בדמי כי רק לאחר חצי שנה מהמועד הראשון ניתן לקבל את השלישי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי סוגי בדיקות אלייזה???דורי29/12/2008
שלום חיכיתי חודשיים לאחר מגע לא מוגן אני נמצא בניו זילנד עשיתי בדיקת אליייזה ואני קורא אצלכם כל הזמן לחכות חודשיים\ 8 שבועות.. ואמרו לי פה בניו זילנד שהבדיקה היא נכונה ל3 חודשיים מיום הבדיקה.. איך עליי להתייחס תוצאות הבדיקה מבחינת אמינות?? למה בישראל זה חודשיים ופה זה 3 חודשים?? האם זה סוג בדיקה אחר או מיכשור שונה??? שורה תחתונה עשיתי את הבדיקה בכל זאת.. איך עליי להתייחס לתוצאות?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ELISA
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009בדיקת ELISA היא שיטה אימונולגית לגלוי נוגדנים (לכל מחלה או מצב לא רק HIV)
משך הזמן שעבר מחשיפה ועד ליכולתו של הקיט לבדיקה להבטיח 100% איתור של נוגדנים תלוי ביצרן של הקיט. בארץ ברוב המקומות משתמשים בקיט הרגיש לאבחון HIV כבר אחרי 8 שבועות אולם, בהחלט יכול להיות שמקום אחר מציע בדיקה בקיט בעל אמינות גבוה רק לאחר 12 שבועות, צריך להבדק בהתאם לתכונות הקיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמודאגת28/12/2008
האם נגיף השחפת יכול למסך על איידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחפת
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009שחפת זה חיידק
לא הוא לא יכול "למסך" על האיידס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת אצבע לנרתיקבחור28/12/2008
שלום רב, לפני מספר ימים היה לי מגע מיני קל עם בחורה. במהלכו, החדרתי לה אצבע לנרתיק. לא ביצענו מין אוראלי או וגנילי ולא היה מגע בין איברי המין שלנו. יחד עם זאת, ליד הציפורן היה לי אזור עם עור פתוח מעט עמוק שמתחתיו היה אזור קצת מדמם (דם יבש - לא פצע פתוח ולא חתך ישיר). משך המגע היה כחצי דקה. האם קיים סיכוי להדבקה במקרה הזה? אני מת מפחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע...
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בחור03/01/2009אהבתי את הדיעה הנחרצת :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות.. אודה לך אם תעני בהקדםאלמוני27/12/2008
לפני כחודש וחצי קיימתי יחסי מין עם בחורה שפגשתי במסיבה, עם קונדום. באמצע הסקס הקונדום נקרע וחלפו כמה שניות מקסימום חצי דקה עד ששמתי לב, עדיין לא גמרתי אבל ייתכן שהיו את הטיפות שלפני הגמירה. יש לי מספר שאלות: בהנחה שהיא נשאית, מה הסיכויים להידבק ממקרה כזה? האם יש סימפטומים מיוחדים שיכולים להצביע על הדבקות? אני יודע שיש בדיקה שצריך לעשות כחודשיים-שלושה אחרי המקרה כדי להיות בטוח בתוצאה... השאלה היא למה כ"כ הרבה זמן? האם זה מכיוון שברגע ההדבקה הנגיף חלש ורק אחרי אותו פרק זמן הוא מתרבה לרמה שניתן לזהות אותו? אם התשובה לשאלה האחרונה חיובית, ונניח כי הבחורה נשאית, האם זה משנה את סיכויי ההדבקות שלי אם היא נדבקה חודש לפני ששכבנו (ולצורך העניין לא יודעת שהיא נשאית) או שנה? ואם כן, עד כמה? ומבחינה סטטיסטית, כמה נשאים יש בארץ ומהו הרכבם? (כלומר בהערכה גסה כמה מהם הומואים, נרקומנים, סטרייטים, וכדו') אני יודע שאלו הרבה שאלות, אבל הנושא מטריד אותי מאד ומאז אני חי בפחד. אני יודע שאין תשובות ודאיות עד שלא אעשה את הבדיקה, אבל אם לפחות אקבל הערכה של הסיכויים ותשובות לשאלות הנ"ל, אוכל להיות קצת יותר רגוע ולחזור לתפקד עד לבדיקה. בתודה מראש, אלמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009לגבי המקרה שלך:
כן יש סכוי להדבקה, נמוך אבל קיים לא משנה שהמגע הלא מוגן היה קצר - עצם זה שהיה מגע לא מוגן הוא החשוב.
הסיכון קיים כמובן בתנאי שלבחורה יש איידס בטוח (מה שבכלל לא בטוח...) גם אז במגע חד פעמי הסיכון לגבר החודר לנרתיק של חולה הוא כ 0.1% - אבל צריך לזכור כי ברגע שההדבקה קורת זה 100% הדבקה.
הסיכון לא תלוי בכמה זמן היא חולה אלה האם היא מטופלת או לא ומה סטטוס הנגיף בדמה. חולים מטופלים עם דכוי מלא של הנגיף בדמם פחות מדבקים.
לגבי השאלות הכלליות של מספרים והתפלגויות אתה מופנה לאתר משרד הבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג ולא חי מפחדשי26/12/2008
לפני שנתיים מישהו שהכרתי באותו יום, ירד לי ל - 50 שניות בערך וגמרתי בחוץ. הוא לא נשך לי את האיבר, לא היה דם, עד כמה שאני זוכר, הוא שתה בירה בדיוק לפני המקרה. זה היה מקרה חד פעמי. לא היו עוד מקרים כאלה בכלל. הבן אדם היה נראה לי מגעיל. אני שנתיים חי בפחדים. אני לא עושה את הבדיקה בשום פנים ואופן. עכשיו שאלתי מה הסיכוי שלי? אני רוצה להוסיף ששאלתי רופא לפני שנה והוא אמר לי שהסיכוי נמוך מאוד. מה זו התשובה הזו? ויש רופא שאמר שאני סתם לחוץ וזאת חרדה, כי ממקרה חד פעמי זה הסיכוי הוא אפסי. ריבונו של עולם מה אני עושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009דבר ראשון - פשוט תעשה בדיקה ואז לא תדאג יותר...
כעקרון אין הדבקה במין אוראלי ! התשובה של "סיכון נמוך או אפסי" הוא תשובה ראויה, ברפואה אין לא מוחלט אם כי במקרה שלך נראה לי שאתה יכול להיות בטוח ואם בכלל במין אוראלי מי שצריך לדאוג זה "אותו משהו מגעיל" שאולי אתה הדבקת אותו ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי false posetive בבדיקה מהישול24/12/2008
בבדיקה מהירה האם מחלה וירלית (כגון שפעת,אדנו וכו') עלולה לתת תוצאה חיובית לבדיקת דם מהירה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009כן, כל מחלה וירלית כמו שפעת, מצב לאחר קבלת חיסון, הריון ומחלות שונות כמו מחלות אוטואימוניות יכולים לגרום לכך שבדיקת ה ELISA תיהיה חיובית למרות שלנבדק אין HIV. מצב זה מוכר כ FALSE POSITIVE
אלם, כל בדיקה חיובית של ELISA עוברת אימות בבדיקה שנראת WESTERN BLOT שם מי שחיובי חיובי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מדאיגהלילך24/12/2008
לפני כיומים הלכתי לשירותים ציבוריים.בדר"כ אני כמובן לא יושבת על האסלה אבל הפעם היתי צריכה. לכן ניגבתי היטב את האסלה עם נייר וגם חיסיתי אותה עם נייר. כאשר ניגבתי אותה, האצבע שלי נגעה קצת באסלה שהיתה רטובה- אינני יודעת אם זה שתן או משהו אחר אבל מאוד נבהלתי כי גם היה לי עור פתוח מעט בייד. בבקשה, אני כול הזמן חושבת על זה... האם זו דרך להדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרותים ציבוריים
ד''ר דניאל אלבירט03/01/2009לא ! כך לא נדבקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)