מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, יש לי שאלהבת 1917/03/2009
האם בקופות החולים הרגילות אפשר לעשות בדיקת אידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס בקופת חולים
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2009כן, אצל כל רופא ילדים או רופא משפחה אפשר לבקש לעשות בדיקת איידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו לי על השאלה בבקשה!!רעות17/03/2009
היי, לא עניתם לי על שאלתי.. אני יחזור שוב על השאלה.. לפני כחודש חבר של גמר לידי ואח"כ נגעתי לשנייה באיבר מינו והוא היה רטוב מעט מהזרע אז ניקיתי לאחר כמה דקות את היד בנייר אך לא שטפתי, אך היד הייתה יבשה.. לאחר כ20 דקות קילפתי את השפה שלי וירד לי מעט דם.. רציתי לדעת אם במידה ויש לבחור איידס יש סיכוי שאדבק מנגיעת האצבע בשפתיים עם הדם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי להדבק באיידס
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2009לפי התיאור שלך אין כל סיכוי להדבק באיידס בצורה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה - חשוב!חסוי17/03/2009
ד''ר מרגלית לורבר היקרה, תודה רבה על תגובתך. רציתי להבהיר שהחיכוך בוצע כשאני הייתי רק עם תחתונים והיא ערומה לגמרי. כלומר במקרה הזה לא השתמשתי בקונדום בכלל. אני מניח שכך הבנת את דבריי אבל רציתי להיות בטוח. בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנתי היטב את דבריך
ד``ר מרגלית לורבר17/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות ממגע דרך התחתונים?חסוי16/03/2009
אני וחברתי מקיימים יחסי מין קבועים באמצעות קונדום. פעם אחת היא חיככה את אבר המין שלי בנרתיק שלה למשך כמה שניות כשאני הייתי עם תחתונים והיא לא. מה הסבירות להדבקות באיידס בנסיבות כאלו? יש לציין שכתוצאה מן המגע נוצרו כתמים קטנים על התחתונים (משני צדדיו).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש מהדבקה
ד``ר מרגלית לורבר17/03/2009על פי התיאור שלך אין מקום לדאגה
אל תשכחו להשתמש תמיד בקונדום!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחד פחד מוותתומר16/03/2009
היי לפני כשבועיים הייתי בתאילנד ושכבתי עם בחורה מקומית עם קונדום, הבחורה היתה עלי וברגע שגמרתי היא יצאה אבל אז היא הבינה שהיא במחזור דם נשפך לי על הרגל והקונדום היה מכוסה בדם גם כן האם יש סיבה לחשוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיבה לחשוש
ד``ר מרגלית לורבר17/03/2009על פי התיאור שלך אין מקום לחשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידסעינת16/03/2009
שלום ברצוני לשאול היכן ניתן להשיג או לקנות ערכת בדיקה ביתית לאיידס האום הערכה נמכרת בכל בית מרקחת , והאם יש צורך במרשם תודה אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכות לבדיקת איידס לא נמכרות בבתי מ
ד``ר מרגלית לורבר17/03/2009כאמור, אין בארץ מכירת ערכות ליחידים בבתי המרקחת.
ניתן לבצע בדיקות מהירות בועד למלחמה באיידס ואצל מספר רופאים שרכשו את הערכות למרפאות שלהם. הבדיקה מלווה תמיד בייעוץ והדרכה מקצועית ולכן חשוב שתיעשה ע"י אנשי מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר ?לחוצה14/03/2009
בסופ"ש נכנסתי לשירותי הנשים באחד מסניפי מכבי. השתמשתי בגליל נייר טואלט שהיה מונח בצד והיה נראה חדש. לאחר שהטלתי את מימי והשתמשתי בנייר גיליתי כי החלק התחתון של הגליל היה מלא בדם. קרי, אם לוקחים חתיכה, רק שוליו נגועים.. מה עושים עם זה חס וחלילה? במה אפשר להידבק (ואיך אנשים עושים דבר כזה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו לא אחת הדרכים להדבק באידס
ד``ר מרגלית לורבר15/03/2009לא נשמע מעורר חשש - אין צורת הדבקה כזו - סתם לא אסטטי !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדשירה13/03/2009
שלום דר', האם יכול להיות שתוצאת בדיקת אלייזה(שיצאה שלילית) שבוצעה בדיוק חודשיים לאחר מגע מיני לא מוגן יכולה להיות מוטעית? כלומר לתת תוצאה שגויה? היו מקרים בעבר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה שלילית
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009בדיקת האלייזה המשמשת כיום במעבדות המורשות תקפה לחודשיים לאחר האירוע. כלומר, חודשיים זה מספיק זמן לתשובה שלילית אמינה.חשוב לבצע את הבדיקה במעבדה מורשית, באחד מבתי החולים, בקופות החולים ובועד למלחמה באיידס בתל אביב ובאר שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין עם קונדוםמודאגת13/03/2009
קיימתי יחסי מין עם קונדום עם מישהו, כלומר החדירה עצמה היתה מוגנת. בהמשך האקט עצמו הבחור הוריד את הקונדום והחליט לגמור לי על החזה (סליחה מראש על הבוטות אני פשוט נורא לחוצה) , ברגע שהוא גמר, הזרע שלו כיסה את כל איזור החזה , הבטן וגלש לאיזור איבר מיני. השאלה שלי היא האם קיים סיכוי להדבק באופן הזה. הזרע שלו נשפך על איבר מיני אבל אין לי מושג אם משהו מהנוזל נכנס או חדר. יש לי סיבה לחשוש ? יש לציין שיש לי חרדת איידס וזו לא פעם ראשונה שאני נקלעת לחדרות מהסוג הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת איידס
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009זה נראה כחרדה בלבד ואין זו דרך להדבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
מודאגת14/03/2009ראשית אני מודה על התשובה המהירה, במידה וננטרל את העובדה שאני סובלת מחרדות חוזרות ונשנות בהקשר זה, קיים סיכוי של הדבקות באופן שתארתי? אני בכל מקרה מתכוונת לעשות בדיקת קומבו על מנת להרגע, מתנצלת מראש על הרושם ה"מנדנד" בשאלתי, אני פשוט לא יודעת איך להעביר את השבועיים הללו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש !!!חסוי13/03/2009
שלום.. לפני כשבוע וחצי קיימתי יחסי מין עם זונה .. היחסים היו מוגנים עם קונדום .. לאחר מכן הסתכלתי בקונדום שלי וראיתי בו מין קצת דם .. לא ממש אדום אבל חום נוטה לאדום.. אני ממש מפחד לא יודע למה אבל זה מפחיד אותי כי זה זונה לא סתם.. ועוד משהו היא ביצעה בי מין אוראלי לא מוגן יענו ירדה לי .. ועכשיו לאחר שבוע וחצי יש לי כאבי גרון אני יודע שזה יכול להיות סתם אבל זהמלחיץ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם קונדום הם בטוחים
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009יחסים עם קונדום הם בטוחים ומגינים מהדבקה, גם ממחלות מין אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שלא ציינתי..
חסוי15/03/2009באותו היום שקיימתי יחסי מין עם הזונה .. גילחתי את איברי עם מכונה בצהריים ונהיה לי פצע קטנטן באיברי בתחילתו.. ממש קטן שניראלי עד אז הוא כבר נסתם אבל עדיין לא בטוח והקונדום לא תמיד מגיע עד לסוף איבר המין אז זה מלחיץ אותי עדיין... אני יציין שהחדירה נמשכה 5 דקות שהיא הייתה עליי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים עם קונדום
ד``ר מרגלית לורבר15/03/2009יחסים עם קונדום, כפי שכבר עניתי, הם בטוחים ואנא, היה רגוע ותמשיך להשתמש בקונדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי16/03/2009אני יודע שעם קונדום זה מוגן אבל תשימי לב למה שאמרתי.. גילחתי עם מכונה את איברי בצהריים באותו יום ונהיה לי פצע קטנטנן בתחילת האיבר בתחילתוו כאילו... וממה שאני יודע הקונדום לא תמיד מכסה את כולו זאת אומרת לא מגיע עד לסופו או התחלתו מה שזה לא יהיה. ואני חושש שאולי הנוזלים שלה חדרו לפצע הקטן הזה שאולי היה פתוח טיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערות לוויאלמוני13/03/2009
שלום רב כחמש שנים אני נוהג ללכת לנערות ליווי הסקס תמיד בוצע עם קונדום וברוב הפעמים המציצה הייתה בלי כרגע אני רוצה להפסיק עם ההרגל הזה למרות שאני מכור ולצאת לדרך חדשה להכיר מישהי ולהתחתן בע"ה אך אני מאוד מאוד מפחד לבצע את הבדיקה מה עלי לעשות חשוב לי לציין לאני נמצא בחרדה איומה ולא משתף אף אחד בה רק את עצמי ומאוד מאוד קשה לי עם זה אשמח לתשובה ושתגידי אם יש לי ממה לדאוג אני לא מחפש שירגיעו אותי אלא רק את האמת תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בדיקה
סתם אחד13/03/2009תגרום לך לצאת לדרך חדשה.בעיקרון הסיכוי להידבק ממין אוראלי הוא זעום.גש להיבדק ותתחיל בחיים חדשים לאחר תוצאה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצוי שתבצע בדיקה
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009אחרי התיאור שלך ולפני היכרות עם בת זוג חדשה רצוי מאד שתבצע בדיקת דם לאיידס ומחלות אחרות העוברות ביחסי מין.
לאור החרדה שלך - תוכל לבצע בדיקה מהירה בועד למלחמה באיידס - הבדיקה נעשית בנוכחות איש צוות מימון שעבר הדרכה ויוכל ללוות אותך במהלך הבדיקה וקבלת התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להידבקותפרח בר13/03/2009
היי, לפי ידעתי יש אפשרות לבצע בדיקת איידס רק אחרי חודשיים לאחר קיום יחסי מין לא מוגנים וקיימתי יחסי מין לא מוגנים לפני שבועיים ואני חושדת בבחור שהוא נשא איידס. יש סמנים על גופי שגורמים לי לחשוד עוד יותר שנדבקתי כמו פצעים על הלשון שלי (דבר שלא קרה לי אף פעם בעבר). האם פצעים על הלשון או סימנים אחרים יכולים להעיד שנדבקתי? אם כן, איזה סימנים יכולים להיות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבצעי בדיקת קומבו כדי להירגע
סתם אחד13/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים ללא קונדום
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009יחסים לא מוגנים עם קונדום הם אחת הדרכים להדבקות בנגיף, כפי שכל אחד יודע.
על פי רוב אין סימנים על הגוף לאחר הדבקה.
חכי חודשיים וגשי להבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אוראלי ובדיקה מהירהרונן12/03/2009
היה לי מין אוראלי לא מוגן מבחורה שאני לא מכיר. זה המגע המיני היחיד שהיה לי בארבעת החודשים האחרונים. לאחר שבועיים ביצעתי בדיקת קומבו שהייתה שלילית. האם אפשר להירגע קצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין מאוראלי
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009כידוע קיימת סכנת הדבקה גם במין אוראלי, אם כי בסבירות נמוכה
רצוי שתחזור על הבדיקה חודשיים לאחר הארוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי זרע לחולה איידססאשה11/03/2009
האם מבצעים פרוצדורה של ניקוי זרע בארץ? האם יש דרך להרות כשהגבר חולה באיידס והאשא לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת זרע לנשא איידס
ד``ר מרגלית לורבר14/03/2009קיימת פעולה כזאת - אך כרגע לא מבצעים אותה בארץ, מסיבות שונות.
גופים רבים עוסקים בנושא ודחיפתו בארץ ואני תקווה שבמהך 2009 ניתן שוב יהיה לחדש פעולה זו בארץ, כפי שהיה בעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיפת זרע
חסוי25/03/2009מה זה אומר והאם ניתן להקפיאו האם ישנה איפשרות פרית לעשות זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיפת זרע לנשאי HIV
ד``ר מרגלית לורבר26/03/2009במעבדות העוסקות בשטיפת זרע בעולם ניתן להקפיא זרע שטוף.
בארץ עדיין לא מבצעים את הפעולה - אשמח לעדכן כאשר יתחילו בכך באחד מבתי החולים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ בבקשה תענה לא עניתבר09/03/2009
קונדום שנקרע מהווה בעייה, אבל בטח לא בעייה שמדאיגה במקרה שאתה מכיר את הבחורה, ויכול לשכנע אותה לעבור בדיקת AIDS. ההדבקה מאשה לגבר נדירה הרבה יותר מאשר מגבר לאישה, והשכיחות של המחלה בארץ בקרב נשים "מן הישוב" נמוכה ביותר. מעבר לכך, הסיכון בקיום יחסי מין לא מוגנים הוא בערך 1\100, בהנחה שהעור והרירית של אברי המין ללא פציעה, או מחלת מין אחרת. קיום יחסים בזמן מחזור מעלה את הסיכון בערך פי 3.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השאלה
אירה09/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה נמצאת למטה תסתכל בשם בר
בר10/03/2009קיימתי יחסי מין מוגנים עם בחורה ובמהלך הסקס ניקרע הקונדום למספר שניות וישר שמתי לב ויצאתי ושמתי חדש..מה הסיכווים להידבקות?והאם הסיכווים להידבק במגע מיני לא מוגן הם 100 אחוז או שיש אפשרות שזה לא יעבור?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אירה10/03/2009אני אל רופא- זה קודם כל! הסיכוי קיים . אומנם הוא מאןד קטן אבל הוא עדיין קיים! על המחלה כמו איידס קשה לדבר בסיכויים- פשוט להיבדק!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)