פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הידבקות במספרה
    מיכה
    06/07/2008

הייתי היום במספרה והספר גרם לי לחתך בעורף בעת התספורות-אני לא יודע אם מהסכין או ממכונת תספורת . ירד קצת דם והוא שם פלסתר. לא נראה לי שהוא השתמש בכלים חד פעמיים. אני די חושש. האם צריך לעשות בעוד חודשיים בדיקה לאידס?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות במספרה

הוספת תגובה

• להדבק במספרה?

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

למיטב ידיעתי זה לא סביר.
    גם אם הספר סיפר נשא איידס לפניך, וחתך אותו והיו רסיסי דם מיקרוסקופים שהוא לא ראה על הסכין/המכונה, הוא היה צריך בזמן שיא לספר ולחתוך אותך כדי שתדבק, נשמע לי לא סביר.
    להבדק תמיד אפשר - 8 שבועות אחרי התספורת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נולדתי מחדש!
    דנה
    02/07/2008

דבר ראשון תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה על השאלה ששאלתי לא מזמן בנוגע לHIV היום קיבלתי תשובה לבדיקה שביצעתי והיא הייתה שלילית! אני מרגישה כאילו נולדתי מחדש היום! אני מרגישה שקיבלתי הזדמנות שניה! שום תענוג לא היה שווה את הסיוט שעברתי השבועיים האחרונים. למדתי לקח חשוב בחיים ומקווה שאנשים אחרים ילמדו ממנו בלי לנסות את מזלם ברולטה רוסית זה לא שווה את זה!!! תגנו על עצמכם! תסמכו רק על עצמכם ולא על אחרים! חיים רק פעם אחת תשמרו על עצמכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נולדתי מחדש!

הוספת תגובה

• שמחה בשמחתך !

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום האם אפשר להידבק מ...
    מיכל
    02/07/2008

שלום תרמתי דגימת דם למח עצם מה שהיתה לפני כמה ימים בפרסומות והתרימה היתה בקניון עכשיו זה לא סטרילי כמו קופת חולים זה אחד אחרי השני כזה אמרתי לאחות היא אמרה שזה מחט סטרילית והראתה י אותה נכון זה מחט חד פעמית שלא נוגעים בה עם האצבע האם אני יכולה להיות רגועה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום האם אפשר להידבק מ...

הוספת תגובה

• כל הכבוד על תרומת דם ל"מח עצם"

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

לא - חד משמעית.
    אין אפשרות להדבק באיידס כך.
    בכל זאת מגיע לך ולכל מי שתרם ואולי יציל חיים כל הכבוד - ותמשיכו כך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי שאלה חשובה
    פלוני
    02/07/2008

בהמשך להודעה ממקודם ומכיוון שאתם גם מתמחים במחלות אוטואימוניות , האם יכול להיות שמדובר בלופוס למרות שנוגדנים נגד דנא ונגד שריר חלק הם שלילים? שוב תודה פלוני

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי שאלה חשובה

הוספת תגובה

• ראה תשובה קודם.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפה
    פלוני
    02/07/2008

שלום ד"ר אני אנסה לכתוב בקצרה, בדצמבר האחרון עברתי כאב גרון חריף אם מעורבות של בלוטות לינפה וכו, ביצעתי בדיקות דם שהציגו ערכים גבוההים של תפקודי כבד. ביצעתי את כל הבדיקות למחלות כבד, מחלת הנשיקה, ציט'ומגלו , ריקטציות, טוקסו וכו . כמו כן בעצת רופאים ביצעתי בדיקות אימונולוגיות אשר הציגו נוגדנים נגד הגרעין חיוביים, ( נגד דנא ונגד שריר חלק שלילים). כמו כן הייתי במרכז לבדיקת איידס באגודה וביצעתי בדיקה אנונימית , הבדיקה כללה בדיקה מהירה שיצאה שלילית והם הסבירו לי שלמחרת הם גם שולחים את הדגימה לבדיקת אליזה ובמידה והיא חיובית הם יתקשרו אלי , תודה לאל הם מעולם לא התקשרו אלי. כך שאני מסיק שהבדיקה שלילית. בבדיקות אחרונות שעשיתי תפקודי הכבד הסתדרו. אך אני מרגיש חולשה כללית וגם בשרירי הירך, בנסיעה באופניים או עליה במדרגות, ולאחרונה אני סובל מהרבה אפטות בפה ולהפתעתי גם בחיך הקשה והרך....... כמו כן ישנן דקירות חזקות שמופיעות בבית השחי , בשרירי הירך , ולעיתים בפרקים. אני לא בדקתי את הטייטר של הנוגדנים נגד הגרעין כפי שהמליצו לי כי הבנתי שזה סמן מאוד לא ספציפי כך שזה במילא לא יתן שום תשובה. שאלתי היא האם יכול להיות שזה בכל זאת איידס? האם אלו תסמינים של איידס ? אולי יש מצב שהם שהחברה באגודה טעו ברשימת המספר שלי או פשוט לא השיגו אותי? ושאלה אחרונה האם בדיקת אלייזה תופסת חודשיים לאחר מגע או לא? כי פשוט ראיתי הרבה פרסומים סותרים בנושא חלק אמור חודשיים ( כולל באגודה) וחלק אומרים שלושה והמחמירים טוענים שצריך חלון של חצי שנה? אודה לכם על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפה

הוספת תגובה

• איידס או לופוס?

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

אני מקווה שאין לך אף אחת משתי המחלות הללו, ואכן התיאור שנתת מתאים מאוד למחלה זיהומית חריפה שחלפה. עם זאת הנתונים שנתת אינם מספיקים לחוות דעת מלאה ולכן יש צורך שאימונולוג יראה אותך ויבדוק אותך כולל כל בדיקות הדם, ויתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות לשלילה של מחלת הלופוס.
    לגבי מחלת האיידס הסבירות שאתה בריא גבוהה מאוד, אתה יכול לפנות לאגודה ולבקש אישור שאכן הבדיקה שלילית במידה ויש לך חשש.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה (המשך)
    רות
    01/07/2008

ד"ר יקר, בקריאה חוזרת ראיתי כי נשמט פרט חשוב - גם הבדיקה השניה היתה שלילית

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה (המשך)

הוספת תגובה

• אליזה שוללת הדבקה 8 שבועות קודם לכן

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

אנא קראי את שתי התשובות ו"עשי את החשבונות בעצמך"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    רות
    01/07/2008

שבועיים לאחר מגע לא מוגן בצעתי בדיקת קומבו שהיתה שלילית וששה שבועות לאחר המקרה בדיקה רגילה - האם אני יכולה להיות רגועה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• כן, את יכולה להרגע.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

הקומבו נותן אישור טוב מאוד למגע המיני שארע שבועיים קודם לכן.
    אם היו לך מגעים מסוכנים נוספים בשבועות שקדמו לקומבו אנא חזרי על בדיקת הELISA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא שיניים
    yara
    01/07/2008

שלום, אני צריכה לעבור טיפול אצל רופא שיניים, אבל אני פוחדת נורא מחיטוי לא הולם של המכשירים או כל דבר אחר אשר יכול לגרום להעברת איידס. 1. האם אני יכולה לבקש מהרופא לחטא הכל בנוכחותי, ואם כן, על מה בדיוק חשוב להקפיד? 2. מבחינת סטריליות, עדיף לפנות למרפאה פרטית או לרופא בקופת החולים? תודה רבה, ירה

לקביעת תור
    סגירה
    רופא שיניים

הוספת תגובה

• רופא שיניים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

למיטב ידיעתי רופאי השיניים נוהגים בהליך חיטוי ועיקור קפדניים ביותר. והטיפול באנשים הסובלים ממחלות מדבקות מבוצע בתנאים מיוחדים (החולה האחרון לאותו היום ויש פרוטוקול סטריליזציה לאחר מכן).
    למיטב ידיעתי אין שום דיווח על הדבקה עקב קבלת טיפול אצל רופא שיניים, ממטופל אחר במרפאה.
    אבל -
    כמו תמיד בחיים - למה שלא תפני לרופא השיניים שהוא גם רופא וגם אדם בדיוק כמוך ותסבירי לו את חששותייך, אני בטוחה שהוא יסכים להסביר לך על תהליך החיטוי המתקיימים במרפאתו ואולי תוכלו ביחד לתכנן לך את הטיפול הסטרילי ביותר - והעיקר שלא יכאב לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שני
    01/07/2008

ד'ר שלום רב! שאלתי היא כזאת: אם אדם נדבק באיידס והוא לאיודע על כך המחלה יכולה להתפרץ אחרי כמה שנים. וזה שמדובר באדם מבוגר. רציתי לדעת אם מדובר בתינוק בן 6 חודשים שנדבק באיידס אחרי כמה זמן המחלה תתפתח אצלו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• איידס בתינוקות.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

תינוקות בדרך כלל לא נדבקים באיידס אלא נולדים עם איידס.
    לרוב מהלך המחלה סוער יותר בילדים והיא מתקדמת מהר. אך בהחלט יתכן שילד יהיה "בריא" מספר שנים עד להופעת זיהומים חוזרים ואבחון של המחלה.
    במידה ויש חשש נכון יהיה לבדוק את האם של התינוק - אם היא שלילית, התינוק שלילי. אם האם חיובית - חייבים !!!! לבדוק את התינוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין אוראלי ואיידס
    שירה
    01/07/2008

שלום , אני בת 29 ויש לי בן זוג קבוע כבר 3 שנים . לאחרונה אני חרדה נורא לגבי האיידס ומשחזרת הלוך ושוב ממש בכפיתיות את כל המפגשים המיניים שהיו לי עד אליו . יש לציין שלא היו הרבה כי לפניו גם היה לי חבר קבוע אך בין לבין היחסים הקבועים שהיו לי , היה לי מין אוראלי עם 3 גברים (בתקופות שונות) בתווך של השש שנים האחרונות...יש לציין שהיתה גמירה בפה ואני בלעתי זאת ומיד רצתי ושטפתי במים . הסיבה לכך שהיה מין אוראלי ללא קונדום היא מכיוון שלא ידעתי שיש סיכון גבוה להדבקה באיידס ממין אוראלי. חשוב לי לציין שיחסי מין קיימתי עם קונדום חוץ מהאוראלי. לפני כ-9 שנים עשיתי בדיקה והיא יצאה שלילית אך מאז כאמור היו לי את המפגשים המיניים האלו. אני חוששת ללכת לבדיקה ומוצאת עצמי ממש חרדה ומעלה כל מיני תסריטים בראש. אגב , עם אחד הגברים שוחחתי על זה והוא אמר לי שהוא עשה בדיקת איידס לפני כמה זמן והיא היתה שלילית. אנא , עיזרו לי בבקשה להבין האם יש סיכוי גבוה שנדבקתי ממין אוראלי , מה שמוסיף לי ללחץ הוא שאני קוראת באינטרנט בכל מיני פורומים שאנשים אומרים שהסיכוי להידבק ממין אוראלי הוא גבוה. דבר נוסף שחשוב לי לציין ואני לא יודעת עם זה טבעי או לו אבל היו לי 4 חברים רציניים כולל זה שעכשיו אני איתו בחיים כאלו של ממש הרבה זמן שדברנו על כל העניין של איידס שידעתי מי הם ומה הם ופשוט קיימנו בתחילת הקשר יחסי מין עם קונדום ולאחר תקוופה מסויימת הסרדנו אותו והחלנו לקיים יחסים ללא קונדום .מכיוון שכביכול היה בטחון כזה בקשר , אני יודעת שזו טעות נוראית לא לעשות את זה . האם הסיכויים מ-4 פרטנרים הם גבוהים ? אנא , אשמח אם תוכלו להרגיע אותי קצת . תודה, שני

לקביעת תור
    סגירה
    מין אוראלי ואיידס

הוספת תגובה

• מין אוראלי ואיידס

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

הסיכון להדבק באיידס במין אוראלי - נמוך ביותר !!!!
    עם זאת הסיכון גבוה יחסית כאשר הגבר הוא נשא והמגע האוראלי "מלא" - אך עדיין הסבירות נמוכה....
    אני מתקשה להבין עם כל זאת את הבעיה - אנא הבדקי, כל המגעים המינים ה"מדאיגים" ארעו לפני מספר שנים, בדיקה אחת קטנה והכל מסודר.
    והערה כללית בכל זאת - בטחון ביחסים הוא דבר מצוין, אבל אין לו שום קשר לקונדום.
    בן הזוג שלך יכול להיות מקסים נאמן חבר טוב, וכל מה שאת רוצה ועדיין נשא של הנגיף ואפילו נשא שאינו יודע שהוא נשא. כך שקונדום מורידים רק לאחר ששני בני הזוג נבדקו והם משוכנעים שאין סיכוי להדבקה בחודשיים שקדמו לבדיקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אנונימית
    דורון
    01/07/2008

שלום ד"ר היכן ניתן לבצע בדיקת איידס אנונימית לחלוטין באזור ב"ש ??

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה אנונימית

הוספת תגובה

• בדיקה אנונימית

דורון
    01/07/2008

שלום דוקטור היכן ניתן לבצע בדיקת איידס אנונימית לחלוטין באזור באר שבע ? - אני לא מעוניין לבצע את הבדיקה במרפאה הקרובה מכוון שהצוות הרפואי מכיר את משפחתי הייתי שמח לבצע בדיקה במרכז רפואי אחר וללא הזדהות תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה אנונימית.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    07/07/2008

בדיקות אנונימיות מתבצעות בוועד למלחמה באיידס ובחלק מהמרכזים הרפואיים, ראה קישורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת!!!!!!!
    מפחדת
    29/06/2008

קיימתי יחסי ממין לא מוגנים - רגיל ואוראלי, השפיכה הייתה בחוץ. האם יש סיכוי להידבק?

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת!!!!!!!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דניאל אלבירט
    29/06/2008

כן !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות נשאים וחולי איידס בישראל
    מישהי
    29/06/2008

שלום, מהי כמות נשאי + חולי איידס בישראל? הרי הנתונים משקפים רק את מי שנבדק? כמה עשרות אלפי נשאים איידס יש עוד בישראל להערכת החוקרים/רופאים? קיי יחסי מין לא מוגנים - ואגינלי + אוראלי לפני מספר שנים, שפיכה בחוץ. מה הסיכוי שנדבקתי? היה לי עוד מקרה לפני כמה שנים חד פעמי - יחסי מין עם קונדום, אוראלי בלי - גמירה בחוץ, האם קיים סיכוי גבוה להידבק? אני ממש בהיסטריה, אנא תענו לי!! !

הוספת תגובה

• לחוץ ? נתונים אפידימיולוגים ?

ד''ר דניאל אלבירט
    30/06/2008

אתה כל כך לחוץ שאתה מוצא זמן קודם להתעניין בנתונים אפדימיולוגים של ישראל ?
    ניתן לצפות בנתונים בישראל [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=347' id='link']ביחידה לאיידס במשרד הבריאות[/a](ללחוץ על הקישור ולראות). הנתונים כוללים הערכה מתמטית של כמה נשאים של נגיף ה HIV "מסתובבים" ללא אבחנה. מדובר בכ- 1000 עד 1500. עשרות אלפים ??? נו, באמת. נגד תאוריות קונספירציה אין לי מה להגיד, ואם אתה רוצה להאמין שיש 100,000 נשאים .... אולי 1,000,0000 ? אז סבבה , לי זה לא מפריע.
    לגבי חויותך האישיות... בכל מגע מיני לא מוגן יש סיכון להדבקות ב HIV אם לבן הזוג יש איידס, ובכל סוג של מגע מיני הסיכון שונה (קטן או גדול אבל קיים). אז פשוט - גש להבדק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה
    פלונית
    29/06/2008

שלום, לפני כמה שנים ירדתי לבחור, הגמירה לא הייתה בפה. אחרי 2- 4 שבועות חליתי - היה לי חום גבוהה 39 וכאבי גרון חזקים . הרופא אמר שזה וירוס. האם יכולתי להידבק במין אורלי חד פעמי ללא גמירה בפה? האם אלו הייו תסמינים להדבקה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה

הוספת תגובה

• מין אוראלי

ד''ר דניאל אלבירט
    29/06/2008

כפי שהוסבר פעמים רבות - הסיכון להדבקות ב HIV במין אוראלי הוא אפסי. התסמינים שהיו לך, הם כמו שאמר לך הרופא, יכולים להיות של זיהום וירלי. באופן נדיר גם HIV יכול להסתמן כך.
    שתי אפשרויות:
    תעשי בדיקת איידס ותיהיה רגועה.
    או
    תתקשרי לבחור ש"ירדת" לו, תשאלי מה שלומו ותתענייני אם יש לו איידס, שהרי אם אין לו איידס, הוא לא יכל להדביק אותך....

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    מיטל
    28/06/2008

עברתי את הבדיקה ממתינה לתוצאות, קופ"ח כללית מעבירה את הבדיקות לבלינסון? יש לך את הטלפון ? שאלה נוספת - בעת בדיקת דם לא ראיתי אם האחות החליפה מחט, תמיד אני רואה רק את המבחנה ולא מסתכלת בעת ביצוע הבדיקה ונהיו לי חרדות בקשר לזה כי שמעתי משהו דומה ל-HIV עזרי לי בתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה ?

ד''ר דניאל אלבירט
    29/06/2008

טלפון של בלינסון ב 144
    אי החלפת מחט ? מה את בעולם השלישי ? שטויות !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה