מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לאידסאביבית11/07/2008
שלום רציתי לדעת האם המרכז הרפואי מתקשר להגיד תשובה שלילית או חיובית או שהנבדק צריך לדאוג לקבל תשובה ומה עושים במידה ולא מתקשרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אידס
ד''ר דניאל אלבירט13/07/2008כל מרכז שמבצע בדיקות נוהג אחרת ויש לברר זאת בעת שעושים בדיקת HIV.
כעקרון רוב המרכזים נוהגים לתת את תוצאות הבדיקה ביד (גם חיובי וגם שלילי)
במידה ואינך בטוח / ה כיצד נהוג במרכז בו נבדקת, יש להתקשר ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיתוסים בנוגע ל HIVדני11/07/2008
רציתי לדעת אם ישנה ספרות מקצועית או מחקרים עדכניים בנוגע להתפלגות אחוז הנשאים בישראל לפי מין,גיל,נטיה מינית,רקע אתני. האם הדבר נכון שאחוז הנדבקים ממגע הטרוסקסואלי הינו באיזור 4%? האם נשים חשופות להדבקה יותר מגברים במגע הטרוסקסואלי? מצד אחד ברורה לי המדיניות של מרכזי האיידס שלפיה כולם כאחד חשופים לנגיף, עם זאת למען השקיפות הייתי רוצה לדעת מהם המספרים המדויקים אם קיימים כאלה.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוסים וHIV.
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008דני יקירי,
גם אני הייתי רוצה לדעת מספרים מדוייקים אבל לכך אין משאבים, וישנם כמובן דברים רבים שאי אפשר לבדוק, ולכן המספרים הם משוכללים בלבד.
באתר משרד הבריאות - המחלקה לאיידס ושחפת - יש נתונים ישראלים עדכניים אתה יכול להכנס ולקרוא.
לשאלותיך אנסה לענות כמיטב יכולתי:
את השאלה על מגע הטרוסקסואלי לא הבנתי - בעקרון מגע מיני הטרוסקסואלי אחד הוא בסיכון של כ1/200 אבל זה הרבה יותר אם יש פצעים באיבר המין(הרפס וכו) דם (וסת וכו), והסיכון עולה ככל שהעומס הנגיפי של הנשא עולה. מגע מיני אנאלי מגיע לאחוזים גבוהים בהרבה.
להערכתנו נשים חשופות יותר להדבקה במגע הטרוסקסואלי - וזה מה שקורה בשטח - אבל אתה מבין שאף אחד לא יכול לבדוק את זה באופן מבוקר, הרי לא ננסה להדביק אנשים ונראה מה קורה....
ועדין הדבר החשוב ביותר הוא המניעה - קונדום קונדום ושוב קונדום - ואם יש פנצ'ר להגיע לבירור - רצוי שני בני הזוג - ולקבל טיפול מיידי באם יש סיכון אמיתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדדני11/07/2008
ד"ר שלום קיימתי יחסי מין לא מוגנים במשך תקופה ארוכה בפעם האחרונה לפני שנה בערך. עשיתי לפני כשבוע בדיקת HIV בהדסה הבדיקה יצאה תקינה. בנוסף ערכתי ספירת דם כללית שיצאה גם תקינה. לאחרונה יש לי בעיות במערכת העיכול צרבות קשות ונפיחות באיזות בלוטת הליפמה בצוואר, אני מטופל באנטיביוטיקה כרגע. שאלתי היא האם ישנן מחלות מין נוספות העלולות לפגוע בתיפקוד הקיבה? האם הדבר היה מתגלה בספירת הדם? מהם הסימפטומים לכך?האמת תוצאות בדיקת הHIV הורידו לי את מפלס החדרה דרמטית. אך עדיין רציתי להתיעץ עמך, מעדיף להיות אובר זהיר מאשר שאנן. תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד?
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008לא ממש הבנתי את שאלתך?
הסיבות לבעיות במערכת העיכול ו/או נפיחות של בלוטות לימפה הן רבות מאוד.
על איזה הפרעה בתפקודי כבד מדובר?
נדמה לי שאיידס אין לך ושאר הבעיות דורשות בירור רפואי שלא ניתן לביצוע דרך הפורום.
אנא פנה לרופא שלך.
בהצלחה ותרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש 2מוטי10/07/2008
היום ביצעתי בדיקה נוספת של קומבו אצל דוקטור סר'ג בבן יהודה בתל אביב והתוצאה יצאה שלילית האם אני יכול לסמוךעל תוצאה זאת ועל מה שהדוקטור אמר לי שאין לי שום דבר ושאני יכול להיות רגוע?? או שמא יש לי עדיין ממה לחשוש הוא אמר לי ש7 שבועות זה מספיק זמן מבחינה ביולוגית תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סומכת על דר' סרג'.
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להדבק מפצעמשה10/07/2008
שלום רב. רציתי לדעת האם אפשר להדבק ממקרה שקרה לי לפני כשבועיים , קימתי יחסי מין מוגנים עם מישהי שאיני מכיר(רק חדירה ללא אוראלי) עם קונדום משום שאני מאוד מקפיד על יחסי מין מוגנים (אני חייב לציין שכבר עברתי 4 בדיקות איידס בשנים האחרונות ואולי זה מראה שאני קצת פרנואיד) לעצם השאלה ,במהלך האקט החדרתי לה אצבע לאיבר מינה לאחר שגמרתי והוצאתי את הקונדום הבחני שיש דם עליו (כנראה שקיבלה מחזור ) מיד הסתכלתי על האצבעות וראיתי שיש לי שם פצע די קטן לא מדמם כלל .אין לי מושג לגבי איזה פצע אבל הוא היה די טרי אבל נראה סגור אם כי יכול להיות שהיה פתוח בצורה מיקרוסקופית שאלתי היא אם אפשר להדבק כך בהנחה שהפצע נגע בדם שלה וחלילה היא נשאית? איך בכל זאת אפשר להדבק,מישהו הרגיע אותי ואמר שצריך שיהיה דימום האם זה נכון אודה על תשובה מפורטת במהרה .אני בחרדה ומתקשה לתפקד( .מחכה לשבוע הבא כדי לעשות בדיקת קומבו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טרי ופצעים.
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008משה שלום,
באופן עקרוני, דם טרי (כמו דם של וסת) שבא במגע עם פצע פתוח!!!!!! מהווה סכנה.
אבל:
1. הגברת צריכה להיות נשאית.
2. הדם היה צריך לבוא במגע עם הפצע ולא עם הקונדום.
3. הפצע צריך להיות פתוח ולא פצע יבש.
הסבירות ששלושת התנאים הללו יתקימו קטנה ביותר, ואם הם מתקיימים הסבירות להדבק גם היא קטנה, לדעתי הגענו לאיזה אלפית האחוז.
100% לצערי יהיה רק לאחר הקומבו.
לדאוג - אני לא הייתי דואגת.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש למחלה
רעות12/03/2009שלום, יש לי חבר כבר חודשיים, ולראשונה לפני כמה ימים הוא עשה ביד לידי ואחרי שהוא גמר נגעתי לו באיבר מין הוא היה טיפה רטוב וניגבתי את היד טיפה בנייר.. אחר כחצי שעה נגעתי בשפה שלי וירד לי טיפה דם מיובש.. רציתי לדעת אם במקרה הכי גרוע ויש לחבר שלי איידס( הוא נהג לשכב עם המון בחורות ולא תמיד עם אמצעי מניעה) יש סיכון להידבקות במגע עם הדם בשפתיים והיד שלי שנגעה באיבר מינו שנגעה בזרע טיפה אך הייתה יבשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אידסאביבית10/07/2008
שלום אתמול היה הסיוט של חיי עברתי בדיקת אידס רציתי לדעת מה עושים ואיך מתחילים לחיות במידה והתשובה חיובית? האם יש בעיה מבחינת קופות חולים בירוקרטיה מסובכת לקבל את הקוקטיל במידה וחיובי?האם יכול להיות מצב שאחד יהיה נשא והשני לא? כמה זמן לוקחת תשובה ממשרד הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
אנונימוס11/07/2008אהלן אור - אני לא קשור לפורום ואני מקווה שד"ר ננסי לא תכעס עליי שאני עונה במקומה אבל רק רציתי לומר לך שאני מאוד מקווה שהתשובה שלך תהיה שלילית - ובנוסף ישראל , בניגוד לרוב מדינות אפריקה לא רק שמטפלת בחולי האיידס שלה אלא נותנת את הטיפול הזה בחינם. אז קח אוויר , נחזיר לך אצבעות שאין לך כלום ואם חס וחלילה יהיה לך יהיה מי שידאג לך. אני מאחל לך אריכות ימים ותנשום המון אוויר תקבל תשובה שלילית ותחזור לדאוג מדברים יומיומיים שטותיים. שבת שלום לכל הפורום הזה. אנונימוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי אותו דבר השבוע
דני11/07/2008הייתי בסרטים אך לשמחתי הרבה קיבלתי לפני שעתיים תשובה שלילית. אני תשוש כאילו לא אכלתי שבוע בקרוב אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאור שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008אני שמחה לראות שיש לך תמיכה בפורום.
והאמת שכבר ענו לך.
אני מאוד מקווה שהבדיקה שלך תצא שלילית (היא תהיה נכונה ל 8 שבועות קודם לכן)
ואם היא תצא חיובית - זה חבל - חבל מאוד- אבל ממש ממש ממש לא סוף הדרך!!!!
אדם שאובחן כנשא היום עובר סדרת בדיקות, כמחצית מהחולים לא צריכים טיפול אלא רק מעקב בשלב ראשון, המחצית השניה בערך, צריכה טיפול. הטיפול והמעקב הם בחינם בישראל. והפרוגנוזה=הסיכוי להיות ממש בסדר, טובים מאוד.
אז אני לא ממליצה להדבק באיידס, אבל אם זה קרה אנחנו כאן.
ספר לנו כשתקבל תשובה .... שלילית, אני מאוד מקווה.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בקופת חוליםסיגי10/07/2008
שלום, עשיתי בדיקת איידס וHEPATITUS בקופת חולים לאומית בצפון הארץ. לאיזה מרכז בדיקות בצפון הם מפנים את הבדיקות? הבנתי שלוקח עד 14 יום לקבל את התשובה. האם אני יוכלה להיתקשר למרכז הבדיקות ולקבל תשובה מהם? שאלה נוספת- קיבלתי הפנייה לבדיקה מרופא נשים כחלק מבדיקות שנעשות במהלך ההריון , האם הוא זה שיקבל את התשובה או רופא המשפחה שלךי? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בקופת חולים.
ד''ר ננסי אגמון לוין11/07/2008סיגי היקרה שלום,
מדוע שלא תשאלי את רופא המשפחה?
מרבית הבדיקות בצפון הארץ מבוצעות בבית החולים רמבם, אבל אינני בטוחה שזה נכון לקופת חולים לאומית.
תשובות HIV לא ניתנות בטלפון וניתנות רק על ידי רופא, ולכן אני לא חושבת שיש טעם להתקשר.
בדיקת רופא נשים חיונית, וחשוב מאוד שהוא ידע את התשובות - לגבי הבדיקות להפטיטיס הן יופיעו במחשב והוא יוכל לראות אותן. לגבי הבדיקה ל HIV בדרך כלל היא מגיעה קודם כל לרופא אשר ביקש לבצע את הבדיקה.
בכל מקרה הדרך הקלה ביותר היא לשאול את הרופא שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי השאלה משבוע שעברמשה09/07/2008
רציתי לדעת למה לא קיבלתי תשובה מהשאלה של שבוע שעבר לגבי הפצע ואפשרו להידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מהשבוע שעבר,
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008למשה שלום,
אני מתנצלת בשם הצוות ובעיקר בשם הצוות המנהל את הפורום, שכן בשל תקלה לא הועברו פניות במשך ימים.
אנא שלך שוב את שאלתך ונשמח לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששמוטי09/07/2008
שלום לפני תקופה מסוימת ביצעתי מין אוראלי לבחורה ומאז אני בחששות לאחר כ4 שבועות בדיוק ביצעתי בדיקות דם ובנוסף ביצעתי בדיקת קומבו אנונימית שתיהן יצאו שליליות ולא יודע אני ממש חושש שאולי הבדיקות לא נכונות בגלל הזמן הקצר יחסית מה הסיכוי שנדנקתי ממין אוראלי ומה הסיכוי שהבדיקות לא נכונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אוראלי וזמן הבדיקה.
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008הסכנה ממין אוראלי שגבר מבצע לאישה קטן ביותר עד זעום.
לבצע בדיקת קומבו לאחר - 4 שבועות זה בסדר, אנא השלם בדיקה חוזרת שמונה שבועות מהמגע המיני המסוכן האחרון שהיה לך.
ואני חושבת שאתה יכול להפסיק לחשוש בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם באמת כמעט התגברנו על המחלה?אלי09/07/2008
אני רוצה לדעת אם באמת הרפואה קרובה למציאת חיסון או תרופה ( לא עוד תרופה שמעכבת אלא תרופה שמרפאת)? אני לא מבין ברפואה אך ההרגשה שלי היא שהיום הזה עוד רחוק מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, התגברנו על המחלה....אבל....
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008ההגדרה של התגברנו, לא אומרת שמיגרנו, או במילים פשוטות כמו להרבה מאוד מחלות כרוניות יש לנו טיפול טוב, אפילו מצוין (כמעט אבק קסמים), אבל נכון להיום וככל הנראה גם בשנים הבאות אין מדובר בהעלמות המחלה.
במילים אחרות - פעם היו מתים מהמחלה והיום חיים - אבל עם המחלה.
זה נכון לכל המחלות הכרוניות.
זה קשה, ולכן מאוד לא מומלץ להדבק באיידס, למרות שיש טיפול.
אבל למי שנדבק - אנחנו יכולים לתת חיים טובים מלאים ומספקים כולל הקמת משפחה, קריירה ואריכות ימים.
לא רע?
כרופאה, אם היתה לי תשובה כזאת רק לכל מחלה שאני מומחית אליה הייתי המאושרת באדם......
אז בוא נמשיך לחייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדדני09/07/2008
מזה מס שנים שאני חושד שנדבקתי בוירוס.לא נבדקתי מעולם אבל במשך השנים היו מס תופעות קליניות מדאיגות.למרות זאת ניהלתי זוגיות בריאה ונולדו לי ילדים.מזה חודשיים בריאותי רופפת מאוד.התחילו התפרצויות של שילשולים דמיים,ירדתי דרסטי במישקל כ-6 ק"ג.עייפות כרונית עד כדי חוסר תיפקוד תקפה אותי וכאבי ראש בלתי ניסבלים מלווים אותי יום ולילה.האם אלו התסמינים הקיצוניים של סוף המחלה? אשמח לעידוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמיני סוף המחלה......
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008זה נשמע שאתה חולה, וצריך בירור רפואי - אני לא יודעת מה משקלך אבל באם 6 ק"ג הם מעל ל 5% ממשקלך ובוודאי באם יש שלשולים דמיים יש צורך בבירור.
יש עשרות סיבות לתלונות שתארת - חלקן פשוטות לטיפול, וחלקן מסובכות יותר.
אם אתה חושש שנדבקת באיידס (ללא קשר לתלונות הנוכחיות שהן לא ספציפיות) - זה לא הוגן לנהל "זוגיות בריאה עם ילדים" - בלי להבדק. אם אתה חושש, אתה צריך להבדק אם לא בשבילך לפחות בשביל לא להדביק את אשתך או ילדיך....
חרדות זה בסדר ואפשר לדבר על כך, אי אפשר לסכן אנשים אחרים.
לסיכום -
נשמע לי שאתה צריך רופא, עם ובלי קשר לאיידס.
אנא בקש מהרופא שבין שאר הבדיקות הדרושות לבירור מצבך יקח גם בדיקה ל HIV.
אנא בצע זאת בקרוב מאוד - ובינתיים קונדום!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמינים
מירי13/07/2008דוקטור,הפחד והבושה איך ממשיכים ואיך מספרים לכולם היא הסיבה למצב שהיגעתי אליו.אחרי שנים של חשש הגיעו תסמינים חריפים שאינם מאפשרים חיים נורמאליים.האם בבדיקות דם רגילות לא ניתן לזהות תמונה קלינית של חולה? עשיתי עשרת בדיקות דם וקולונוסקופיה שלא הצביעו על בעיה ספציפית למרות שבתוך תוכי אני יודע בדיוק את הסיבה להתרופפות הרפואית שלי(לא רק).ילדיי בראש מעייני ופעם ראשונה בחיי איני יודע איך לעזור להם.האם חולה יכול להפוך לנשא לאחר טיפול?האם יש מצב שתוכלי לקחת אותי ואת משפחתי כפרוייקט לטיפול ושיקום? אנא עזרתך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
ד''ר ננסי אגמון לוין13/07/2008אני מקווה שאתה רק חרד,
אבל אם אתה נשא או חולה איידס - התשובה היא כן!!!!!!! חולה יכול להפוך ל "נשא".
אנחנו יכולים לטפל בחולים במצב הקשה ביותר ולהחזיר אותם לבריאות כמעט שלמה. אבל בשביל לבצע את הקסם הזה - צריך קודם כל אבחנה - כלומר להבדק - אחר כך צריך להגיע למרכז לקבל הסבר וטיפול - ועם כל הכאב הבושה וכל השאר צריך לזכור, זו רק מחלה זה רק וירוס זו לא קללה עתיקה ולא עונש מיסטי.
וזו מחלה - ויש לה טיפול, אפילו מצוין.
אז הגיע הזמן......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרד-דואג
מירי15/07/2008שאתי האחרונה,איזה מרכז רפואי מוביל בארץ בתחום הטיפול???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה7 מרכזים מצוינים.
ד''ר ננסי אגמון לוין18/07/2008יש בארץ 7 מרכזים מצויינים בבאר-שבע (סורוקה), ירושלים (הדסה עין כרם), קפלן, איכילוב, תל השומר, מאיר, רמבם. בחר לפי מקום מגוריך.
אני ממליצה קודם להתייעץ ולעבור בדיקה ראשונית אצל רופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם טריאחות09/07/2008
לפני חודשיים לקחנו דם מחולת אפליפסיה ממוצא אתיופי. במהלך לקיחת הדם הושפרץ לי דם לעין האם יש סכנה שנדבקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם טרי לעין....
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008לאחות שלום,
אנא גשי להבדק במרכז הרפואי בו את עובדת או באחד המרכזים האחרים. באם עברו חודשיים הבדיקה השגרתית לאיידס תספיק, יש לוודא את מצבך מבחינת החיסון להפטיטיס B וסרולוגיה ל C.
ככלל, כל עובד רפואה אשר נחשף לחומר מסוכן (דם לעין, או דקירת מחט או חתך בניתוח וכו) צריך לפנות לשירות הרפואי מיידית (בדרך כלל לפתוח תיק מיון) לעבור בדיקה על ידי רופא מומחה כולל בירור להפטיטיס B ו C. זהו הנוהל המקובל של משרד הבריאות המאפשר לטפל מידית, לחסן וכו' וכמובן מגן עליך מבחינת הביטוח המקצועי.
כעת לא ניתן לעשות שום דבר פרט לבדיקה, וחיסונים במידת הצורך, אבל גם זה חשוב.
אני מקווה שהכל יצא תקין.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל08/07/2008
עברתי בדיקה hiv שנמצאה שלילית, במהלך אותה הבדיקה בקופ"ח התביישתי מהאחות ואמרתי לה שאני צריכה את זה כדי להוציא אזרחות , לא שמתי לב אם האחות החליפה מחט וננבהלתי שהיא הוציאה ממני מחט ענקית זרקה אותה והחזיקה ביד השניה מזרק והתחלתי לחשוש שמא המחט משומשת. בעצם עברתי בדיקת HIV זה נמצא שלילי וחששתי מעצם הבדיקה עצמה, חשבתי בגלל ששיקרתי אז האחות נבהלה והשתמשה במחט משומשת. האם אני סתם היסטרית? תודה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה אחרונה
מיטל09/07/2008האם לאחר 9 שבועות הבדיקהאמינה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, את בריאה וזהו.
ד''ר ננסי אגמון לוין09/07/2008זה כמובן אם לא קיימת מגע מיני מסוכן או הזרקת סמים במזרק משומש ב- 8 השבועות לפני שביצעת את הבדיקה.
מהמחט של האחות - לא נדבקת !!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידס אנונימית12207/07/2008
שלום, עשיתי בדיקת איידס אנונימית במרפאת הפרסים. בעת הבדיקה מסרתי רק את השם הפרטי וניתן לי קוד בדיקה שלפיו אני אמורה לקבל את התוצאה. יום למחורת התקשרתי ונמסר לי כי הבדיקה תקינה ושאני בסדר. נורא שמחתי, אך כעבור מספר ימים התחלתי לחשוש כי אולי הם בילבלו את הבדיקה שלי עם בדיקה של מישהו אחר... חשוב לי לציין שקיימתי יחסים לא מוגנים לפני מספר שנים, כך שעברה תקופה מספיק אריכה מאז. האם יש לי סיבה לחשוש בנוגע לתוצאת הבדיקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בדיוק את שואלת אותי 122?
ד''ר ננסי אגמון לוין07/07/2008לא הבנתי את שאלתך -
האם אני יודעת מה הסיכוי שתהיה טעות במרפאת הפרסים??????
מצטערת יקירתי אני רק רופאה, והנבואה ניתנה לאנשים אחרים.
אנא פני למרפאה ודברי איתם. אם יש לך חשש אנא פני לאחד המרכזים הרפואיים ובצעי בדיקה מסודרת עליה תקבלי תשובה עם מספר הזהות שלך שלגביה לא יהיה לך ספק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידסאביבית07/07/2008
שלום גילו לי בלוטת לימפה מאד מוגדלת בבית השחי, והרופא שלח אותי לעבור המון בדיקות ובינהם אידס עלי לציין שאני נשואה כבר 6 שנים ואני קצת חרדה היות ולפני שנה לקיתי בטוקסופלסמה ואני פשוט בלחץ היסטרי עלי לעבור את הבדיקה בקופח האם זה חסוי? האם יכול להיות להיות נשא כל כך הרבה זמן האם לימפה מוגדלת זה אחד מהסמנים אני לא מרזה להיפך,אבל סובלת לאחרונה משלשולים לא יומיומים מה הסמינים לאידס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה מוגדלת.
ד''ר ננסי אגמון לוין07/07/2008אור שלום,
בלוטת לימפה בבית השחי יכולה להיות ביטוי לבעיה מקומית (כמו בנשים המגלחות את השיער בבית השחי, או בעיה בשד) ואותה הבלוטה יכולה לבטא גם מחלה סיסטמית (כללית) זיהומית או אחרת. גם באיידס ישנן הגדלת בלוטת - אבל זהו סימן מאוד מאוד לא ספציפי ובלוטות לימפה מוגדלות נצפות בהרבה מאוד מחלות.
זה נשמע כאילו רופא המשפחה שלך נוהג כהלכה ונותן לך לבצע בירור רפואי מלא. כל בדיקות הדם אשר אדם עובר הינן חסויות וגלויות רק לו ולרופא שלו (לפחות באופן עקרוני) אני יכולה להבין את הלחץ כעת אבל את תהיה הרבה יותר חכמה בעוד כמה ימים כאשר יגיעו הבדיקות גם לגבי האיידס ובוודאי לגבי בעיות אחרות הגורמות להגדלת בלוטות והן הרבה יותר שכיחות.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)