פורום איידס, HIV - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאג
    אורן
    21/07/2008

לפני כשנה קיימתי יחסים מלאים עם גבר יש לציין עם קונדום ביצענו מין אורלי אחד לשני לא קונדום לאחר כחודשיים הותקפתי במין שפעת שמלווה בחום במשך 5 ימים לאחר מספר חודשים שוב היה לי חיידק בגרון שמלווה בחום גבוה ובכלל מצב בריאותי לא ממש תקין אני חושש שנדבקתי אבל פוחד פחד מוות להיבדק אני צריך עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאג

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר ננסי אגמון לוין
    21/07/2008

אורן שלום,
    לצערי אין לי דרך להבטיח שהבדיקה שלך לאידס תהיה שלילית, אם כי על פי התיאור שנתת הסיכוי לאיידס נמוך מאוד.
    אני מבינה את החרדה אז...
    בוא נחשוב ביחד -
    אם לא תבדק תשאר עם הרגשה רעה וחרדה - לא נשמע טוב.
    אם תבדק הסיכוי שתקבל תשובה טובה (כלומר שאין לך איידס) - ענק ואז תהיה מאושר ובטח תרגיש טוב וזהו.
    הסיכוי שנדבקת קלוש, אך אם זה קרה - אנחנו נטפל בך ותוך זמן קצר תרגיש מצוין.
    אז איך שלא מסתכלים על זה הדבר הכי טוב הוא ללכת להבדק.
    תספר לי כשתקבל בדיקה .....שלילית....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרד ממקרה שקרה בעת בדיקת איידס
    גיא
    21/07/2008

שלום הגעתי לועד למלחמה באיידס בתל אביב לפני חודש לעשות בדיקת איידס (פעם ראשונה) בגלל מגע מיני שהיה לי לפני כמה חודשים...למזלי הבדיקה יצאה שלילית אך לא זה העניין. לפני שהגעתי להיבדק החלפתי פנצ'ר באוטו ולמזלי הרע נשרטתי קלות ביד.. באצבע ליתר דיוק בפנים כף היד באצבע האמעית ..לא היה לי חתך מדמם אלא שריטה קלה שאני לא ראיתי בה דם .. היא אפילו הייתה שחורה כזאת כנראה מהגומי של הצמיג ושכחתי מהשריטה הזאת בכלל מהלחץ של הבדיקה ופתחתי שם כמה דלתות אני מאמין או נגעתי אולי בכיסא או דלפק השאלה היא אם יש סיכוי שנדבקתי בצורה כזאת ? כי למשל השריטה באה במגע של כמה שניות כאשר פתחתי ידית של דלת .. אני מאוד לחוץ והרגשתי שמצד אחד שהבדיקה יצאה שלילית נרגעתי ולאחר שבועיים זה עלה לי לראש המקרה שקרה..ואז שוב אני לחוץ.. היה לי פצע קצת פתוח מהפנצ'ר אבל בכף גב היד ששאני מאמין שלא נגע בשום דבר שם כי זה היה בכף גב היד באגדול שבדרך כלל הוא חשוף רק לאוויר..הפצע הזה היה ממש קטן כמו יתוש כזה. אבל ממנו אני פחות לחות כי הוא לא בא במגע ממה שאני זוכר מה הדעה שלכם יש סיכוי שנדבקתי ?

הוספת תגובה

• צפירת הרגעה...

ד''ר דניאל אלבירט
    21/07/2008

על פי התאור שלך נראה כי אתה לחוץ ללא סיבה.
    באופן המתואר לא נדבקים באיידס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר?
    אילן
    21/07/2008

היי רציתי לשאול האם יש קשר בין בדיקת האנטיגן (קומבו) לבין התסמינים הראשוניים להדבקות (מחלת חום וכד'), כלומר: האם העובדה שיש תסמינים כאלה מגבירים את הסיכוי של בדיקת הקומבו לגלות את הנגיף מתוך הנחה שאם יש תסמינים כאלה אז רמת הנגיף גבוהה... דבר שני, במקרה שלי עשיתי בדיקת קומבו 13 ימים אחרי המגע ועכשיו, שלושה שבועות אחרי המגע ישנם סימנים להתחלה של מחלה בגרון ( אי נוחות בגרון ואולי התחלה של עליית חום ) מה המהימנות של הבדיקה שעשיתי ואם הלכה למעשה התשובה השלילית שקיבלתי צריכה לשנות לי משהו...? תודה רבה, אילן

לקביעת תור
    סגירה
    קשר?

הוספת תגובה

• בדיקת קומבו

ד''ר דניאל אלבירט
    21/07/2008

ההגיון הוא נכון אם כי לצערי ברפאה לא תמיד הכל פועל בהגיון....
    אכן בחלק מהמצבים של HIV חריף, המחלה החריפה של חום, חולשה והגדלת בלוטות מלווה בעליה ניכרת בעומס הנגיפי בדם וכן מכאן גם בכמות האנטיגן בדם... מכאן שבדיקת הקומבו תיהיה חיובית.
    אולם לא תמיד כך המצב ועובדה שחלק גדול מהאנשים שנדבקים ב HIV לא עוברים כלל מחלה חריפה !
    לגבי המקרה הפרטי שלך, הרי שבדיקת קומבו כעבור 13 יום נחשבת מהימה בדיוק כמו ELISA ! אולם על פי הדרישה של הרשויות, לא רפואית, נדרשים לוודא את תוצאות הקומבו בבדיקת ELISA כעבור חודשיים מהחשיפה. במיוחד אם קיים חשש לגבתי תסמינים כאלה או אחרים (למרות שככל הנראה אתה סובל מאיזו שפעת או הצטננות קלה כאחד האדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן הדבקות
    רמי
    20/07/2008

שלום!! אם אדם עבר בדיקה ויצא חיובי לHIV לפני כמה זמן נדבק לראשונה? מה מינימום הזמן שחולף בין הדבקה לבין בדיקה חיובית? מה המקסימום? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זמן הדבקות

הוספת תגובה

• זמן ההדבקה.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    21/07/2008

רמי שלום,
    אם אדם נחשף לנגיף האיידס יש לנו כ48 שעות , מקסימום 72 לנסות ולמנוע מהנגיף לחדור לגוף באופן שאינו הפיך - כלומר הדבקה לתמיד.
    לאחר הימים הראשונים אדם שנדבק בנגיף - נכון להיום - ישא את הנגיף תמיד, זה לא משהו שמסתיים.
    בדיקת הדם ה"רגילה" תזהה את התגובה החיסונית לנגיף לאחר חודשיים מהחשיפה וגם תגובה זו היא קבועה.
    במילים פשוטות חודשיים אחר ההדבקה ולכל אורך חיי הנשא - הבדיקה שלו תהיה חיובית.
    ולכן אם אנחנו מוצאים "במקרה" שמישהו חיובי לא ניתן לדעת בוודאות מתי הוא נדבק. לפעמים על פי בדיקות אחרות אנחנו יכולים להעריך האם מדובר בהדבקה "טריה", "ישנה" או "ישנה מאוד".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טל
    20/07/2008

האם אפשר להידבק באיידס משירותים לא נקיים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דניאל אלבירט
    20/07/2008

לא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש
    רמי
    20/07/2008

שלום רב לאחר שקראתי את הודעתו של גיל רציתי גם אני להוריד את שעל ליבי לפני כחודש קרה לי כמעט אותו דבר הלכתי מכות עם בחור אשר מוכר כנשא לאחר שזה הקניט ללא סוף את חברתי מאח והוא היה שתויי.המריבה גרמה לחבלות בגוף שלי וגם בגוף הנשא כך הושארו כתמי דם על גופי.אני מאוד מצר על השטוץ הזו יכולתי להמנע מהמריבה הזו. לא נבדקתי מאז אני מפחד וקיימת עננה של חשש גדול מפני הבדיקה.אני צריך להבדק? אני בכלל צריך לחשוש שמה יש חשש להדבקות?מה הסיכויים שזה יקרה? אשמח לשמוע משהו בהקדם תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש

הוספת תגובה

• מכות ואיידס

ד''ר דניאל אלבירט
    20/07/2008

כמו שעניתי לגיל, לא נראה סביר כי בסוג חשיפה כפי שתארת אכן היתה חשיפה לאיידס. לא נראה לי שיש מקום לדאגה. על כל פנים בלי קשר ועם קשר אם אתה לא שקט פשוט גש להבדק כעבור חודשיים מהחשיפה האפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדן
    יעל
    19/07/2008

הי לפהי שבוע עברתי בדיקת איידס בקלינקיה פרטית והתוצאה הייתה אחרי 10 דקות ולשמחתי התשובה שלילת...אבל השאלה שלי היא ככה האם יש דבר כזה שעושים בדיקת אלייזה באמצעות ערכה קטנה ...האם היא מדויקת ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחדן

הוספת תגובה

• בדיקה מהירה

ד''ר דניאל אלבירט
    20/07/2008

כפי שהסברתי בעבר, הבדיקה המירה היא אכן סוג של ELISA ובדומה לערכות הבתיות לבדיקת הריון.
    לטענת היצרן הערכות הללו הן בעלות דיוק ומהימנות כמו של ELISA רגילה.
    אולם בפועל, ערכות הללו לא אושרו כבדיקות סטנדרטיות על ידי הרשיות.
    כך, שמומלץ בכל מקרה להשלים הבדיקה בבדיקת ELISA רגילה (אגב, גם בוועד וגם במרפאות אחרות העושות את הבדיקה המהירה נהוג להשלימה בבדיקה רגילה). אני ממליץ לשאול בקליניקה בה נבדקת האם שלחו גם לבדיקה רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה איומה

שלום יומיים אני בחרדה איומה.לפני כיומיים נקלעתי לסיטואציה אקראית לגמרי בה הפרדתי בין שני אנשים שהתגוששו בניהם.מיד לארח שהתערבתי אחד מהם התחיל לתקוף אותי פיזית וממש לחבוט בי אני רק ניסית ילהתגונן ולא הרבצתי חזרה.לאחר כמה דקות התברר שהבחור שתקף אותי נשא איידס כמו כן הוא גרם לחתך בגופי מתחת לחזה.איננין יודע מה המשמעות של הדבר.ואינני יודע אם הוא בעצמו כבר נחתך מההתגוששות שלו עם האדם האחר שהיה שם. בבקשה אני צריך לדעת מה עליי לעשות כי אני ממש בחרדה איומה. תודה רבה גיל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה איומה

הוספת תגובה

• דבר נוסף

האם יהיה בסדר להבדק בוועד למלחמה באיידס בתל אביב היכן שעושים בדיקות מהירות ללא צורך בהמתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה מהירה

ד''ר דניאל אלבירט
    20/07/2008

התשובה היא לא !!
    בדיקה מהירה, הכוונה שהתוצאה היא מיידית - בדומה לערכות ביתיות לבדיקת הריון ("פס או שני פסים"). עדיין נדרש כי יעבור פרק זמן של חודשיים ליצירת נוגדנים ! מרגע החשיפה ועד שניתן להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקיפה ואיידס

ד''ר דניאל אלבירט
    20/07/2008

על פי התאור, לא היתה חשיפה כך שאין לך מה לדאוג !
    בכל מקרה אם אתה ממש רצה... תעשה בדיקה עוד חודשיים.
    בכל מקרה לא נראה סביר כי היה מגע של "דם בדם" הדרוש להעברת הנגיף !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניין שמטריד
    חסוי
    18/07/2008

אהלן האמת שכבר שאלתי אתכם בעיניין הזה פשוט התווסף לי עוד משהו קטן, אני לא יודעת למה בזמן האחרון נהייתי חרדה יותר ויותר בנושא ,אולי גם תוכלו לעזור לי עם זה, אז שאלתי היא כזו: אני מבצעת טיפולי אפילציה להסרת שיער אצל קוסמטיקאית, עם מחט שהקוטר שלה פחות ממילימטר, העיניין הוא שכאשר היא מחליפה לי את המחט היא צריכה לעקם את הקצה שלה ואני מאמינה שאולי היא נדקרה כמה פעמים, לאחר מכן היא מחטה עם אלכוהול 70 % ומתחילה לעבוד, האם חיטוי של אלכוהול 70% מספיק על מנת חס וחלילה למנוע הדבקה של אידס?! אני לא ראיתי דם שלה או שלי, ואם לא מה בטיפול הזה כן יכול לגרום להדבקה? אודה מאוד על תשובה מפורטת כמו שאתם נוהגים לעשות, אולי זה יגרום לי להיות יותר מציאותית ופחות חרדה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עיניין שמטריד

הוספת תגובה

• זה נשמע סביר.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

מחט סטרילית חד פעמית אינה מסוכנת, הסיכוי שהקוסמטיקאית נפצעת כל פעם שהיא מכוונת את המחט אינו סביר
    חיטוי עם אלכוהול מספק לזיהומים עוריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי הדבקה
    מישהו
    18/07/2008

שלום, לפני כחודש נפגשתי עם בחור הומוסקסואל לא מוכר. התנשקנו נשיקות צרפתיות (ללא נשיכות) וביצענו אקטים של אוננות אחד לשני עם רוק (הוא שם לי רוק שלו) כמו כן כשהוא גמר, כמות מסויימת מהזרע שלו באה במגע עם היד שלי. מה הסיכוי להידבק באיידס במקרה הספציפי ובאופן כללי מיחסים בסגנון כזה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי הדבקה

הוספת תגובה

• נמוך עד לא קיים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

מרוק לא נדבקים גם ממגע של זרע (שהוא חומר מדביק) עם העור לא נדבקים הזרע צריך לחדור לגוף או לבוא במגע עם ריריות/פצע פתוח וכו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מיכל
    16/07/2008

שאלתי עשויה להישמע מעט מוזרה, אך היא באה ממקום של דאגה רבה. בעלי עובד במשטרה, כאיש יס"מ. במסגרתו עבודתו הוא מתמודד עם מצבים לא קלים ועם אנשים קשים. לרוב, לוכד סוחרי סמים, עברייני מין וגם נרקומנים. מדי פעם, הוא חוזר הביתה חבול בזרועות ובידיים (כתוצאה ממאבקים פיזיים לא קלים (התנגדות למעצר) עם אותם פושעים. החשש שלי שמא במסגרת אחד המעצרים, נדקר בעזרת מזרק עם דם, נשרט, נחתך, קיבל יריקות ואפילו נשיכות. האם יכול הדבר להביא להדבקה? הוא מצדו לא חושש משום דבר. האם כדאי להסב את תשומת לבו לגשת ולעשות בדיקה? מודה ומתוודה, גבר מאצ'ו, אך אני רוצה בשלומו. האם אני יכולה להסיר חשש? האם היו מקרים כאלה בעבר? והאם הנגיף יכול לעבור דרך בגדים? תודה. מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• לאישה האוהבת.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

יקירתי,
    אין סוף לדאגה לאנשים שאוהבים.
    בעקרון צריכה להיות חשיפה משמעותית לדם/זרע וכו כדי להדבק.
    בעבר טיפלתי במספר שוטרים אשר נחשפו לנגיף באופן מסוכן, למשל דקירה ממחט שהיתה בשימוש של נרקומנים הידועים כנשאים, או פציעה עם דימום במהלך מאבק עם עציר מקבוצת סיכון לאיידס - במקרים האלה מומלץ כי השוטרים יפנו לאחד המרכזים (מיידית!!!) ויקבלו טיפול מונע באם באמת יש סיכון משמעותי, ברוב המקרים ניתן לשכנע את העצור להבדק ואז גם מתברר מצבו וניתן על פי הנתונים לבצע החלטה מושכלת.
    גם מאצ'ויים צריכים טיפול לפעמים, וחשוב להעביר את המסר - אם היה מגע מסוכן - יש דרך למנוע הדבקה.
    וביחד עם זאת צריך לזכור שאחוז הנשאות בארץ קטן מאוד מאוד, והסיכוי להדבק בנגיפי הכבד גבוה הרבה יותר, ולכן אני מקווה שהשוטרים כולם מחוסנים להפטיטיס B. ומאיידס הסיכון באמת קטן ביותר.
    שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיטל
    16/07/2008

האם 62 יום = 9 שבועות זהו זמן וודאי לקבלת תשובת אמינה? בטופס הבדיקה כתוב שהתשובה מתאימה למצב הנבדק לפני כחודשיים. החשש היה ב-23.4 והבדיקה בוצעה ב-24.6 אליזה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נשמע שמגיע לך מזל טוב.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

כן - בדיקה שלילית לאחר 62 יום שוללת הדבקה במגע מיני שהתקיים לפני כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרופאה המקסימה

מיטל
    23/07/2008

תודה. אגב, לרקע כללי, תוך כמה זמן יש נוגדנים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת נוגדנים

ד''ר ננסי אגמון לוין
    26/07/2008

זה תלוי במזהם - נוגדנים מופיעים בין מספר ימים ועד מספר חודשים לגבי איידס זה בין 5-8 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה שיש לי פוביה

מיטל
    27/07/2008

ד"ר שלום, כפי שכתבתי בדיקתי שלילית ובוצעה עקב חשש בעקבות בדקת דם ששמעתי HIV ׁןסליחה על הנדנודים שכן שאלתי אותך כבר כמה שאלות ׁ, משום מה התחיל אצלי חשש יחידי בלתי הגיוני לגבי זה שהאחיות לא מחליפות מחטים - האם בכל מבחנה יש בפנים מחטים.מאיפה הם מוציאות מחטים סטריליות ? הכל נעשה בזריזות. זה החשש היחידי - אני נשואה ונאמנה לבעלי היקר. איך אפשר לצאת מזה ? הרי כתבת והרגעת ש-9 שבועות זהו זמן חלון מספיק מהימן לביצוע בדיקה - והבדיקה שלילית.... תודה ושוב סליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלי
    14/07/2008

קראתי פה ששתן ורוק לא מדביקים באיידס. האם זה נכון ב-100%? מדוע אפשר לגלות נשאות לאיידס מנוזלים אלו, אבל אי אפשר להדבק? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מרוק ושתן לא נדבקים.

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

אלי שלום,
    את צודק מרוק ושתן לא נדבקים אבל אפשר לאבחן את המחלה - שכן, לשם אבחון אנחנו בודקים נוגדנים (את התגובה של הגוף לנגיף) ולא את נוכחות הנגיף בעצמו. הנוגדנים נמצאים כמעט בכל נוזלי הגוף, והנגיף לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוץ קצת
    איזה אחד
    14/07/2008

שלום אני חזרתי כרגע מבחרוה מנערת ליוי זונה מצטער על הביוטי אין לי מילה אחרת לגידר את זה אני בן 17 וחצי אני שכבתי עם בחרוה שנראת לי יעני נרקומנית קצת אבל שמתי קונדם יש מצב שאני ידבק באידס ממנה?ושאלתי אותה עם יש לה אידס היא אמרה שלא כול שבועים היא עושה בדיקה אצל רופאת נשים ואין לה אדיס אבל משום מה היא נראת לי נרקומנית קיצר עם שמתי קונדם אין מצב שאניי ידבק מה אתה אומרר בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    לחוץ קצת

הוספת תגובה

• לעידן שלום,

ד''ר ננסי אגמון לוין
    18/07/2008

סקס עם קונדום (שנשאר שלם) מגן מפני איידס (גם אם נערת הליווי חולת איידס).
    לא הייתי סומכת על "בדיקה אצל רופאת נשים כל שבועיים" - אף אחד לא נבדק לאיידס כל שבועיים וגם לא לכל בעיה אחרת.
    לסיכום -
    נערות ליווי עלולות להעביר מחלות מין שונות, לרובן מספיק קונדום למניעה - אך לא לכל המחלות (למשל סיפיליס).
    נרקומניות הן אכן בקבוצת סיכון לנשאות לאיידס - ולא הייתי סומכת על "הבטחות" על בדיקות.
    אם באמת הקונדום היה במקום - נשמע שאין ממה לחשוש.
    לבצע בדיקה בעוד חודשיים - זה פשוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנשיקה
    שירה
    12/07/2008

שלום רב, לאחרונה הייתי בחתונה ולאחר החופה העבירו לי את כוס היין עליה קידשו בחופה וביקשו שאשתה מכיוון שאינני אוהבת לשתות מכוסות שאחרים שתו בהם והתביישתי לסרב (יש לציין שחלק מהאורחים שתו ממנה לפני). טבלתי את אצבעי ממש קלות בתוך היין וטעמתי . האם פעולה מעין זו יכולה לגרום להדבקה במחלת הנשיקה?? חשוב לי לציין שלא שתית מהכוס בכלל ושפתיי לא נגעו בה אלא רק אצבעי טבלה ביין מעט , ממש מעט. אני חוששת וחרדה ומתחילה לחשוב שהיתה זו שטות גמורה לעשות זאת. אשמח אם תוכלו להפיג חששותיי ולהשיב לשאלתי. תודה,גלי

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנשיקה

הוספת תגובה

• "מחלת הנשיקה"

ד''ר דניאל אלבירט
    13/07/2008

"מחלת הנשיקה" היא כנוי עממי למחלת חום ממושכת המלווה בהגדלה של בלוטות למפה ולעתים עם כאבי גרון, חולשה, הפרעה בתפקודי כבד ופריחה.
    המחלה נגרמת על ידי מספר נגיפים ובעיקר ע"י EBV ו CMV.
    כעקרון המחלה לא מסוכנת ורובנו חולים במהלך החיים מספר פעמים (אין חיסוניות למחלה).
    למרות הידעה שהמחלה מדבקת ברוק ("בכוס") הרי שאפילו שתיה מאותו כוס עם אדם החולה במחלה זו לרוב איננה מדבקת. גם נגיעה באצבע - לא מדבקת !
    בכל מקרה אני לא רואה סיבה לדאגה ובמקרה הכי גרוע - נדבקת ב"מחלת הנשיקה" - אז מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה