מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגע חד פעמישירה04/08/2008
שלום רב, לפני קרוב ל-4 שנים קיימי מגע מיני חד פעמי לא מוגן עם בחור שהכרתי . לאחרונה התחלתי קצת לחשוש מכך (קצת באיחור , אני יודעת) אבל התחלתי לפתח פחדים שאולי יש לו משהו . ברצוני לדעת מהם הסיכויים להידבק ממגע חד פעמי? האם אלו סיכויים גבוהים? אשמח לקבל תשובתכם , גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע חד פעמי?
ד''ר ננסי אגמון לוין05/08/2008סטטיסטית הסיכוי הוא בערך 1/200, אבל זה כמובן בתנאי שבן הזוג הוא נשא.
לעומת זאת עם בן הזוג הוא נשא אבל עם עומס נגיפי גבוה, והמין כרוך במגע בדם, או שישנם פצעים באיבר המין הסיכון עולה עד 1/100 או 1/50.
החוכמה תמיד היא לא להיות ה - 1, אלה ה - 99 האחרים, אז זה משיגים עם קונדום.
אבל נראה לי שבדיקת דם פשוטה תפשט לך את כל הבעיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני04/08/2008
ד'ר שלום לפני שבועיים וחצי לקחתי את הבת של למוקד מפני שהיא הייתה חולה וביצעו לה שם ספירת דם שנכנסתי איתה לעשות את הספירה ראיתי טיפות דם קנות מאוד על ה"כרית" הזאת שמניחים את היד אז ביקשתי מהלבורנטית לנקות אז היא ניקתה והכל היה בסדר אני מציינת שהיא לא עשתה זאת ביוזמתה רק לאחר שביקשתי. מה משדאיג אותי זה שבפעם הקודמת שעשו לה ספירת דם אמא שלי לקחה אותה ואולי שהיא היתה אז גם היה דם על הכרית הזאת והאחות לא שמה לב ולא אמא שלי והבת שלי שמה שם את הידיים שלה... ואז אולי נגעה בעין או הכניסה יד לפה... אני ממש מוטרדת מכל העניין הזה .? אפשר בכלל להדבק ככה באופן כזה? אבקש תשובה תודה רבה מראש וכל הכבוד על האדיבות והסבלנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נדבקים באיידס ככה....
ד''ר ננסי אגמון לוין04/08/2008שני היקרה,
לצערי הרב, זה נשמע מאוד לא נעים להגיע לבדיקה ולגלות שהמצעים מלוכלכים....
אבל - לא נדבקים מדם שנספג בכרית, שמיכה או סדין והתיבש או אפילו אם הוא רטוב, כי הוא לא יכול לחדור לגוף הנבדק הבא.
לפיכך את יכולה להפסיק לדאוג..
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחד מאדאלמוני03/08/2008
תעזרו לי בבקשה,אני כנראה פרנואיד או משהו כזה.היה לי אתמול קטע נורא מוזר. אתמול בלילה הייתי עם זונת רחוב ובדרך לסמטה(הלכנו ברגל)נכנס לה זכוכית לנעלי אצבע שלה. היא ניסתה להוציא את הזכוכית עם האצבעות שלה והיא נחתכה באצבעות עקב כך. לאחר מכן ניסיתי אני להוציא את הזכוכית מהכפכף שלה וגם אני נחתכתי באצבע מאותה הזכוכית. אני בחרדות קשות מהדבקות מכיוון שנחתכנו מאותה הזכוכית.האם יש מצב להדבקות באיידס עקב מקרה זה?האם יכול להיות הדבקה אם נשאר טיפת דם על הזכוכית שחתכה אותה ואז חתכה אותי? אני לא מתפקד מאז.לאחר מכן שאלתי אותה אם היא מקיימת יחסי מין מוגנים והיא אמרה שלא תמיד מה שהוסיף לחרדה שלי. תעזרווו לי בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכוכית...
ד''ר דניאל אלבירט04/08/2008כל המקרה הוא מאוד מוזר, הסיכון על פי הסיפור להדבק בדרך זו ב HIV הוא אפסי.
אולם במידה ולאותה גברת אכן יש איידס (נדיר בקרב זונות בארץ...) ונשאר "דם טרי" שלה על הזכוכית ומיד אתה נחתכת ודם טרי שלה חדר לגופך הרי שתאורתית היתה חשיפה לנגיף ויש סיכוי - אפסי !!!!!!!! אבל קיים להדבקות.
בכל מקרה, לא נשמע לי סביר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר למקרה עם החתך מהזכוכית
אלמוני08/08/2008תודה רבה על התשובה. לא הבנתי כל כך את תשובתך.האם אתה טוען שהסיכוי אפסי שאתה לוקח את כל הנתונים(זאת אומרת יכול להיות שהזונה לא נשאית)או שאתה אומר שהוא אפסי במקרה שהיא נשאית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דר'אני03/08/2008
אנו מודות לך על תשובתך , חברתי לקראת אימוץ והיא קצת לחוצה בגלל מה שקרה לי עם הבת , רב תודות לך הפורום שלכם מבורך גם אני חששתי ודר ננסי אגמון עם סבלנותה הרגיעה אותנו מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
אני03/08/2008למען האמת אם להודות אני חוששת ממקרה שקרה לבתי , וזו אני ששאלתי שוב בשמי ולא בשם חברתי ע"מ לקבל חוו"ד נוספת , אני מתנצלת, זה לא שחלילה אני מפקפקת . דר ננסי אגמון הרגיעה אותי וחיזקה אותי שהכל יהיה בסדר וכדי להרגע אני יכולה לעשות בדיקת דם פשוטה לילדה ולהרגע מיותר לציין שאין לי יום ולא לילה אני רוצה להגיע לקפלן, מרימה את השפורפרת ואין לי אומץ לדבר עם מישהו טלפונית איך אני יכולה לקבוע תור עם משהו שיתחשב בי ויחסוך מאי הנעימות? בעיקרון, לבתי היה מגע עם דם של נשא איידס(קרוב משפחה) כשהאכילה בבקבוק וירד לו דם על הפיטמה . אני יודעת שהסיכויי נמוך אבל קשה לי להרים טל' לקבוע,לא יודעת איך להתחיל תוכל לעזור לי ? אני מבינה שאתה מקפלן-שם אני מעוניינת לבצע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל לשלם באופן פרטי?
אני03/08/2008לקיחת בדיקה במח' ילדים רגילה? בתי בת 8 חוד' ואני לא רוצה ללכת עימה למחלקה של איידס-אני מפחדת זה יעשה לי רע. אני מתנצלת על כל שאלותיי פשוט חייבת עזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת HIV
ד''ר דניאל אלבירט03/08/2008אפשר פשוט לעשות את הבדיקה בקופ"ח.. לבקש מרופא הילדים שלך וזו בדיקת דם רגילה
אני לא עושה בדיקות בתשלום.
כעקרון ישנן מרפאות פרטיות שעושות הבדיקות הללו.
מרפאה אחת בה עובד רופא מקפלן זו מרפאת STD בתל אביב שכתובת האיטרנט שלה היא:
[a href='http://www.std-clinic.co.il/stdn.html' id='link']מרפאת STD תל אביב[/a]
זו רק דוגמא, יש עוד מרפאות אך אני לא מכיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אני03/08/2008תודה על הקישור בכ"ז אני מעדיפה להגיע לקפלן(אילוץ גיאוגרפי), פשוט להגיע בלי תור? או שעליי להתקשר לקבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בקפלן
ד''ר דניאל אלבירט04/08/2008בדיקת סקר ELISA בקפלן נעשות בימי שלישי וחמישי בין השעות 12:00 ל 15:00
יש צורך בתעודה מזהה בלבד
אין צורך בהפניה או התחייבות מקופ"ח
אין צורך בתאום או תור - פשוט לבוא.
לשים לב כי בשבועים האחרונים של חודש אוגוסט המרפאה סגורה ואין בדיקות (מה 17/8 עד ל 29/8).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ענקית
אני04/08/2008אני אבוא ואסיים עם הסיוט הזה , תודה דר על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות
עידו06/08/2008האם הבדיקה באופן פרטי ב std בת"א אמינה באותה מידה כמו בדיקה בבית חולים או בועד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSTD ת"א
ד''ר דניאל אלבירט07/08/2008עידו שלום,
ישנן מרפאת ומעבדות רבות המצבעות בדיקות HIV באופן פרטי.
מרפאת STD הינה אחת מהמרפאות הללו.
אני ממליץ תמיד לפנות לבי"ח למרפאה מוכרת ומאושרת ורשמית ואגב - חינם !
הפניה למרפאה או מעבדה פרטית היא בשל החלטתו האישית של הפונה לא לרצות להחשף בפני המערכת הציבורית (דבר שלא תמיד מוצדק לדעתי אולם אני מכבד צורך זה)
מבין המרפאות הפרטיות יש לי הכרות אישית עם דר' סרג' גרדשטיין ממרפאת STD (ראה גם פורום מחלות מין) ולגבי מרפאתו אני יודע באיזה ערכות בדיקה הוא משתמש ובדיקותיו אמינות !
שוב להדגיש - ההמלצה שלי הטובה, המהימנה והזולה (חינם!) היא [a href='http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=29&catId=64&PageId=349' id='link']לפנות לאחרת ממרפאות האיידס המאושרות.[/a]לגהי מרפאות פרטיות אחרות ניתן לבקש ממרפאות / מעבדות אלו הסבר לגבי דיוק הערכות בהן נעשה שימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות
שיר12/08/2008אם עשיתי את הבדיקה במרפאת std אצל סרג' גרדשטייין אחרי 3 חודשים ויום והיא יצאה שלילית והוא אמר לי שבטוח אין לי אני יכול לסמוך על זה ב100 אחוז שלא נדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר דניאל אלבירט20/08/2008התשובה היא כן !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לאימוץאני03/08/2008
אנו עומדים לאמץ תינוק בקשר לאידס: -איזה סוג בדיקה עורכים לתינוק? אלייזה? -איפה מתמחים באיידס ילדים? -תינוק עם אלייזה שלילית מספיקה?או שיש צורך בPCR איך זה עובד עם תינוקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוץ
ד''ר דניאל אלבירט03/08/2008אני לא בקי בבדיקות אשר עובר תינוק המועמד לאימוץ (בארץ או בחו"ל).
בכל מקרה, לגבי בדיקת HIV הרי שבדיקת ELISA ל HIV שלילית - זה מספיק טוב, ז"א שבדיקה זו מצביע על כך שהתינוק לא נדבק בנגיף !
הבעיה דווקא עם בדיקת ELISA חיובית וזאת מהסיבה ההפוכה לגמרי. בתינוק עד גיל שנה ואפילו שנה וחצי בדיקת ELISA יכולה להיות חיובית כסימן לכך שלאם של אותו תינוק יש AIDS אבל זה לא אומר שהתינוק נדבק במחלה !
מקרה כזה יהיה צורך בבדיקת PCR מיוחדת (PCR של DNA הנגיף בניגוד ל RNA המקובל במעקב חולים) ורק אם בדיקה זו שלילית ניתן יהיה להגיד שהתינוק לא נדבק (בזאת בהתאם לגילו של התינוק, לעתים נדרשות בדיקות PCR של DNA עוקבות כל מספר ודשים).
כמובן שלא כדאי ולא צריך לבצע בדיקה זו במידה וה ELISA שלילי !
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר'
אני03/08/2008אנו מודות לך על תשובתך , חברתי לקראת אימוץ והיא קצת לחוצה בגלל מה שקרה לי עם בתי רב תודות לך הפורום שלכם מבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכותשלומי03/08/2008
האם במהלך ארוע של מכות אפשר להידבק באיידס אני אפרט מעט הינו מספר חברים בטיול ברוסיה ומישהו ניסה ליגנוב לי את התיק קפצתי עליו והתפתחה קטטה וממנו ירד דם וגם ממני לאחר שנעצר הבנתי שהו מזריק סמים מה סיכוי ההדבקה בדרך זו אם הוא נשא איידס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות
שלומי03/08/2008אני בלחץ האם יש סיבה לכך והאם ידוע על מקרים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות ואיידס
ד''ר דניאל אלבירט03/08/2008תראה, הדבקה באיידס קורת כאשר ישנו מעבר של "דם בדם" דהינו, במקרה של מכות, דם של חולה איידס "נוטף" לתוך פצע פתוח ומדמם של אדם בריא...
האם זה אפשרי במקרה שתיארתה ? תאורתית, כן !
אולם מעשית הסיכוי שהיה מגע כזה גם בזמן מכות ומתוך הנחה שלתוקף שלך יש בטוח איידס (לא לכל נרקומן ברוסיה יש איידס...) הוא נמוך מאוד.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לפנות לאחד מממרכזי האיידס ולהבדק כאשר יעברו חודשיים לפחות מהארועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע פתוחטו02/08/2008
האם שריטה נחשבת לפצע פתוח והאם על מנת להדבק צריך פצע פתוח שממש מדמם אוו מספיק שריטה אוו שפשוף של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת הנזק לעור
ד''ר ננסי אגמון לוין02/08/2008לא אנחנו לא מתייחסים לשריטות קטנות או שפשופים כמגדילי סיכון להדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתטו01/08/2008
אני מאוד לחוצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות דםטו01/08/2008
האם שריטה טריה נחשבת פצע פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד,ר את מדהימה
טו02/08/2008אם לא קשה לענות בבקשה לשאלתי לגבי שריטה וכמות הדם כי אני מאוד חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריטה טריה ?
ד''ר ננסי אגמון לוין02/08/2008באנשים בריאים העור נסגר תוך זמן מאוד קצר כך שהמונח שריטה טריה קשה לפענוח.
אני מעריכה (אין על כך שום מידע מחקרי מבוסס) ששריטה ממנה נדבקים היא שריטה שהתרחשה מיד (למשל ממחט עם דם ששורטת את היד) ושריטה לאחר שעה או יותר היא לרוב אטומה, ופחות מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות דםטו01/08/2008
ד"ר כשמדברים על הדבקה במגע דם עם פצע פתוח האם מדובר בטיפות אוו צריך כמות גדולה של נשא איידס ומה הפירוש פתוח האם שריטה נחשבת כפע פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החבר של הבן שלי נשא....
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008כן,
שאלות קשות.
אני אנסה לענות, לא רק כרופאה, שכן אני מכירה את הבעיה גם מהזוית האמהית.
אז ככה,
1. עוד אף ילד לא נדבק מכך שהוא שיחק עם ילד אחר גם ילדים שהם נשאים ולא מטופלים היטב.
בשביל להדבק צריך באמת מגע מאוד מאוד משמעותי של דם לדם, זה שילד אחד נשרט לא אומר שהשני ישרט באותו הזמן והדמים יתערבבו.
2. כדאי להסביר לילד בן 9, באופן כללי ובלתי מכוון שדם ופצעים מוגלתיים וכו' זה דבר מזוהם ולא צריך לגעת בזה בידיים ללא כפפות - ילד בגיל הזה מבין, וזה מידע נכון וחשוב לא משנה מי החבר ואיזה מחלה יש לו - בשום מקרה לא הייתי מזכירה את שם המחלה זה לא הגיל הנכון להתמודד לא לבן שלך ובוודאי שלא לחבר שלו. - אפשר וחשוב להעביר לילדים את המסר - שאם הם או החברים שלהם נפצעים הם צריכים לספר להורים - למשל בשביל "לקבל זריקת טטנוס....".
3. דעתי כאם שלא הייתי מונעת מהבן שלי לשחק עם ילד שיש לו מחלה, זה לא מדבק באויר זה לא באמת מסוכן, אין סיכון שהם יקיימו יחסי מין והסיכוי שהם יפצעו בו זמנית והדמים יתערבבו הוא כמעט דמיוני. והייתי רוצה שבבוא היום הילדים שלי ידעו שאני לא חושבת שמחלות זה סיבה לבטל חברות, מותר וצריך להזהר ולשמור על כללי התנהגות הגיוניים, אבל מחלה זו סיבה אולי ליותר תמיכה ואהבה, אבל בוודאי שלא לביטול החברות - אבל זו כמובן דעתי האישית.
וכאם באופן פילוסופי - את הרי לא יודעת מה יש לילדים האחרים.....
4.ולסיום, תמיד יהיה לך גיבוי מאיתנו, צוות הרופאים, אם יש לך ספק או יש חשש אנחנו נדע מה לעשות- אנא אל תחששי לפנות אל רופאי האיידס בארץ - לא חשוב באיזה מרכז - במידה ויש חשש הפניה צריכה להיות מיידית - למרות שלמיטב ידיעתי מעולם לא ארעה הדבקה או אפילו חשש סביר להדבקה בין ילדים ששיחקו ביחד....
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לכמות דם
טו02/08/2008ד"ר את מדהימה הסבלנות לענות אין הרבה רופאים כמוך ,כשדיברת על כמות של דם שצריכה להיות כדי להעביר את הנגיף האם שריטות עם כמות דם מקרוסקופיות יכולות להעביר את הנגיף אם לאותם שריטות יש מגע עם דמו של נשא , האם להעביר את המחלה צריך ממש פצע עמוק וגדול אם לא קשה לך נא הרחיבי בנושא בנקודה זו כי אני ממש בחרדה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי. המודאגת
ד''ר ננסי אגמון לוין04/08/2008טיפות דם שמטפטות לתוך פצע פתוח או לתוך העין עלולות בסבירות מאוד מאוד!!! נמוכה להדביק, סתם דם שמלכלך את היד או על העור לא מדביק מספיק לרחוץ במים וסבון.
תזכרי כל הזמן, שאף אחד לא נדבק ככה - לפחות ככל הידוע לנו
במקרה של חשש אנא פני לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות דםטו01/08/2008
אני חזרתי מתאילנד עם מספר חברים במהלך השהייה שם הכרתי בחור אוסטרלי והינו יחד עם קונדום עלי לציין שלפני ששכבתי איתו הורדתי שערות מהרגלים וירד לי דם ממספר מקומות שנחתכתי לאחר מיכן ירדנו לבריכה וראיתי שיש לו 2 פצעים פתוחים ברגל די גדולים ולטענתו החליק עם אופניים הסתובבנו יומים יחד ובערב של היום האחרון הוא סיפר לי שהוא נשא איידס מאז אני מפוחדת מאוד אמנם קימתי יחסי מין עים קונדום אבל אני מפוחדת אם החתכים מהגילוח נגעו בפצעים שלו מה הסיכוי להידבק ממנו אני נורא בלחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני עם נשא ידוע
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008יקירתי,
על פי התיאור שלך, אני מניחה שאין סיכון במה שתארת, אבל....
זו רק הנחה.
ההנחיה שלנו לכל בנות ובני הזוג של הנשאים בהם אנחנו מטפלים הוא להבדק אחת לחצי שנה. אני מציעה שתגשי להבדק כעת - (אנא עדכני אותי כמה זמן עבר מהחשיפה כך שאוכל להמליץ על הבדיקה המתאימה, והנחיות נוספות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות בעת משחקי01/08/2008
אם ניתן להדבק באיידס במהלך משחק אוו מכות בין ילדים אם אחד הילדים נפצע יורד לו דם והוא נשא והאם בעבר היו הדבקות בצורה כזאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות בעת ספורט
טו01/08/2008בהמשך לשאלתי יש סוגי ספורט כמו גודו קרטה כדורגל אגרוף שיש מגע גופני בין המשתתפים מהקורה באם אחד מהמשתתפים נשא איידס ומדמם ויש מגע בינו ובין המשתתף השני שגם נפצע האם הוא יכול להדבק והאם היו מקרים כאלה בעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט בין ילדים.
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008ל-י. שלום,
למיטב ידיעתי אין שום דיווח כזה.
וכידוע לך ישנם כמה ספורטאים מאוד מפורסמים שהם נשאי הנגיף.
כמו כן למיטב ידיעתי ילדים לא עוסקים בספורט שבו נחבלים באופן משמעותי המהווה סיכון - ששני הילדים ידממו, והדם שלהם יבוא במגע אחד עם השני. (מזיעה לא נדבקים!!!)
כך שלא הייתי מונעת מילדי לעסוק בספורט מחשש זה- להפך אני מעודדת את הילדים שלי לעשות כמה שיותר ספורט.
עדיין, כאמא לילדים אני מבינה את החשש שלך, והוא נכון לכל סיכון , כמו גם לחשיפה להרבה נגיפים בעיקר לנגיפי הכבד השכיחים הרבה יותר ועוברים בקלות הרבה יותר. האיזון בין הדאגה לבריאותם לדאגה לכושר הגופני/בטחון עצמי והעדר חרדות מהסביבה היא לנצח "הבעיה של ההורים שלהם....".
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה דרך העיןערן01/08/2008
שלום רב, לפני כחודש הייתי עם בחור וכשהוא גמר , חלק מזה פגע לי בעין. מאז אני קצת חושש משום ששבועיים אחרי המגע הייתה לי פריחה קלה בחצי הגוף העליון (שנעלמה לחלוטין אחרי יומיים בערך). בנוסף, אני משתעל כבר שבועיים מאז עם הרבה ליחה... האם זה קשור ? האם יש לי ממה לחשוש??? תודה מראש,ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לערן שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008ערן היקר,
האם ה"בחור" נשא של נגיף האיידס?
באופן מאוד תאורטי יש סיכון מסוים בחשיפה של ריריות (הפה והעין) לחומרים מסוכנים כמו דם וזרע - אם כי זה מאוד מאוד תאורטי.
לצערי אני לא יכולה באופן וודאי לשלול סיכון ולכן רצוי להבדק בעוד 4 שבועות בבדיקת ELISA.
הפריחה והשיעול נשמעים כמו מחלה שאינה קשורה לזיהום בנגיף האיידס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לחשש מהדבקה דרך העין
ערן02/08/2008ד"ר ננסי , אני מודה על ההתייחסות והתגובה. אני רוצה גם לנצל את ההזדמנות להגיד שזה נדיר לשמוע רופא/ה שמתנסחים בצורה מקצועית אך גם אישית ורגישה. הלוואי וכל רופא היה מעביר רגש כזה של אמפתיה למטופליו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוחד מוותטל31/07/2008
האם שכבתי עם מישהו ונקרע הקונדום והמשכנו ואז לאחר הסקס גדל לי ליד פי הטבעת פצע קטן ויוצא ממנו דם האם זה אומר משהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
טל31/07/2008למה אתהם לא עונים לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי טל,
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008אנחנו לצערי לא יכולים להיות זמינית בכל עת, אנחנו משתדלים לענות בהקדם האפשרי.
התיאור שלך חשוד להדבקה במחלת מין, דווקא לא איידס אלא מחלה אחרת. אנא פנה להבדק - רופא עור ומין, וגם רופא משפחה ידעו מה לבדוק ואיך לטפל.
כמובן שיתכן ומדובר בצירוף מקרים - עדין יש צורך בבדיקה.
מכיוון שהיה מגע מיני לא מוגן - יש הגיון להבדק לאיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערת ליווי לשעברדניקה31/07/2008
אומנם קשה לדבר על כך אך אני נערת ליווי לשעבר ובמילה גסה יותר- זונה לא אכנס כרגע איך הגעתי למצב זה והכי חשוב שחיי כעת שונים . לא יודעת למה אבל יש בי הפחד להיבדק לקיום נוגדני ה-HIV בדמי. תמיד עשיתי מין עם אמצעי מניעה למעט מקרים נדירים בהם הלקוח גמר בחוץ. האם יש סיכוי שאני נדבקתי? והאם זה נכון שכדי להידבק צריך חשיפה לכמות זרע גדולה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניקה שלום,
ד''ר ננסי אגמון לוין01/08/2008קשה שלא להתייחס להקדמה לשאלה ששאלת - גם ללא ידיעת הפרטים - אי אפשר שלא להעריך את האומץ, המאמץ והיושר שלך.
אחוז הנשאים בארץ הוא נמוך, ובין הגברים הוא בעיקר בקבוצות סיכון מסוימות שחלקן לא היו פונות אליך, קבוצת הסיכון העיקרית שעלולה היתה להיות בקשר עם נערת ליווי היא קבוצת הנרקומנים- פרט להם מרבית הגברים בישראל שפונית לנערת ליווי אינם בקבוצת סיכון לאיידס, וגם אחוז נערות הליווי שהן נושאות את הנגיף בארץ נחשב לנמוך מסיבה זו.
באופן עקרוני הדבקה באיידס דורשת מגע מיני מלא לא מוגן עם קונדום.לרוב מגע מיני שה"לקוח גמר בחוץ" לא נחשב למסוכן - אבל זה לא נבדק באופן מדעי כמובן.
אין דרך להפריך את החששות אבל אני אענה לך בדומה לתשובה שנתתי לאחת השואלות הקודמות:
הבדיקה זו רק דקירה קטנה ותשובה מגיעה תוך כמה ימים (אם תבדקי באחד המרכזים).
אם הבדיקה שלילית - ספרי לנו, נשמח כולנו בשמחתך....
אם הבדיקה חיובית - נטפל בך, ואת תהיי ממש ממש בסדר, תוכלי להנשא ולהביא ילדים וללמוד ולעבוד, זו רק מחלה ויש לה טיפול, אפילו טפול טוב מאוד.
אינני יודעת את גילך אבל השבוע התפרסם באחד העיתונים החשובים ביותר בעולם הרפואה מה התחזית לנשא בן 20 שמאובחן ומטופל בזמן, תנחשי......
צפויות לו לפחות !!! 50 שנים !!!!! טובות, מרשים לא.
אני לא מאחלת לאף אחד להיות חולה בוודאי שלא באיידס, אבל יש טיפול, ואנחנו רופאי האיידס שולטים היטב במלאכה.
לכי להבדק,
ספרי לי איך את שמחה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)