מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ניתן להדבק?גיל14/02/2014
האם ניתן להדבק במהלך בדיקת איידס במידה והאחות הייתה בלי כפפות
נדקרה מהמחט לפני שביצעה את הבדיקה, ואז לאחר מכן ביצעה את הבדיקה.
לפי מה שהבנתי במהלך הבדיקה מתבצעת שאיבת דם ולכן גם אם מישהו נדקר לפני כן
לא ניתן להדבק בדרך זאת, האם זה נכון?
שאלה נוספת, האם יתכן שקיבלתי תשובה שלילית, אבל התבלבלו במבחנה או הדביקו מדבקה נוספת על מבחנה אחרת? אן שאני סתם חרד ואין סיכוי? תודה
קיבלתי תשובה שלילית כמה חודשים מהאירוע שחשבתי שתרגיע אותי אבל משום מה אני חושש שמא שנדבקתי במהלך הבדיקה, או שהחליפו מדבקות והתשובה אינה שלי
וכל מה שאני חושב זה להדבק שוב..האם אני סתם חרדתי? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיועד לצבי בנטאואיץ
גיל14/02/2014מיועד לצבי בנטאואיץ, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתגובה
עמית10/03/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה
עמית15/03/2014בבקשה תתיייחס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להדבק? - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2014אין מצב להידבק מהאחות לפי התסריט שתיארת.
אתה נשמע בחרדה ומכאן חוסר האמון במערכת
מציעה שתיפגש עם רופא לשיחה על כל השאלות שמטרידות אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידס נשיקהאבי14/02/2014
יש לי פצע פתוח בשפתיים כתוצאה מקילוף והוא מדמם לפעמים אבל ממש קטן חצי ס״מ..התנשקתי עם בחורה שיש סיכוי גבוה שיש לה איידס.האם אפשר להדבק בנגיף האיידס במידה וגם לה יש פצע פתוח וקצת מדמם והפ נגעו אחד בשני???תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס נשיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/02/2014לא גם אם יש לה פצע וגם אם היא נשאית .
כללית הרוק וההפרשות בפה מנטרלות את הנגיף ולכן אין הדבקה בדרך זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהאנונימי12/02/2014
קצת אחרי הציפורן יש לי פצע קטן ולא מדמם, דחפתי אצבע לבחורה, האם קיים חשש שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014בשום אופן לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימינגאיתן12/02/2014
במידה והחדרתי אצבעות או דלדו לפי טבעת של בחור ולאחר מיכן ביצעתי בו רימינג במידה והיה לו דימום מסויים האים ניתן להידבק בנגיף הhiv?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
איתן13/02/2014מקפיץ את ההודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה מקפיץ את השאלה
איתן13/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרימינג - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014לא לא ניתן להדבק בצורה זאת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות ונוזל קדם שפיכה.יוני11/02/2014
שלום. הייתי עם גבר ואוננתי לו קצת. לא ראיתי או הרגשתי שום רטיבות על היד. מיד שהפסקתי לאונן לו העברתי את היד ואוננתי לעצמי קרוב לפתח השופכה שלי וכנראה נגעתי בו גם (2-3 שניות מרווח). לאחר מכן הסתכלתי על האיבר שלו שוב ולא ראיתי שום רטיבות עליו.
אני חושש שאולי היה לי טיפת נוזל קדם שפיכה על האצבעות ולא שמתי לב אולי.
נגיד וכן היה טיפה (אצבע לחה) והיא הגיעה לפתח השופכה שלי.
האם יש סכנת הדבקות במקרה זה?
האם בנוזל קדם השפיכה יש הרבה פחות נגיף מבנוזל הזרע עצמו?
האם זה נכון שבשניה שהנגיף בא במגע עם אוויר, הוא מפסיק להיות מדבק בגלל פגיעה במעטפת החיצונית שלו, עוד לפני שהוא בכלל מת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות ונוזל קדם שפיכה. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/02/2014מן התאור שלך הסיכוי להדבקה אפסי.
בנוזל המקדים יש כנראה פחות נגיף אם כי זה ממש לא לעניין על פי התאור שלך.
הנגיף אינו מת מיד במגע עם האויר אבל שוב זה לא לעניין על פי התאור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת אקוטיתגיא10/02/2014
שלום,
לפני כשנתיים בסמיכות להדבקה שלי לנגיף, קיבלתי שפעת אקוטית שלמשך מספר ימים החום היה גבוה ולאחריה היה לי חום של 37.5 למשך שבועיים לערך עם חולשה וצמרמורות.
ביום שבת האחרון התחלתי להרגיש לא טוב והיה לי חום של 38 מעלות למשך יומיים והיום שזה היום השלישי יש לי חום שנע בין 37-37.5 והרגשת חולשה פיזית. רופא המשפחה אמר שה משהו ויראלי בבדיקתו.
שאלתי:
האם מי שנשא יכול לקבל שפעת אקוטית בשנית?האם צריך לערב את הרופא המטפל במרפאת הHIV?
חשוב לציין שאני מטופל עם עומס נגיפי שואף לאפס וCD של 900* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת אקוטית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/02/2014ישנה אפשרות של הדבקה נוספת בנגיף חדש.
השאלה העיקרית שאתה צריך לענות עליה היא האם היתה אפשרות של חשיפה חדשה?
במידה וכן, אז כדאי לשתף את הרופא של מרפאת העיידס בעניין.
מאידך גיסא, קרוב לודאי שזאת סתם מחלה ויראלית חולפת ואז כמובן שאין צורך לעשות דבר מיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך סקרנות
גיא12/02/2014תודה על המענה
מאתמול כבר אין לי חום, רק חולשה, כך שאני מניח שזה אכן משהו ויראלי.
שאלות:
האם החולשה הממושכת שלוקח לי להתאושש זה בשל היותי נשא לעומת אדם בריא?
כמה זה נפוץ בארץ שיש אנשים שהם נשאים של שני הזנים הקיימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
גיא12/02/2014כמו כן, האם בכל בדיקה שגרתית של נשא HIV עושים בדיקה גם לראות אם חלילה נדבק בנגיף נוסף או רק עומס וCD4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014קודם כל קרוב לודאי שההרגשות שלך אינן בגלל שאתה נשא למרות שישנם מקרים של נשאים שהם רגישים יותר לזהומים ויראליים.
לגבי הבדיקות להדבקה נוספת-הן בדרך כלל לא מבוצעות ובודאי לא באופן שגרתי.
אין גם כל מידע מהימן בארץ לגבי מספר הנשאים הנושאים יותר מנגיף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רגישות
גיא14/02/2014האם יש בדיקה שאוכל לבקש לבצע לזיהוי רגישות לזיהומים וירלאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רגישות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`21/02/2014לא אין בדיקה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור שלוםניר09/02/2014
ראיתי תשובות לגבי נשיקה ואיידס
1.השאלה היא במידה ויש נשא שיש לו פצעים בפה וכו'
ויש מצב של נשיקה.
איך הוא יכול להדביק בנשיקה?
לא מובן גם לאחר שהפרופסור אמר שבנשיקה ממושכת אי אפשר להידבק!
2.ועוד שאלה ברשותכם לגבי מין אוראלי והסיכון לצד הנמצץ.
רק במידה ויש כמות של דם מפה המוצץ אפשר להידבק?
(שבדרך כלל לא עושים במצב כזה מין אוראלי .ולא היה מקרה הדבקה שכזה בספרות הרפואית)
השאלה רק בשביל המידע!
אשמח לתשובה ולעשות סדר קצת.
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014אני חוזר על מה שהשבתי מספר פעמים:
אין לחעשה הדבקה דרך הפה עצמו גם בחשיפה לדם או לחומר נגוע מפני שברוק יש חומרים המנטרלים את הנגיף. לכן אין הדבקה במין אוראלי אלא אם כן ישנה בליעה של החומר הנגוע וגם אז זיחסית מאוד נדיר.
מכאן שאין גם הדבקה בנסיבות שתארת בקשר למין אוראלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופסור
ניר09/02/2014קודם תודה על המענה המהיר!
שנית סליחה על האי הבנה אבל כשאמרת שאי אפשר להידבק בנסיבות שתיארתי במין אוראלי כוונתך גם לצד הנמצץ שאינו בסכנה?
גם אם במין אוראלי היה נוזל מדבק מצד המוצץ. בגלל שהרוק מנטרל את הנגיף ולכן הנמצץ לא בסכנה. אני לא טועה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור????
ניר11/02/2014אפשר בבקשה תשובה להמשך שרשמתי???
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופסור - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014נכון אלא אם כן המוצץ בלע את הנוזל המכיל נגיף בכמות גדולה. גם אז הסיכוי קטן מאוד כנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום לפרופסור!!!
ניר13/02/2014שוב שלום ומצטער כנראה שלא שאלתי נכון.
אני מדבר כרגע רק על הצד הנמצץ
האם הוא מסתכן בקבלת מין אוראלי?.
והאם במידה ויש דם מפה המוצץ(מהחניכיים או משהו,אולי לא שמים לב לפעמים) אז הנמצץ בסיכון?
או שצריך תנאים וכמות בשביל שתיתכן הדבקה?
והאם הרוק שבפה המוצץ עצמו מנטרל את הנגיף שכביכול בדם(במידה ויש)?
תודה רבה על הכל!!
ושוב פעם סליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום לפרופסור!!! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014לצד הנמצץ אין כל סיכון על פי כל מה שתארת.
אכן גם אם יש למוצץ דם בפה אין הנמצץ בסכנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה סיכוי להדבקהמוטרד08/02/2014
היי, לפני כמה ימים הייתי עם נערת ליוי, לא חדרתי אליה והדבר היחידי שהיה הוא אוננות. היא אוננה לעצמה והחדירה אצבעות לאיבר מינה.
לאחר שניה היא אוננה לי ונגעה עם האצבעות שלה בפתח הפין שלי ללא קונדום.
אני יודע שהנגיף אינו שורד באויר אבל עברה ממש שניה מהרגע שהנוזל שלה על האצבעות עבר לפתח הפין שלי.
האם יש סיכוי כלשהו להדבקה? אשמח להסבר
תודה רבה! מעריך את זמנכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה סיכוי להדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014הסיכוי להדבקה על פי התאור שלך הוא זניח. יש צורך בכמות רבה של נגיף על מנת להדבק ועל פי מה שאתה מתאר זה לא נשמע כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מוטרד09/02/2014תודה רבה על התשובה, אפילו שעברה ממש שניה עד שהנוזל הגיע לפתח הפין והיד שלה הייתה רטובה? האם יש סיבה לעשות בדיקה לפי המקרה הנ"ל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי להדבקה
מוטרד09/02/2014אשמח לתשובה והסבר, תודה על זמנכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי להדבקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014אי אפשר למדוד את הסיכוי במקרה הזה. כללית אני ממליץ לך לעשות את הבדיקה לגילוי נשאות מפני שאני מעריך שאתה כבר בחרדה מפני הדבקה ומפני שטוב יות ר לדעת על מצבך מבלי קשר למקרה הספציפי הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני תמיד מקפיד על בדיקות
מוטרד09/02/2014אני תמיד מקפיד על בדיקות כל כמה חודשים אבל שאלתי ברשותך האם יש צורך לעשות בדיקה בשביל המקרה הספציפי הזה? בלי קשר לחרדה. ובאופן כללי אני תמיד עושה בדיקות.
מעריך את זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקותתאילנד07/02/2014
שלום רב לאחרונה חזרתי מטיול בתאילנד במהלכו עשיתי מסאג לרגליים ובעת שניקו לי אותם עם מברשת, העור שלי נחתך וירד לי מעט דם.האם ישנה סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידבקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/02/2014אין כל סכנה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלות חשובותעמית04/02/2014
1. האם מגע של פין בפי הטבעת ללא חדירה ממש עלול להדביק באיידס ?
2. האם רימינג עלול להדביק באיידס?
3. מה הסבירות להדבק באיידס מנשיקה ארוכה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובות
עמית09/02/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תשובה לשאלות
עמית09/02/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שאלות חשובות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`11/02/20141) מגע הפין עם פי הטבעת אינו יכול להדביק כשלעצמו.
2) רימינג גם כן לא מדביק כשלעצמו אלא אם כן היתה פציעה עמוקה בעור שנחשף.
3)הסבירות להדבקה בנשיקה ארוכה אפסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאג מאודשי04/02/2014
? בעתיד כאלו ממגעים להימנע כדאיהאםנפגשתי מס' פעמים עם בחורה שמעניקה שירותי מין. מעולם לא חדרתי אליה אך בכמה מהמקרים היא ביצעה בי מין אוראלי ללא קונדום וגם ביצעה בי רימינג. התייעצתי עם הועד חמלחמה באיידס ועצתם היא לחזור לשיגרה ושאין סיבה לחשוש. נבוך במיוחד פניתי גם לרופא המשפחה שלי וקיבלתי תשובה דומה. עם זאת, אני עדיין מעדיף לקבל תשובה מכם, מומחים בתחום האיידס.
השאלה שלי היא - האם אתם רואים סיבה מקצועית בשל אירועים אלו להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג מאוד - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`13/02/2014לא אינני רואה כל סיכון במה שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות בדיקהעמית02/02/2014
האם גם לאחר שבועיים וחצי הבדיקה יעילה כמו לאחר שלושה שבועות מהארוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות בדיקה
עמית02/02/2014כלומר 17 יום מהארוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעילות בדיקה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014אין למיטב הבנתי הבדל עקרוני בין שבועיים וחצי לשלושה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומבו-קופת חולים כלליתרונן31/01/2014
שלום רב.
האם בדיקות הHIV במסגרת קופת חולים כללית היא קומבו?..
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומבו-קופת חולים כללית - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014כן זוהי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה באיכות חיייםעמית30/01/2014
שלום דר נכבד
הנני מרבה לצאת למקומות בילוי של גייז ולקיים תמיד מין אוראלי בטוח עם קונדום. מעולם לא קיימתי מין אנאלי. לאחר כל מפגש אני חש בחרדה נוראית מחשש להדבקה באיידס. החרדה היא ברמה גבוהה מאד עד כדי פגיעה משמעותית באיכות החיים. אני מקיים בדיקתאיידס כמעט כל חודשיים ואז לאחר מפגש בטוח נוסף אני חש שאני חייב לחזור על הבדיקה כי נדבקתי. לפני חמישה שבןעות פגשתי בחור שטוען שהוא נקי מאיידס. שנינו היינו עם קונדום והרגשתי שהוא נוגע לי בפי הטבעת. הוא טען שלא הייתה חדירה. אני מניח שלא כי אחרת הייתי מרגיש אחרת. קשה לי להבין למה זה קורה ואיך אני יכול להיות רגוע יותר. אשמח להתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה באיכות חייים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`09/02/2014כללית אתה נוהג כראוי ומגן על עצמך באופן מומלץ!
הקטע של החרדה שממנה אתה סובל מדבר בעד עצמו ואני מאוד ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שעשוי להקל עליך ולהקטין מנשמעותית את הסבל שלך מן החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמודאגת29/01/2014
לפני יומיים הייתי בפארם והמוכרת התעקשה למרוח לי שפתון, מה שהדאיג אותי זה שהיה לי פצע מיובש שרק לפני כמה שניות ירד ממנו קצת דם.
נגיד אם מישהי השתמשה לפניי באותו שפתון והיה לה פצע ואז טיפות דם נמרחו על השפתון (השפתון סגור) והוא לא התייבש . האם חלילה HIV ידביק אותי באמצעות הפצע שלי שנובע מיובש?
אודה לכם על תשובה והסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`29/01/2014אין כל אפשרות להדבקה על פי התאור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)