מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהעידו21/03/2014
שלום, שאלתי היא כזאת:
במהלך קיום יחסי מין אנאליים, מוגנים לחלוטין, עפה לתוך אחת מעיניי טיפת הפרשה/נוזל מתוך העכוז של הפרטנר (בכמות מזערית)
האם בדרך זו קיים חשש להדבקה?
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`31/03/2014לא אין מצב של הדבקה בדרך זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעמית20/03/2014
1.קראתי מאמר של ד"ר איציק לוי שהוא אומר שיש מקרים נדירים מאוד שקנדידה מתפרצת בתקופת החלון ושיש מקרים נדירים ביותר שגם אחרי חצי שנה לא רואים בבדיקות?
2.יש גם את המקרה של סער עזימי שטוען שגילו אותו בבדיקות רק אחרי תקופת החלון .
אשמח לקבל תשובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`31/03/2014בהכללה אין דבר כזה שלא רואים בבדיקה אחרי שבעה שבועות-כל מי שנבדק שבעה שבועות לאחר החשיפה ויצא שלילי-לא נדבק-נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איידספרח19/03/2014
עשיתי בדיקת איידס לפני שבוע ואני במתח רציתי לדעת אם התשובה הייתה חיובית הייתי כבר יודעת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איידס - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`31/03/2014לא מסוגל לענות. קרוב לודאי שכן היו מודיעים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין אנאלילימור19/03/2014
שלום, מרוב הבורות סליחה הכוונה למין אוראלי אתה בטח הבנת. יש לי שאלה החבר שלי עשה בדיקה יום אחרי המקרה ושלושה שבועות אחרי המקרה ויצא שלילי ברוך השם. הוא רוצה לעשות גם עוד שלושה שבועות האם יש סיכוי לשינוי? יש לו כאבים בצד ימין בצד אולי מפחד קצת צריבה במתן שתן הוא עשה את הבדיקות למחלות מין יצא שלילי ברוך השם מה לפי דעתך יש מצב לשינוי? תודה וסליחה הוא ואני מפחדים היא גמרה בפה שלה הוא לא עשה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין אנאלי
לימור23/03/2014אל תישכחו אותי בבקשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין אנאלי - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`31/03/2014נשמע שאין כל סיכוי. תאורטית בדיקה שלילית כעבור שלושה שבועות אינה שוללת את האפשרות שהבדיקה תהפך חיובית כעבור שבעה שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקל האם לפנות למיון ולבקש PEPרון18/03/2014
היי
אני נמצא כרגע בארהב ואתמול בערב נפגשתי עם בחור.
קיימנו יחסי מין לא מוגנים (כאשר אני האקטיבי). חשוב לי לציין שהמגע המיני היה קצר ולסירוגין (כחמש דק לסירוגין. סוג של "משחק" ששיחקנו - חדירה למשך כחמש דק, הפסקה, ושוב חוזר חלילה).
היום אני יושב בבית וחושב שאולי עליי לבקש מחדר מיון טיפול מניעתי (PEP), האם יש סיכון להדבקה במצב כזה?? חשוב לציין שהגמירה לא הייתה בעת החדירה, וכמו כן שאיני יודע מה הסטאטוס של הפרטנר.
סליחה מראש על הפרטים אבל חשוב לי להיות מדוייק כדי שאוכל לקבל תשובה מדוייקת ככל האפשר.
מבקש תשובה מהירה ככל האפשר כי הבנתי שמדובר בחלון הזדמנויות של 72 שעות וככל שהטיפול ניתן מהר יותר כך סיכויי להצלחה טובים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושב שכדאי לך לפנות לרופא
BIO18/03/2014ולספר לו את זה והוא יחליט אם לתת לך את הטיפול, אין לך מה להפסיד פשוט תגש לבית החולים ותבקש...בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרונית18/03/2014
גם אם הוא פלט את כל כמות הזרע זה לא מסוכן אם חדר לעיניים ,כמות של אוננות הדדית?וממין אוראלי שעשיתי לגבר ופגע לי בעיניים וטיפה חדר לפה ורצתי לשטוף זה לא מסוכן?וחיכוכים של איברים בדגדגן?ונשיקה עם פצע?ודם של פצע חצ׳קון שפוצצתי למישהו חדר לי לעיניים האם כל הסיטואציות שציינתי מסוכנות ?אני בחרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
הילה18/03/2014??!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`31/03/2014כל הסיטואציות שתארת אינן מסוכנות ומה שקורה לך זה שאת בחרדה קשה! את צריכה עזרה של פסיכולוג!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבעות ובדיקהעודד16/03/2014
האם ניתן להידבק ב hiv מהחדרת אצבע לנרתיק של אישה ומהחדרת אצבע של אישה לפי הטבעת שלי?
בהנחה שתמיד יש פצעים כאלה או אחרים על האצבעות, אבל אין דימום ברמה של כריתת אצבע.
ואם צריך להיבדק, האם חובה לחכות 49 יום או שהקדמה בכמה ימים תהיה עדיין מספיק אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבעות ובדיקה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2014אין סכנת הדבקה בדרכים שתיארת
לגבי הבדיקה - שלושה שבועות אחרי הארוע ניתן לאבחן הדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצבעות ובדיקה - המשך
עודד20/03/2014ואם אני בכל זאת מתעקש לבצע את הבדיקה, ולו בכדי להרגיע את המצפון המייסר על השטות שעשיתי, אני מבין שהבדיקה וודאית רק אחרי 49 ימים?
כמה מהמקרים מתגלים אחרי 28 יום?
שמעתי שכ- 95% עד 98%. זה נכון?
באנגליה באמת אומרים שאחרי 4 שבועות הבדיקה היא סופית. למה בארץ דבקים ב- 7 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענייני בטיחות
BIO22/03/2014הרבה רופאים יגידו שתאורטית, אחרי 4 שבועות אצל כל אדם עם מערכת חיסון נורמאלית הבדיקה תשקף את מצבו. 7 שבועות זה זמן שכולל טווח ביטחון. (מסיבות מובנות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגילוי איידסמתן16/03/2014
שלום ,
תוך כמה זמן מיום המגע החשוד ניתן לבצע בדיקה רגילה לגילוי/שלילה של הנגיף ?
אני מתכוון לא בדיקת קומבו שהבנתי שהיא לא מספיק אמינה , אלא בדיקה רגילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעבור 7 שבועות
BIO17/03/2014פעם זמן החלון היה ארוך יותר, היום בדיקות האליזה מדויקות וספציפיות ביותר ומאפשרות זמן חלון קצר יותר של 7 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה לגילוי איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2014בדיקת הקומבו היא כיום הבדיקה הסטנדרטית והמתקדמת ביותר
הבדיקה אמינה שלושה שבועות אחרי יחסי מין לא מוגנים או כל דרך הדבקה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה חריפהעמית15/03/2014
מהי הדבקה חריפה והאם בדיקה לאחר שלושה שבועות תוכל לזהות אותה ברמה גבוהה מאד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה חריפה
BIO17/03/2014היי עמית, הדבקה חריפה אינה ספציפית ואינה מדד להדבקות בHIV מאחר והסימפטומים יכולים להיות משויכים לאינספור סיבות אחרות, כולל חרדה, לכן רופאים לעולם לא בודקים איידס לפי תסמינים אלא רק לפי בדיקת אליזה (נוגדנים) או קומבו, שהם ספציפים.
כדי לשלול הדבקה בנגיף HIV עליך להבדק 7 שבועות אחרי המגע או בדיקת קומבו שבועיים-ארבעה שבועות אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלbio
עמית18/03/2014עשיתי בדיקה באיכילוב קומבו 3 שבועות מהארוע ויצא שלילי. מה הסיכוי שנדבקתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכלל לא סביר שנדבקת
BIO18/03/2014לא משנה מה היה ה"סיכון" שלך, אם בדיקת קומבו בטווח הזה שלילית זוהי אינדיקציה טובה שלא נידבקת, הבדיקה מכילה בדיקה של חלבון או נוגדי הנגיף ואחד מהם בד"כ מתגלה בזמן הזה אם היה הדבקה. ההחלטה הרשמית היא בכל אופן לעשות בדיקת נוגדנים סופית אחרי 7 שבועות, אבל קומבו נחשבת אמינה ביותר ואפילו שוקלים להפוך אותה בעתיד לבדיקת סקר...התשובה לא תשתנה אם היא שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה חריפה - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר18/03/2014הדבקה חריפה היא מצב מרגע ההידבקות למשך החצי שנה הראשונה. רק בחלק קטן מהמקרים יש סימנים וסימפטומים כגון חום, פריחה, הגדלת בלוטות לימפה
בדיקת קומבו שלושה שבועות אחרי ההדבקה היא אמינה ורגישה ומאבחנת את ההדבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בדילדודנה14/03/2014
היי,
הזמנתי מחו''ל מהאינטרנט דילדו וכשהוא הגיע הוא היה סגור בקופסה אבל טיפה פתוח בקצה של הקופסה.
בכל מקרה, לא השתמשתי בו עוד ורציתי לשאול במידה והוא היה אצל מישהו לפני זה עלול להיות מסוכן להדבקות באיידס? נניח אני אשטוף אותו כל פעם בסבון לפני השימוש זה בסדר?
ועוד שאלה- נניח שהוא היה אצל מישהו ורק החזקתי אותו בידיים אפשר להדבק באיידס ככה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדילדו - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014אין כל סיכוי להדבקות מן המכשיר על פי התאורים שלך. שטיפה שלו כל פעם לפני ואחרי השימוש מבטיחים לחלוטין מניעת הדבקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
שאול15/03/2014אתמול השתמשתי בו, ולפני השימוש כמובן שטפתי עם מים וסבון.
קראתי בויקיפדיה שכתוב :
"שימוש בדילדו על ידי יותר מאדם אחד יכול להעביר מחלות מין באותה צורה כמו מגע מיני רגיל. הדבר חשוב במיוחד לדילדואים העשויים מחומרים נקבוביים, כמו גומי (ג'לי). דילדואים העשויים מחומרים לא נקבוביים ניתנים לחיטוי על ידי הרתחה או שימוש בחומר חיטוי. דרך טובה למנוע העברה של מחלות היא שימוש בקונדום המולבש על הדילדו.
"
הדילדו שקניתי עשוי מגומי וניקיתי עם סבון ומים, זה בסדר מספיק כדי למנוע הדבקות כלשהי? כי כתוב בויקפדיה שדילדו שעשויי מחומרים לא נקבוביים ניתן לחיטוי על ידי הרתחה או שימוש בחומר חיטוי..
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה11/03/2014
שלום ד"ר,
היום נפגשתי עם אישה שאינני מכיר. בסיום המפגש היא נשיקה אותה בצוואר כאקט של "אמירת להתראות". כשחזרתי לביתי ניקיתי את איזור הנשיקה באמצעות כהל ואיזור זה הפך אדום לאחר שהכוהל נגע בו.
1. האם אפשר להידבק באיידס כך? אין לי מושג אם היו לא פצעים בשפתיים ומה אם יש לי בעור חתכים שאינם נראים בעין?
2. כיצד היית נוהג לו היית במקומי? מניח לעניין או לוקח טיפול מונע ונבדק לאחר שבעה שבועות?
3. האם זה הגיוני שעור בריא יהפוך אדמומי במגע עם כהל? או רק אם יש בו פצעים גם אם אלו אינם נראים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014עניתי לך כבר על השאלה הזאת-אין צורך לעשות דברץ אם ממשיך להציק לך ראוי שתטפל בחרדה המציקה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ היסטרי חשש להידבקותיוסי11/03/2014
שלום לכולם. עשיתי סקס מוגן עם אישה שיכול להיות שהיא חולה או נשאית. ויום לאחר הסקס הרגשתי צריבה קלה בקצה איבר המין וגם בזמן השתן . הלכתי לרופא והסברתי לו את המצב והוא בדק לי בדיקת שתן שיצאה תקין ואמר לי שאין סיכוי שקיבלתי מחלה והכל בראש שלי. התייעצתי עם עוד אדם שאמר לי שיש לי יכול להיות רגישות ללטקס . ועם זה לא עובר לי בימים הקרובים לגשת לבדיקות מעמיקות . בינתיים עבר כמעט שבוע וזה לא עבר לי . ויש לי עדיין את הצריבה באיבר המין ובזמן השתן . האם יכול להיות שקיבלתי איידס.
ואם לא איידס אז מחלה אחרת. ואם כן אפשר לקבל שמות שמתארות את מה שאני מתאר לכם. בבקשה תענו לי בדחיפות אני בלחץ היסטרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ היסטרי חשש להידבקות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014כל מה שאמרו לך כל הגורמים שתארת אכן נכון לגמרי-אין מצב שבו נדבקת בעקבות מקרה שאתה מתאר. הבעייה העיקרית שלך זאת החרדה ויתכן גם רגישות של העור לקונדום. אם לא יעבור לך גש לרופא אורולוג או עור ומין אבל לא בגלל שנדבקת באיידס מפני שזה לא מה שקרה.
מלבד שאת ראוי מאוד שתטפל בחרדה שאינה מניחה לך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריך לפנות לעזרהשגיא11/03/2014
שלום!
לפני יום נפגשתי עם גבר שאני מכיר. במהלך המפגש אוננו אחד לשני, הוא גמר על היד שלי ואני על שלו. אני בלחץ עכשיו ולא יודע אם עלי לפנות לעזרה. האם איידס או מחלות אחרות יכולות לעבור בצורה שכזו?
תודה על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריך לפנות לעזרה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014לא אין כל צורך לפנות לעזרה ואין כל אפשרות להדבק בדרך זאת שאתה מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה10/03/2014
שלום ד"ר,
היום נפגשתי עם אישה שאינני מכיר. בסיום המפגש היא נשיקה אותה בצוואר כאקט של "אמירת להתראות". כשחזרתי לביתי ניקיתי את איזור הנשיקה באמצעות כהל ואיזור זה הפך אדום לאחר שהכוהל נגע בו.
1. האם אפשר להידבק באיידס כך? אין לי מושג אם היו לא פצעים בשפתיים ומה אם יש לי בעור חתכים שאינם נראים בעין?
2. כיצד היית נוהג לו היית במקומי? מניח לעניין או לוקח טיפול מונע ונבדק לאחר שבעה שבועות?
3. האם זה הגיוני שעור בריא יהפוך אדמומי במגע עם כהל? או רק אם יש בו פצעים גם אם אלו אינם נראים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר להידבק בדרך כזו
סיון11/03/2014בשביל להידבק מרוק צריך כמות גדולה של כמה ליטרים של רוק מה שהגוף לא מייצר.. ככה שאין לך ממה לחשוש מהעניין הזה...
בעניין הכהל אני חושבת שאתה רגיש לזה.. נסה לשים אלוורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014אין צורך לעשות דבר ואין כל סיכוי להדבקה באיידס על פי התאור שלך!!
אודם בעור לאחר אלכוהול שכיח למדי ואינו מעיד על שום דבר מדאיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידותגיא10/03/2014
שלום רב,
אני מטופל באטריפלה מזה שנתיים וחצי ונוטל באופן קבוע מידי יום את הגלולה.
בסופ"ש האחרון יצא שקיבלתי מעין "בלק אאוט" ובבקר שקמתי לא היתי משוכנע אם נטלתי בלילה או לא. מאחר וחששתי לקחת גלולה שקמתי בבקר מפאת הסיבה שיתכן שנטלתי ורק לא זכור לי,אז פשוט לא לנטלתי.
שאלותיי:
בהנחה שחלילה שכחתי לקחת את הכדור ויצא שנטלתי את הכדור רק אחרי 48 שעות מהנטילה של האחרון, מה הסיכוי שפיתחתי עמידות?ואיך ניתן לבדוק זאת?
שאלה שניה: האם פעלתי נכון או היה לי לקחת את הגלולה בבקר מייד שקמתי ולא היה קורה כלום אם היה לי בדם מינון כפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/03/2014אין כל סיכוי שבגלל אי נטילת התרופה למשך יום אחד מפתחים עמידות!!
נטילתץ מנה כפולה אינה מסוכנת ואפשר להתעלם מכך. מאידך גיסא גם אי נטילת תרופה במשך יום אחד אינה משנה למעשה דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)