מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנדום נישאר בפי הטבעת.איתן07/08/2014
פר ניכבד . שאלתי אותך ואני שואל שנית . ראשית ברצוני להדגיש שאני עושה סקס בטוח עם קנדום עם בחורים מיזדמנים כאשר אני הצד הפסיבי זא חודרים אלי . בשנה האחרונה היו כמה מקרים בהם בסיום האקט שבחור זה או אחר חדר לי כאמור עם קנדום ובסיום החדירה היו מיקרים שגמר בקנדום והיו מיקרים שלא גמר או שיתכן והיה פריכם בקנדום נכון כעקרון הסקס בוצע בטוח אך ----כשהבחור יצא הוא לא אחז בבסיס הקנדום ואני צר מאוד ויתכן גם הזיקפה ירדה לו והקנדום נישאר אצלי תקוע בפי הטבעת לא התמהמתי ומשכתי את הקנדום ממני החוצה . ברצוני לשאול( למרות שזה לא כול כך סביר) באים יתכן ובזמן שהקנדום ניתקע להדגיש( לא ניקרע) בפי הטבעת גלש הזרע וניכנס אלי ??? אני שואל שוב האים לדעתך יש סיכוי או סיכון להידבק בנגיף האיידס כתוצאה מסיטואציות אלו .? ....והאים אני יכול להיות רגוע ? אני מודה לך על התיחסותך והתרומה שלך לקהילה ולכלל האכלוסיה במשך כול שנות עבודתך בחקר ,בטיפול ובמניעת מחלת נגיף האיידס . תודה איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפר צבי בנטואיץ
איתן07/08/2014.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר אודה לך אם תשיב לי לא השבת עדיין
איתן08/08/2014ראה שאלה למעלה קנדום נישאר בפי הטבעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר בבקשה תענה לי על השאלה הנל
איתן10/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפר תשיב לי על השאלה למעלה
איתן11/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדום נישאר בפי הטבעת. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/08/2014הסיכוי לכך קטן ביותר ולמעשה זניח על פי התאורים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבר 7 שבועו האים קיים סיכוי להדבקה?
איתן08/09/2014פר אני יודה לך אם תשיב לי שוב עבר מהמיקרה הנל 7 שבועות ברצוני להיבדק .ואני מאוד חרד מהתוצאה פר האים יש איזה סיכוי להידבק ב איידס עפ מה שסיפרתי לך . במיקרה הנל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפר בנטוביץ
איתן08/09/2014.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהחניכייםחדוה06/08/2014
שלום.
רציתי לדעת האם אפשרי להידבק באיידס כאשר מתנשקים עם אדם שיש לו חניכיים רגישות ומדממות וממש מרגישים את הטעם של הדם ובולעים אותו.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהחניכיים - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014לא אין כל סיכוי להדבק כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש כלל אחד שימנע את כל השאלות?
חדוה07/08/2014יש פה המון שאלות מאד פרטניות, האם יש כלל ברור לאופן בו יש חשש להידבק באיידס? כלל שימנע את כל השאלות הפרטניות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובתך...
חדוה07/09/2014האם יש כלל ברור לגבי דרכי הידבקות באיידס שימנע את כל השאלות הפרטניות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמובן תודה על תשובתך!
חדוה07/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוכמובן תודה על תשובתך! - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/09/2014הוספתי את התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה הוספת את התגובה....?
חדוה10/09/2014?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה את תגובתך לגבי הכלל
חדוה14/09/2014תוכל להגיב שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רואה את תגובתך לגבי הכלל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`17/09/2014אין כל סיכוי להדבק מדם בפה בגלל שהרוק מנטרל את הנגיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בנטואיץ - שאלה זיבהגונן06/08/2014
1)האם זיבה יכולה לעבור בנשיקה?
2) נגעתי לכמה שניות בשפתי הפות של אישה עם השפתיים שלי בפה סגור אבל ..ממש לשתי שניות , האם יש סכנה בעת החיכוך הזה ? לא היה שם נוזלי נרתיק והשפתיים שלי היו יבשות . החיכוך של שתי שניות.האם יש מצב שהיה שם לפני נוזלי נרתיק והם התייבשו ולא ניקתה אותם עם מגבון או משו ובגלל זה זה עבר לי לשפתיים ואחרי זה נכנס לפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' בנטואיץ - שאלה זיבה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014מן התאור שלך הסיכוי להדבקה למעשה לא קיים!
למה אתה מעלה בכלל את השאלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלכתי קצת לאיבוד ואשמח לתשובהאני05/08/2014
שלום רב
לפני מעט יותר משלושה חודשים קיבלתי מין אוראלי ללא קונדום מבחורה שאיני מכיר, ללא גמירה. שטפתי בסבון את איבר מיני שמתי קונדום וחדרתי וגינלי לכמה דקות שגם שם לא הייתה גמירה.
כעבור כמעט 9 שבועות עשיתי בדיקת איידס מהירה, ללא קומבו או כל שהוא דומה לזה, את הבדיקה עשיתי בקנדה, הבדיקה יצאה תקינה.
כעבור כמה נכנסתי לניתוח בלשון להסרת נוירופיברומה ומאז אני על אנטיביוטיקה.
כשבועיים לאחר הניתוח (11 שבועות וקצת מאז המגע) נעשתה לי בדיקת דם CBC והמדדים הראו שהכל תקין, תאי דם לבנים מעט מעל הנורמה (גבוה).
האם לדעתך עלי לגשת שוב לבדיקה?
האם ישנה סבירות שה CBC עם תאי דם לבנים גבוהים מהנורמה יכול להצביע על אי הדבקה?
אודה לכם מאוד על כל תשובה.
בברכה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין
אני05/08/2014שכחתי לציין שאני שואל את כל זה מאחר וחודש לאחר המקרה היתה לי הרגשה משונה בגרון כמו של שערה ולאחר מכן שלושה שבועות של כאבי גב תחתון וכאבי שרירים מתחלפים.
כיום יש לי כאבים משונים בגרון (אמנם אני כבר שלושה שבועות אחרי הניתוח אבל זה לא אותו כאב כמו מקודם) יש הרגשה של בלוטות לימפה כואבות בשני צידי הראש מאחור וגם בצד שמאל של הצוואר. (הניתוח היה בצד ימין)
סליחה על ההטרדה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לציין - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014אין כל צורך בבדיקה נוספת וגם נסיבות המקרה לא מחשידות להדבקה בכלל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ'.ירון04/08/2014
הייתי עם חשפנית והיינו ערומים ואני ישבתי והיא עלתה עליי אבל לא נגעה לי באיבר מין כי נזהרה כמובן כי פחדה ממחלות וכו' . והרגשתי שממש לשניה היא בטעות תוך כדי תנועה נגעה עם הנרתיק שלה בקצה הפין שלי .. אני חושב אולי היא העבירה לי את וירוס הפפילומה מהעור שלה לעור שלי .
יש לציין שעשיתי ברית מילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ'. - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014הסיכוי להדבקה על פי מה שאתה מתאר זניח !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה וגמירה בקנדוםבחור בן 3504/08/2014
בחור שאני לא מכיר חדר אלי עם קנדום ומישחה עב מיים ky. כאשר הוא שוכב מעלי . לכול אקט החדירה הוא היה עם הקנדום עלו וכאמור בסוף גמר בתוך הקנדום ---אך כשיצא הקנדום ירד ונישאר תקוע לי בפי הטבעת . מייד משכתי אותו הסתכלתי וראיתי שהוא לא ניקרע והזרע אכן בתוכו . האים בסיטואציה זו בהנחה שהוא נשא יש סיכון כול שהוא להידבק בנגיף האיידס והאים לדעתך צריך ללכת לטיפול מונע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפר בנטוביץ
איתן06/08/2014.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדירה וגמירה בקנדום - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014אין כל סיכוי להדבק כך ואין צורך להבדק ואין צורך לקבל טיפול מונע!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור בנטואיץ' - שאלות צהבת Bרישי03/08/2014
שלום
1)ראיתי שצהבת B אפשר להדבק בה כמו באיידס , ובניגוד לאיידס גם רוק מדבק , האם זה נכון? האם דרושה כמות גדולה מאוד של רוק ולא סבירה, שתעבור בנשיקה כמו באיידס על מנת להדבק. כי אמרו שברוק אפשר להדבק בהפטיטיס מה הסיכוי אם כן בנשיקה של כמה שניות או אם היתה טיפה של דם שלא שמתי לב ויצאה מהפה שלה כי אמרו שהסיכוי להדבק גבוה פי 100 מבאיידס אז אולי רוק\טיפת דם יספיקו.
2) אני בן 22 האם סביר שעשיתי חיסון נגד צהבת B בגיוס ?
3) כתוב שהנגיף יכול לשהות מחוץ לגוף הרבה זמן יחסית, האם חיטוי בסבון משמיד אותו? כי אם מחטים מחט והוא מושמד אז למה שסבון לא יחטא נגיד איבר מין שהיה עליו הנגיף והתבייש למשל נוזל נרתיק שהתייבש.
4)אומרים שזה מדבק פי 50-100 יותר מאיידס. אז איך יש פחות מ100 חולים בשנה בנגיף הזה ובאיידס יש קצת יותר נראה לי . האם הגוף מתגבר יותר על הנגיף? מה שלא קורה באיידס כלל
יש לציין שעשיתי 3 חיסונים של הפטיטיס B כשהייתי תינוק . ואולי עוד אחד בגיוס אבל אני לא בטוח אם עשיתי בגיוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופסור בנטואיץ' - שאלות צהבת B - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014ההדבקה בהפטיטיס אכן יותר גדולה אבל יחד עם זאת התשובה על מרבית שאלותיך היא שלילית. מסתבר שגם בהפטיטיס לא נדבקים כל כך בקלות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלההילה03/08/2014
תוך כמה שנים המחלה מתפרצת המידה ואדם נושא את המחלה ואינו מטופל?כיבור כמה שנים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב מתעלמים
הילה09/08/2014שאלתי תוך כמה זמן מתפרצת המחלה למי שלא מטופל או לא יודע שהוא נשא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/08/2014בממוצע שמונה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/08/2014בממוצע שמונה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
הילה17/08/2014ראיתי שפרופסור מרגלית ענתה למישהו על זה שחיכוך הוא מדבק באיידס ואתה אמרת שלא מה התשובה הנכונה ?כן או לא ? ואם התנשקתי עם מישהו שמדמם בחניכיים או שתיתי מכוס של מישהו יום אחרי שהוא עבר עקירה והיה לו קצת דימום זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
הילה25/08/2014למה לא עונים לי ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`26/08/2014לא נדבקים כך בשום אופן!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איידסעידן02/08/2014
שלום, אני מתכוון לעשות מסאג, רציתי לדעת אם איבר המין שלי נוגע בסדין או מגבת שהשתמשו בה אנשים אחרים יכולה להדביק אותי באיידס או במחלה אחרת ? נגיד שהסדין לא כובס כראוי וכשגמרו עליו ...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר03/08/2014אין כל מצב להדבקה במגע עם סדין או מגבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופ' בנטואיץ'רונן02/08/2014
שלום .
ירדתי למישהי לכמה שניות , ממש כמה שניות . וירדתי עם פה סגור , כלומר רק עם השפתיים נגעתי בעור שלה וזהו השפתיים שלי היו יבשות וגם שלה ..
ואז נגעלתי אז אחרי 2 דקות מיד שטפתי את זה עם סבון ,רק את השפתיים החיצוניות(כאילו שטפתי בפה סגור שלא ייכנס לי לפה).
הבנתי שסבון מחטא את נגיף הhpv פפילומה כלומר משמיד אותו למשל שהסבון מחטא יד נגועה בנגיף אם שוטפים ידיים.
יש לציין שעבר 8 חודשים ואין לי קונדילומה או משהו כזה , רק חשש מהזנים המסרטנים ומסרטן הפה שאני אפילו לא בטוח שזה אפשרי סרטן הפה כי הרופאים היותר נחשבים טוענים שאין חיה כזאת .
1)השאלה אם הסבון מחטא גם מהשפתיים החיצוניות של הפה שלי אם שטפתי עם סבון?
2)אני בפחד שהוא נשאר בשפתיים ואז עובר לי לתוך הפה נגיד כשאני מכניס את השפתיים לפה . האם הוא יכול לעבור מהשפתיים לפה כשאני מכניס את השפתיים לפה כזה כתנועה אינסטקטיבית?
3)אם סבון כן מחטא אז למה הנגיף לא מושמד נגיד כשאדם מתקלח ומסבן את איזור איבר מינו הנגוע? למה חיטוי פשוט בסבון מחטא אותו וחיטוי בסבון באיבר המין לא מחטא? (או שהוא כן ואני לא יודע, אבל אם כן אז איך זה ככ מדבק)
4)האם אחרי שהוא חודר אל הגוף הוא עדיין נשאר במקום החדירה על העור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פרופ' בנטואיץ' - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014ההדבקה קורית דרך נוזל הזרע שמכיל כמויות גדולות של נגיף ולא עי מגע עם העור וגם לא עור של אבר המין!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמנשה02/08/2014
לאחר שעשיתי דיקור ברפואה משלימה והמטפל הוציא את המחטים מהגב, הוא מרח לי משחה על הגב בידיו בלי כפפות.
אם היה לי פצע פתוח מהדיקור וגם לו היה איזה פצע או דימום ביד אפשר להידבק כך באיידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה על דיקור
עדי02/08/2014הדיקור היה אצל כירופרקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת לשאלה
עדי02/08/2014חשוב להבין שהמחטים של הכירופרקט שעכשיו הייתי אצלו היו גדולים יותר מדיקור שעשיתי פעם מזמן עם מחטים קטנים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחננת לתשובתכם
מנשה03/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה מתחננת לתשובה
מנשה03/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה? בלחץ...
מנשה06/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`07/08/2014לא אי אפשר להדבק כך באיידס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/08/2014לא אי אפשר להדבק כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה קטנה
מנשה07/08/2014בהמשך לשאלתי, גם אם המחט היתה גדולה אצל הכירופרקט והכי חשוב גם אם היה לי דימום מהדיקור אי אפשר להידבק באיידס כך ? כלומר אם היה לי דימום והוא מרח לי משחה על המקום בלי שהוא שם כפפות וגם לו אולי היה דימום או איזשהן הפרשות מפצע פתוח שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה קטנה
עדי08/08/2014לא קיבלתי תשובה. קצת בלחץ.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה קטנה....
עדי09/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה קטנה
מאור11/08/2014מאוד אודה לתשובה...
מנשה14/08/2014אודה מאוד אם מישהו יוכל לענות לבקשת הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה קטנה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`15/08/2014לא לא ניתן להדבק כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהחושש מאוד01/08/2014
שלום לרופא,
היום במהלך קניות בסופר כשבחרתי ירקות הרמתי בטעות גרעין של ליצ'י הגרעין היה לח (רטוב אך לא מטפטף). בסופר הזה כמעט כל העובדים נמנים על אחת מקבוצות הסיכון לשאת את נגיף ה HIV. החשש שלי הוא שאחד מהעובדים אכל את הליצ'י ואחר כך השאיר את הגרעין בפיו ויתכן והוא סובל מדלקת חניכיים או דימום. ואח"כ הגרעין עם הלחות באו במגע עם ידי. אני חושש שמא הפרשות מפיו של אחד העובדים באו במגע עם פצע בידי. האם יש לחשש להדבקה באיידס? האם יש צורך בטיפול מונע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014כל התאור שלך מבהיר עד כמה אתה פוחד ממה שאין לו כל בסיס עובדתי!
אין ולא היתה אף פעם סכנה להעברה מנוזלי הפה גם אצל נשאים שכן גם אם יש נגיף ברוק הוא לא מדביק. אין כמובן כל צורך בטיפול מונע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחברה שלישלום30/07/2014
יצא לפי אבחון של רופא עור שלבקת חוגרת בגב התחתון בצד ימין .. הרופא עור לא המליץ על בדיקות דם , האם זה יכול להוות כתסמין ל hiv ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ולציין
שלום30/07/2014שלפני כמה חודשים אבחנו אצלה גם פטריית קנדידה אלבקיינס בנרתיק ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות של הנגיף לקוקטילשי30/07/2014
האם יש אנשים שלא נמצא להם קוקטיל מתאים מאחר והנגיף עמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות של הנגיף לקוקטיל - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014כיום זה מאוד נדיר במקומותינו שכן כל הנשאים המקבלים טיפול בסהכ מקבלים את הטיפול כמו שצריך ולכן אין שכיחות גדולה של עמידות. באותם מקרים שהנשאים לא מקפידים ולא לוקחים את הטיפול כמו שצריך יכולה להתפח עמידות אבל גם אז יש מספיק צרופים של תרופות שיכולי להתגבר גם על העמידות הזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגל29/07/2014
שלום ד"ר,
היום נפגשתי עם בחורה שאיני מכיר לדייט. לבחורה היה פצעון על הסנטר ועליו היה דם קרוש אך דם לא זב ממנו. התחבקנו כך שיתכן ואותו הפצע בא במגע עם העור שלי ויתכן אף שנגע בפצעון שהיה על צווארי (הפצעון על צווארי היה ללא דם וסגור= פצעון עם צבע לבן).בנוסף, הבחורה נישקה פעם אחת נשיקה קצרה של שניה את צווארי (יתכן על הפצעון) והלכנו יד ביד לאחר שנגע בידה בפצעון. מלבד זאת לא היה בינינו שום מגע לא נשיקות בפה וכד'. ברצוני לציין, שלא הבחנתי בסימני דם על חולצתי או על צווארי. יש לי כמה שאלות:
1. אני יודע שעל מנת להידבק באיידס צריך כמות דם משמעותית. האן העובדה שלא היה מעבר דם מעידה על כך שאין ההדבקה אפשרית?
2.האם דם קרוש נחשב כמו דם יבש ואינו יכול להעביר את הנגיף?
3.האם לדעתך יש סיכוי שנדבקתי?
אשמח לתשובה מפורטת עד כמה שביכולתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` צבי בנטואיץ`02/08/2014כל מה שאתה מתאר אינו יכול לגרום להדבקה!!
לו היו נדבקים כך-כל העולם היה מלא באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)