מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדר מלח לתינוקת בת 6.5 חודשיםענת21/09/2010
לבתי בת 6 וחצי חודשים יש דלקת ראיות. הרופא נתן טיפול אנטיביוטי ל3 ימים פעם ביום.ה בנוסף כולה מלאה נוזלת שלא ממש יוצאת. האם טיפול בחדרי מלח עוזר? האם זה יכול להזיק? מה היית ממליץ לעשות כנגד הנזלת שממש מפריעה לה לישון בלילה.
בתודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010חדר מלח לא יזיק. אבל זה ג"כ לא ידוע אם זה יעזור
בייחס לליחה:
ילדים קטנים כשהם מנוזליםת או סטומים באף זה לא מסוכן אבל זה ממש מפריעה. בחורף זה יכול להתמשך ל חודש או יותר. בקץ בדרך כלל זה עובר יותר מהר.
בגלל הצינון הילדים עצבנים ובנוסף:
מקיאים
לא יושנים
מסרבים לאכול
בכיינים
משתעלים
אין משהוא תרופתי לעזור להם.
להקלה יכולים להשתמש עם מכשיר אידים, או לטפטף תיפות מי מלח לאף
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שנולדליטל21/09/2010
שלום רב
יש לי תינוק שנולד ושמתי אותו בטרמפולינה. הראש שלו היה נטוי אז ניסיתי ליישר אותו. האם זה בסדר?
והאם כאשר הרימו אותו מהעריסה פעם 1 ולא תפסו לו את הראש האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010זה בסדר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשהחנה20/09/2010
שלום,
1. בתי בת החודש וחצי מסיימת את הבקבוקון הראשון של סימיקול (נגד גזים) האם זה
בסדר לרכוש חדש או שמה יש חשש להיתמכרות - האם ממליץ?
2. באיזה חודש/ים תינוקות מתגברים על פליטות ומעכלים את החלב טוב יותר?
(מה שבוודאי ייגרום לבתי לעשות גראפסים במקום פליטות)...
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/20101. זה בסדר
2. עד גיל שנה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בגיל 6 חודשיםליאת20/09/2010
בנה של חברתי בן כחצי שנה בחודש האחרון נהיו לו התקפים של כאבי בטן היתה אצל הרופאים ולא מצאו כלום שינתה את התזונה לצימחי ולנוטרומגן אך ללא הועיל, נגשה עם הומופאתית בקיצור בדקה הרבה כיוונים אשר נשללו מה עוד יכול לגרום לכך?
יש לציין כי בלילה ישן טוב ויש שעות מסויימות ביום שכואב לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי20/09/2010יש לבדוק בדיקה כללית יסודית לראות אם אין סיבה אחרת לאי שקט,
אם אכן מדובר בכאבי בטן ניתן לשקול אולטראסאונד בטן לאחר בדיקות מעבדה בסיסיות כמו ספירת דם בדיקת שתן ובדיקת צואה.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמתעייפתמגי אלי20/09/2010
שלום רב,
אתמול שלחתי את השאלה אך משום מה נמחקה..
אנא אם ניתן לעזור לי
התינוקת שלי מתעייפת מאוד אחרי פעילות של רבע שעה עשרים דקות והיא נרדמת לחצי שעה. בעיקר אחרי שאני משכיבה אותה על הבטן והיא מרימה ראש.
באולטרא סאונד עוברי הייתה נקודה אקוגנית אחת ואנו מתוכננים לאקו לב בעוד כחודש.
הם העייפות שלה היא נורמאלית? האם יש קש בין שני הדברים?
תודה מראש,
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי20/09/2010הייתי מתחיל בבדיקת רופא ילדים בסיסית.
זה ישלול הרבה בעיות אפשריות.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזור סיכונים בהחלפת מזון תינוקותאלי20/09/2010
שלום,
התינוקת שלנו מקבלת מטרנה, סימילאק וחלב אם לחילופין. זאת משום שברצוננו לפזר את הסיכון שאחד המוצרים לקוי או חסר מרכיב חיוני (כדוכמת הטרגדיה של מקרה רמדיה). התינוקת לא מראה סימני מצוקה מיוחדים אבל נאמר לי שאין לעשות זאת. האם להמשיך בשיטה זו או להצמד למוצר אחד בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי20/09/2010אין כל סיבה לנוהג הזה.
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להסבר
אלי21/09/2010האם יש סיכון בריאותי בנוהג הזה? אם לא, האם הדבר לא יכול להציל התינוק במידה ואחת החברות מתרשלת בייצור? (כמו במקרה רמדיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010זה יותר קשה על מערכת העיכול
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםגל20/09/2010
שלום רב יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים אתמול בבוקר החל חום גבוהה מעל 39 מעלות ללא סימנים של שעול צינון, אני מורידה לה אותו עם אקומלי נר (לא מוכנה דרך הפה כלום) אבל החום אחרי שעתיים חוזר להיות גבוהה אם כי פעם אחרונה שנתתי לה היה יותר פער בעלית החום, נתתי לה גם נורופון בנר (זה מוצר חדש) 60 מ"ג, האם אפשר לשלב את שני הכדורים האלו ללא קשר בזמן כלומר אם אני נותנת אקמולי כל 6 שעות אפשר בינהם לתת נורופן נר לפי הזמן שלו (זה 60 מ"ג).
דבר נוסף היא ביום יום כשאין לה חום לא שותה הרבה לרוב פירות נוזלים, עכשיו שיש לה חום לא מוכנה לשתות ולאכול כמעט כלום ואני מכריחה אותה לשתות וזה גם כמה טיפות מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי20/09/2010אם החום עולה כעבור זמן קצר ניתן לתת התרופה החלופית.
בדרך כלל אין סיבה שזה יקרה אם מקפידים על מינון נכון.
לנושא השתיה , אכן תתכן התייבשות ויש צורך לפנות לרופא המטפל לבדיקה
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון לתינוקאלה20/09/2010
לתינוק בן שנה ושבע חודשים יש גרון אדמדם ונעלם הקול (לא לגמרי, אך הוא מאוד צרוד). הרופא אמרה שהגרון שלו אדמדם ונתנה סירופ Aerius. מה שאני קראתי על הסירופ הזה - שהוא אנטי אלרגני ונגד נזלת כרונית.
איך ניתן להקל על כאב גרון, כתוצאה מדלקת ויראלית? אולי יש איזה תרופות סבתא לתינוק בגיל הזה, או לחלופין איזה סירופ טבעי?
תודה, אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010אכמול או נורופן דרך הפה
דבש
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לפעוטהניצן20/09/2010
שלום.מה ניתן לתת לתינוקת בת 3 שבועות שסובלת מתופעה של גזים בלילה המתבטאת באגרוף הידיים,תנועות חדות ובכי ארוך?
בנתיים אנחנו נותנים לה מספר ימים את התרופה "סימיקול" בהמלצת רוקח אך לא נראה שזה מסייע לה ממש. האם יש להמתין בסבלנות עד להשפעת התרופה?
ניסינו קודם את הטיפות ההומיאופתיות ללא הצלחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניצן שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010אין הרבה שעוזר
הייתי מבקר אצל הרופא ילדים לבדיקה שיגרתי
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצן שלום
אמא נועה21/09/2010עצה מנסיון שלנו: קפיצות מתונות על כדור פיזיו כשהתינוקת חבוקה על הידיים עזר מאוד להרגיע את הכאב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי המליצו...
אלה02/10/2010לשתות תה קמומיל, תה שומר ומים רותחים שהושרו בהם זרעי כמון (האמא צריכה לשתות). לפעמים נראה שעוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל הטבורא20/09/2010
שלום רב,
אנו מתגוררים בחו"ל, בשעה טובה ומוצלחת נולדה לנו לפני כשישה ימים תינוקת מקסימה.
כשהגענו הביתה מבית החולים הבחנו כי הקליפס המהודק לחבל הטבור עדין נשאר עליו.
האם זה תקין? האם הקליפס יכול להישאר עד לנפילתו הטבעית של חבל הטבור?
כמו כן, האם זה בסדר להרטיב את האיזור? עשינו לה כבר אמבטיות...
ואשמח לקבל עוד קצת פירוט לגבי איך לנקות אותו, קנינו פדיי אלכוהול 70 אחוז ועם זה אנחנו מנקים רק לאחר האמבטיה, האם זה בסדר?
תודה רבה וסליחה על השאלות המרובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010האם זה תקין?
כן
האם הקליפס יכול להישאר עד לנפילתו הטבעית של חבל הטבור?
כן, או רופא ילדים יכול להוריד
האם זה בסדר להרטיב את האיזור?
עדיין לא
לנקול עם כל החלפת חיתול עם אלכוהול
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל הטבור-שאלה קטנה נוספת
א21/09/2010האם זה בסדר לנקות את פדי אלכוהול 70 אחוז מוכנים או שחיבים עם נוזל וקיסם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב
ד''ר קווין שרייבר22/09/2010הפדים בסדר
בברכה דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןיעל19/09/2010
שלום ד"ר,
לבתי בת החודשיים וחצי הופיע נקודת חן אשר הסבה את תשומת ליבי כעת הנקודת נמצאת על היד השמאלית שלה. האם זה מצב תקין? היא אינה נחשפה לשמש ישירות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010בד"כ נקודות חן לא סימן לדאגה
בלי לראות, קשה להגיד בבדעות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דםשירז19/09/2010
שלום רב ,
אשמח עם תוכלו לעזור לי להבין את הספירה שנעשתה לילדה בת שנה , היתה עם שילשולים , ונזלת בשבועיים האחרונים , כרגע אחרי חיסונים של גיל שנה ,
מה הבדיקות מראות?
תודה מראש
WBC-Leucocytes 10.3 10*3/micl 6,00 - 17,5 .(...*......).
RBC-Red Blood Cells 4.91 10*6/micl 3,90 - 5,50 .(.....*....).
Hemoglobin 12.9 g/dl 11,10 - 14,1 .(.....*....).
Hematocrit 38.4 % 28,00 - 50,0 .(....*.....).
MCV-Mean Cell Volume 78 fl 72 - 88 .(...*......).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 26.3 pg/cell 24,00 - 35,0 .(.*........).
MCHC-M.Cell Hb cont. 33.6 g/dl l 32,00 - 37,0 .(..*.......).
RDW-Red Cell Distri.Width 13.2 % 11,60 - 15,0 .(....*.....).
Platelets 482 10*3/micl 150,00 - 450, .(..........)*
MPV-Mean Platelet Volume 10.8 fl 8,5 - 12,9 .(....*.....).
ןוכדעל בל םיש 4.11.08-מ לחה
.סוחייה יכרע
Neutrophils % 26.7 % 17 - 48 .(..*.......).
Lymphocytes % 58.4 % 33 - 48 .(..........)*
Monocytes % 9.1 % 3 - 13 .(.....*....).
Eosinophils % 4.9 % 0 - 3 .(..........)*
Basophils % 0.9 % 0 - 1 .(........*.).
Neutrophils # 2.75 # 1,00 - 8,50 .(.*........).
Lymphocytes # 6.00 # 4,00 - 13,5 .(.*........).
Monocytes # 0.94 # 0,60 - 1,10 .(......*...).
Eosinophils # 0.50 # 0,30 - 0,50 .(.........*).
Basophils # 0.09 # 0,00 - 0,20 .(....*.....).
CBC Remark לבקתת יפוקסורקימ חטשמ תאצות
דחא הדובע םוי ךות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירז שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010הספירה תקינה
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעייפת מפעילותמגי אלי19/09/2010
שלום רב
הגברת הקטנה בת שלושה חודשים ומשהתחלתי לעשות לה תרגילי התפתחות ובעיקר השכבה על הבטן עם הרמת ראש ( מצליחה לכמה דקות כאשר כל יום ישנו שיפור) אני מוצאת אותה נורא עייפה לאחר מכן והיא נרדמת לחצי שעה לערך. אני עושה לה פעילות כזו במשך רבע שעה - עשרים דקות אחרי כל ארוחה ( שעה אחרי ארוחה). נראה לי הגיוני שהיא מתעייפת מכיוון שהיא מתאמצת בהרמת הראש, האם זה הגיוני באוזניייך?
נ.ב: הייתה לה נקודה אקוגנית אחת באולטרא סאונד עוברי ואנו מתוכננים לאקו לב בעוד כחודש. הרופאים המליצו לתר ביטחון.
האם יכול להיות קשר לעייפות?
מודאגת..
תודה מראש
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010זה נשמע בסדר
אני לא חושב שיש קשר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםאמא19/09/2010
שלום ...
התינוק שלי בן 6 חודשים וחצי סובל מדלקת אוזניים חריפה ונוזלים כימעט כל חודש
וזה ממש מכאיב לו בנוסף לסרבנות מלאה לבקבוק....
רציתי לברר:
*מה הסיבה לכל כך דלקות ונוזלים באוזניים?
*מה אפשר לעשות כדי להפחית אפילו למנוע את הדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי20/09/2010אבחנת דלקת אזניים בעייתית,
בפועל יש אבחנת יתר הרבה פעמים כאשר הרופא לא מוצא בעייה אחרת
לכן אני מציע להתייעץ עם רופא אא"ג בכל פעם שעולה אפשרות כזו.
גם הגיל לא מתאים לדלקות אזניים חוזרות.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אוכלדניאלה יובל19/09/2010
היי
ביתי בת כ3 חודשים במשקל 6 ק"ג
היא מוזנת בסימילאק
אבל לאחרונה התחילה להיות יותר ויותר סרבנית לאוכל
אומנם היא אוכלת את הכמות הרגילה כל יום אבל זה אחרי מאמץ רב
האם כדאי לתת לה פורמולה אחרת כמו מטרנה ופשוט לשלב בין השתיים-ארוחה כזו ואחת כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאלה שלום
ד''ר קווין שרייבר21/09/2010אם היא עולה יפה משקל לא הייתי משנה פורמולה
תבדקי דרך טיפת חלב
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)