מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריכהסיון23/08/2010
שלום,
האם מומלץ לקחת תינוק בן 3 ח' לשיעורי שחייה בבריכה מחוממת במרכז טיפולי?
הוא אוהב מים ויש לכך חשיבות מוטורית אך מה לגבי חיידקים, וירוסים , כלור... שבמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי23/08/2010אכן הבריכות הן מקור לא אכזב להדבקה במחלות זיהומיות שונות.
אנו מקוים תמיד שרמת הכלור מספקת על מנת למנוע זאת.
אין מניעה לשכשוך במים בתנאי שמים לא חודרים
ולאחר מכן רחצה יסודית
אני באופן אישי הייתי מחכה קצת
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזיל לתינוק בן 6 חודשיםאמא22/08/2010
רציתי לברר כמה טיפות ברזיל צריך לתת לתינוק בן 6 חודשים שמשקלו 8.5ק"ג.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
ד''ר קווין שרייבר22/08/20106 טיפות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לתינוק בן 10.5 חודשיםנועה22/08/2010
שלום
בני מאז הלילה עם חום 38 ללא תסמינים נוספים, קיבל אקמולי בלילה. בבוקר שוב 37.7 שוב אקמולי
יכול להיות שזה לפני יציאת השיניים? עדיין לא יצאו לו שיניים ואין לי רעיון אחר מפני שאין לו כל כך ממי להידבק הוא נמצא בבית לא במסגרת
תודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010שיניים אפשרי אבל אם זה ממשיך הייתי הולך לבדיקת רופא ילדים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן-גבסיון22/08/2010
יש לי תינוק בן 7 שבועות.
כשהוא שוכב על הגב הוא תמיד מפנה ראשו לצד ימין.
אני שמה גירויים גם בצד שמאל וזה לא עוזר.
מעט מאד פעמים משיר מבט לאמצע.
האם זו בעיה?
שאלה נוספת...
הוא לא אוהב לשכב על הבטן
ומתחיל לבכות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי שלום
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010לנטיה לצד ימין- הייתי מבקר אצל רופא לשלול צואר טפוס
הוא צריך קצת זמן על הבטן כל יום. הוא יתרגל ויפסיק לבקות
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא יכול לסובב
סיון22/08/2010אבל לא רוצה. מעדיף רק צד אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי ביקורת
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותסיון22/08/2010
שלום
לגבי תינוק בן 7 שבועות שיש לו צואה פעם ביומיים.
הוא ניזון מסימילאק.
ביום שאין לו צואה הוא עצבני, מתקפל מכאבים ובוכה,
הצואה קרמית ובצבע ירוק.
אני עושה לו מסאז'ים ותרגילים לשיחרור עם הרגליים
(זה מגביר פליטות גם אם זה לא לאחר אוכל).
תוספים טבעיים ללא מרשם לא הקלו עליו.
מה ניתן לעשות , אם בכלל, כדי לגרום ליציאות תכופות יותר?
והאם שימוש במד חום פעם ביום יעיל ומותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי שלום
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010ילציאות אפילו פעם בשבוע יכול להיות תקין בגיל כזה
לא הייתי משתמש עם מדד חום לסטימולציה
את יכולה להוסיף 15 CC מים פעמיים פיום
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים רתוחים בין הארוחות?
סיון22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת תינוקחנה22/08/2010
שבוע טוב,
ביתי בת שבוע ימים ורציתי לדעת מה מינון המטרנה היומית שעליי לתת לה?
בבית היולדות אמרו להתחיל עם 10 מ"ג וכל יום להוסיף 10 מ"ג.
נכון למתכון זה הילדה אינה רגועה, נראה כי אולי היא עדיין רעבה או שהיא מלאה מדיי.
אודה באם תדריכו אותי נכונה.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
ד''ר קווין שרייבר22/08/2010ילודים בד"כ שותים בין 30-60 CC כל 2-3 שעות (כולל בלילה)
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספי רת דם לתינוקת בת 11 חודשיםעדי20/08/2010
היי , יש לי תינוקת בת 11 חודשים ,אתמול עשו לה לראשונה ספירת דם .
היו 3 ערכים שסטו מהנורמה : RBC 5.21 ; HB 13.6 ; MCV 73.3 כל השאר היו בנורמה . אני מאוד מודאגת היות ואני לא יודעת על מה מעידות תוצאות אלה .
אשמח מאוד אם תוכלו להסביר לי אותן בדחיפות וכן לומר לי האם זה חמור .
תודה מראש
אמא מודאגת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
ד''ר קווין שרייבר21/08/2010כל המדדים האילו תקינים!
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספי רת דם לתינוקת בת 11 חודשים
עדי21/08/2010תודה רבה - שבוע טו ב:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיה אצל תינוקת בת 7 חודשיםהדר19/08/2010
שלום לכולם,
האם קוצר ראיה שאובחן אצל תינוקת בת 7 חודשים יכול להשתפר ואף להתרפות במשך התפתחות התינוקת?
תודה,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדר שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2010בד"כ זה לא משתפר
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואהשרה19/08/2010
הבת שלי בת שנה + , אחוזון נמוך, קצת אנמית, אוכלת הכל אך מעט, מטופלת בברזל.
יש לי 2 שאלות על קקי :
1. הקקי שלה רך, לא מים כמו שלשול אך מאוד רך. פעמיים כבר עשו לה בדיקת צואה ולא גילו כלום. האם זה בסדר או שיש עוד כיוונים לחשוב עליהם ? אני לא זוכרת מעולם שהיה לה קקי קשה ממש
2. היא מתעוררת ב 5 בבוקר בגלל כאב בטן / קקי - יש מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי19/08/2010השילוב של יציאה רכה, אנמיה ואחוזון משקל נמוך עלול להחשיד בצליאק.
הייתי שוקל בדיקה בכיוון.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך בודקים את זה ?
שרה19/08/2010האם זה לא כלול בבדיקות דם של גיל שנה ?
והיא אוכלת הכל. לא היה מתעורר עוד תסמין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2010זה בדיקת דם
רוב ההזמן עוד עוד סימפטומים
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה מיוחדתענבר18/08/2010
שלום לך
קרוב משפחה שלי מגיע לארץ מאוסטרליה עם שתי בנותיו התאומות
הם משתמשים בפורמולה מסוג
(extensive hydrolysed protein formula
האם קיימת פורמולה כזו בארץ?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' יצחק לוי19/08/2010ייתכן שפורמולה מסוג
NUTRAMIGEN או
PREGESTIMIL יתאימו. אלו ניתנות להשגה בארץ .
אלו שמות בינלאומיים והייתי מתייעץ עם הרופא שלהם אם אכן מתאימות .
בכל מיקרה אםהביקור לא ארוך ניתן להביא איתם את הפורמולות.
שלך
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אצל תינוק בן 3 שבועותשירי17/08/2010
שלום
נולד לי בן לפני 3 שבועות.
יומיים לפני הברית הוא החל לבכות רב שעות היום.
הוא היה אוכל עד לפני כשבוע חלק חלב שלי שאוב וחלק מטרנה 90-120 סמ"ק.
כעת אוכל רק מטרנה.
הבנו מרופא הילדים כי מדובר בגזים - תופעה שכיחה ולכן קנינו לו סימיקול של טיפטיפות.
חשבנו שתהיה הקלה, אך ממעקב שעשיתי בימים האחרונים אני רואה כי השינה שלו לא רציפה וכי הוא לא מצליח לנוח. הוא ישן שעתיים ביום וגונב עוד חצאי שעות מידי פעם גם אחר הצהריים. משלוש אחר הצהריים בוכה כמעט כל הזמן ובין לבין אנו מרגיעים אותו.
נרדם רק על הידיים שלנו כשמרגיש חום על הבטן.
בלילה ישן קצת יותר - קם כל שעתיים בערך.
קראתי כי יתכן שיש תופעה של רגישות ללקטוז - דבר שאני סובלת ממנו כבר שנים.
מה דעתך בנושא?? מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
ד''ר קווין שרייבר17/08/2010כמעט ולא קיים רגישות ללקטוז בגיל כזה. זה יכול להיות רגישות לחלב פרה- החלבונים
זה גם לשמע כמו קוליק
לעכשיו הייתי ממליץ להיות במעקב עם הרופא ילדים שלכםץ
תחזיקי מעמד
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בנוגע לבעיית שינה
שירי19/08/2010תודה על התשובה המהירה
שאלה נוספת קצרה - מה עושים עם השינה שלו? הוא כמעט ולא ישן במשך היום. ישן כל פעם 20 דקות חצי שעה וכל הזמן בוכה למרות שבאמת החלפנו לו את האוכל לנוטרמגן. האם יש בעיה נוספת שעליה לא עליתי?? הוא בוכה לקראת סוף הארוחה אז אמרו לנו שהאוכל לא טעים לו ולכן הוספתי לו לאוכל סוכר ענבים - 1/4 כפית. בכל זאת בוכה לקראת סוף הארוחה.
האם יש פתרון לבעיית השינה שלו? אנחנו מאוד מודאגים ועייפים ונשמח לתשובה נוספת אם אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי שלום
ד''ר קווין שרייבר20/08/2010בגיל כזה מה שאת מתארת זה תקין
בין 1.5-2 חודש מתחילים לישון יותר קבוע
בהצלחה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםליטל16/08/2010
שלום ד'ר יש לי תינוק בן 7 חודשים היינו אצל רופא הילדים שלו עקב חום שנמשך לו כ שלושה ימים והוא גם די מקורר, הבדיקה יצאה תקינה הרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם המונוציטים שלו יצא 1.73 האם זה מעיד על מחלה וריאלית? וגם ההמגוגלובין יצא 11.1 אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל שלום
ד''ר קווין שרייבר17/08/20101.73 למונוציטים תקין בגיל כזה. לא מצביעה על כלום
ההמגוגלובין גם תקין
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אליס16/08/2010
בני בן 4 וחצי חודשיים... מהזמן שלמד להתהפך על הבטן היה מתהפך מתוך שינה על הבטן ויושן ככה (אני הופכת אותו כמובן שאני רואה והוא היה חוזר על הבטן) בשבוע האחרון הוא הפסיק להתהפך על הבטן מתוך שינה ( כשהוא עירני הוא מתהפך הבטן בחופשיות) ובעקבות שהוא הפסיק להתהפך על הבטן בשינה התחלו בעיות שינה הוא מתעורר בלילה. אני מאכילה אותו והוא חוזר לישון (על הגב או על הצד)
האם יש מקום לדאגה? ולפנות לרופא??
האם כדאי לתת חלב עם דייסת קונפלור לפני השינה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליס שלום
ד''ר קווין שרייבר17/08/2010את לא צריכה לדאג
זה לא עינין של שביעות זה משהוא התנהגותי
קורנפלור לא יעזור
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות מזוןאלה16/08/2010
בני בן 4 וחצי חודשים לפני כשבוע התחלנו מתן טעימות מזון של ירקות. עד עכשיו הוא יונק הנקה מלאה והיו לו כ 3 יציאות בערך ליום. מאז הטעימות היו לו יומיים ללא יציאה ואח"כ יציאה מעטה יותר. האם זה נורמלי? עד כמה ימים תינוק יכול להיות ללא יציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה שלום
ד''ר קווין שרייבר17/08/2010זה נורמלי! אפילו עד שבוע זה נחשב תקין
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת בשרית לתנוקת בת שנה וחודש ניתענת16/08/2010
לתת חוץ מקציצות עוף/הודו?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
ד''ר קווין שרייבר16/08/2010כל מה שאתצת רוצה את יכולה לתת לה חוץ מנקניק
בברכה
דר קווין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)